Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7 - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-18, 17:04   #871
isia4891
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7

ja mialam zatkane ucho ponad 2 mce i zmieniony glos jakbym miala katar. Bylam u lekarza i laryngologa. Kobiety w ciazy czasem tak maja, obrzek sluzowki jest. Pilam wapno, stosowalam krople na odetkanie ucha i nie pomagalo,ale samo przeszlo. Laryng. Mowila ze to czeste u kobiet w ciazy. Przejdzie wam choc wiem ze to uciazliwe.

Sorki za błędy pisze z teł...
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 17:07   #872
EVI07
Raczkowanie

Akkma, fajny przepisik, wykorzystam go za parę dni, bo jutro gotuję bigos!
EVI07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 17:32   #873
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
ja mialam zatkane ucho ponad 2 mce i zmieniony glos jakbym miala katar. Bylam u lekarza i laryngologa. Kobiety w ciazy czasem tak maja, obrzek sluzowki jest. Pilam wapno, stosowalam krople na odetkanie ucha i nie pomagalo,ale samo przeszlo. Laryng. Mowila ze to czeste u kobiet w ciazy. Przejdzie wam choc wiem ze to uciazliwe.

Sorki za błędy pisze z teł...

Aaa no to mnie uspokoiłaś, dzięki

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Usiadłam teraz do kompa żeby poodpisywać i jestem w stanie napisac tylko DZIĘKUJĘ ZA ŻYCZENIA KOCHANE
Małż zrobił tak sytą pomidorówke, że wrąbałam dwa talerze i teraz czuję się taaaakaaa ciężka aż brzuch mi pęka i nie mam siły podnieść dupska z kanapy - masakra.
Odpocznę, strawię i później Was nadrobię
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 17:36   #874
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Kochane, myślę, żeby kupić biustonosz do karmienia.
i myślę.
Docelowo mieć 2 sztuki zwykłych (beż i czarny)
i dwa bezszwowe do spania/odpoczynku :P

http://allegro.pl/75c-biustonosz-do-...687731007.html
Co o tym myślicie???? w pepco kupię bezszwowe
Stary 2013-11-18, 17:47   #875
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Moja Lenka ma dziś lenia, rano pokopała a teraz po południu pomimo mojego stukania w brzuch była spokojna, zjadłam mandarynki dwie i dostałam dwa kopniaki, położyłam się przed chwilą na prawy bok to oberwałam, ale teraz znowu grzecznie i cichutko, nie wiem czy powinnam się martwić, wpadam w paranoje, jak nie kopie to mam stresa

Też tak miałam nawet kilka razy.
I w poprzednich ciążach też tak bywało.
Myślę,że jest u ciebie wszystko OK,ale jak masz wątpliwości to lepiej sprawdzić niż masz się martwić.

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Słodkie Do jakiej wagi go nosiłaś? Zastanawiałam się od którego momentu dziecko jest za ciężkie, ja co prawda nie jestem aż tak drobna jak Ty, ale wielka też nie jestem, i bicepsa Papaja nie mam

Nie wiem dokładnie ile ważył ale nie nosiłam go długo,jakieś 7 miesięcy jak miał to skończyliśmy,bo była już zima i lepiej mi było we wózku wtedy,a po zimie to już byłam w ciąży...
Gdyby nie to to nieraz bym go zabierała w chuście,czasem to jest fajna opcja np na spacer do lasu. No i wiązanie dla starszaka jest inne,wygodniejsze.

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość

Dziewczyny jaką macie kołdrę? my kupiliśmy 135x100 a niektóre pościele są mniejsze.... i co teraz...??
Musisz dobrać posciele pod rozmiar kołdry.
Eryk ma 120/90

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość

Czy będziecie używać dla swoich maluchów pudru/zasypki do pupy oprócz kremu? Widziałam dziś taki z Nivea i mnie to zastanowiło.
Nie. Tylko kremu. Ewentualnie w razie potrzeby mąka ziemniaczana.
Stary 2013-11-18, 18:00   #876
souris5
Raczkowanie

Cytat:
i myślę.

Też chcę go kupić, co prawda mam już dwa zupełnie miękkie bez żadnych drutów ale myślę że ten lepiej będzie utrzymywał biust.
souris5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 18:08   #877
cayenneOna
Zadomowienie

MalaMigotka, dostalas jakieś wskazówki od diabetologia? Powtarzali Ci test na glukoze? Wysłali Cię do jakiejś poradni? Wyszedł mi test 152 (

Witam się wieczornie dziewczyny i przepraszam, ze malo udzielam, jeszcze tylko 13 razy do roboty i jestem wolna...

A dzis wnerwiona jestem, bo tatuś dziecka wziął i wydał 300 euro na nianie, która jest jednocześnie monitorem oddechu i wanienke ze stojakiem i przewijakiem...ja bym te 3 stowy wydała inaczej, Ghrrrr

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 18:13   #878
Olcia_1983
Raczkowanie

Cytat:
i myślę.

hmm wygląda całkiem przyzwoicie jak za tą cenę. Ja na razie kupiłam jeden, polecany tu na wątku jakiś czas temu i wydaje mi się całkiem spoko. Zobaczymy jak się sprawdzi w praktyce

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
MalaMigotka, dostalas jakieś wskazówki od diabetologia? Powtarzali Ci test na glukoze? Wysłali Cię do jakiejś poradni? Wyszedł mi test 152 (

Witam się wieczornie dziewczyny i przepraszam, ze malo udzielam, jeszcze tylko 13 razy do roboty i jestem wolna...

A dzis wnerwiona jestem, bo tatuś dziecka wziął i wydał 300 euro na nianie, która jest jednocześnie monitorem oddechu i wanienke ze stojakiem i przewijakiem...ja bym te 3 stowy wydała inaczej, Ghrrrr

Łeee ciesz się że na auto albo coś innego tego nie wydał
Choć takie zakupy powinien z Tobą konsultować. Wydaje mi się że monitory oddechu to póki co zbędny wydatek, tak samo niania - jak się mieszka w domu to jest przydatna, ale w mieszkaniu to raczej zbędny gadżet.

-------------

Jeszcze mam pytanie - znacie jakieś przepisy na ciepłe dania z ciecierzycą??Właśnie namoczyłam całe opakowanie i zastanawiam się co jutro z nią zrobić.

Edytowane przez Olcia_1983
Czas edycji: 2013-11-18 o 18:14
Olcia_1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 18:31   #879
mala098
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
A w ogole to zaczelam nowy rozdział w tej ciazy: chodzenie po domu w t-shirtach męża Mam tak mało swoich koszulek, w ktore jeszcze wchodzę, ze muszę je oszczędzać
Ja robię to samo od jakiegoś czasu. A jeden sweter noszę nawet do ludzi
Zresztą, jestem minimalistką i nie lubię wydawać pieniędzy na byty, wolę na przyjemne spędzanie czasu, jak weekendowe wyjazdy, knajpy, teatr, koncerty.
Dlatego w całej ciąży kupiłam dla siebie: 1 spodnie, 1 getry, 2 pary rajstop i 2 koszulki. I więcej zakupów nie planuję.
Od mamy pożyczyłam kurtkę na jesień (ja 36, mama 40- 42), a od teściowej zimową (44)

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Witam Kochane! Zaraz biorę sie za nadrabianie Was.

A póki co: Częstuję Was wirtualnie urodzinowymi babeczkami wypieczonymi przez niejakiego szefa kuchni "Google" Pewnie upiekłabym sama takie cudeńka gdyby ni emoja cukrzyca ciążowa - ciężko by było przejść koło nich obojętnie - więc chociaż sobie popatrzę przez monitor
Najlepszym prezentem dla mnie jest chyba to, że zaczynam 30 tc - a więc ostatnia prosta (mam nadzieję, że prosta)

http://ulubionykolor.pl/images/norma...2013174731.jpg
Sto lat!!!

Hosenka, Kukurydziana, dobrze, że wreszcie do domku. Oby dalej bez atrakcji aż do terminu porodu

Sadlaczyca, uważaj, bo Cię jeszcze w tym szpitalu zameldują! A tak na poważnie, najważniejsze, że jesteś pod dobrą opieką.

Ja dziś byłam podejrzeć moją małą Emi.
Waży 1,550 kg i jest przecudna. Nie mogę się jej już doczekać.
I złapałam się na tym, że powiedziałam mamie zdając relacje przez telefon "ważymy już...", a obiecałam sobie, że nigdy nie powiem o swojej córce w liczbie mnogiej! Brr, zły zwyczaj, tylko skąd on pochodzi, że tak nieświadomie wchodzi sam w usta..?
Stary 2013-11-18, 18:31   #880
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Olcia_1983 Pokaż wiadomość
hmm wygląda całkiem przyzwoicie jak za tą cenę. Ja na razie kupiłam jeden, polecany tu na wątku jakiś czas temu i wydaje mi się całkiem spoko. Zobaczymy jak się sprawdzi w praktyce

Łeee ciesz się że na auto albo coś innego tego nie wydał
Choć takie zakupy powinien z Tobą konsultować. Wydaje mi się że monitory oddechu to póki co zbędny wydatek, tak samo niania - jak się mieszka w domu to jest przydatna, ale w mieszkaniu to raczej zbędny gadżet.

-------------

Jeszcze mam pytanie - znacie jakieś przepisy na ciepłe dania z ciecierzycą??Właśnie namoczyłam całe opakowanie i zastanawiam się co jutro z nią zrobić.
Ja robię nałogowo jesienia zupę z ciecierzycy, ale chyba ta pastę turecką (zapomniałam jak się nazywa, hummus?) Też się robi....

No mialabym innych wydatków moc za tą kase...choćby konkretne ubranka, ale odnoszę wrażenie, ze chodzi o radoche z techniki....

Stary 2013-11-18, 18:31   #881
EVI07
Raczkowanie

Cytat:

Witaj, ja miałam na teście glukozy 149. Potem była wizyta u ginki i ona dała skierowanie do diabetologa. Diabetolog kazał przez tydzień mierzyć cukry 4 razy dziennie glukometrem, zrobić badania na hemoglobinę glikowaną i po tygodniu kontrola. Chyba musisz zacząć od gina, ale nie wiem jak to w De w praktyce wygląda. Jak coś Ci trzeba podpowiedzieć, pisz do mnie, Migotki, Seleny i Akkmy, wszystkie z tym walczymy. A jakie w De są normy na krzywej cukrowej? Takie jak w Pl?
Stary 2013-11-18, 18:33   #882
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:

z wynikiem poszłam do gina, on dał skierowanie do poradni diabetologicznej. Co do wskazówek, owszem dostałam, ale są one dość ogólne i jak zauważyły inne słodkie mamy cukrzyca cukrzycy nierówna....
Nie martw się!! na pewno ogarniesz dietę, będą lepsze i gorsze dni ale dasz radę ja już na diecie cukrzycowej "jadę" od 24.09.... eh
Jak będziesz chciała jakiejś pomocy to na pw mogę napisać, na pewno inne słodkie mamy pomogą też. Nie jesteś sama masz nas :P ale KONIEC! żadnych słodkich mam na wątku zrozumiano!?!?

Testu na glukozę się nie powtarza, bo nie chcą ani nam ani maluszkowi fundować takich atrakcji.

Pewnie dostaniesz glukometr i będziesz musiała mierzyć cukier na czczo i godzinę po posiłkach. Idź jak najszybciej do lekarza, żeby szybko iść z kolei do diabetologa i móc kontrolować dietę. Jaki cukier miałaś na czczo?
Stary 2013-11-18, 18:41   #883
pilotka86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Eryk w chuście
Kiedyś robiłam jak był jeszcze mniejszy zdjęcie,ale nie mogę znaleźć.
fajna fotka, widać że zadowolony
ja dostałam takie hmm nosidło, pewnie wypróbuję, ale raczej nie będę na stałe nosiła po pierwsze z wygody a po drugie mam skłonności do potykania się o wszystko. Przewidziałam tą przyjemność pozostawić mężowi

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Nie no też się z tobą zgadzam . Mojemu mężowi raczej chodziło , że mimo wszystko ludzi stać na te dzieci . Że znamy trochę dużych rodzin i żyję im sie naprawdę dobrze . Ale w większości chodzi o dobrą pracę .
To ja czasem przesadzam bo jeszcze nie poczułam teraz braku kasy wiem , że nas teraz stać na różne rzeczy bez przesady a jednak obawiam się o tą kasę .
Wiadomo , że dziecko to wydatek . A ja zawsze przesadzam i myślę do przodu mimo , ze mamy dużo czasu .
W sumie chyba po części ciężko mi sobie wyobrazić trójkę dzieci . Nie wiem czemu ja mam tylko brata mój mąż też i nie wiem skąd wzięła mu się ta trójka bobasów .
Sama więcej nie będę na pewno mieć bo braknie mi pokoi dla każdego dziecko . W sumie kiedyś były inne czasy gdzie to dzieci z rodzicami mieszkali w 1-2 pokojach .
Teraz mamy jeden pokój dla małego przygotowany . Ale docelowo jeszcze dwa pokoje wyjdą nam na górze tylko ,że za to zabierzemy się gdzieś za rok może dwa lata . Ale dzieciom chce zapewnić osobne pokoje . Wiemy oboje , ze jesli nie będzie nas stać na następne dziecko to poczekamy . Chociaż dwójkę na bank chcemy mieć . A z trzecim zobaczymy co życie pokaże . Mój mąż wiem , że nigdy by się nie zdecydował na dziecko jeśli byśmy temu dziecku nie mogli zapewnić dobrego życia . Sama nie jeździłam na kolonie bo rodziców nie było na to stać czy jakieś dodatkowe zajęcia . Ale wiem jedno , że swoim dzieciom chcę to zapewnić .
i super, że myślisz o przyszłości Nie myślałam o czekania niewiadomo ile, albo luksusy czy odkładania... bo tak naprawdę chyba nigdy nie ma dobrego czasu na kolejne dziecko, bo zawsze jest "coś".
ale raczej chodziło mi o odczucia dzieci w okresie dorastania i przykrości Wiele z nich nigdy nie przyzna się, że mają żal, czy jest im źle żeby nie urazić rodziców. Najczęściej doceniają rodzeństwo, poświęcenie rodziców w dorosłym życiu, ale żal, poczucie niedosytu często pozostaje.

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Mam podobne podejście. Nie wiem czy zdecydowałabym się na Mikołaja gdybym nie miała jakichś widoków na to, że będzie mnie stać na zabawki, obozy, pokój dla dziecka itp. Co innego okres niemowlęcy, kiedy to nie jest istotne, a co innego kiedy dziecko wchodzi w wiek kiedy przydałaby się jakaś prywatność, chce się trochę indywidualności, i te wszystkie potrzeby rozbijają się o pusty portfel. W tej kwestii jestem nieprzejednaną zwolenniczką rodzin 2+1 - cenię komfort życia, i chcę żeby moje dziecko też komfortowo żyło.
A co do mniejszych kosztów rodzin wielodzietnych. Wydaje mi się że sprawdza się to tylko w okresie niemowlęcym, kiedy dzieci mogą dziedziczyc po sobie ubranka, zabawki, akcesoria itp, i szczególnie ich nie niszczą. Jeśli ma się trójkę dzieci w podstawówce, i wszystkim trzeba kupić buty, ubrania, podręczniki, składki w szkole, kredki, zabawki, wycieczki szkolne... Wtedy koszty wzrastają masakrycznie.
Mój TŻ ma z poprzedniego związku trójkę dzieci w wieku szkolnym. My mamy w zwyczaju dość skrupulatnie podliczać wydatki, żeby orientować się gdzie kasa znika Nasz sierpień i wrzesień w tym roku wyglądał tak, że jego byłej dokładaliśmy połowę wydatków związanych z wakacjami i szkołą, więc dokładaliśmy się na podręczniki, na pierdoły typu plecak kredki kapcie, na obozy dwójki starszych dzieci, na opłaty typu aikido, zajęcia szachowe w MDKu, basen (płaci się z góry za semestr), jakieś szkolne składki. Razem nas to kosztowało 2450 zł (aż zajrzałam do historii konta żeby zobaczyć ile dokładnie to było) które trzeba było wydać w ciągu dwóch miesięcy, i to były wydatki nadprogramowe, nie wliczone w alimenty, które idą na życie, rachunki itp. Matka dzieci dołożyła drugie tyle. A wiem że forsa nie została wydana na żadne niepotrzebne pierdoły, i dzieciaki w żadnych luksusach nie opływają, jak dla mnie to raczej takie minimum. Rodziny wielodzietne, z niskimi dochodami, co roku muszą w tym okresie przechodzić koszmar. Przecież nawet głupich książek nie da się już dziedziczyć po starszym rodzeństwie. Co prawda można dzieci nie wysyłaś na obozy, nie posyłać ich na basen i zajęcia sportowe, i nie kupować im zabawek które mają wszystkie inne dzieci w klasie, ale świadome decydowanie się na kilkoro dzieci nie mając widoków na to że zapewni im się jako taki start w życiu nie jest moim zdaniem do końca ok.
otóż to

przeglądam allegro i cena, wyjątkowość () oraz koszt przesyłki tej mnie powaliła:
http://allegro.pl/kolyska-eklektyczna-i3690466126.html
chociaż wizualnie bardzo ładna
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 18:43   #884
cayenneOna
Zadomowienie

No właśnie tu u nas nie mierzą na czczo, tylko raz, obojętnie o której godzinie.
Martwię się bardzo, ze mi to dziadostwo po ciąży zostanie, bo mama jest cukrzykiem, bierze 38 jednostek insuliny dziennie do jutra muszę się wstrzymać, jutro będzie ginka dzwonić i powie, co dalej..
Czy produkty o niskim IG są wskazane? Jestem zieloniutka jak ta trawka na wiosnę w temacie. Ale muszę się ogarnąć, bo tyle nagadalam mamie, ze nie dba o siebie, ze przecież to jej zdrowie itp, to muszę teraz pokazać jak się to robi...niezła ironia...bardzo się martwię..

Stary 2013-11-18, 18:51   #885
EVI07
Raczkowanie

Cytat:
No właśnie tu u nas nie mierzą na czczo, tylko raz, obojętnie o której godzinie.
Martwię się bardzo, ze mi to dziadostwo po ciąży zostanie, bo mama jest cukrzykiem, bierze 38 jednostek insuliny dziennie do jutra muszę się wstrzymać, jutro będzie ginka dzwonić i powie, co dalej..
Czy produkty o niskim IG są wskazane? Jestem zieloniutka jak ta trawka na wiosnę w temacie. Ale muszę się ogarnąć, bo tyle nagadalam mamie, ze nie dba o siebie, ze przecież to jej zdrowie itp, to muszę teraz pokazać jak się to robi...niezła ironia...bardzo się martwię..

Ale jeżeli byłaś po jedzeniu i na dodatek dołożyli Ci 75 g glukozy, to wcale bym się nie dziwiła wynikowi 152... Chyba musisz z ginką porozmawiać, bo ja głupieję. Ale w kwestii ogarniania diety służę pomocą.
Stary 2013-11-18, 18:51   #886
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kukurydzianaa Pokaż wiadomość
Cześć Laski! Wypisali mnie dziś ze szpitala, po 11 dniach, uff
W dalszym ciągu mam mało wód, ale to już ponoć dolna granica normy. Na KTG zapisywały się skurcze, ale na szczęście nie na tyle regularne, żeby był sens dalej mnie trzymać. Dostałam jednak dwa zastrzyki ze sterydem przyspieszającym rozwój płucek, na wypadek zbyt wczesnego porodu - bo takowy mi grozi. Pocę się po tym okropnie, a mój pot śmierdzi tak dziwnie, że sama siebie nie poznaję
Mam się oszczędzać, dużo pić i często kontrolować.

dobrze że sytuacja opanowana i Cię wypuścili- najważniejsze teraz to oszczędzać się

super, że u Emmy coraz lepiej

Migotka-- nie smuć się- od czego nasz wizaż

senira-- brzuszek miodzio
Stary 2013-11-18, 18:51   #887
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
.
CayenneOna spokojnie! Po pierwsze stres to nasz - słodkich mamuś, wróg! (podnosi cukier)
Produkty o niskim indeksie IG są jak najbardziej wskazane. Jak pewnie zauważyłaś my słodkie mamusie piszemy tutaj często po jakich produktach jakie mamy cukry, wrzucamy przepisy itp. Musisz po prostu iść do diabetologa, dostaniesz glukometr (który pewnie, później tak jak my będziesz chciała spalić ), będziesz próbowała jaki produkt jak na Ciebie działa i powili nauczysz się diety. Cukrzyca ciążowa jest o tyle beznadziejna, że czasami ten sam produkt u jednej osoby na cukry działa świetnie, a u innej wynik wywali w kosmos.
Cukrzyca w bodajże 90% przechodzi po ciąży, więc nie stresujmy się przedwcześnie

Jeżeli nie jesteś pewna np. czy możesz zjeść dany produkt to pisz tutaj na forum, na pewno któraś z nas odpisze

Edytowane przez Akkma
Czas edycji: 2013-11-18 o 18:54
Akkma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 18:51   #888
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

Oj bidulko, wiem co czujesz teraz i każda z nas wie na pewno ogarniesz. Dziwnie, że nie robią na czczo, bo to chodzi o to, żeby sprawdzić jak organizm sobie radzi.

Produkty o niskim IG jak najbardziej, ale.... np. mnie nie wolno jeść sera pleśniowego mimo że niby ma niskie IG.

Prześlę Ci pw który przesłałam którejś słodkiej mamie za chwilke
Stary 2013-11-18, 18:57   #889
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
No paczaj! :P Muminku 5 tygodni!! Jestem w 33+1, żeby ciąża była donoszona musi być 38+1. Pomyłka wynika z tego, że kiedy jest 33+1 to jest się w 34 tygodniu ciąży, tak mówią "mądre książki" i tu na wątku kiedyś do tego doszłyśmy, na samym początku, zapędziłam sięo tydzień. Co nie zmienia faktu, że to TYLKO 5 TYGODNI!! ja mam termin na początek stycznia, jeśli urodzę 23/24 grudnia to będzie ok ale równie dobrze mogę urodzić po terminie, kto to wie......

rany jak ten czas leci.... 5 tygodni to ja mam cos ok 10 tyg- rany też nie dużo

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Dzięki
Szczerze, nie sądziłam, ze to tyle kosztuje

ja też nie- myślałam, że chusty są tańsze ale to pewnie też od marki zależy.
Stary 2013-11-18, 18:59   #890
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
No paczaj! :P Muminku 5 tygodni!! Jestem w 33+1, żeby ciąża była donoszona musi być 38+1. Pomyłka wynika z tego, że kiedy jest 33+1 to jest się w 34 tygodniu ciąży, tak mówią "mądre książki" i tu na wątku kiedyś do tego doszłyśmy, na samym początku, zapędziłam sięo tydzień. Co nie zmienia faktu, że to TYLKO 5 TYGODNI!! ja mam termin na początek stycznia, jeśli urodzę 23/24 grudnia to będzie ok ale równie dobrze mogę urodzić po terminie, kto to wie......
Żeby była donoszona wystarczy 37t1d Wiec zostały Ci 4 tygodnie Mnie 3

Siedze w kolejce do lekarza, oczywiscie znowu ciśnienie 148/83 W domu najwyzsze mialam 127
Stary 2013-11-18, 19:00   #891
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:

Siedze w kolejce do lekarza, oczywiscie znowu ciśnienie 148/83 W domu najwyzsze mialam 127

Słucham!!!!???!!!! !!!??!!!???!!!!!!!! nie chciałabyś widzieć mojej miny teraz....

o jezu faktycznie, mam zawał

Edytowane przez malaMigotkAaa
Czas edycji: 2013-11-18 o 19:02
malaMigotkAaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 19:02   #892
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Słucham!!!!???!!!! !!!??!!!???!!!!!!!! nie chciałabyś widzieć mojej miny teraz....
No serio Nawet w domu mozna rodzic po skończonym 37 tygodniu 37t1d i niech się dzieje co chce
Stary 2013-11-18, 19:07   #893
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Czy będziecie używać dla swoich maluchów pudru/zasypki do pupy oprócz kremu? Widziałam dziś taki z Nivea i mnie to zastanowiło.

ja nie planuję- teraz się chyba nie pudruje dupci no jak będzie potrzeba to będę pudrować oczywiście

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Cytat:
i myślę.

fajne bo usztywnione. Wszystkie co widziałam to takie worki jakieś miękkie i cycyki pewnie obwisaja ja lubię takie poddtrzymujące

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Cytat:

może można do sklepu zwrócić albo za tą kwotę w tym sklepie wymienić na inne potrzebniejsze rzeczy?
Powiedz mu aby w przyszłości konsultował prezenty z Tobą a nie tak zaskakiwał bo nie sztuka kupić coś niepotrzebnego za 300 euro.
Poza tym wanienką nie nakarmisz dziecka, nie?- może zrozumie
Stary 2013-11-18, 19:09   #894
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja mam jeszcze pytanie podliczacie sobie ile już wydaliście na wyprawkę ?
Bo jestem ciekawa ile wynosi mniej więcej wyprawka
My na wszystko wydaliśmy 1360 zl a wydam jeszcze max 200 zl. jestem z siebie bardzo dumna bo założyłam ze wydam max 2000 zl i sie udało

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

A i zrobiłam sernik z przepisu podanego pare stron do tyłu i chyba coś poknocilam bo bardzo wodnisty mi wyszedł i aż na dwie formy mi wyszło. Ale po upieczeniu jest zjadliwy
Stary 2013-11-18, 19:17   #895
mezaga
Zakorzenienie

Selena to jeszcze ja Ci nie złożyłam życzeń. WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Moja Lenka ma dziś lenia, rano pokopała a teraz po południu pomimo mojego stukania w brzuch była spokojna, zjadłam mandarynki dwie i dostałam dwa kopniaki, położyłam się przed chwilą na prawy bok to oberwałam, ale teraz znowu grzecznie i cichutko, nie wiem czy powinnam się martwić, wpadam w paranoje, jak nie kopie to mam stresa
U mnie dzisiaj dzieciaki spokojne jak nigdy. Nawet córa, która zawsze szaleje prawie cały czas.

Cytat:
Zakupiłam dziś w Rossmanie pieluszki Pampers te białe. Cena jednak bez rewelacji. bo 49,99 za 78 szt. Dwupak chusteczek Nivea Soft&Cream i podkłady do przewijania z Babydream.

Ja pudru nie kupiłam. Często jest tak, że mama nie wytrze go dokładnie np z pachwin i od tego robią się odparzenia.

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Ja nie będe używać pudru ani zasypki do pupy bo zatyka pory czy coś tam....

P.S. Odnośnie zakupów w Rossmanie, to załużcie sobię kartę "Rossnę" dla przyszłych rodziców, ma się wtedy zniżkę (co prawda nie za dużą na początek, ale z czasem rośnie) na wszystkie produkty dla matki i dziecka.

http://www.rossnet.pl/rossne/rabaty-rossne

Ja właśnie taką założyłam i idę jutro na pierwsze zakupy z tą kartą do Rossmana

http://www.rossnet.pl/rossne/karta-r...FY5Q3godFFkAzA
Założyłam sobie konto na Rossnę i już pierwsze zakupy mam za sobą. Niewiele tego rabatu bo tylko 3% ale zawsze to coś

Przyszedł mi przewijak na komodę i materiał na zasłony. Teraz jeszcze dokupić kawałek kontrastowej bawełny w tym samym kolorze i będę mogła uszyć zasłonki do pokoju dzieciaków
Stary 2013-11-18, 19:33   #896
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cześć dziewczyny . Jestem już w domu i ostro nadrabiam. Dokończyłam poprzedni wątek, a w nowym jestem na 16 stronie. Ciągle mi uciekacie . Nie jestem w stanie odnieść się do wszystkich Waszych wypowiedzi i problemów, ale o wszystkim uważnie czytam i przeżywam wraz z Wami.
Szczerze współczuję problemów rodzinnych i diet cukrzycowych .

