|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chcemy mieć starania z głowy i przeskoczyć na wątek mamusiowy. Staraczki-mamusi
Poczytałam trochę w internecie i się uspokoiłam. Może faktycznie to nie moja tarczyca była winna.
Podobno ATPO się nie kontroluje ponownie, bo i tak nie da się tego nijak unormować... I podobno część ginekologów i endokrynologów zaleca Jod w ciąży przy jednoczesnym Hashimoto. I rodzą się z tego zdrowe dzieci. A coś gdzieś mi przemknęło, że selen w ciąży to nie bardzo (?) A ani nadczynności, ani niedoczynności nie mam. Potwierdzę sobie jeszcze jutro te informacje u innego endo i mam nadzieję, że jednak tarczyca nie zawiniła. Dzięki za wszelkie wyjaśnienia Zrobiłam sobie tę wróżbę z obrączki, o której Flight pisała ![]() Wyszła dziewczynka ni dwóch chłopców. Mam nadzieję, że dziewczynka to nie ta poroniona ![]() Ale ogólnie ta wróżba jest przerażająca. Poza ilością dzieci można inne rzeczy sprawdzić i się przerażająco za dużo rzeczy zgadza
|
#4322 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chcemy mieć starania z głowy i przeskoczyć na wątek mamusiowy. Staraczki-mamusi
Cytat:
|
|
|
|
|
#4323 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4324 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4326 | |
|
<3 <3 <3
|
Cytat:
|
|
#4327 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie mi też ![]() Chociaż 3 dzieci to ja mieć nie chcę ![]() Robiłam jeszcze tak jak w tym poście: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...6&postcount=38 Pytałam kiedy zaszłam w ciążę, kiedy poroniłam - zgadzało się ![]() Zapytałam kiedy zajdę w kolejną - wychodzi, że w grudniu Mogłoby się sprawdzić
|
#4328 |
|
Zakorzenienie
|
nie kapuję tej wróżby z obrączką...z innej wychodzi mi chłopiec
|
#4329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to wychodzi, że niby ma być druga córka, no nie wiem jakoś w to nie chce mi się wierzyć
|
|
|
|
|
#4330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewnie błąd autorki, bo nie wiem jak zawieszona obrączka miałaby ruszać się pionowo. Góra dół?
|
|
#4331 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja się pytam gdzie jest Kamel?
Oj się prosi, ona prosi ![]() Cytat:
![]() Jak mówisz tak jak Ty myślisz to w takim razie wychodzi 2x chłopiec czyli nieprawda
|
|
|
|
|
#4332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niech będzie i 3 synów, ale niech to cholerstwo ma rację ![]() a jak spytałam o imię jednego z synów, to wskazało Hubert jeden z naszych typów. Wiek męża też pasi...Kuźwa boję się
Edytowane przez FlightlessBird Czas edycji: 2013-11-19 o 14:18 |
|
|
|
|
#4333 |
|
Zakorzenienie
|
nadrobiłam 15 stron
trzeba przyznać, że statystycznie 5 stron na dzień - nie jest z nami aż tak źle ![]() odpisuję w skrócie: jesli chodzi o relacje z teściową to mam dobrą, mogę śmiało do niej iść sama na kawę i nie ma problemu mój tż też ma dobre relacje z moim rodzicami z moim i jego rodzeństwem też się dogadujemy fajnie, więc nie mam co narzekać ![]() marszalka super, że się pojawiłaś i że z fasolką wszystko ok ![]() vioris szkoda, że nie skończyło się na jednym spotkaniu...mam nadzieję, że ta sprawa szybko znajdzie dobre dla Ciebie zakończenie ![]() kicia jeśli chodzi o ból jajnika to mnie w ostatnim cyklu mdzy owu a @ też strasznie bolał...nie mogłam wytrzymać! skubana zdrówka tacie życzę! kotka gratuluję pozytywnej bety!!!! przepraszam, że dopiero teraz, ale maciejkę i krusię mam na ovuf i widziałam od razu, a Ciebie dopiero doczytałam ![]() neska za Twoje zdrówkokindzia oby ten cykl był udany ![]() katinka witaj w naszych skromnych progach powodzonka w staraniach ![]() leine dzięki kupiłam dziś rano febrisan i orofar i biorę...nie umieram, ale super też nie jest ![]() cowie mam nadzieję, że szybko ktoś Ci poradzi co z tą tarczycą...mojej koleżance tuż po ciąży wykryli tą chorobę, o której piszesz. strasznie chudła...teraz bierze jakieś leki, ale z ciążą nie miała problemów carmenaa ehhhh te chłopy...mam nadzieję, że szybko się dogadacie...może on tak z radości co? ale też bym miała nerwa jeszcze raz gratuluję 3 nowym zafasolkowanym ale się po Elfce posypało super
|
#4334 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Mam tego wszystkiego dość, zwłaszcza że tżt też jakoś bardzo nie chce się "przyłożyć" do tych starań. Chyba będę się musiała wypisać z listy bo w mojej obecnej sytuacji to zupełnie nie ma sensu a i z drugiej strony te oczekiwania, obserwacji doprowadzają mnie do szału |
|
|
|
#4335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4336 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi się wydaje, że albo prawo-lewo, albo przód tył ![]() Nie wiem ![]() Może to Ci przyszłe dzieci pokazuje? ![]() Cytat:
![]() A najlepsze jest to, że się huśta, huśta a jak wybije literkę to tak nagle bardzo spowalnia ![]() Dziwne to to ![]() Cytat:
Cytat:
Ehh, rozumiem Cię z tą działalnością. Ja też mam nieciekawą sytuację z pracą i mam presję, żeby znów szybko zajść w ciążę ![]() Oby Twój TŻ wziął się w garść
|
|
#4337 |
|
Zakorzenienie
|
cowie ja się boję sprawdzić
ale w domu ciekawość mnie chyba zeżre i zrobię wróżbę ![]() mam jedynie nadzieję, że mi nie wybije od cholery miesięcy czekania na bobasa
|
#4338 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
On sie weźmie w garść jak już będzie za późno to taki typ co myśli dopiero po fakcie, ale jak ja działalność zamknę to gumku pójdą w ruch bo z jego wypłaty w czwórkę nie wyżyjemy. Uciekam do Wiktora, ryczeć mi się chce no ale co zrobię |
|
|
|
|
#4339 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szczęście w końcu musi się do Ciebie usmiechnąć ![]() Cytat:
![]() TŻ mnie spytał czy sprawdziłam kiedy umrzemy
|
||
|
|
|
#4340 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podejrzewam, że większość osób po prostu nakręca się ile uderzeń powinno wyjść, albo w którą stronę się kręcić i podświadomie tak kieruje ręką, dlatego te wróżby "sprawdzają się" ![]() Cytat:
![]() Nie kupiliśmy łóżka, nie możemy się na nic zdecydować Mąż wpadł na pomysł, żeby zostawić narożnik jako kanapę do siedzenia, a kupić sam materac i rozkładać go na noc na środku pokoju... a w dzień miałby stać oparty o ścianę za kanapą Strasznie się napalił na takie rozwiązanie, ale ja jakoś nie jestem przekonana
Edytowane przez Lea_ny Czas edycji: 2013-11-19 o 14:52 |
||
|
|
|
#4341 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Powiem Wam, że taka się zmęczna zrobiłam, ziewam co chwilę, a do pracy trzeba iść.
|
|
#4342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4343 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana może jednak jakimś cudem, kiedy już straciłaś nadzieję - jednak się uda Przytulam Cię mocno :tuli: A z TŻtem to chyba musisz poważnie porozmawiać. Bo chyba jak każdy facet nie do końca rozumie powagę sytuacji i o co w tym wszystkim chodzi ![]() Cytat:
![]() Moja obrączka zmieniła zdanie. Pytam ją - za ile miesiący będę w ciąży - żadnego ruchu Którego miesiąca tego roku zajdę w ciążę? - 11 (3 razy to powtarzałam )Którego dnia cyklu miałam owulację - 22 (ovu wyznacza 23, ale wtedy miałam zakłócony pomiar, więc kto wie? )Po ilu dniach od owulacji zobaczę pozytywny test ciążowy - 14 Którego dnia miesiąca dowiem się o ciąży - 27 (to równo 14 dni po owulacji) I naprawdę nie ruszałam ręką i nie zerkałam na ovu. Dopiero potem zweryfikowałam. Fajna zabawa. Jeszcze, żeby to była prawda to w ogóle ![]() Aaaa i jeszcze ile miesięcy będę w kolejnej ciąży - 9 ![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Cytat:
![]() Ja wiedziałam kiedy "trzeba" i tego pilnowałam, ale TŻta w to nie uświadamiałam. Ciężej by mu się "pracowało"
Alek, 13tc Tarczycówka ![]() ![]() 18.05.2015 Edytowane przez cowie Czas edycji: 2013-11-19 o 15:03 |
|||
|
|
|
#4344 |
|
Zakorzenienie
|
hehe
![]() Mi wyszło: dziewczynka, chłopiec, dziewczynka czyli tak jak chcemy trójeczkę a w niej 2 dziewczynki nie miałabym nic przeciwko gdyby się spełniła
|
|
|
|
#4345 |
|
Zakorzenienie
|
pierwsze dziecko urodzę w sierpniu
3 dziecko w wieku 34 lat imiona w kolejności: Hubert, Grzegorz i Borys. Borys i Hubert to nasze typy, ale skąd ten Grzegorz ?to coś nawet imię mojego szefa wskazało i ile dni L4 mi zostało![]() ale się wkręciłam ![]()
Edytowane przez FlightlessBird Czas edycji: 2013-11-19 o 15:05 |
|
|
|
#4346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a za twoje wróżby trzymam kciuki ![]() btw, nastraszyłaś mnie na ovu... |
|
|
|
|
#4347 |
|
Zakorzenienie
|
Babiszony pytanie z innej beczki
czy dentysta jest w stanie wyrwać korzeń zęba nr 8 czy musi to zrobić chirurg???
|
#4348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Le_any TŻ obserwował bacznie i pilnował bym nie ruszała poza tym podświadomie nie wybrałabym Grzegorza, bo nie lubię tego imienia![]() :b rzydal:nie nakręcam się wróżbami, no ale miło by było
|
|
|
|
|
#4349 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przepraszam ![]() Pokaż może jeszcze dziewczynom wykresy? Bo na ostatnim też bywały dni, kiedy nie mierzyłaś temperatury. Ale w tej wyznaczonej fazie lutealnej zaliczałaś spore spadki... No i przestawiłabym sobie na Twoim miejscu budzik o chociaż godzinę wcześniej. Bo 8-8.30 to już dość późno na mierzenie. A co do lekarza, o którego na ovu pytałaś, to nie wiem ![]() ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
Trzymam za nas
|
|
#4350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z tym budzikiem to już parę razy czytałam, że ta 8 to trochu późno... poświęcę się! tylko w końcu mąż mnie z łóżka wyrzuci, bo go pikanie termometru wybudza, a to śpioch straszny ![]() w ostatnim cyklu nie mierzyłam chyba 2 dni, bo-uważaj- zgubiłam termometr a teraz w weekend byliśmy u kuzynki, wywiązała się impreza i nocleg... a termometr został w domu... no, ale za 2-3 dni mam termin @ więc zobaczymy... a jak nie wyjdzie, to od przyszłego miesiąca będę mierzyć sumiennie! ![]() dziewczyny, a co wy powiecie o wykresie? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:24.

19.05.2012 

to wychodzi, że niby ma być druga córka, no nie wiem jakoś w to nie chce mi się wierzyć
Oj się prosi, ona prosi 

trzeba przyznać, że statystycznie 5 stron na dzień - nie jest z nami aż tak źle 

23.06.2011
ale w domu ciekawość mnie chyba zeżre i zrobię wróżbę
szczęście w końcu musi się do Ciebie usmiechnąć 
Mąż wpadł na pomysł, żeby zostawić narożnik jako kanapę do siedzenia, a kupić sam materac i rozkładać go na noc na środku pokoju... a w dzień miałby stać oparty o ścianę za kanapą
Strasznie się napalił na takie rozwiązanie, ale ja jakoś nie jestem przekonana