|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2821 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2822 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Cytat:
---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Pewnie wiele z was już widziało, ale te które nie może się ucieszą. ![]() ![]() ![]() http://gazetki.biedronka.pl/g228,wie...B3w%20dla.../0 http://gazetki.biedronka.pl/g230,wie...9Awi%C4%99ta/0 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2823 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2824 |
Zakorzenienie
|
Z Bobovity dostałam na maila własnie info na temat glutenu ile przez jaki czas. Jak w ogóle ma wyglądać ekspozycja na gluten przy kp i mm.
"W celu zmniejszenia ryzyka wystąpienia nietolerancji dziecka na gluten należy zacząć stopniowo oswajać dziecko z tym białkiem (przeprowadzić tzw. ekspozycję). Jeżeli karmisz swoje dziecko piersią nadszedł czas, aby rozpocząć ten etap, ponieważ Twoje mleko jest idealną osłoną dla budowania tolerancji na gluten. Oswajanie dziecka z glutenem trwa 2 miesiące. W tym czasie wprowadzaj niewielkie ilości glutenu w postaci 2-3 g kaszki glutenowej na 100 ml posiłku raz dziennie. Po tym okresie dziecko może spożywać dowolne ilości produktów glutenowych w codziennej diecie. W sytuacji, gdy karmisz mlekiem modyfikowanym, rozpocznij ekspozycję dopiero po 5. miesiącu życia dziecka i kontynuuj ją przez 4 miesiące. W ciągu pierwszych 2 miesięcy podawaj 2-3 g kaszki glutenowej na 100 ml posiłku raz dziennie. W trzecim i czwartym miesiącu oswajania dziecka z glutenem zwiększ jego ilość do 6 g." ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Kejt- zamówiła wczoraj na all włóczki i szydełko 3,5 mm. Nie mogę się doczekać kiedy paczka przyjdzie. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2825 | |||||
Zadomowienie
|
Cynamonku - cudowne wieści do nas przynosisz
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() u nas Szymek dopiero teraz zapoznaje sie z naszą sierścią Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Domi - dobrze że u was dobrze ![]() Hejka ![]() jedna pobudka w nocy a ja dziś niewyspana ![]() Szymek już drzemkuje, ja też po śniadanku. Wczoraj synuś miał wzdęcia po jabłku i marchewce, wcześniej czegoś takiego nie było i nie wiem czy dziś mu podać ![]() Ale miałam dziś sen, śniło mi się że miałam strasznie dużo mleka w cycach ![]() ![]() ![]() A i mam jeszcze pytanie : jakie herbatki podajecie swoim maluchom ? Ja do tej pory podawałam tylko koper włoski w granulacie a tam sam cukier, chciałabym podać coś innego ale raczej nie słodzone herbatki. Edytowane przez katarzynkajg Czas edycji: 2013-11-19 o 08:51 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2826 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja podaję głównie wodę, parę razy podałam sok jabłkowy. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2827 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możesz sobie też kupić w kiosku "szydełkowanie jest proste" za 4,99 masz szydełko + 2 motki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2828 |
Wtajemniczenie
|
My z Majeczką od 8 wygłupiamy się na macie. Nocka w miarę ok. Pierwsze karmienie już o 2 ale ja nie spalam jeszcze. O po karmieniu jeszcze siedzialam długo w fotelu z wtuloną we mnie Majeczką
![]() ![]() Wybywamy zaraz do szperaczka poszukać kurtki zimowej dla Mai ![]() Sam a musisz dawać Alexowi te witaminy? Skąd wiesz że ma jakiś niedobory? Domi super że Sara spi lepiej ![]() Perse czyje jak czyje ale twoje cycki dadzą rade ![]()
![]() |
#2829 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A co do plasterków nie pomogę bo nie używałam ani też nie słyszałam o takich ![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43780896]U mnie problemem jest mało pokarmu (tzn. moim problemem, bo co wyrabia Artek to tylko on wie). Leci jak krew z nosa, a jeszcze czasami mam wrażenie, ze Artur by zjadł więcej a tu nie ma albo nie odciagniete. Już nie mówiąc o tym, ze mogę zapomnieć o jakimkolwiek wyjściu. Kryzys nie odchodzi, żadne Bocianki ani Karmi nie pomagają. Myślicie, ze może zacząć brakować pokarmu? Jest taka opcja?? Sam współczuję rozwalenia rytmu dnia.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Sama się nad tym zastanawiam. Ja dokarmiam przez głupią diagnozę lekarki. Rozregulowałam sobie laktację przez dokarmianie od samego początku albo od początku miałam za mało pokarmu albo w mojej głowie wydawało mi się że mam za mało pokarmu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2830 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez lubie patrzeć na małego jak spi mi na rekach. Ostatnio dwa razy zasnął mi na brzuchu i pospal tak godzinę sobie, a ja smakowalam to uczucie ![]() Spadam spać. Jabłka juz jutro ugotuje tzn.rano jak wstane bo juz nie mam siły na oczy patrzeć. Miłego dzionka dla wszystkich i ![]() ![]() ---------- Dopisano o 03:31 ---------- Poprzedni post napisano o 03:22 ---------- Cytat:
Dam mu po 0.5ml i zabacze,ale czuje, ze zakupie multi bez żelaza. Tylko zastanawiam sie czemu w każdym prawie mm jest nacisk,ze zawiera żelazo ![]()
![]() |
#2831 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mama ma szydełka i włóczki ale nie wiem jak dziergać Cytat:
Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2832 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A z tabletem- latwiej dac dziecku gadzet zeby sie samo.zajelo soba niz wymyslac zabawy i zaangazowac sie w.zabawe ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43770137]Mały się właśnie osrakał po szyję. Włożyłam do łóżeczka goluśkiego, poleciałam po ciepłą wodę do miseczki, wyciągam, a tam oczywiście łóżko zasiusiane. Mam 10 prań chyba ![]() My po morfologii, dzisiaj była jakaś lepsza laborantka i pobrała Małemu z paluszka, raz dwa i po bólu. Jutro szczepienie. Robię w gacie na samą myśl... Co do włosów, jest tylko jedna jedyna rada. PRZECZEKAĆ. Naprawdę... Mnie już malutko wypada, tak w granicach normy, a jestem 5 miesięcy po porodzie. Co do odgłosów wydawanych przez dzieci, Artur czasami krzyczy jak Tarzan ![]() ![]() ![]() ![]() Do 5 miesia a mnie tez sie ustabilizuje bo nic nie zostanie ![]() Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#2833 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2834 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Laura akurat kima.Pomyłam podłogi i czekam na nią.Pojdziemy na dwór bo pogda fajna-tzn. zimno ale nie wieje i słonko świeci ![]() ![]()
#2835 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Nocka ok, jedno karmienie o 1 i wstaliśmy o 7. Po 8 Młody złapał drzemkę a teraz bawi się na macie. Dzisiaj już muszę isć na spacer bo i pogoda ładna ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43780896]U mnie problemem jest mało pokarmu (tzn. moim problemem, bo co wyrabia Artek to tylko on wie). Leci jak krew z nosa, a jeszcze czasami mam wrażenie, ze Artur by zjadł więcej a tu nie ma albo nie odciagniete. Już nie mówiąc o tym, ze mogę zapomnieć o jakimkolwiek wyjściu. Kryzys nie odchodzi, żadne Bocianki ani Karmi nie pomagają. Myślicie, ze może zacząć brakować pokarmu? Jest taka opcja?? [/QUOTE] Ja to już tyle przeszłam tych kryzysów laktacyjnych że szok ![]() ![]() Wiem, jakie odciąganie jest uciążliwe bo sama długi czas odciagałam, aż w końcu chyba na tyle rozbujałam laktację że znów bezpośrednio z cycków Młody napełnia brzuszek. Dla mnie Perse i tak jestes wielka że przez tak długi okres odciagałaś Arturkowi swój pokarm ![]() Cytat:
Oby Antonio nie chorował ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2836 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2837 |
Zakorzenienie
|
Kurcze temp. się u mnie podniosła o niecały stopień dopiero i mam 18,5. Zimno mi kurka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2838 |
Zakorzenienie
|
U nas też dzisiaj śliczna pogoda, czekam na karminie i wybywa na spacerek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2839 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie wypoczywacie ![]() I jedzonko pysznie brzmi ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A ten Ali-kojarzy mi sie z dzieckiem z horroru.... Cytat:
![]() szkoda ze nie ma tych zajęc-zapowiadały sie ciekawie [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43780896]U mnie problemem jest mało pokarmu (tzn. moim problemem, bo co wyrabia Artek to tylko on wie). Leci jak krew z nosa, a jeszcze czasami mam wrażenie, ze Artur by zjadł więcej a tu nie ma albo nie odciagniete. Już nie mówiąc o tym, ze mogę zapomnieć o jakimkolwiek wyjściu. Kryzys nie odchodzi, żadne Bocianki ani Karmi nie pomagają. Myślicie, ze może zacząć brakować pokarmu? Jest taka opcja?? Sam współczuję rozwalenia rytmu dnia.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Wydaje mi sie ze moze brakowac pokarmu tylko musi byc tego jakas przyczyna.Ja u siebie diagnozuje stres,zmęczenie....
![]() |
#2840 |
Wtajemniczenie
|
Ech, chciałam iść na miasto ale Majulka poszła w kime. Mam nadzieje że to krótka drzemka
![]() Ps. Mai chyba się nie spodobał bodziak bo go orzygała i była do przebrania ![]()
![]() |
#2841 |
Zadomowienie
|
Czytałam że rozmawiałyście o zabawkach technologiach i gadżetach w życiu dziecka. Ja nie będę bronić dostępu do takich gadżetów. Wręcz przeciwnie. Niech idzie z postępem i rozwija się tak żeby potem nie miał zderzenia ze światem technologii. Rozwój cywilizacyjny dziś wręcz pędzi. Klocki drewniane były dobre dla dzieci które jako dorośli korzystali co najwyżej z kalkulatora. Nasze dzieciaki jako dorośli będą otoczeni taką technologią, o której nam się nawet nie śni więc po co je uwsteczniać skoro i tak będą musieli to nadrobić, żeby sie potem odnaleźć w szkole wśród równieśników a potem w pracy i dorosłym życiu?? Oczywiście ogranicznikiem jest zdrowie Antka. Nie pozwolę na siedzenie przed kompem godzinami bo patrząc na nas to najwięcej będziemy go zachęcać do sportu. Rodzice na doopce nie usiedzą. Jednak z umiarem będzie miał dostęp do wszystkiego co będzie a zasięgu naszych możliwości.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2842 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2843 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja po Nowym Roku chce na Sląsk w koncu jechac.Teraz mamy za duzo spraw na głowie..Mam nadzieje ze Laura to dobrze zniesie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2844 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2845 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie nie bedzie opcji ze Laura wroci ze szkoły i reszte dnia spedzi przed komputerem jak niektore dzieci ktore znam....Wszystko z umiarem.Ale przede wszystkim dla nas jest wazne wspolne spedzanie czasu,zabawy na swiezym powietrzu itp . ![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
![]() I warzywka i owoce a słodycze na dalszym miejscu i z umiarem ![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Księżniczka wstała.Bd pozniej ![]()
![]() |
#2846 |
Zakorzenienie
|
Mąż mój złożył wniosek o urlop tacierzyński i taki zwykły na styczeń, a pod koniec roku będą mieć przerwę w produkcji i tym sposobem od 21 grudnia do 20 stycznia będzie z nami w domu.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2847 |
Wtajemniczenie
|
a ja dzis zlapalam chyba depresje....mlody placze od rana i nic nie moge go uspic na drzemke...rzuca sie jak w amoku a co go odloze to oczy jak piec zloty i placz
![]() juz sie wyplakalam przyjaciolce ze chyba ze mnie zla matka i moje dzieci zasluguja na kogos lepszego... to mnie zjechala za takie mysli... Xawkowi wlaczylam bajki i walcze dalej z Leo - obiadu chyba dzis nie bedze ![]() i garnki nie pomyte bo nie dam rady zrobic nic dzisiaj z placzacym dzieckiem na rekach - juz slysze tekst tz'ta po powrocie z pracy ze sobie bez niego w ogole nie daje rady ![]() ![]()
#2848 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie jesteś złą mamą, masz dwoje dzieci na głowie, Leo jest teraz wymagający i potrzebuje dużo uwagi. Jak wiesz są skoki i skoczki, dziecko ma prawo być marudne i nie współpracować z mamą. nie jestes cyborgiem i masz prawo czuć się zmęczona i zniechęcona ![]() Ale jesteś super mamą i dasz radę ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2849 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
Cytat:
to powiedz widzisz jaki jesteś pomocny dla mnie twoja pomoc jest nieoceniona i inne takie łechtające jego osobe Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2850 |
Wtajemniczenie
|
![]() Cynamonku!- ale super wieści! ! ![]() Moje dziecko po kaszce spalo az 4h ![]() Co do gadżetów technologicznych to wiadomo, ze nie uchowam dziecka przed tym skoro kazdy z nas juz ma tyle sprzetow w domu. Chodzi mi o to, ze na wszystko musi przyjsc czas. Jedyna sensowna rzecz, którą mi powiedziala neurolog to to ze dzisiaj dzieci od malegi dostają te zabawki dotykowe a gdzie ich rozwoj manualny. Kiedys dziecko dostawalo w reke kredke, musiało nauczyc sie ja trzymac a teraz dostaje tablet i rysuje po nim palcem. Dla mnie osobiście jest glupota kupowanie dziecku, które nie chodzi ani do zlobka ani do przedszkola tableta. Dziecku które dopiero ma sie rozwijac poprzez rozne zabawy i ma dopiero 2 lata. Z resztą jak sie Hani spodoba samochód to nie znaczy ze mam jej od razu go kupowac ![]() Rany ale mam katar Wysłane z mojego GT-I9300
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:57.