Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-18, 20:29   #541
Ramona_85
Zakorzenienie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

agaaga89
tak z czystej ciekawości, bo chyba mamy taki sam wiek ciąży, aja mam TP według kalendarza na 4.06, a według USG na 7.06.

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Dobry wieczor Brzusie ale macie tempo! melduje sie, ze zyje
bry wieczór

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

mój mąż jest niesamowity
zostawia mi w lodówce ostatni plasterek wędliny, ostatni plasterek sera, ostatniego kabanosa, żeby nie było że to on wyjadł, ja tu z apetytem na coś, a tam zonk
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 20:30   #542
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Cześć dziewczyny, nadrobiłam Was, ale wybaczcie, że nie będę odpowiadać dokładniej, nie mam siły chyba nawet żeby worda odpalić mąż dzisiaj cały dzień w pracy, a na 19.30 jeszcze na tenisa pojechał, wiec musiałam Hanię położyć, w międzyczasie się obudziła, pies szczekał 3 razy i tak ogólnie to zakręcony dzień i wieczór, więc ja się zaraz idę wykąpać i spać, bo pożytku już ze mnie dzisiaj nie będzie

Miłego wieczora Wam życzę
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 20:36   #543
principessina
Zakorzenienie

hope tak zdecydowanie lepiej, czekam cierpliwie do czwartku, mam tu 3 kolezanki i wszystkie 3 mamy termin na czerwiec i tak kazdego dnia dodaja mi otuchy
pozatym plamienia ustaly, a u Ciebie jak tam?
Stary 2013-11-18, 20:43   #544
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
Dobry Wieczór

Pewnie pamiętacie mnie jako dziewuchę, które Was niegdyś "zaatakowała" Że jako zaglądam do Was i podczytuję niekiedy, pomyślałam, że się przywitam, bo zauważyłam, że atmosfera u Was zrobiła się nieco milsza

Nie mam zamiaru się narzucać, więc tylko na razie się witam

do dziewczyn z którymi się znam ze staraczkowego

Wkroczyłyśmy w drugi trymestr to i atmosfera przyjemniejsze Więcej energii - mniej rzygania
Witaj Napisz coś więcej o sobie

Hope, już trochę lepiej

Nas położna środowiskowa odwiedziła raz One przychodzą, jak już papiery przyjdą ze szpitala do przychodni, którą zadeklarujemy dla dziecka przed porodem. Położna przychodzi z tej właśnie przychodni

U nas walka o kołdrę jest zacięta, bo w nocy Kuba do nas przychodzi - także jest nas troje do podziału

Ja zawsze śpię na brzuchu, ale teraz najlepiej mi na lewym boku...

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Mamusie idę spać, jutro muszę po 6 wstać żeby się ogarnąć ze wszystkim bo po 7 muszę być już w instytucie.
Baaardzo proszę o kciuki, boję się tego usg strasznie
No ale będzie dobrze, musi być.

Dobrej nocy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wszystko będzie super! Czekamy na zdjęcie

Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 20:44   #545
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

dobry wieczór dziewczyny
nadrobiłam Was ale nie mam siły cytować

u mnie dziś była koleżanka też w ciąży, ma termin na luty i ma już taki fajny okrąglutki brzuszek
już też chcę

paulka0212 kciuki za wizyte, czekamy na fotkę maluszków

u nas położna środowiskowa,przychodziła już w ciąży, badała tętno dziecka, i dużo rzeczy się dowiedzieliśmy od niej.
Potem przyszła w ten sam dzień w który wyszliśmy ze szpitala. Wykąpała małą i opowiadała jak pięlęgnować i w ogóle. Dla mnie była super taka pomoc, bo nie wiedziałam wtedy co z czym

ja staram się leżeć na lewym boku, ale zdecydowanie wolę na prawym, a wiem że bardziej wskazane jest na tym pierwszym

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 20:45   #546
meniaa94
Wtajemniczenie

Powiem wam,że podoba mi się zapach tego olejku z rossmana
Mogłabym go niuchać cały wieczór
Stary 2013-11-18, 20:46   #547
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Powiem Wam tak się cieszę, że te meble będą dziś jak głupia W końcu salon będzie salonem
Znam doskonale tą radość

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
To ja mam pytanie w drugą stronę Otóż przyjaciółka mi opowiadała, że po porodzie 2 razy przyszła do niej położna albo pielęgniarka środowiskowa, nie pamiętam. Ona twierdzi, że te dwie wizyty były obowiązkowe, bo ta pielęgniarka jakby sprawdzała, czy ona się dobrze dzieckiem zajmuje??? Słyszałyście o czymś takim? Ja tam osobiście nie chciałabym, żeby mi jakaś baba do domu przychodziła jak będę w połogu leżeć, a pomocy to akurat będę miała aż za dużo, bo pewnie mama, teściowa i babcie się zlecą i każda się będzie przekrzykiwać ze swoimi radami
Chyba nie można odmówić wizyta takiej położnej... Poza tym jeżeli bedziesz miała SN to ona ściaga szwy. Ale bez przesady u mnie za każdym razem była 10-15 minut troche tam poradziła, nic nowego i nie oceniała absolutnie

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
P.S. Robi Wam się czasem taka twarda macica? Czy to jest wlasnie to "twardnienie brzucha"? I czy to źle? Żadnych nieprzyjemnych dolegliwości przy tym nie czuje..tylko takie wlasnie jak leże że wysoko mam macice,jakby taką twardą kulke
Powiem Ci że nie wiem o co chodzi Ok 20 tygodnia może zacząc stawiac sie brzuś bo to przygotowanie do porodu juz, byle nie za często Ale to raczej przy/po wysiłku.

Cytat:
A jak nie zapiszę dziecka do przychodni to co się stanie?
Nie masz wyjścia, neonantolog sam zapisuje, tylko Ty mówisz gdzie.

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
oooo mam dokładnie to samo chyba trzeba będzie w 2 kołdrę zainwestować

Mam takie pytanie, kiedy powinno się już rzeczywiście przyzwyczajać do spania i leżenia na lewym boku??
My mamy dwie od poprzedniej ciąży i juz nie możemy się z nimi rozstać A teraz bym chciała trzecią miedzy nogi
Z tym bokiem to przede wszystkim jak brzuś już duży i ciężki, po 30 tygodniu to ważne, wcześniej można chyba odpuścić . . . Same poczujecie że wam niewygodnie inaczej

No więc przekonałam Tżta i jutro wypisujemy młodego że żłoba. Dzisiaj był bo ja u lekarza, odbieram go a tam info, że panuje szkarlatyna i poinformować lekarza przy szczepieniu. Akurat w środę miał mieć. No i o siebie się boje teraz.
Poza tym znalazłam dwie alternatywy - na osiedlu mamy w żłobku są wolne miejsca a jak nie tam to otworzyli jakieś prywatne od 18 m-cy. Jakby było źle to sie do niej z młodym wprowadzę, dla mnie to lepiej bo mieszka na parterze. I szybciej wraca z pracy. Jakoś damy radę.
A jak będzie dobrze to od września pójdzie napewno czy to do żłobka czy może do przedszkola się uda już
Mam nadzieję, że nie będę załować. . . Nie wyobrażam sobie co ja bym miała te 6 h sama roboć, Tż teraz w robocie do wieczora będzie.

Carmena Ty chyba od tych mdłości? Milsza atmosfera, bo mdłości minęły, to co mamy wspominać? Jesteś chyba jedyną osobą która zarzuca nam niemiłą atmosferę

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 20:50   #548
principessina
Zakorzenienie

madziuuula odnosnie mdlosci a u mnie 12ty tydz a dzis rano wymiotowalam jak kot, myslalam ze mi macica wypadnie wiem bardzo jestem wywazona

Dziewczyny jak wkleic w podpisie fasolke z tej stronki, mowi mi ze za dlugi link
http://www.calorababy.co.za/gender-p...FclQ3god8g4A1A
Stary 2013-11-18, 20:53   #549
asia27100
Zakorzenienie

light limara do moich sióstr przychodziła p. Pawłowska z czego sie orientuję. ale nie mam pojecia kiedy i czy ją wybierały.... ale myślę, że chyba tak, bo ją znamy (sasiadka niemalże). na pewno je dopytam

mam kryzyssss....tesknie troche za pracą.... zwyczajnie mnie wszystko boli od tego tułania sie po domu i polegiwania...

zaraz przejrze te cwiczenia dla ciężarnych...trzeba coś robić bo mnie wszystkie mieśnie bolą...mam nadziję, że już mi gardło pozwoli, bo jest lepiej, ale nadal mam niewielkie napady kaszlu.....

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 20:53   #550
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
madziuuula odnosnie mdlosci a u mnie 12ty tydz a dzis rano wymiotowalam jak kot, myslalam ze mi macica wypadnie wiem bardzo jestem wywazona
Ja wiem, mi sie i w 15tym zdarzało starałam sie być czepialska

Magdi a to sie przed porodem deklaruje przychodnie i my nie zdążyliśmy? U nas położna była 3 razy a jak była potrzebna bo małemu wysypka wyszła w 2 tygodniu to już nie miała czasu

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 20:55   #551
JJJustynAAA
Zakorzenienie

W końcu udało mi się do was wpaść.
Jestem już po prysznicu, racuchach z jabłkami i odpoczywam... Czas najwyższy po całym dniu jestem padnięta...

Widziałam że Niki poruszyła temat wspólnego porodu - powiem szczerze my się nad tym jeszcze nie zastanawialiśmy... Zaakceptuje każdą decyzję małża - ale chyba chciałabym żeby ktoś bliski przy mnie był zwłaszcza że to mój pierwszy raz

Coodmalina pozdrowienia również dla ziuta i małża... Ziut widzę jest bardzo inteligentnym dzieciem

Light Limara barwo dla dzidzi "że dycha". Oby tak dalej

Carolyna
ja jestem ślepa jak kret mam -4,5 i nic mi nie wiadomo o takich badania jak dno oka ;/

Lolitka zytus za udane połówkowe

Kaorlak współczuje tych spojówke... Sama to kiedyś miałam... Nic przyjemnego.

Kasiab zazdroszczę ruchów bobaska... U mnie ciągle nic

gosius za udane porządki.

Cytat:
O matko... szpital w którym mam rodzić, nie ma chyba ani jednej dobrej opinii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pallas Rill o moim szpitalu w ogóle nic nie napisali więc nie wiem co gorsze

Magdii uważaj na siebie...

Selenti współczuje tych perypetii z ząbkami.

My z małżem od dwóch lat śpimy każdy pod swoją kołdrą, tak jest wygodniej, A jak się chcę poprzytulać to wtedy wiem gdzie go znaleźć

paulka 3mam kciuki za jutrzejszą wizytę.

pomarancza fajnie że udało ci się znaleźć kogoś kompetentnego. To ważne w końcu będzie pracowała na w twojej firmie

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 20:57   #552
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość

carmenaa-
ja chyba później przyszłam nie pamiętam Twojego ataku
widzę, że jesteś majówką. miło, że wpadłaś
mi się wydaje, że już byłaś możliwe, że wówczas ominęłaś mój post

Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość

Wkroczyłyśmy w drugi trymestr to i atmosfera przyjemniejsze Więcej energii - mniej rzygania
Witaj Napisz coś więcej o sobie
Witam się również

Jestem Monika. Mam 25 lat. Jak widać z opisu mam już synka Igora i drugie dzieciątko zawita w maju, bądź w czerwcu jak mu się nie będzie śpieszyć pierwsze dziecko było niespodziewanką o drugie już z mężem się staraliśmy, na szczęście krótko
Aktualnie jestem po prenatalnych i wszystko w porządku na razie. Nie mam żadnych poważniejszych objawów ciążowych, oprócz bólu piersi i zaparć, które da się przeżyć Zresztą staram się nie narzekać, bo wiem co czeka mnie później
I to chyba tyle

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 21:00   #553
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny jak wkleic w podpisie fasolke z tej stronki, mowi mi ze za dlugi link
http://www.calorababy.co.za/gender-p...FclQ3god8g4A1A
Na poprzednim wątku chyba Hope udzielała odpowiedzi jak to zrobic - tylko że ja nie pamiętam a tak chciałam ci pomóc...

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Muszę się pochwalić... Dziś rozpoczęłam 18 tc czyli 5 mieciąc

Mama Franka

Stary 2013-11-18, 21:00   #554
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość

Carmena Ty chyba od tych mdłości? Milsza atmosfera, bo mdłości minęły, to co mamy wspominać? Jesteś chyba jedyną osobą która zarzuca nam niemiłą atmosferę
nie tak całkiem od samych mdłości mówiłam wówczas o atmosferze ogólnego narzekania i złych, samych smutnych, dołujących wiadomości

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 21:01   #555
meniaa94
Wtajemniczenie

asia27100 co garedłko boli ?
Mi pomogły szybciutko tabletki PRENALEN GARDŁO ... nie dość,że są przepyszne to wzięłam tylko 5 tabletek na gardło i ból przeszedł
Stary 2013-11-18, 21:01   #556
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość

Magdi a to sie przed porodem deklaruje przychodnie i my nie zdążyliśmy? U nas położna była 3 razy a jak była potrzebna bo małemu wysypka wyszła w 2 tygodniu to już nie miała czasu
U nas tak było Zabrali mnie na porodówkę i tam wypełniali różne papierki...m.in. pytali o przychodnię Nasza była raz, tak chyba ze 4 tygodnie po porodzie Po co? Nie wiem Nic mi nowego nie powiedziała

Stary 2013-11-18, 21:03   #557
meniaa94
Wtajemniczenie

JJJustynAAA gratuluję 5 miesiąca u mnie jeszcze 2 tygodnie uff ...
Stary 2013-11-18, 21:12   #558
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meniaa94 Pokaż wiadomość
Mi pomogły szybciutko tabletki PRENALEN GARDŁO ... nie dość,że są przepyszne to wzięłam tylko 5 tabletek na gardło i ból przeszedł

też mogę polecić te tabletki. A do tego na gardełko idealny jest syrop z cebuli. Mi pomógł teraz kuruje nim małża.

Mama Franka

Stary 2013-11-18, 21:17   #559
Gosiiaczek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Mamusie idę spać, jutro muszę po 6 wstać żeby się ogarnąć ze wszystkim bo po 7 muszę być już w instytucie.
Baaardzo proszę o kciuki, boję się tego usg strasznie
No ale będzie dobrze, musi być.

Dobrej nocy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Czekamy na ciebie i twoje bobaski jutronspij slodko
Stary 2013-11-18, 21:17   #560
Seleniti
Zadomowienie

carmenaa miło, że zawitałaś tutaj

hope ja jestem w o tyle dzikiej sytuacji, że będę rodzić w swoim mieście i gdyby nie to, że się wyprowadzę miałabym przemiłą położną, ktora własnie odwiedzała moją mamę a , że wybędę z rodzinnego gniazda do tżta, to będę musiała zorientować się co i jak tam u niego, bo nie wiem czy będę zapisywać dziecko do swojej przychodni bo tak jeździć 60 km ponad, kiedy on tam ma przychodnię pod nosem 5 minut piechotą od domu już nie mówiąc o tym jakby ta położna miała tyle dojeżdżać no to teraz dało mi to do myślenia jednak, któraś z jego znajomych niedawno została mamą każę mu się wypytać najwyżej z drugiej strony u siebie wiem co i jak znam lekarki i pielęgniarki, chyba nad tym również trzeba będzie pomyśleć wszystkie za i przeciw

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 21:19   #561
meniaa94
Wtajemniczenie

Syropek z cebuli też jest dobry na kaszel + pić gorącą herbatę z sokiem malinowym tylko własnej roboty ... bo te kupne to nie to samo.

A najlepsze jest na rozgrzanie takie coś ...
a dokładnie,
zaparzacie czarną herbatę,wlewacie troszkę soku z malin,dodajecie troszkę miodu,goździki,mandarynki skrojone,limonkę,cytrynę, pomarańcza można też ... i to wypić jeszcze jak jest gorące.
Tylko dzieki temu gorączka mi szybko spadała i tak się wypociłam że szok.
Co więcej uwielbiam to,jest pyszne
Stary 2013-11-18, 21:21   #562
Gosiiaczek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
A bardzo dobrze mi nawet idzie. Ja zasypiałam zawsze na brzuchu ale czasem budzę się na prawym boku w nocy, więc poprawiam na lewy

Życzę wszystkim miłej nocy. Ja już idę spać, bo jestem zmęczona i znowu zaczyna mnie mdlić, a jeszcze duphastonu nie łyknęlam... Pa
Ja kocham spac na brzuchu ale staram sie kontrolowac by lezec na lewym boku , a czekam na ta poduszke rogal bo przyjedzie z slaska w srode albo czwartek dostanevod przyjaciela bo jego zona mi ja podaruje a ja caly czas okladam sie poduszkami to pod brzuszkiem to piersi okladam bo bola wiec czekam na nia
Stary 2013-11-18, 21:22   #563
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
Syropek z cebuli też jest dobry na kaszel + pić gorącą herbatę z sokiem malinowym tylko własnej roboty ... bo te kupne to nie to samo.

a dokładnie,
zaparzacie czarną herbatę,wlewacie troszkę soku z malin,dodajecie troszkę miodu,goździki,mandarynki skrojone,limonkę,cytrynę, pomarańcza można też ... i to wypić jeszcze jak jest gorące.
Normalnie grzańcem mi zapachniało

Stary 2013-11-18, 21:24   #564
Gosiiaczek
Raczkowanie

Cytat:

a dokładnie,
Mniam mniam jutro sobie taka zaserwuje ummmm pychotka

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

VwVampirka mleko i jogurty do picia nawet pomagaja , bede miala malego kudlacza albo ksiezniczke z warkoczem haaaaaa
Stary 2013-11-18, 21:28   #565
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Zmykam mamuśki do łóżka... Jutro też pewnie nie będę tak często zaglądać znów pracowity dzień mi się szykuje w pracy...

Udanego wieczorku śpijcie dobrze

Mama Franka

Stary 2013-11-18, 21:29   #566
meniaa94
Wtajemniczenie

Nie ma lepszej herbatki od tej
Chyba też sobie smaka narobiłam mm ... jutro polecę po owoce i goździki i też zrobię
Stary 2013-11-18, 21:34   #567
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość

Carolyna
ja jestem ślepa jak kret mam -4,5 i nic mi nie wiadomo o takich badania jak dno oka ;/
ja mam -6 i coś, już nie pamiętam... ja to dopiero jestem slepa... i wybieram się do okulisty, ale nie potrafię sie zapisac od 3 miesięcy

Cytat:
hm...w sumie nawet nie boli, ale mam tam cały czas gulę, która mnie co chwila załaskocze lub drapie, tak że dostaje atak kaszlu, by się tego pozbyć. i chyba zaraziłam tżta.... bo pokasłuje

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
też mogę polecić te tabletki. A do tego na gardełko idealny jest syrop z cebuli. Mi pomógł teraz kuruje nim małża.
hahah justyna jakbym słyszała moja mame i teściową. ja naprawdę wierzę w ten syrop ale boję się po nim nieprzyjemnego odbijania się. nigdy tego nie miałam, ale teraz w ciąży mnie męczy i nic przyjemnego jak dla mnie..... ale mogłabyś powiedzieć jak się go robi? może sie odważę, bo ile można się męczyć.....

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 21:38   #568
JJJustynAAA
Zakorzenienie

ASIA z tum okulista to moim zdaniem warto pojsc jak cos czujsz.ze.ze wzrokiem.gorzej...
Natomiast co.do syropu to.bedac w ciazy podczas przeziebienia tu na forum ktoras z mamusiek mi polecila i faktyczni zdziala cuda i teraz zawsze go.polecam hihi

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka

Mama Franka

Stary 2013-11-18, 21:39   #569
meniaa94
Wtajemniczenie

asia mi tż robił to tak ... kroił cebulę w plastry i układał warstwami ... cebula - cukier- cebula - cukier ... i tak do końca i cukrem zasypał w słoiku i zakręcił aż cebula sok puściła i później ten sok łyżeczką nabierasz i pijesz nie jest takie złe ...
Stary 2013-11-18, 21:40   #570
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Syrop robie tak: kroje cebule w cienkie.plasterki. ukladam w szklance i na kazdy plasterek sypie troche cukru. Zostawiam pod przykryciem na kilka godzin i pije po lyzeczce albo zlewam do kieliszka. I dziala.

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka

Mama Franka

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości