Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz. XII - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują 14 40,00%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 2 5,71%
Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka 0 0%
Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki 12 34,29%
ten co teraz. 7 20,00%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-19, 10:42   #1531
89Beatka
Wtajemniczenie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
O właśnie miałam taką samą. W sumie nie przydała mi się, bo już wiedziałam że mam skurcze regularne a na ktg i tak wychodziły. Ale jak nie leżałam w szpitalu to sobie liczyłam.

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Karmie piersią, wieczorem jeśli znowu się powtórzy wypiję rumianekdziękuję:cm ok:
wyij juz teraz a potem kolejna niech sie rozejdzie po organizmie i trafi do mleka, 3 szkl dziennie powinno byc chyba,
Stary 2013-11-19, 10:43   #1532
kyte
Wtajemniczenie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz

Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
witam was w 40 tym tygodniu dzis wstalam wyspana i pelna energii
za 40 tydzień!!

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
wyij juz teraz a potem kolejna niech sie rozejdzie po organizmie i trafi do mleka, 3 szkl dziennie powinno byc chyba,
A to nie pójdzie w drugą stronę - w rozwolnienie?
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 10:48   #1533
Asist22
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
Wczoraj o 23:00 przyszła na świat moja córeczka Nikola. Waży 3490g mierzy 55 cm. Czuje się dobrze a poród trwał aż 4 godziny heheh także też radze rodzic w tym wątku bo ekspresem idzie pozdrawiamy cieplutko
GRATULACJE !!!!!!

Babku trzymaj się, będzie poród jak u nemoska
Stary 2013-11-19, 10:53   #1534
kyte
Wtajemniczenie

Nemosku gdzie jesteś???????:pros i:
Stary 2013-11-19, 10:59   #1535
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
za 40 tydzień!!

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

A to nie pójdzie w drugą stronę - w rozwolnienie?
mało prawdopodobne, ale jak nie zrobiła jeszcze kupki to napewno jej nie zaszkodzi
Stary 2013-11-19, 11:07   #1536
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj o 23:00 przyszła na świat moja córeczka Nikola. Waży 3490g mierzy 55 cm. Czuje się dobrze a poród trwał aż 4 godziny heheh także też radze rodzic w tym wątku bo ekspresem idzie pozdrawiamy cieplutko

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Hej, nocka bardzo łaskawa. Budzilam się co prawda milion razy, ale ogólnie spałam
Jestem już na porodówce, podłączona pod kroplówke. Czekam na męża i na skurcze
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
trzymam kciuki
Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
Do terminu zostalo mi 11 dni(z usg) i nie moge sie doczekac az przyutule malutka, bo 10 dni temu odpadł mi czop, a naczytalam sie ze czop odchodzi kilka dni lub dwa tyg przed porodem...rozwarcie na dwa palce nadal jak mnie wypisywali, główka nisko....tylko gdzie te skurczybyki? no i zastanawiam sie nad spojeniem lonowym, bo mam jego rozejscie, ortopeda powiedzial ze rodzic moge naturalnie(i chwała Ci Panie) ale rtg trzeba bedzie mi po porodzie zrobic a co jak sie okaze ze bede chodzila w gipsie 3 tyg? nie moga mi cc zrobic na wszelki wypadek, bo jak sie zajme mala jak jednak go bede musiala miec?
oooooooooo.........nowa dzidzia kolejna gratulacje
ooo...już czop Ci odszedł? u mnie nic

w ogole ten seks jest przereklamowany - powinnam już dawno urodzic i chodzenie po schodach tezbo mieszkam na 4 piętrze i czasem po 2 razy wlaze

ale dziś wizyta, może czegos się dowiem
Stary 2013-11-19, 11:14   #1537
Mya1989
Zakorzenienie

Witam się ponownie dziś

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Mya bepanthen jest bardziej uniwersalny (maść). Stosujesz go na podraznienie skory, odparzenia i na suty też a jest jadalny.

My dziś usg bioderek.
Domi, Beatka a Wy nie mieliście zleconych poradni slecjalistycznych z racji wczesniactwa?

De u nas sa takie granulki riccinus communis ch 5 na laktacje. Niby homeopatyk ale działa.

Beatko u dziecka temp zbijamy jak jest wyższa niż 38- 38,5. Przy czym pomiar z odbytu należy pomniejszyc o 0, 5 stopnia.
Dziękuję Dzidziu, już zapisałam Nie wiem co ja bym bez Was zrobiła
Cytat:
Hej, nocka bardzo łaskawa. Budzilam się co prawda milion razy, ale ogólnie spałam
Trzymam kciuki! To dobrze, że są skurcze. Ja tam zazdroszczę tycio:X

Dziewczyny, my wszystkie musimy mieć lekkie porody, bo to co przeszłyśmy - te wszystkie szpitale, podtrzymania, itp itd - jakaś nagroda być musi

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Basiula gratulacje!!!!!!!!!

Ogólnie wczoraj sobie oglądałam ile mniej wiecej ważyły Wasze kruszynki, gdy moja Lulka ważyła 3070 i jak się urodziły to nie byly jakies giganty, więc jest nadzieja, że nie urodzę 4,5 kg dziecka

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 11:15   #1538
Antibia86
Rozeznanie

Jestem załamana bilirubina znów 13.7 podobno przez krwiaka na główce.dzisiaj chcą go położyć na mate i dodatkowo lampę...jakoś jestem bez przekonania..wydaje ni się ze w domu bez lamp też by mu przeszlo...

Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 11:15   #1539
Eluvtus
Zakorzenienie

Próbowałam, ale z telefonem daleko nie zajdę
Stary 2013-11-19, 11:18   #1540
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Witam się ponownie dziś

Dziękuję Dzidziu, już zapisałam Nie wiem co ja bym bez Was zrobiła

Trzymam kciuki! To dobrze, że są skurcze. Ja tam zazdroszczę tycio:X

Dziewczyny, my wszystkie musimy mieć lekkie porody, bo to co przeszłyśmy - te wszystkie szpitale, podtrzymania, itp itd - jakaś nagroda być musi

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Basiula gratulacje!!!!!!!!!

Ogólnie wczoraj sobie oglądałam ile mniej wiecej ważyły Wasze kruszynki, gdy moja Lulka ważyła 3070 i jak się urodziły to nie byly jakies giganty, więc jest nadzieja, że nie urodzę 4,5 kg dziecka
nie strasz, bo ja miałam b.spokojną ciąże, bez zadnych podtrzymań i szpitali, i liczę na taki sam poród
Stary 2013-11-19, 11:19   #1541
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eluvtus Pokaż wiadomość
Próbowałam, ale z telefonem daleko nie zajdę
Są pieluszki Dady w różnych rozmiarach, np w opakowaniu z rozm. 2 jest 156 szt, czyli 0,32zł za szt. I to za 49.99. Dodatkowo jest czteropak chusteczek Dada za 12,99

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
nie strasz, bo ja miałam b.spokojną ciąże, bez zadnych podtrzymań i szpitali, i liczę na taki sam poród
Spoko,niejedna z nas miała w nadmiarze emocji w tej ciąży za 3 inne gwarantując im lekki poród

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-11-19, 11:25   #1542
anka_85
Zakorzenienie

Ale jestem głodna, spałaszowałam wszystko co było na chleb i musze iść na zakupy żeby mieć kolejną porcję paszy

Basiula, gratulacje

....a lista coraz krotsza druga w kolejce jestem

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

Edytowane przez anka_85
Czas edycji: 2013-11-19 o 11:26
anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 11:27   #1543
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
Ale jestem głodna, spałaszowałam wszystko co było na chleb i musze iść na zakupy żeby mieć kolejną porcję paszy

Basiula, gratulacje

....a lista coraz krotsza
No krótsza, krótsza ostatnio ktoś o tym wspomniał i aż się zdziwiłam, że tak dużo dzieciaczków na świecie. Niedlugo odchowalnia będzie

Wgl wczoraj mówię do tż, że ja tęsknie już za moim dzieckiem chciałabym ją juz tulić i całowac nóżki, rąsie, brzuszek a on sie ze mnie śmieje!

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-11-19, 11:31   #1544
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Są pieluszki Dady w różnych rozmiarach, np w opakowaniu z rozm. 2 jest 156 szt, czyli 0,32zł za szt. I to za 49.99. Dodatkowo jest czteropak chusteczek Dada za 12,99

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Spoko,niejedna z nas miała w nadmiarze emocji w tej ciąży za 3 inne gwarantując im lekki poród
no dzięki

Cytat:
No krótsza, krótsza ostatnio ktoś o tym wspomniał i aż się zdziwiłam, że tak dużo dzieciaczków na świecie. Niedlugo odchowalnia będzie

Wgl wczoraj mówię do tż, że ja tęsknie już za moim dzieckiem chciałabym ją juz tulić i całowac nóżki, rąsie, brzuszek a on sie ze mnie śmieje!
mam tak samo

a jeszcze jak mi gin powiedział,ze urodze prawdopodobnie w listopadzie to bym chciała TERAZ,ZARAZ,JUŻ
i pretensje mam do Małej czemu wyjść nie chce
Stary 2013-11-19, 11:31   #1545
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
trzymam kciuki!

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
Jestem załamana bilirubina znów 13.7 podobno przez krwiaka na główce.dzisiaj chcą go położyć na mate i dodatkowo lampę...jakoś jestem bez przekonania..wydaje ni się ze w domu bez lamp też by mu przeszlo...

będzie dobrze!
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 11:33   #1546
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Weronisiek urodziła!

Wczoraj o 20.25 przez CC na świat przyszedł Michaś. Waży 4090g i jest podobny do taty.
Weronisiek pisze jeszcze, że całą noc był z nią przy cycu. Podawali jej kroplówki znieczulające a o 8 mieli pionizować.

GRATULUJEMY!
Gratulacje
I jestem w szoku jak szybko to pionizowanie

Cytat:
Napisane przez rusalka12 Pokaż wiadomość
Hello. Ola urodzila sie o 8:51 przez cesarskie ciecie. Waga 3420. Dlugosci jeszcze nie znam. Ma 10pkt. Teraz spiunka I ja ide spac. Jestem wykonczona ale szczesliwa. Ekipa tu byla rewelacyjna
Rana zaczyna bolec ale nie biore jeszcze zadnych srodkow przeciwbolowych.
Pozdrawiamy.
Gratulacje

Dziewczyny- jeśli tak przeżywacie szczepienia maleństw- jest naturalny sposób na ból- u mnie położne pobierały małej krew z nóżki do jakichś standardowych badań. Kazały mi przystawić małą do piersi i nawet chyba się nie zorientowała, że ją kłuli. Może komuś się przyda ten sposób

A ja się chciałam pochwalić- wczoraj zamówiliśmy mebelki do pokoju małej- w końcu po długich namysłach i oględzinach na żywo po konfrontacji z obrazkami w katalogu - zdecydowaliśmy się na ten zestaw- komoda, łóżeczko i szafa:
http://www.dreambaby.be/ecom/nl/shop..._VAN__3__STUKS

Najfajniejsze, że cena zestawu razem z nakładką na przewijak była ok. 550 Euro a my dzięki bonom i sumą wpłaconą przez rodzinę na listę prezentów, zapłaciliśmy niecałe 80 Euro . Eh uwielbiam takie zakupy

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 11:39   #1547
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
no dzięki

mam tak samo

a jeszcze jak mi gin powiedział,ze urodze prawdopodobnie w listopadzie to bym chciała TERAZ,ZARAZ,JUŻ
i pretensje mam do Małej czemu wyjść nie chce
Ja też tak mam, ale wczoraj dowiedziałam się, ze 28 przyjeżdża moja siostra to mogę rodzić 28 i wzwyż, będę spokojniejsza, bo będą ze mną siedziec i wgl i chce się nią i bratową i bratanicą nacieszyć choć jeden dzien, bo widuje je raz na pół roku/rok
Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Gratulacje

Gratulacje

Dziewczyny- jeśli tak przeżywacie szczepienia maleństw- jest naturalny sposób na ból- u mnie położne pobierały małej krew z nóżki do jakichś standardowych badań. Kazały mi przystawić małą do piersi i nawet chyba się nie zorientowała, że ją kłuli. Może komuś się przyda ten sposób

A ja się chciałam pochwalić- wczoraj zamówiliśmy mebelki do pokoju małej- w końcu po długich namysłach i oględzinach na żywo po konfrontacji z obrazkami w katalogu - zdecydowaliśmy się na ten zestaw- komoda, łóżeczko i szafa:

Najfajniejsze, że cena zestawu razem z nakładką na przewijak była ok. 550 Euro a my dzięki bonom i sumą wpłaconą przez rodzinę na listę prezentów, zapłaciliśmy niecałe 80 Euro . Eh uwielbiam takie zakupy
Ale super, a za ta kase to już wgl ciekawe co mi sie posypie w prezentach

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Mój dziec od rana dostaje jakichś spazmow kopie mnie, pływa, fruwa, obija się... Normalnie chyba jest podekscytowana tym, że niedługo bedę ją klepać bezpośrednio po pupie, a nie po pupie przez brzuch. tylko gorzej jak sie obróciła i klepie ją w główkę

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-11-19, 11:41   #1548
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:

ano, juz niebawem wskoczymy, fajnie że wszystkie razem tam wskoczymy
ja za małym nie tęsknie, tak dokazuje, że jak się wykluje to zacznę tęsknić, bo bliżej mnie już być nie może i jestem o niego spokojna

wszyscy tak czekają na to dziecko, że męczą mnie już pytania, zadaane codziennie po 10 razy.
a miałaś skurcz? a jak się czujesz? a urodziłaś już? a jak tam? a kiedy? a gdzie? nosz karwa fa
jak słysze telefon, powiadomienia z FB to aż mi z łba dymi.
do tego tż, kurde, on sobie myśli że poród to jak zerwanie pomidora z krzaka

Ani

Stary 2013-11-19, 12:18   #1549
malinka123108
Wtajemniczenie

kochane a moje dziecie dzis mega spokojne..slyszalam ze tak czesto przed porodem jest..ogolnie ja czuje sie tak lepiej ,samopoczucie lepsze mam...i oczywiscie wacham inhalor jak glupia do nosa zaciagam sie nim ten zapach miety mmmm.... i znow weszlam po sloik ogorkow kiszonych do pywnicy i ten zapach...pywnica...ja chyba nienormalna jestem doszukuje sie albo co...no i od rana mam biegunke..
Stary 2013-11-19, 12:29   #1550
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Mya bepanthen jest bardziej uniwersalny (maść). Stosujesz go na podraznienie skory, odparzenia i na suty też a jest jadalny.

My dziś usg bioderek.
Domi, Beatka a Wy nie mieliście zleconych poradni slecjalistycznych z racji wczesniactwa?

De u nas sa takie granulki riccinus communis ch 5 na laktacje. Niby homeopatyk ale działa.

Beatko u dziecka temp zbijamy jak jest wyższa niż 38- 38,5. Przy czym pomiar z odbytu należy pomniejszyc o 0, 5 stopnia.
Mieliśmy tylko informacje że za 6 tygodni mamy się zgłosić do ortopedy i na usg bioderek

Co do porannej kłótni z mężem, stwierdził że tyle jeżdżenia i załatwiania a tak właściwie to dla niego to bez różnicy gdzie jestem zameldowana bo przecież i tak z nim mieszkam. Powiedział mi że jego siostra od kąd mieszka z mężem też jest niezameldowana - ale ja ☠☠☠☠a mać nie jestem jego siostra i mało mnie obchodzi czy ona jest zameldowana czy nie.
Nie wziął pod uwagę tego że jeśli jestem zameldowana u rodziców to moje zarobki i zarobki mojej całej rodziny są brane pod uwagę i nie dostaniemy ani becikowego, ani rodzinnego ani nic. Podczas kłótni powiedział mi że jeśli tak mi to przeszkadza że jestem zameldowana u rodziców a nie tu to może serio powinnam się tam wyprowadzić... A później przyszedł, przeprosił i powiedział że pojedziemy po 13 do urzędu. Nie ogarniam tego dzieciaka...

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2013-11-19 o 12:33
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 12:39   #1551
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje!!!

Cytat:
Napisane przez Horka Pokaż wiadomość
Witajcie,
podczytuję właściwie od początku ciąży (wszystkiego oczywiście nie dałam rady). U mnie w tej chwili wg OM jest 37 tyg i 2 dni. Czekamy na synka.

Wczoraj odebrałam wyniki z GBS, niestety dodatnie... Niektóre z Was pisały, że również mają dodatni wynik. Mam pytanie - czy dostałyście jakieś leki? Czy dopiero w dniu porodu mają być one podane?
Naczytałam się wczoraj o tym paciorkowcu, że aż spać nie mogłam
Przecież, jak zacznie się akcja porodowa, to może być za późno na podanie leku (który powinien być podany na 4 godz przed porodem!), a skutki mogą być tragiczne.

Gratuluję i zazdroszczę wszystkim "rozpakowanym" Mamom
dostałam antybiotyk doustnie ale ponoć wystarczy i sama kroplówka przy porodzie. Nie martw się będzie dobrze.

Cytat:
Macie jakąś aplikacje do liczenia skurczy na androida? Zapomniałam o tym wcześniej, a już by się powoli przydała. Jednym słowem przyszedł mąż, przyszły skurcze

Mam contraction timer, liczy częstotliwość i długość skurczy.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 12:41   #1552
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
ano, juz niebawem wskoczymy, fajnie że wszystkie razem tam wskoczymy
ja za małym nie tęsknie, tak dokazuje, że jak się wykluje to zacznę tęsknić, bo bliżej mnie już być nie może i jestem o niego spokojna

wszyscy tak czekają na to dziecko, że męczą mnie już pytania, zadaane codziennie po 10 razy.
a miałaś skurcz? a jak się czujesz? a urodziłaś już? a jak tam? a kiedy? a gdzie? nosz karwa fa
jak słysze telefon, powiadomienia z FB to aż mi z łba dymi.
do tego tż, kurde, on sobie myśli że poród to jak zerwanie pomidora z krzaka
Nie, ja się denerwuje jak mała w brzuszku się nie rusza, a tak to będę widzieć czy chociażby oddycha

ciekawe czy Babku już urodzila, czy nadal czeka na 10cm

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-11-19, 12:41   #1553
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Moje dziecko dzis jest jak nie moje .. Najpierw to spanie w lozeczku , pozniej spacer 2h I po spacerze 2h jeszcze w wozku spala. Obudzila sie pojadla, pousmiechala i teraz znowu na trzecie ziewanie do łozeczka. Poki co narzeka ale nie płacze.

Likith jak brzuszek ??
Nasturcja jak Twoje plecy ?

Moje plecy muszą poczekac na rehabilitację. Czyli minimum 3miesiace po cc. Bolą, ale daję radę. Dzięki, że pytasz

Hello!
Beatka jak zrobić dla dziecka tę herbatke z rumianku?

Rybko, ja mam babydream 2 f&f - są ciut wieksze niż pampers 1, ale szersze sporo. Wiec mojemu jeszcze przeciekaja.

Miłosza boli brzuszek zwariuje przy tym.
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 12:42   #1554
malinka123108
Wtajemniczenie

anka rozbawilas mnie
Stary 2013-11-19, 12:46   #1555
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:

Widze ze nie tylko ja sie mecze w szpitalu, nie wiem kiedy wyjde... Juz mnie ewzaczynaja draznic

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 12:52   #1556
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, ja się denerwuje jak mała w brzuszku się nie rusza, a tak to będę widzieć czy chociażby oddycha

ciekawe czy Babku już urodzila, czy nadal czeka na 10cm
ano, jak się nie rusza, to już inna bajka. no ale ja zapominam, że mały tez musi spać i jestem jakaś chyba przewrażliwiona.
Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
anka rozbawilas mnie
to a propo pomidora?
no ale tak ja to czuje

Ani

Stary 2013-11-19, 13:02   #1557
Mya1989
Zakorzenienie

Musze się ubrać i podjechać po tż ależ mi się nie chce...

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-11-19, 13:03   #1558
malinka123108
Wtajemniczenie

no wlasnie moje sie dzis z 2 razy od rana lekko ruszylo...nie wiem zaczynam sie zastanawiac czy ja dzis w nocy czasem nie urodze fajnie by bylo
anka taaak i nie tylko masz focha jak "baba w ciazy"
Stary 2013-11-19, 13:13   #1559
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:

Oby szybciutko poprawiło się małemu...
Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Gratulacje

Gratulacje

Bardzo ładne te mebelki i cena .......

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

domi..a wytłumaczyłaś Damianowi że dostaniecie te wszystkie dodatki i tak będzie lepiej finansowo dla Was?Omawialiście to po prostu, bez kłótni?
Wydaje mi się że macie problem właśnie w tym że nie rozmawiacie, na spokojnie nie omawiacie różnych kwestii.Czy to uczuć właśnie (Damian poleciał do mamy wyżalić się że się nie dogadujecie zamiast pogadać z Tobą) czy teraz te dodatki. Pewnie przemyślał sprawę i dlatego wrócił "odmieniony". Na Waszym miejscu więcej bym rozmawiała-mniej się kłóciła

Muszę pochwalić mojego męża po prostu muszę
TŻ wieczorne pielęgnacje małej wziął na siebie. On ją kąpie, przebiera, ja tylko karmięChoć nie powiem asystuję mu bo bym nie wytrzymała W nocy, mimo tego że wstaje do pracy o 5.30 "czuwa" nad małą. Kiedy tylko ja do niej wstaje ten zrywa się na równe nogi "w czymś Ci pomóć?Co ci podać?" Dziś już nie miałam siły do niunki przyznaję że cierpliwość moja była na finiszu, to mój mąż wstał i troszkę ją ponosił i zasnęła. Chodzi za nami tylko i cyka fotki i nagrywa filmiki, zmienia tylko zdjęcia na tapecie na lapku Już nie mówię o tym że pojechał dziś w trasę zabrał aparat i chwalił się klientom swoją córcią
Mną to się cham nigdy tak nie chwalił
Stary 2013-11-19, 13:20   #1560
Horka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------
nie panikuj ja mam GBS dodatni, wprawdzie miałam cc i podano mi kroplówke z antybiotykiem która zeszła dosłownie w 6 minut, wiec nawet jak przyjedziesz na porodówkę w akcji porodowej to zdąża ci podać antybiotyk.
I nie nakręcaj się że coś się stanie, mamy już taka medycynę że wiedzą co robić skoro pewnie co 6 z nas ma paciorkowca.
Ja pytałam gina o ten antybiotyk i powiedział zę wystarczy podać podczas porodu. Także głowa do góry.

bodajże xxxmikixx też Gbs wyszedł dodatni i rodziął sn, może niech ona napisze jak to było w jej przypadku
Niby co trzecia osoba to ma.
Też mam mieć cc, jednak mimo to boję się, bo dziecko może zarazić się nie tylko przy sn, ale i wcześniej, jeśli paciorkowiec przemieści się do macicy. Martwi mnie to, że moja córa na tym etapie ciąży była o 0,5 kg cięższa, niż teraz Maluch.. i już sobie nawkręcałam, że to przez tego paciora

Robili Twojej Liwii w szpitalu badania krwi, żeby sprawdzić, czy się nie zaraziła?
Horka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości