|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Już niewiele nam zostało, by welonem rzucać śmiało! PM 2014, cz. 21
Cytat:
chociaż i tak wychodzi mi od 2 cykli, że są bezowulacyjne (trwały 49 i 55 dni) muszę iść do dobrego ginekologa ![]() dokładnie tak, miałam to dziś na ostatnim spotkaniu w poradni Wasze podsumowania mnie przeraziły ![]() mamy: -kościół -salę -zespół -foto -kamera -wódka -suknia jeszcze dużo przed nami wyszłam z domu dziś o 7 a jak wróciłam na zegarku była 21 i jak tu żyć
|
|
#2822 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Ja przeczytałam tak jak większość
![]() Cytat:
U mnie 10 miesięcy, więc nawet bym się przed ślubem wyrobiła Cytat:
A Ty chwal się, jak wykonałaś te!My mamy załatwione: - sala - foto - kamerzysta - suknia - buty moje - buty TŻ (ale trzeba kupić jeszcze jedne chyba) - wybrane zaproszenia (na 90%) - wódkę - podwiązkę ![]() Źle nie jest w tym roku chcę jeszcze zaklepać makijaż i florystkę, a na wiosnę obrączki, zaproszenia, USC. Późniejszą wiosną garnitur i moja biżuteria i bielizna Latem przymiarki i nic tylko czekać na nasz dzień (choć pewnie wyskoczy jeszcze 50 innych spraw do załatwienia Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2013-11-18 o 23:20 |
||
|
|
|
#2823 |
|
Zakorzenienie
|
Ja gdybym teraz zaszła (tfu, tfu odpukać) to miałabym termin na 20 sierpnia, więc może urodziłabym przed albo w trakcie albo po weselu
My chcemy parke, aczkolwiek C. chce jako pierwsza dziewczynke, a mi to w sumie obojętnie, wazne, żeby parka była ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2824 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piękne Cytat:
któras tu pokazywała całe wysadzane wokoło brylantami na cieniutkiej obrączce - cudeńko !!
|
|
|
#2825 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja bym chciała najpierw synka, potem córeczke. ale co wyjdzie najpierw ![]() Cytat:
Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need. 🤍 ______________________ Edytowane przez czekooczekolada Czas edycji: 2013-11-18 o 23:57 |
||
|
|
|
#2826 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jestem pod ogromnym wrażeniem dla Was
|
|
#2827 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2828 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a tak poważnie, ja się jaram tym że wiem co się dzieje w moim organiźmie- fajnie być świadomą Cytat:
|
|||
|
|
|
#2829 |
|
BAN stały
|
Po ilu dniach po stosunku robi się test?
|
|
|
|
#2830 |
|
Wtajemniczenie
|
Są takie co po 4 dniach wykrywają, ale najbezpieczniej odczekać koło tygodnia
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
|
#2831 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kwiaty sa przypięte szpilkami do styropianowej kuli. Kwiaty robię z chusteczek higienicznych o tak je robię . Na kuli aktualnie jest 12 kwiatów i przydałoby się jeszcze z 7, czyli łącznie jakieś 20 kwiatów na kulę o średnicy 12cm. Razem z TŻtem zrobiliśmy w godzinę 9 kwiatów (a jeden ja zepsułam niechcący) Pracochłonne - ale warte pracy Jak dojdę do wprawy to na pewno szybciej mi to pójdzie
|
|
#2832 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2833 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My też ![]() Ad rem śliczna kula!!!! edit: doczytałam myślałam że to gotowe kwiaty ![]() Jeśli chodzi o załatwione rzeczy to my mamy: Kościół + godzina sala zespół fotograf zaproszenia – wybrane na 90% winietki – do wydrukowania Wódka (156 butelki) wybrana cukiernia Suknia ślubna buty moje - 1 para (do dokupienia jeszcze jedne fuksjowe) biżuteria - kolczyki wybrana fryzjerka (zaklepię na początku grudnia) wybrana makijażystka (zaklepię pod koniec listopada)
|
|
#2834 |
|
Wtajemniczenie
|
Bez stresu, bo to ewentualnie jeszcze bardziej opóźni @. Jak chcesz mieć szybko wynik to odczekaj dosłownie ze 4-5 dni i zrób badanie krwi
|
#2835 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny... dziekuje za slowa otuchy
sprawa jest jednak dosc mocno skomplikowana. Jak tak czytalam Kishlaczkowa to lzy mi sie cisnely do oczu, bo ja niestety nie przezyje tego tak uroczyscie... Problem z tesciowa jest taki, ze ma ona absolutne uczulenie na kosciol. Ok, jest nie wierzaca, ale czy to ja upowaznia do tego, zeby niszczyc mi moja wizje slubu i malzenstwa? Tz tez jest niewierzacy i on jakos nie widzi problemu, zebysmy slubowali w kosciele, bo wie ze dla mnie to jest bardzo wazne. To m.in dlatego decydujemy sie na duzo wczesniejszy slub cywilny, zeby to jakos wszystko pogodzic. Ja wiem, ze dla niego cywilny jest wazniejszy... Wszystko odbedzie sie w jego miejscu zamieszkania, tam gdzie on chce. Tez bedzie mala uroczystosc, ja kupuje biala sukienke na ta okazje. On chce juz wtedy nosic obraczke, bo dla niegoe bedziemy malzenstwem od tamtej chwili. Ja wymarzylam sobie, aby slubowac w kosciele bo taka jest moja wiara i wg tego chce zyc. Chce przezyc ten dzien z rodzina i przyjaciolmi a potem swietowac do bialego rana, bo dla mnie ( dla nas ) jest to szczesliwy dzien! Moja tesciowa powiedziala, ze ona nie akceptuje takiego malzenstwa, ze to wszystko jest na nic, ze to sie nie liczy ( nawet cywilny ) Czyli moj narzeczony bedzie sam w tak waznym dniu, rodzina go opusci i bedzie w ogole wiecej nerw niz radosci.... Ja nie wiem jak tak mozna traktowac swoja przyszla synowa. Plakac mi sie chce nad tym wszystkim. TZ nie widzi problemu, zeby slub byl w kosciele, ale on sie czuje z tym wszystkim okropnie... Jego matka jest wogole lekko.... stkunieta jak dla mnie ona wchrzania sie w nasza relacje, moja relacje z MOIMI rodzicami, jakies klamstwa opowiada, manipuluje.... Najchetniej to bym sie wyniosla daleko od niej, ale w tym momencie to jest niemozliwe Kocham bardzo TZ, ale juz nerwowo nie wytrzymuje i on tez zreszta... i sie nawet zastanawialismy, czy tego wszystkiego nie odwolac... ale wtedy to tez bedzie chyba oznaczac nasz koniec... jestesmy juz razem na prawde dlugo i dla mnie naturalnym etapem jest slub i malzenstwo. On chce ze mna byc do kona zycia, nie wyobraza sobie byc z inna kobieta i dlatego chce wziac slub... Ale ja jestem juz tak rozstrojona nerwowo ( nakladaja sie jeszcze inne rzeczy), ze boje sie, ze on bedzie mial juz tego wszytskiego dosc;... i mnie... i slubu... i swojej matki tez... Nie wiem co robic. Przepraszam, ze tak sie rozpisalam, ale ja stracilam nadzieje. Ciezko jest na forum wyjasnic wszystkie aspekty i problemy, ale wyglada to mniej wiecej wlasnie tak.... Takze jak natchnie Was jakas dobra mysl, jakas porada to bede wdzieczna.... |
|
|
|
#2836 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Wysłane z telefonu |
|
|
|
|
#2837 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapisuję Cytat:
Cytat:
nie chce mi się pracować enzunio nie stresuj się będzie dobrze !
|
|
|
#2838 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki Kurczę, strasznie niefajna sytuacja. Mam nadzieję, że ta sprawa się rozwiąże Nie pozwólcie, żeby inni ingerowali w Wasz związek, musicie bardziej asertywnie do tego podejść. Może TŻ porozmawiałby ze swoją mamą, może to by pomogło?
|
|
#2839 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
( nie daj zniszczyć swojego związku głupiej babie, ona właśnie tego chce i oczekuje, nie dawaj jej satysfakcji! Dziewczyny wiedzą jak ja już byłam bliska odwołania ślubu przez teścia i tylko to, ze się zaparlam i przestałam być potulna i zaczęłam mówić czego oczekuje, jakoś przeżyłam ten czas. Teraz nie mówię mu nic o ślubie, wszystko z jego rorodzina załatwiam nie angażując go i w miarę ok. trzymaj się kochanaWysłane z telefonu |
|
|
|
|
#2840 |
|
Raczkowanie
|
Paris, ciężka sprawa...
A czy cała jego ta mała rodzinka jest "przeciw" tobie? Bo jeśli nie to róbcie wszystko jak chcieliście, pozapraszajcie te osoby, które chcecie żeby były z wami, niech jedna osoba wszystkiego nie popsuje. A jeśli cała rodzina twojego tż stoi za jego matką, to i tak róbcie swoje i pamiętaj, że nie będzie sam w tak ważnym dniu, bo będzie miał ciebie oczywiście wiadomo, że może być mu przykro, ale moim zdaniem w momencie jak on chce wziąć z tobą ślub i przeżyć z tobą całe życie to ty jesteś dla niego najważniejsza - przynajmniej mi takie wartości wpojono. W tym momencie dla mnie najważniejszy jest mój tż, z jego zdaniem liczę się najbardziej. Resztę rodziny kocham, ale to z nim będę szła przez życie i nie pozwolę nikomu tego popsuć Mój ojciec jak była raz sytuacja że po alkoholu coś złego mówił do swojego zięcia to moja siostra oczywiście stanęła w obronie męża i obraziła się na tatę. Tata następnego dnia po wytrzeźwieniu ucałował siostrę i się rozpłakał i powiedział, że lepiej córki wychować nie mógł Tak ja też uważam ![]() W momencie jak się decydujemy na ślub, tworzymy zalążek nowej rodziny to powinniśmy trzymać się razem i stać za sobą murem. Na pewno twój TŻ nie zrezygnuje z życia z tobą tylko dlatego, że ktoś inny go wkurza Enzunio, co do trucia tabletkami, to nie jest to tak, że te hormony co się przyjmuje też są podawane w przypadku trudności utrzymania ciąży i one tylko pomagają? To mogą być brednie, ale wydaje mi się, że obiło mi się coś takiego o uszy. Warto sobie poszukać info na ten temat.
|
|
#2841 |
|
Zakorzenienie
|
Paris, współczuję takiej sytuacji, napewno nie jest łatwa. Ale skoro ona nie chce w tym uczestniczyc to jej sprawa... Ja zaproszenia rozdalabym calej rodzinie TŻta. Kto będzie chciał to przyjedzie. Może do tego czasu ktoś albo coś przemówi tej babie do rozumu
A ja nie kumam tych wszystkich cyklow i owulacji póki jestem na hormonach to nie bede sobie tym zawracać głowy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2842 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też mnie właśnie to ciekawi bardzo co się dzieje w organiźmie a u mnie o tyle ciekawie, że prawdopodobnie mam cykle bezowulacyjne czekam jeszcze 1 cykl, góra 2 i idę go ginekologa ![]() ale zaintrygowałaś mnie tą aplikacją i ją ściągnęłam
7.06.2014 ![]() Edytowane przez KasiaK_080290 Czas edycji: 2013-11-19 o 08:28 |
|
|
|
|
#2843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2844 |
|
Wtajemniczenie
|
Paris przecież pomimo tego, że Twój TŻ też jest niewierzący chce z Tobą wziąć ślub w kościele bo Cię kocha i jakoś mu to nie przeszkadza. A teściowa tak naprawdę nie ma wiele do gadania, jesteście dorośli. Na pewno będzie kiedyś żałowała swojego zachowania. A ślub bierzecie dla siebie a nie dla niej. A na przyjęciu będą wasi goście a nie jej. Także nie bój się że nikt nie przyjdzie. Może jej unikaj przez jakiś czas?
|
#2845 |
|
BAN stały
|
Nie wiem, na zajęciach w szkole nic takiego nie miałam, w ogóle ginekologię mieliśmy okrojoną do porodu w domu usiądę do kompa i poszukam
Wysłane z telefonu |
|
|
|
#2846 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
Wczoraj zaczęłam tworzyć moje zawieszki na wódkę Pierwsze kilka cięć papieru nie poszło super i zepsułam, ale już załapałam jak robić, aby było dobrze i jakoś idzie Nie wiem kiedy ja to skończę (w planie 150 szt) . Całe szczęście, że muszę ogarnąć tylko papier granatowy, bo ecru mi potną w drukarni Wczoraj zaniosłam swój projekt do wydruku, coś tam było nie tak, więc pani powiedziała, że dziś mi zrobią od nowa, wydrukują i potną za 0,50 zł A ja się z tym tak męczyłam niepotrzebnie ![]() Dzisiaj muszę jeszcze podjechać kupić wstążkę i będę mogła zacząć wiązać kokardki
|
|
|
|
#2847 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2848 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ok, to piszę. Mieliśmy pamiątkowe złoto, które dostaliśmy ze strony TŻowej rodziny. Bardzo tam wszystkim zależało, żeby to złoto nie poszło "w cholerę" tylko żeby faktycznie z niego były obrączki i żeby zostało w rodzinie. Jak poszliśmy zamawiać podkreślaliśmy, że to złoto pamiątkowe, że ważne jest żeby nie sprzedać, tylko żeby obrączki były z tego złota. Dopłaciliśmy 100zł za taką usługę (wtf? jeszcze dopłacałam żeby łaskawie użyli moje materiały, ale spoko). W ogóle wrażenie jakie ta pani na nas zrobiła było złe, traktowała nas jak gówniarzy (mam porównanie, o tym później), tak jak by chciała się nas jak najszybciej pozbyć. Praktycznie rzucała tym złotem jak je oglądała, że aż jej wypadło i się gdzies tam potoczyło. No ja już miałam ☠☠☠☠iki w oczach - nie tak się traktuje klienta. Ale stwierdziłam, dobra, taniej, obsługa wcale nie znaczy że obrączki będą złe. Naczytałam się tyle dobrych opinii, może ja się czepiam. Jak juz się zdecydowaliśmy to pani ulżyło, że może wreszcie do pasjansa wrócić i dalej rzuć gumę ![]() Zaczęło się spisywanie świstka, ja się dopytywałam o różne rzeczy. - "a co jak złota zostanie, w jakich formach można tę resztę otrzymać?" - "nie zostanie" - "ale jeśli?" - "a no to różnie, przeważnie idzie w rozliczenie" - "ale my byśmy nie chcieli w rozliczenie" - "no to można ustalić" No to ok, skoro jest możliwość dostania reszty to dla nas bomba. Doszło do tekstu na grawer. Mówimy, że jeszcze nie wiemy, czy można dosłać takie info. - "No ale to nie możecie sie teraz zastanowić?" (zwracanie się na "ty" do klienta - super) No nie, nie mogliśmy. To było ważne co tam będziemy mieć, a nie mamy standardowego imię + data więc potrzebowaliśmy czasu żeby to omówić. Z wielkim prawie fochem powiedziała, że możemy dosłać. Dodam, że to nie było żadnym problemem, bo zamówienie szło dopiero tydzień później (akurat długi weekend się trafił po drodze). Najgorsze jest to że... W trakcie całej wizyty tam pani z 15 razy powtórzyła, że tego złota nie zostanie. Stwierdziłam, ok, baba sie powinna znać. Co się okazało: nasze obrączki łącznie ważą 5,6g czyli zostało złota na całą jedną obrączkę taką jak moja!!! A co zrobili z tym PAMIĄTKOWYM złotem? Dali w rozliczenie!!! Po prostu byliśmy załamani, bo tego złota już nie odzyskamy. Jeśli wstrętna baba się pomyliła, to powinna do cholery zadzwonić i się spytać co chcemy zrobić, bo zostało złoto. A z ich strony NIC! Teraz patrząc na obrączki z TŻ czujemy żal, a nie radość Żeby tego było mało zrobili nie nakie szerokości jakie chcieliśmy ![]() Dodatkowo nie znam się na złocie, ale czy to normalne, że na obrączkach wypolerowanych są jakby takie malutkie ryski? Może to normalne, ale teraz już wszędzie ich winy się doszukuję
|
|
|
#2849 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czyli jednak nie będą czerwone??? kiedyś wspominałaś, że szukasz czerwonych chusteczek - dobrze pamiętam? Cytat:
aż włosy się jeżą na głowi na samą myśl życzę wam przede wszystkim wytrwałości
|
|
|
#2850 |
|
Wtajemniczenie
|
Grace O Malley
ja również dostałam z TŻem obrączki po moich dziadkach zdecydowaliśmy, że nie będziemy ich przerabiać tylko zostawimy takie jakie są, dopasujemy do naszych palców i zrobimy grawerkę. Trafiłaś do okropnego złotnika!! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:08.

A Ty chwal się, jak wykonałaś te!
w tym roku chcę jeszcze zaklepać makijaż i florystkę, a na wiosnę obrączki, zaproszenia, USC. Późniejszą wiosną garnitur i moja biżuteria i bielizna

Mam teraz tydzień stresu przed sobą :/
będzie dobrze !
Nie pozwólcie, żeby inni ingerowali w Wasz związek, musicie bardziej asertywnie do tego podejść. Może TŻ porozmawiałby ze swoją mamą, może to by pomogło?

czekam jeszcze 1 cykl, góra 2 i idę go ginekologa 
A ja się z tym tak męczyłam niepotrzebnie