Demonyianioly, silna i mądra z Ciebie kobieta, ale o tym już Ci pisałam. Bardzo podziwiam Twoje zdrowe podejście, mimo iż pewnie nie jest Ci łatwo.

Ejani, bardzo mi przykro z powodu śmierci Twojej babci .
Jeśli chodzi o zabawki z melodyjką mogę polecić konika morskiego z Fisher Price. Kupiłam dla swojego maluszka i jest super.

Justien, za mieszkanie.

Pilotka
, to chyba ja polecałam thrillery medyczne autorstwa Simona Becketta "Chemia śmierci", "Zapisane w kościach", "Szepty zmarłych" i "Wołanie grobu". Trzeba czytać w takiej kolejności jaką podałam. Książki są super, choć popieram dziewczyny, że dobrze się czyta i Robina Cooka i Tess Gerritsen .

Iwontyou99, cudownie się czyta o Dominiku i o tym jak sobie radzicie. Twoje wypowiedzi podnoszą na duchu .

Selena85, 100 lat

Jak tylko Was nadrobię napiszę troszkę o tym jak to było w szpitalu . Póki co jest dobrze, tyle, że muszę leżeć. Na razie chyba nie urodzę. Mogę obstawić 9 lub 19 stycznia .
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 19:41   #897
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez EVI07 Pokaż wiadomość
Witaj, ja miałam na teście glukozy 149. Potem była wizyta u ginki i ona dała skierowanie do diabetologa. Diabetolog kazał przez tydzień mierzyć cukry 4 razy dziennie glukometrem, zrobić badania na hemoglobinę glikowaną i po tygodniu kontrola. Chyba musisz zacząć od gina, ale nie wiem jak to w De w praktyce wygląda. Jak coś Ci trzeba podpowiedzieć, pisz do mnie, Migotki, Seleny i Akkmy, wszystkie z tym walczymy. A jakie w De są normy na krzywej cukrowej? Takie jak w Pl?
Dziewczynki, ja to Wam powiem, ze po tej informacji jestem w takim stanie, ze najchętniej bym odpowiedziała tak jak w myślach, ze HGW, ale wk..mam na maksa muszę czekać na telefon jutro od ginki, ale dwie wiad mi zostawiła na skrzynce w zeszłym tyg, a ja nieświadoma, ze dzwoniła.. powiedziała, ze mam się koniecznie skontaktować w sprawie wyników, wyczulam siwy dym w głosie

Stary 2013-11-18, 20:04   #898
perfuzja
Zakorzenienie

I po wizycie. Szyjka nie ruszona, brzuch miękki.
Następna wizyta 13 grudnia, bedzie 37t5d. Moja lekarka chyba tez nie wierzy, ze urodze szybko
Stary 2013-11-18, 20:06   #899
souris5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
My na wszystko wydaliśmy 1360 zl a wydam jeszcze max 200 zl. jestem z siebie bardzo dumna bo założyłam ze wydam max 2000 zl i sie udało
No prosze, gratulacje bardzo ładnie Ci się udało w takiej sumie zmieścić

Cytat:

A co Twój lekarz na takie ciśnienie????
souris5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 20:09   #900
Le La
Zadomowienie

Hejka,

Super, ze u emmy i Dorotki oraz lepiej

migotka nie smutaj, 3 tyg.szybko zleca, a Ty bedziesz miala wiecej czasu na Wizaz

kukurydziana, Ambrella super, ze juz jestescie w domkach, tylko teraz odpoczywac duzo, no!!

Jesli chodzi o wyprawke, to musielismy wszystko kupic, niestety nic nie dostalismy wiec jak na razie poszlo nam ok.4tys i dojdzie jeszcze koszt mebli, jakies kolejne 4 tys. masakra
Wliczam w to rzeczy dla mnie do szpitala, dla dziecka wszystko, plus wozek, a nie licze wizyt u lekarza i badan, bo mam zwracane z prywatnej opieki medycznej. Pewnie trzeba by bylo doliczyc jakies 2 tys.....
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości