|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
agaaga89
tak z czystej ciekawości, bo chyba mamy taki sam wiek ciąży, aja mam TP według kalendarza na 4.06, a według USG na 7.06. ![]() bry wieczór ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- mój mąż jest niesamowity ![]() zostawia mi w lodówce ostatni plasterek wędliny, ostatni plasterek sera, ostatniego kabanosa, żeby nie było że to on wyjadł, ja tu z apetytem na coś, a tam zonk |
|
|
|
#542 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Cześć dziewczyny, nadrobiłam Was, ale wybaczcie, że nie będę odpowiadać dokładniej, nie mam siły chyba nawet żeby worda odpalić
mąż dzisiaj cały dzień w pracy, a na 19.30 jeszcze na tenisa pojechał, wiec musiałam Hanię położyć, w międzyczasie się obudziła, pies szczekał 3 razy i tak ogólnie to zakręcony dzień i wieczór, więc ja się zaraz idę wykąpać i spać, bo pożytku już ze mnie dzisiaj nie będzie ![]() Miłego wieczora Wam życzę |
|
|
|
#543 |
|
Zakorzenienie
|
hope tak zdecydowanie lepiej, czekam cierpliwie do czwartku, mam tu 3 kolezanki i wszystkie 3 mamy termin na czerwiec i tak kazdego dnia dodaja mi otuchy
![]() pozatym plamienia ustaly, a u Ciebie jak tam?
|
#544 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wkroczyłyśmy w drugi trymestr to i atmosfera przyjemniejsze Witaj ![]() Hope, już trochę lepiej Nas położna środowiskowa odwiedziła raz One przychodzą, jak już papiery przyjdą ze szpitala do przychodni, którą zadeklarujemy dla dziecka przed porodem. Położna przychodzi z tej właśnie przychodni U nas walka o kołdrę jest zacięta, bo w nocy Kuba do nas przychodzi - także jest nas troje do podziału ![]() Ja zawsze śpię na brzuchu, ale teraz najlepiej mi na lewym boku... ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
Wszystko będzie super!
|
|
#545 |
|
Wtajemniczenie
|
dobry wieczór dziewczyny
nadrobiłam Was ale nie mam siły cytować u mnie dziś była koleżanka też w ciąży, ma termin na luty i ma już taki fajny okrąglutki brzuszek już też chcę paulka0212 kciuki za wizyte, czekamy na fotkę maluszków ![]() u nas położna środowiskowa,przychodziła już w ciąży, badała tętno dziecka, i dużo rzeczy się dowiedzieliśmy od niej. Potem przyszła w ten sam dzień w który wyszliśmy ze szpitala. Wykąpała małą i opowiadała jak pięlęgnować i w ogóle. Dla mnie była super taka pomoc, bo nie wiedziałam wtedy co z czym ![]() ja staram się leżeć na lewym boku, ale zdecydowanie wolę na prawym, a wiem że bardziej wskazane jest na tym pierwszym
|
|
|
|
#546 |
|
Wtajemniczenie
|
Powiem wam,że podoba mi się zapach tego olejku z rossmana
![]() Mogłabym go niuchać cały wieczór
|
#547 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ok 20 tygodnia może zacząc stawiac sie brzuś bo to przygotowanie do porodu juz, byle nie za często Ale to raczej przy/po wysiłku.Nie masz wyjścia, neonantolog sam zapisuje, tylko Ty mówisz gdzie. Cytat:
A teraz bym chciała trzecią miedzy nogi Z tym bokiem to przede wszystkim jak brzuś już duży i ciężki, po 30 tygodniu to ważne, wcześniej można chyba odpuścić . . . Same poczujecie że wam niewygodnie inaczej ![]() No więc przekonałam Tżta i jutro wypisujemy młodego że żłoba. Dzisiaj był bo ja u lekarza, odbieram go a tam info, że panuje szkarlatyna i poinformować lekarza przy szczepieniu. Akurat w środę miał mieć. No i o siebie się boje teraz. Poza tym znalazłam dwie alternatywy - na osiedlu mamy w żłobku są wolne miejsca a jak nie tam to otworzyli jakieś prywatne od 18 m-cy. Jakby było źle to sie do niej z młodym wprowadzę, dla mnie to lepiej bo mieszka na parterze. I szybciej wraca z pracy. Jakoś damy radę. A jak będzie dobrze to od września pójdzie napewno czy to do żłobka czy może do przedszkola się uda już ![]() Mam nadzieję, że nie będę załować. . . Nie wyobrażam sobie co ja bym miała te 6 h sama roboć, Tż teraz w robocie do wieczora będzie. Carmena Ty chyba od tych mdłości? Milsza atmosfera, bo mdłości minęły, to co mamy wspominać? Jesteś chyba jedyną osobą która zarzuca nam niemiłą atmosferę
|
|
#548 |
|
Zakorzenienie
|
madziuuula odnosnie mdlosci a u mnie 12ty tydz a dzis rano wymiotowalam jak kot, myslalam ze mi macica wypadnie
wiem bardzo jestem wywazonaDziewczyny jak wkleic w podpisie fasolke z tej stronki, mowi mi ze za dlugi link ![]() http://www.calorababy.co.za/gender-p...FclQ3god8g4A1A
|
#549 |
|
Zakorzenienie
|
light limara do moich sióstr przychodziła p. Pawłowska z czego sie orientuję. ale nie mam pojecia kiedy i czy ją wybierały.... ale myślę, że chyba tak, bo ją znamy (sasiadka niemalże). na pewno je dopytam
mam kryzyssss....tesknie troche za pracą.... zwyczajnie mnie wszystko boli od tego tułania sie po domu i polegiwania... zaraz przejrze te cwiczenia dla ciężarnych...trzeba coś robić bo mnie wszystkie mieśnie bolą...mam nadziję, że już mi gardło pozwoli, bo jest lepiej, ale nadal mam niewielkie napady kaszlu.....
|
#550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
starałam sie być czepialska ![]() Magdi a to sie przed porodem deklaruje przychodnie i my nie zdążyliśmy? U nas położna była 3 razy a jak była potrzebna bo małemu wysypka wyszła w 2 tygodniu to już nie miała czasu
|
|
#551 | |
|
Zakorzenienie
|
W końcu udało mi się do was wpaść.
Jestem już po prysznicu, racuchach z jabłkami i odpoczywam... Czas najwyższy po całym dniu jestem padnięta... Widziałam że Niki poruszyła temat wspólnego porodu - powiem szczerze my się nad tym jeszcze nie zastanawialiśmy... Zaakceptuje każdą decyzję małża - ale chyba chciałabym żeby ktoś bliski przy mnie był zwłaszcza że to mój pierwszy raz ![]() Coodmalina pozdrowienia również dla ziuta ![]() Light Limara barwo dla dzidzi "że dycha". Oby tak dalej Carolyna ja jestem ślepa jak kret mam -4,5 i nic mi nie wiadomo o takich badania jak dno oka ;/ Lolitka zytus za udane połówkowe![]() Kaorlak współczuje tych spojówke... Sama to kiedyś miałam... Nic przyjemnego. Kasiab zazdroszczę ruchów bobaska... U mnie ciągle nic ![]() gosius za udane porządki. Cytat:
Pallas Rill o moim szpitalu w ogóle nic nie napisali więc nie wiem co gorsze ![]() Magdii uważaj na siebie... Selenti współczuje tych perypetii z ząbkami. My z małżem od dwóch lat śpimy każdy pod swoją kołdrą, tak jest wygodniej, A jak się chcę poprzytulać to wtedy wiem gdzie go znaleźć ![]() paulka 3mam kciuki za jutrzejszą wizytę. pomarancza fajnie że udało ci się znaleźć kogoś kompetentnego. To ważne w końcu będzie pracowała na w twojej firmie
|
|
#552 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
możliwe, że wówczas ominęłaś mój post Cytat:
Jestem Monika. Mam 25 lat. Jak widać z opisu mam już synka Igora i drugie dzieciątko zawita w maju, bądź w czerwcu jak mu się nie będzie śpieszyć o drugie już z mężem się staraliśmy, na szczęście krótko Aktualnie jestem po prenatalnych i wszystko w porządku na razie. Nie mam żadnych poważniejszych objawów ciążowych, oprócz bólu piersi i zaparć, które da się przeżyć Zresztą staram się nie narzekać, bo wiem co czeka mnie później I to chyba tyle
|
|
#553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak chciałam ci pomóc...---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Muszę się pochwalić... Dziś rozpoczęłam 18 tc czyli 5 mieciąc
|
|
#554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mówiłam wówczas o atmosferze ogólnego narzekania i złych, samych smutnych, dołujących wiadomości
|
|
#555 |
|
Wtajemniczenie
|
asia27100 co garedłko boli ?
Mi pomogły szybciutko tabletki PRENALEN GARDŁO ... nie dość,że są przepyszne to wzięłam tylko 5 tabletek na gardło i ból przeszedł
|
#556 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nasza była raz, tak chyba ze 4 tygodnie po porodzie Nic mi nowego nie powiedziała
|
|
#557 |
|
Wtajemniczenie
|
JJJustynAAA gratuluję 5 miesiąca
u mnie jeszcze 2 tygodnie uff ...
|
#558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też mogę polecić te tabletki. A do tego na gardełko idealny jest syrop z cebuli. Mi pomógł teraz kuruje nim małża.
|
|
#559 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#560 |
|
Zadomowienie
|
carmenaa
hope ja jestem w o tyle dzikiej sytuacji, że będę rodzić w swoim mieście i gdyby nie to, że się wyprowadzę miałabym przemiłą położną, ktora własnie odwiedzała moją mamę bo tak jeździć 60 km ponad, kiedy on tam ma przychodnię pod nosem 5 minut piechotą od domu już nie mówiąc o tym jakby ta położna miała tyle dojeżdżać no to teraz dało mi to do myślenia jednak, któraś z jego znajomych niedawno została mamą każę mu się wypytać najwyżej z drugiej strony u siebie wiem co i jak znam lekarki i pielęgniarki, chyba nad tym również trzeba będzie pomyśleć wszystkie za i przeciw
|
#561 |
|
Wtajemniczenie
|
Syropek z cebuli też jest dobry na kaszel
+ pić gorącą herbatę z sokiem malinowym tylko własnej roboty ... bo te kupne to nie to samo.A najlepsze jest na rozgrzanie takie coś ... a dokładnie, zaparzacie czarną herbatę,wlewacie troszkę soku z malin,dodajecie troszkę miodu,goździki,mandarynki skrojone,limonkę,cytrynę, pomarańcza można też ... i to wypić jeszcze jak jest gorące. Tylko dzieki temu gorączka mi szybko spadała i tak się wypociłam że szok. Co więcej uwielbiam to,jest pyszne
|
#562 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#563 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#564 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- VwVampirka mleko i jogurty do picia nawet pomagaja , bede miala malego kudlacza albo ksiezniczke z warkoczem haaaaaa
|
|
#565 |
|
Zakorzenienie
|
Zmykam mamuśki do łóżka... Jutro też pewnie nie będę tak często zaglądać znów pracowity dzień mi się szykuje w pracy...
![]() Udanego wieczorku śpijcie dobrze
|
#566 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie ma lepszej herbatki od tej
Chyba też sobie smaka narobiłam mm ... jutro polecę po owoce i goździki i też zrobię
|
#567 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wybieram się do okulisty, ale nie potrafię sie zapisac od 3 miesięcy Cytat:
Cytat:
|
|
#568 |
|
Zakorzenienie
|
ASIA z tum okulista to moim zdaniem warto pojsc jak cos czujsz.ze.ze wzrokiem.gorzej...
Natomiast co.do syropu to.bedac w ciazy podczas przeziebienia tu na forum ktoras z mamusiek mi polecila i faktyczni zdziala cuda i teraz zawsze go.polecam hihi Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
|
#569 |
|
Wtajemniczenie
|
asia mi tż robił to tak ... kroił cebulę w plastry i układał warstwami ... cebula - cukier- cebula - cukier ... i tak do końca i cukrem zasypał w słoiku i zakręcił aż cebula sok puściła i później ten sok łyżeczką nabierasz i pijesz
nie jest takie złe ...
|
#570 |
|
Zakorzenienie
|
Syrop robie tak: kroje cebule w cienkie.plasterki. ukladam w szklance i na kazdy plasterek sypie troche cukru. Zostawiam pod przykryciem na kilka godzin i pije po lyzeczce albo zlewam do kieliszka. I dziala.
Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:53.

mąż dzisiaj cały dzień w pracy, a na 19.30 jeszcze na tenisa pojechał, wiec musiałam Hanię położyć, w międzyczasie się obudziła, pies szczekał 3 razy i tak ogólnie to zakręcony dzień i wieczór, więc ja się zaraz idę wykąpać i spać, bo pożytku już ze mnie dzisiaj nie będzie 

Wszystko będzie super! 

Jesteś chyba jedyną osobą która zarzuca nam niemiłą atmosferę 

za udane połówkowe