Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI) - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-19, 12:01   #4291
Ifwka
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI)

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
ezzo, dużo, dużo lepiej!!! Normalnie jestem w szoku. Nie wiem, co zadziałało, czy odstawienie, czy regulacja drzemek, ale w końcu się wysypiam, młody śpi do 7.30 - 8, w nocy dwie maks 3pobudki, śpi spokojnie, no raj po prostu

brawo!!!
WOW, u mnie drzemki regularne, jedzenie regularne a pobudki czasem nawet o 5
Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
My dalej w szpitalu, moze jutro wyjdziemy. Jest masakra. Przypominam ze z młodą przyjechałyśmy w nocy z niedzieli na poniedziałek a Grześ dołączył w poniedziałek wieczór. We wtorek Ania była całkiem dobra i zastanawiali się czy nas nie wypisać ale w środę pojawiła się znowu chrypa krtaniowa i niewielkie zmiany osłuchowe. Po długim namyśle postanowili jej też włączyć od wieczora antybiotyk. Grześ w środę brykał jak pijany zając, za to w czwartek brykać zaczęła Ania a Grześ stracił apetyt po lekach, nie chciał jeść i pić, zwymiotował dwa razy, na noc dostał kroplówkę. Został z nami mąż (wcześniej w ciągu dnia był mąż albo któreś z dziadków). W piątek bez większych zmian W sobotę ja zaczęłam gorączkować tak do 38,3 i byłam tak słaba że nie mogłam utrzymać dziecka na rękach bo mi się kręciło w głowie. Mąż miał stan podgorączkowy i problemy żołądkowe, wymiotował, ja leżałam z gorączką modląc się żeby nikt nie zobaczył (Ania w sobotę odmówiła wszystkiego poza kp więc nie mogłam wyjść ze szpitala). No to teściowa odesłała męża do domu na noc i została z nami. Rano wrócił mąż któremu już trochę przeszło. Po południu teściowa zadzwoniła że jest trochę słaba ale się przespała to może da radę go zmienić. Nie zgodziliśmy się oczywiście. Ponieważ ja całą niedzielę przeleżałam to na pomoc przyszła siostra teściowej. Wieczorem teściową zaczęła łapać biegunka. W nocy był mąż, ja miałam znowu 38,3. Rano obudziłam się z potworną swędzącą wysypką na dłoniach, stopach, głowie pod włosami i punktowo na ciele. Byłam u lekarza, prawdopodobnie to jakaś egzema o podłożu wirusowym, ciąg dalszy mojej infekcji. Grześ dobry, Ania jeszcze chrypi, mąż dobry, teściowa lepsza, przyszła siostra teściowej, teść nam donosi jedzenie, mąż zostaje na noc. Na razie tyle
Współczuję, duzo zdrówka dla wszystkich No i za postawę teściów i siostry T.
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43777209]Nie, nie było, z prostej przyczyny: Dorka kp, więc on wieczorem sam nie położy obu. Do tego wiecie, dla mnie bez sensu są (były?) takie zagrywki, że skoro ja wracając z pracy mogę po drodze zgarnąć Agatkę (i pobyć z nią choćby 30 minut samej) gdy on ma wolne, to nie walę focha i nie każę mu po nią jechać. Ale, co ciekawe, on zostając z Dorką sam (w wolne dni) nie zrobi nawet połowy tego, co ja muszę z obiema... I tak naprawdę on cokolwiek robi dla domu (bo nie powiem, że nic, bo jednak robi - drewno przygotowuje, węgiel zrzuca - nic to że 2 razy w roku ogarnia auto, różne naprawy = ale same wiecie, że to nie jest codzienność) to robi to SAM. Nie ma dodatkowo nad karkiem 2 dziewczynek, które ciągle czegoś się domagają. Ja tego nie piszę z pretensjami do nich ale to po prostu fakt - ja cokolwiek robię, to w 80% robię z nimi, on w 95% sam. Przecież ja nawet zakupy najczęściej z nimi obiema, a on czeka aż ja wrócę z pracy i idzie sam...[/QUOTE]
Ja właśńei jak cos robię to też z Małą, sprzątam, gotuję, zakupy itp. No ale na Tż nie moge narzekać, mało robi w domu ale remontowo ogarnia wszystko sam i wszystkie około domowe rzeczy też.
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
To ja coś robię źle,bo u nas nadal pobudki o 6,to się nie zmieniło
Dzisiaj straszna noc za nami Blanka budziła się milion razy,w tym od 1 do 3 płakala,uspokajałam ją,zdążyłam się położyć i płacz od początku. Podałam nawet smoczek i nic. W końcu wzięłam Ją do nas do łóżka i Zasnela. Wstała standardowo o 6. Ja jestem nieprzytomna jak jeszcze miesiąc temu. Wróciłam do punktu wyjścia jeśli chodzi o dzisiejsza noc
Współczuję nocki, u mnie co prawda jedna, max dwie pobudki, ale rano też 6 anawet czasem 5 i koniec spania.
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
cooo? wredny upierdliwiec! żle worek? to se popraw! chamstwo w czystej postaci!

Meneq: dziękuje za wszelkie uwagi, skorzystam, będę bardziej patrzeć na odstępy między posiłkami, także kp.
Ostatnio robię tak, że daję kp popić PO JEDZENIU, wtedy już wiem, że piła i czekam na następny posiłek. A nie pomiędzy. Drzemki trochę komplikują.

W książce o blw też mowa jest o tym, że rozszerzanie diety to powolne odstawienie od mleka właśnie, no tak - bo o to docelowo chodzi, dziękuję, zastosuję rady.

Dziś wstała bardzo wcześnie, bo po 6. Po 7:30 jadła już kaszkę, popiła kp, potem drzemka 30 minut, bo już ledwie na oczka patrzyła. Niedawno wstała, zastanawiam sie teraz kiedy obiadek dać.
Wcześnie... u mnie wstała 4:55
Cytat:
Nie wiem czy dziś na obiad dać drugie pół grudkowego słoiczka czy otworzyć nowy, gładki. Co robiłyście jak dziecię nie chciało? Twardo dalej czy dawałyście gładsze jedzenie?
Jak widze że to grudki sa problemem to blendyję i próbuję jeszcze raz dać, jak dalej szczękościsk to daję co innego, jak inne nie pójdzie - rezygnuję.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 12:03   #4292
s i l v e r
Zakorzenienie

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2013-11-19 12.01.35.jpg (98,2 KB, 36 załadowań)
Stary 2013-11-19, 12:04   #4293
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że ona bardziej woli ciumkać niż jeść, jest bardziej przywiązana, bardziej potrzebuje bliskości. I teraz przychodzi ciągle do mnie i szepta 'cycycy' i chce mnie rozbierac (w sensie do uu chce sie dostać;p ) ;p to sie martwie;p
Nawet jeśli to potrzeba bliskości to powinna maleć z czasem, będzie lepiej*
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 12:05   #4294
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

już Daria chodzi wystrojona po mieszkaniu
dawaj foto elegantki

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Zawsze jak je ukladam to Ty mi sie przypominasz
Ja bym byle jak ulozyla, ale mysle sobie: o, nie, cala nie bedzie zadowolona
: hahaha:

o ja Cie nie moge- padłam

słuszne podejście chate też dobrze fewciuj, bo fewcia sie za głowę złapie

swoją drogą ja zawsze jak je układam to też mi się przypomina właśnie tamta rozmowa

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:

jaki LAZUR

obłędne oczy!!!

i jakie zęboszki

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 12:09   #4295
calawdeszczu
Wtajemniczenie

To teraz my

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0068.jpg (65,5 KB, 37 załadowań)

Stary 2013-11-19, 12:37   #4296
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
właśnie różnie, kiedyś pięknie zjadał kaszkę, teraz nie chce, chlebek z masełkiem zje czasem, zupkę czasem zje pięknie a czasem nie, kisiel raz zje raz nie (np wczoraj pięknie jadł a przedwczoraj zjadł 2 łyżeczki), zawsze zje chrupka kukurydzianego a wszystko inne loteria...
Dziewczyny a jak moja zje np skórkę z połowy kromki chleba to ona się juz coś tym najadła?? Bo zawsze potem kaszy pół mniej je??

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

A wogóle to dzisiaj moja Oliwka kończy 9 miesięcy jej jak to zleciało ...
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 12:43   #4297
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
A puszcza jak zasnie?
Moja czasem szuka jeszcze, ale possie raz czy dwa i puszcza całkiem. Przynajmniej odłożyć się da bezboleśnie i bez mrugnięcia okiem, tu się dużo poprawiło. Ale musi sama puścić pierś.
Deli, bo wiesz to smoczek jest substytutem piersi, a nie pierś substytutem smoczka. To co robi to normalne jest (wy bezsmoczkowe?) aczkolwiek wiem, że kiedy to trwa i trwa to czasem przychodzi zmęczenie materiału.

nie wiem jak ty/inne dziewczyny kp ale ja uwielbiam to kiedy ją podniosę, dam uu, a ona od razu uspokaja oddech, przytula się, kładzie na mnie rączki i śpi dalej
Tez to uwielbiam plus bezcenna wowczas mina tz

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Cytat:
jak już zaśnie i chce ją odłożyć to wtedy daje jej smoczka, ale po ok max 30 sekundach go wypluwa i śpi dalej. Więc chyba bezsmoczkowa? czy smoczkowa? ;p mnie już po prostu bola uu po nocy ..

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

ja też, to jest niesamowita więź z dzieckiem, dla mnie to trudny czas zeby odstawić, ale boje sie serio co będzie dalej..
Mnie po nocy swedza
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 13:16   #4298
calawdeszczu
Wtajemniczenie

co to sie dzieje, że taka cisza

Stary 2013-11-19, 13:20   #4299
BlackSanctum
Zakorzenienie

Moje starsze (25letnie) dziecko zażyczyło sobie dzisiaj na obiad... potrawkę z kurczaka z ryżem, taką jak w przedszkolu. No to co, zrobiłam. Pyszna, smakuje naprawdę bardzo podobnie.

Nancy, Nivea Soft to jest ciężki krem, który wchłania się kupę czasu, kompletnie się nie nadaje pod makijaż - pod niego musisz kłaść coś lekkiego, co szybko wsiąknie w skórę. Jeśli chodzi o bazę, to zależy od tego, jaką chcesz - nawilżającą, wygładzającą, rozświetlającą?

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-11-19 o 13:22
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 13:34   #4300
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Moje starsze (25letnie) dziecko zażyczyło sobie dzisiaj na obiad... potrawkę z kurczaka z ryżem, taką jak w przedszkolu. No to co, zrobiłam. Pyszna, smakuje naprawdę bardzo podobnie.

Nancy, Nivea Soft to jest ciężki krem, który wchłania się kupę czasu, kompletnie się nie nadaje pod makijaż - pod niego musisz kłaść coś lekkiego, co szybko wsiąknie w skórę. Jeśli chodzi o bazę, to zależy od tego, jaką chcesz - nawilżającą, wygładzającą, rozświetlającą?
JEZDEM ...

Black jak robisz taką potrawke?
Bo ja mam zamrozonego gotowanego kurczaka i zastanawialam sie jak go wykorzystac?

Pstryku...Ty tez od sierpnia NIET? Myślałam że tylko ja taka zapuszczona jestem...ale patrzę ze Cala....
Nie wrzucam zdjecua...co tu oglądać? Balejaz jak zawsze...tylko grzywka ciut za krótka, bo jak sobie sama podcinalam..to zlikwidowałam niechcacy skos, zeby go teraz zrobić...cza bylo opitolic bardziej
Ogólnie jestem z koloru zadowolona, tymbardziej że byłam u nowego fryzjera, nie dość ze blisko-na miejscu to cena niska....szok

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-11-19 o 13:37
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 13:43   #4301
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Dobra...macie..fotke z,Antoniem(jemu grzywke obcinalam, więc oboje jesteśmy po fryzjerze)

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1384864980632.jpg (59,1 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1384865001978.jpg (55,8 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1384865015979.jpg (71,0 KB, 23 załadowań)

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2013-11-19, 13:44   #4302
BlackSanctum
Zakorzenienie

Zapomniałam się pochwalić - moje dziecko poszło spać o 21, po drodze 2 pobudki na mleczko i o 9:30 mój TŻ ją obudził, bo wstał i zaczął hałasować, inaczej by dalej spała. Aaaaale jestem wypoczęta, ehhh.

Neti, sosik robię na bulionie, na którym gotuję to mięsko (pierś z kurczaka, ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz, marchewka i pietruszka), dodaję do niego śmietanę, trochę mąki dla zagęszczenia. Już nie doprawiam, bo bulion jest słony i aromatyczny. Jak mi się wszystko połączy, to wrzucam w to rozdrobione warzywa, które też się wcześniej w tym gotowały, a potem rwę mięsko na małe kawałki i dodaję. Do tego ryż. I tyle. Proste i bardzo szybkie, zrobienie zajmuje jakieś 30 minut.

Wy tu o farbowaniu włosów, a ja mam spokój, nie farbuję już 1,5 roku i mam prawie całe naturalne. Jaka wygoda, ufff. Nie zamierzam do tego na razie wracać (przynajmniej póki nie mam siwych włosów, a do tego jeszcze wiele lat zostało...).

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-11-19 o 13:47
Stary 2013-11-19, 13:45   #4303
onaella
Zakorzenienie

Jestem i ja

Ale padam dzisiaj na pyszczek. Moje dziecko tak szybko regeneruje siły ze nie nadążam. Spać wczoraj poszedł z wielkim żalem i trudem o 22 a juz o 5 rano oczy jak 5 zł i gotowy do zabawy.

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 13:48   #4304
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
jakie ma oczy piękne

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
To teraz my

boska!

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak moja zje np skórkę z połowy kromki chleba to ona się juz coś tym najadła?? Bo zawsze potem kaszy pół mniej je??

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Dla Oliwki
Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Dobra...macie..fotke z,Antoniem(jemu grzywke obcinalam, więc oboje jesteśmy po fryzjerze)

bardzo ładnie
na ostatnim zdjęcie widać taką niebieską głowe co to za zabawka?

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 13:48   #4305
nafiyqa
Zakorzenienie

Wsciekne sie zaraz
Kubus obudzil sie przez dzwoniacy domofon.
Podnosze sluchawke, a tam trzesacym sie moherowym glosem: dzien dobry, nazywam sie xxx, jestem ambasadorka kampanii pt. czy umarli moga ożyć

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 13:52   #4306
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:

taką, żebym wreszcie wyglądała jak człowiek
Cytat:
Wsciekne sie zaraz
Podnosze sluchawke, a tam trzesacym sie moherowym glosem: dzien dobry, nazywam sie xxx, jestem ambasadorka kampanii pt. czy umarli moga ożyć
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 13:55   #4307
BlackSanctum
Zakorzenienie

Nancy, a masz gdzieś pod ręką Naturę? Drogerię taką?

Nawijko, i co Ty na to? Bo ja bym sprzedała o☠☠☠☠☠☠☠ chyba... Ale ja jestem zbyt porwista czasem...
Stary 2013-11-19, 13:56   #4308
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Laurko, gry dla 8latka pewnie, karotka... wg mnie nie, zbyt prosta, na moment. Mamy 3 z tej serii, raczej dla 3latka.

No i mama się doigrala, cała noga w gipsoie, nie tylko szyna, a jutro znow do ortopedy ze zdjęciem rtg.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 13:58   #4309
BlackSanctum
Zakorzenienie

Szaja, co się stało?
Stary 2013-11-19, 14:00   #4310
LadyWhisper
Zakorzenienie

Debrah, ja zaczelam Pietraszka usypiac w lozeczku zanim przeczytalam ksiazke, tak po prostu sprobowalam czy sie da, dalo sie, i tak teraz usypiam. Pierwsza pobudke ma zazwyczaj po 2,5 - 3h, wczoraj to byly prawie 4godz!!! Wczesniej zawsze bylo to 40min spania w wozku, UU, odkladanie do lozeczka i potem to juz hulaj dusza piekla nieba, wiecie, jak nocki wygladaly.
Poza tym, biorac wszystkie czynniki do kupy - usypianie ze mna w lozeczku, regulacja drzemek, odstawienie UU, mm w nocy, jest lepiej, duzo lepiej. Babel pieknie je, spi o niebo lepiej niz jak byl kp, i dluzej! Wiecej mi do szczescia nie potrzeba
I absolutnie nie uwazam, ze kp to cos zlego, zebyscie mnie zle nie zrozumialy, po prostu u nas na dluzsza mete widocznie to nie zdawalo egzaminu i ja sie bardzo bardzo ciesze z tego, ze wprowadzilam te zmiany.
Ale np karmienie o 6.30 poki sie da, poki bede miala pokarm to zostaje

Szajus a Ty chcesz odstawiac tez?
U nas jest tak, woda z lovi 360, kaszka z lyzeczki na sniadanie, na kolacje z kubeczka treningowego, mm z butli

Babel zjadl wlasnie caly sloiczek rybki z warzywami na raz

Ciekawe, jak tam Mala
Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Aha, na dniach bedzie trzeci zabek

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 14:08   #4311
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Witam sie niesmialo Podczytywalam Was w zeszlym tygodniu,bo chcialam sie tez poodnosic do Waszych spraw. Ale to bez sensu i tak nic nie wiem Mam nadzieje,ze uda mi sie wbic Tesknilam dziewuszki Wiec subskrybuje watek i wracam do Was Wrzuce do klubu zdjecie Marcinkowe, cobyscie zapoznaly sie na nowo z prawie juz 10- miesiecznym dzieciem Buziaki
nomenklaturabinominalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 14:19   #4312
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ona jest śliczna! oczyska ma mega!

Cytat:
To teraz my

moja mała modeleczka

Cytat:

Świetnie wyglądacie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43786269]Laurko, gry dla 8latka pewnie, karotka... wg mnie nie, zbyt prosta, na moment. Mamy 3 z tej serii, raczej dla 3latka.

No i mama się doigrala, cała noga w gipsoie, nie tylko szyna, a jutro znow do ortopedy ze zdjęciem rtg.[/QUOTE]
cholera;( Szajuś, przykro mi
Niechże się ten P. ogarnie!

Cytat:
Debrah, ja zaczelam Pietraszka usypiac w lozeczku zanim przeczytalam ksiazke, tak po prostu sprobowalam czy sie da, dalo sie, i tak teraz usypiam. Pierwsza pobudke ma zazwyczaj po 2,5 - 3h, wczoraj to byly prawie 4godz!!! Wczesniej zawsze bylo to 40min spania w wozku, UU, odkladanie do lozeczka i potem to juz hulaj dusza piekla nieba, wiecie, jak nocki wygladaly.
Poza tym, biorac wszystkie czynniki do kupy - usypianie ze mna w lozeczku, regulacja drzemek, odstawienie UU, mm w nocy, jest lepiej, duzo lepiej. Babel pieknie je, spi o niebo lepiej niz jak byl kp, i dluzej! Wiecej mi do szczescia nie potrzeba
I absolutnie nie uwazam, ze kp to cos zlego, zebyscie mnie zle nie zrozumialy, po prostu u nas na dluzsza mete widocznie to nie zdawalo egzaminu i ja sie bardzo bardzo ciesze z tego, ze wprowadzilam te zmiany.

U nas jest tak, woda z lovi 360, kaszka z lyzeczki na sniadanie, na kolacje z kubeczka treningowego, mm z butli

Ciekawe, jak tam Mala

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Rozumiem. Mi chodziło czy ksiazka wyjaśnia skąd czerpie wiedzę.

Uwaga uwaga, news! Mała ma drzemkę od 13:45, wcześniej... zjadła niemal cały mały słoiczek obiadku! (może 2 łyżeczki zostały), ale otworzyłam nowy, po 5mcu, rosołek.
Więc dziś było :
W nocy kp.
Potem 7:30 kaszka
10:30 uu + drzemka
13:00 obiadek mały + uu do zaśnięcia i drzemka trwa do tej pory.
Nieźle!
Nie widzę nic złego w "sprawdzaniu czy coś się u dziecka zmieniło (ale nie tak jak zaleca to wspominana przez nas książka) " w kwestii spania, czyli np zobaczenie jak zachowa się w łóżeczku i czy zaśnie - jeśli obok (lub w łóżeczku) jest troskliwy kochający rodzic, nie zostawia dziecka samego i nie dopuszcza do przedłużonego płaczu.
Więc Lady, nie piję do ciebie w żaden sposób.

Co do uu : Piorusiowi zdarzało się odrzucać pierś na rzecz stałego jedzenia, wtedy odstawienie przebiega naturalniej i łatwiej, więc też Was rozumiem. Od początku chciałaś przejść po kp na mm z butli?

Czy jest tu jakaś mama, która planuje karmić do samoodstawienia?
Stary 2013-11-19, 14:19   #4313
ezzo
Zadomowienie

Dzien dobry,

Szaja szkoda mamy, kurna dorosla kobita
A dla meza oczywiscie i pwodzenia da niego, zobaczymy jak mu pojdzie z samodzielna przepierka

Mala sie nadal nieodzywala?

Cytat:

Ciekawe, jak tam Mala

Lady ciesze sie, ze u Was lepiej! I zycze, zeby tak juz zostalo!
U nas niestety znowu jestesmy w czarnej d..., to co wcczoraj sie dzialo, to nawet ciezko opisac, ale nagralsmy nasze histerie i wlasnie jestesmy w drodze do psychologa ( dziekuje Debrah ) u nas histerie nocne to chleb powszedni, ale jak obejrzalam dzisaj to wczorajsze nagranie i pokazalam kilku innym mamom w tym mojej, to wszyscy najpierw placz - bo serce peka, jak to sie widzi, potem niedowierzanie, ze jak tak pogodne w dzien dziecko moze sie tak zachowywac i sama sie przerazilam.

Szaja czy ja dobrze kojarze, ze ty kiedy pisalas cos gdzie mozna wyslac material do badania na pasozyty? Bo to jeszcze mi chodzi po glowie z rzeczy, ktore moga meczyc mojego skarba.
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 14:26   #4314
elllmi
Zakorzenienie

hej
ale jestem do tyłu ze wszystkim, przez te papiery to że syf w chałupie, sterta prasowania itd. to nic, ale że wizaż zaniedbałam

ciekawe co tam u Małej

mamy z Filipem dwie nowe zabawy: jak składam pranie, to rzucam w niego skarpetkami i zaciesza jak szalony i druga: odrywa taką końcówkę plastikową od parapetu i czeka, aż ją przyczepię, a jak udaję, że nie widzę, to krzyczy i nią wymachuje i tak w kółko

Cytat:
Wklejam mojego wczorajszego 9-miesiecznego leniwca i zegnam sie
Dobranoc
przesliczny jest i fryz ma rewelacyjny

Cytat:
ale zarąbiaszcze te spodenki aj ajaj http://www.hm.com/pl/product/21438?article=21438-B
rzeczywiście świetne ja znalazłam fajne ciuszki takiej mało znanje firmy, ale jakie drogie cholera

Cytat:
Ja bym byle jak ulozyla, ale mysle sobie: o, nie, cala nie bedzie zadowolona

Cytat:
jaaaaakie oczyyyyy

Cytat:
To teraz my

jak zwykle szaleje

Cytat:
buziaki dla małej

Cytat:
Wsciekne sie zaraz
umarłam

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 14:26   #4315
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Misiael to tagi smik na sznureczku, gra, mrygaja mu światelka i takie tam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1384867580293.jpg (67,2 KB, 11 załadowań)

Stary 2013-11-19, 14:29   #4316
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
Witam sie niesmialo Podczytywalam Was w zeszlym tygodniu,bo chcialam sie tez poodnosic do Waszych spraw. Ale to bez sensu i tak nic nie wiem Mam nadzieje,ze uda mi sie wbic Tesknilam dziewuszki Wiec subskrybuje watek i wracam do Was Wrzuce do klubu zdjecie Marcinkowe, cobyscie zapoznaly sie na nowo z prawie juz 10- miesiecznym dzieciem Buziaki
Ahoj! Wbijaj

Dziewczyny ... Oddycham powolutku... CODZIENNIE QRWA "COŚ"! Nosz ... siostra TZ poszła sobie do reala na noc wykładać towar bo jej załatwili koledzy "fuszkę". Miało być od 19 do 5/6. PO 20 dzwoni do TZ że ona o 3 może skończyć. I czy ma już samochód żeby po nią przyjechać. Jak usłyszała że nie to z przekąsem że na nogach do nas przyjdzie rozumiecie? Po 1. taksówki są. Po 2. no comment.
Zadzwoniła o 2, że jedzie taksówką i zaraz u nas będzie... Ale miałam nerwa... Ja wiem, że przesadzam... Ale kurcze, co chwilę z jego strony coś trzeba itp.
Najlepsze że ona tak kilka razy może w miesiącu mieć. I ja kilka razy w miesiącu będę się wkurzać że TZ się w środku nocy tłucze bo jedzie po nia..
A wiecie jaki z niego sqrwiel? Jak widział że się wnerwiłam to specjalnie do mnie czy dzisiaj mój ojciec po pracy z Młodą przychodzi na dwie godziny jak zwykle. Bo JEMU to nie pasuje.

Ale dziewczynki ładniutkie i oczusie piękne Neti ładnie Antonio słodziak

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

dla Oli(f)wki

Elllmi chłopaki musieli obok siebie leżeć na noworodkach bo Dawid też parapet w kuchni zdemontował z boku

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 14:32   #4317
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Dzien dobry,

Szaja szkoda mamy, kurna dorosla kobita
A dla meza oczywiscie i pwodzenia da niego, zobaczymy jak mu pojdzie z samodzielna przepierka

Mala sie nadal nieodzywala?

Lady ciesze sie, ze u Was lepiej! I zycze, zeby tak juz zostalo!
U nas niestety znowu jestesmy w czarnej d..., to co wcczoraj sie dzialo, to nawet ciezko opisac, ale nagralsmy nasze histerie i wlasnie jestesmy w drodze do psychologa ( dziekuje Debrah ) u nas histerie nocne to chleb powszedni, ale jak obejrzalam dzisaj to wczorajsze nagranie i pokazalam kilku innym mamom w tym mojej, to wszyscy najpierw placz - bo serce peka, jak to sie widzi, potem niedowierzanie, ze jak tak pogodne w dzien dziecko moze sie tak zachowywac i sama sie przerazilam.

Szaja czy ja dobrze kojarze, ze ty kiedy pisalas cos gdzie mozna wyslac material do badania na pasozyty? Bo to jeszcze mi chodzi po glowie z rzeczy, ktore moga meczyc mojego skarba.
Udało się ze Stein? Jedziecie? Suuuper!
Kciuki kciuki trzymam za Was !
Stary 2013-11-19, 14:34   #4318
hope01
Zakorzenienie

mała jak tam????

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 14:38   #4319
mala_19kw
Zakorzenienie

Cześć kochane moje Śpiesze wam donieść że obyło się bez IP (na szczęście)ale już miałam zamiar po tym jak wam napisałam pakować małego i jechać.
Z nosa mu ciekło jak z kranu przez co nie mógł nim oddychać. Buzią też miał problem więc oczywiście się dusił. Spał u M. na rękach ale po 10 minut,dopóki go nie przydusiło. W końcu wpadłam na pomysł żeby nasmarować mu klatkę,plecki i stópki tym żelem dla dzieci. Pod nos maść majerankowa plus porozwieszane ręczniki z kropelkami ułatwiającymi oddychanie. Jakoś po godzinie,dwóch dał się odłożyć do łożeczka.
Noc,takiej się właśnie spodziewałam,pobudki co pół godziny od momentu zaśnięcia do momentu obudzenia. Na szczęście gorączki nie miał. Dziś po kilku inhalacjach i lekach jest poprawa ale jest strasznie marudny i noszę go cały czas na rękach. Dlatego dopiero pisze bo niedawno usnął.

Dziękuje wam za troskę Jesteście przekochane.

Będę pewnie wieczorem o ile znowu nie będziemy przechodzić tego co wczoraj. Gdyby nie "zalewał" go tak ten katar to byłoby w miarę ok.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 14:38   #4320
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

nie wiem jak ty/inne dziewczyny kp ale ja uwielbiam to kiedy ją podniosę, dam uu, a ona od razu uspokaja oddech, przytula się, kładzie na mnie rączki i śpi dalej

Cytat:
ale oczy cuuuudne!!!!

Cytat:
To teraz my

Cytat:

[/COLOR]A wogóle to dzisiaj moja Oliwka kończy 9 miesięcy jej jak to zleciało ...

Cytat:

mala i duza neti! kloniki takie z Was

Cytat:

Wy tu o farbowaniu włosów, a ja mam spokój, nie farbuję już 1,5 roku i mam prawie całe naturalne. Jaka wygoda, ufff. Nie zamierzam /do tego na razie wracać (przynajmniej póki nie mam siwych włosów, a do tego jeszcze wiele lat zostało...).
oj
moj kolega mial siwe wlosy w wieku 17 lat!!!!

Cytat:
Wsciekne sie zaraz

o chu.u złoty!

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43786269]

No i mama się doigrala, cała noga w gipsoie, nie tylko szyna, a jutro znow do ortopedy ze zdjęciem rtg.[/QUOTE]

wykrakalam
i co teraz?

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
no nareszcie, ile mozna czekac?
witaj!!!!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości