Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-18, 19:43   #2011
paulina_radom
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3

Mam takie pytanie do Was dziewczyny strasznie swędzą mnie piersi też tak macie?? Najchętniej t bym cały czas siedziała i się drapała masakra
Stary 2013-11-18, 19:44   #2012
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Ja bułeczkę widziałam. Tzn 3 kreseczki ale dwóch różnych lekarzy potwierdziło dziołszkę, więc może się uda
tak, tak żeńskie narządy wyglądają na usg jak 3 kreseczki, dlatego niektórzy nazywają to hamburgerem
Stary 2013-11-18, 19:44   #2013
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Mój nic nie mówi, bo się boi
Wy się widzicie z TŻ-tami codziennie to są przyzwyczajeni, a wyobraźcie sobie jaki mój musi być zdziwiony jak przyjeżdża po miesiącu a ja coraz większa

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Dziewczynki, to ja się chyba w jakieś turnee wybiorę )) .
dobry pomysl

Cytat:

Jejusiu, pychotka-samozjadajka

Taka pasta serowa z camemberta, zarabiscie pasuje do ciepłych jeszcze precli i piwka

Chyba mogę zapomnieć na jakiś czas
brzmi pysznie, tym bardziej ze uwielbiam sery plesniowe
To bedzie pierwsza rzecz jaka zjem po porodzie

Cytat:
Wróciłam własnie od diabetologa.
Dziwnie było Złych wyników nie mam (tych co robiłam sama w domu), mam robić pomiar tylko raz w tygodniu (czyli raz w tygodniu 4 razy się kłóć na czczo, i po 3 posiłkach), trzymać dietę, zrobić badanie krwi i za miesiąc przyjść. Mam być dobrej myśli, mam chodzić najedzona i zadowolona Powiedział mi wszystko to samo co pielęgniarka na szkoleniu.
super, ze nie jest wcale tak zle oby tak dalej

Cytat:
Napisane przez vivien39 Pokaż wiadomość
ja już po wizycie. Krwiak wreszcie się wchłonął po 8 tygodniach leżenia-ale się cieszę.

Jeśli chodzi o moje wyniki z glukozy to gin dała mi glukometr, kazała mierzyć poziom cukru 4 razy na dobę, na czczo i po posiłkach oczywiście dietę trzymać Powiedziała czego nie jeść ja już oczywiście przestudiowałam tabelę z IG dużo wcześniej. Jeśli pomiary bedą w normie to tylko mąż podjedzie to niej z pomiarami, a jeśli nie to za tydzień musze znowu stawić się na wizytę.

Mały waży 546 g jestem w 22 tygodniu
za udana wizyte

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość

Elunka dzięki Tobie już wiem dlaczego gin się wygadał!! Bo teraz tydzień dziewczynek a nie niespodzianek
Oczywiście masz rację, w brzuszku mieszka CÓRECZKA

Oprócz Was i mojej przyjaciółki, nie powiedziałam nikomu. Nawet mąż nie wie, żyje w błogiej nieświadomości Nie pyta, ja nie mówię. Chciał mieć niespodziankę to będzie miał. Zresztą on i tak przekonany, że to syn, zapowiedział, że córek nie robi... to się zdziwi
aaaaa bedzie parka gratuluje
swoja droga to chcialabym widziec jego mine

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 19:45   #2014
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulina_radom Pokaż wiadomość
Mam takie pytanie do Was dziewczyny strasznie swędzą mnie piersi też tak macie?? Najchętniej t bym cały czas siedziała i się drapała masakra
mi już niestety przestały rosnąć to i nie swędzą
Stary 2013-11-18, 19:46   #2015
Niutka25
Raczkowanie

Witam Was wieczorkiem!
Ja niestety nie mam dobrych wieści:/ Nasza córcia ma zapalenie płuc nie mamy pojęcia jakim cudem skoro od soboty dopiero kaszle:/ no nic, pierwszy w życiu antybiotyk poszedł w ruch... Na domiar złego Młoda nie chce go jeść... Batalia straszna o każdy mililitr... Metodą prób i błędów wymyśliliśmy sposób, który jak na razie działa... dwie łyżeczki antybiotyku i popijamy mlekiem... oby działało do końca... Ja na szczęscie czuje się dobrze, choć jestem wyczerpana (chore dziecię daje mocno w kość:/)
Gratuluje mamusiom udanych wizyt i poznania płci! Widać naprawdę działa tu jakaś magia, tydzień dziewczynek jak rozpoczęty!
Amelka2006Mam nadzieję, że z Tobą i Amelką nie jest najgorzej, w każdym razie życzę zdróweczka!
Niutka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 19:47   #2016
uparta8210
Raczkowanie

karolcia 2401, agayka111, Enia_
brawa dla ujawnionych dziewczynek
kurcze raz tydzień dziewczynek raz chłopaczków

bebe97 super że dzidzia zdrowa, oby tak dalej

dziękuję za odp. odnośnie tej oksytoksyny. Mi ją podali na samym końcu, ale jakoś nie pamiętam czy zaraz po tym zaczęły mi sie te "różne" bóle i skurcze czy jak one już były, zaćmienie mam, ale pamiętam jak mnie tż przytrzymywał na tych skurczach a ja "stałam" oparta o niego, jego mina bezcenna, moja z resztą też :brzyda l:

Cytat:
Napisane przez kate1623
Pamiętacie ten filmik o bliźniakach w kąpieli? Będzie o nich w wiadomościach na polsacie
a ja si spóźniłam na wiadomości ale na internecie oglądałam to kilka razy

Edzia a smarujesz malutkiej te dziąsełka jakimś żelem na ząbkowanie ??

vivien39 to ładnie się wyleżałaś biedulko,i brawa że krwiak nie ma

frogutka to szalejesz z zakupami do domku ale potem jak usiądziesz w swoim domku to będziesz z siebie dumna

nivka ale cię dziewczyny podchodzą, nie słuchaj nie mów nikomu i mniej satysfakcję że tylko ty wiesz

a tych wkładek laktacyjnych to ja muszę kupić ale chyba kilka opakowań bo w pierwszej ciąży miałam dużo mleka i strasznie mi przemakały, musiałam zmieniać non stop

laktator ja mam ręczny, tż kupił jak w szpitalu byłam po jakimś czasie zaczął skrzypieć, bo ja dość często mleczko odciągałam, a najlepiej było w nocy jak wszyscy spali a ja skrzyp skrzyp .... mleko leciało i musiałam troszki odciągnąć abym się mokra nie budziła. Ale nie mam żadnych zastrzeżeń że ręczny
uparta8210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 19:47   #2017
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

Mona, powodzenia na jutrzejszej glukozie
dziękuję
Stary 2013-11-18, 19:50   #2018
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Nie drap bo będą rozstępy

Cytat:
Napisane przez Niutka25 Pokaż wiadomość
Witam Was wieczorkiem!
Ja niestety nie mam dobrych wieści:/ Nasza córcia ma zapalenie płuc nie mamy pojęcia jakim cudem skoro od soboty dopiero kaszle:/ no nic, pierwszy w życiu antybiotyk poszedł w ruch... Na domiar złego Młoda nie chce go jeść... Batalia straszna o każdy mililitr... Metodą prób i błędów wymyśliliśmy sposób, który jak na razie działa... dwie łyżeczki antybiotyku i popijamy mlekiem... oby działało do końca... Ja na szczęscie czuje się dobrze, choć jestem wyczerpana (chore dziecię daje mocno w kość:/)
Gratuluje mamusiom udanych wizyt i poznania płci! Widać naprawdę działa tu jakaś magia, tydzień dziewczynek jak rozpoczęty!
Amelka2006Mam nadzieję, że z Tobą i Amelką nie jest najgorzej, w każdym razie życzę zdróweczka!
Ojej współczuje życzę Wam zdrówka

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 19:51   #2019
kolba
Raczkowanie

Justine_87 - ja tez "pokochałam" murę i mnie nie zawiodła Byłam z niej mega zadowolona i teraz juz nie moge sie doczekać aż wygrzebiemy ją z szafy i znów będę mogła poszaleć na spacerach Fakt, kosztuje sporo, ale my założyliśmy że inwestujemy w dobre firmy, bo to przynajmniej dla dwójki dzieci ma być. Tym sposobem mamy dosłownie wszystko teraz dla drugiej corci (mam nadzieje ze płeć w środę na polowkowym sie potwierdzi) dobrej jakości i w świetnym stanie - mega dużo wydatków odpada.

Ela87 sutki mogą teraz Cię swedziec i byc wrażliwe, ale pewnie po paru tygodniach karmienia już tak nie będzie - zahartują sie w końcu i będzie ok.
Polecam Wam na bolące i pękające brodawki zakupić maść PURELAN! Jak dla mnie rewelacja - bardzo wydajny i świetny. Bepanthen na mnie kompletnie nie działał.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kolba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 19:55   #2020
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
tak, tak żeńskie narządy wyglądają na usg jak 3 kreseczki, dlatego niektórzy nazywają to hamburgerem
Ja tez u mojej "hamburgera" widziałam

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość

dobry pomysl
brzmi pysznie, tym bardziej ze uwielbiam sery plesniowe
To bedzie pierwsza rzecz jaka zjem po porodzie
Ja pójde na sushi

Cytat:
Witam Was wieczorkiem!
Duzo zdrówka. Z zapaleniem płuc bywa własnie tak szybciutko- dobrze, że macie juz antybiotyk. Trzymam kciuki.

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
I trzeba nawilżać- balsam, oliwka U mnie leci coraz więcej mleka

Dzisiaj mam taaaaaaaakiego głoda Masakra jakaś...
Stary 2013-11-18, 19:56   #2021
paulina_radom
Raczkowanie

Cytat:
Chyba nikt nie ma takich rozstępów jak ja w 1 ciąży w ciągu miesiąca urosły mi o 3 rozmiary więc dopiero teraz wyglądają nrmalnie hehe z miseczki A do D ale wiecej już nie zdzierżę a do rozstępów się przyzwyczaiłam na szczęście mam tylko na piersiach na brzuchu chyba bym nie przeżyła

Trisdom nawilżam a jakże i nawilżałam a brzuch jak i w poprzedniej ciąży raz w tygodniu smaruje oliwą z oliwek a gdybym spała bez stanika to bympływała w łóżku ubolewa nad tym mąż no bo ciężko sie takimi cieknącymi "pobawić" a rozmiar mu bardzo odpowiada

Edytowane przez paulina_radom
Czas edycji: 2013-11-18 o 19:59
paulina_radom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 20:03   #2022
kolba
Raczkowanie

Niutka25 współczuję choroby córci I antybiotyku. U nas te zawsze jest problem z przyjmowaniem go. Czasem podajemy strzykawką - wtedy szybciej trafia do gardła i nie czuć tak smaku w całych ustach, albo mieszamy - kiedyś w kaszy, a teraz w deserku, jogurcie itp. I jakoś dawała sie przekonać. Trzymam kciuki, żeby szybciutko wyzdrowiała!

Stary 2013-11-18, 20:06   #2023
uparta8210
Raczkowanie

byłam dzisiaj w biedronce, kupiłam 4kg mandarynek i już prawie żadnej nie ma. Tak pisałyście o tych mandarynkach, pomarańczach kilka dni wcześniej więc mi smaka zrobiłyście i dzisiaj zaszalałam

teraz czekam na lekarzy i idę spać

Niutka25 a próbowaliście dawać małej ten antybiotyk strzykawką ?? ja tak robiłam jak Madzia była mała, brałam ją na kolana tak bokiem, jedną ręką trzymałam jej rączki a drugą dawałam lekarstwo w strzykawce tak dawkami, całowałam, uspokajałam i dalej. Wiem że szkoda dzieciaczka ale jak trzeba no to co zrobisz matko polko

kolba to samo pomyślałam, też tak małą oszukuję

Edytowane przez uparta8210
Czas edycji: 2013-11-18 o 20:07
uparta8210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 20:07   #2024
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Chyba nikt nie ma takich rozstępów jak ja w 1 ciąży w ciągu miesiąca urosły mi o 3 rozmiary więc dopiero teraz wyglądają nrmalnie hehe z miseczki A do D ale wiecej już nie zdzierżę a do rozstępów się przyzwyczaiłam na szczęście mam tylko na piersiach na brzuchu chyba bym nie przeżyła
a że tak zapytam z ciekawości, później zostało D czy wróciło do pierwotnego A?

Cytat:
Pisałyście o wyprawce dla mamy: mam na razie koszulę do porodu z SH za 1 zł, i paczkę podkładów bella mamaa od koleżanki. Teraz zamawiam jeszcze 2 paczki, 2 x majtki siateczkowe, 6 par tych jednorazowych, maść na brodawki, mydło biały jeleń już mam, wkładki biorę na allegro u rp_77 bo są tańsze niż w tej aptece,wiecej nia pamiętam
Dziewczyny weszłam teraz na str szpitala gdzie będę rodzić i zbielałam
Nic tam nie piszą o podkładach, ani o podpaskach tylko o majtkach jednorazowych lub siateczkowych??? bo jak nie wykorzystam w szpitalu to co później z tym zrobię? Jak myślicie w domu też się to przydadzą te podkłady? A na łóżko coś się kupuje zeby nie zaplamić? jakąś matę czy coś?
Stary 2013-11-18, 20:11   #2025
paulina_radom
Raczkowanie

Cytat:

Nic tam nie piszą o podkładach, ani o podpaskach tylko o majtkach jednorazowych lub siateczkowych??? bo jak nie wykorzystam w szpitalu to co później z tym zrobię? Jak myślicie w domu też się to przydadzą te podkłady? A na łóżko coś się kupuje zeby nie zaplamić? jakąś matę czy coś?
Zostało średnie B ale nie zwisały zbaczymy jak będzie teraz oby było podobnie a na łóżko w domu nic nie miałam
Stary 2013-11-18, 20:19   #2026
kolba
Raczkowanie

Mona1 spokojnie wykorzystasz w domu. Ja kladlam na łóżko dla siebie i dla małej przy przewijaniu - ale nie miałam przewijaka. Teraz kupię takowy, ale takie podklady tez na przewijak możesz nałożyć. Nie przejmuj sie, na pewno sie nie zmarnują

Stary 2013-11-18, 20:35   #2027
margo80
Zakorzenienie

gratuluję ujawnionych dziewczynek
mogłam się umawiać na usg na ten tydzień :P

Cytat:
Witam Was wieczorkiem!
oj bidulka, oby szybko wróciła do zdrowia!

spadam, bo małż dziś wieczorem jest w domu, nadrobimy zaległości w serialach

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 20:35   #2028
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kolba Pokaż wiadomość
Mona1 spokojnie wykorzystasz w domu. Ja kladlam na łóżko dla siebie i dla małej przy przewijaniu - ale nie miałam przewijaka. Teraz kupię takowy, ale takie podklady tez na przewijak możesz nałożyć. Nie przejmuj sie, na pewno sie nie zmarnują
No ale to jakieś specjalne podkłady czy jak, bo te podkłady poporodowe z Canpolu to wyglądają jak ogromne podpachy, chyba na łóżko się nie nadają
http://canpolbabies.com/pl/produkty/...orodowe/page:1
te z Belli są podobne.
Stary 2013-11-18, 20:41   #2029
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Melduje się po wizycie wszystko super badania ok pomiary w porządalu no i miedzy nogami nic nie odstaje więc może dziewczynka ale 100 % pewności nie ma następne usg będe miała na lepszym sprzęcie ale dopiero w 34 tygodniu więc chyba się wybiorę prywatnie gdzieś pomyślę
gratuluję

Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość
No to trzymam się i ja wizażowych przepowiedni - mamy dziewczynkę
Jestem przeszczęśliwa, mimo że nie wiedziałam co chcę Tż, mimo swojego nastawienia też szczęśliwy
Z malutką jest wszystko w porządku, rozwija się idealnie i ma mega długie i chudziutkie nóżki, ciekawe po kim A i lekarka powiedziała, że że rysy twarzy raczej po tatusiu, więc śliczną laleczkę będę miała z długimi rzęsami
Oczywiście zgłupiałam i od razu poleciałam do sklepu po sukieneczkę

teqiba, dopisz proszę dziewczynkę, imię Oksana
mmhym
, dopisz proszę wagę mojej małej - 20 tydzień, 310g
bardzo ciekawe imię
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-18, 21:03   #2030
Enia_
Zadomowienie

Cytat:

ja mialam takie podklady,czulam sie bardziej komfortowo wiedzac ze w razie plamienia pobrudze podkład który wyrzucę a nie przescieradlo.zostaly mi chyba 2 i zostawiłam w szpitalu moze innej kobiecie sie przydaly

[QUOTE=mona1;43778097]No ale to jakieś specjalne podkłady czy jak, bo te podkłady poporodowe z Canpolu to wyglądają jak ogromne podpachy, chyba na łóżko się nie nadają
http://canpolbabies.com/pl/produkty/...orodowe/page:1
te z Belli są podobne.[/QUOTE
mój Tz kupowal w aptece,wygląda to jak taki materacyk u mnie koloru zielonego wielkości jak pielucha tetroea,postaram sie zaraz znaleźć w necie
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 21:17   #2031
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Witam Was wieczorkiem!
zdrowia dla corki, niech sie szybko wykuruje i duzo sil dla ciebie
Stary 2013-11-18, 21:23   #2032
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Czasami bardziej uda
Cytat:

Cytat:
Witam Was wieczorkiem!
Ja niestety nie mam dobrych wieści:/ Nasza córcia ma zapalenie płuc
Oj, to zdrowiejcie

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 21:27   #2033
Enia_
Zadomowienie

O takie podkłady

Ja właśnie napycham się kanapkami bo o 7 jade na glukoze ,pozniej 2 godziny czekania i o 9 ide do poloznej w odwiedziny na kwadransik wiec musze byc najedzona
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009

Edytowane przez Enia_
Czas edycji: 2013-11-18 o 21:28
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 21:28   #2034
bebe97
Wtajemniczenie

Dopiero ochłonęłam położyłam synka spać, wyszłam z psem na spacer i mogę nadrabiać

Cytat:
Wróciłam własnie od diabetologa.
Dziwnie było Złych wyników nie mam (tych co robiłam sama w domu), mam robić pomiar tylko raz w tygodniu (czyli raz w tygodniu 4 razy się kłóć na czczo, i po 3 posiłkach), trzymać dietę, zrobić badanie krwi i za miesiąc przyjść. Mam być dobrej myśli, mam chodzić najedzona i zadowolona Powiedział mi wszystko to samo co pielęgniarka na szkoleniu.
No to świetnie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Wspierajmy się jutro duchowo, razem z Koziemleko bo też wybiera się na to badania. Najbardziej się obawiam, że mnie zemdli i nie dam rady zatrzymac tego w żołądku, no ale zobaczymy, może będzie mi smakowac

szkoda, że lekarz za szybko wyjawił płeć, no ale nie musisz otoczeniu mówić co będzie, ważne, że ty wiesz
Trzymam kciuki, żebyscie pozytywnie przeszły test glukozy

Hm, mam nadzieję, że wytrzymam, bo mam zamiar nikomu nie mówić. Zapowiadałam, że będzie niespodzianka, to będzie Powiedziałam tylko przyjaciółce, bo sama ma chłopca a marzy o dziewczynce, zastępczo się cieszy ta moją ciążą i tak czeka na laskę, że nie miałam serca trzymac jej w niepewności.

Cytat:
No to chwal się. ja teraz siedzę i szukam gdzie iść na dodtkowe usg i kiedy i zy na zwykłe czy może 3d/4d i nie wiem nie wiem jestem w krpce
Ja miałam robione 2d, ale nie za bardzo coś tam widać, przynajmniej ja nie widzę, no kręgosłup, serce bo pika, główkę, a resztę to mi palcem trzeba pokazywać ale powiedział, że następnym razem przełączy na 4d, dziecko będzie większe, to sobie w sepii pooglądamy

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
gratuluje udanej wizyty
szkoda, ze nie uprzedzilas, ze nie chcesz wiedziec
jak ci pokazal, to domyslam sie co
Dzięki domyśliłaś się, że to TO?

Cytat:
Oby dziewczynki, nie panikuje na razie, bo już dosyć się napanikowalam z tą pepowina dwunaczyniowa i wyszły w końcu 3 naczynia, liczę, ze będę musiała trzymać dietę, co nie jest dla mnie tragedia, a nawet widzę w tym plusy, tylko bardzo bym nie chciała, żeby mi to dziadostwo po ciąży zostało, bo wiem, czym to pachnie i ze to po prostu nieuleczalne (
Nie martw się, zobaczysz, że będzie dobrze. Ela tez sie tak przejmowała, a jest dobrze jesli Cie to pocieszy to właśnie u mojej przyjaciółki zdiagnozowano cukrzycę ciążową, kuła się kilka razy dziennie, dietę trzymała, a po porodzie wszystko wróciło do normy, chociaż jej ojciec ma ciężka postać cukrzycy

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość
Choć dzięki wizycie w większym mieście miałam okazję obejrzeć na żywo wózki, które mi się podobają
Obok siebie, jakby czakając na mnie stała Mura i BabyDesign Lupo Comfort - wow, ale dziewnie było je dotknąć
Mura podobała mi się od zawsze, ale ta cena... 2000zł...
Lupo Comfort jest bardzo podobny do Mury - głównie ze stelaża, ale gondola umieszczona jest wyżej i wydaje się być porządniejszym wózkiem za kwotę 1400zł. No i ma amortyzatory
Nie wiem jeszcze, co kupimy, bo może się skończyć na kupnie używanego Mutsy za sześć stów na allegro
Co do zakupów - kupiłam dzisiaj kilka ciuszków w SH: bluzeczkę, body na króttki rękaw (nowe) i bluzeczkę z czapeczką (nowy komplet!!!) za całe 13zł
Później dokupiłam już w sklepie kaftanik i śpioszki (komplet) i pościel do kołyski z wypełnieniem, z której jestem mega zadowolona
Maniaczka zakupowa nam się ujawnia
Rany, nie słyszłam nawet o takim wózku Mura, zaraz polukam w necie

Cytat:
Napisane przez JustiLbn Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki. Czytam was nieśmiało od początku i chciałabym dołączyć. Wprawdzie jestem już na wątku styczeń-luty, ale nie ogarniam tam tematu. Termin mam na 23 luty i bliżej mi do was niż do tamtych dziewczyn. Poza tym one zasuwają jak rakiety z postami i nie mogę nadrobić już po 1 dniu nie wiem co się dzieje Mam na imię Justyna. Jak zechcecie przygarnąć, to podam resztę danych
Witaj Justyna!: My też zasuwamy, tak więc przestaw obroty na szybszą wersję

Cytat:
Melduje się po wizycie na której prawie zeszłam na zawał .Położna badała detektorem tętno i przez dłuższą chwilę nie mogła znaleźć to była jedna z najgorszych chwil w moim życiu . W końcu znalazła bardzo nisko, mała się ulokowała na samym dnie przy pęcherzu i miała prawidłowe tętno. Położna stwierdzila, że widocznie ma jeszcze dużo miejsca i tam się schowała, ale takie nerwy mnie złapały i dalej trzymają że chyba z mężem pójdziemy na usg w tygodniu
Ojej, ale się musiałaś przestraszyć Jeśli ma Cie to uspokoić, to pewnie, że idź podejrzeć dzidzię, serduszka posłuchać

Cytat:
Melduje się po wizycie wszystko super badania ok pomiary w porządalu no i miedzy nogami nic nie odstaje więc może dziewczynka ale 100 % pewności nie ma następne usg będe miała na lepszym sprzęcie ale dopiero w 34 tygodniu więc chyba się wybiorę prywatnie gdzieś pomyślę
Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość
No to trzymam się i ja wizażowych przepowiedni - mamy dziewczynkę
teqiba, dopisz proszę dziewczynkę, imię Oksana
mmhym
, dopisz proszę wagę mojej małej - 20 tydzień, 310g
No i faktycznie, w tym tygodniu rozdają dziewczyny Gratuluję Mamuśki!

Oksana bardzo oryginalnie choć znam dwie, jedną z UstaUsta a drugą z Barw Szczęścia

Paulina, ale dziewczynka, bo nic nie dynda, czy pokazywał tego słynnego hamburgera?
Mój gin pokazał wyraźnie wargi sromowe, tzn. dla niego to było wyraźnie, ja po prostu uwierzyłam, bo mi przed oczami nic nie dyndało, a on mówił to z pewnością

Teraz wymyślam imiona. Dla chłopca było jedno pewne. Dla dziewczynki może Lena, może Ewa, a może jeszcze inaczej. Dziś podstępnie zapytałam małża, kiedy zaczniemy się zastanawiać nad imionami, a on taki pewny siebie: "przecież już mamy wybrane - Igor". Taki przekonany, że to syn, że nie myśli o imieniu dla córki
Ciekawe skąd mu się to wzięło przekonanie, że ma forme tylko na chłopaków? Póki co ma jednego syna, a to o niczym nie świadczy... no chyba że gdzieś po świecie biegają małe Arturki, a żona o niczym nie wie

Niutka, życzę dużo zdrówka dla córci! wiem, jaki to ból zapalenie płuc u dziecka. Nasze niestety skończyło się w szpitalu, więc wmuszaj w Małą antybiotyk jakoś, może wizja zastrzyków jakoś ja przekona

Edytowane przez bebe97
Czas edycji: 2013-11-18 o 21:32
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 21:34   #2035
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
mi nawet nie zaczely rosnac to i nie swedza

Niutka wspolczuje Niech mala szybko wraca do zdrowia

Stary 2013-11-18, 21:34   #2036
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość

O takie podkłady

Ja właśnie napycham się kanapkami bo o 7 jade na glukoze ,pozniej 2 godziny czekania i o 9 ide do poloznej w odwiedziny na kwadransik wiec musze byc najedzona
o teraz już wiem o co chodzi, dzięki, przyda się na pewno
Stary 2013-11-18, 21:36   #2037
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Bebe zobaczymy czy mąż będzie taki mądry jak bedzie musiał szybko Igorowi wymyślać imię
Podziwiam Cię, że trzymasz twardą minę i nie puszczach pary z buzi

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-18, 21:38   #2038
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
No mogą się w domu przydać. Zależy ile i jak intensywnie będziesz się oczyszczać. A pod prześcieradło możesz podłożyć taką specjalną ceratkę, żeby w razie awarii nie zaplamic materaca.
Ja się oczyszczałam 6 tygodni i to po cc. Przez połowę tego czasu chodziłam z podpacha jak książka telefoniczna, a to był taki upalny maj...
Stary 2013-11-18, 21:39   #2039
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Bebe zobaczymy czy mąż będzie taki mądry jak bedzie musiał szybko Igorowi wymyślać imię
pewnie wymysli Iga
ja tez bym nie wytrzymala

ok uciekam poczytac ksiazke, dobranoc

Stary 2013-11-18, 21:40   #2040
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochana, ale to dopiero kilka godzin wielkiej tajemnicy. Mam nadzieję, że pozostanę taka twarda do konca

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
pewnie wymysli Iga
ja tez bym nie wytrzymala

Wiesz, że pierwsze co mi przyszło do głowy to właśnie Iga? że od Igora

a jaką ksiązke czytasz?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości