Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI) - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-18, 17:58   #4141
hje
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI)

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Pierwszy fragment boski, jakby deszcz przywoływał

Oczywiście dla mojej mamy. Ostatnio jak dałam Poli na sprawdzenie mandarynki troszkę, to zrobił się jej bąbelek na pupci.
Teraz jej dała, a ja mówię, że spoko, potem się będziesz darła, że przeze mnie ma czerwony tyłek. Ona: "Pierdzielisz! To od tego?".... i dała jej jeszcze chyba z 5 kawałków
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 18:02   #4142
LadyWhisper
Zakorzenienie

pstryniu dzejkob cudo!!!!!!!! ale ma pchacza superanckiego! skad to? wyglada jak maly gornik

laski babel przebija samego siebie zjadl duzy sloiczek obiadku (na 2 razy, o 12 i 16), potem pol pomaranczki, od Malza z talerza troche mieska i ziemniaczkow a ze zabraklo to dorobilam mu 140 MM i....pozarl w pol minuty zarlok sie z niego zrobil niesamowity!!!!!!!!

neti, ale kolezanka evel ma taka sama sytuacje jak ja, ja mialam umowe do pazdziernika w styczniu rodzilam, owszem, po porodzie jestem bezrobotna ale dostaje normalnie macierzynski roczny

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 18:31   #4143
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
pstryniu dzejkob cudo!!!!!!!! ale ma pchacza superanckiego! skad to? wyglada jak maly gornik

laski babel przebija samego siebie zjadl duzy sloiczek obiadku (na 2 razy, o 12 i 16), potem pol pomaranczki, od Malza z talerza troche mieska i ziemniaczkow a ze zabraklo to dorobilam mu 140 MM i....pozarl w pol minuty zarlok sie z niego zrobil niesamowity!!!!!!!!

neti, ale kolezanka evel ma taka sama sytuacje jak ja, ja mialam umowe do pazdziernika w styczniu rodzilam, owszem, po porodzie jestem bezrobotna ale dostaje normalnie macierzynski roczny
Ano...tak, ja zrozumiałam ze jej chodzi czy wogóle dostanie dalej macierzynski....no top w takim wypadku jest bezrobotna i pobiera macierzyński

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 18:33   #4144
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
dla glodomorka

jak gornik? ja sie smieje ze wyglada jak maly żulek ktory pcha wozek na skup
"pchacz" to pudlo na zabawki z pepco obciazone m.in 1,5 paka pieluch + najciezsze zabawki

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 18:36   #4145
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
Debiutuję z telefonu
Cudowności

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
witam sie! Co do zasypiania maluchów u naa ostatnio wszytsko poprzesuwane i Antonio za późno ma druga drzemkę bo potem buszuje do późna.ale od wczoraj przyzwyczajam go do drzemki w łóżku i wcześniej.dziś wsadzilam go do łóżeczka po 10..wariowal..szalal..mar udzil i płakał.w koncu sie tym zmęczył i jak podeszlam po raz trzeci, położyłam go..pieluszka przy buzi..siiiiiiii i w 2 minuty usnął..także niestety musi się pomęczyć troszke placzem, ale to jedyne rozwiazanie zebym nie musiala klasc sie z nim na naszym lozku zeby go uspac..o prosze tak juz spie od 30minut:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Sama słodycz

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
my star
Ach te oczy!

Lecę nadrabiać, tym razem chyba od końca, masakra wcale dziś nie udało mi się do was zajrzeć.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 18:37   #4146
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Ja pitole, ale drożyzna sie robi na tym swiecie, jak Ci ludzie bez pracy a np mający 6dzieci se radzą to ja nie wiem. Wydalam w rosie na Amelosa 180zl;o plus w lidlu pampy;/;/ masakraaaaaaaa!!!!!!!

aha, laski, zobaczcie co w ciuchu kupilam, nie moglam sie oprzec, za 4zł aaaaaaaaa piekny, az mi sie dzidzi zachciało kolejnej ;p jak nowy kombinezonik 0-3;p

będzie dla braciszka Amelci
Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
znam/znałam kilka takich rodzin, gdzie jedna osoba pracowała a dzieci było nawet 9 może i da sie przeżyć ale ja sobie tego nie wyobrażam:/

u mojego tż ojciec pracuje a była 10 dzieci ale teraz jest w niemczech i kase fajną zarabia, tylko, że no moim zdaniem nie ma opcji na pracę w PL i tu chyba największy ból masz super liczną rodzinę a jej nie widujesz...
Cytat:

wooow ! brawo
wiem że to nieładnie ale śmieszny jest jak idzie idzie i bam <3 słodziak. W ogóle ładnie upada

patrzcie http://www.youtube.com/watch?v=OSPGOz2K0-U

Edytowane przez bokeh
Czas edycji: 2013-11-18 o 18:41
bokeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 18:56   #4147
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość

Obejrzałam właśnie ostatni (?) odcinek Przepisu na życie. No właśnie - więcej już nie będzie?
Uuu nie wiedziałam że to ostatni sezon. A może i dobrze bo tak na siłę wymyślali już
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
nigdy nie używałaś różu?? ja sobie nie wyobrażam bez rózu :P
Ja też
Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Ja uciekam fewciować dom, bo jutro Hje z Polencją mają być to się nie chcę ze wstydu spalić co by Hje nie zrobiła tak jak wejdzie bo jak ona tak pucuje dom od rana do nocy to u mnie wiecie , przy dwójce dzieci i łajzażingu ciężko o perfekcyjny porządek

Cytat:
super!!!
chociaż nie wiem, z czego Ty się odchudzasz nigdy nie zapomnę Twoich nóg
Brzuuuuuuch nogi mam szczupłe , ale niestety nie da się zrzucić tylko brzucha.
Cytat:
oj kochana współćzuję!!!
my dzisiaj podanie do żłobka zdajemy, ehhhh
A czemu Wy też do żłobka??
Stary 2013-11-18, 19:10   #4148
pstryczek84
Zakorzenienie

Bobo garjacy w ping-ponga mnie rozwalil

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 19:22   #4149
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Gojka.

Fewciu, nie wiem, co Ci poradzić, ale mnie też bulwersuje ta polityka "prorodzinna" w Polsce, śmiechu warte i nic więcej.

Neti, takie coś - http://cocolita.pl/sleek_face_form_fair.html Uwielbiam ten zestaw. Tylko nie wiem, dlaczego w opisie zestawu a propos różu jest takie zdanie "Dobrze napigmentowany, matowy odcień tworzy naturalny efekt, pozostawiając cerę świeżą i promienną." On nie jest matowy, jest perłowy i przepiękny.

o! Fajne, kupię chyba
Dostanę gdzieś stacjonarnie?

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
na dworze piękne słonko a my w domu Mam nadzieje że Ewci już sie poprawia, bo w sumie wogóle po niej choroby już nie widać, no ale musze z kontrolą poczekać do środy

o z moja Ola to samo,nic nie wskazuje na chorobę a do kontroli trzeba poczekać i kisimy ogóra w domu

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Jak u Was?

No właśnie też mnie to zastanowiło.... Skoro jest pedantem, to wychodzi na to, że Szaja powinna sprzątać tylko po sobie i CZASEM po dziewczynkach (bo on chyba też by mógł), a po nim śladu być nie powinno - wszystko na błysk

Kurna, laski, jakie jest ciepło w słońcu, masakra normalnie

mój niedoszły, też mówił o sobie, że jest pedantem, lol ! tylko to polegało na tym,że on lubi jak jest czysto, ale żeby o te czystość dbać? Fakt, pomagał mi sporo,ale najlepsze było to, że jak z mamusią mieszkał to każdy kubeczek po sobie sprzątnął, wszystko wymył, zlew po sobie przetarł, śladu nie zostawiał, że coś robił. A "na swoim"często je...ł tam gdzie jadł i już.

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
fewciu ale jaką podali przyczynę? Współczuję bardzo sytuacji, szczególnie, że macie nóż na gardle

Debrah mój nie je grudkowych wcale, zaciska buzię i nawet jedna łyżeczka nie zostanie zjedzona :/

dziewczyny (Black ) mam pytanie makijażowe... tylko proszę się nie śmiać. Otóż czemu kiedy używam pudru, kremu bb czy podkładu to zawsze ten specyfik mi się tak dziwnie grudkuje na twarzy, ile bym go nie rozmarowywała to zawsze mam takie nieestetyczne grudki/ wałki tego pudru. Co ja robię źle?

ja tak nigdy nie miałam, to Ci nie pomogę

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
My dalej w szpitalu, moze jutro wyjdziemy. Jest masakra. Przypominam ze z młodą przyjechałyśmy w nocy z niedzieli na poniedziałek a Grześ dołączył w poniedziałek wieczór. We wtorek Ania była całkiem dobra i zastanawiali się czy nas nie wypisać ale w środę pojawiła się znowu chrypa krtaniowa i niewielkie zmiany osłuchowe. Po długim namyśle postanowili jej też włączyć od wieczora antybiotyk. Grześ w środę brykał jak pijany zając, za to w czwartek brykać zaczęła Ania a Grześ stracił apetyt po lekach, nie chciał jeść i pić, zwymiotował dwa razy, na noc dostał kroplówkę. Został z nami mąż (wcześniej w ciągu dnia był mąż albo któreś z dziadków). W piątek bez większych zmian W sobotę ja zaczęłam gorączkować tak do 38,3 i byłam tak słaba że nie mogłam utrzymać dziecka na rękach bo mi się kręciło w głowie. Mąż miał stan podgorączkowy i problemy żołądkowe, wymiotował, ja leżałam z gorączką modląc się żeby nikt nie zobaczył (Ania w sobotę odmówiła wszystkiego poza kp więc nie mogłam wyjść ze szpitala). No to teściowa odesłała męża do domu na noc i została z nami. Rano wrócił mąż któremu już trochę przeszło. Po południu teściowa zadzwoniła że jest trochę słaba ale się przespała to może da radę go zmienić. Nie zgodziliśmy się oczywiście. Ponieważ ja całą niedzielę przeleżałam to na pomoc przyszła siostra teściowej. Wieczorem teściową zaczęła łapać biegunka. W nocy był mąż, ja miałam znowu 38,3. Rano obudziłam się z potworną swędzącą wysypką na dłoniach, stopach, głowie pod włosami i punktowo na ciele. Byłam u lekarza, prawdopodobnie to jakaś egzema o podłożu wirusowym, ciąg dalszy mojej infekcji. Grześ dobry, Ania jeszcze chrypi, mąż dobry, teściowa lepsza, przyszła siostra teściowej, teść nam donosi jedzenie, mąż zostaje na noc. Na razie tyle

o kurka! wracajcie do zdrowia jak najszybciej!

Cytat:
Kija, dużo zdrówka dla Was

Dziewczyny mam pytanie. Moja koleżanka ma umowę o pracę na czas określony - kończy się jej w marcu. W grudniu rodzi. Więc do marca jej przysługuje macierzyński - a co potem? jeśli jej pracodawca nie przedłuży umowy (no bo chyba nie musi, nie?) to zostaje na bezrobociu? bo się nie orientuję a pytała mnie o to dziś.
To normalnie nabywa prawo do zasiłku macierzyńskiego, a po macierzyńskim rocznym szuka nowej roboty chyba że umowę przedłużą

Fewciu, tak mi przykro nie jestem sobie w stanie tego wyobrazić kurka musi być jakieś rozwiązanie...

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

No to tak: Ola śpi już od pół godziny, padła w sekundę, oczywiście pod moja nieobecność moja mama nie położyła ją na druga drzemkę," bo nie chciała". Jak mnie to wkurza! Ona (i z tego co zauważyłam większość babć) kładzie dziecko spać wtedy kiedy ono mega marudzi. Bo jak nie płacze to po co, w efekcie odkąd wróciłam mega zmęczona, miałam jęczydło, ale musiałam przetrzymać choć trochę.

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 19:43   #4150
mala_19kw
Zakorzenienie

Jestem dzisiaj (brzydko mówiąc) wyje....na
Ciężki dzień za mną,nie wiem jaka noc...Mój chorowitek humor ma nawet dobry ale z nosa jeszcze nigdy mu się tak nie lało. Rano dałam pierwszą dawkę ibum i chyba tylko dzięki temu nie ma gorączki
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 19:47   #4151
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Uuu nie wiedziałam że to ostatni sezon. A może i dobrze bo tak na siłę wymyślali już

Ja też

Brzuuuuuuch nogi mam szczupłe , ale niestety nie da się zrzucić tylko brzucha.

A czemu Wy też do żłobka??

w sensie też nie używasz czy też używasz :P?
Cytat:
Bobo garjacy w ping-ponga mnie rozwalil

noooo mega ale najlepsze było ostatnie jak bał się smarkania
Stary 2013-11-18, 19:51   #4152
blogerka
Wtajemniczenie

Załamałam się, pisałam Wam, że chcę kupić wózek Britaxa, i że to super okazja, bo kosztuje 600 zł a wszędzie jest od 1200 wzwyż .. no ale coś mi tam nie pasowało (dokładniej to kolor podwozia ;D bo chciałam mat) no i mam za swoje ,.. Promocyjnenj oferty już nie ma. Wszędzie indziej są za 1200 a ten matt ktory mi sie podobal nawet drozej, wiec mogę sobie w brode pluć.

Poza tym idą Borysowi ząbki - co najmniej dwa i o ile od 19 do 3 spi pieknie, to pozniej mamy pobudki co 30 min.

Dalej ... Chyba będę musiała mu zmienić drzemki bo w ciągu dnia mamy sajgon. Ta o 10 sprawdzala sie pieknie dwa tygodnie, bo Bporys wstawal o 6, ale jak zaczal wstawac coraz pozniej, miedzy 8 - 9 to moge sobie o kant dupy ta drzemke rozbic. Wiec musze teraz zrobic nowy plan drzemek, karmienia ale nie wiem jak
I jeszcze mam wrazenie, ze przez ten caly system nauczania zasypiania, mamy problemy z usypianiem na noc! kiedys padal sam, jakby wiedzial ze to czas. A teraz mam wrazenie, ze on sie boi zasypiac bo czuje ze czeka go to co w ciagu dnia podczas usypiania do drzemek. Spimy zdecydowanie dluzej. Z 6 na 8, czasem na 9 nam sie to przestawilo ale nie wiem czy bylo to warte swojej ceny.
Stary 2013-11-18, 19:52   #4153
Delicjanka
Zakorzenienie

no ten ostatnio sezon przepisu już nie był taki fajny jak wcześniejszy. Dałam Amelce kaszke na dobranoc;> ale skubaniec jeszcze nie spi!! a jak misie chce spać to głowa mała, ale czekam aż usnie, bo chce pocwiczyc..

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 19:55   #4154
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Blaneczka już śpi, mąż pierze słonia na biegunach, ja chwilke poczytam co u Was i się kładę, muszę się zresetować z książką...

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Wkurzyłam się bo kurna..
Powiem Ci że masz niebywałe pokłady cierpliwości!

Cytat:
Fewciu rozumiem Twój wku*rw, bo nasze państwo to dno i 100 m mułu, jeśli chodzi o pomoc rodzinie Kurde, nie wiem co doradzić
Dziękuję! Zobacz, wszyscy to wiemy, tylko nie politycy...

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
o kurcze to faktycznie macie zagwostkę. a Twój TŻ, nie może małej zawozić Blanki na tą 6:30? Żeby jakoś sobie w pracy poprzestawiać- no nie wiem... ale wierze, że znajdziecie wyjście z tej sytuacji powodzenia

A co do jedzenia Blanki, to moja też je w takich odstępach czasowych i jak jej cos chcę dać pomiędzy, żeby zwiększyć to jedzenie to nie da rady..
Niestety nie może, bo On tez razem zee mną jeździ do Warszwy do pracy. Chyba poprzestawiam sobie godziny pracy. Nie widzę innego wyjścia
czyli mam się nie martwić jedzeniem? W sumie jesteśmy w 50 centylu...

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43767903]nie, dziewczyny, nie o mamę, on jest pedant i porządnicki, ALE nie widzi tego, ze brudza 4 osoby, sprząta wlaściwie jedna. No to trudno, pranie robie dla siebie i dziewczynek, sprzątam, ile mi czasu starczy i ochoty, mam pierdyliard dodatkowych rzeczy na glowie a on nie jest w stanie się wczuć w moje położenie. To niech się buja.

BOli mnie tylko, ze on tak potrafi tygodniami, więc swięta mi się zapowiadają kiepsko.
I zastanawiam sie, czy ja w ogóle chcę tak żyć.
[/QUOTE]
Tez mam w domu pedanta
Ale jaki zawzięty ten twój TŻ!

Cytat:
byłam z młodym na spacerze, drzemka wypadła w wózku :p kupiłam jakąś butlę (któraś z was używa szklanych??? Lepsze są czy co?) zaraz obiadek młodemu, nadrobię przy drzemce o 14 :P już kupiłam rurki z kremem i czipsy do lekturki
będę robic na Święta

Cytat:
Fewciu, ale Wam współczuję strasznie Nie wiem co Ci doradzić. To chory kraj.....i chyba nigdy się to nie zmieni
Swoją drogą...oni są niepoważni w tym żłobku...najpierw mówią że ok a potem nagle że nie?!?!?!?!
Chyba właśnie nigdy
Nie w porządku bardzo to jest, bo mam swoje plany, rozmawiałam już w pracy co i jak, a Oni dwa tyg przed oddaniem dziecka do żłobka informują mnie, że jest jakis problem.

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Jejku Fewciu , współczuję, no niestety w naszym państwie polityka prorodzinna nie istnieje.

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Fewciu ale okropna sytuacja...

Cytat:
Fewciu, nie wiem, co Ci poradzić, ale mnie też bulwersuje ta polityka "prorodzinna" w Polsce, śmiechu warte i nic więcej.
czasem się właśnie zastanawiam czy się śmiać czy płakać. Bo to niezła komedia jest.

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
Cześć

Szlag mnie trafi niedługo :/ znowu nam przesunięli podłączenie Internetu.

Kończymy dziś 10 m-cy, jak pomyślę że zaraz roczek to łzy mam w oczach.
Ale.... zaczęłam już kompletować rzeczy na roczkowa imprezę - uwielbiam to - Zaraz po kupowaniu zabawek, ha ha
buziaki za miesięcznicę!
Pochwal się co kupujesz?
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 19:59   #4155
gochaa_p
Zakorzenienie

PSTRYCZKU - b. ładnie chodzi
i mnie też ten ping pongowiec rozbroił, aż mi szczena opadła
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 20:02   #4156
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Szaja dla Tz. Uciążliwy ten jego pedantyzm skoro polega tylko na tym by innym zwracać uwagę na to co nie zrobione zamiast zostawiać po sobie porządeczek i sprzątać samodzielnie..
Ano.

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
Cześć

Szlag mnie trafi niedługo :/ znowu nam przesunięli podłączenie Internetu.

Kończymy dziś 10 m-cy, jak pomyślę że zaraz roczek to łzy mam w oczach.
Ale.... zaczęłam już kompletować rzeczy na roczkowa imprezę - uwielbiam to - Zaraz po kupowaniu zabawek, ha ha

a co kupiłaś?

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość

Co jeszcze... Oskar mi się pochorował więc mam mini szpital w domu Oby szybko mu przeszło.

oijjj, zdrowiejcie!
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 20:04   #4157
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Fewciu a tam gdzie pracujesz nie ma możliwości posłać ją do żłobka? Kurcze, strasznie Ci współczuję

Ja uciekam fewciować dom, bo jutro Hje z Polencją mają być to się nie chcę ze wstydu spalić co by Hje nie zrobiła tak jak wejdzie bo jak ona tak pucuje dom od rana do nocy to u mnie wiecie , przy dwójce dzieci i łajzażingu ciężko o perfekcyjny porządek
może i jest, ale musiałabym ją ciągnąć 1,5 godz w jedną stronę pociągiem. Pluję sobie w twarz że nie kupiliśmy mieszkania w Warszawie
Ciekawe czy ktoś kto nas podczytuje wie co to znaczy "fewciować" ?

Cytat:
Do wszystkich: ile czasu minęło Waszym pociechom zanim nauczyły się jeść grudkowe jedzenie?

Fewciu: strasznie mi przykro, że u was tak pod górkę i smutno mi straszliwie jak czytam o tak długiem rozłące Waszej...przytulam.
Blanka bardzo szybko, po jednym obiadku już jadła. Ale ja na prawdę nie mogę narzekać na Jej jedzenie.
Ja jak sobie tylko pomyślę, to od razu szkliste oczy
Cytat:

na odchudzaniowym
A Ty jesteś tam jako motywator? Pro forma?? Czy odchudzasz się z kości na ości??

Cytat:
super, że z nockami lepiej!!!
u nas też dużo do przodu, no i jednak odstawienie kp dało bardzo dużo, i usypianie bez wózka, bez lulania itd.
My wychodzimy w godz pierwszej drzemki, wracamy na obiadek, bąbel zawsze zasypia w wózku (tak jak w foteliku w aucie)
Cieszę się że i U was się poprawiło
Może jest dla nas nadzieja przespanej nocy w rzyszłości?

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
fewciu ale jaką podali przyczynę? Współczuję bardzo sytuacji, szczególnie, że macie nóż na gardle
Żłobek czynny od 6.30 i żaden pracwnik nie przyjdzie w tej samej stawce godzinę wcześniej do pracy dla jednego dziecka. Niby racja, rozumiem, ale po kij mi mówiła od początku , że nie będzie problemu????

Cytat:
oj kochana współćzuję!!!
my dzisiaj podanie do żłobka zdajemy, ehhhh
To chyba tylko nasza dwójka będzie w żłobku
Stary 2013-11-18, 20:06   #4158
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Tez mam w domu pedanta
i że sobie tak razem fewciujecie mieszkanko. o uju złoty, ale musicie mieć czystości
Stary 2013-11-18, 20:07   #4159
BlackSanctum
Zakorzenienie

Smutno mi. Słuchajcie... Mój TŻ chodzi na kurs spawania teraz i na nim poznał takiego kolesia w podobnym wieku, ma dziecko w drodze (6. miesiąc) i ślub niedługo, gadają sobie zawsze podczas zajęć... No i mój TŻ dzisiaj podchodzi do niego i mówi, że nie było go w piątek, bo mała się rozchorowała... Chciał zapytać, czy coś się działo - ale ten jego kolega wypalił mu z tekstem, że go też nie było, bo... jego dziewczyna poroniła... Pojechali do szpitala w piątek i okazało się, że serduszko ich dziecka nie bije... Musiała urodzić. Nie chcieli nawet znać płci, nie chcieli pogrzebu... Masakra, strasznie smutno mi się zrobiło, że ludzi spotyka coś tak strasznego.

Nancy, a na pewno Ci się nie przetłuszcza nigdzie? Np w strefie T? Podkład się warzy zazwyczaj wtedy, gdy ma styczność ze zbyt tłustą powłoką skórną - tzn albo Twoja skóra wydziela jakieś sebum, a podkład jest niedobrze dobrany, aaaalbo masz za ciężki krem. Jest to bardzo prawdopodobne, bo kremy do cery naczynkowej są zazwyczaj bardzo ciężkie.

Cytat:
Zazdroszczę, u nas regres potężny... Dzisiaj TŻ wpadł na szalony pomysł, żeby dać małej miseczkę z kaszką, "niech sama zje" - taaaaa, skończyło się armagedonem, wszystko brudne - mała, krzesełko, tacka i kocyk, na którym siedziała. Ehhh.

Cytat:
Ja też
Ja tak samo, uwielbiam dobrze wykonturowaną twarz.

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
o! Fajne, kupię chyba
Dostanę gdzieś stacjonarnie?
Musiałabyś popatrzeć, czy w pobliżu Ciebie jakaś drogeria internetowa nie ma swojej siedziby - bo w drogeriach zwykłych, w sensie typowo polskich, jak Rossmann czy Natura, to niestety nie ma tej firmy.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-11-18 o 20:11
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 20:07   #4160
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:

Brawo za piękne jedzenie!

Cytat:
Wow Ale pchacz świetny

Cytat:
Kurdę, owoców nie chce, obiadku z grudkami niet..chyba otworzę kolejny słoik albo kaszkę znowu dam.
Mam nadzieję, że u was też się poprawi jedzenie jak u nas. Mogę już go spokojnie zostawić na parę godzin i się bez uu obywa. Trzymam kciuki.

Cytat:
też się często zastanawiam jak ludzie sobie dają radę np z najniższą krajową i do tego dwójka czy trójka dzieci:/
No może jakoś da się przeżyć, ale co to za zycie, jak wszystkiego trzeba sobie odmawiać.

Cytat:
My dalej w szpitalu, moze jutro wyjdziemy. Jest masakra. Przypominam ze z młodą przyjechałyśmy w nocy z niedzieli na poniedziałek a Grześ dołączył w poniedziałek wieczór. We wtorek Ania była całkiem dobra i zastanawiali się czy nas nie wypisać ale w środę pojawiła się znowu chrypa krtaniowa i niewielkie zmiany osłuchowe. Po długim namyśle postanowili jej też włączyć od wieczora antybiotyk. Grześ w środę brykał jak pijany zając, za to w czwartek brykać zaczęła Ania a Grześ stracił apetyt po lekach, nie chciał jeść i pić, zwymiotował dwa razy, na noc dostał kroplówkę. Został z nami mąż (wcześniej w ciągu dnia był mąż albo któreś z dziadków). W piątek bez większych zmian W sobotę ja zaczęłam gorączkować tak do 38,3 i byłam tak słaba że nie mogłam utrzymać dziecka na rękach bo mi się kręciło w głowie. Mąż miał stan podgorączkowy i problemy żołądkowe, wymiotował, ja leżałam z gorączką modląc się żeby nikt nie zobaczył (Ania w sobotę odmówiła wszystkiego poza kp więc nie mogłam wyjść ze szpitala). No to teściowa odesłała męża do domu na noc i została z nami. Rano wrócił mąż któremu już trochę przeszło. Po południu teściowa zadzwoniła że jest trochę słaba ale się przespała to może da radę go zmienić. Nie zgodziliśmy się oczywiście. Ponieważ ja całą niedzielę przeleżałam to na pomoc przyszła siostra teściowej. Wieczorem teściową zaczęła łapać biegunka. W nocy był mąż, ja miałam znowu 38,3. Rano obudziłam się z potworną swędzącą wysypką na dłoniach, stopach, głowie pod włosami i punktowo na ciele. Byłam u lekarza, prawdopodobnie to jakaś egzema o podłożu wirusowym, ciąg dalszy mojej infekcji. Grześ dobry, Ania jeszcze chrypi, mąż dobry, teściowa lepsza, przyszła siostra teściowej, teść nam donosi jedzenie, mąż zostaje na noc. Na razie tyle
Kurczę, ale wam się ułożyło, tyle na was spadło, zdrówka kochani.

Cytat:
No i wczoraj podjęliśmy decyzję, bąbel po nowym roku (jeszcze dokładnie nie wiemy kiedy, mam nadzieję, że dopeiro na wiosnę.....)idzie do żłobka a ja do roboty....
No ja też muszę do roboty, mam nadzieję że moja mama mi się Miśkiem zajmie

Cytat:
Hmm, to bardzo sensowne co piszesz, jakbyś to poradziła zaplanować?
Te 3 posiłki to pewnie przez presję, że "dziecko w tym wieku powinno..."
Do wszystkich: ile czasu minęło Waszym pociechom zanim nauczyły się jeść grudkowe jedzenie?
Mała dostała dziś słoiczek zgodny z wiekiem, obiad. Buziaka otwierała, ale co łyżeczka i jedzenie do buzi to wywalała językiem na zewnątrz. Kiedyś mi zjadła grudkowy słoik, ale chyba nie aż tak bardzo bo dziś co czuła ryż to jedzonko wypadało z buzi. Zjadła tyle co nic, przez to bo zaczęła płakać i dostała kp, zasnęła na drzemkę właśnie. Obudzi się, poczekam 30 minut i spróbuje coś dać innego może po prostu.

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Fewciu: strasznie mi przykro, że u was tak pod górkę i smutno mi straszliwie jak czytam o tak długiem rozłące Waszej...przytulam.
Michał jakoś tak nawet nie wiem kiedy, zaczął, zauważyłam że takie woli, ale jak za duża gruda, to wypycha ją języczkiem.

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Co jeszcze... Oskar mi się pochorował więc mam mini szpital w domu Oby szybko mu przeszło.
Zdrówka dla Oskarka!
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 20:10   #4161
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
i że sobie tak razem fewciujecie mieszkanko. o uju złoty, ale musicie mieć czystości
hahahahaha

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Cytat:
Smutno mi. Słuchajcie... Mój TŻ chodzi na kurs spawania teraz i na nim poznał takiego kolesia w podobnym wieku, ma dziecko w drodze i ślub niedługo, gadają sobie zawsze podczas zajęć... No i mój TŻ dzisiaj podchodzi do niego i mówi, że nie było go w piątek, bo mała się rozchorowała... Chciał zapytać, czy coś się działo - ale ten jego kolega wypalił mu z tekstem, że go też nie było, bo... jego dziewczyna poroniła... Pojechali do szpitala w piątek i okazało się, że serduszko ich dziecka nie bije... Musiała urodzić. Nie chcieli nawet znać płci, nie chcieli pogrzebu... Masakra, strasznie smutno mi się zrobiło, że ludzi spotyka coś tak strasznego.

Płakać się chce. Dlatego nieważne jak jest ciężko, wszytskie z nas spotkało ogromne szczęście, mamy cudowne dzieci. cała reszta jakoś się poukłada, a jeśli nawet nie, to nie to jest najwaważniejsze
Stary 2013-11-18, 20:12   #4162
charlizz
Zadomowienie

Fewciu, a może do Mińska (lub miejscowości po drodze,, gdzie jest złobek) będziecie jechali z Blaneczką autem, zostawiali ją w żłobku i autem na najbliższą stację? Tylko to trochę lipa, bo koszta dojazdu pewnie pójdą w górę. No ale np. taka Łukowianka z Mińska jest o 6.49, zdążyłabyś zostawić Blankę i wsiąść w pociąg? może to głupie, ale tak kombinuję
Stary 2013-11-18, 20:14   #4163
hje
Zakorzenienie

Black, a w którym miesiącu ciąży była ta dziewczyna? Masakra

Pola już śpi... Zobaczymy do której.
No nic, ja chyba w końcu skorzystam, tylko prysznic i też pójdę spać. Trzeba się na jutro przygotować Tylko ciekawe, o której się obudzę już "wyspana", bo rzadko się mi zdarza zasypiać o tej godzinie.
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 20:25   #4164
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Tak jak każdy serial, czyli ślub Jerzego i Anki i w ogóle wszyscy będą żyli długo i szczęśliwie

Fajnie, że Wasze nocki wreszcie się polepszyły
mogli by choć raz wymyślec coś nowego A nie zawsze happy end :brzydal

Cytat:
w sb byłam pobiegać, potem u mojej mamy, odwiedziliśmy ikeę, u mamy remont w pełni, bąbel zasnął dopiero o 23, spał do 10 prawie przez co spóźniliśmy się na basen z t. ale dojechaliśmy w końcu, na basenie zrobiłam małżowi awanturę, potem mi było głupio wyjść z przebieralni aż się poryczałam tam, potem przepraszałam małża oczywiście bo przed @ jestem, jako że właśnie @ się zbliża to miałam mega ssanie, zeżarłam zupę czosnkową, pizzę, gofra, drugie danie masakejro, a waga wieczorem pokazała i tak 56 kg i jak ja mam się mobilizować do ćwiczeń? coś jeszcze chciałam ale zapomniałam

aaaaaaaaaaaaaaaaa zostałam (po raz czwarty ciocią, ale za to pierwszy raz dziewczynki ) normalnie aż się poryczałam ze wzruszenia i chcę drugie!!!

No i wczoraj podjęliśmy decyzję, bąbel po nowym roku (jeszcze dokładnie nie wiemy kiedy, mam nadzieję, że dopeiro na wiosnę.....)idzie do żłobka a ja do roboty....

ooooooo pietraszko się obudził, wiedział kiedy, jak skończyłam łajzażingować gdzie moje rurki z kremem....
Piekną masz wagę! klaski;
Gratulacje ciociu
babel po nowym roku a Piotruś do żłobka?

Cytat:
My dalej w szpitalu, moze jutro wyjdziemy.
za użo na raz! Duuuuuuuuużo zdrówka!

Cytat:

nie dziwie się, że jesteś zła. strasznie Ci współczuję

Cytat:
Ja pitole, ale drożyzna sie robi na tym swiecie, jak Ci ludzie bez pracy a np mający 6dzieci se radzą to ja nie wiem. Wydalam w rosie na Amelosa 180zl;o plus w lidlu pampy;/;/ masakraaaaaaaa!!!!!!!

aha, laski, zobaczcie co w ciuchu kupilam, nie moglam sie oprzec, za 4zł aaaaaaaaa piekny, az mi sie dzidzi zachciało kolejnej ;p jak nowy kombinezonik 0-3;p
My się czasem z Tż zastanawiamy jak my zyliśmy zaraz po ślubie, porónując nasz wypłaty z wredy i teraz. Obecnie też nie jest tak jak byśmy chcieli, ale wtedy to była masakra. A stać nas było na to na co chcieliśmy.
Myślę, że to jest tak, że apetyt rośnie w miarę jedzenia. Im człowiek ma więcej pieniędzy tym na wyższym poziomie chce żyć. Tk mi się wydaje.
Deli to teraz Junior musi być

Cytat:
o kurcze....
ja bym jednak poszla do mamy alo do t. Trudno, jestescie przyparci do muru. przeciez to nie wasza wina :/
a w ogole co na to babcie?
Tak jak pisałam wyżej, moja mama jest sama, będzie nam odbierać Małą, nie chcę Jej obarczać jeszcze opieką rano nad Niunią. Tym bardziej, że Blanką trzeba się zająć, a mama musi się do pracy wyszykować. A t. nie chce i koniec. Nie będę jej prosić.

Cytat:
Ale super sobie radzi
Stary 2013-11-18, 20:27   #4165
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
hahahahaha

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Płakać się chce. Dlatego nieważne jak jest ciężko, wszytskie z nas spotkało ogromne szczęście, mamy cudowne dzieci. cała reszta jakoś się poukłada, a jeśli nawet nie, to nie to jest najwaważniejsze
DOKŁADNIE.

Współczuję strasznie ludziom których spotyka taka tragedia

Black Widziałaś moje pytanie o eyelinerze? bo pytalam że chcę kupić sobie taki w pisaku i czy miałaś może styczność z jakimś fajnym ? Nie chcę żeby się rozmazywał, ani za mokry ani za suchy Bo ja chyba jestem antytalent do kresek i chciałam taki żeby mi się stabilnie malowało
Stary 2013-11-18, 20:33   #4166
nafiyqa
Zakorzenienie

fewciu, przykra sytuacja
Kurcze, nie dosc, ze bedziesz tak malo czasu spedzac z Blaneczka to jeszcze teraz to! Strasznie szkoda tych 4h dojazdu nie myslicie o przeniesieniu sie do Wa-wy...?

Zdrowka dla Oskarka i dla szpitalnych Kijanek

Pstryczku, super pomysl na pchacz

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

fewciu, my tez na pewno bedziemy oddawac Kube do zlobka.
Tylko jeszcze niewiadomo kiedy. Moi rodzice daleko, a t.pracuje, takze bez zlobka sie nie obedzie.
Strasznie sie boje jak to bedzie z praca... (obecnie nie pracuje)

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 20:34   #4167
e_vel
Wtajemniczenie

Black smutne i straszne

Hje... Polusia wcześniej poszła spać, żeby się wyspać przed jutrzejszą tugezą

Fewciu, faktycznie bez sensu faaktycznie tak męczyć dziecko kurcze, a Ty masz tak dobrą tę pracę, że chcesz wracać, czy nie macie wyjścia np. żeby coś bliżej znaleźć?
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 20:35   #4168
mala_19kw
Zakorzenienie

Dziewczyny jest masakra. Nie wiem czy nie czeka nas dziś IP. Może mnie nie być.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 20:37   #4169
blogerka
Wtajemniczenie

mała - a co sie dzieje?
Stary 2013-11-18, 20:38   #4170
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
jaki Fajny i jak zasuwa... trochę jak zombie momentami ale superowo
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości