|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7
Mojoa sis miała planowaną cesarkę. I mogła sobie ciut termin przesunąć. Cięli ją w jej własne urodziny
Prezent sobie w postaci córki zrobiła ![]() Cytat:
|
|
|
#1022 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() dziewczyny, super, że już w domkach jesteście ![]() Iwantyou, Domi już duży przystojniak teraz oby patrzeć jak się do domu przeniesie Dziewczyny, poproszę o mocne kciuki, po 14 bo mam USG, a moja lekarka na "palca" stwierdziła ostatnio, że mi się ta szyjka skraca, mam nadzieję, że jednak nie będzie tak źle i nie będę musiała leżeć gratuluję wizyt, wag maluszków i wszystkiego
|
|
|
|
#1023 |
|
Zadomowienie
|
Słodkie mamy nie polecam płatków owsianych z mlekiem (ja piję sojowe) na śniadanie! Po maleńkiej miseczce wywaliło mi cukier na 143!
|
|
#1024 |
|
Zadomowienie
|
A wiecie co do jutra jest w Biedronce tańsze o 20%??
|
|
#1025 |
|
Zakorzenienie
|
Co do prezentów dla męża polecam skrzynkę na narzędzia mój bardzo się cieszył z niej tylko taką mniejsza mu kupiłam do samochodu + jakieś narzedzia .
Lub jak nie mam pomysły / czasu kupuję mu dużoooo słodyczy jego ulubionych poniżej słoik z okazji 100 dni do ślubu mąż miał zjadać jednego cukierka dziennie . Niestety nie wyszło mu słoik zniknął w ciągu tyg słoik 3 l w środku dokładnie 100słodkości o a z boku kwiaty jakie od niego dostałam . Mężowi przypomniało się o nich 2 km od domu i specjalnie wracał się do miasta po nie
|
|
|
|
#1026 |
|
Raczkowanie
|
Waśnie była położna u mnie słyszałam serduszko i moja malutka miała czkawkę
co jakiś czas czuje takie pykanie ale nie wiedziałam co to teraz już wiem że to czkawka
|
|
|
|
#1027 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do prezentów, to chciałabym się zabrać za kompletowanie tych pod choinkę, ale jakoś zupełnie mi weny brak, ciąża mi jakoś tak mózgownice przydusiła, że któryś dzień z rzędu myślę i myślę i dalej nie wiem co komu dać, ba sama nie wiem co chciałabym dostać... chyba najważniejsze dla mnie w tym momencie jest zdrowe dziecko, a rzeczy materialne jakoś dużo mniej. |
||
|
|
|
#1028 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)) ![]()
|
|
#1029 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
spodoba się mu ;p
|
|
#1030 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dobrze że już w domku ... tylko teraz bez szaleństw i dużo odpoczynku.,Cytat:
|
|
|
#1031 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ciocie są dumne z takiej przeprowadzki. Oby kolejna była do łóżeczka rodziców.Cytat:
Cytat:
Jakoś przekonuje mnie to co mówiła mi mama i obie siostry,że może być potem problem z przestawieniem na normalne proszki czy płyny,a po drugie dziecko i tak dotyka naszych ubrań więc ma kontakt.A po 3 to ja sama miałam uczulenie od dziecięcych proszków i płynów więc małemu będę prać od razu w normalnych. No ale wiadomo jak coś będzie nie tak przejdę właśnie na ten sensitiv. Witam się i ja. Dzisiaj pobiłam rekord spałam do 10:30. Z przerwą na jedno siku i 30 min, rano jak TŻ sie do pracy szykował.po 7 rano rybę smażyłam ![]() Ogólnie jak zwykle nic mi się nie chce, w domu nie ma nic do zrobienia i się zanudzam. A wczoraj do mamy przyszła paczka z ubrankami z allegro, więc zmykam na skypa i ma mi ta paczkę otworzyć. A nasz babelek narobił nam stracha i o mały włos nie jechaliśmy na Ip. Ja ogólnie staram się nie panikować jak nie rusza się przez jakiś czas, bo już widzę ,że u małego to dosyć normalne, ale wczoraj przegiął. od 16 zero ruchu.TŻ przyszedł z pracy, poszlismy się kąpać, kolacja i położyłam się ,żeby młody zaczął się ruszać.jest już po 21 a tu nic , zero. Powiedziałam TŻ ,że jak do 23 nie będzie ruchów jedziemy na Ip.O 21:30 zjadłam batona , poruszałam brzuchem, i czekam. 22:30 a tu nic. ostatnia próba mandarynki. Nawpierniczałam się całą miseczkę( bo mój po mandarynkach się uaktywnia często), i dokładnie 10:56 zaczęły się kopniaki, wypychanie nóżek w moje boki, a mnie aż ulżyło. Potem się rozkręcił i ruszał do prawie 2, a ja nie spałam i kontrolowałam, i chyba dlatego tak długo podrzemałam dzisiaj. Rano ruszał się normalnie, ale stracha już miałam w gaciach. |
||||
|
|
|
#1032 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczególnie, że od początku myślałam o ściennych.Cytat:
Cena trochę mniej mi się podoba![]() Ja bym musiała kupić chyba jeden taki 480 i go jakoś dociąć bo w jednym pokoju mam całą ścianę wysokich okien na 4,5 m szerokości. Mam z nimi ogromny problem bo za Chiny ludowe nie mogę znaleźć zasłonek do tego pokoju,takich, którymi mogłabym całkiem zasłonić okna. Cytat:
![]() Ja tak chciałam ale w tym roku wypadają moje urodziny w niedzielę a w niedzielę nie robią planowych cięć.
|
|
|
#1033 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
krówki tak !!!! :love"Cytat:
---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
Cytat:
Mam ściane z oknem balkonowym i jest taki winkiel jakby że okno takie normalne jest głębiej więc karnisza nie byłoby jak zamontować. te sufitowe podwójne ciężko było u mnie w mieście znaleźć a jak już były to kosztowały majątek ... więc taka szyna u nas to było jedyne sensowne rozwiązanie a i mi bardzo pasuje
Edytowane przez senira666 Czas edycji: 2013-11-19 o 12:04 |
||||
|
|
|
#1034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1035 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
przepraszam,że nie nadrobie jestem po wczorajszej wizycie i młody waży wg usg 1414 g a to dopiero 28 tydzień, ja mam około 3,5kg na + . Wszystko w porządku,nawet stopy dokładnie sprawdził. Następna wizyta za 3 tyg Dziewczyny super że jesteście w domu IWANTYOU przecież Domis nie będzie wiecznie malutki ;-) EMMA oby jak najszybciej Was wypuścili
|
#1036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam tez pas, ale jest bardzo niewygodny, bo się zwija. Polubiłam za to te majtki - lepsze sa takie wysokie, do samego biustu, bo kończące się niżej uciskają i nieładnie to widać przez ubranie. Taka bielizna trochę pomaga w "uklepaniu" brzucha, ale jednak bardziej działa wizualnie - nie widć fałdek przez ubranie.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-11-19 o 12:14 |
|
|
|
|
#1037 | ||||||
|
Gang Iren
|
[QUOTE=patrycjja;43781957]
Dziewczyny też Was tak bolą biodra i podbrzusze? Mnie jak złapie taki ból nie jestem nawet w stanie się przekrecic. Dzisiaj to już myslalam, że nie wstane. /QUOTE] Niestety. Biodra,podbrzusze,pachwin y,krocze i noga z zylakami. Cytat:
Cytat:
I stwierdzilam,ze chyba chlopakow ciuchy bede prala razem. Cytat:
Cytat:
Super,ze juz w domu ![]() Ladne wymiary ![]() Cytat:
Biedny Alus! Zdrowka dla niego! Cytat:
![]()
|
|
#1038 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43777345]Hosenka, Ambrella, kukurydzianna - super że już jesteście w domu
[/QUOTE] Ja od dzisiaj ![]() ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
Ja mam elektroniczny i kupuję zegarowy - sprawdziliśmy wczoraj w szpitalu i różnica w ciśnieniu górnym była 14 jednostek.
|
|
#1039 |
|
Zakorzenienie
|
Lela-- nie daj sobie wcisnąć zapłaty za szpital. Skoro pracowałaś to byłaś ubezpieczona a w razie czego masz świadectwo pracy. Pomine kwestie źle wysylanych powiadomien
Forester--- ile płaciliście za łóżeczko? Lidka-- dużo zdrówka dla synka
|
|
#1040 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do prania ciuszków, to ostatnio wyczytałam, że dobry i niedrogi jest też płyn do prania Bobini. Widziałam go wczoraj w Rossmanie i chyba go zakupię celem wypróbowania.
|
|
#1041 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie piorę dziś już 3 wsad i pięknie pachną ubranka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mi tam nic nie wycieka a już przecież 31 tydz ![]() Cytat:
|
|
#1042 |
|
Zakorzenienie
|
Hosenka--- super że już w domku jesteś
|
|
#1043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dostawałam spiworek do wózka, ale on jest baaardzo gruby. Chyba będę dziecku zakładać jesienny kombinezonik, bo obawiam sie, ze w grubym i spiworze, i górze gondoli ugotuje mi się po prostu. Ja miałam 2 razy strupa i od tego czasu cisza. A u mnie 35 tydzien.
|
|
#1044 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki ciocie wizażowe. Jak tyle z was zyczy zdrówka Groszkowi to musi sie spełnić
|
|
|
|
#1045 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam świadectwo pracy i druki RMUA, więc wszystko do potwierdzenia, tylko oni maja totalny burdel w szpitalu Muszę napisać pismo na spokojnie i zanieść je jutro do NFZ i zobaczymy co dalej, ale jestem tak nabuzowana na ten szpital, że ja tego nie zapłacę. Ewentualnie będę miała z nimi sprawę w sądzie, bo to przez ich bałagan. Niby nieduzo, bo 90zł, no ale sam fakt, grrrrrrr Hosenka super, że już w domku ![]() A ja mam ciągle dylemat, czy prać ciuszki Małemu w proszku dla dzieci, czy w takim jak ja używam (Ariel) i kurczę już sama nie wiem ![]() te proszki "normalne" faktycznie uczulają? |
|
|
|
|
#1046 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() po drugie: w lidlu będzie bielizna wyszczuplająca od 23.11 http://www.lidl.pl/cps/rde/SID-F5680...rta.htm?id=122 - czaję się na koszulkę. Myślisz, że te majtki się nadadzą czy to będą takie.. "pantalony" ![]() Cytat:
żeby jeszcze sobie pojeść porządnie niech ma rok do przodu, a nie jak mama - 30 grudzień ![]() Cytat:
jaki On fajny ! taki bobasek do przytulania![]() uwierz mi, że jest mi coś takiego potrzebne od rana wciągam na zmianę ciasteczka, cukierki Marsy i Snickersy i żelki. Nic zdrowego, same śmieciowe jedzenie
Edytowane przez kootek_mamrotek Czas edycji: 2013-11-19 o 13:06 |
|||
|
|
|
#1047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja będę prala w zwykłym głownie z wygody, planuje prac dziecięce ubrania razem z naszymi.
|
|
#1048 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1049 |
|
Rozeznanie
|
Le la nie ma się czym przejmowac bo sprawa jest do rozwiązania. Moj tata dostal rachunek na ponad 2000 za operacje a byl ubezpieczony. Udalo sie to rozwiazac. Na czarnowie sie to stalo.
|
|
#1050 |
|
Zadomowienie
|
365,99 zł a kupowaliśmy o tutaj: http://www.electro.pl/products.php?s...%C5%9B&szukaj=
jeszcze nie dopełzło, ale mam nadzieję, że będzie ok. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:14.

Prezent sobie w postaci córki zrobiła
) Nie przepuszcza powietrza zimnego. No i na koniec: ja rodzę za dwa miesiące, więc może już po zimie będzie 

słoik 3 l w środku dokładnie 100słodkości

28.02.2011:ksiadz :