Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-18, 21:44   #571
asia27100
Zakorzenienie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
ASIA z tum okulista to moim zdaniem warto pojsc jak cos czujsz.ze.ze wzrokiem.gorzej...
Natomiast co.do syropu to.bedac w ciazy podczas przeziebienia tu na forum ktoras z mamusiek mi polecila i faktyczni zdziala cuda i teraz zawsze go.polecam hihi

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
pójdę na pewno, bo w obecnym okularach przerysowałam sobie antyrefleks i wkurza mnie to niemiłosiernie...zresztą lubie jednak co jakiś czas zmienić oprawki okularów, nawet jeśli "stare" są w dobrym stanie.

Cytat:
Napisane przez meniaa94 Pokaż wiadomość
asia mi tż robił to tak ... kroił cebulę w plastry i układał warstwami ... cebula - cukier- cebula - cukier ... i tak do końca i cukrem zasypał w słoiku i zakręcił aż cebula sok puściła i później ten sok łyżeczką nabierasz i pijesz nie jest takie złe ...
jutro będę chyba to robić. dzięki
a ty masz już potwierdzoną płeć dziecka czy tak próbujesz siłą woli zmusić je, aby się okazało gabrysią?

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 21:48   #572
meniaa94
Wtajemniczenie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

asia w 13 tygodniu byłam na prenetalnym i ginekolog powiedział,że jak zauważy płeć i jak da radę to mi powie,ale żebym się nie nastawiała bo te usg nie jest od tego,żeby szukać płci dziecka ... a czasem jest jeszcze nie widoczna, więc leżałam sobie i nie myślałam o tym,że mi powie cokolwiek o płci ...
Ale mówi do mnie,że jakie mam przeczucia co do płci dziecka,a ja mu na to,że myślałam,że to dziewczynka bo miałam taką ochotę ciągle na mentosy owocowe i winogrona od początku ciąży,zawsze mentosy musiałam mieć przy sobie
A on mówi,że dobre przeczucia miałam bo widzi "łechtaczkę" czyli będzie córa ... i jeszcze na usg pokazywał mi jakieś dwie kreseczki malutkie. Nie wiem jak on to rozpoznał ...
Wiesz nie nastawiam się na 100 % ale mam nadzieję,że Gabrysi już 'siusiak' nie wyrośnie bo kupiłam kilka sukienek i różowe body
Stary 2013-11-18, 21:52   #573
asia27100
Zakorzenienie

no to trzymam kciuki za gabrysię swoja drogą, ładnę, zwyczajne polskie imię.

lubię słyszeć, że ktoś nazywa takimi zwyczajnymi iminami dziecko. w gąszczu julek, oliwek, kacprów i kubusiów oraz w drugą stronę: franciszków, zoś i marysi, wydaje mi się że ludzie zapomnieli o takich zwyczajnym imionach jak np. sławek, mariusz, jarek, arek, kasia.....
może moda wróci

Stary 2013-11-18, 21:55   #574
meniaa94
Wtajemniczenie

asia dziękuję
No my chcieliśmy z narzeczonym nazwać Julka,ale za dużo Julek dookoła jest ... a Gabriela od dawna mi się podobała i musiałam go kilka dni pomęczyć żeby przekonać,że te imię jest ładne . Powiedziałam,że mam więcej do gadania i tyle
A co do imienia to pasuje i do małej dziewczynki i do dojrzałej kobiety więc dlatego jest ładne,a dla chłopaka chcieliśmy dać Sebastian
Stary 2013-11-18, 22:01   #575
asia27100
Zakorzenienie

mój brat ma sebastiana
zreszta moje rodzeństwo raczej dawało klasyczne imiona, no może pomijając maksymiliana (no on nie mógł się nazywać inaczej :P ) i oliwke (no ale tu już nie wybór rodziców, ale małej pasuje, mówią na nią ola)

Stary 2013-11-18, 22:01   #576
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
carmenaa miło, że zawitałaś tutaj
cześć piękna z tego co pamiętam to ty jesteś z Sosnowca nie ? bo nie czytałam/słyszałam za dobrych opinii o sosnowieckiej porodówce

Cytat:
asia w 13 tygodniu byłam na prenetalnym i ginekolog powiedział,że jak zauważy płeć i jak da radę to mi powie,ale żebym się nie nastawiała bo te usg nie jest od tego,żeby szukać płci dziecka ... a czasem jest jeszcze nie widoczna, więc leżałam sobie i nie myślałam o tym,że mi powie cokolwiek o płci ...
Ale mówi do mnie,że jakie mam przeczucia co do płci dziecka,a ja mu na to,że myślałam,że to dziewczynka bo miałam taką ochotę ciągle na mentosy owocowe i winogrona od początku ciąży,zawsze mentosy musiałam mieć przy sobie
A on mówi,że dobre przeczucia miałam bo widzi "łechtaczkę" czyli będzie córa ... i jeszcze na usg pokazywał mi jakieś dwie kreseczki malutkie. Nie wiem jak on to rozpoznał ...
Wiesz nie nastawiam się na 100 % ale mam nadzieję,że Gabrysi już 'siusiak' nie wyrośnie bo kupiłam kilka sukienek i różowe body
a możesz powiedzieć co było widoczne, u mnie na prenatalnych widoczna była kulka między nogami, ale lekarz nie chciał nic mówić na innym wątku jedna z dziewczyn dodała zdjęcia narządów maleństw w 13tygodniu, są prawie identyczne szkoda, że nie potrafię tego znaleźć dziewczynka też ma jakby penisa, tyle, że przez całość leci tak jakby pasek

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
lubię słyszeć, że ktoś nazywa takimi zwyczajnymi iminami dziecko. w gąszczu julek, oliwek, kacprów i kubusiów oraz w drugą stronę: franciszków, zoś i marysi, wydaje mi się że ludzie zapomnieli o takich zwyczajnym imionach jak np. sławek, mariusz, jarek, arek, kasia.....
może moda wróci
u mnie jak będzie chłopak będzie "gąszczowy" Kacper niestety żadne imię męskie mi się nie podoba ...dlatego liczę że będzie dziewucha

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 22:05   #577
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]Muszę się pochwalić... Dziś rozpoczęłam 18 tc czyli 5 mieciąc
gratulacje

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
hope ja jestem w o tyle dzikiej sytuacji, że będę rodzić w swoim mieście i gdyby nie to, że się wyprowadzę miałabym przemiłą położną, ktora własnie odwiedzała moją mamę a , że wybędę z rodzinnego gniazda do tżta, to będę musiała zorientować się co i jak tam u niego, bo nie wiem czy będę zapisywać dziecko do swojej przychodni bo tak jeździć 60 km ponad, kiedy on tam ma przychodnię pod nosem 5 minut piechotą od domu :
dziewczyny jak to jest w tymi położnymi?
Bo ja mam wybraną w moim rodzinnym mieście, nie mam zamiaru zmieniać, do przychodni chodze tam, gdzie chodziłam, bo mam super rodzinną, dziecko też tam zapiszę. A to jest przymus, że pielęgniarkę i połozną musze wybrać z okolicy ?
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 22:06   #578
meniaa94
Wtajemniczenie

Oliwka też mi się podoba ale jest w rodzinie już także odpadła ... i Maja mi się podobało,ale padło na Gabrychę bo one wszystkie są takie żywe jakie tylko znam moja w brzusiu też jest żywa,bo lekarz w połowie usg prenetalnego musiał przerywać bo już tak mu fikała dosłownie jakby się odbijała i do góry nogami stała,co nie tylko ... i kazał mi pospacerować 20 minut aby się uspokoiła i zrobił dalej co musiał,bo nie mógł wtedy dokładnie serduszka sprawdzić,pępowiny itp ... mały urwis się robi

Carmenaa_88 ... hm żebym miała na zdjęciu to bym pokazała,ale mam nagrane to na płytce i jeszcze lekarz najeżdżał myszką i mi pokazywał,takie dwie cieniutkie i malutkie kreseczki i stwierdził,że to łechtaczka .
Stary 2013-11-18, 22:07   #579
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość

u mnie jak będzie chłopak będzie "gąszczowy" Kacper niestety żadne imię męskie mi się nie podoba ...dlatego liczę że będzie dziewucha
ja tak mam z dziewczynką. wolałabym chłopca, bo kompletnie nie mam pomysłu na imie dla dziewczynki, a propozycja tżta zdecydowanie bardziej mu odpowiada niż mi.....

Stary 2013-11-18, 22:09   #580
nitka_88
Zadomowienie

Hej mamuśki, witam się w nowym wątku
Wasze tempo jest zastraszające!

Byłam dziś na USG, fasolka ma już 8 cm, jestem (według tego usg) w 13t6d, a termin przesunął mi się na 20 maja i tą właśnie datę wpisali mi do karty ciąży. Pzezierność ok, kość nosowa widoczna, krew na test papp-a pobrana.
Objawy typowe dla pierwszych miesięcy mam już za sobą, ale żeby nie było zbyt miło, dopadło mnie jakieś wstrętne przeziębienie

Pozdrawiam Was wszystkie cieplutko, jest mi trochę przykro, że nie mogę uczestniczyć w wątku tak jakbym chciała i zżyć się z wami bardziej
Siła wyższa.

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 22:16   #581
Nikii89
Zakorzenienie

Menia położną wybierz jeszcze w ciąży co do lekarza rodzinnego dla dziecka ja wypisywałam deklarację jak szłam z małym na pierwsze szczepienie .

Pallas Ril u mnie położna po porodzie była 4 razy i nie przychodzi patrzeć czy się dobrze zajmujesz (chociaż pewnie na to tez zwraca uwagę aby w razie czego zainterweniować że coś jest nie tak) ale bardziej przychodzi , aby na początku pomóc tzn, ogląda jak pępek się dziecku goi, udziela odpowiedzi na Twoje pytania odnośnie opieki czy połogu. Ja bym na Twoim miejscu zgodziła się na położną aby przychodziła , bo jednak popatrzy fachowym okiem na dziecko, podpowie itp. A babcie itp.owszem sa pomocne ale też najczęściej ja słyszałam „w moich czasach to inaczej się dbało o pępek” itd.

Karolak ja w szpitalu nie wypisywałam deklaracji o lekarza rodzinnego to załatwiałam przy szczepieniu. W szpitalu podawałam tylko do jakiej przychodni zamierzam chodzić.

Ramona nie wierzę w to że „na początku jak rośnie, to włosy, skóra, paznokcie rosną jak szalone, a potem leci wszystko w dół. “ Bo w pierwszej ciąży włosy, paznokcie rosły mi normalnie. I w ogóle nie miałam z niczym problemu
Musisz się dopytać w przychodni bo moja szwagierka mieszka w innym mieście niż chodzi do lekarza i tam ma złożone deklaracje i dowiedziała się że połozna tak daleko nie jeździ i musi wybrać z miasta w którym mieszka.

Ramona tu można poczytać o spaniu w ciąży http://www.osesek.pl/ciaza-i-porod/z...u-w-ciazy.html

Vampirka jesteś w ciąży masz prawo objeść TŻ :P

Kasiab co do przyprawiania to w ciąży tak jest , ja w poprzedniej ciągle robiłam wszystko za ostre albo za mdłe i potem TŻ przyprawiał już wszystko

Magdi kochany też ten Twój synek

Seleniti moim zdanie dobrze że wysyła Cię do gina po zaświadczenie bo potem to różnie może być. Ja teraz nie mogę spac na lewym boku bo potem wstaję z bolącym brzuchem. Mówiłam o tym lekarzowi to się zdziwił bo mówi że przeważnie jest na odwrót

Lolitka ja nie miałam , bo poradziłam sobie inaczej Mamy taką dużą poduszkę z wełny barana i dawałam sobie ją obok siebie na nią jedną noge i o wiele lepiej mi się spało

Carmena witaj

Madziula za podjęcie decyzji

Nitka super że wszysto po wizycie ok. i w miarę możliwości odzywaj się do Nas

Szalone !! od 15 - 5 stron miałam do nadrobienia.

Nadrobiłam odpisałam teraz idę spać
Stary 2013-11-18, 22:18   #582
Lolja
Wtajemniczenie

Witam.

Moge się przyłaczyć.?

Mam na imie Lilka , mam 21 lat, jestem z 9 tyg ciaży.
Termin mam na 19. czerwca

.

Krzyś:
http://www.suwaczki.com/tickers/dxgi3ew1dblq93ps.png

Nasze Maleństwo:
http://www.suwaczki.com/tickers/orefskjolqcz6tby.png
Lolja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 22:26   #583
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Oliwka też mi się podoba ale jest w rodzinie już także odpadła ... i Maja mi się podobało,ale padło na Gabrychę bo one wszystkie są takie żywe jakie tylko znam moja w brzusiu też jest żywa,bo lekarz w połowie usg prenetalnego musiał przerywać bo już tak mu fikała dosłownie jakby się odbijała i do góry nogami stała,co nie tylko ... i kazał mi pospacerować 20 minut aby się uspokoiła i zrobił dalej co musiał,bo nie mógł wtedy dokładnie serduszka sprawdzić,pępowiny itp ... mały urwis się robi
u mnie sa Nikole, Nadie, Majki, Julie, Kuby, Krzysie więc te odpadają
mnie sie podoba Mateusz i Aleksander

Gabrysie faktycznie żywe bardzo, moja koleżanka ma córkę z ADHD o tym imieniu, nie mam nerwów na ta dziewczynkę, zachowuje się karygodnie, byłam ostatnio w odwiedzinach, to pluła na mnie, śliniła mi ubranie, jak można tak rozpuścić dziecko
znowuż inna znajoma też ma Gabi i też mały urwis, ale nie aż taki tym razem

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Lolja Pokaż wiadomość
Witam.

Moge się przyłaczyć.?

witaj
Stary 2013-11-18, 22:27   #584
Nikii89
Zakorzenienie

Lojla witaj zapraszamy

Co do imion to ja już pisałam że jeżeli dziewczynka to mi się podoba Maja, Nikola, Lena i Zuzia . prawdopodobnie będzie Majka bo w pierwszej ciąży już o tym rozmawialiśmy.
A dla chłopca nie mam typów :p Z Oskarem mieliśmy już problem , więc teraz będzie większy pewnie

Lecę już spac :P wiem pisałam to w poprzednim poście Dobranoc dziewczyny
Stary 2013-11-18, 22:42   #585
Ramona_85
Zakorzenienie

lecę kochane
obejrzę PPD do końca, mąż akurat wróci, położe się, bo już czuję wieczorną rewolucję w brzuchu
Stary 2013-11-18, 23:00   #586
Lolja
Wtajemniczenie

A co do imion to z TŻ nie możemy dojść do porozumienia.
Ja chce dla dziewczynki Kaja lub Maja. A dla chłopca Alan lub Igor.
A On chce Basie lub Marysie, a chłopca Karol lub Filip.

.

Krzyś:
http://www.suwaczki.com/tickers/dxgi3ew1dblq93ps.png

Nasze Maleństwo:
http://www.suwaczki.com/tickers/orefskjolqcz6tby.png
Lolja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 23:03   #587
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:

Carmenaa_88 ... hm żebym miała na zdjęciu to bym pokazała,ale mam nagrane to na płytce i jeszcze lekarz najeżdżał myszką i mi pokazywał,takie dwie cieniutkie i malutkie kreseczki i stwierdził,że to łechtaczka .
mój był urwis w brzuchu i urwis poza nim jest dalej także wiesz ja teraz raczej wolałabym spokojniejsze dziecko niż mój Iguś, jeden mały adhdowiec mi wystarczy

U mnie Maja jako faworytka

Cytat:
ja tak mam z dziewczynką. wolałabym chłopca, bo kompletnie nie mam pomysłu na imie dla dziewczynki, a propozycja tżta zdecydowanie bardziej mu odpowiada niż mi.....
szkoda, że to nie koncert życzeń wiesz...wymienimy się jak coś

Niki

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
u mnie sa Nikole, Nadie, Majki, Julie, Kuby, Krzysie więc te odpadają
mnie sie podoba Mateusz i Aleksander
Mi też się podoba Oliwia i Amelia, ale dużo tego w koło...zatem będzie Maja z maja
Poza tym podoba mi się Liwia, ale mąż jakoś nie jest przekonany

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Lojla witaj zapraszamy

Co do imion to ja już pisałam że jeżeli dziewczynka to mi się podoba Maja, Nikola, Lena i Zuzia . prawdopodobnie będzie Majka bo w pierwszej ciąży już o tym rozmawialiśmy.
A dla chłopca nie mam typów :p Z Oskarem mieliśmy już problem , więc teraz będzie większy pewnie
Mój Iguś miał być Oskarem albo Kacprem

No i kolejna chętna na Maję dużo Was tu

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Edytowane przez Carmenaa_88
Czas edycji: 2013-11-18 o 23:04
Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 23:05   #588
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość
Ja bym chciała rodzić z Mężem, ale nie ma na to szans, bo w planach jest CC. Pierwszy poród miał być rodzinny, ale po 8h poród zakończył się CC

Rozumiem co czujesz. W pierwszej ciąży miałam zapalenie woreczka łzowego i byłam 2 tygodnie na antybiotyku miejscowym. Do tego byłam strasznie zapuchnięta Na szczęście z Kubusiem wszystko ok

Moja ciotka w obu ciążach z córkami namiętnie jadła śledzie
Świetnego masz tego Ziuta Mój ostatnio wymyślił, że mamusia ma w brzuszku siostrzyczkę, a On ma w brzuszku braciszka Mam nadzieje, że nie opowiada takich rzeczy w przedszkolu
Wczoraj, jak skradłam Mu dwa plasterki banana z talerza to się zapytał, czy Dzidzia jest głodna

Ja swoje CC bardzo dobrze wspominam Po zejściu znieczulenia nie przyjęłam żadnej tabletki przeciwbólowej - nie było takiej potrzeby. Niełatwe było pierwsze wstanie, ale to bardziej psychiczna bariera niż ból. Po zdjęciu szwów, które dość ciągnęły, biegałam, jak szalona Trzeba tylko pamiętać, że jednak to operacja i odporność leci na łeb na szyję - mnie przewiało i gorączkowałam dwa dni, ale to moja głupota. Podsumowując, "nie taki diabeł straszny"... jak któraś tu słusznie zauważyła
Wiadomo, że poród SN jest najlepszy dla kobiety i dziecka, jeśli nie ma żadnych przeciwwskazań, ale czasami trzeba wybrać mniejsze zło i wtedy CC okazuje się tym lepszym wyjściem i nie jest to koniec świata A rana jest bardzo dyskretna i u mnie praktycznie niewidoczna. Niektóre kobiety, które bronią się przed nacięciem, mają większe i bardziej bolesne rany po pęknięciu Broń Boże, nie namawiam nikogo na CC, bo to nie kwestia dobrowolnego wyboru, ale jeśli potoczy się tak i będzie wskazanie do tego CC to należy podejść spokojnie - to też jest do przejścia

Mnie chyba coś bierze - fatalnie się dziś czuję. Odporność mi spadła, bo znowu mam opryszczkę - już druga w tej ciąży Do tego zahaczyłam dziś o kanapę i runęłam, jak długa na biodro Teraz mnie boli brzuch i nie wiem czy od upadku, czy bardziej od stresu po nim
Przespałam dziś pół dnia i śniła i się Seleniti - dzwoniła do mnie po przepis na ciasto

Cieszę się ze wszystkich udanych dziś wizyt i gratuluję nowych tygodni, a zwłaszcza tych z 'dwójką' na przodzie
Zdrowia i uważaj na siebie

Cytat:
Dobry Wieczór

Pewnie pamiętacie mnie jako dziewuchę, które Was niegdyś "zaatakowała" Że jako zaglądam do Was i podczytuję niekiedy, pomyślałam, że się przywitam, bo zauważyłam, że atmosfera u Was zrobiła się nieco milsza

Nie mam zamiaru się narzucać, więc tylko na razie się witam

do dziewczyn z którymi się znam ze staraczkowego
Cześć

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość

Byłam dziś na USG, fasolka ma już 8 cm, jestem (według tego usg) w 13t6d, a termin przesunął mi się na 20 maja i tą właśnie datę wpisali mi do karty ciąży. Pzezierność ok, kość nosowa widoczna, krew na test papp-a pobrana.
Objawy typowe dla pierwszych miesięcy mam już za sobą, ale żeby nie było zbyt miło, dopadło mnie jakieś wstrętne przeziębienie

Pozdrawiam Was wszystkie cieplutko, jest mi trochę przykro, że nie mogę uczestniczyć w wątku tak jakbym chciała i zżyć się z wami bardziej
Siła wyższa.
Super że wszystko ok

Cytat:
Witam.

Moge się przyłaczyć.?

Cześć

Idę spać
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 01:29   #589
asiulka_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
A no i smutna wiadomosc, wczoraj rano zmarł ten nasz znajomy co go śmigłowiec transportował w tamtym tygodniu...
przykro mi...

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a czy zamierzacie rodzić z partnerami ??
tak, mój chce być przy porodzie

coodmalina>> przeczytałam o twoim synku i granacie , hehe, no to babcia musiał mieć mine heheh

Cytat:
Na poprzednim wątku chyba Hope udzielała odpowiedzi jak to zrobic - tylko że ja nie pamiętam a tak chciałam ci pomóc...[COLOR="Silver"]
nie kopiujemy całego linka tylko od http do 1 "http://babystrology.com......... .=1"]
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 06:20   #590
paulka0212
Wtajemniczenie

Dzień dobry,
Ja już wstałam, jem śniadanko i ogarniam się na usg.
Dziekuję za kciuki!

Miłego

Odezwę się po

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 06:35   #591
Light Limara
Zadomowienie

Witam się w 18 tc

Cytat:
asia mi tż robił to tak ... kroił cebulę w plastry i układał warstwami ... cebula - cukier- cebula - cukier ... i tak do końca i cukrem zasypał w słoiku i zakręcił aż cebula sok puściła i później ten sok łyżeczką nabierasz i pijesz nie jest takie złe ...
Cytat:
Syrop robie tak: kroje cebule w cienkie.plasterki. ukladam w szklance i na kazdy plasterek sypie troche cukru. Zostawiam pod przykryciem na kilka godzin i pije po lyzeczce albo zlewam do kieliszka. I dziala.

i nawet to jest dobre

Cytat:

Siła wyższa.
Super, że wszystko ok; trzymam kciuki za test paapa

Cytat:
Witam.

Moge się przyłaczyć.?

witaj Lilka

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Dzień dobry,
Dziekuję za kciuki!

Miłego

Odezwę się po

Powodzenia! I nie denerwuj się za bardzo

Edytowane przez Light Limara
Czas edycji: 2013-11-19 o 06:47
Light Limara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 06:49   #592
monika83
Raczkowanie

Czesc dziewuszki, nei zdazylam Was nadrobic tak pedzicie. Ja nie wiem jak mamy maluchow daja rade tak aktywnie pisac, moj upierdliwiec nie daje mi chwili spokoju Wlasnie usnal, pobudke mielismy o 2.30.

Wczoraj mialam prenatalne, caly weekend bylam tak zdenerwowana ze az mialam klopoty z oddychaniem. Strasznie sie balam ze jedno z dzieci bedzie chore (nie wiem skad taki pomysl?). No ale wszytsko jest ok Dzieci sa wieksze niz z OM, maja po 8 cm (lekarz kazal mi isc na koniec 13 tyg, bo blizniaki mniejsze niz pojedyncze dzieci, bylam na 13t4d, a z usg maja juz 14t). Przeziernosc 1,8 i 1,9, serduszko 4 komorowe, kosc nosowa jest. Widzielismy pecherze moczowe, jelita, watroby Niestety plci nie znamy, bo uparciuchy byly odwrocone plecami i lekar sie sporo nameczyl zeby zrobic badanie. Malucy sa w pozycji 6/9 Chyba w koncu pora zaczac sie cieszyc z ciazy bez stresu.

A to co mi sie rzucilo w oczy co pisalyscie.
Moj TZ byl przy porodzie, choc do ostaniej chwili nie bylam pewna czy to dobry pomysl. Dziekuje Bogu ze byl ze mna. Nie wyobrazam sobie tego strsu i bolu przezywac samej, nikt nie da takiego oparcia.

Ktoras z Was pisala o herbatkach dla dzieci i wskazowkach mam, podpisuje sie pod tym obiema rekami. Ja od poczatku zwralam uwage na sklady roznych rzeczy i nie rozumiem, jak mozna polecac dla dzieci np te slodzone herbatki, a odradzac naturalne hebratki z suszu owocowego (wiadomo, kasa). Tak samo super soczki dla dzieci, co drugi z dodatkiem cukru.

Powiem Wam, ze tesciowka mnie wczoraj tak wkurzyla, ze az sie poplakalam, Nie pamietam kiedy ktos mnie tak wyprowadzil z rownowagi. Ona siedziala z Malym jak pracowalam, teraz czasem korzstam z jej pomocy jak jestem w ciazy jak mam lekarza, badania, i Adas wtedy jezdzi do niej, albo ona przyjezdza do nas. Zaczyna sie zachowywac jakby to bylo jej dziecko, jak jest u nas to nawet sie dotknac do malego nie moge, jak Adas mnie bierze za reke zeby z nim pojsc to wyrywa mu raczke. A wczoraj powiedziala, ze teraz to ja powinnam duzo odpoczywac, wiec ona sie zajmie Adasiem i ma do niej przyjezdzac. Nie wytrzymalam, nerwowo i powiedzialam jej, ze to moje dziecko i ja bede decydowac kiedy bedzie do niej przyjezdzac, i ja bede decydowac kiedy mam odpoczywac. Bezczelna baba. I Adas jest idealny - dzieci na USG maja ta piekna glowe Adasia. Powiedzialam ze w tym wieku wszytskie wygladaja identycznie, to uslyszalam ze gadam glupoty. A poza tym lekarz zle nam robil usg (mam film na plycie), bo za "szybko to wszysko lata". Poinformowalam ja, ze to bylo badanie a nie seans filmowy. A, i najlepsze, nie jest istotne z maluszkami jest ok, straszne jest to ze nei znamy plci 10 razy o uslyszalam.Przepraszam, ze sie tak rozpisalam, ale juz nie mam sil, moj maz oczywiscie uwaza ze sie czepiam mamusi... A moze rzeczywiscie sie czepiam
monika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 07:00   #593
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Witam sie z rana

Paulka trzymam kciuki i czekam na wiesci

kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 07:50   #594
Nikii89
Zakorzenienie

Lolja do czerwca macie czas z wyborem dojdziecie do porozumienia My dla syna wybraliśmy 2 tyg przed porodem imię

Carmena to u mnie Oskar w brzuszku spokojny , a teraz nie posiedzi na miejscu , chyba że patrzy na bajkę lub je , śpi a tak to ciągle w ruchu.
No to widzisz łączy Nas gust do tych samych imion :P Bo Oskar miał być Oskar lub Kacper i w sumie jest Oskar a na drugie ma Kacper
Majkę wybraliśmy w pierwszej ciąży bo stawialiśmy na dziewczynkę

Paulka za wizyte

Light gratuluję 5 miesiąca !!

Monika83 super że z dzieciakami wszystko OK. i że takie duże już
Wcale się nie czepiasz , dobrze jej powiedziałaś , jest to Twoje dziecko i Ty decydujesz co i jak. Nie rozumiem kompletnie tego wyrywania rączki kiedy chce iść z Tobą. Przecież jakbyś była zmęczona to byś przecież poszła odpocząć, ale jak się dobrze czujesz to masz prawo pobawić się z synem. Niestety teściowe tak mają;/ może nie wszystkie ale ja Cię rozumiem bo jak wróciłam ze szpitala to moja przychodziła na dół i bez słowa zabierała mi Oskara na górę ,aż się wkurzyłam powiedziałam „NIE” i przez 2 m nie rozmawiałyśmy ze sobą. Tż powinien Cię wspierać a nie wmawiać że się czepiasz. Chociaż mój też tak ma , bo sam mówi że on się trochę głupio potem czuje bo z jednej strony żona a z drugiej matka.

Witam sie z rana
I kolejna noc super po przełożeniu łóżeczka w inne miejsce Nie dość że Oskar zasypia w swoim łóżeczku to jak zasnął ok 20 tak pobudka o 4 zjadł mm i poszedł spać i pobudka o 7 oby tak dalej

Wczoraj bolał mnie brzuch jak na @ i szczerze się bałam że to zły znak i że zaraz zacznę krwawić. Nie wiem dlaczego ale jak tylko poczułam taki ból jak na @ to takie myśli miałam. Na szczęście nic takiego się nie stało.
Stary 2013-11-19, 07:50   #595
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Dzien dobry.
witam nowa mamusie...

PAULKA.kciuki sa bedzie ok. Musi byc.

MONIA Super ze z maluchami ok.

Zmykam na sniadanie! Milego dnia

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 07:56   #596
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
My mamy dwie kołdry bo ja mam zwyczaj zawijania się w kokon.
ooo, to tak jak i ja
Cytat:
Mamusie idę spać, jutro muszę po 6 wstać żeby się ogarnąć ze wszystkim bo po 7 muszę być już w instytucie.
Baaardzo proszę o kciuki, boję się tego usg strasznie
No ale będzie dobrze, musi być.

Dobrej nocy
trzymam kciuki - będzie dobrze
Cytat:
Carolyna ja jestem ślepa jak kret mam -4,5 i nic mi nie wiadomo o takich badania jak dno oka ;/
idę w przyszłym tyg. do gina to się dowiem, i na pewno napiszę na forum
Cytat:
Witam.

Moge się przyłaczyć.?

witaj

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 08:04   #597
kaorlak
Zadomowienie

Dzień dobry!
Wpadam się tylko przywitać, dzisiaj mnie czeka ciężki dzień. Misię czeka szczepienie i pewnie do końca dnia będzie bardzo marudzić.
Pojedziemy zamówić Mężulowi torta na urodziny i kupić jakiś prezent. Nie mam żadnego pomysłu co Mu kupić

Z okiem widzę, że już troszkę lepiej, więc lek chyba działa

Hope dziękuję za rady odnośnie olejowania. Będę próbować

A na obiad dzisiaj mamy gulasz wołowy z kaszą i buraczkami

Miłego dnia!
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 08:06   #598
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Witam.

Moge się przyłaczyć.?

Witaj Ale ładne imie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
Gabrysie faktycznie żywe bardzo, moja koleżanka ma córkę z ADHD o tym imieniu, nie mam nerwów na ta dziewczynkę, zachowuje się karygodnie, byłam ostatnio w odwiedzinach, to pluła na mnie, śliniła mi ubranie, jak można tak rozpuścić dziecko
Jeżeli ona ma zdiagnozowane adhd to jest poważna choroba i to nie wina mamy że "rozpusciła" dziecko. Nie lubię gdy ktoś na nadmiernie ruchliwe dziecko mówi adhd, mam kuzyna z tą chorobą i to naprawdę nic śmiesznego...

Monika super, kochane bliźniaczki
Paulka czekamy na wieści
Nikki super, że nocki przesypiane Ja za to od 5 nie spie...

Olin już dzis nei poszedł, chociaz miał ostatni raz. Pierwszy raz płakał wczoraj jak odbierałam, dzisiaj była straszna awantura, miał iść bym mogła porozmawiać z dyrektorką, w końcu Tż sam pojechał bo szkoda dziecko męczyc jak widać, że cierpi W ogóle widze zmianę stosunku pań do dzieci i do tego co mówią, nagle wszystkie wszystko jedzą, nie płaczą. Średnio w to wierzę...

Tylko miałam dzis iść do zusu, chyba odpuszczę z Olim, w ogóle szok przeżyłam jak tam wczoraj weszłam, same nowe technologie, jakieś komputery, drzwi niby zwykłe jednoskrzydłowe same sie otwierają Masakra jak tam starsza osoba wejdzie to się zagubi, ja się zgubiłam i tak mi się siku chciało, że zrezygnowałam, bo nie byłam w stanie sie skupić co mam zrobić

No to muszę sobie dzień dziś przeorganizować...

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 08:12   #599
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:
Jestem Monika. Mam 25 lat. Jak widać z opisu mam już synka Igora i drugie dzieciątko zawita w maju, bądź w czerwcu jak mu się nie będzie śpieszyć pierwsze dziecko było niespodziewanką o drugie już z mężem się staraliśmy, na szczęście krótko
Aktualnie jestem po prenatalnych i wszystko w porządku na razie. Nie mam żadnych poważniejszych objawów ciążowych, oprócz bólu piersi i zaparć, które da się przeżyć Zresztą staram się nie narzekać, bo wiem co czeka mnie później
I to chyba tyle
Cześć, fajnie że z maluszkiem wszystko ok a zaparcia też mam :/ strasznie mnie męczą czasem
Cytat:
Muszę się pochwalić... Dziś rozpoczęłam 18 tc czyli 5 mieciąc

Seleniti kiedy przenosisz się do TŻ?

Cytat:
A najlepsze jest na rozgrzanie takie coś ...
a dokładnie,
zaparzacie czarną herbatę,wlewacie troszkę soku z malin,dodajecie troszkę miodu,goździki,mandarynki skrojone,limonkę,cytrynę, pomarańcza można też ... i to wypić jeszcze jak jest gorące.
Tylko dzieki temu gorączka mi szybko spadała i tak się wypociłam że szok.
Co więcej uwielbiam to,jest pyszne
Oooo na pewno wypróbuję ten przepis jak będzie mi zimno
Cytat:
Zmykam mamuśki do łóżka... Jutro też pewnie nie będę tak często zaglądać znów pracowity dzień mi się szykuje w pracy...

Udanego wieczorku śpijcie dobrze
Justynka a gdzie pracujesz?
Cytat:
no to trzymam kciuki za gabrysię swoja drogą, ładnę, zwyczajne polskie imię.

może moda wróci
Ojej to mnie nie pocieszyłaś, ja właśnie chcę Kacpra, a nie wiedziałam, że taki boom jest na to imię jakoś dla chłopca mam problem z wyborem
Cytat:

Siła wyższa.

Cytat:
Witam.

Moge się przyłaczyć.?

Witaj, jak się czujesz?
Cytat:
Dzień dobry,
Dziekuję za kciuki!

Miłego

Odezwę się po

czekamy na wieści
Cytat:
Napisane przez monika83 Pokaż wiadomość
Wczoraj mialam prenatalne, caly weekend bylam tak zdenerwowana ze az mialam klopoty z oddychaniem. Strasznie sie balam ze jedno z dzieci bedzie chore (nie wiem skad taki pomysl?). No ale wszytsko jest ok Dzieci sa wieksze niz z OM, maja po 8 cm (lekarz kazal mi isc na koniec 13 tyg, bo blizniaki mniejsze niz pojedyncze dzieci, bylam na 13t4d, a z usg maja juz 14t). Przeziernosc 1,8 i 1,9, serduszko 4 komorowe, kosc nosowa jest. Widzielismy pecherze moczowe, jelita, watroby Niestety plci nie znamy, bo uparciuchy byly odwrocone plecami i lekar sie sporo nameczyl zeby zrobic badanie. Malucy sa w pozycji 6/9 Chyba w koncu pora zaczac sie cieszyc z ciazy bez stresu.
super, że z dzieciaczkami ok a teściową ustaw troche, bo nie może się za dużo wtrącać do Was

Dzień dobry mamusie

Ja dziś idę do laryngologa...

A w ogóle jak to jest z wyborem przychodni dla dziecka? Bo ogólnie mój mąż ma u siebie w pracy opiekę medyczną i ja jestem też tam zapisana i najpewniej dziecko też tam zapiszemy (oczywiscie za opłatą) i teraz mam pytanie, czy mimo tego, że będzie miał opiekę tą z męża pracy to czy jeszcze musimy wybrać też zwykłą przychodnię?

A jeśli chodzi o położną to wydaje mi się, że to bardzo fajna sprawa, że przychodzi do domu po urodzeniu dzidziusia. Ja np jestem zielona jeśli chodzi o takiego noworodka, a myślę, że ona na pewno coś poradzi jak się nim zająć i myślę, że raczje nie mają co krytykować czy oceniać, bo przecież są matki, które mają pierwsze dziecko i dopiero się uczą...

Miłego dnia
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 08:22   #600
pikaso
Zadomowienie

Paulka pewnie już jesteś na badaniach, ale trzymam kciuki za twoje dzieciaczki.
Monika wspaniale, że z dziećmi wszystko w porządku.
To teraz tylko ja zostałam z bliźniakowych mam na jutro. Badanie dopiero na 15. Cały dzień będę siedziała jak na szpilkach.
pikaso jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości