|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już niewiele nam zostało, by welonem rzucać śmiało! PM 2014, cz. 21
Cytat:
ja sobie zażyczyłam "tylko" pokój w białych tulipanach ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2852 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Będę tam dzwoniła/pisała ze skargą, bo dla m nie takie coś jest nie do przyjęcia.
|
|
|
#2853 |
|
Zadomowienie
|
Kurczę, nie wiem co to za złotnik Wam to robił...my pytaliśmy w naszej mieścinie u 2 złotników - obaj powiedzieli, że zawsze pracują na złocie klienta, chyba, że zabraknie to dokładają. Nikt za to nie liczy dodatkowej opłaty...
Co do złota, które poszło w rozliczenie - złotnicy nam powiedzieli, że przy procesie wytapiania czy czegoś tam, część złota odparowuje (w sensie te domieszki, bo złoto to nie 100% kruszcu, tylko powiedzmy próba 585 to około 50% złota i reszta metalu), możliwe, że jak roztopili Wasze złoto to nie było możliwości oddania tego co zostało..sama nie wiem, próbuje to logicznie wyjaśnić. Pytałam o te rzeczy u złotnika, bo też mam pamiątkowe złoto, w tym pierścionek zrobiony z obrączki taty - i zależy mi, żeby jego część była w mojej obrączce.
|
#2854 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Rozmiar na palec jest dobry, tylko szerokość kiepska, ale już nei chcemy, żeby wiecej się tego złota zmarnowało
|
|
|
#2855 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zbankrutowałabym na czerwonych chusteczkach... A te jak poleżą trochę, to lekko zżółkna i będa ecru - na taki efekt liczę
|
|
#2856 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2857 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A rozmiaru bym nie popuściła, powinni Wam to zrobic tak jak chcieliście! A! Zapomniałam! Miałam pisać, że tej Pani, która Was obsługiwała chyba bym przywaliła na miejscu!
You're mad. Bonkers. Off your head... but I'll tell you a secret... all of the best people are. 30.08.2014 ![]() Nasz Dzień Edytowane przez Ad rem Czas edycji: 2013-11-19 o 09:03 |
|
|
|
|
#2858 |
|
Zakorzenienie
|
Alloffkowa, ja bym chciała rocznikowo 3 lata różnicy między dziećmi.
Enzunio, nie martw sie, na pewno wszystko będzie dobrze Paris, jak wiesz, ja też miałam problemy z teściami. Współczuję Ci bardzo, bo wiem co czujesz... Wiem, że łatwo jest mówić, ale postaraj sie wyluzowac i o tym nie myśleć... Zapros rodzinę TZ , a co oni z tym zrobią to już ich sprawa. Ja mam zamiar tak zrobić z rodzicami C. A czy przyjdą, tego nie wiem. Trzymaj sie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2859 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nasze podsumowanie:
mamy - salę - kucharza - zespół - fotografa - kamerzystę - fryzjerkę - winko własnej roboty mamy upatrzone: - suknię - welon - buty dla mnie - obrączki - dekoratorkę (zastanawiamy się nad zmianą) - wódkę - zaproszenia mieliśmy upatrzone ale po targach Tż zaczyna cudaczyć, że może jednak inne ![]() Na szczęście do ślubu jeszcze ponad 10 m-cy więc duuużo czasu ![]() Cytat:
moim zdaniem jak teraz wszystko odwołacie, to pokażecie teściowej, że to ona może wszystko. Najważniejsze, żebyście się wspierali nawzajem.Cytat:
Edytowane przez madziara889 Czas edycji: 2013-11-19 o 09:53 |
||
|
|
|
#2860 | |
|
Zadomowienie
|
Ad rem udało Ci się osiągnąc efekt
![]() Cytat:
Ja bym zaprosiła rodzinę TŻ, jeśli nie przyjadą to trudno, wy bęziecie mieć czyste sumienie. Grace O Malley współczuję przebojów z jubilerem. My dostaliśmy obrączki od babci TŻ, chcieliśmy dać te + moje złoto w rozliczenie, za robociznę mieliśmy zapłacić. Ostatnio okazało się że babcia TŻ jest oburzona, bo chciała żebyśmy je nosili, więc zamierzamy je oodać. Głupio wyszło, bo te obrączki nie są takie jak my chcemy, w innym wzorze, to złoto jest w takim mocnym żółtym kolorze, a my chcemy jasne. Zresztą mój zaręczynowy pierścionek jest z takiego jasnego złota i to ciemne mi się nie podoba. Sama już nie wiem co robić...
|
|
#2861 |
|
BAN stały
|
Dzięki Poznanianka
oby, bo teraz średni czas z zajściem![]() C. jednak dał się przekonać? Wysłane z telefonu |
|
|
|
#2862 |
|
Wtajemniczenie
|
Grace O Malley
Naprawdę, aż ciężko uwierzyć, że ludzie są tacy bezczelni, byleby tylko zarobić na kimś innym! Koniecznie dopytaj co się stało z resztą Waszego złota i dlaczego nie zrobili obrączek po Waszej myśli ! Nie cierpię ludzi żerujących na innych :/ Mam nadzieję, że wyjaśnisz tą sprawę, 3 mam kciuki
|
|
|
|
#2863 |
|
Zadomowienie
|
Jezu miałam dzisiaj koszmar w nocy że byłam w ciąży
![]() O niee.. @ brak, test negatywny, zwariuję chyba...;/ to najgorszy czas na ciążę. Ale kurczę 4,5 roku się udawało, teraz byłby prawdziwy niefart;/ Co do naszej metody gumka plus przerywany mówiłam Tż że może konczyć we mnie ale on że jest ok, mu to nie przeszkadza, więc skoro tak ![]() Tak w ogóle zbaczając z tematu ślubu na chwilkę, jakie macie plany na Andrzejki?
|
#2864 |
|
Wtajemniczenie
|
Lemon_Drop
Obrączki również różnią się kolorem od pierścionka, mnie to jednak nie przeszkadza Uważam że o bardzo ładny gest ze strony moich rodziców (niestety dziadkowie już nie żyją...) i uważam, że bardzo dobrze byłoby zachować je w naszej rodzinie Zawsze można zrobić ładna grawerkę lub nawet wtopić daimencik, a ja szczerze powiedziawszy nie widzę jakiejś wielkiej różnicy w obrączkach zwłaszcza tych "gładkich" Hmm, wiadomo w takiej sytuacji lepiej oddać bo bardziej przykro będzie Twojej babci jak je sprzedacie... |
|
|
|
#2865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O szerokość mi chodziło, źle napisałam.. pisz jakąś skargę czy reklamacje, niech im to nie ujdzie na sucho... Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app
|
|
#2866 |
|
BAN stały
|
Grace to chamstwo...
Andrzejki? Tz na uczelni, a ja wyjeżdżam do rodziców pilnować ich psów, bo mama i tata jak co roku jadą na urodzinowy weekend mamy w spa ![]() Wysłane z telefonu |
|
|
|
#2867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app
|
|
#2868 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Choć nie pocieszę Cię jak powiem że już chyba 6 moja znajoma w ciąży jest, przed wczoraj się dowiedziałam Cytat:
|
|||
|
|
|
#2869 |
|
Wtajemniczenie
|
Grace jak nic do jubilera i reklamować. A najlepiej jakbyście ich nie odbierali w ogóle. Ale bądź tu mądry i idź z linijką, żeby zmierzyć, odebrać obrączki. .
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
|
#2870 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2871 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale fakt pozostaje faktem i na pewno będzie jakaś skarga!
|
|
|
#2872 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() z tym jubilerem to jakaś kpina z klienta!! jak tak można pisałam bym na skargę! ---- skoro wszystkie podsumowują to i ja ![]() ślub za 8 miesięcy i 21 dni mamy: - suknie - kościół - fotograf / kamerzysty nie chcemy - sala - kucharka - obrączki ( robią się u jubilera) - wódkę - dekorator sali ( trzeba tylko spisać umowę) - w połowie poradnia - makijaż (ale nie wiem czy nie będę zmieniać na tańszą - kosmetyczka (rzęsy i paznokcie) - kwiaciarnie mam sprawdzoną i upatrzoną (bukiet, butonierka i dla świadków chyba że jeszcze malutki bukiecik na stół główny) nie mamy: - butów moich x 2 i TŻ x 2 - cały strój TŻ x 2 - kelnerki - zaproszenia - nauki przedślubne i dzień skupienia dla narzeczonych - bielizna moja - auto / motor - fryzjer - USC - sukienki mojej na 2 dzień - pomysłu na podziękowania dla rodziców - figurki na tort - tub strzelających ( ???)
Opinia wyrażona w poście jest aktualna jedynie w momencie jej pisania. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany punktu widzenia w każdej chwili. Edytowane przez Kasiulenkowo Czas edycji: 2013-11-19 o 09:45 |
|
|
|
#2873 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2874 |
|
Zakorzenienie
|
Enzunio, nie, ale mam nadzieję, ze jakoś go jeszcze przekonam...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2875 |
|
Winter is coming
|
U mnie zaraz będzie chyba 7 (? - nie liczę) miechów do ślubu, a mamy aż:
-salę -zespół -foto -moją kieckę -i godzinę w kościele Może do końca roku wódkę kupimy i tyle. Ale mnie ślub zbytnio nie jara, nie mam też wewnętrznej potrzeby, żeby było idealnie. Dzisiaj miałam koszmar, pojechałam na przymiarkę sukni, a ona była niebieska, 7/8 i jeszcze na zamek zamiast wiązania. A dół bez tiulu tylko z jakiegoś materiału. I babka w salonie się upierała, że tak mi lepiej i taka zostanie Grace, straszny ten jubiler, reklamuj te obrączki! Co to ma być, żeby najpierw was okłamać i jeszcze zrobić obrączki w złej szerokości ;/ Sandi, trzymam kciuki za negatywny test i spokojnie, ja wiele razy mieszałam z tabsami i nigdy nic się nie stało Paris, przykro się czyta to co piszesz, co za wredna jędza. Trzymajcie się od niej z daleka w miarę możliwości i róbcie wszystko po swojemu, a jej kij w oko!!! I nie rezygnuj z wymarzonego ślubu, bo jakiemuś babsku się to nie podoba. To wasz dzień! I mąż na pewno będzie szczęśliwy, bo ciebie będzie miał u boku.
|
#2876 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
najlepiej zabierzcie obrączki i twój pierścionek, idźcie do złotnika i zapytajcie czy można zrównać kolor wtapiając coś do waszego złota
|
|
|
|
|
#2877 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja 28.11 idę na imprezę do klubu, a w same Andrzejki mój tato świętuje imieniny
|
|
#2878 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Paris, kiepska sytuacja, ale musicie się trzymać z TŻ razem i jakoś przymknąć oko na teściową, choć wiem, że to trudne... To jest Wasz dzień i nie musicie go ani trochę konsultować z teściową, ona może nagadać gościom od strony TŻ itp ale to sprawa gości czy skorzystają z Waszych zaproszeń, czy nie. Trzymaj się i dopóki TŻ będzie po Twojej stronie, wszystko będzie dobrze! ![]() Grace, masakra, obrączki to nie byle jaka biżuteria i tak niedbała obsługa nie powinna mieć w ogóle miejsca... ech, współczuję! A ja mam dylemat butowy... kupiłam te moje czerwone czółenka z ok. 230zł i są bardzo wygodne i dziewczynom z klubu się podobały, ale teraz to sama nie wiem... TŻ nadal raczej nie przyjmuje do wiadomości butów innych niż białe/ecru, a moja mama też ma wątpliwośći, bo pytała, czy będę miała coś jeszcze czerwonego poza butami i bukietem i że buty mogą się jednak nie wpasować... Na targach widziałam jedne lakierki ecru z kokardką, śliczne, no ale nawet nie spytałam o cenę i teraz żałuję... to jedyne buty ecru, jakie mi się podobały, były cudne. Jest sens kupować drugą parę? Wiadomo, że czerwone szpilki się nieraz przydadzą, ale jednak mi trochę żal kasy na kolejną parę butów... Dziewczyny z kolorowymi butami - czy buty to będzie jedyny kolorowy akcent w Waszej stylizacji weselnej? |
|
|
|
|
#2879 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
także spokojnie
|
|
#2880 |
|
Wtajemniczenie
|
Anesthesia
hmm ja mam srebrne brokatowe więc mnie będzie łatwo je wpasować... a może chociaż dodaj jakiś czerwony akcent na paznokciach ? widziałam kilka stylizacji w internecie z czerwonymi butami i wyglądały ekstra (często były to jakieś czerwone paski w sukniach), jednak trzeba mieć odwagę
Edytowane przez Robusta Czas edycji: 2013-11-19 o 10:12 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:09.

30.08.2014
czyli jednak nie będą czerwone???

moim zdaniem jak teraz wszystko odwołacie, to pokażecie teściowej, że to ona może wszystko. Najważniejsze, żebyście się wspierali nawzajem.
oby, bo teraz średni czas z zajściem

czekam jeszcze 1 cykl, góra 2 i idę go ginekologa 

i spokojnie, ja wiele razy mieszałam z tabsami i nigdy nic się nie stało