|
|
#91 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Reakcja rodziców na seks
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;43774793]I vice versa
Tak naprawdę to mało którego faceta zdanie mnie obchodzi, tym bardziej, że najczęściej na tym forum nawet robicie to w sposób agresywny i ubliżający innym.Dziękujemy Ci wybawco, że przyszedłeś na nasze forum, aby zlinczować nasze zachowanie. Ufamy Ci, że przyniesie to zamierzony efekt i staniemy się lepszymi ludźmi Btw. cieszę się, że mój facet nigdy nie wpadł na pomysł, aby przychodzić z misją wybawienia wizażanek A to z kolei typowy drugi problem tego forum (ogólnie dziwi mnie, że moderatorzy na to nie reagują). Nie masz nic konkretnego do powiedzenia: obrażasz i wyśmiewasz. No cóż, bardzo dojrzałe. I spokojnie, też się cieszę, że moja TŻ nie jest czasem podobna do Ciebie, bo uciekałbym od niej jak najdalej. Cytat:
1. Matka nie miała najmniejszego prawa grzebać w szufladzie TŻ. Powinien to z nią wyjaśnić i dać jasno jej do zrozumienia, że nie życzy sobie czegoś takiego. 2. Ja o tym wiem, na początku mówiłem o "czarnej godzinie" jak Ty, ale niestety większość użytkowniczek uznały, że mówię o zarabianiu na Twoje hipotetyczne dziecko ![]() 3. Nie dziwię mu się. 5. Ach, wszystko jasne. Czyli mamusia kochana uważa TŻ za dziecko, skoro zaczął uprawiać z Tobą seks. To też trzeba przedyskutować z nią, bo to wy zdecydowaliście się na uprawianie seksu, więc jesteście na tyle dojrzali, że jesteście gotowi ponieść ew. konsekwencje współżycia.
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
|
|
|
|
|
#92 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#93 |
|
Konto usunięte
|
mahalkitaa, a może wcale kwas nie zostać. Jak się przemyśli wszystko na spokojnie, to i złość czasem przechodzi. Na razie nie pojawiaj się u niego w domu, co możesz więcej zrobić. Jak możecie spotykać się u Ciebie, to niech tak będzie. Ale ten tekst "myślałam, że jesteście dorośli..."
|
|
|
|
|
#94 |
|
Zakorzenienie
|
Owszem, przeczekać kilka dni, może nawet nie spotykać się, by matki nie rozjuszyć niepotrzebnie i wtedy poważnie porozmawiać.
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
|
|
|
|
#95 |
|
Przyczajenie
|
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;43775182]mahalkitaa, a może wcale kwas nie zostać. Jak się przemyśli wszystko na spokojnie, to i złość czasem przechodzi. Na razie nie pojawiaj się u niego w domu, co możesz więcej zrobić. Jak możecie spotykać się u Ciebie, to niech tak będzie. Ale ten tekst "myślałam, że jesteście dorośli..."
Taki mam zamiar, dać sobie kilka tygodni z dala od jego domu. Spotykać się u mnie, czy na mieście. Oby przeszło, rozeszło się po kościach. |
|
|
|
|
#96 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak swoją drogą współczuję TŻ, jak można grzebać komuś w biurku. Jak się grzebie w prywatnych rzeczach, to i się znajduje to, czego oczy chciałyby nie widzieć. Matka może mieć pretensje tylko do siebie.
|
|
|
|
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
wątpię,aby rozeszło sie po kościach,to nie kaprys starszej pani,a przekonania
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. |
|
|
|
|
#98 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 6) I to jest smutna prawda, o czymś takim trudno zapomnieć. Ale z drugiej strony przynajmniej wiesz, że Twój Tż nie jest maminsynkiem. Gorzej jakby wyskoczył z propozycją ograniczenia spotkań aż mama Wam wybaczy. Może trochę na siłę doszukuję się plusów sytuacji, ale zawsze to coś
|
|
|
|
|
|
#99 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#100 |
|
Raczkowanie
|
Jak sobie wyobrażę co by się działo, gdyby moja teściowa znalazła gumki u tż w pokoju to już mi niedobrze
Współczuje. Przykro, że ludzie dorośli - rodzice, zamiast rozsądnej rozmowy potrafią strzelić focha, bez dyskusji tupać nogą i zacząć wprowadzać swoje porządki, które nie mają żadnych szans powodzenia(no bo co nagle zaczną młodzi życ w celibacie?). I posty o tym, że czyj dom tego zasady też do mnie nie przemawiają. Jesteśmy rodziną, powinniśmy się wspierać niezależnie od drogi i przekonan jakie kieruja poszczególnymi osobami w rodzinie. Oczywiście w pewnym wieku, a ten u autorki i jej mężczyzny moim zdaniem juz jest osiągnięty, do tego się zabezpieczaja i odkładają coś na przyszłość więc nie wydają się być nieodpowiedzialni. Autorko, przeczekaj pierwszą burzę jak tu radzą wizażanki. Jeśli tesciowa sie nie opamięta to sądzę, że zrobi to gdy zacznie tracic kontakt z synem. A Jeśli i to nie zrobi na niej wrażenie a czystosc jej synka jest ważniejsza niż dobre relacje z nim i jego partnerka to ja nie mam pytan...
|
|
|
#101 |
|
Raczkowanie
|
Dziwię się takim rodzicom. Mają dorosłe, odchowane dzieci i co? Spodziewają się tego, że chłopiec będzie ze swoją dziewczynką bawił się lego, gdy zostaną sami?
Będąc matką, ucieszyłabym się, że mój syn myśli o zabezpieczeniu, a nie robiłabym mu awanturę na wieki wieków. :P |
|
|
|
|
#102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie się wydaję, że za jakiś czas to pójdzie w zapomnienie. No chyba, że jego mama znowu coś wygrzebie :P
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
|
|
|
|
|
|
#103 | |
|
ctrl alt delete
|
Cytat:
ok. nie śmiać się. to jest straszne. wiele mówi o dorosłym życiu tej pani ![]() --- autorko, olej. kwas zostanie, ale nie z Twojej winy. |
|
|
|
|
|
#104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
matka wychowuje syna w czystości ,wpaja mu zasady wiary,a tu nagle syn schodzi z te drogi,w którą wierzy matka. nie dość,że syn jest uzależniony finansowo od matki,to jeszcze mieszka pod jej dachem. jesli buntownik chce żyć po swojemu, to wypaałoby odciac pępowinę i żyć jak dorosły. ona ma prawo do swoch przekonań,a on ma prawo do swoich,jednak każdy na swoim
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. |
|
|
|
|
|
#105 | |
|
Zadomowienie
|
Zgadzam sie z tym , co w tym watku pisze Leszy i doskonale rozumiem wszystkie jego wypowiedzi w tym watku, widze tez nadinterpretacje wyrwanych z kontekstu zdan przez zacietrzewione wizazanki. Leszy nie przejmuj sie, niestety taka jest wiekszosc bab, co wyraznie pokazuja takie babskie fora.
---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- [1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;43774793]I vice versa Tak naprawdę to mało którego faceta zdanie mnie obchodzi, tym bardziej, że najczęściej na tym forum nawet robicie to w sposób agresywny i ubliżający innym.[/QUOTE] Ja mam odwrotnie, zawsze jakos lepiej i latwiej bylo mi dogadac sie z facetami i ogolnie bylo mi z facetami zgodniej, niz z kobietami. Moja corka ma tak samo, w gimnazjm lepiej dogaduje sie z chlopakami, niz z dziewczynami i ma wiecej przyjaciol plci przeciwnej. Ja mialam zawsze tak samo, czy to w szkolach, czy to w pracy. Co do szuflady, to zalezy, czy ja specjalnie przeszukiwala, czy zwyczajnie ja sprzatala, lub czegos w niej szukala i przypadkiem natknela sie na prezerwatwy.
Marseille 2014 http://www.youtube.com/watch?v=fNdpsOBWbc8# Marseille Capitale Européenne du Sport 2017 https://www.youtube.com/watch?v=ZFhJPOJDLPA Gipsy K http://www.youtube.com/watch?v=xUZpoogW_40 Cantique gitan http://www.youtube.com/watch?v=bPwHF_9hE8U Edytowane przez Lazurowewybrzeze Czas edycji: 2013-11-19 o 11:58 |
|
|
|
|
|
#106 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#107 |
|
Rozeznanie
|
No cóż ja znam kobietę, której córka mieszkała z chłopakiem, a ona twierdziła, że owszem mieszkają razem, ale śpią w oddzielnych łóżkach
|
|
#108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#109 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
natomiast nie popieram tego wizażowego wszędobylskiego `jak ci nie pasuje to się wyprowadź, to dom twoich rodziców, dopóki mieszkasz pod ich dachem to masz obowiązek się ich słuchać`. zamiast chować ogon pod siebie i się wyprowadzać, może najpierw należałoby spróbować wyegzekwować własne prawa w swoim domu. |
|
|
|
|
|
#110 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
1. Dom rodzinny to z założenia dom wspólny, a nie dom rodziców, i akt własności nie ma tu wiele do rzeczy. 2. Rodzic powinien ingerować w życie dorosłego dziecka kiedy jemu lub komuś innemu dzieje się krzywda, natomiast takie sprawy jak życie intymne pełnoletniego człowieka to już od dawna nie jest sprawa jego mamusi.
|
|
|
|
#111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I mam prośbę: czy mógłby ktoś przetoczyć mi fragment, gdzie Autorka pisze, że matka chłopaka jest religijna i że wychowuje syna w wierze katolickiej? Bo nie wiem, czy to tu padło, a ja przeoczyłam, czy co, a kilka osób pisze o tych zasadach wierzącej matki. Dzięki
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
Edytowane przez niebieskie_oczko Czas edycji: 2013-11-19 o 15:06 |
|
|
|
|
|
#112 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
|
|
|
|
#113 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To tym bardziej nie rozumiem jego matki. Przecież jakby mieszkali razem, to nie miałaby gwarancji, że spaliby w osobnych łóżkach czy coś. Według mnie ona ma po prostu szok, że synek już jest duży i nie może go kontrolować w pewnych sprawach, a ten zakaz, aby Autorka nie przychodziła do nich do domu, to jakby naiwne myślenie "nie przyjdzie do nas, nie będzie seksu" :P Jak dla mnie rozejdzie się to po kościach, a jeśli nie, to Autorka nie powinna rozmawiać z matką chłopaka o tym. To jak coś należy do chłopaka
|
|
|
|
|
|
#115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
możesz naciągnąć godziny powrotów,czy zakazac grzebania w pokoju,jednak tu chodzi o przekonania. matka chłopaka nie zabrania mu posiadania dziewczyny,spotykania się z nią,ale w/g niej seks bez ślubu jest czymś złym i grzesznym.ona nie zmieniła się nagle,tak pewnie było od zawsze,więc jej syn nie powinien byc zdziwiony reakcja matki
|
|
|
|
|
#116 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
Btw, uważa że seks bez ślubu jest zły? Nie czytałam wszystkiego dokładnie, ale coś było o lęku przed ciążą, a nie o grzechach.
|
|
|
|
#117 | |
|
ctrl alt delete
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#118 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
matka nie ma prawa zabronić mu uprawiać seksu nawet gdy jest to sprzeczne z jej przekonaniami, bo tu chodzi o jego przekonania, ona decyduje o swoim seksie, on o swoim - zwłaszcza, że się nie obnosili z tym seksem. ona zabroniła mu zapraszać ją do domu - z logicznego punktu widzenia i tak będą uprawiać seks, i tak będą postępować wbrew jej przekonaniom. |
|
|
|
|
|
#119 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Serio, zazdroszczę Ci takich relacji! Odnośnie wątku, z moim TŻ spotykamy się ponad 4 lata, a moja mama myśli, że trzymamy się za rączkę ( jej słowa - "nie używaj tamponów, bo stracisz dziewictwo" Autorko - poczekaj aż się sprawa uspokoi. |
|
|
|
|
|
#120 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:17.

Tak naprawdę to mało którego faceta zdanie mnie obchodzi, tym bardziej, że najczęściej na tym forum nawet robicie to w sposób agresywny i ubliżający innym.

Tak swoją drogą współczuję TŻ, jak można grzebać komuś w biurku. Jak się grzebie w prywatnych rzeczach, to i się znajduje to, czego oczy chciałyby nie widzieć. Matka może mieć pretensje tylko do siebie.

Współczuje. Przykro, że ludzie dorośli - rodzice, zamiast rozsądnej rozmowy potrafią strzelić focha, bez dyskusji tupać nogą i zacząć wprowadzać swoje porządki, które nie mają żadnych szans powodzenia(no bo co nagle zaczną młodzi życ w celibacie?).