Reakcja rodziców na seks - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-11-18, 19:17   #91
Leszy
Zakorzenienie

Dot.: Reakcja rodziców na seks

[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;43774793]I vice versa Tak naprawdę to mało którego faceta zdanie mnie obchodzi, tym bardziej, że najczęściej na tym forum nawet robicie to w sposób agresywny i ubliżający innym.

Dziękujemy Ci wybawco, że przyszedłeś na nasze forum, aby zlinczować nasze zachowanie. Ufamy Ci, że przyniesie to zamierzony efekt i staniemy się lepszymi ludźmi

Btw. cieszę się, że mój facet nigdy nie wpadł na pomysł, aby przychodzić z misją wybawienia wizażanek [/QUOTE]

A to z kolei typowy drugi problem tego forum (ogólnie dziwi mnie, że moderatorzy na to nie reagują). Nie masz nic konkretnego do powiedzenia: obrażasz i wyśmiewasz. No cóż, bardzo dojrzałe. I spokojnie, też się cieszę, że moja TŻ nie jest czasem podobna do Ciebie, bo uciekałbym od niej jak najdalej.

Cytat:
Napisane przez mahalkitaa Pokaż wiadomość
Postaram się odnieść do większości wypowiedzi.

1) Prezerwatywy zostały znalezione w szufladzie biurka podczas nieobecności TŻa.
2) Nie,nie odkładamy pieniędzy na ewentualną wpadkę. Odkładamy ogólnie, żeby mieć oszczędności, czy to żeby dołożyć do przyszłego mieszkania, czy to na taką a nie inną okoliczność.
3) TŻ nie rozważa rozstania. Ani nie zamierza się dostosować do zakazów. Przeraża go jedynie skala i forma reakcji. Plus sytuacja, w której jestem niemile widziana u niego w domu.
4) Ojciec nie odniósł się do sytuacji, nie jesteśmy pewni czy jest poinformowany o zaistniałym problemie.
5) Matka jest prawdopodobnie w szoku, że TŻ jest dorosły, wnioskuję to po stwierdzeniu: "Myślałam,że jesteście dorośli,a wy takie rzeczy robicie."
6) Zgadzam się, trzeba przeczekać aż emocje opadną, ale kwas pozostanie.
I wszystko się wyjaśniło.
1. Matka nie miała najmniejszego prawa grzebać w szufladzie TŻ. Powinien to z nią wyjaśnić i dać jasno jej do zrozumienia, że nie życzy sobie czegoś takiego.
2. Ja o tym wiem, na początku mówiłem o "czarnej godzinie" jak Ty, ale niestety większość użytkowniczek uznały, że mówię o zarabianiu na Twoje hipotetyczne dziecko
3. Nie dziwię mu się.
5. Ach, wszystko jasne. Czyli mamusia kochana uważa TŻ za dziecko, skoro zaczął uprawiać z Tobą seks. To też trzeba przedyskutować z nią, bo to wy zdecydowaliście się na uprawianie seksu, więc jesteście na tyle dojrzali, że jesteście gotowi ponieść ew. konsekwencje współżycia.

Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap.
http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20
http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30
Leszy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-18, 19:21   #92
mahalkitaa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Leszy Pokaż wiadomość
I wszystko się wyjaśniło.
1. Matka nie miała najmniejszego prawa grzebać w szufladzie TŻ. Powinien to z nią wyjaśnić i dać jasno jej do zrozumienia, że nie życzy sobie czegoś takiego.
2. Ja o tym wiem, na początku mówiłem o "czarnej godzinie" jak Ty, ale niestety większość użytkowniczek uznały, że mówię o zarabianiu na Twoje hipotetyczne dziecko
3. Nie dziwię mu się.
5. Ach, wszystko jasne. Czyli mamusia kochana uważa TŻ za dziecko, skoro zaczął uprawiać z Tobą seks. To też trzeba przedyskutować z nią, bo to wy zdecydowaliście się na uprawianie seksu, więc jesteście na tyle dojrzali, że jesteście gotowi ponieść ew. konsekwencje współżycia.
Zgadzam się, emocje jednak powinny opaść,bo na ten moment żadna rozmowa nie ma sensu.
mahalkitaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-18, 19:27   #93
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e
Konto usunięte

mahalkitaa, a może wcale kwas nie zostać. Jak się przemyśli wszystko na spokojnie, to i złość czasem przechodzi. Na razie nie pojawiaj się u niego w domu, co możesz więcej zrobić. Jak możecie spotykać się u Ciebie, to niech tak będzie. Ale ten tekst "myślałam, że jesteście dorośli..."
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-18, 19:27   #94
Leszy
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadzam się, emocje jednak powinny opaść,bo na ten moment żadna rozmowa nie ma sensu.
Owszem, przeczekać kilka dni, może nawet nie spotykać się, by matki nie rozjuszyć niepotrzebnie i wtedy poważnie porozmawiać.

Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap.
http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20
http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30
Leszy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-18, 19:30   #95
mahalkitaa
Przyczajenie

[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;43775182]mahalkitaa, a może wcale kwas nie zostać. Jak się przemyśli wszystko na spokojnie, to i złość czasem przechodzi. Na razie nie pojawiaj się u niego w domu, co możesz więcej zrobić. Jak możecie spotykać się u Ciebie, to niech tak będzie. Ale ten tekst "myślałam, że jesteście dorośli..." [/QUOTE]

Taki mam zamiar, dać sobie kilka tygodni z dala od jego domu. Spotykać się u mnie, czy na mieście. Oby przeszło, rozeszło się po kościach.
mahalkitaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-18, 19:34   #96
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e
Konto usunięte

Cytat:
Taki mam zamiar, dać sobie kilka tygodni z dala od jego domu. Spotykać się u mnie, czy na mieście. Oby przeszło, rozeszło się po kościach.
Będzie dobrze Tak swoją drogą współczuję TŻ, jak można grzebać komuś w biurku. Jak się grzebie w prywatnych rzeczach, to i się znajduje to, czego oczy chciałyby nie widzieć. Matka może mieć pretensje tylko do siebie.
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-18, 21:30   #97
Shira Yuki
Zakorzenienie

Cytat:
wątpię,aby rozeszło sie po kościach,to nie kaprys starszej pani,a przekonania
Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu.
Jestem jak dziki Mustang.
Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja
.
Shira Yuki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-18, 21:38   #98
Fleur_D
Zakorzenienie

Cytat:
Postaram się odnieść do większości wypowiedzi.

1) Prezerwatywy zostały znalezione w szufladzie biurka podczas nieobecności TŻa.
2) Nie,nie odkładamy pieniędzy na ewentualną wpadkę. Odkładamy ogólnie, żeby mieć oszczędności, czy to żeby dołożyć do przyszłego mieszkania, czy to na taką a nie inną okoliczność.
3) TŻ nie rozważa rozstania. Ani nie zamierza się dostosować do zakazów. Przeraża go jedynie skala i forma reakcji. Plus sytuacja, w której jestem niemile widziana u niego w domu.
4) Ojciec nie odniósł się do sytuacji, nie jesteśmy pewni czy jest poinformowany o zaistniałym problemie.
5) Matka jest prawdopodobnie w szoku, że TŻ jest dorosły, wnioskuję to po stwierdzeniu: "Myślałam,że jesteście dorośli,a wy takie rzeczy robicie."
6) Zgadzam się, trzeba przeczekać aż emocje opadną, ale kwas pozostanie.
5) No tak, seks jest przecież dla dzieci
6) I to jest smutna prawda, o czymś takim trudno zapomnieć.

Ale z drugiej strony przynajmniej wiesz, że Twój Tż nie jest maminsynkiem. Gorzej jakby wyskoczył z propozycją ograniczenia spotkań aż mama Wam wybaczy. Może trochę na siłę doszukuję się plusów sytuacji, ale zawsze to coś
Fleur_D jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-18, 21:50   #99
Taka_sobie_ Ona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fleur_D Pokaż wiadomość

Ale z drugiej strony przynajmniej wiesz, że Twój Tż nie jest maminsynkiem. Gorzej jakby wyskoczył z propozycją ograniczenia spotkań aż mama Wam wybaczy. Może trochę na siłę doszukuję się plusów sytuacji, ale zawsze to coś
Czyli wg matki TŻ seks ... baaa seks z zabezpieczeniem uprawiają ludzie niedojrzali i dziecinni. Ciekawa teoria. Kwas będzie. Co się stało to się nie odstanie, ale macie nauczkę na przyszłość i nowe doświadczenie.
Stary 2013-11-18, 21:52   #100
eMeL
Raczkowanie

Jak sobie wyobrażę co by się działo, gdyby moja teściowa znalazła gumki u tż w pokoju to już mi niedobrze Współczuje. Przykro, że ludzie dorośli - rodzice, zamiast rozsądnej rozmowy potrafią strzelić focha, bez dyskusji tupać nogą i zacząć wprowadzać swoje porządki, które nie mają żadnych szans powodzenia(no bo co nagle zaczną młodzi życ w celibacie?).

I posty o tym, że czyj dom tego zasady też do mnie nie przemawiają. Jesteśmy rodziną, powinniśmy się wspierać niezależnie od drogi i przekonan jakie kieruja poszczególnymi osobami w rodzinie. Oczywiście w pewnym wieku, a ten u autorki i jej mężczyzny moim zdaniem juz jest osiągnięty, do tego się zabezpieczaja i odkładają coś na przyszłość więc nie wydają się być nieodpowiedzialni.

Autorko, przeczekaj pierwszą burzę jak tu radzą wizażanki. Jeśli tesciowa sie nie opamięta to sądzę, że zrobi to gdy zacznie tracic kontakt z synem. A Jeśli i to nie zrobi na niej wrażenie a czystosc jej synka jest ważniejsza niż dobre relacje z nim i jego partnerka to ja nie mam pytan...
Stary 2013-11-18, 21:54   #101
No_To_Co
Raczkowanie

Dziwię się takim rodzicom. Mają dorosłe, odchowane dzieci i co? Spodziewają się tego, że chłopiec będzie ze swoją dziewczynką bawił się lego, gdy zostaną sami?
Będąc matką, ucieszyłabym się, że mój syn myśli o zabezpieczeniu, a nie robiłabym mu awanturę na wieki wieków. :P
No_To_Co jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-18, 23:51   #102
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shira Yuki Pokaż wiadomość
wątpię,aby rozeszło sie po kościach,to nie kaprys starszej pani,a przekonania
No różnie to bywa, z tego co napisała Autorka, to raczej wskazuje na to, że matka chłopaka dopiero się skapnęła, że ma dużego syna i już nie może kontrolować pewnych spraw.
Mnie się wydaję, że za jakiś czas to pójdzie w zapomnienie. No chyba, że jego mama znowu coś wygrzebie :P
Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż
K&K
niebieskie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-19, 09:28   #103
cranberry juice
ctrl alt delete

Cytat:

ok. nie śmiać się.
to jest straszne.
wiele mówi o dorosłym życiu tej pani

---

autorko, olej. kwas zostanie, ale nie z Twojej winy.
cranberry juice jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-19, 09:38   #104
Shira Yuki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez No_To_Co Pokaż wiadomość
Dziwię się takim rodzicom. Mają dorosłe, odchowane dzieci i co? Spodziewają się tego, że chłopiec będzie ze swoją dziewczynką bawił się lego, gdy zostaną sami?
Będąc matką, ucieszyłabym się, że mój syn myśli o zabezpieczeniu, a nie robiłabym mu awanturę na wieki wieków. :P
a ja się dziwię,że wy się dziwicie.
matka wychowuje syna w czystości ,wpaja mu zasady wiary,a tu nagle syn schodzi z te drogi,w którą wierzy matka.
nie dość,że syn jest uzależniony finansowo od matki,to jeszcze mieszka pod jej dachem.
jesli buntownik chce żyć po swojemu, to wypaałoby odciac pępowinę i żyć jak dorosły.
ona ma prawo do swoch przekonań,a on ma prawo do swoich,jednak każdy na swoim
Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu.
.
Stary 2013-11-19, 11:53   #105
Lazurowewybrzeze
Zadomowienie

Zgadzam sie z tym , co w tym watku pisze Leszy i doskonale rozumiem wszystkie jego wypowiedzi w tym watku, widze tez nadinterpretacje wyrwanych z kontekstu zdan przez zacietrzewione wizazanki. Leszy nie przejmuj sie, niestety taka jest wiekszosc bab, co wyraznie pokazuja takie babskie fora.

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:
a ja się dziwię,że wy się dziwicie.
matka wychowuje syna w czystości ,wpaja mu zasady wiary,a tu nagle syn schodzi z te drogi,w którą wierzy matka.
nie dość,że syn jest uzależniony finansowo od matki,to jeszcze mieszka pod jej dachem.
jesli buntownik chce żyć po swojemu, to wypaałoby odciac pępowinę i żyć jak dorosły.
ona ma prawo do swoch przekonań,a on ma prawo do swoich,jednak każdy na swoim
Zgadzam sie z ta wypowiedzia.

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;43774793]I vice versa Tak naprawdę to mało którego faceta zdanie mnie obchodzi, tym bardziej, że najczęściej na tym forum nawet robicie to w sposób agresywny i ubliżający innym.

[/QUOTE]

Ja mam odwrotnie, zawsze jakos lepiej i latwiej bylo mi dogadac sie z facetami i ogolnie bylo mi z facetami zgodniej, niz z kobietami. Moja corka ma tak samo, w gimnazjm lepiej dogaduje sie z chlopakami, niz z dziewczynami i ma wiecej przyjaciol plci przeciwnej. Ja mialam zawsze tak samo, czy to w szkolach, czy to w pracy.

Co do szuflady, to zalezy, czy ja specjalnie przeszukiwala, czy zwyczajnie ja sprzatala, lub czegos w niej szukala i przypadkiem natknela sie na prezerwatwy.

Edytowane przez Lazurowewybrzeze
Czas edycji: 2013-11-19 o 11:58
Lazurowewybrzeze jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-19, 12:42   #106
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Lazurowewybrzeze Pokaż wiadomość
Zgadzam sie z tym , co w tym watku pisze Leszy i doskonale rozumiem wszystkie jego wypowiedzi w tym watku, widze tez nadinterpretacje wyrwanych z kontekstu zdan przez zacietrzewione wizazanki. Leszy nie przejmuj sie, niestety taka jest wiekszosc bab, co wyraznie pokazuja takie babskie fora.

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Zgadzam sie z ta wypowiedzia.

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Ja mam odwrotnie, zawsze jakos lepiej i latwiej bylo mi dogadac sie z facetami i ogolnie bylo mi z facetami zgodniej, niz z kobietami. Moja corka ma tak samo, w gimnazjm lepiej dogaduje sie z chlopakami, niz z dziewczynami i ma wiecej przyjaciol plci przeciwnej. Ja mialam zawsze tak samo, czy to w szkolach, czy to w pracy.

Co do szuflady, to zalezy, czy ja specjalnie przeszukiwala, czy zwyczajnie ja sprzatala, lub czegos w niej szukala i przypadkiem natknela sie na prezerwatwy.
sprzątała 22-latkowi? nie róbmy już sobie jaj albo kobieta nie wie, że synek dorósł albo na serio coś jest z jej psychiką nie tak.
pffe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-19, 13:21   #107
betika
Rozeznanie

No cóż ja znam kobietę, której córka mieszkała z chłopakiem, a ona twierdziła, że owszem mieszkają razem, ale śpią w oddzielnych łóżkach
Stary 2013-11-19, 14:44   #108
szprotka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fleur_D Pokaż wiadomość

ale tak doszukując się plusów sytuacji, a co jeśli matce chłopa nie chodzi o seks jako taki, tylko o to, że się zabezpieczają i wnuków nie będzie?
szprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-19, 14:53   #109
201803080934
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Leszy Pokaż wiadomość
I z tym się w całości zgadzam i jeśli tylko dane mi będzie posiadać swoje dzieci to zamierzam właśnie tak postępować. Tyle że to też kwestia pewnych ustaleń w danym domu
tylko właśnie to rodzice dyktują te ustalenia - od nich zależy czy będą traktować dorosłe dziecko po partnersku, czy nie.
natomiast nie popieram tego wizażowego wszędobylskiego `jak ci nie pasuje to się wyprowadź, to dom twoich rodziców, dopóki mieszkasz pod ich dachem to masz obowiązek się ich słuchać`. zamiast chować ogon pod siebie i się wyprowadzać, może najpierw należałoby spróbować wyegzekwować własne prawa w swoim domu.
201803080934 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-19, 15:05   #110
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Napisane przez Grin Pokaż wiadomość
tylko właśnie to rodzice dyktują te ustalenia - od nich zależy czy będą traktować dorosłe dziecko po partnersku, czy nie.
natomiast nie popieram tego wizażowego wszędobylskiego `jak ci nie pasuje to się wyprowadź, to dom twoich rodziców, dopóki mieszkasz pod ich dachem to masz obowiązek się ich słuchać`. zamiast chować ogon pod siebie i się wyprowadzać, może najpierw należałoby spróbować wyegzekwować własne prawa w swoim domu.
Jak najbardziej się zgadzam. Zwłaszcza, że wiele osób zapomina o tym, że bycie rodzicem wiąże się z odpowiedzialnością i obowiązkami, chociażby tym utrzymywaniem uczącego się dziecka dopóki nie osiągnie samodzielności, zapewnianiem mu minimum do godnego życia. Jeśli Wizażanki, które tak krzyczą "wyprowadź się, zarób na siebie i wtedy rób co chcesz" zamierzają tę samą zasadę stosować wobec swoich dzieci, to niech się nie zdziwią jak od swojej latorośli otrzymają kiedyś pozew o alimenty. Już kiedyś tu zostałam zrypana, że mam roszczeniową postawę wobec rodziców, ale sorry - jest taki paskudny moment w życiu rodzinnym, kiedy rodzic ma niemal same obowiązki, a dziecko niemal same prawa. I warto się nauczyć swoje prawa egzekwować jeśli zachodzi taka potrzeba, bo:
1. Dom rodzinny to z założenia dom wspólny, a nie dom rodziców, i akt własności nie ma tu wiele do rzeczy.
2. Rodzic powinien ingerować w życie dorosłego dziecka kiedy jemu lub komuś innemu dzieje się krzywda, natomiast takie sprawy jak życie intymne pełnoletniego człowieka to już od dawna nie jest sprawa jego mamusi.
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-19, 15:05   #111
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lazurowewybrzeze Pokaż wiadomość
No dla mnie to nie jest zwyczajne, aby matka sprzątała 22-latkowi albo szukała czegoś w jego rzeczach (dla mnie to po prostu grzebanie)

I mam prośbę: czy mógłby ktoś przetoczyć mi fragment, gdzie Autorka pisze, że matka chłopaka jest religijna i że wychowuje syna w wierze katolickiej? Bo nie wiem, czy to tu padło, a ja przeoczyłam, czy co, a kilka osób pisze o tych zasadach wierzącej matki. Dzięki
Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż
K&K

Edytowane przez niebieskie_oczko
Czas edycji: 2013-11-19 o 15:06
Stary 2013-11-19, 15:14   #112
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Napisane przez niebieskie_oczko Pokaż wiadomość
I mam prośbę: czy mógłby ktoś przetoczyć mi fragment, gdzie Autorka pisze, że matka chłopaka jest religijna i że wychowuje syna w wierze katolickiej? Bo nie wiem, czy to tu padło, a ja przeoczyłam, czy co, a kilka osób pisze o tych zasadach wierzącej matki. Dzięki
Autorka pisała, że matka jest wierząca, ale nieprzesadnie. I że nie miałaby nic przeciwko np. ich mieszkaniu razem przed ślubem.
Stary 2013-11-19, 15:19   #113
BlackGlass
Raczkowanie

Cytat:
Jest osobą wierzącą, to fakt, ale z jej wypowiedzi wynikało zazwyczaj jasno, że nie miałaby problemu z faktem mieszkania razem przed ślubem, na przykład.
Dokładnie rzecz ujmując;] moim zdaniem to hipokryzja ze strony matki, ot co.
Stary 2013-11-19, 15:31   #114
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
Autorka pisała, że matka jest wierząca, ale nieprzesadnie. I że nie miałaby nic przeciwko np. ich mieszkaniu razem przed ślubem.
Dzięki

To tym bardziej nie rozumiem jego matki. Przecież jakby mieszkali razem, to nie miałaby gwarancji, że spaliby w osobnych łóżkach czy coś.
Według mnie ona ma po prostu szok, że synek już jest duży i nie może go kontrolować w pewnych sprawach, a ten zakaz, aby Autorka nie przychodziła do nich do domu, to jakby naiwne myślenie "nie przyjdzie do nas, nie będzie seksu" :P Jak dla mnie rozejdzie się to po kościach, a jeśli nie, to Autorka nie powinna rozmawiać z matką chłopaka o tym. To jak coś należy do chłopaka
K&K
Stary 2013-11-19, 16:17   #115
Shira Yuki
Zakorzenienie

Cytat:
może egzekwowac swoje prawa,jednak pewnych rzeczy nie przeskoczysz.
możesz naciągnąć godziny powrotów,czy zakazac grzebania w pokoju,jednak tu chodzi o przekonania.
matka chłopaka nie zabrania mu posiadania dziewczyny,spotykania się z nią,ale w/g niej seks bez ślubu jest czymś złym i grzesznym.ona nie zmieniła się nagle,tak pewnie było od zawsze,więc jej syn nie powinien byc zdziwiony reakcja matki
.
Stary 2013-11-19, 16:26   #116
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
matka chłopaka nie zabrania mu posiadania dziewczyny,spotykania się z nią,ale w/g niej seks bez ślubu jest czymś złym i grzesznym.ona nie zmieniła się nagle,tak pewnie było od zawsze,więc jej syn nie powinien byc zdziwiony reakcja matki
Opinię może mieć, czemu nie. Ale nie powinna mieć ona dla syna znaczenia większego niż ewentualne skłonienie do refleksji. Bez względu na to, czy ten z nią mieszka, czy nie.
Btw, uważa że seks bez ślubu jest zły? Nie czytałam wszystkiego dokładnie, ale coś było o lęku przed ciążą, a nie o grzechach.
Stary 2013-11-19, 16:30   #117
cranberry juice
ctrl alt delete

Cytat:
No właśnie w pierwszym poście jest napisane, że matka zabroniła im się spotykać
cranberry juice jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-19, 16:47   #118
201803080934
Konto usunięte

Cytat:
może egzekwowac swoje prawa,jednak pewnych rzeczy nie przeskoczysz.
możesz naciągnąć godziny powrotów,czy zakazac grzebania w pokoju,jednak tu chodzi o przekonania.
dobrze. matka ma swoje przekonania, syn ma swoje. jedno i drugie ma do swoich przekonań prawo. żadne z nich nie ma prawa narzucać swoich przekonań drugiemu.

matka nie ma prawa zabronić mu uprawiać seksu nawet gdy jest to sprzeczne z jej przekonaniami, bo tu chodzi o jego przekonania, ona decyduje o swoim seksie, on o swoim - zwłaszcza, że się nie obnosili z tym seksem. ona zabroniła mu zapraszać ją do domu - z logicznego punktu widzenia i tak będą uprawiać seks, i tak będą postępować wbrew jej przekonaniom.
201803080934 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-19, 16:51   #119
201701191353
Konto usunięte

Cytat:
od zawsze bardzo jest mi szkoda takich niby dorosłych, ale nadal traktowanych jak dzieci

mój rodzinny dom był nasz, ani razu nie usłyszałam od rodziców, że to był ich dom, a jak mi się coś nie podoba, to mogę się wyprowadzić zawsze, zawsze miałam świadomość, że ten dom jest tak samo mój, jak i ich.
a już jak skończyłam te ~18 lat, to miałam pełne prawo głosu w domu od koloru kafelków w łazience, do dostawcy internetu.

a sprawy seksualne załatwiałam wprost - mama i babcia [tata z nami nie mieszkał] wiedziały, że uprawiam seks, że chodzę do ginekologa, że biorę tabletki. nie rozkminiałam z nimi tego jakoś specjalnie; po prostu nie kryłam się z tym, że idę do lekarza czy do apteki zrealizować receptę. tak samo nie chowałam tabletek ani gumek, leżały na regale.
i jestem wdzięczna, że nie robili mi żadnych jazd, histerii, że nie zabraniali, nie pouczali, nie wywyższali się tym, że oni są rodzicami, a ja tylko dzieckiem, dzięki temu nie czułam do nich złości ani żalu i łatwiej przyszło mi ich szanować, bo wydawało mi się naturalne na szacunek odpowiadać szacunkiem.

jestem zdecydowanie przeciwko hasłom `nasz dom - nasze zasady`, takimi tekstami to sobie może rzucać właściciel pensjonatu do gości
Przepraszam, czy Twoja mama Ci jest potrzebna, czy można ją od Ciebie pożyczyć?
Serio, zazdroszczę Ci takich relacji!

Odnośnie wątku, z moim TŻ spotykamy się ponad 4 lata, a moja mama myśli, że trzymamy się za rączkę ( jej słowa - "nie używaj tamponów, bo stracisz dziewictwo" ), ale ja jej nie uświadamiam, niech tak myśli. Kiedyś zostawiłam gumkę na wierzchu na cały dzień, ale mam nadzieję, że nikt do mojego pokoju nie wchodził. U mnie grzebią mi w pokoju i strasznie mnie to irytuje - i też nie rozumiem podejścia "ich dom - ich zasady" - tzn. że nie mogę rzucić sobie majtek na podłogę w (jakby nie patrzeć) swoim pokoju - bo to DOM rodziców? Yhm.

Autorko - poczekaj aż się sprawa uspokoi.
201701191353 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-19, 18:51   #120
Shira Yuki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cranberry juice Pokaż wiadomość
No właśnie w pierwszym poście jest napisane, że matka zabroniła im się spotykać
kiedy dowiedziała się,że uprawiali seks,a nie wcześniej
Cytat:
dobrze. matka ma swoje przekonania, syn ma swoje. jedno i drugie ma do swoich przekonań prawo. żadne z nich nie ma prawa narzucać swoich przekonań drugiemu.

matka nie ma prawa zabronić mu uprawiać seksu nawet gdy jest to sprzeczne z jej przekonaniami, bo tu chodzi o jego przekonania, ona decyduje o swoim seksie, on o swoim - zwłaszcza, że się nie obnosili z tym seksem. ona zabroniła mu zapraszać ją do domu - z logicznego punktu widzenia i tak będą uprawiać seks, i tak będą postępować wbrew jej przekonaniom.
matka ma swoje przekonania i w tym duchu chowa swoje dziecko,które łamie te zasady.ma prawo się wściekać myśląc,że dziecko nie jest dorosłe,skoro jest na utrzymaniu matki.18-lat to nie magiczna linia doroslości.
.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości