Wątek siódmy już nam leci, nie budzimy naszych dzieci :) Mamy IX-X 2012 - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-18, 09:19   #541
ula2689
Wtajemniczenie

Dot.: Wątek siódmy już nam leci, nie budzimy naszych dzieci :) Mamy IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Ula, ja robię małe placki, bo lubię na chrupiąco, a w dużym do chrupania wiele nie ma.
A co stwierdzili, że bakteria? Ja w sumie nie chodziłam do okulisty tylko do pediatry.

A któraś pisała, że placki na słodko.. ja w dzieciństwie bardzo często jadałam z cukrem właśnie Co dom do obyczaj
Nic nie stwierdzili,że chyba jakiś stan zapalny.Na 18 mamy do okulisty.
A Misiek tez miał takie zapuchniete że nie mógł otworzyć?

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
Ula, u mnie były w koszach z produktami na święta obok był mak, majonez,mikołaje,cukierki i tym podobne[COLOR="Silver"]
To jakaś wyprzedaz jak w koszach

Cytat:
Raz mi się zdarzyło trzeć je ręcznie, masakra. Teraz trę w robocie
Ja mam maszynkę

Dopiero na 18 do okulisty wykończy mi się dzieciak
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 10:09   #542
Lewek
Zakorzenienie

Cześć Dziewczynki

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Aż tak to nie, otwierał to oczko. Po nocce miał czasami problem, bo zaropiałe, ale ostatecznie otwierał. Mam nadzieję, że się szybko poprawi Oliwce
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 10:40   #543
Iwoncia81
Zakorzenienie

......

Edytowane przez Iwoncia81
Czas edycji: 2013-11-18 o 18:19
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 10:40   #544
monarika
Wtajemniczenie

Hej

Mała wstała przed 8 i o 10 już poszła na drzemkę Może to dlatego, że miałyśmy imprezę od 2 do 5?

Cytat:
teraz moja kolej na podzielenie się dobrym przepisem

dzisiaj robiłam ciasto, a właściwie ciastka, kokosanki.
wyszło ich sporo, ponad 30 sztuk, pięknie wyrosły, nam bardzo posmakowały. na pewno zrobię je na święta
poniżej zdjęcia

a tutaj przepis

wprowadziłam drobne zmiany, tzn. do ciasta użyłam masła roślinnego, użyłam śmietany 12%, dałam 4 całe jajka a polewę zrobiłam z podwójnej porcji.

smacznego
kocham kokos dzięki za przepis

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
Dzień dobry kochane, żyjemy. Mamy sie dobrze ale limit neta w telefonie wyczerpany,a komp ledwo co zipie i szlak mnie trafia,bo przymusowy odwyk mam. Mam w sonore kolejne dwa egzaminy i jestem w czarnej d bo czesc notatek na kompie,a dziad w ciągu godziny sie 5razy resetuje
Pozatym U nas ok, Jagoda aniołek kochany ładnie spi, wszystko je, sporadycznie płacze hehe i biega tylko po całym mieszkaniu. Umie dużo nowych rzeczy pokazywać, tulic,dawać buzi, pokazywać nocnik na kupkę, ubierać sie sama zaczyna,choć z marnym skutkiem Po za tym strasznie żywotna jest. Nie posiedzi nawet 10minut w miejscu. Wstaje o 7/8 i do 22 buszuje. Drzemke ma jedna koło 13h- godzinną. Słownictwo ma trochę ubogie,bo gada po swojemu glownie. Ze zrozumialych mi slow to tylko tata,mama,baba, dada, daj, am, nie, czasem tak, Era(tak wola psa). To chyba wszystko
No i ciagle ma katarjuz 2tyg, jak odciagam to nic nie ma,a za 5min znow fajfun wisi.
A i uzalezniona jest od komórek:cojeat: potrafi godzine Po mieszkaniu chodzic z telefon przy uchu i gadac Po swojemu
+ odrywa nam listwy, progi, wykladzine i wszystko co tylko sie da probuje popsuc nawet juz zabezpieczenia szafek popsula
Ehh ta Jagódka szalona Otylka też kocha chodzić z telefonem przy uchu i mówi "ajjooo" my się śmiejemy, że pani biznesmen interesy załatwia

Cytat:

Biedna Oliwka oby szybko zleciało do 18

Co do tarcia placków ziemniaczanych to pierwsze co zażyczyłam sobie na prezent ślubny to robot kuchenny z możliwością tarcia ziemniakó na placki
Ale ostatnio coś zapomniałam, że to można placki zrobić na obiad
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 12:04   #545
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:

To jakaś wyprzedaz jak w koszach

Ja mam maszynkę

Ula, u nas prawie wszystko w koszach bo biedronka mała ale dzisiaj byłam i postawili nieduży regalik hippa a tam ciasteczka, wafle ryżowe, słoiczki i jogurty nestle. Zdrówka dla Oliwki. Lena też kiedyś miała zaropiałe, spuchnięte oczko. Było całe sklejone i bardzo łzawiło. To było tuż przed wigilią, pediatra dała antybiotyk i poleciła iść po świętach do okulisty. Ale nie było już potrzeby, oczko ładne do tej pory. U nas po rumianku było gorzej, z oka lała się zielona ropa.
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 12:05   #546
Katiaskaa
Zadomowienie

Tż mi bojkotuje wizaż narzeka, że dużo siedzę, a wcale tak nie jest nawet nie mam kiedy posta skrobnąć.
A i śpi ostatnio w salonie, niby mu wygodniej. Przynajmniej się wysypiam z Antkiem
No i oczywiście też robię listę

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
My jemy tylko z cukrem placki ziemniaczane. Nawet nigdy nie próbowałam z niczym innym... u nas to normalka.

My kupiliśmy buty jednak w Dajszmanie.
pokaż buty
U mnie się je albo z cukrem, albo z solą i ze śmietaną.
Cytat:
Napisane przez salud Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny,witam się po dłuższej nieobecności,jakiś dołek mnie złapał i nic mi się nie chce,nawet kompa włączyc. Dokonczyłam stary wątek i z tego co pamiętam-Marta gratuluję prawka,Tamlin-gratki zakończenia sprawy z eks,wreszcie będziesz miec spokój. Z takich fajnych newsów Marcel juz smiga sam i coraz więcej gada "po swojemu". Z takich mniej fajnych tydzień temu jechałam z małym do mamy jej pomóc bo złamała rękę i miałam stłczkę z mojej winyDobrze ,że małemu i nikomu się nic nie stalo.Widze,ze juz w nowej czesci sporo naskrobalyscie wiec pewnie bede nadrabiac pare dni.Życzę wszystkim miłego tygodnia!
całe szczęście, że nic się nie stało trzymaj się
Cytat:

biedna Oliwka dużo zdrówka dla niej
Cytat:
teraz moja kolej na podzielenie się dobrym przepisem

dzisiaj robiłam ciasto, a właściwie ciastka, kokosanki.
wyszło ich sporo, ponad 30 sztuk, pięknie wyrosły, nam bardzo posmakowały. na pewno zrobię je na święta
poniżej zdjęcia

a tutaj przepis

wprowadziłam drobne zmiany, tzn. do ciasta użyłam masła roślinnego, użyłam śmietany 12%, dałam 4 całe jajka a polewę zrobiłam z podwójnej porcji.

smacznego
mniam smakowite
wczoraj zrobiłam sosik wieprzowy z Twojego przepisu, bardzo nam smakował
Stary 2013-11-18, 14:44   #547
Iwa844
Zakorzenienie

[QUOTE=Iwoncia81;43766603]
Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

No a tak z innej beczki to moje dzidzi w końcu przestało wstawać przed 6 i śpi tak do 7:30 lub 8
Oczywiście pełno pobudek w nocy na wciskanie nupla w buzie
Szkoda że on smoczkowy bo może by sie nie budził z tego powodu
Własnie poszedł na drzemke

napisane paluchem na szybce
Jakby był bezsmoczkowy to pewnie byś mówiła że szkoda bo może ze smoczkiem by pospał

A ja się wczoraj w końcu doczekałam cudnego świadomego MAMA
Stary 2013-11-18, 14:51   #548
Lewek
Zakorzenienie

Robię placki już mi ślinka cieknie. Monarika, do tego sosu z mojego przepisu trzeba dodać wody, bo tak gęsty bardzo. Już pomijam, że nie wiem co to za zdjęcie tam wstawili, ale na pewno nie tego sosu który jest w przepisie...

Mój Misiek dziś taki grzeczny, że nie mogę się nacieszyć Bawi się sam, nawet jak przyjdzie do mnie do kuchni to nóg się nie czepia tylko czymś zajmie, co jest rzadkością, bo zawsze chce na ręce. No i dopiero padł, tyle w nim energii dziś.

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość

Super! Kiedy to ja się doczekam

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Cytat:
Napisane przez salud Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny,witam się po dłuższej nieobecności,jakiś dołek mnie złapał i nic mi się nie chce,nawet kompa włączyc. Dokonczyłam stary wątek i z tego co pamiętam-Marta gratuluję prawka,Tamlin-gratki zakończenia sprawy z eks,wreszcie będziesz miec spokój. Z takich fajnych newsów Marcel juz smiga sam i coraz więcej gada "po swojemu". Z takich mniej fajnych tydzień temu jechałam z małym do mamy jej pomóc bo złamała rękę i miałam stłczkę z mojej winyDobrze ,że małemu i nikomu się nic nie stalo.Widze,ze juz w nowej czesci sporo naskrobalyscie wiec pewnie bede nadrabiac pare dni.Życzę wszystkim miłego tygodnia!
A jak autko, mocno ucierpiało? Macie AC? Dobrze nikomu się nic nie stało.

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
Dzień dobry kochane, żyjemy. Mamy sie dobrze ale limit neta w telefonie wyczerpany,a komp ledwo co zipie i szlak mnie trafia,bo przymusowy odwyk mam. Mam w sonore kolejne dwa egzaminy i jestem w czarnej d bo czesc notatek na kompie,a dziad w ciągu godziny sie 5razy resetuje
Pozatym U nas ok, Jagoda aniołek kochany ładnie spi, wszystko je, sporadycznie płacze hehe i biega tylko po całym mieszkaniu. Umie dużo nowych rzeczy pokazywać, tulic,dawać buzi, pokazywać nocnik na kupkę, ubierać sie sama zaczyna,choć z marnym skutkiem Po za tym strasznie żywotna jest. Nie posiedzi nawet 10minut w miejscu. Wstaje o 7/8 i do 22 buszuje. Drzemke ma jedna koło 13h- godzinną. Słownictwo ma trochę ubogie,bo gada po swojemu glownie. Ze zrozumialych mi slow to tylko tata,mama,baba, dada, daj, am, nie, czasem tak, Era(tak wola psa). To chyba wszystko
No i ciagle ma katarjuz 2tyg, jak odciagam to nic nie ma,a za 5min znow fajfun wisi.
A i uzalezniona jest od komórek:cojeat: potrafi godzine Po mieszkaniu chodzic z telefon przy uchu i gadac Po swojemu
+ odrywa nam listwy, progi, wykladzine i wszystko co tylko sie da probuje popsuc nawet juz zabezpieczenia szafek popsula
Jak super, że Jagódka w końcu pokazała swoje anielskie oblicze
Misiek słownictwo ma też bardzo ubogie, właściwie to gada tylko po swojemu, nie usłyszałam jeszcze żadnego słowa konkretnego od niego. Są w ogóle jeszcze takie dzieciaczki u nas?
Stary 2013-11-18, 15:14   #549
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Ula, u nas prawie wszystko w koszach bo biedronka mała ale dzisiaj byłam i postawili nieduży regalik hippa a tam ciasteczka, wafle ryżowe, słoiczki i jogurty nestle. Zdrówka dla Oliwki. Lena też kiedyś miała zaropiałe, spuchnięte oczko. Było całe sklejone i bardzo łzawiło. To było tuż przed wigilią, pediatra dała antybiotyk i poleciła iść po świętach do okulisty. Ale nie było już potrzeby, oczko ładne do tej pory. U nas po rumianku było gorzej, z oka lała się zielona ropa.
No właśnie nie jestem przekonana do tego rumianku
Nic zobaczymy co okulista powie

Cytat:

Jak super, że Jagódka w końcu pokazała swoje anielskie oblicze
Misiek słownictwo ma też bardzo ubogie, właściwie to gada tylko po swojemu, nie usłyszałam jeszcze żadnego słowa konkretnego od niego. Są w ogóle jeszcze takie dzieciaczki u nas?
Moje też nie gadają
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 15:24   #550
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Witajcie kochane

Soniaczek zakatarzony, atak kolejnych zębów, ale malizna się nie poddaje o to dowód

O to Sonia w pełnym zaślinieniu

DSC00052.jpg

Uleńko, na oczka dobry jest świetlik, zaparzasz i przemywasz oczka, tylko, że do każdego oczka stosuje czysty gazik, by nie wprowadzić bakterii. Dobra jest jeszcze gentamecyna w kroplach i neomecyna w maści taki mielim zestaw jak walczyłam z bakteryjnym zapaleniem oczu mojej starszej córi

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski

Edytowane przez Bafi@Home
Czas edycji: 2013-11-19 o 08:25
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 15:32   #551
marta1986222
Zakorzenienie

[QUOTE=Iwa844;43770730]
Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Jakby był bezsmoczkowy to pewnie byś mówiła że szkoda bo może ze smoczkiem by pospał

super

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 17:04   #552
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Iwa super!

Fabis malo mówi,jedynie Tata i Dziadzia najlepiej .

Kurcze,miała babka przyjechac po nosidelko to do 9 kg i nie przyjechała
A umawiala się i cieszylam się,że sprzedam

Wysłane z Xperia Arc za pomocą Tapatalk

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 17:10   #553
Iwa844
Zakorzenienie

Samochód od tygodnia u mechanika, miał być na dzisiaj a będzie dopiero na jutro wieczorem. Będę dylać na piechotę po te zakupy na tygodniowe menu
Stary 2013-11-18, 17:25   #554
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Samochód od tygodnia u mechanika, miał być na dzisiaj a będzie dopiero na jutro wieczorem. Będę dylać na piechotę po te zakupy na tygodniowe menu
No bo inaczej cały plan się rypnie, Ty nasze guru kulinarne
Stary 2013-11-18, 17:44   #555
Katiaskaa
Zadomowienie

Zapomniałam pochwalić Antka Przestawił się na jedną drzemkę dziennie, ale 3 godzinną śpi od ok 12 do 15
Stary 2013-11-18, 17:51   #556
Lewek
Zakorzenienie

Czy Wasze ząbkujące dzieci też nie chcą nic a nic gryźć? Bo Misiek całkiem przestawił się na papki znów, nawet jak banana sobie gryzie to zaraz płacz, i nawet jak mu go poskrobię to wypluwa, tylko papka ze słoiczka wchodzi..

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Katiaskaa Pokaż wiadomość
Zapomniałam pochwalić Antka Przestawił się na jedną drzemkę dziennie, ale 3 godzinną śpi od ok 12 do 15
Łał, super! Ale masz luzy!
Stary 2013-11-18, 19:01   #557
Dearlie
Zakorzenienie

Dzień dobry.

Mnie troszkę mniej, bo tż ma znowu 3 dni wolne, więc spędzamy dużo czasu razem i często poza domem.

Dzisiaj byliśmy z Antkiem na warsztatach muzycznych! W naszym miasteczku są organizowane od czasu do czasu darmowe warsztaty ( tu nie podam dokładnej nazwy tych warsztatów, aby nikt mnie nie zdemaskował ), które są dla mam w ciąży oraz dzieci do lat 3. Dzieciaczki słuchają muzyki na żywo, starsze poznają instumenty, mogą je dotkną, pooglądać, a grają dzieci uczące się w naszej lokalnej szkole muzycznej. Bardzo fajnie to wszystko zorganizowane. Na Antka muzyka grana na żywo bardzo dobrze działa, bo pod koniec o mało nie zasnął. Jednak na początku oczywiście był gwiazdą wieczoru ( a właściwie popołudnia) . Teraz Antek u babci, a my z tż-tem mieliśmy randkę. Jedziemy go za sekundę odebrać. Ale się rozpisałam.

Ula jak po wizycie u okulisty?

Cytat:

pokaż buty
Pokażę wieczorem jak znajdę chwilkę. W sumie to kupiliśmy 2 pary, bo były w promocji. Jedne za 45zł, a drugie za 49zł, a akurat 100zł mieliśmy przeznaczone na buty. Jedne będzie miał do chodzenia, a drugie teraz do wózka, gdy jeszcze nie chodzi.

[QUOTE=Iwa844;43770730]
Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Witajcie kochane

Soniaczek zakatarzony, atak kolejnych zębów, ale malizna się poddaje o to dowód

O to Sonia w pełnym zaślinieniu

Załącznik 5483848

Uleńko, na oczka dobry jest świetlik, zaparzasz i przemywasz oczka, tylko, że do każdego oczka stosuje czysty gazik, by nie wprowadzić bakterii. Dobra jest jeszcze gentamecyna w kroplach i neomecyna w maści taki mielim zestaw jak walczyłam z bakteryjnym zapaleniem oczu mojej starszej córi
Śliczna Sonia.

Cytat:
Wooow. Pozazdrościć takiej drzemki.
Stary 2013-11-18, 19:36   #558
Lewek
Zakorzenienie

rany julek jak tu pusto
Stary 2013-11-18, 19:44   #559
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
rany julek jak tu pusto
ja już jestem,Zuzia śpi także mam luz

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2013-11-18, 20:04   #560
Iwa844
Zakorzenienie

ja też jestem, Ala właśnie zasnęła, muszę tylko szybko ogarnąć pokój i luuuuz
Stary 2013-11-18, 20:09   #561
marta1986222
Zakorzenienie

ja oglądam na wspólnej i szukam na allegro prezentu dla Zuzi na mikołaja i mam mętlik w głowie.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2013-11-18, 20:15   #562
kraven
Zakorzenienie

A u mnie Jaś broi i nie wiem kiedy dołącze. A juz mi się tak chce spać.

Ula jak u okulisty?

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 20:16   #563
lilka00
Wtajemniczenie

Ale Wam zazdroszczę wolnych wieczorów... Kinga ostatnio przed 22 nie zasnie, s wczoraj zasnela o 23 30, a potem od 3 do 4:30 płakała, chyba od zębów, dopiero syrop pomógł...:/
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 20:17   #564
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
ja oglądam na wspólnej i szukam na allegro prezentu dla Zuzi na mikołaja i mam mętlik w głowie.
U nas na mikołaja są mniejsze prezenty, a większe na gwiazdkę. Miała dostać lalę, ale okazało się że ciocia i wujek wpadli na ten sam pomysł, więc nam wpadła w łapki taka układanka http://allegro.pl/ukladanka-drewnian...654903733.html
Stary 2013-11-18, 20:37   #565
Dearlie
Zakorzenienie

Ja już też mam wolne. Tż właśnie usypia Antka. Mamy postęp, bo Mały w końcu zasypia sam. Co prawda jego akrobacje na łóżku czasami trwają 30 minut,ale grunt, że nie zasypia na rękach, bo jest już bardzo ciężki.

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Ale Wam zazdroszczę wolnych wieczorów... Kinga ostatnio przed 22 nie zasnie, s wczoraj zasnela o 23 30, a potem od 3 do 4:30 płakała, chyba od zębów, dopiero syrop pomógł...:/
Jejciu Bardzo wspłczuję i mam nadzieję, że to szybko minie.

Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
Stary 2013-11-18, 21:08   #566
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Ja już też mam wolne. Tż właśnie usypia Antka. Mamy postęp, bo Mały w końcu zasypia sam. Co prawda jego akrobacje na łóżku czasami trwają 30 minut,ale grunt, że nie zasypia na rękach, bo jest już bardzo ciężki.
Misiek też sam zasypia, no i też to czasem trwa... Bywa, że dłużej niż pół godziny.
Fajnie jak dzieciaczki chodzą w okolicach 19 spać, tego wieczoru tyle że hoho, ja dopiero teraz jestem wolna, tzn zjadłam jeszcze kolację. On jakoś coraz później chodzi spać, kiedyś przed 20 teraz przed 21 najczęściej.

Lilka, współczuję, biedna Kingusia.
No a nie odpowiedziałyście jak to jest z jedzeniem podczas ząbkowania? Lilka, jak Kinga teraz je?
Stary 2013-11-18, 21:19   #567
Iwa844
Zakorzenienie

Ala na szczęście najczęściej ok 20:30 już śpi, w sobotę był wyjątek bo przyjechał nowy wujek z nową ciocią i musiała się nacieszyć gośćmi i poszła spać o 21:30.
Wymacałam dziś w końcu dwie dolne czwórki. Lewek, u nas nie zauważyłam różnicy w jedzeniu podczas ząbkowania. Bardziej nie chciała jeść i tylko papki wciągała jak miała chore gardło.

A ja zamiast korzystać z wolnego wieczoru to sobie ciastka owsiane umyśliłam upiec
Stary 2013-11-18, 21:27   #568
kraven
Zakorzenienie

Uff usnął. Idę po prysznic i do łożeczka może jeszcze z książką. Buziaki

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 21:31   #569
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
my kupimy pociag z cyferkami duplo i kilka ksiazeczek. lala bedzie od dziadkow. a na gwiazdke juz mamy upatrzonego konika na biegunach.

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 21:37   #570
lourose
Wtajemniczenie

Konczi wklejam butki:

http://www.wojtylko.pl/img/duze/n/n%20(30).JPG
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości