|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Cytat:
![]() Ja poszłam na pierwszą wizytę, żeby potwierdzić ciąże i pani doktor od razu widziała 2 fasolki Jakie było nasze zdziwienie hehe Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#692 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Cytat:
Oj jak ja się boje ,że z jednym sobie nie dam rady to co dopiero z dwójka.
tęsknie. nie ważne, czy jesteś jeden kilometr ode mnie, czy tysiąc kilometrów ode mnie... i tak tęsknie . Krzyś: http://www.suwaczki.com/tickers/dxgi3ew1dblq93ps.png Nasze Maleństwo: http://www.suwaczki.com/tickers/orefskjolqcz6tby.png |
|
|
|
|
#693 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#695 |
|
Rozeznanie
|
Mi się podoba dla dziewczynki Aleksandra lub Anna. Chciałam Zuzię, ale ich dużo :P A u chłopca to mam trzy typy: Kacper, Jan lub Leon... Zobaczymy jak będzie za kilka miesięcy, może mi się zmienią pomysły
![]() A mnie wkurza jak ktoś np mówi: nie dawaj Anna, bo Anny są takie i takie |
|
|
|
#696 |
|
Wtajemniczenie
|
Nikii89 wiesz jak będzie gorzej jak wnuczka się urodzi to im ładnie podziękuję i wnuczki nie będą widywać,bo póki co mam więcej do powiedzenia w tej sprawie ...
I ja postawiłam warunek dla narzeczonego ... że będziemy jeździć z Gabi do jego babci wtedy jego mama jak zechce to przyjdzie odwiedzić,ale do ich domu dziecka nie zawiozę,bo jest syf,pełno dymu tytoniowego ... palą wszędzie,zauważyłam,ze z papierosem chodzą po całym mieszkaniu i nawet ten popiół na ziemię zrzucają ... Zawsze jakoś próbuję się wyprzeć aby tam nie jechać,nie mam ochoty po prostu. Jego brat w ogóle ani słowem non stop siedzi w pokoju zamknięty 24h ... gra i nic wiecej,facet 22 lata a do roboty nie ma zapału ... siostra nie powiem jaka i jeszcze trzeba im pomagać ! Jak dziecko się urodzi i chociaż raz zauważę jak tż im pomaga to wie co go czeka ... albo my albo oni . Bo też jego matka pracuje,ojciec dorabia,to niech wyślą syna do pracy,a nie jeszcze z nim ciągnie ... papieroski,kawusia itp . Lolja jeszcze 19,ale już niedługo ... jak będę rodzić w maju to 20 będę miała skończoną,bo 3 marca mam urodziny ... Ale przed ciążą jakiś takich problemów nie było i teraz wszystko wychodzi,na początku związku tż w ogóle bronił mnie i nie chciał zapoznac ze swoją rodziną i dopiero po kilku miesiącach to zrobił ... i wyszło szydło z worka
|
#697 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko z czasem zaczęły mnie denerwować pytania typu : ej Lilka jak Ty naprawde masz na imię bo to chyba przezwisko jest. Ale zawsze na to odpowiadałam ze moje prawdziwe imie to Lilia.
tęsknie. nie ważne, czy jesteś jeden kilometr ode mnie, czy tysiąc kilometrów ode mnie... i tak tęsknie . Krzyś: http://www.suwaczki.com/tickers/dxgi3ew1dblq93ps.png Nasze Maleństwo: http://www.suwaczki.com/tickers/orefskjolqcz6tby.png |
|
|
|
|
#698 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie siedzę na internecie i przeglądam jakies proste przepisy i coś znalazłam ... i nie wiem jak to wybić sobie teraz z głowy
NUTELLA ICEPPUCCINO Składniki: -3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej -150 ml wody -150 ml mleka -2 gałki lodów waniliowych lub orzechowych -4 łyżki nutelli -bita śmietana do dekoracji, może być light Przepis: Kawę rozpuść w wodzie. Do małego garnuszka włóż nutellę, dolej mleka i podgrzewając na małym ogniu bardzo dokładnie wymieszaj, a następnie ostudź. Za pomocą miksera wymieszaj kawę z wystudzonym mlekiem nutellowym. Dodaj do tego lody. Przelej do szklanki i dekoruj śmietaną, Podawaj z długą łyżką deserową. ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Lolja u mnie było praktycznie tak samo,jedyna z imieniem bo mało jest Marlen jednak ale Twoje imię mi bardzo się podoba,też myślałam o tym żeby tak córcię nazwać ale jednak będzie Gabrysia
|
#699 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jak urodze to nadal będę miała 21, TŻ 27 Oj mnie od razu poznał ze swoja rodzinka na początku. Ale wtedy było dobrze teraz jest tragedja;/
|
|
|
|
#700 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie tż rocznikowo będzie miał 25 ale dopiero w listopadzie je skończy następnego roku
![]() Właśnie mnie zdenerwował i kłócimy się przez sms'y ... i jest super
|
#701 |
|
Zadomowienie
|
Paulka ahhh te Twoje bąbelki
Zostałam dziś poderwana wracam sobie do domu spokojnie, a tu ktoś nagle woła do mnie dzień dobry i się uśmiecha, byłam zdziwiona i zaczęłam się zastanawiać czy my się znamy mężczyzna koło 30 wysoki brunet przystojny podziękowałam grzecznie i powiedziałam, że mam narzeczonego, życzył szczęścia i miłego dnia.. taki przystojniak ehh a mój TŻ to w ogóle zazdrosny nie jest coś mi się wydaje, że jest zbyt pewny siebie, a raczej pewnie myśli, że może mieć głowę spokojną skoro jestem z nim w ciąży czas chyba to zmienić macie jakieś pomysły??
|
#702 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ten moj to chciał córeczke nazwać Lidka ale mu szybko wybiłam z głowy , że Lilka i Lidka w jedym domu to za dużo. ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
u nas kłotnie teraz są czymś normalnym dobrze , że on mi chociaż ustepuje ![]() Cytat:
O proszę a ja myslałam , że tylko moj tak ma , że zazdrosny nagle przestał być. Wcześniej to był z niego zazdrosnik jakich mało , a teraz juz nie;(
|||
|
|
|
#703 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Dla mnie to piękne imię, więc nic dziwnego U nas w grupie przedszkolnej jest akurat jeden Jakub - nasz ![]() Ja też mam bardzo popularne imię i nigdy mi to nie przeszkadzało ![]() My dla dziewczynki też mamy wybraną Tosię, a Tosiek teraz bardzo dużo ![]() Mam tylko nadzieję, że dziecko nie będzie mi miało za złe drugiego imienia nosi imię po moim Tacie - Marian! Ja mam na drugie Irena i szczerze nienawidziłam tego imienia Zwłaszcza jak musiałam odebrać coś od dyrektora przy całej szkole
Edytowane przez Magdi555 Czas edycji: 2013-11-19 o 15:00 |
||
|
|
|
#704 |
|
Zakorzenienie
|
Vampirka jak robisz takie pulpety??
To trzeba było grzecznie im powiedzieć , że Tobie przeszkadza zapach tytoniu i Ci jest niedobrze i dlatego masz otwarte okno. Pallas Ril ja się zbytnio nie przejmuję tym że może być dużo takich samych imion. Moje imię też popularne w podstawówce było Nas 3 , w liceum 4. Teraz moja najlepsza kumpela ma tak samo na imię jak ja . Bratowa TŻ tak samo – i co za tym idzie mój syn ma mamę i matkę chrzestną o tym samym imieniu i nazwisku ![]() lajla nie pakuj się w takie mieszkanie !! wiem co mówię bo my mieszkamy teraz z dziadkiem TŻ, jego rodzicami, bratem , i bratem z żoną gdzie za niedługo urodzi się jeszcze im dziecko. Dlatego ja namawiam TŻ na wyprowadzkę do moich dziadków. Co do imienia Kaja nie słuchaj sąsiadki , imie jest ładne. A ja znam też ludzi co dali psu na imię Aga, Sonia lub Maciek. Coodmalina widze że gustujecie z TŻ w takich starych imionach To nawet fajnie bo nie zaginą ![]() Menia mamy takie samo podejście U mnie teściowa wiele razy pokazała że ma w nosie moje zdanie itp. I dlatego nie dostaje wnuka na spacer i na górę. Powiedziałam TŻ że jak zauważę że stosuje się do moich zasad to OK. a tak to nie. Owszem mogą do niego przyjść do Nas na dół pobawić się itp. Tego im nie zabraniam, ale nie zostawiam też go z nimi już sam na sam.Do moich rodziców też rzadko z małym jeżdżę po pierwsze bo mam do nich żal że nie byli na roczku swojego pierwszego wnuka, no i też przez te fajki ;/ Młody się obudził czas na zabawę nie szkrobcie dużo :P---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Seleniti opowiedz to TŻ tylko skończ na zdaniu "i zaprosił mnie na kawę" nie mów mu że nie poszłaś albo poszłaś. Zobacz co on na to ![]() Mój też niestety zazdrosny nie jest a choć trochę mógłby być. :P
|
|
|
|
#705 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi jeszcze bardzo podoba się imię Lenka
ale jest już w rodzinie i Marlena i Lena to tez nie za bardzo ![]() Tylko szkoda tej mojej siostrzenicy,bo w grudniu kończy dwa latka,jest taka śliczna a urodziła się bez prawej rączki od łokcia ... i niby nic nie było widać na usg itp,jakoś wierzyć mi się w to nie chce. Chyba,że moja siostra cioteczna chodziła do jakiegoś ginekologa,który nie sprawdzał tego itp ... Nie mam pojęcia ... Seleniti u mnie jest tak samo ... jestem w ciąży to już ma spokojną głowę,że mnie nie straci ... i też muszę mu to jakoś wybić,tylko nie wiem jak. Tż ostatnio się zdenerwował jak byliśmy na zakupach i spotkałam starego znajomego,jest sporo starszy ode mnie i w dzieciństwie bardzo mi się podobał i powiedziałam to dla narzeczonego to od razu bulwers " chcesz to idź do niego jak Ci się podoba dalej " ... i foch ![]() Lolja bo jadąc na poligon musiał zajechać do swoich rodziców i dla braciszka oddał klawiaturę a znając życie i tak będzie mu potrzebna i będzie kupował nową - czyli nastepny wydatek . A braciszek siedzi w domu,22 lata bez pracy i ciągle napierdziela w gry,rodzice kawę mu podsuwają pod nosek i papieroski. Rozumiem,żeby ten brat jeszcze rozmawiał z nami,ale on się nawet do mnie nie odzywa ... nie przedstawił się ani nic,ciągle siedzi w swoim pokoju przed ekranem .. I zapewne pożyczył od razu pieniądze ... tak czuję ...
|
#706 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#707 |
|
Zadomowienie
|
Lojla widzę, że TŻci nasi nawet w podobnym wieku
no cóż widocznie im się tak odmieniło ja nie wiem co oni w głowie mają tak jakby kobiety w ciąży nie mogły podobać się mężczyznom, a przecież w gruncie rzeczy brzuszek jeszcze na tak wczesnym etapie da sie ukryć więc jak by się chciało to by się ktoś znalazł Ja muszę coś zrobić żeby on zmienił swoje myślenie, bo jeżeli on uważa, że może przestać o mnie zabiegać, starać itd bo jego pozycja jest pewna, to jest w grubym błędzie, ot co
|
#708 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#709 | |||||
|
Zakorzenienie
|
O to widzę mamy wspólną strategię na sprzątani piwnicy
Cytat:
![]() Cytat:
Bo miałam stos ciuszków a i młody był spokojny (nadrabia dziś ) teraz pewnie się nie uda ![]() Cytat:
Co do Majek to jedyne imię jakie się u Olisia w żłobku powtarzało, to właśnie MAJKA też mam kilka znanych maluchów Majesk, mi się jakoś ni widzi ![]() Cytat:
![]() Ona nam potem powiedziała: Olaf, jak pies Cytat:
Niby już wybraliśmy, ale może Tżta przekupie ![]() Co do przekupienia, to muszę go na krzesło do kuchni namówić, bo stary zdezelowany taboret tam nie pasuje, a mój kregosłup w ciąży nie lubi stać przy garach za długo ![]() Właśnie mam ogłoszenie parafialne ![]() Właśnie sobie przypomniałam że skoro urodziny to trza jakies ciacho, wiec musze coś na szybko i coś co Tż lubi a tą czekolade uwielbia
|
|
#710 |
|
Zadomowienie
|
Menia mój mi czasem mówi tak samo
Nikii bardzo dobry pomysł
|
#711 |
|
Wtajemniczenie
|
Niki żebym ja miała z nimi w jednym mieście mieszkać nawet to bym zwariowała ...bo dla nich ja jestem od wykorzystywania mnie.
Ja boję się jednego..bo oni są zadłużeni i mają mieszkanie socjalne i mogą ich wygonić w każdej chwili i będą chcieli się wtedy do narzeczonego wprowadzić ... Rozumiem,że to są rodzice,ale do przesady ... pracują i w kilka dni przefiukają pieniądze,bo papieroski 4 osoby palą w domu,kawusia ... ojciec alkoholik,mamusia ostatnio zafundowała sobie mop parowy który stoi w szafie i zapłaciła za niego a na opłaty nie ma później ... To jest chore ! Niby tż powiedział,że im nie pomoże wtedy ale ja wiem,że i tak wymięknie ... wtedy po prostu ja się wyprowadzę . Mamy kredyt na głowie,jeszcze moi rodzice jak mogą to nam pomagają żeby było łatwiej a oni by tylko kasę z nas ciągneli ...
|
#712 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#713 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
heh także,"mam jeszcze szanse",że to jednak dziewczynka jest![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mi się bardzo podoba Inka,ale no jak bedzie brzmiała poważna kobieta w wieku np.40 lat. bo Inka to pełne imie;p Dlatego jak się okaże,że córeczka to będzie Dalia(Dalinka,Dala,Inka): D no a dla synusia chyba Aleksander(Alek),bo małżowi Tomasz,Wiktor się nie podobają.. |
|||
|
|
|
#714 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W mieszkaniu 3 pokojowym będzie mieszkać Nasza dwójka plus dziecko , teść, dwie siostry i brat. Gdybyśmy jeszcze nie mieli innej możliwosci , to bym tam poszła. A tam moj mieszkanie stało by puste. a co do pracy to mu powiedziałam , że będę mogła go zawozić narazie tam do roboty a pozniej sam by dojerzdzał czy cos.
|
|
|
|
#715 |
|
Wtajemniczenie
|
Vampirka co narobiłam smaka ?
![]() :brzyda l:Z góry przepraszam,ale nie mogłam się powstrzymać
|
#716 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
on sam twierdzi że szkoda Irena to bardzo piękne imię, mi podoba się też Irmina ![]() Cytat:
nie twierdzę że nowoczesne imiona są brzydkie, ale te stare są takie piękne i polskie (powiało nacjonalizmem)
|
||
|
|
|
#717 |
|
Zakorzenienie
|
A powiedziałaś mu o podrywie?
![]() Udało mi się odzyskac punkty rosmanowe I kupiłam dziś roszponkę, oglądaliśmy z facetem teściowej film o roszponce w nd i jakoś musiałam kupić
|
#718 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a teściom powiedziałam, że źle się czuję od i muszę (dlatego mogłam zostawić sobie szparkę na oddychanie, bo miałam całkiem zamknąć). A później jak zaczęli marudzić, że oddychać nie mogą (niby od wiatru), to powiedziałam, że "trzeba było tyle nie palić" ![]() No i TŻ-owi powiedziałam, że następnym razem jak będę miała gdzieś ich wieźć, to ma im powiedzieć, że mają nie palić przed wejściem do samochodu!
|
|
|
#719 |
|
Zakorzenienie
|
selenti, tak a propos twojego podrywacza, to przypomniała mi się historia sprzed dwóch lat, jak poszłam kiedyś do castoramy kupować jakieś śrubki, ja oczywiście zielona, więc poprosiłam o pomoc pana z obsługi, ten mi pomógł znaleźć co chciałam i mówi: dam pani te śrubki ale za numer telefonu
ja szok, czułam jak zaczynam się rumienić , ale w porę otrzeźwiałam i pokazałam mu pierścionek zaręczynowy, mówiąc przykro mi
|
#720 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oj to współczuje szwagra. Cytat:
Cytat:
Z Kai jednak nie zrezygnuje ![]() Sama nie wiem skad moi rodzice wytrzesneli imie Lilia.
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:04.

mężczyzna koło 30 wysoki brunet przystojny
taki przystojniak ehh
coś mi się wydaje, że jest zbyt pewny siebie, a raczej pewnie myśli, że może mieć głowę spokojną skoro jestem z nim w ciąży
czas chyba to zmienić 

Ja mam na drugie Irena i szczerze nienawidziłam tego imienia
a choć trochę mógłby być. :P