|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI)
no! czuję się spełniona wizażowo
w sb byłam pobiegać, potem u mojej mamy, odwiedziliśmy ikeę, u mamy remont w pełni, bąbel zasnął dopiero o 23, spał do 10 prawie przez co spóźniliśmy się na basen z t. ale dojechaliśmy w końcu, na basenie zrobiłam małżowi awanturę, potem mi było głupio wyjść z przebieralni aż się poryczałam tam, potem przepraszałam małża oczywiście bo przed @ jestem, jako że właśnie @ się zbliża to miałam mega ssanie, zeżarłam zupę czosnkową, pizzę, gofra, drugie danie masakejro, a waga wieczorem pokazała i tak 56 kg ![]() aaaaaaaaaaaaaaaaa zostałam (po raz czwarty ciocią, ale za to pierwszy raz dziewczynki No i wczoraj podjęliśmy decyzję, bąbel po nowym roku (jeszcze dokładnie nie wiemy kiedy, mam nadzieję, że dopeiro na wiosnę.....)idzie do żłobka ooooooo pietraszko się obudził, wiedział kiedy, jak skończyłam łajzażingować gdzie moje rurki z kremem....
|
#4112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4113 |
|
Zadomowienie
|
My dalej w szpitalu, moze jutro wyjdziemy. Jest masakra. Przypominam ze z młodą przyjechałyśmy w nocy z niedzieli na poniedziałek a Grześ dołączył w poniedziałek wieczór. We wtorek Ania była całkiem dobra i zastanawiali się czy nas nie wypisać ale w środę pojawiła się znowu chrypa krtaniowa i niewielkie zmiany osłuchowe. Po długim namyśle postanowili jej też włączyć od wieczora antybiotyk. Grześ w środę brykał jak pijany zając, za to w czwartek brykać zaczęła Ania a Grześ stracił apetyt po lekach, nie chciał jeść i pić, zwymiotował dwa razy, na noc dostał kroplówkę. Został z nami mąż (wcześniej w ciągu dnia był mąż albo któreś z dziadków). W piątek bez większych zmian W sobotę ja zaczęłam gorączkować tak do 38,3 i byłam tak słaba że nie mogłam utrzymać dziecka na rękach bo mi się kręciło w głowie. Mąż miał stan podgorączkowy i problemy żołądkowe, wymiotował, ja leżałam z gorączką modląc się żeby nikt nie zobaczył (Ania w sobotę odmówiła wszystkiego poza kp więc nie mogłam wyjść ze szpitala). No to teściowa odesłała męża do domu na noc i została z nami. Rano wrócił mąż któremu już trochę przeszło. Po południu teściowa zadzwoniła że jest trochę słaba ale się przespała to może da radę go zmienić. Nie zgodziliśmy się oczywiście. Ponieważ ja całą niedzielę przeleżałam to na pomoc przyszła siostra teściowej. Wieczorem teściową zaczęła łapać biegunka. W nocy był mąż, ja miałam znowu 38,3. Rano obudziłam się z potworną swędzącą wysypką na dłoniach, stopach, głowie pod włosami i punktowo na ciele. Byłam u lekarza, prawdopodobnie to jakaś egzema o podłożu wirusowym, ciąg dalszy mojej infekcji. Grześ dobry, Ania jeszcze chrypi, mąż dobry, teściowa lepsza, przyszła siostra teściowej, teść nam donosi jedzenie, mąż zostaje na noc. Na razie tyle
|
|
|
|
#4114 | |
|
Zakorzenienie
|
Ewik, toś mnie zaszokowała tym zakończeniem PnŻ
![]() Przecież takie romanse, zdrady, wszyyystko i tak nagle happy end? To chyba musiało być między jednym a drugim odcinkiem "kilka miesięcy/lat później"? ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4115 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jakoś w ogóle ta ostatnia seria marna była.
|
||
|
|
|
#4116 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
o cholerka !!! tulę Was i duuuuuuużo zdrówka !!! ![]() LADY, si aktualne, ino śniega ni ma :P
|
|
#4117 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
U nas dzisiaj pobudka o 6 bo bączki męczyły straszne. powyciskała, pomasowałam i pospałysmy do 8 jeszcze ![]() po powrocie od Rodziców mieliśmy znowu masakrę z usypianiem, ale teraz wszystko już wraca do normy i sama zasypia. jeszcze muszę popracować nad tymi drzemkami w dzień w wózku ![]() a dzisiaj na 18.30 dentysta mnie wita ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
masakra:/ nadrabaim dalej
|
|
#4118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tulę Was mocno ![]() neti po kremie właśnie tak mam więc nakładam krem dużo wcześniej przed nałożeniem podkładu ale mimo tego tak się robi, nawet jak nic nie nałożę na skórę to tak samo :/ |
|
|
|
|
#4119 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
fajny jest![]() Cytat:
nie dziwie się, że jesteś zła. strasznie Ci współczuję Cytat:
ale się napatrzyłaś na tragedię w tym szpitalu ![]() Cytat:
piekne zdjęcia na blogu Cytat:
|
|
#4120 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pitole, ale drożyzna sie robi na tym swiecie, jak Ci ludzie bez pracy a np mający 6dzieci se radzą to ja nie wiem. Wydalam w rosie na Amelosa 180zl;o plus w lidlu pampy;/;/ masakraaaaaaaa!!!!!!!
aha, laski, zobaczcie co w ciuchu kupilam, nie moglam sie oprzec, za 4zł aaaaaaaaa piekny, az mi sie dzidzi zachciało kolejnej ;p jak nowy kombinezonik 0-3;p
|
|
#4121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4122 |
|
Zakorzenienie
|
Kija no po prostu masakra
Deli
|
|
|
|
#4123 |
|
Zakorzenienie
|
nie nie nie;p nie minkuj mi tak;p
|
|
#4124 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ooo lubie te produkty deluxe muszę się wybrac;pCytat:
zdrówka dla WasCytat:
no wszyscy sobie powybaczali no bo jakże by inaczej i finito ![]() też się często zastanawiam jak ludzie sobie dają radę np z najniższą krajową i do tego dwójka czy trójka dzieci:/
|
|
#4125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lady, cięzka decyzja z tą pracą. Ja też bym chętnie poszła, ale nie wiem, czy dam rade, studia, dom, praca..nie wiem... ale mysle nad tym często, bo przecież w styczniu koniec macierzyńskiego.. a tzt no wiadomo jakos sobie radzimy, ale dojdzie nam kredyt.. nie wiem..
|
|
|
#4126 | |
|
Zakorzenienie
|
Poryczałam się na tym: http://demotywatory.pl/4239625/Jesli...losc#obrazek-9
i na tym http://demotywatory.pl/4239625/Jesli...osc#obrazek-18 ![]() ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Cytat:
), że jest to pensja stała, rok w rok, miesiąc w miesiąc, tyle samo; i dzięki stażowi pracy może brać bez odsetkowy kredyt.Ale też się trochę napożyczali kasy po rodzinie... No i tata tż SAM budował dom, 15 lat mu to zajęło. Tylko na szczęście zdążył jeszcze przed tymi kryzysami i rządami. |
|
|
|
|
#4127 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może i da sie przeżyć ale ja sobie tego nie wyobrażam:/
01.02.2013 Aniołki[*][*]25.01.2012 Edytowane przez misiaeel Czas edycji: 2013-11-18 o 16:30 |
|
|
|
|
#4128 |
|
Wtajemniczenie
|
Kija, dużo zdrówka dla Was
Dziewczyny mam pytanie. Moja koleżanka ma umowę o pracę na czas określony - kończy się jej w marcu. W grudniu rodzi. Więc do marca jej przysługuje macierzyński - a co potem? jeśli jej pracodawca nie przedłuży umowy (no bo chyba nie musi, nie?) to zostaje na bezrobociu? bo się nie orientuję a pytała mnie o to dziś.
|
|
|
|
#4129 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hmm, mysle ze na wkladanie klockow do sortera czyli dopoasowywanie ksztaltow jest jeszcze duuuuuuuuuzo za wczesnie.
dziecko moze probowac wkladac klocki do pojemnika ale raczej bedzie robic to na zasadzie jest dziura to moge cos wlozyc a nie ze trojkat do trojkacika... tak mi sie wydaje ![]() Cytat:
![]() ja bym jednak poszla do mamy alo do t. Trudno, jestescie przyparci do muru. przeciez to nie wasza wina :/ a w ogole co na to babcie? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
tak czytam i czytam i myslalamze podjeliscie decyzje o kolejnym bąbelku a tu żłobek???!!! Jestem zawiedziona ![]() trzymam kciuki za wyjscie!!! ale Was dopadlo wszystkich, masakeros! |
||||
|
|
|
#4130 |
|
Zakorzenienie
|
Kurdę, owoców nie chce, obiadku z grudkami niet..chyba otworzę kolejny słoik albo kaszkę znowu dam.
|
|
|
|
#4131 |
|
Zakorzenienie
|
Dzis przywiozłam z domu 'rodzinnego' jeszcze reszte zabawek, ktore mialam schowane dla Amelki, mam takie klocuszki o->
http://www.fisher-price.com/pl_PL/products/41233 i http://allegro.pl/fisher-price-piram...693116594.html ;p powiem Wam, ze Amelka dostała mega dużo zabawek z FP (jak się urodzila) od mojej kumpeli, po jej chrzesniaku, który z tego wyrósł. Jak se pomysle ile to kasy to ojaacieżpierdziele.
|
|
#4132 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i też jak pomyśle ile to kasy
|
|
#4133 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4134 |
|
Wtajemniczenie
|
na później- http://allegro.pl/zabawki-drewniane-...mpaign=dziecko i te proponowane produkty moja cukiernia
|
#4135 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Polcia, Lenka zaczęła wstawać przy łóżku, ławie ale mądra główka wie jak upadać na pupę żeby nie bolało ![]() ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Insolito dla Piotrka, zdolniocha, miałam wrażenie że jest w przyśpieszonym tempie ![]() czy ja słabo widzę czy nie ma cie na pierwszej stronie?
|
|
#4136 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nancy, dwa pytania - jakiego używasz kremu pod makijaż i jaki masz typ cery? |
||
|
|
|
#4137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-11-18 o 17:17 |
|
|
|
|
#4138 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=OSzxb...ature=youtu.be
![]() sorki za jakosc
|
|
|
|
#4139 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
właśnie o to mi chodziło, czy będzie dalej kasę dostawała czy nie, a jak tak to super |
|
|
|
|
#4140 |
|
Zakorzenienie
|
używam różnych, ostatnio mam Vichy Aqualium Thermal i Tołpę do cery naczynkowej. Mam cerę naczynkową, mocno zaczerwienioną, mocno reagującą na zmiany temperatury (robi się bardzo czerwona), suchą.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:08.

przez co spóźniliśmy się na basen z t. ale dojechaliśmy w końcu, na basenie zrobiłam małżowi awanturę, potem mi było głupio wyjść z przebieralni aż się poryczałam tam, potem przepraszałam małża oczywiście bo przed @ jestem, jako że właśnie @ się zbliża to miałam mega ssanie, zeżarłam zupę czosnkową, pizzę, gofra, drugie danie
masakejro, a waga wieczorem pokazała i tak 56 kg 
gdzie moje rurki z kremem....

albo z jakąś bazą pod podkład (mówię o podkładzie) a puder to ja np nakładam pędzlem Ty puszkiem???

) jestem przed @, więc urządziłam M. na basenie awanturę
masakra myślałam, że mnie ukatrupi na miejscu.
a bodajże u Fewci jakieś krostki Blanuś miała.
Justysia 

Do tego wieczorem mojego tż przegoniło na dwa końce a w nocy mnie... dziś już czujemy się dobrze, ale boję się, żeby na Pauline teraz nie przeszło. Mam nadzieję, że to po tych antybiotykach jeszcze jej się organizm oczyszcza- oby...

z tych kontenerów co to niby na PCK szło wszystko trafiało na lumpy, moja kolezanka wrzuciła swój płaszcz i co? dwa tyg pózniej znalazła go w lumpie