|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już niewiele nam zostało, by welonem rzucać śmiało! PM 2014, cz. 21
Cytat:
i wstawki na paznokciach
Opinia wyrażona w poście jest aktualna jedynie w momencie jej pisania. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany punktu widzenia w każdej chwili. Edytowane przez Kasiulenkowo Czas edycji: 2013-11-19 o 10:13 |
|
|
|
|
#2882 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja tez mam czerwone buty, Twoje sa GENIALNE! Z czerwieni będę mieć czerwony bukiet, czerwone paznokcie, na zaproszeniach mamy czerwoną cyrkonię i czerwone serce, TŻ będzie miał czerwony krawat, na stołach będzie lista gości na czerwonym papierze, na wódkach zawieszki z czerwoną kokardką - generalnie upycham ten kolor gdzie się da ![]() I tort będzie w środku czerwony - cieniowany
You're mad. Bonkers. Off your head... but I'll tell you a secret... all of the best people are. 30.08.2014 ![]() Nasz Dzień Edytowane przez Ad rem Czas edycji: 2013-11-19 o 10:17 |
|
|
|
|
#2883 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czerwone buty w ogóle wzięły się u mnie od pomysłu na czerwoną szarfę w talii. Ale teraz mi się jakoś ten pasek w talii odwidział... ogólnie zauważyłam, że idę coraz bardziej w stronę minimalizmu - suknia, biżu, bolerko i jak najmniej rzucających się w oczy elementów poza tym... Cytat:
Wiem, że butów nie będzie bardzo dużo widać, no ale jednak raz po raz mogą wyjrzeć zza sukni... i nie chcę, żeby goście mieli wrażenie, że nie wiem, pomyliłam buty albo coś ![]() Jak znajdę ładne i wygodne buty kremowe/nude do 150zł to chyba sobie kupię, dla spokojniejszego sumienia... ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
Ale przypomniałaś mi, że TŻ będzie miał najprawdopodobniej czerwony kwiat pod kolor mojego bukietu, plus chcę czerwony wystrój sali. Czyli w sumie:- czerwone buty, bukiet i przypinka TŻ. Czy tyle akcentów wystarczy, dla "usprawiedliwienia" czerwonych butów? |
|||
|
|
|
#2884 |
|
Zadomowienie
|
Hej PM-ki
Tak czytam co macie już załatwione i mam pytanie co do wódki Sedze i szukam tanich hurtowni ale moja głowa już wariuje od tego ![]() Co do hormonów to też się wypowiem. Brałam tabletki i tak się stresowałam, że zapomnę lub się spóźnię Co do kalendarzyka to raczej nie jestem za tym. Oczywiście, jeżeli ktoś jeszcze nie jest gotowy na dzieci. Tak jak ja Tyle dzieciątek rodzi się z kalendarzy, że nie mam zaufania
|
#2885 |
|
Wtajemniczenie
|
A może coś z makijażu: klasycznie czarna kreska i czerwone usta
??
|
|
|
|
#2886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2887 |
|
Wtajemniczenie
|
Kreskę planuję, ale czerwone usta to nie dla mnie, nie nadaję się do noszenia wyrazistych szminek
Za bardzo bym się stresowała, że się rozmaże itp. poza tym na codzień nie noszę mocnych kolorów na ustach, więc taka "nowość" w dniu ślubu by nie współgrała z moją osobą.
|
|
|
|
#2888 |
|
Zakorzenienie
|
Grace, masakra!
![]() Ja bym na bank reklamowała obrączki. Chyba bym zrobiła taki dym, że hej, no bo to jest porażka. Może komuś się wydaje, że 1mm szerokości to żadna różnica, ale ja np. chcę 4mm, bo w 5mm już wyglądam źle I jakby mi ktoś 5mm zrobił, to bym chyba zabiła. Co do polerowanej części: obrączki są nowe i nie powinny mieć rysek.Wiadomo, że one z czasem się pojawią,ale póki są nowe, to nic nie powinno być... Anesthesia: zostaw te buty i nie kombinuj! Ja mam buty różowe + kolczyki + bukiet + może jakiś akcent na paznokciach (albo całe paznokcie na fuksjowo pociągnę). Nie przejmuję się, czy to będzie pasować, czy nie. Koleżanka też miała różowe buty i nic innego i uważam, że buty pasowały i dobrze to wyglądało. Wszystkim się podobało, mimo że jak odłożyła bukiet to nic różowego już nie miała. Przecież będziesz mieć jeszcze czerwone dodatki na sali itd, więc moim zdaniem od razu widać, że buty wpasowują się w całość koncepcji wesela
|
|
|
|
#2889 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Byłam na ślubie, gdzie PMka miała czerwone buty i więcej nic czerwonego nie miała i wszyscy byli zadowoleni
|
|
#2890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z czerwonego będzie : - bukiet - kwiat do włosów - paznokcie - buty - przypinka TŻ - serwetki na stołach - świece na stoły - kwiaty na stole głównym przed nami ale jakiś mały bukiecik a nie taki ogromny ze nas nie będzie widać ![]() - zaproszenia (nie całe ale w jakimś stopniu) - dekoracja auta / motoru - zawieszki na alkohol (krawaty i podwiązki bym chciała ale to jeszcze się zobaczy bo jak tż będzie miał czarny krawat to tak dziwnie dać czerwony krawat- zawieszkę na alkohol ??) - w dekoracji sali szarfy na sufit na przemian z białym generalnie chcemy tak by było więcej białego a czerwone to tylko takie akcenty ![]() nie chcemy by wyszło "polsko" |
|
|
|
|
#2891 |
|
Zakorzenienie
|
Paris nie dajcie się teściowej! To WASZE zycie i WASZ slub, i ona czy tego chce czy nie chce musi to zaakceptowac. Ja bym się zdystansowałą i organiczyła kontakty do absolutnego minimum. Może w końcu coś zrozumie albo jej przejdzie. Swoim zachowaniem krzwdy jej nie robicie, więc Wy nie macie sobie nic do zarzucenia.
Ja miałam podobne przejścia u mnie, bo TŻ jest prawosławny a bierzemy ślub w kościele. Jego tato na początku nie mógł tego zaakceptować, i ciągle naciskał że jak ślub to tylko i wyłącznie w cerkwi. Mimo że mamy dobry kontakt, strasznie przykro mi przez to było. No ale po tym jak podjęliśmy ostateczną decyzję, wszystko się ułożyło w tej kwestii i teraz w miarę możliwości angażuje się w przygotowania. Grace jakie chamstwo u Twojego jubilera! Ja bym nie popuściła i kazała im zwężać obrączki bo to eweidentnie ich błąd! składaj koniecznie reklamację! Na umowie/zamówieniu macie zaznaczone jakiej szerokości miały być? Dla TŻ kupujecie dwie pary takich samych butów? I naprawdę cały jego zestaw x2? Ja planuję tylko koszulę wziąć x 2
|
#2892 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i temperatura wzrostowa trzyma się 10-11 dni, więc widać, że organizm chce, niby daje jakieś sygnały, ale nie do końca mu wychodzi, bo cykle trwają 49, 55 dni (2 ostatnie) jakbym teraz zaszła w ciążę to urodziłabym po śłubie, więc trzeba byłoby przekładać bo nie chciałabym ślubu w 8 miesiącu
|
|
#2893 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2894 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejjjj !
![]() Zostało 284 DDŚ w porównaniu z niektórymi z Was to dużo ![]() My nie mierzyliśmy jeszcze żadnych obrączek, ale ostatnio cały czas podobają mi się, o takie: ![]() Grace jesteś moją przestrogą co do złotnika i jak będę rozmiawiać ze swoim to wszystko dosłownie wszystko omówię, każdą ewentualność... |
|
|
|
#2895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kuje Cię też jajnik?? bo mnie czasem tak
|
|
#2896 |
|
Zadomowienie
|
ok , nadrobiłam!
A) ParisParisienne, olej teściową, to jest wasz ślub i wasze małżeństwo. Nie będzie rodziny Tż? Trudno, to na pewno jest przykre, ale ślub jest dla was, a nie dla czyjeśtam rodziny. Przecież ich nie zmusisz. Swoją drogą ludzie potrafią być na prawdę podli i mieć zerowe wyczucie, żeby tak traktować własnego syna;/ B) Grace O Malley, dobrze że mówisz, miałam tam jechać w weekend strasznie przykro że coś takiego musisz przechodzi. C) Mój welon ! Użytkownik na allegro Jmart
|
#2897 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() KaEs, piękne obrączki! |
||
|
|
|
#2898 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy 10 miesięcy i już mamy salę :P
Oprócz tego na oku: -alkohole: dobry kolega ze studiów ma rozeznanie i będziemy brać Żołądkową De Lux, jakieś ponoć rewelacyjne wino z Marko ze złotą kartą kolegi, do tego na pewno musi być kilka Tokaji(mama się już zdeklarowała, że osobiście na Węgry pojedzie po swoje :P ), może whiskey, wermuty i jakieś kolorowe wódki. Generalnie ja się mam tym nie martwić, bo w alkohole zaangażował się TŻ. -DJ-mamy dwa typy, jeden to kolega z pracy K. Od wczoraj TŻ głęboko się w muzykę zaangażował, najpierw męczył kolege na fb a potem do 2 w nocy ustalał listę piosenek które muszą być. Śmieję się z niego, że dj będzie miał ciężki orzech do zgryzienia, bo dostanie gotową playlistę z komentarzem-dorzuć jakieś dwie czy trzy piosenki i złóż w logiczną całość ![]() No i oczywiście o ewentualne zabawy się pokłuciliśmy, bo ja nie chcę zabaw rodem z kinderbali (z bieganiem, zbieraniem fantów, tańcem na gazecie i takie tam...), a TŻ kilka takich się podoba... -sukienka-mierzenie w Poznaniu nie wyszło (trudno, będę jeździć po sukienkę do Katowic), ale dzisiaj na szybko wyskakuję ze świadkową do jednego/dwóch salonów. Ale jestem załamana. Godziny otwarcia salonów są tak abstrakcyjne, że jeśli ona pracuje pon-pt do 16, a ja jedyne wolne weekendy spędzam na uczelni to nie mamy normalnie kiedy mierzyć! A jak mam wolne razem z TŻtem to ciągle jacyś znajomi wpadają. -garnitur-miałam spięcie z Teściową, w końcu odpuściłam-chce wydawać masę kasy to jej sprawa. Ale jak dotarł do niej budżet to nagle się okazało, że tańszy garnitur czy wypożyczony surdut to nie jest wcale taka zła opcja... -wczoraj kumpel, który ma letniskowy dom niedaleko naszego Cyborga zadeklarował, że jak będziemy potrzebować do noclegu czy przechowywania czy cokolwiek to żeby mu dać ciut wcześniej dać znać ![]() -mamy też na oku fotografa-siostrę przyjaciela TŻ, tylko musimy się z nią zgadać jeszcze Aaa, TŻ się właśnie obudził-"mam dość ślubu. całą nc mi się śniły jakieś chore akcje". A co do tematu wspólnego mieszkania i seksu-my mieszkamy razem od prawie dwóch lat, a blisko siebie (TŻ "wynajął" mieszkanie od moich rodziców nad nami) od ponad 3. A z seksem nam poszło jeszcze szybciej (ba, TŻ jest moim 3 partnerem), bo praktycznie od razu. Ale na szczęście nie jesteśmy wierzący więc nas nic nie ogranicza w tych kwestiach
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#2899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie napisałam ze 2 pary tych samych butów jedne będą na 1 dzień drugie na 2 dzień.. poza tym mamy w przyszłym roku jeszcze 1 wesele, okrągłe uro dziadka TŻ
|
|
|
|
|
#2900 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Twoja kula... też chcę taką! Podpowiedz mi także z czego oprócz chusteczek można je jeszcze zrobić? ParisParisienne jakże chciałabym Cie teraz przytulić. To, co czyni kobieta, która ma zostać Twoją teściową i po części mamą... Brak słów. Ileż musisz przejść trudności i cierpień przez to wszystko. Musicie być silny, Ty i TŻ. Musicie. Dla siebie i dla wspólnej przyszłości. Pamiętaj aby wszystko, dosłownie wszystko co czujesz mówić TŻ'owi. Jeśli Wy będziecie między sobą szczerzy, to nikt i nic nie będzie mogło zaingerować w Wasz dzień i Wasze szczęście. Bądźcie silni mocą miłości, którą w Was jest i jej trzymajcie się mocno. I przytoczę tak lekko teologicznie psalm - "wiara, nadzieja i miłość te trzy, z nich zaś największa jest miłość". Wierz, że pokonacie te trudności. Mniej nadzieję, że dacie radę. Kochaj, bo dla tej miłości masz walczyć. Wierz i ufaj tej miłości.
|
|
#2901 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kalendarzyk był 100 lat temu (a wszyscy mają tak to zakodowane w głowach) i brał pod uwagę 1 zmienną, czas okresu tylko i wyłączniemy stosujemy metody kilku wskaźnikowe
7.06.2014 ![]() Edytowane przez KasiaK_080290 Czas edycji: 2013-11-19 o 10:44 |
|
|
|
|
#2902 | |
|
Zadomowienie
|
ładniusi
![]() Cytat:
|
|
#2903 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i 3 koszule. Ale buty chyba w 1 i 2 dzień będzie mieć te same [?] jeszcze tego nie uzgadnialiśmy w sumie : tak samo ja dwie kiecki, 2x buty 2x fryzura, 2 x makijaż ![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
Ty ślubujesz o 16??
|
||
|
|
|
#2904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2905 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() po obserwacjach temperatury i wszystkiego widać, że ogranizm coś tam próbuje
|
|
#2906 |
|
Zadomowienie
|
15:00
![]() Chciałabym, żeby zleciało jak najszybciej
You're mad. Bonkers. Off your head... but I'll tell you a secret... all of the best people are. 30.08.2014 ![]() Nasz Dzień Edytowane przez Ad rem Czas edycji: 2013-11-19 o 10:54 |
|
|
|
#2907 |
|
Zakorzenienie
|
Anesthesia- ja oprócz czerwonych butów będę miała jeszcze czerwony bukiet z goździków
![]() chciałam jeszcze paznokcie, ale dziewczyny powiedziały że za dużo by było ![]() Czerwonych ust też bym się nie odważyła zrobić na ślub, może na sesję się pokusze
|
|
|
|
#2908 |
|
Wtajemniczenie
|
Ojjjjjjj podczas gdy Ty bedziesz się stresować przysięgą, ja będę jeszcze w popłochu z przygotowaniami
|
|
|
|
#2909 |
|
Zakorzenienie
|
ja po miesiączce która powinna być w pod koniec tyg idę do gina na cytologię, ale zapewne przesunie się znowu cykl, więc wtedy zagadam o usg
|
#2910 |
|
Zadomowienie
|
200 od jutra 1 z przodu ![]()
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:08.

i wstawki na paznokciach 

30.08.2014 

czekam jeszcze 1 cykl, góra 2 i idę go ginekologa

tak bardzo personalnie to napisałaś