|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
VwVampirka ale wiesz zawsze możesz to sobie zrobić jak nie będziesz chora
tyle owockow jest w tym,że samo zdrowie i jest przepyszne a robi się tylko chwilkę ... skroic owoce,dodać goździki,miód i sok i to wszystko ja dziś mamę poprosiłam żeby kupiła to wszystko i wieczorkiem mam zamiar wypić duży duży duży kubek paulka to super,że z dzieciaczkami jest wszystko dobrze Mi ostatnio też łzy poleciały na usg Nie mogłam się powstrzymać !lolitka znalazłam jak się robi screenshoty na tym moim lapku i zaraz Ci pokażę jak lekarz pokazał,że u mnie jest dziewczynka chyba to ten moment o ile pamiętam ... to co on pokazywał zaznaczyłam kółkiem bo jest mało widoczne ![]() A na tym drugim zdjęciu jest jak malutka przytula się do łożyska po spacerku ( przerwane usg w połowie bo tak brykała w moim brzuszku ) ... ginekolog powiedział,że jest jej cieplej tak i przyjemniej,bo słyszy krew matki i to ją "usypia"
|
#632 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Wierzę że będzie ok. ![]() Monika - co do teściowej to moim zdaniem ona jest zazdrosna że Adaś do ciebie lgnie a nie do niej... Poza tym ciągłe narzekanie to "typowe" zachowanie sknery teściowej. Chociaż wiem że zdarzają się i "idealne" teściowe jak moja Nie przejmuj się. Tak jak powiedziałaś to jest twoje dziecko, twoja ciąża i twoje życie. Light limara umyj piekarnik. okna zostaw. Mi mama umyła w sobotę - czasem nie poznaję tej kobiety ![]() Kasiab pochwal się meblami. A co do grzechotki czekaj cierpliwie... Do mnie przyszła po 1 mc. Vampirka współczuje ci tych mdłości i modłów... Paulka za udaną wizytę i że maluchy są zdrowe i mają się dobrzeZytus udanych porządku ![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Zmykam bo zaraz będzie szefowa... Miłego dnia mamuśki - super słonko u mnie jest poszłabym na spacer...
|
#633 |
|
Zakorzenienie
|
Trochę mnie nie było, a tu już nowy wątek. Nie byłam, bo zbyt dużo czasu obejmuję muszlę. Chyba te mdłości i wymioty nigdy mi nie miną. Kolejny kg na minusie.
![]() Jako że u mnie trwa 13 tydzień, byłam wczoraj u lekarza. Od 11.30 do 16. Opóźnienie 2 godzinne było. Z tego 2 razy po 40 minut usg. W międzyczasie musiałam zjeść czekoladę, bo dziecko się nie ruszało. Po czekoladzie też nie było lepiej, ale udało się wszystko zobaczyć, zmierzyć i obfotografować. Koniec końców okazało się, że wszystko jest ok. W czwartek mam prenatalne i idę na nie już z większym spokojem. No właśnie, dziewczyny które robiły PRENATALNE? Ile czekałyście na wynik testu pappa? |
|
|
|
#634 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla jednego i dla drugiegoMenia, ale fajniutka ta Twoja przytulaska
|
|
|
#635 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dla dwóch maluszków ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i grzechotki też nadal nie mam.... monika teściowa chyba jest zazdrosna.... też by chciała mieć dla siebie twojego synka, bo się nim zajmuje a tu jednak na pierwszym miejscu i tak stawia swoją mamusię.... z tym się nic nie zrobi chyba... co do płci...ta....bo to jest najważniejsze w tym momencie...... gratuluje wam dziewczyny zdrowych i dużych bobasów!
|
|
#637 | ||||
|
Zadomowienie
|
hej
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę i aby przeziębienie poszło szybko akysz......!Cytat:
Nikii mnie wczoraj też tak bolał, tak jak opisujesz. Przez chwilę się przestraszyłam a potem pomyślałam, że rośnie mi tam dzidzia więc to normalne Monika83 bardzo dobrze jej powiedzialaś, TZ jak to chłop nie zrozumie, mi się wydaje że oni są z innej plany ![]() Tak z innej beczki, wiecie co mój chłop postanowił się odchudzać i mam mu zrobić jakąś dietę, tylką jaką??? wiecie on tak typ człowieka co chciałby szybko widzieć efekty :/ myślałam, zeby mu Dukana zrobić ale boję się w święta będzie miał jojo i nie poprowadzi dalej tego. Polecicie cos?
Świat nie sądzi czynów ludzkich wedle ich dobroci, ale wedle ich piękności; nie wedle tego, czy są sprawiedliwe, ale czy wielkie; nie wedle ich rozsądku, ale wedle ich nadzwyczajności. Edytowane przez janeczka7891 Czas edycji: 2013-11-19 o 10:30 |
||||
|
|
|
#638 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jak są ułożone? Cytat:
![]() Mi się skończyły, a ostatnio znowu wróciły. W sumie może to z nerwów... Cytat:
stwierdziłam, że na obiad chcę frytki, więc może jutro umyję piekarnik.Cytat:
![]() Ja czekałam na wynik 1,5 tygodnia. Przysłali mi go mailem. Jakby było coś nie tak to mieli dzwonić, żeby umówić się na konsultacje
|
|
|
#639 |
|
Zadomowienie
|
Paulka, Menia
|
#640 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
Cytat:
Cytat:
Faktycznie widać Posprzątaliśmy dziś piwnice i padam Ciągle zwozimy przetwory od Babć, a nie ma gdzie ustawiać ![]() Lecę na kawkę. Jeszcze mnie dziś balkon czeka Na szczęście pogoda za dzisiejsze wizyty! Ja mam jutro
|
|
#641 |
|
Zadomowienie
|
Paulka jak fajnie, że wizyta udana
Janeczko o ile nic się nie zmieni to pewnie będzie okazja ![]() Sent from my ST26i using Wizaz Forum mobile app
|
#642 |
|
Wtajemniczenie
|
hej Kobietki!
co nadrobiłam stronę, to następna... ![]() nie wiem co to wczoraj bylo ale zdaje sie e czułam tego mojego bąbla mam nadzieję że to było to, bo tak się wczoraj rozmarzyłam, i cieszyłam że to już ![]() u mnie po staremu princi żyję nadzieją na lepsze dni ale ciesze sie tym co mam, że ciągle mam ![]() magdi - to dobrze. Też dziś o mało nie wyrżnełam a tym grzncem co CI zapachnialo - to chyba taki grzaniec specjalny dla abstynentów i w dodatku leczniczy![]() menia- dla mnie pachnie sie po tej oliwce jak dzidziuś co bardzo mi sie podoba no i wchłania się znacznie szybciej niż inne oliwki.Carmenaa - może to jest ten link, którego nie możesz znaleźć, a nawet jeśli nie to też bardzo fajny na rozjaśnienie tematu : http://www.strefakobiety.pl/dziecko/...iewczynka.aspx nitka - super że maluszek rośnie jak na drożdżach ![]() a Ty mamusiukuruj sie, na 1 stronie gromadzę porady dziewczyn wiec może znajdziesz coś dla siebie. Buziaki Lolja - witaj też podoba mi się Kaja i Maja jednak Majki to już plaga monika83 - super ze Twoje pierdołki małe tak rosną pięknie! Bardzo dobra mamusia z Ciebie i tak, już pora odrzucić stresy ![]() tesciowa zachowuje sie jak wstrętny babsztyl, jakby w ciąży nie była. Ciekawe, kiedy ona poznała płeć ![]() Nikusia - super ze Oskar tak ładnie śpi oby tak dalej.mnie też wczoraj bolał brzuch, może to ta pełnia ![]() Aldrin - może to dlatego że większości kobiet podsuwają to do wypełnie nia właśnie dopiero ja przy porodzie Cię złapią , przy zapisywaniu dziecka. Ale mnie dała do podpisu jak byłam w szpitalu ostatnio i powiedziala ze będą ze dwie wizyty przed, po 20 tyg gdzie zmierzy mi cisnienie, tetno dziecka itp, a potem po porodzie. Wiekszosc mam nie trafi na ten druczek wczesniej bo tego nikt specjalnie nie woła wypełniać. Szczególnie mamy które chodzą prywatnie, bo te z poradni na nfz to dostaną może od rejstratorki czzy jakiejs pielegniarki, u nas akurat jest male zaludnienie to moze same o nas tak walcza ze mnie w szpitalu nawet łowiła pewnie przy wiekszych skupiskach ludzi to one maja na tyle zlecen ze tylko po porodzie zaglądają. Takie mje domysły, bo skoro te wizyty refundowane to pewnie w całej pl powinno być tak samo.LolitkA- sprobuj rozszyfrowac po tym linku u góry do carmeny mnie sie zdaje że to chopok (ale tylko na 1 zdjeciu )pikaso - wszystko bedzie dobrze! spokojnie mamusiu ![]() paulka - gratki udanej wizyty! wrzuc focie jak bedziesz miala ![]() zytus - ode mnie kopa nie dostaniesz ode mnie dostaniesz zaproszenie na pogaduchy daj se spokoj matka, odpoczywaj, sprzataj po troszeczku a nie jakies generalne mi tu masz sie oszczedzac ![]() menia- piękne to zdjęcie jak sie malutka przytula Magdi! ty miałaś odpoczywać!!!! ![]() ![]() dziewczyny, powiedzcie jej coś bo już jej dupka ożyła ...
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2013-11-19 o 10:50 |
|
|
|
#643 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() - podwójne oczywiście ![]() Cytat:
![]()
|
|
#644 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzielne Maluchy i ich Mamusia!Uciekamy na szczepienie, więc bardzo proszę o kciuki , a potem na zakupy. Wpadnę wieczorkiem!
|
|
|
#645 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#646 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
moja koleżanka własnie odstawiła chleb, słodycze, makarony i ładnie z wagi zleciała... No i ruch do tego oczywiście
|
|
|
|
|
#647 |
|
Zakorzenienie
|
Monika przyślij swoją teściową do mnie
![]() Chętnie skorzystam z jej pomocy. Wczoraj jak przedłużała mi się wizyta u lekarza, obdzwoniłam całą rodzinę, czy ktoś mógłby mi dziecko ze żłobka odebrać i chętnych nie było. Zdążyłam 2 minuty przed zamknięciem. Ja pappa robię w prywatnej klinice; okaże się czy bezpłatnie czy odpłatnie. |
|
|
|
#648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za córcię i za udane łowyZamyslonaRoztargniona - to się naczekałaś ale warto było
|
|
#649 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiecie co najbardziej mnie ciekawi ... co to będzie jak Gabi się urodzi bo mamy yorka - pieska
![]() I to taki mały łobuz i zazdrośnik,o mnie jest strasznie zazdrosny .. ale jak czytałam opinie itp i oglądałam różne filmiki to psy akceptują po krótkim czasie nowego członka rodziny ![]() Tylko jest problem,że nasz psiak dzieci się boi i od nich ucieka
|
#650 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
![]() tylko nie słucha, co lekarze mówią w koło, że krzywdzi tym dziecko, bo wszyscy dookoła jej nie znoszą... no cóż skoro nie ma oficjalnie choroby, to takie zachowanie dla mnie jest niewytłumaczalne, niedopuszczalnie, nie przychodzę tam po prostu... naprawdę mozna być ruchliwym dzieckiem, ale nie jesli zachowanie jest bardzo złośliwie, albo dziecko uzywa przemocy względem gościa, bo jemu się na to pozwala. Gdyby była to zdiagnozowana choroba, wtedy traktowałabym to dziecko inaczej
|
||
|
|
|
#651 |
|
Zakorzenienie
|
Witam ponownie dzisiaj
![]() Paulka bardzo się cieszę, że z bąbelkami wszystko w porządku czekamy na zdjęcie!!Monika83 też się cieszę mega, że u Twoich maluszków wszystko w normie Same dobre wieści czego chcieć więcej? ![]() Co do położnej środowiskowej, mi się trafiła bardzo fajna ![]() Co do imion i ich popularności ja całe życie mówiłam, że mi się nie podobają żadne imiona żeńskie, miałam pełno ładnych męskich a jak przychodzi co do czego to dla dziewczynki bym miała kilka, a dla synka mam problem i cały czas o tym myślę co prawdę podoba mi się np. Mateusz, Piotr, Wojtuś, ale nie na tyle, żeby tak dać na imię synkowi dlatego pod tym względem też lepiej żeby u nas była druga córeczka, bo mamy wybrane imię, choć jak to nazywają niektóre z Was „gąszczowe” ale moje imię też kiedyś takie było i jakoś nie miałam problemu z tym, że byłam jedną z 5 Kaś w klasie, bo to zależy od naszego charakteru czy ktoś będzie nas kojarzył jako jedną z Kaś czy jako TĘ Kasię ![]() Nitka Tobie też gratuluję udanej wizyty ![]() A Menia Tobie dziewuszki, bo chyba nie gratulowałam wcześniej ![]() Lolja witaj I Carmenaa witaj ponownie, choć ja Cię nie kojarzyłam wcześniej Nikii Tobie z kolei gratuluję udanej nocy a Madziuuli decyzji odnośnie żłobka ![]() Dzisiaj same gratulacje ![]() No i – żebym nie zapomniała – gratuluję skończonych a tym samym rozpoczętych tygodni ![]() Lolitka ja Ci powiem, że na tych czarno – białych zdjęciach wygląda na dziewczynkę, a na 3D na chłopca cudne zdjęcia tak przy okazji ![]() Mam nadzieję, że nie pominęłam niczego ważnego, bo nadrabiam tak jednym okiem, siostrzeńca mam dzisiaj pod opieką jak co wtorek i muszę mu odpowiadać na pytania Miłego dnia mamusie |
|
|
|
#652 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Świat nie sądzi czynów ludzkich wedle ich dobroci, ale wedle ich piękności; nie wedle tego, czy są sprawiedliwe, ale czy wielkie; nie wedle ich rozsądku, ale wedle ich nadzwyczajności. Edytowane przez janeczka7891 Czas edycji: 2013-11-19 o 11:11 |
|||
|
|
|
#653 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do sprzątania to ja bardziej dyryguję Mężem Choć prawda jest taka, że doopka mi ożyła Ja jak się wysmaruję tą oliwką to od razu wracają wspomnienia o ciąży z Kubusiem
|
|
#654 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dzis mam zły dzień :-(
poprosiłam tylko męża żeby sprzatał po sobie np. z blatu, jak robi kanapki, bo mnie masa okruszków doprowadza do... ![]() a to że ma wyprane, wyprasowane, ugotowane, w szafkach ubrania poukłądane, odkurzone, z półek pościerane że kurzu nie zazna, to pewnie nic :-( normalnie poryczałam się :-( nie wiem, co jeszcze mam robić? Zapier... jak jego matka... nie wiem, czego on ode mnie oczekuje jeszcze :-( pewnie będzie afera zima, jak nie odśniezone będzie miał, juz to czuję, bo przecież nie umieram.... zero zrozumienia, że mogę czuć się źle, brzuch mnie boli, nie mogę spać :-( ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- no i wychodzi teraz brak nauk przedmałżeńskich, bo ten człowiek chyba jeszcze nie zrozumiał, że żona powinna być ważniejsza od rodziców... nie wiem, już co robić... naprawdę odechciewa się tego wszystkiego... męczę się strasznie w tym domu, myślę czasem, żeby się wyprowadzić
Edytowane przez Ramona_85 Czas edycji: 2013-11-19 o 11:12 |
|
|
|
#655 | |||
|
Wtajemniczenie
|
witam
właśnie wróciłyśmy z Igą ze spacerku, ale odstawiała takie cyrki , że wróciłam po 40 minutach, już teraz wiem dlaczego była niegrzeczna - ze zmęczenia, padła od razu i teraz słodko śpi Cytat:
u nas jak dziewczynka prawdopodobnie też będzie Maja Cytat:
Cytat:
napewno Misia będzie dzielna
|
|||
|
|
|
#656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jakakolwiek moja słowna ingerencja kończy się własnie tak jak dziś, albo jeszcze tescie się wtrącają, zwłaszcza teściowa... bosz po cholerę godziłam się na mieszkanie z nimi, trzeba było zostać u mamy |
|
|
|
|
#657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Magdiii nie bój żaby, na wizycie zobaczysz będzie ok zobaczysz swojego bobo... Ja bym już chciała, a tu tyle muszę czekać... Będzie ok. kaorlak 3mam kciuki za udane szczepienie... Oby poszło szybko i sprawnie Ramona dla małża... Co to za teksty... Ja nie toleruję cichych dni, ale jak dla mnie jedynym sesownym rozwiązaniem w twoim przypadku zaprzestac rozmawiać z tym człowiekiem aż się nie opamięta i nie zrozumiem że popełnił straszny błąd mówiąc coś takiego bez zastanowienia... Szok
|
|
#658 |
|
Rozeznanie
|
Bardzo ciekawy wątek znalazłam
Jakby któraś była zainteresowana:https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=420526 Ciekawe zderzenie wyobrażeń odnośnie macierzyństwa do rzeczywistości. Czytając go sama zauważyłam, że mam podobne wyobrażenia co te mamuśki, które im się w ogóle nie sprawdziły... W stylu.. "ubieram dziecko w piękne kolorowe ciuszki, tak, że każdy do każdego pasuje, robię sobie piękny make up, wbijam w ciuchy z najnowszej kolekcji prosto z wybiegów i w moim super wypasionym wózku udaję się na przedpołudniowy spacer"
|
|
|
|
#659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#660 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale u mojego narzeczonego też tak jest,że rodzice ( zwłaszcza mamusia ) sa najważniejsi ...
A powiem wam,że z ich strony nie mamy żadnej pomocy,nic ! Jeszcze by tylko z nas ciągneli .. Ale ja się czepiam jego biednej rodziny a moim rodzicom też pomagamy jak on twierdzi - dobrze,ale coś za coś ! Oni pomagają nam. jak Gabi się urodzi to moja mama przyjdzie do pomocy,jego matka nie ... I w ogóle masakra jest ... mieliśmy na wigilię tam jechać tzn. do jego babci i mieli tam być jego rodzice ( z siostrą i bratem narzeczonego ) ale jakoś go ubłagałam i przyjdziemy na wigilię do moich rodziców,zwłaszcza,że to pierwsze święta bez dziadka ( ojca mamy ) i chciałabym żeby więcej osób było,żeby nie myślała mama o tym,że nie ma jej ojca przy niej ... Na tamtą wielkanoc pojechaliśmy do jego rodziców i babci i jego ojciec tak odwalił ... przyszedł pijany i zaczął się rzucać ... Więc uznałam,ze ja jestem w ciąży i nie mam zamiaru się denerwować w święta ... i wciągać dymu tytoniowego bo niektórzy w jego rodzinie nie wyjdą na zewnątrz tylko chcą palić przy mnie ...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:41.

tyle owockow jest w tym,że samo zdrowie i jest przepyszne
a robi się tylko chwilkę ... skroic owoce,dodać goździki,miód i sok i to wszystko
ja dziś mamę poprosiłam żeby kupiła to wszystko i wieczorkiem mam zamiar wypić duży duży duży kubek
chyba to ten moment o ile pamiętam ... to co on pokazywał zaznaczyłam kółkiem bo jest mało widoczne

za udaną wizytę i że maluchy są zdrowe i mają się dobrze
dla dwóch maluszków
Ale jakoś się przyzwyczajam
Jestem zawiedziona
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Na szczęście pogoda
za dzisiejsze wizyty! Ja mam jutro

ale warto było