Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-19, 10:09   #631
meniaa94
Wtajemniczenie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

VwVampirka ale wiesz zawsze możesz to sobie zrobić jak nie będziesz chora tyle owockow jest w tym,że samo zdrowie i jest przepyszne a robi się tylko chwilkę ... skroic owoce,dodać goździki,miód i sok i to wszystko ja dziś mamę poprosiłam żeby kupiła to wszystko i wieczorkiem mam zamiar wypić duży duży duży kubek

paulka to super,że z dzieciaczkami jest wszystko dobrze
Mi ostatnio też łzy poleciały na usg Nie mogłam się powstrzymać !

lolitka znalazłam jak się robi screenshoty na tym moim lapku i zaraz Ci pokażę jak lekarz pokazał,że u mnie jest dziewczynka chyba to ten moment o ile pamiętam ... to co on pokazywał zaznaczyłam kółkiem bo jest mało widoczne

A na tym drugim zdjęciu jest jak malutka przytula się do łożyska po spacerku ( przerwane usg w połowie bo tak brykała w moim brzuszku ) ... ginekolog powiedział,że jest jej cieplej tak i przyjemniej,bo słyszy krew matki i to ją "usypia"
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zrzut ekranu (6).jpg (49,5 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zrzut ekranu (7).jpg (24,8 KB, 38 załadowań)
Stary 2013-11-19, 10:15   #632
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Cytat:
Napisane przez pomarancza24 Pokaż wiadomość
Ciekawe jak ta dziewczyna się sprawdzi dziś. ...

Wierzę że będzie ok.

Monika - co do teściowej to moim zdaniem ona jest zazdrosna że Adaś do ciebie lgnie a nie do niej... Poza tym ciągłe narzekanie to "typowe" zachowanie sknery teściowej. Chociaż wiem że zdarzają się i "idealne" teściowe jak moja

Nie przejmuj się. Tak jak powiedziałaś to jest twoje dziecko, twoja ciąża i twoje życie.

Light limara umyj piekarnik. okna zostaw. Mi mama umyła w sobotę - czasem nie poznaję tej kobiety

Kasiab pochwal się meblami.
A co do grzechotki czekaj cierpliwie... Do mnie przyszła po 1 mc.

Vampirka współczuje ci tych mdłości i modłów...

Paulka za udaną wizytę i że maluchy są zdrowe i mają się dobrze

Zytus udanych porządku

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Zmykam bo zaraz będzie szefowa...
Miłego dnia mamuśki - super słonko u mnie jest poszłabym na spacer...

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 10:16   #633
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Trochę mnie nie było, a tu już nowy wątek. Nie byłam, bo zbyt dużo czasu obejmuję muszlę. Chyba te mdłości i wymioty nigdy mi nie miną. Kolejny kg na minusie.

Jako że u mnie trwa 13 tydzień, byłam wczoraj u lekarza. Od 11.30 do 16. Opóźnienie 2 godzinne było. Z tego 2 razy po 40 minut usg. W międzyczasie musiałam zjeść czekoladę, bo dziecko się nie ruszało. Po czekoladzie też nie było lepiej, ale udało się wszystko zobaczyć, zmierzyć i obfotografować.
Koniec końców okazało się, że wszystko jest ok.

W czwartek mam prenatalne i idę na nie już z większym spokojem.

No właśnie, dziewczyny które robiły PRENATALNE?
Ile czekałyście na wynik testu pappa?
ZamyslonaRoztargniona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 10:18   #634
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Jestem kochane mamusie!
Dzidziusie sa zdrowe!!!! Noski śliczne, przezierność po 1,8 i 1,6 mm długość 5,7 i 5,8 cm
Termin zmienił się z 4 czerwca na 2.
Jestem taka szczęśliwa, na usg sie popłakałam, ślicznie machały rączkami do mamy i taty

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
dla jednego i dla drugiego

Menia, ale fajniutka ta Twoja przytulaska

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 10:22   #635
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:
Jestem kochane mamusie!
Dzidziusie sa zdrowe!!!! Noski śliczne, przezierność po 1,8 i 1,6 mm długość 5,7 i 5,8 cm
Jestem taka szczęśliwa, na usg sie popłakałam, ślicznie machały rączkami do mamy i taty

dla dwóch maluszków
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 10:28   #636
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Hej

Mam nowe meble I są okropnie twarde Ale jakoś się przyzwyczajam

Wiecie co, jeszcze nie przyszła do mnie ta grzechotka z fisher price Jestem zawiedziona
nasze nowe łóżko też było okropnie twarde...pierwsza noc to jak na desce...ale kolejne już ok.

i grzechotki też nadal nie mam....

monika teściowa chyba jest zazdrosna.... też by chciała mieć dla siebie twojego synka, bo się nim zajmuje a tu jednak na pierwszym miejscu i tak stawia swoją mamusię.... z tym się nic nie zrobi chyba... co do płci...ta....bo to jest najważniejsze w tym momencie......

gratuluje wam dziewczyny zdrowych i dużych bobasów!

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 10:29   #637
janeczka7891
Zadomowienie

hej
Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
agaaga89
tak z czystej ciekawości, bo chyba mamy taki sam wiek ciąży, aja mam TP według kalendarza na 4.06, a według USG na 7.06.

bry wieczór

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

mój mąż jest niesamowity
zostawia mi w lodówce ostatni plasterek wędliny, ostatni plasterek sera, ostatniego kabanosa, żeby nie było że to on wyjadł, ja tu z apetytem na coś, a tam zonk :cojest:
u nas też w lodówce pusto:/

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
carmenaa miło, że zawitałaś tutaj

hope ja jestem w o tyle dzikiej sytuacji, że będę rodzić w swoim mieście i gdyby nie to, że się wyprowadzę miałabym przemiłą położną, ktora własnie odwiedzała moją mamę a , że wybędę z rodzinnego gniazda do tżta, to będę musiała zorientować się co i jak tam u niego, bo nie wiem czy będę zapisywać dziecko do swojej przychodni bo tak jeździć 60 km ponad, kiedy on tam ma przychodnię pod nosem 5 minut piechotą od domu już nie mówiąc o tym jakby ta położna miała tyle dojeżdżać no to teraz dało mi to do myślenia jednak, któraś z jego znajomych niedawno została mamą każę mu się wypytać najwyżej z drugiej strony u siebie wiem co i jak znam lekarki i pielęgniarki, chyba nad tym również trzeba będzie pomyśleć wszystkie za i przeciw
to jednak przenosisz się do TZ ? heheh to będziemy mogły się spotykać z maluszkami

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Hej mamuśki, witam się w nowym wątku
Wasze tempo jest zastraszające!

Byłam dziś na USG, fasolka ma już 8 cm, jestem (według tego usg) w 13t6d, a termin przesunął mi się na 20 maja i tą właśnie datę wpisali mi do karty ciąży. Pzezierność ok, kość nosowa widoczna, krew na test papp-a pobrana.
Objawy typowe dla pierwszych miesięcy mam już za sobą, ale żeby nie było zbyt miło, dopadło mnie jakieś wstrętne przeziębienie

Pozdrawiam Was wszystkie cieplutko, jest mi trochę przykro, że nie mogę uczestniczyć w wątku tak jakbym chciała i zżyć się z wami bardziej
Siła wyższa.
za wizytę i aby przeziębienie poszło szybko akysz......!

Cytat:
Napisane przez Lolja Pokaż wiadomość
Witam.

Moge się przyłaczyć.?

Mam na imie Lilka , mam 21 lat, jestem z 9 tyg ciaży.
Termin mam na 19. czerwca
hej

Nikii mnie wczoraj też tak bolał, tak jak opisujesz. Przez chwilę się przestraszyłam a potem pomyślałam, że rośnie mi tam dzidzia więc to normalne

Monika83 bardzo dobrze jej powiedzialaś, TZ jak to chłop nie zrozumie, mi się wydaje że oni są z innej plany

Tak z innej beczki, wiecie co mój chłop postanowił się odchudzać i mam mu zrobić jakąś dietę, tylką jaką??? wiecie on tak typ człowieka co chciałby szybko widzieć efekty :/ myślałam, zeby mu Dukana zrobić ale boję się w święta będzie miał jojo i nie poprowadzi dalej tego.
Polecicie cos?

Edytowane przez janeczka7891
Czas edycji: 2013-11-19 o 10:30
janeczka7891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 10:29   #638
Light Limara
Zadomowienie

Cytat:
Jestem kochane mamusie!

No to super a jak są ułożone?

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Witam

Dziś obudziłam się wykończona, jakbym całą noc w polu robiła
Znowu wieczorem miałam mdłości (pewnie przez nie dobrze nie spałam) a rano małe modły... Już uwierzyłam, że ten okres mdłości się skończył, ale jak widać nie do końca... ale przynajmniej teraz czuję się już dobrze

:
Oj, nie byłaś wczoraj wieczorem sama z tymi mdłościami
Mi się skończyły, a ostatnio znowu wróciły. W sumie może to z nerwów...

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
Wierzę że będzie ok.

Light limara umyj piekarnik. okna zostaw. Mi mama umyła w sobotę - czasem nie poznaję tej kobiety
:
A w końcu czytam książkę " 50 twarzy Graya" i odpoczywam stwierdziłam, że na obiad chcę frytki, więc może jutro umyję piekarnik.

Cytat:
Napisane przez ZamyslonaRoztargniona Pokaż wiadomość

Jako że u mnie trwa 13 tydzień, byłam wczoraj u lekarza. Od 11.30 do 16. Opóźnienie 2 godzinne było. Z tego 2 razy po 40 minut usg. W międzyczasie musiałam zjeść czekoladę, bo dziecko się nie ruszało. Po czekoladzie też nie było lepiej, ale udało się wszystko zobaczyć, zmierzyć i obfotografować.

Najważniejsze, że wszystko ok
Ja czekałam na wynik 1,5 tygodnia. Przysłali mi go mailem. Jakby było coś nie tak to mieli dzwonić, żeby umówić się na konsultacje
Stary 2013-11-19, 10:31   #639
janeczka7891
Zadomowienie

Paulka, Menia
Stary 2013-11-19, 10:32   #640
Magdi555
Rozeznanie

Dzień dobry!
Cytat:
Jestem kochane mamusie!

Super wieści - gratulacje!

Cytat:
Napisane przez meniaa94 Pokaż wiadomość
A na tym drugim zdjęciu jest jak malutka przytula się do łożyska po spacerku ( przerwane usg w połowie bo tak brykała w moim brzuszku ) ... ginekolog powiedział,że jest jej cieplej tak i przyjemniej,bo słyszy krew matki i to ją "usypia"
Śliczna Dziewczynka! Faktycznie widać

Posprzątaliśmy dziś piwnice i padam Ciągle zwozimy przetwory od Babć, a nie ma gdzie ustawiać
Lecę na kawkę. Jeszcze mnie dziś balkon czeka Na szczęście pogoda

za dzisiejsze wizyty! Ja mam jutro

Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 10:40   #641
Seleniti
Zadomowienie

Paulka jak fajnie, że wizyta udana to musiało uroczo wyglądać jak tak sobie we dwoje brykały

Janeczko o ile nic się nie zmieni to pewnie będzie okazja

Sent from my ST26i using Wizaz Forum mobile app

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 10:41   #642
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

hej Kobietki!
co nadrobiłam stronę, to następna...
nie wiem co to wczoraj bylo ale zdaje sie e czułam tego mojego bąbla leżałam na plecach i trzymałam się za podbrzusze, długo w jednym miejscu mnie coś stukało pukało, z 10 min jak nic co troche mam nadzieję że to było to, bo tak się wczoraj rozmarzyłam, i cieszyłam że to już

u mnie po staremu princi żyję nadzieją na lepsze dni ale ciesze sie tym co mam, że ciągle mam

magdi - to dobrze. Też dziś o mało nie wyrżnełam
a tym grzncem co CI zapachnialo - to chyba taki grzaniec specjalny dla abstynentów i w dodatku leczniczy

menia- dla mnie pachnie sie po tej oliwce jak dzidziuś co bardzo mi sie podoba no i wchłania się znacznie szybciej niż inne oliwki.

Carmenaa - może to jest ten link, którego nie możesz znaleźć, a nawet jeśli nie to też bardzo fajny na rozjaśnienie tematu : http://www.strefakobiety.pl/dziecko/...iewczynka.aspx

nitka - super że maluszek rośnie jak na drożdżach
a Ty mamusiukuruj sie, na 1 stronie gromadzę porady dziewczyn wiec może znajdziesz coś dla siebie. Buziaki

Lolja - witaj
też podoba mi się Kaja i Maja jednak Majki to już plaga

monika83 - super ze Twoje pierdołki małe tak rosną pięknie! Bardzo dobra mamusia z Ciebie i tak, już pora odrzucić stresy
tesciowa zachowuje sie jak wstrętny babsztyl, jakby w ciąży nie była. Ciekawe, kiedy ona poznała płeć

Nikusia - super ze Oskar tak ładnie śpi oby tak dalej.

mnie też wczoraj bolał brzuch, może to ta pełnia

Aldrin - może to dlatego że większości kobiet podsuwają to do wypełnie nia właśnie dopiero ja przy porodzie Cię złapią , przy zapisywaniu dziecka. Ale mnie dała do podpisu jak byłam w szpitalu ostatnio i powiedziala ze będą ze dwie wizyty przed, po 20 tyg gdzie zmierzy mi cisnienie, tetno dziecka itp, a potem po porodzie. Wiekszosc mam nie trafi na ten druczek wczesniej bo tego nikt specjalnie nie woła wypełniać. Szczególnie mamy które chodzą prywatnie, bo te z poradni na nfz to dostaną może od rejstratorki czzy jakiejs pielegniarki, u nas akurat jest male zaludnienie to moze same o nas tak walcza ze mnie w szpitalu nawet łowiła pewnie przy wiekszych skupiskach ludzi to one maja na tyle zlecen ze tylko po porodzie zaglądają. Takie mje domysły, bo skoro te wizyty refundowane to pewnie w całej pl powinno być tak samo.

LolitkA- sprobuj rozszyfrowac po tym linku u góry do carmeny mnie sie zdaje że to chopok (ale tylko na 1 zdjeciu )

pikaso - wszystko bedzie dobrze! spokojnie mamusiu

paulka - gratki udanej wizyty! wrzuc focie jak bedziesz miala

zytus - ode mnie kopa nie dostaniesz ode mnie dostaniesz zaproszenie na pogaduchy daj se spokoj matka, odpoczywaj, sprzataj po troszeczku a nie jakies generalne mi tu masz sie oszczedzac

menia- piękne to zdjęcie jak sie malutka przytula

Magdi! ty miałaś odpoczywać!!!!

dziewczyny, powiedzcie jej coś bo już jej dupka ożyła ...

Edytowane przez h0pe
Czas edycji: 2013-11-19 o 10:50
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 10:42   #643
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem kochane mamusie!
- podwójne oczywiście
Cytat:
Napisane przez Zytus Pokaż wiadomość
A teraz poproszę o kopa w tyłek,bo od miesiaca zbieram sie za generalne porzadki i jakos zebrać sie nie moge, dzis w planach miałam/mam szafki kuchenne i musze to zrobić do 13, bopóźniej mlodego z przedszkola odbieram i juz po robocie bedzie.
a może bacik

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 10:42   #644
kaorlak
Zadomowienie

Cytat:
Jestem kochane mamusie!

dzielne Maluchy i ich Mamusia!

Uciekamy na szczepienie, więc bardzo proszę o kciuki , a potem na zakupy. Wpadnę wieczorkiem!
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 10:43   #645
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ZamyslonaRoztargniona Pokaż wiadomość
Trochę mnie nie było, a tu już nowy wątek. Nie byłam, bo zbyt dużo czasu obejmuję muszlę. Chyba te mdłości i wymioty nigdy mi nie miną. Kolejny kg na minusie.

Ja na PAPPa czekałam 2 dni, ale robiłam prywatnie w Diagnostyce.
Stary 2013-11-19, 10:43   #646
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
Tak z innej beczki, wiecie co mój chłop postanowił się odchudzać i mam mu zrobić jakąś dietę, tylką jaką??? wiecie on tak typ człowieka co chciałby szybko widzieć efekty :/ myślałam, zeby mu Dukana zrobić ale boję się w święta będzie miał jojo i nie poprowadzi dalej tego.
Polecicie cos?
Dieta jest to sposób odżywiania... Ja ogólnie jestem za tym, żeby po prostu ograniczyć chleb, makarony pszenne, ryż biały, słodycze, chipsy... I postawić na duuuużo warzyw moja koleżanka własnie odstawiła chleb, słodycze, makarony i ładnie z wagi zleciała...
No i ruch do tego oczywiście
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 10:49   #647
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Monika przyślij swoją teściową do mnie
Chętnie skorzystam z jej pomocy. Wczoraj jak przedłużała mi się wizyta u lekarza, obdzwoniłam całą rodzinę, czy ktoś mógłby mi dziecko ze żłobka odebrać i chętnych nie było. Zdążyłam 2 minuty przed zamknięciem.

Ja pappa robię w prywatnej klinice; okaże się czy bezpłatnie czy odpłatnie.
ZamyslonaRoztargniona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 10:49   #648
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Uciekamy na szczepienie, więc bardzo proszę o kciuki , a potem na zakupy. Wpadnę wieczorkiem!
za córcię i za udane łowy

ZamyslonaRoztargniona - to się naczekałaś ale warto było

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 10:50   #649
meniaa94
Wtajemniczenie

Wiecie co najbardziej mnie ciekawi ... co to będzie jak Gabi się urodzi bo mamy yorka - pieska
I to taki mały łobuz i zazdrośnik,o mnie jest strasznie zazdrosny .. ale jak czytałam opinie itp i oglądałam różne filmiki to psy akceptują po krótkim czasie nowego członka rodziny
Tylko jest problem,że nasz psiak dzieci się boi i od nich ucieka
Stary 2013-11-19, 11:03   #650
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość

Mi też się podoba Oliwia i Amelia, ale dużo tego w koło...zatem będzie Maja z maja
Poza tym podoba mi się Liwia, ale mąż jakoś nie jest przekonany
mnie tez się podoba Liwia, w rodzinie mielismy dziewczynkę o tym imieniu, ale zdarzyła się tragedia i to imię już jest zarezerwowane tylko dla tego aniołka

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Jeżeli ona ma zdiagnozowane adhd to jest poważna choroba i to nie wina mamy że "rozpusciła" dziecko. Nie lubię gdy ktoś na nadmiernie ruchliwe dziecko mówi adhd, mam kuzyna z tą chorobą i to naprawdę nic śmiesznego...
oczywiście, że nie ma zdiagnozowanej choroby przez specjalistę, bo matka przeciez nie będzie krzywdziła swojego dziecka i nie będzie dziecko miało w karcie wpisanych żadnych chorób, jest jeszcze na to za młode
tylko nie słucha, co lekarze mówią w koło, że krzywdzi tym dziecko, bo wszyscy dookoła jej nie znoszą... no cóż skoro nie ma oficjalnie choroby, to takie zachowanie dla mnie jest niewytłumaczalne, niedopuszczalnie, nie przychodzę tam po prostu... naprawdę mozna być ruchliwym dzieckiem, ale nie jesli zachowanie jest bardzo złośliwie, albo dziecko uzywa przemocy względem gościa, bo jemu się na to pozwala. Gdyby była to zdiagnozowana choroba, wtedy traktowałabym to dziecko inaczej
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 11:04   #651
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Witam ponownie dzisiaj

Paulka bardzo się cieszę, że z bąbelkami wszystko w porządku i pięknie sobie rosną czekamy na zdjęcie!!

Monika83 też się cieszę mega, że u Twoich maluszków wszystko w normie

Same dobre wieści czego chcieć więcej?

Co do położnej środowiskowej, mi się trafiła bardzo fajna była u nas 4 raz, raz na tydzień. Wyjęła mi szwy, pokazywała co i jak z pępuszkiem, pogadała, miałam do niej prywatny numer i zdarzyło mi się zadzwonić razy czy drugi z jakimś pytaniem więc wszystko zależy na kogo się trafił, moja była bardzo fajna i jeszcze sama miała córkę Kasię i wnuczkę Hanię, więc nas chyba szczególnie traktowała z sentymentem

Co do imion i ich popularności ja całe życie mówiłam, że mi się nie podobają żadne imiona żeńskie, miałam pełno ładnych męskich a jak przychodzi co do czego to dla dziewczynki bym miała kilka, a dla synka mam problem i cały czas o tym myślę co prawdę podoba mi się np. Mateusz, Piotr, Wojtuś, ale nie na tyle, żeby tak dać na imię synkowi dlatego pod tym względem też lepiej żeby u nas była druga córeczka, bo mamy wybrane imię, choć jak to nazywają niektóre z Was „gąszczowe” ale moje imię też kiedyś takie było i jakoś nie miałam problemu z tym, że byłam jedną z 5 Kaś w klasie, bo to zależy od naszego charakteru czy ktoś będzie nas kojarzył jako jedną z Kaś czy jako TĘ Kasię

Nitka Tobie też gratuluję udanej wizyty

A Menia Tobie dziewuszki, bo chyba nie gratulowałam wcześniej

Lolja witaj

I Carmenaa witaj ponownie, choć ja Cię nie kojarzyłam wcześniej

Nikii Tobie z kolei gratuluję udanej nocy a Madziuuli decyzji odnośnie żłobka

Dzisiaj same gratulacje

No i – żebym nie zapomniała – gratuluję skończonych a tym samym rozpoczętych tygodni

Lolitka ja Ci powiem, że na tych czarno – białych zdjęciach wygląda na dziewczynkę, a na 3D na chłopca cudne zdjęcia tak przy okazji

Mam nadzieję, że nie pominęłam niczego ważnego, bo nadrabiam tak jednym okiem, siostrzeńca mam dzisiaj pod opieką jak co wtorek i muszę mu odpowiadać na pytania

Miłego dnia mamusie
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 11:06   #652
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
Dieta jest to sposób odżywiania... Ja ogólnie jestem za tym, żeby po prostu ograniczyć chleb, makarony pszenne, ryż biały, słodycze, chipsy... I postawić na duuuużo warzyw moja koleżanka własnie odstawiła chleb, słodycze, makarony i ładnie z wagi zleciała...
No i ruch do tego oczywiście
ja wiem, ze to po prostu zmiana na całe życie ale on bardzo szybko się zniechęca i w tym jest cały szkopuł. Ja w ciągu roku schudłam ponad 10 kg po ciąży więc wiem z czym to się je. TZ przy tym też jadł praktycznie tak jak ja ale on w ogóle z wagi nie zleciał w tamtym roku, nic a nic. Już myslałam, zeby go do dietetyka wysłać bo czasem jest tak że na niego może coś innego działaś. Moja koleżanka np. musiała przestać jeść twarozki, serki wiejskie bo coś tam jej wg testów powychodziło i badań, miała to zastąpić jakimś mięsem dokładnie nie pamiętam i ruszyło u niej ale to specyficzny przypadek. Mój TZ nie da se przegadać że aby schudnać trzeba jeść

Cytat:
Napisane przez meniaa94 Pokaż wiadomość
Wiecie co najbardziej mnie ciekawi ... co to będzie jak Gabi się urodzi bo mamy yorka - pieska
I to taki mały łobuz i zazdrośnik,o mnie jest strasznie zazdrosny .. ale jak czytałam opinie itp i oglądałam różne filmiki to psy akceptują po krótkim czasie nowego członka rodziny
Tylko jest problem,że nasz psiak dzieci się boi i od nich ucieka
ja słyszałam, zę yorki są strasznie zazdrosne. W ogóle ta rasa została wychodowana do łapania szczurów w kanałach i pomimo tego, ze wyglądają słodko bo malutkie itp to ich temperament, cechy wcale takie nie muszą byc. Zależy też na co psiakowi sie pozwala. Ja moją suczkę shihtzu odseperowałam ode mnie już jak byłam w ciązy, nie tuliłam, mało się bawiłam, na spacer też nie chodziłam z nią jak wcześniej itp i pomogło. Teraz nawet nie jest za mną głupia, wcześniej to masakra, tz nie mógł koło mnie leżeć bo zaraz ona była obok.

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Paulka jak fajnie, że wizyta udana to musiało uroczo wyglądać jak tak sobie we dwoje brykały

Janeczko o ile nic się nie zmieni to pewnie będzie okazja

Sent from my ST26i using Wizaz Forum mobile app
mam nadzieję

Edytowane przez janeczka7891
Czas edycji: 2013-11-19 o 11:11
janeczka7891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 11:07   #653
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
magdi - to dobrze. Też dziś o mało nie wyrżnełam
a tym grzncem co CI zapachnialo - to chyba taki grzaniec specjalny dla abstynentów i w dodatku leczniczy

Magdi! ty miałaś odpoczywać!!!!

dziewczyny, powiedzcie jej coś bo już jej dupka ożyła ...
Tylko, że mi od tego czytania zapachniało moim grzańcem, a on się dla ciężarnych nie nadaje

A co do sprzątania to ja bardziej dyryguję Mężem Choć prawda jest taka, że doopka mi ożyła

Ja jak się wysmaruję tą oliwką to od razu wracają wspomnienia o ciąży z Kubusiem

Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 11:16   #654
Ramona_85
Zakorzenienie

a ja dzis mam zły dzień :-(
poprosiłam tylko męża żeby sprzatał po sobie np. z blatu, jak robi kanapki, bo mnie masa okruszków doprowadza do... i nie jestem służącą żebym za nim chodziła i sprzątała, to stwierdził, że obłożnie chora nie jestem, i tak nic lepszego do roboty nie mam, bo nic nie robię
a to że ma wyprane, wyprasowane, ugotowane, w szafkach ubrania poukłądane, odkurzone, z półek pościerane że kurzu nie zazna, to pewnie nic :-( normalnie poryczałam się :-(

nie wiem, co jeszcze mam robić? Zapier... jak jego matka... nie wiem, czego on ode mnie oczekuje jeszcze :-( pewnie będzie afera zima, jak nie odśniezone będzie miał, juz to czuję, bo przecież nie umieram.... zero zrozumienia, że mogę czuć się źle, brzuch mnie boli, nie mogę spać :-(

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

no i wychodzi teraz brak nauk przedmałżeńskich, bo ten człowiek chyba jeszcze nie zrozumiał, że żona powinna być ważniejsza od rodziców... nie wiem, już co robić... naprawdę odechciewa się tego wszystkiego... męczę się strasznie w tym domu, myślę czasem, żeby się wyprowadzić

Edytowane przez Ramona_85
Czas edycji: 2013-11-19 o 11:12
Stary 2013-11-19, 11:16   #655
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

witam
właśnie wróciłyśmy z Igą ze spacerku, ale odstawiała takie cyrki , że wróciłam po 40 minutach, już teraz wiem dlaczego była niegrzeczna - ze zmęczenia, padła od razu i teraz słodko śpi
Cytat:
Napisane przez Lolja Pokaż wiadomość
Witam.

Moge się przyłaczyć.?

Mam na imie Lilka , mam 21 lat, jestem z 9 tyg ciaży.
Termin mam na 19. czerwca
witaj

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość

No i kolejna chętna na Maję dużo Was tu
u nas jak dziewczynka prawdopodobnie też będzie Maja

Cytat:
Jestem kochane mamusie!

super ja się już jutra doczekać też nie mogę, aż zobaczę mojego bąbla;p
Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
dzielne Maluchy i ich Mamusia!

kciuki trzymam za szczepienie napewno Misia będzie dzielna

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 11:19   #656
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość
A co do sprzątania to ja bardziej dyryguję Mężem Choć prawda jest taka, że doopka mi ożyła
mój to nawet miotły w rękę nie weźmie, tak go mama nauczyła, wszystko miał pod nos podstawione, rozumiem, że może pracować i być zmęczony, ale przyjdzie dziecko na świat i nic się nie zmieni, nie przejmie żadnych obowiązków na siebie, skoro teraz tego nie robi
a jakakolwiek moja słowna ingerencja kończy się własnie tak jak dziś, albo jeszcze tescie się wtrącają, zwłaszcza teściowa... bosz po cholerę godziłam się na mieszkanie z nimi, trzeba było zostać u mamy
Stary 2013-11-19, 11:24   #657
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
A w końcu czytam książkę " 50 twarzy Graya" i odpoczywam stwierdziłam, że na obiad chcę frytki, więc może jutro umyję piekarnik.
najodpowiedniejsza decyzja, okna, piekarnik czy książka.. wybór padł na książkę

Magdiii nie bój żaby, na wizycie zobaczysz będzie ok zobaczysz swojego bobo... Ja bym już chciała, a tu tyle muszę czekać... Będzie ok.

kaorlak 3mam kciuki za udane szczepienie... Oby poszło szybko i sprawnie

Ramona dla małża... Co to za teksty... Ja nie toleruję cichych dni, ale jak dla mnie jedynym sesownym rozwiązaniem w twoim przypadku zaprzestac rozmawiać z tym człowiekiem aż się nie opamięta i nie zrozumiem że popełnił straszny błąd mówiąc coś takiego bez zastanowienia... Szok

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 11:25   #658
Pallas Ril
Rozeznanie

Bardzo ciekawy wątek znalazłam Jakby któraś była zainteresowana:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=420526

Ciekawe zderzenie wyobrażeń odnośnie macierzyństwa do rzeczywistości. Czytając go sama zauważyłam, że mam podobne wyobrażenia co te mamuśki, które im się w ogóle nie sprawdziły... W stylu.. "ubieram dziecko w piękne kolorowe ciuszki, tak, że każdy do każdego pasuje, robię sobie piękny make up, wbijam w ciuchy z najnowszej kolekcji prosto z wybiegów i w moim super wypasionym wózku udaję się na przedpołudniowy spacer"
Stary 2013-11-19, 11:26   #659
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
mój to nawet miotły w rękę nie weźmie, tak go mama nauczyła, wszystko miał pod nos podstawione, rozumiem, że może pracować i być zmęczony, ale przyjdzie dziecko na świat i nic się nie zmieni, nie przejmie żadnych obowiązków na siebie, skoro teraz tego nie robi
a jakakolwiek moja słowna ingerencja kończy się własnie tak jak dziś, albo jeszcze tescie się wtrącają, zwłaszcza teściowa... bosz po cholerę godziłam się na mieszkanie z nimi, trzeba było zostać u mamy
Jak mieszkasz z teściami to masz trochę trudniej, bo mój też tak wychowany, że nic w domu nie robił ale ja mu nie podstawiam wszystkiego pod nos, nie zrobi obiadu to nie je, nie posprząta za sobą to siedzimy w syfie aż się nauczył i co prawda jeszcze wiele przed nami ale to Wy jesteście małżeństwem i musisz sobie "wychować" faceta aby Wam się żyło dobrze, tylko oby teściowie się nie wtrącali. U nas próbowali i rodzice i teściowie ale też sobie nie pozwoliliśmy, więc trzymam kciuki abyś jednak doszła z mężem do porozumienia
Stary 2013-11-19, 11:27   #660
meniaa94
Wtajemniczenie

Ale u mojego narzeczonego też tak jest,że rodzice ( zwłaszcza mamusia ) sa najważniejsi ...
A powiem wam,że z ich strony nie mamy żadnej pomocy,nic !
Jeszcze by tylko z nas ciągneli ..
Ale ja się czepiam jego biednej rodziny a moim rodzicom też pomagamy jak on twierdzi - dobrze,ale coś za coś ! Oni pomagają nam.
jak Gabi się urodzi to moja mama przyjdzie do pomocy,jego matka nie ...
I w ogóle masakra jest ... mieliśmy na wigilię tam jechać tzn. do jego babci i mieli tam być jego rodzice ( z siostrą i bratem narzeczonego ) ale jakoś go ubłagałam i przyjdziemy na wigilię do moich rodziców,zwłaszcza,że to pierwsze święta bez dziadka ( ojca mamy ) i chciałabym żeby więcej osób było,żeby nie myślała mama o tym,że nie ma jej ojca przy niej ...
Na tamtą wielkanoc pojechaliśmy do jego rodziców i babci i jego ojciec tak odwalił ... przyszedł pijany i zaczął się rzucać ...
Więc uznałam,ze ja jestem w ciąży i nie mam zamiaru się denerwować w święta ... i wciągać dymu tytoniowego bo niektórzy w jego rodzinie nie wyjdą na zewnątrz tylko chcą palić przy mnie ...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości