|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
|
14 | 40,00% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
2 | 5,71% |
| Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
|
0 | 0% |
| Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
|
12 | 34,29% |
ten co teraz.
|
|
7 | 20,00% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cytat:
|
|
#1532 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cytat:
za 40 tydzień!!---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1533 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Babku trzymaj się, będzie poród jak u nemoska
|
|
#1534 |
|
Wtajemniczenie
|
Nemosku gdzie jesteś???????
:pros i:
|
|
|
|
#1535 |
|
Wtajemniczenie
|
mało prawdopodobne, ale jak nie zrobiła jeszcze kupki to napewno jej nie zaszkodzi
|
#1536 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() w ogole ten seks jest przereklamowany - powinnam już dawno urodzic ![]() ale dziś wizyta, może czegos się dowiem
|
|||
|
|
|
#1537 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Nie wiem co ja bym bez Was zrobiłaCytat:
Dziewczyny, my wszystkie musimy mieć lekkie porody, bo to co przeszłyśmy - te wszystkie szpitale, podtrzymania, itp itd - jakaś nagroda być musi ![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Basiula gratulacje!!!!!!!!! Ogólnie wczoraj sobie oglądałam ile mniej wiecej ważyły Wasze kruszynki, gdy moja Lulka ważyła 3070 i jak się urodziły to nie byly jakies giganty, więc jest nadzieja, że nie urodzę 4,5 kg dziecka
|
||
|
|
|
#1538 |
|
Rozeznanie
|
Jestem załamana bilirubina znów 13.7 podobno przez krwiaka na główce.dzisiaj chcą go położyć na mate i dodatkowo lampę...jakoś jestem bez przekonania..wydaje ni się ze w domu bez lamp też by mu przeszlo...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1541 | |
|
Zakorzenienie
|
Są pieluszki Dady w różnych rozmiarach, np w opakowaniu z rozm. 2 jest 156 szt, czyli 0,32zł za szt. I to za 49.99. Dodatkowo jest czteropak chusteczek Dada za 12,99
![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1542 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jestem głodna, spałaszowałam wszystko co było na chleb i musze iść na zakupy żeby mieć kolejną porcję paszy
![]() Basiula, gratulacje ....a lista coraz krotsza druga w kolejce jestem
Edytowane przez anka_85 Czas edycji: 2013-11-19 o 11:26 |
|
|
|
#1543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio ktoś o tym wspomniał i aż się zdziwiłam, że tak dużo dzieciaczków na świecie. Niedlugo odchowalnia będzie![]() Wgl wczoraj mówię do tż, że ja tęsknie już za moim dzieckiem |
|
|
|
|
#1544 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki![]() Cytat:
a jeszcze jak mi gin powiedział,ze urodze prawdopodobnie w listopadzie to bym chciała TERAZ,ZARAZ,JUŻ ![]() i pretensje mam do Małej czemu wyjść nie chce |
||
|
|
|
#1545 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#1546 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I jestem w szoku jak szybko to pionizowanie Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny- jeśli tak przeżywacie szczepienia maleństw- jest naturalny sposób na ból- u mnie położne pobierały małej krew z nóżki do jakichś standardowych badań. Kazały mi przystawić małą do piersi i nawet chyba się nie zorientowała, że ją kłuli. Może komuś się przyda ten sposób ![]() A ja się chciałam pochwalić- wczoraj zamówiliśmy mebelki do pokoju małej- w końcu po długich namysłach i oględzinach na żywo po konfrontacji z obrazkami w katalogu - zdecydowaliśmy się na ten zestaw- komoda, łóżeczko i szafa: http://www.dreambaby.be/ecom/nl/shop..._VAN__3__STUKS Najfajniejsze, że cena zestawu razem z nakładką na przewijak była ok. 550 Euro a my dzięki bonom i sumą wpłaconą przez rodzinę na listę prezentów, zapłaciliśmy niecałe 80 Euro . Eh uwielbiam takie zakupy
|
|
#1547 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i chce się nią i bratową i bratanicą nacieszyć choć jeden dzien, bo widuje je raz na pół roku/rokCytat:
ciekawe co mi sie posypie w prezentach![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Mój dziec od rana dostaje jakichś spazmow kopie mnie, pływa, fruwa, obija się... Normalnie chyba jest podekscytowana tym, że niedługo bedę ją klepać bezpośrednio po pupie, a nie po pupie przez brzuch. tylko gorzej jak sie obróciła i klepie ją w główkę |
||
|
|
|
#1548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja za małym nie tęsknie, tak dokazuje, że jak się wykluje to zacznę tęsknić, bo bliżej mnie już być nie może i jestem o niego spokojna ![]() wszyscy tak czekają na to dziecko, że męczą mnie już pytania, zadaane codziennie po 10 razy. a miałaś skurcz? a jak się czujesz? a urodziłaś już? a jak tam? a kiedy? a gdzie? nosz karwa fa ![]() jak słysze telefon, powiadomienia z FB to aż mi z łba dymi. do tego tż, kurde, on sobie myśli że poród to jak zerwanie pomidora z krzaka
|
|
#1549 |
|
Wtajemniczenie
|
kochane a moje dziecie dzis mega spokojne..slyszalam ze tak czesto przed porodem jest..ogolnie ja czuje sie tak lepiej ,samopoczucie lepsze mam...i oczywiscie wacham inhalor jak glupia do nosa zaciagam sie nim
ten zapach miety mmmm.... i znow weszlam po sloik ogorkow kiszonych do pywnicy i ten zapach...pywnica...ja chyba nienormalna jestem doszukuje sie albo co...no i od rana mam biegunke..
|
#1550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do porannej kłótni z mężem, stwierdził że tyle jeżdżenia i załatwiania a tak właściwie to dla niego to bez różnicy gdzie jestem zameldowana bo przecież i tak z nim mieszkam. Powiedział mi że jego siostra od kąd mieszka z mężem też jest niezameldowana - ale ja ☠☠☠☠a mać nie jestem jego siostra i mało mnie obchodzi czy ona jest zameldowana czy nie. Nie wziął pod uwagę tego że jeśli jestem zameldowana u rodziców to moje zarobki i zarobki mojej całej rodziny są brane pod uwagę i nie dostaniemy ani becikowego, ani rodzinnego ani nic. Podczas kłótni powiedział mi że jeśli tak mi to przeszkadza że jestem zameldowana u rodziców a nie tu to może serio powinnam się tam wyprowadzić... A później przyszedł, przeprosił i powiedział że pojedziemy po 13 do urzędu. Nie ogarniam tego dzieciaka... Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-11-19 o 12:33 |
|
|
|
|
#1551 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mam contraction timer, liczy częstotliwość i długość skurczy. |
||
|
|
|
#1552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe czy Babku już urodzila, czy nadal czeka na 10cm
|
|
|
|
|
#1553 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hello! Beatka jak zrobić dla dziecka tę herbatke z rumianku? Rybko, ja mam babydream 2 f&f - są ciut wieksze niż pampers 1, ale szersze sporo. Wiec mojemu jeszcze przeciekaja. Miłosza boli brzuszek zwariuje przy tym.
|
|
|
|
|
#1554 |
|
Wtajemniczenie
|
anka
rozbawilas mnie
|
#1555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to a propo pomidora? no ale tak ja to czuje
|
|
#1557 |
|
Zakorzenienie
|
Musze się ubrać i podjechać po tż
ależ mi się nie chce...
|
|
|
|
#1558 |
|
Wtajemniczenie
|
no wlasnie moje sie dzis z 2 razy od rana lekko ruszylo...nie wiem zaczynam sie zastanawiac czy ja dzis w nocy czasem nie urodze
fajnie by bylo![]() anka taaak i nie tylko masz focha jak "baba w ciazy"
|
#1559 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- domi..a wytłumaczyłaś Damianowi że dostaniecie te wszystkie dodatki i tak będzie lepiej finansowo dla Was?Omawialiście to po prostu, bez kłótni? Wydaje mi się że macie problem właśnie w tym że nie rozmawiacie, na spokojnie nie omawiacie różnych kwestii.Czy to uczuć właśnie (Damian poleciał do mamy wyżalić się że się nie dogadujecie zamiast pogadać z Tobą) czy teraz te dodatki. Pewnie przemyślał sprawę i dlatego wrócił "odmieniony". Na Waszym miejscu więcej bym rozmawiała-mniej się kłóciła ![]() Muszę pochwalić mojego męża po prostu muszę ![]() TŻ wieczorne pielęgnacje małej wziął na siebie. On ją kąpie, przebiera, ja tylko karmię Choć nie powiem asystuję mu bo bym nie wytrzymała W nocy, mimo tego że wstaje do pracy o 5.30 "czuwa" nad małą. Kiedy tylko ja do niej wstaje ten zrywa się na równe nogi "w czymś Ci pomóć?Co ci podać?" Dziś już nie miałam siły do niunki przyznaję że cierpliwość moja była na finiszu, to mój mąż wstał i troszkę ją ponosił i zasnęła. Chodzi za nami tylko i cyka fotki i nagrywa filmiki, zmienia tylko zdjęcia na tapecie na lapku Już nie mówię o tym że pojechał dziś w trasę zabrał aparat i chwalił się klientom swoją córcią Mną to się cham nigdy tak nie chwalił |
||
|
|
|
#1560 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Też mam mieć cc, jednak mimo to boję się, bo dziecko może zarazić się nie tylko przy sn, ale i wcześniej, jeśli paciorkowiec przemieści się do macicy. Martwi mnie to, że moja córa na tym etapie ciąży była o 0,5 kg cięższa, niż teraz Maluch.. i już sobie nawkręcałam, że to przez tego paciora Robili Twojej Liwii w szpitalu badania krwi, żeby sprawdzić, czy się nie zaraziła? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:35.

dzis wstalam wyspana i pelna energii
za 40 tydzień!!
pozdrawiamy cieplutko
:pros i:
no i zastanawiam sie nad spojeniem lonowym, bo mam jego rozejscie, ortopeda powiedzial ze rodzic moge naturalnie(i chwała Ci Panie) ale rtg trzeba bedzie mi po porodzie zrobic a co jak sie okaze ze bede chodzila w gipsie 3 tyg? nie moga mi cc zrobic na wszelki wypadek, bo jak sie zajme mala jak jednak go bede musiala miec?

druga w kolejce jestem
. Eh uwielbiam takie zakupy