|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI)
Cytat:
![]() ![]() Oczywiście dla mojej mamy. Ostatnio jak dałam Poli na sprawdzenie mandarynki troszkę, to zrobił się jej bąbelek na pupci.Teraz jej dała, a ja mówię, że spoko, potem się będziesz darła, że przeze mnie ma czerwony tyłek. Ona: "Pierdzielisz! To od tego?".... i dała jej jeszcze chyba z 5 kawałków |
|
|
|
|
#4142 |
|
Zakorzenienie
|
pstryniu dzejkob cudo!!!!!!!! ale ma pchacza superanckiego! skad to?
wyglada jak maly gornik ![]() laski babel przebija samego siebie zjadl duzy sloiczek obiadku (na 2 razy, o 12 i 16), potem pol pomaranczki, od Malza z talerza troche mieska i ziemniaczkow a ze zabraklo to dorobilam mu 140 MM i....pozarl w pol minuty zarlok sie z niego zrobil niesamowity!!!!!!!!neti, ale kolezanka evel ma taka sama sytuacje jak ja, ja mialam umowe do pazdziernika w styczniu rodzilam, owszem, po porodzie jestem bezrobotna ale dostaje normalnie macierzynski roczny
|
#4143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
....no top w takim wypadku jest bezrobotna i pobiera macierzyński![]() Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#4144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla glodomorka ![]() jak gornik? ja sie smieje ze wyglada jak maly żulek ktory pcha wozek na skup "pchacz" to pudlo na zabawki z pepco obciazone m.in 1,5 paka pieluch + najciezsze zabawki
|
|
|
|
|
#4145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cudowności
![]() Cytat:
Lecę nadrabiać, tym razem chyba od końca, masakra wcale dziś nie udało mi się do was zajrzeć.
|
|
#4146 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będzie dla braciszka Amelci ![]() Cytat:
u mojego tż ojciec pracuje a była 10 dzieci ale teraz jest w niemczech i kase fajną zarabia, tylko, że no moim zdaniem nie ma opcji na pracę w PL i tu chyba największy ból masz super liczną rodzinę a jej nie widujesz...Cytat:
wooow ! brawo ![]() wiem że to nieładnie ale śmieszny jest jak idzie idzie i bam <3 słodziak. W ogóle ładnie upada ![]() patrzcie http://www.youtube.com/watch?v=OSPGOz2K0-U ![]() ![]()
Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2013-11-18 o 18:41 |
|||
|
|
|
#4147 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też ![]() Cytat:
Cytat:
nogi mam szczupłe , ale niestety nie da się zrzucić tylko brzucha. A czemu Wy też do żłobka??
|
|
#4148 |
|
Zakorzenienie
|
Bobo garjacy w ping-ponga mnie rozwalil
|
|
|
|
#4149 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
o! Fajne, kupię chyba ![]() Dostanę gdzieś stacjonarnie? Cytat:
o z moja Ola to samo,nic nie wskazuje na chorobę a do kontroli trzeba poczekać i kisimy ogóra w domu ![]() Cytat:
mój niedoszły, też mówił o sobie, że jest pedantem, lol ! tylko to polegało na tym,że on lubi jak jest czysto, ale żeby o te czystość dbać? Fakt, pomagał mi sporo,ale najlepsze było to, że jak z mamusią mieszkał to każdy kubeczek po sobie sprzątnął, wszystko wymył, zlew po sobie przetarł, śladu nie zostawiał, że coś robił. A "na swoim"często je...ł tam gdzie jadł i już. Cytat:
ja tak nigdy nie miałam, to Ci nie pomogę ![]() Cytat:
o kurka! wracajcie do zdrowia jak najszybciej! Cytat:
Fewciu, tak mi przykro nie jestem sobie w stanie tego wyobrazić kurka musi być jakieś rozwiązanie... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- No to tak: Ola śpi już od pół godziny, padła w sekundę, oczywiście pod moja nieobecność moja mama nie położyła ją na druga drzemkę," bo nie chciała". Jak mnie to wkurza! Ona (i z tego co zauważyłam większość babć) kładzie dziecko spać wtedy kiedy ono mega marudzi. Bo jak nie płacze to po co, w efekcie odkąd wróciłam mega zmęczona, miałam jęczydło, ale musiałam przetrzymać choć trochę. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||||
|
|
|
#4150 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem dzisiaj (brzydko mówiąc) wyje....na
![]() Ciężki dzień za mną,nie wiem jaka noc...Mój chorowitek humor ma nawet dobry ale z nosa jeszcze nigdy mu się tak nie lało. Rano dałam pierwszą dawkę ibum i chyba tylko dzięki temu nie ma gorączki
|
#4151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sensie też nie używasz czy też używasz :P? noooo mega
|
|
#4152 |
|
Wtajemniczenie
|
Załamałam się, pisałam Wam, że chcę kupić wózek Britaxa, i że to super okazja, bo kosztuje 600 zł a wszędzie jest od 1200 wzwyż .. no ale coś mi tam nie pasowało (dokładniej to kolor podwozia ;D bo chciałam mat) no i mam za swoje ,.. Promocyjnenj oferty już nie ma. Wszędzie indziej są za 1200 a ten matt ktory mi sie podobal nawet drozej, wiec mogę sobie w brode pluć.
Poza tym idą Borysowi ząbki - co najmniej dwa i o ile od 19 do 3 spi pieknie, to pozniej mamy pobudki co 30 min. Dalej ... Chyba będę musiała mu zmienić drzemki bo w ciągu dnia mamy sajgon. Ta o 10 sprawdzala sie pieknie dwa tygodnie, bo Bporys wstawal o 6, ale jak zaczal wstawac coraz pozniej, miedzy 8 - 9 to moge sobie o kant dupy ta drzemke rozbic. Wiec musze teraz zrobic nowy plan drzemek, karmienia ale nie wiem jak ![]() I jeszcze mam wrazenie, ze przez ten caly system nauczania zasypiania, mamy problemy z usypianiem na noc! kiedys padal sam, jakby wiedzial ze to czas. A teraz mam wrazenie, ze on sie boi zasypiac bo czuje ze czeka go to co w ciagu dnia podczas usypiania do drzemek. Spimy zdecydowanie dluzej. Z 6 na 8, czasem na 9 nam sie to przestawilo ale nie wiem czy bylo to warte swojej ceny.
|
#4153 |
|
Zakorzenienie
|
no ten ostatnio sezon przepisu już nie był taki fajny jak wcześniejszy. Dałam Amelce kaszke na dobranoc;> ale skubaniec jeszcze nie spi!! a jak misie chce spać to głowa mała, ale czekam aż usnie, bo chce pocwiczyc..
|
|
#4154 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Blaneczka już śpi, mąż pierze słonia na biegunach, ja chwilke poczytam co u Was i się kładę, muszę się zresetować z książką...
Powiem Ci że masz niebywałe pokłady cierpliwości! Cytat:
![]() Cytat:
czyli mam się nie martwić jedzeniem? W sumie jesteśmy w 50 centylu... ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43767903]nie, dziewczyny, nie o mamę, on jest pedant i porządnicki, ALE nie widzi tego, ze brudza 4 osoby, sprząta wlaściwie jedna. No to trudno, pranie robie dla siebie i dziewczynek, sprzątam, ile mi czasu starczy i ochoty, mam pierdyliard dodatkowych rzeczy na glowie a on nie jest w stanie się wczuć w moje położenie. To niech się buja. BOli mnie tylko, ze on tak potrafi tygodniami, więc swięta mi się zapowiadają kiepsko. I zastanawiam sie, czy ja w ogóle chcę tak żyć. [/QUOTE] Tez mam w domu pedanta Ale jaki zawzięty ten twój TŻ! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie w porządku bardzo to jest, bo mam swoje plany, rozmawiałam już w pracy co i jak, a Oni dwa tyg przed oddaniem dziecka do żłobka informują mnie, że jest jakis problem. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pochwal się co kupujesz?
|
|||||||
|
|
|
#4155 |
|
Zakorzenienie
|
PSTRYCZKU - b. ładnie chodzi
![]() i mnie też ten ping pongowiec rozbroił, aż mi szczena opadła
|
#4156 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
a co kupiłaś? ![]() Cytat:
oijjj, zdrowiejcie! |
|||
|
|
|
#4157 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe czy ktoś kto nas podczytuje wie co to znaczy "fewciować" ? ![]() Cytat:
![]() A Ty jesteś tam jako motywator? Pro forma?? Czy odchudzasz się z kości na ości?? ![]() Cytat:
![]() Może jest dla nas nadzieja przespanej nocy w rzyszłości? ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4158 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4159 | |
|
Zakorzenienie
|
Smutno mi.
Słuchajcie... Mój TŻ chodzi na kurs spawania teraz i na nim poznał takiego kolesia w podobnym wieku, ma dziecko w drodze (6. miesiąc) i ślub niedługo, gadają sobie zawsze podczas zajęć... No i mój TŻ dzisiaj podchodzi do niego i mówi, że nie było go w piątek, bo mała się rozchorowała... Chciał zapytać, czy coś się działo - ale ten jego kolega wypalił mu z tekstem, że go też nie było, bo... jego dziewczyna poroniła... Pojechali do szpitala w piątek i okazało się, że serduszko ich dziecka nie bije... Musiała urodzić. Nie chcieli nawet znać płci, nie chcieli pogrzebu... Masakra, strasznie smutno mi się zrobiło, że ludzi spotyka coś tak strasznego. Nancy, a na pewno Ci się nie przetłuszcza nigdzie? Np w strefie T? Podkład się warzy zazwyczaj wtedy, gdy ma styczność ze zbyt tłustą powłoką skórną - tzn albo Twoja skóra wydziela jakieś sebum, a podkład jest niedobrze dobrany, aaaalbo masz za ciężki krem. Jest to bardzo prawdopodobne, bo kremy do cery naczynkowej są zazwyczaj bardzo ciężkie. Cytat:
Dzisiaj TŻ wpadł na szalony pomysł, żeby dać małej miseczkę z kaszką, "niech sama zje" - taaaaa, skończyło się armagedonem, wszystko brudne - mała, krzesełko, tacka i kocyk, na którym siedziała. Ehhh. Ja tak samo, uwielbiam dobrze wykonturowaną twarz. Musiałabyś popatrzeć, czy w pobliżu Ciebie jakaś drogeria internetowa nie ma swojej siedziby - bo w drogeriach zwykłych, w sensie typowo polskich, jak Rossmann czy Natura, to niestety nie ma tej firmy. Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-11-18 o 20:11 |
|
|
|
|
#4160 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale pchacz świetny ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Zdrówka dla Oskarka!
|
|
#4161 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
Płakać się chce. Dlatego nieważne jak jest ciężko, wszytskie z nas spotkało ogromne szczęście, mamy cudowne dzieci. cała reszta jakoś się poukłada, a jeśli nawet nie, to nie to jest najwaważniejsze
|
|
#4162 |
|
Zadomowienie
|
Fewciu, a może do Mińska (lub miejscowości po drodze,, gdzie jest złobek) będziecie jechali z Blaneczką autem, zostawiali ją w żłobku i autem na najbliższą stację? Tylko to trochę lipa, bo koszta dojazdu pewnie pójdą w górę. No ale np. taka Łukowianka z Mińska jest o 6.49, zdążyłabyś zostawić Blankę i wsiąść w pociąg?
może to głupie, ale tak kombinuję
|
|
|
|
#4163 |
|
Zakorzenienie
|
Black, a w którym miesiącu ciąży była ta dziewczyna? Masakra
![]() ![]() Pola już śpi... Zobaczymy do której.No nic, ja chyba w końcu skorzystam, tylko prysznic i też pójdę spać. Trzeba się na jutro przygotować Tylko ciekawe, o której się obudzę już "wyspana", bo rzadko się mi zdarza zasypiać o tej godzinie.
|
|
|
|
#4164 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie zawsze happy end :brzydalCytat:
klaski;Gratulacje ciociu babel po nowym roku a Piotruś do żłobka? ![]() za użo na raz! Duuuuuuuuużo zdrówka! ![]() Cytat:
Myślę, że to jest tak, że apetyt rośnie w miarę jedzenia. Im człowiek ma więcej pieniędzy tym na wyższym poziomie chce żyć. Tk mi się wydaje. Deli to teraz Junior musi być ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję strasznie ludziom których spotyka taka tragedia Black Widziałaś moje pytanie o eyelinerze? bo pytalam że chcę kupić sobie taki w pisaku i czy miałaś może styczność z jakimś fajnym ? Nie chcę żeby się rozmazywał, ani za mokry ani za suchy Bo ja chyba jestem antytalent do kresek i chciałam taki żeby mi się stabilnie malowało
|
|
#4166 |
|
Zakorzenienie
|
fewciu, przykra sytuacja
![]() Kurcze, nie dosc, ze bedziesz tak malo czasu spedzac z Blaneczka to jeszcze teraz to! Strasznie szkoda tych 4h dojazdu nie myslicie o przeniesieniu sie do Wa-wy...?Zdrowka dla Oskarka i dla szpitalnych Kijanek Pstryczku, super pomysl na pchacz ![]() ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- fewciu, my tez na pewno bedziemy oddawac Kube do zlobka. Tylko jeszcze niewiadomo kiedy. Moi rodzice daleko, a t.pracuje, takze bez zlobka sie nie obedzie. Strasznie sie boje jak to bedzie z praca... (obecnie nie pracuje) |
|
|
|
#4167 |
|
Wtajemniczenie
|
Black
smutne i straszne ![]() Hje... Polusia wcześniej poszła spać, żeby się wyspać przed jutrzejszą tugezą ![]() Fewciu, faktycznie bez sensu faaktycznie tak męczyć dziecko kurcze, a Ty masz tak dobrą tę pracę, że chcesz wracać, czy nie macie wyjścia np. żeby coś bliżej znaleźć?
|
|
|
|
#4168 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jest masakra. Nie wiem czy nie czeka nas dziś IP. Może mnie nie być.
|
#4169 |
|
Wtajemniczenie
|
mała - a co sie dzieje?
|
#4170 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:08.

dla mojej mamy. Ostatnio jak dałam Poli na sprawdzenie mandarynki troszkę, to zrobił się jej bąbelek na pupci.
wyglada jak maly gornik
zjadl duzy sloiczek obiadku (na 2 razy, o 12 i 16), potem pol pomaranczki, od Malza z talerza troche mieska i ziemniaczkow a ze zabraklo to dorobilam mu 140 MM i....pozarl w pol minuty
zarlok sie z niego zrobil niesamowity!!!!!!!!
....no top w takim wypadku jest bezrobotna i pobiera macierzyński
może i da sie przeżyć ale ja sobie tego nie wyobrażam:/

nigdy nie zapomnę Twoich nóg
nogi mam szczupłe , ale niestety nie da się zrzucić tylko brzucha. 

) mam pytanie makijażowe... tylko proszę się nie śmiać. Otóż czemu kiedy używam pudru, kremu bb czy podkładu to zawsze ten specyfik mi się tak dziwnie grudkuje na twarzy, ile bym go nie rozmarowywała to zawsze mam takie nieestetyczne grudki/ wałki tego pudru. Co ja robię źle?
a pytała mnie o to dziś.
Kurde, nie wiem co doradzić 

klaski;