Chcemy mieć starania z głowy i przeskoczyć na wątek mamusiowy. Staraczki-mamusie cz.8 - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-19, 15:23   #4351
manieczka1
Zakorzenienie

Dot.: Chcemy mieć starania z głowy i przeskoczyć na wątek mamusiowy. Staraczki-mamusi

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość
faceci ogólnie inaczej do starań podchodzą, mojego też czasem trzeba przycisnąć... ale wtedy nie mówię mu, że dni płodne są i musimy się bzykać, tylko po prostu zabieram się za niego. Bo jak słyszał "dni płodne" to momentalnie ma inne zajęcia, zmęczony jest itd.
zgadzam się w 100%
Ale powiem Wam, że podoba mi się ostatnio podejście mojego męża. Jeszcze niedawno trzeba było mu argumentować że teraz jest dobry moment na starania, teraz już normalnie o tym mówi itp. czasem tylko ma wątpliwości czy będzie dobrym ojcem, bo pracuje na zmiany i często jest zmęczony ale ja mu powtarzam, że damy radę i wszystko będzie dobrze

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 15:25   #4352
God Of War 20
Zakorzenienie

Dot.: Chcemy mieć starania z głowy i przeskoczyć na wątek mamusiowy. Staraczki-mamusi

cos mi sie z netem dzieje ostatnio jakis dziwne rzeczy wyskakuja nawet na wizaz nie moge wejsc, pisalam ale mi skasowalo wiadomosc... ehh

wiem ze musze przeniesc mamusie ze staraczek ale komp odmawia posluszenstwa
Stary 2013-11-19, 15:29   #4353
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez missbennet Pokaż wiadomość
wybaczam

z tym budzikiem to już parę razy czytałam, że ta 8 to trochu późno... poświęcę się! tylko w końcu mąż mnie z łóżka wyrzuci, bo go pikanie termometru wybudza, a to śpioch straszny

w ostatnim cyklu nie mierzyłam chyba 2 dni, bo-uważaj- zgubiłam termometr a teraz w weekend byliśmy u kuzynki, wywiązała się impreza i nocleg... a termometr został w domu... no, ale za 2-3 dni mam termin @ więc zobaczymy... a jak nie wyjdzie, to od przyszłego miesiąca będę mierzyć sumiennie!

dziewczyny, a co wy powiecie o wykresie?

Każdą, która kliknie w link, który podałaś przeniesie do jej wykresu
Musisz pod wykresem kliknąć na "udostępnij wykres", tam wejść w zakładkę "link" i go nam skopiować
Skopiuj dziewczynom poprzedni i obecny wykres

18.05.2015
Leoś
cowie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 15:30   #4354
neska1412
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Hej Ja niestety już wiem od czego ten dziwny śluz wczoraj, a mianowicie nieoczekiwanie 24dc przyszła@ Także wygląda na to że w tym cyklu miałam bardzo szybko owulację i się z tżtem spóźniliśmy... 1 cykle 28 dni jedne 23 nie wiem czy wszystko ze mną tak do końca w porządku... Oczywiście jestem załamana, wygląda na to że będę musiała zamknąć działalność bo nie będę płacić miesięcznie 1200 zł ZUS żeby móc iść potem na l4 bo nie wiem jak długo to "zachodzenie" potrwa a póki co przychodów brak Mam tego wszystkiego dość, zwłaszcza że tżt też jakoś bardzo nie chce się "przyłożyć" do tych starań. Chyba będę się musiała wypisać z listy bo w mojej obecnej sytuacji to zupełnie nie ma sensu a i z drugiej strony te oczekiwania, obserwacji doprowadzają mnie do szału Czasem się zastanawiam co ja takiego złego w życiu zrobiłam że mam takiego pecha, a ten rok 2013 to już wogóle tragedia....
Wiesz co a nie myslałaś o zawieszeniu? Wtedy nie płacisz składek a możesz się wtedy doczepić do ubezpieczenia męża lub zarejestrować się jako bezrobotna. Zajdziesz w ciąże zapłacisz jedna składkę i idziesz na L4
neska1412 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 15:39   #4355
ila87
Zakorzenienie

Wiecie co? Zmienię jednak tak jak sugerujecie owu na 19dc. Tylko jak to zrobić?

Kurde, już tliła się we mnie nadzieja, a tu kolejny dzień spadku
Stary 2013-11-19, 15:39   #4356
missbennet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cowie Pokaż wiadomość
Każdą, która kliknie w link, który podałaś przeniesie do jej wykresu
Musisz pod wykresem kliknąć na "udostępnij wykres", tam wejść w zakładkę "link" i go nam skopiować
Skopiuj dziewczynom poprzedni i obecny wykres
racja, zagalopowałam się więc link do porzedniego cyklu i do bieżącego
missbennet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 15:53   #4357
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ila87 Pokaż wiadomość
Wiecie co? Zmienię jednak tak jak sugerujecie owu na 19dc. Tylko jak to zrobić?

Kurde, już tliła się we mnie nadzieja, a tu kolejny dzień spadku

Kliknij na 19dc. Otworzy Ci się to okienko. I tam na dole małym druczkiem masz "zaawansowanie wykrywanie owulacji włączone". Klikasz na to i wykrywanie owulacji się wyłączy, a owulacja zaznaczy się właśnie w 19dc

18.05.2015
Leoś
Stary 2013-11-19, 16:01   #4358
ila87
Zakorzenienie

Cytat:
Kliknij na 19dc. Otworzy Ci się to okienko. I tam na dole małym druczkiem masz "zaawansowanie wykrywanie owulacji włączone". Klikasz na to i wykrywanie owulacji się wyłączy, a owulacja zaznaczy się właśnie w 19dc
Done! Dzięki
Stary 2013-11-19, 17:39   #4359
katekatee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez neska1412 Pokaż wiadomość
Wiesz co a nie myslałaś o zawieszeniu? Wtedy nie płacisz składek a możesz się wtedy doczepić do ubezpieczenia męża lub zarejestrować się jako bezrobotna. Zajdziesz w ciąże zapłacisz jedna składkę i idziesz na L4
To nie takie proste jakb się wydawało, teraz dużo dziewczyn kombinuje z otwieraniem działalności w ciąży i ZUS to bardzo kontroluje, a ja nie chcę mieć żadnych zatargów z ZUSem. Żeby iść na l4 musisz mieć opłacone min 3 składki, wiec tak czy siak musiałabym płacić, no a teraz mam ciągłość więc w każdej chwili mogłabym iść na l4 no i nie byłoby by żadnych gadek z ZUSem bo działalność prowadzę już 1,5 roku. A z drugiej strony to jak czytam jak dziewczyny właśnie kombinują z tą działalnością.. ja bym chyba nie miała odwagi

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość
ale tak na maxa się rozkręciło? czy plamisz?
Na maksa @ jak byk

Cytat:
Kochana może jednak jakimś cudem, kiedy już straciłaś nadzieję - jednak się uda
Przytulam Cię mocno :tuli:
A z TŻtem to chyba musisz poważnie porozmawiać. Bo chyba jak każdy facet nie do końca rozumie powagę sytuacji i o co w tym wszystkim chodzi
Sama nie wiem co robić, męczy mnie ta presja w związku z tymi ZUSami. Czasem tak myślę że chyba los nie chce żebym w tej ciąży teraz była.....

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 17:49   #4360
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
zgadzam się w 100%
Ale powiem Wam, że podoba mi się ostatnio podejście mojego męża. Jeszcze niedawno trzeba było mu argumentować że teraz jest dobry moment na starania, teraz już normalnie o tym mówi itp. czasem tylko ma wątpliwości czy będzie dobrym ojcem, bo pracuje na zmiany i często jest zmęczony ale ja mu powtarzam, że damy radę i wszystko będzie dobrze

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mój ma podobnie, chociaż nie pyta czy ma płodne czy nie, ale jak chciałam, żeby nie kończył we mnie to stwierdził, że nasienie trzeba oszczędzać chociaż to nie są jeszcze płodne a on: "nie??? a kiedy????"
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 18:27   #4361
kotka34
Zadomowienie

witam sie ponownie bylam zarejstrowac sie do gina i gdybym nie powiedziala ze jestem w ciazy to dostalabym sie do niego dpoiero po nowym roku bo takie sa kolejki a wiec wizyte mam 27 trzymac kciuki
kotka34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 18:45   #4362
agnieszkaK
Zadomowienie

witam

melduję się po pracy i zebraniu, już mam dość,ale muszę trochę ogarnąć co tu się działo

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

o kurcze!!!!!!!!!!!!
wchodzę w między czasie na wykresy na ovu i co???????
maciejka !!!
gratuluję!!!
agnieszkaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 18:48   #4363
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiecznie_pod_wiatr Pokaż wiadomość
o ja cie - mojemu psiakowi (chyba) pierwszy mleczak wypadł . Będziemy dziś świętować
O pamietam jak naszemu leciay i zbierała m z dywanu

Cytat:
Napisane przez wik_and_ola Pokaż wiadomość
O matko! To chyba strasznie wysoki jest! Mój przy 182 cm wzrostu ma rozmiar 43

Widziałam, widziałam, słodkie są strasznie, nie mogłam się napatrzeć...

Nie wydaje Ci się... leci okropnie
Moj ma 182 kub 185

Nadrobilam ale nic wiecej nie pamietam

Dziękuję za wszystkie kciuki egzamin poszedl mi dobrze

Wysłane z mojego GT-P3110 przy użyciu Tapatalka
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 18:53   #4364
ila87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kotka34 Pokaż wiadomość
witam sie ponownie bylam zarejstrowac sie do gina i gdybym nie powiedziala ze jestem w ciazy to dostalabym sie do niego dpoiero po nowym roku bo takie sa kolejki a wiec wizyte mam 27 trzymac kciuki
A proszę

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
Brawo!
Stary 2013-11-19, 19:10   #4365
agnieszkaK
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marszalka Pokaż wiadomość
hej babiszony
kurde nie wiedziałam, że jak się ma wolne to człowiek tak się rozleniwia, tragedia normalnie nic mi się nie chce
tak to jest,ale fajnie,że masz wolne, tylko częściej do nas zaglądaj i odezwij się
Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
Nie przewidzisz...

Ja już jutro mam wizytę u gina w końcu.

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

hejka
to kciuki za jutrzejszą wizytę
Cytat:
Helloł, helloł
Dużo żeście napisały od wczoraj

A ja wczoraj pojechałam zrobić sobie badanie tarczycy. Żeby sprawdzić czy nie będąc już w ciąży wciąż muszę ją leczyć. Moja endokrynolog zalecała mi jakąś znikomą ilość badań, więc sobie sama kilka dopisałam na skierowaniu.
I co się okazało? Że to co miałam duuuuuużo podwyższone, jest wciąż duuuuużo za dużo podwyższone.
Ona mi kompletnie tego nie kontrolowała. Kontrolowała tylko TSH, FT3 i 4, a tamtego badania kompletnie nie zlecała "bo już nie trzeba".
I co? I Okazuje się, że bardzo trzeba, bo wynik mam wciąż daleki od normy.
Co gorsze, zaczynam się właśnie zastanawiać czy to nie z tej winy poroniłam. Z winy tarczycy i lekarki, która tego nie wyleczyła...

Tylko zastanawiam się. Bo mam Hashimoto, o choroba autoimmunologiczna. Na ciążę może wpływać tak, że traktuje zarodek/płód jako ciało obce i się go próbuje pozbyć.
A ja jednak chodziłam te 3 tygodnie z obumarłą ciążą. Więc może faktycznie zarodek się nie rozwijał, a mój organizm w tym nijak nie zawinił, bo jednak podtrzymywał tę ciążę?

Kurcze mam mętlik w głowie. Teoretycznie nie powinnam się obwiniać i zadręczać, ale myśląc potencjalnie o kolejnej ciąży powinnam wiedzieć, czy może to nie mój organizm powoduje poronienie...
piszą teraz jak głupie,ale to dobrze, lubię tak, choć godzinę już nadrabiam, a w piecu muszę palić i obiad robić,
a co do badań tarczycy, to dobrze,że znowu sprawdziłaś, ale na pocieszenie powiem,że moja szwagierka, krótko przed tym jak zaszła w ciążę dowiedziała się,że ma te Hashimoto,przerażona i w ogóle. A jej córeczka wspaniała i zdrowa, co prawda miała problemy z ciążą i chyba z 2 m-ce bardzo dużo była w szpitalu, chyba w 4 mcu, ale nie wiem czy to przez to. Zakończyło się wszystko dobrze. Więc spokojnie.
Stary 2013-11-19, 19:13   #4366
*katinka*
Raczkowanie

Cytat:

OŁ MAJ GAD! Szpieg
Coś podejrzanie dużo wiesz

Nooo, ale ok... Witaj w naszych skromnych progach

dostało mi się

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Nie kupiliśmy łóżka, nie możemy się na nic zdecydować Mąż wpadł na pomysł, żeby zostawić narożnik jako kanapę do siedzenia, a kupić sam materac i rozkładać go na noc na środku pokoju... a w dzień miałby stać oparty o ścianę za kanapą Strasznie się napalił na takie rozwiązanie, ale ja jakoś nie jestem przekonana
ciężki wybór, zawsze mam problem z kupnem mebli
ale z tym materacem to chyba trochę przesadził

ja zupełnie nie kumam jak tą wróżbę zrobić
jak się ma kołysać na płeć to OK, jeszcze jestem w stanie to sobie wyobrazić
ale jak to Wam pokazuje litery
Stary 2013-11-19, 19:18   #4367
ila87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *katinka* Pokaż wiadomość

A ja się tej wróżby boję
Stary 2013-11-19, 19:25   #4368
*katinka*
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ila87 Pokaż wiadomość
A ja się tej wróżby boję
A ja właśnie jestem strasznie ciekawa co mi by pokazało tylko nie wiem jak się do tego zabrać
Stary 2013-11-19, 19:42   #4369
(kicia)
Zakorzenienie

mi wyszło 2 x chłopiec i raz dziewczynka

czyli będę robiła dziewczynkę do skutku

tylko żeby choć jedno się udało

Stary 2013-11-19, 19:49   #4370
agnieszkaK
Zadomowienie

a ja nie robię, bo raz nie wierzę, a dwa i tak bym się pewnie wkurzyła, mimo,że nie wierzę w takie rzeczy, wolę nie robić.
Stary 2013-11-19, 20:03   #4371
Jagatka_N
Zakorzenienie

Cytat:
Helloł, helloł
Dużo żeście napisały od wczoraj

O widzisz. A ja Ci zdążyłam wysłać zaproszenie zanim przeczytałam, że o nie prosisz
W ogóle (chyba) odpowiedziałam Ci dzisiaj na Twoją wiadomość. Chyba, bo jakoś tak to wygląda jakbym ją sama do siebie wysłała

Jak tak rozdajesz to i ja się poczęstuję na wszelki wypadek

No juuuuuż niecierpliwa Ty

O kurde Znalazłam sobie w necie tę wróżbę Zaraz idę robić!

OŁ MAJ GAD! Szpieg
Coś podejrzanie dużo wiesz

Nooo, ale ok... Witaj w naszych skromnych progach

Gratuluję
Krecha jak nic

A ja wczoraj pojechałam zrobić sobie badanie tarczycy. Żeby sprawdzić czy nie będąc już w ciąży wciąż muszę ją leczyć. Moja endokrynolog zalecała mi jakąś znikomą ilość badań, więc sobie sama kilka dopisałam na skierowaniu.
I co się okazało? Że to co miałam duuuuuużo podwyższone, jest wciąż duuuuużo za dużo podwyższone.
Ona mi kompletnie tego nie kontrolowała. Kontrolowała tylko TSH, FT3 i 4, a tamtego badania kompletnie nie zlecała "bo już nie trzeba".
I co? I Okazuje się, że bardzo trzeba, bo wynik mam wciąż daleki od normy.
Co gorsze, zaczynam się właśnie zastanawiać czy to nie z tej winy poroniłam. Z winy tarczycy i lekarki, która tego nie wyleczyła...

Tylko zastanawiam się. Bo mam Hashimoto, o choroba autoimmunologiczna. Na ciążę może wpływać tak, że traktuje zarodek/płód jako ciało obce i się go próbuje pozbyć.
A ja jednak chodziłam te 3 tygodnie z obumarłą ciążą. Więc może faktycznie zarodek się nie rozwijał, a mój organizm w tym nijak nie zawinił, bo jednak podtrzymywał tę ciążę?

Kurcze mam mętlik w głowie. Teoretycznie nie powinnam się obwiniać i zadręczać, ale myśląc potencjalnie o kolejnej ciąży powinnam wiedzieć, czy może to nie mój organizm powoduje poronienie...
Odpowiedzialam
Jak tak czytam o tej tarczycy to zastanawiam się czy nie poprosić o takie badania jak pójdę w czwartek z wynikiem hist., tylko czy da mi skierowanie tak na moje życzenie nigdy nie miałam żadnych problemow z tarczycą, a w zasadzie nawet nie wiem czy moze ich nie mam, no bo skąd jak badań nikt mi nigdy nie robił w tym kierunku. I masz racje ze to też moze być przyczyna poronień, gdzieś kiedyś o tym czytałam, tylko nie wiem czy nadczynność czy niedoczynność
A Ty mialaś kiedyś wcześniej badaną tarczyce, jakieś problemy? Myślałam że skoro nie masz ani nadczynności ani niedoczynności to wszystko ok jezu nic kompletnie o tym temacie nie wiem a jak widać nie do końca da sie ufac lekarzom

Cytat:
Hej Ja niestety już wiem od czego ten dziwny śluz wczoraj, a mianowicie nieoczekiwanie 24dc przyszła@ Także wygląda na to że w tym cyklu miałam bardzo szybko owulację i się z tżtem spóźniliśmy... 1 cykle 28 dni jedne 23 nie wiem czy wszystko ze mną tak do końca w porządku... Oczywiście jestem załamana, wygląda na to że będę musiała zamknąć działalność bo nie będę płacić miesięcznie 1200 zł ZUS żeby móc iść potem na l4 bo nie wiem jak długo to "zachodzenie" potrwa a póki co przychodów brak Mam tego wszystkiego dość, zwłaszcza że tżt też jakoś bardzo nie chce się "przyłożyć" do tych starań. Chyba będę się musiała wypisać z listy bo w mojej obecnej sytuacji to zupełnie nie ma sensu a i z drugiej strony te oczekiwania, obserwacji doprowadzają mnie do szału Czasem się zastanawiam co ja takiego złego w życiu zrobiłam że mam takiego pecha, a ten rok 2013 to już wogóle tragedia....
Ojj szkoda strasznie że jednak @ przyszła
Przykro mi że w pracy nie idzie, tym bardziej że baaardzo się starasz Nic złego nie zrobiłaś i tak do tego nie możesz podchodzić kochana, oby teraz było tylko lepiej...od nowego roku moze coś ruszy w Twojej branzy, tylko wiem-jakoś trzeba dotrwać do nowego roku nie wiem co doradzić/poradzić

A ja Wam powiem że boję się takich wróżb, tzn tego ze wywrózy mi cos złego
Stary 2013-11-19, 20:15   #4372
Elfka86
Zakorzenienie

O matko, ale nadrabiania

Wiem tylko, że maciejka zobaczyła II kreski gratulacje
Stary 2013-11-19, 20:30   #4373
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jagatka_N Pokaż wiadomość
Odpowiedzialam
Jak tak czytam o tej tarczycy to zastanawiam się czy nie poprosić o takie badania jak pójdę w czwartek z wynikiem hist., tylko czy da mi skierowanie tak na moje życzenie nigdy nie miałam żadnych problemow z tarczycą, a w zasadzie nawet nie wiem czy moze ich nie mam, no bo skąd jak badań nikt mi nigdy nie robił w tym kierunku. I masz racje ze to też moze być przyczyna poronień, gdzieś kiedyś o tym czytałam, tylko nie wiem czy nadczynność czy niedoczynność
A Ty mialaś kiedyś wcześniej badaną tarczyce, jakieś problemy? Myślałam że skoro nie masz ani nadczynności ani niedoczynności to wszystko ok jezu nic kompletnie o tym temacie nie wiem a jak widać nie do końca da sie ufac lekarzom

Przykro mi że w pracy nie idzie, tym bardziej że baaardzo się starasz Nic złego nie zrobiłaś i tak do tego nie możesz podchodzić kochana, oby teraz było tylko lepiej...od nowego roku moze coś ruszy w Twojej branzy, tylko wiem-jakoś trzeba dotrwać do nowego roku nie wiem co doradzić/poradzić

Nie mialas badanej tarczycy przed staraniami? Przeciez to jedno z glownych badan widzisz ja tez tyle czasu nic nie wiedzialam
Stary 2013-11-19, 20:31   #4374
Elfka86
Zakorzenienie

Ale piękny wysyp rozpoczęłam

Powróżę sobie jutro jak małża nie będzie boście mnie zaciekawiły

A w ogóle to chciałam objawy to mam śpię cały czas, latam sikać co pół godziny, na okrągło jestem głodna i na dodatek mam brodawki mi się powiększyły już mega ale fajowo

Cieszę się, ze tyle zaciążonych będzie w lecie poród za porodem reszta brać się do roboty
Stary 2013-11-19, 20:33   #4375
(kicia)
Zakorzenienie

to kto następny do II kresek ?

Stary 2013-11-19, 20:38   #4376
wik_and_ola
Zadomowienie

Cytat:
Współczuję , faktycznie masz kiepską sytuację z tą pracą. Szkoda, że @ przyszła, problemy same by się rozwiązały. Porozmawiaj z tż, może dacie radę jeszcze jeden cykl pociągnąć, tylko on wtedy musiałby dobrze współpracować. Szkoda tak teraz rezygnować

Cytat:
Trzymam kciuki Będzie dobrze. Który to będzie tydzień?

Cytat:
O pamietam jak naszemu leciay i zbierała m z dywanu

Moj ma 182 kub 185

Nadrobilam ale nic wiecej nie pamietam

Wysłane z mojego GT-P3110 przy użyciu Tapatalka
Gratulacje!!!

Cytat:
Napisane przez agnieszkaK Pokaż wiadomość
a ja nie robię, bo raz nie wierzę, a dwa i tak bym się pewnie wkurzyła, mimo,że nie wierzę w takie rzeczy, wolę nie robić.
Mam takie samo podejście
Stary 2013-11-19, 20:39   #4377
debraM
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość
powinnaś iść ze swoimi cyklami do specjalisty Kogoś, kto się Tobą dobrze zaopiekuje bo widać leki nie pomagają
Nie no plan leczenia jest, nie można wszystkiego na raz zrobić. Lekarka powiedziała, że trzeba po kolei eliminować problemy. 1. plamienia, 2. nieregularne cykle, 3. bolące piersi przez całe cykle, 4. dopiero dzidzia. Oczywiście możemy pominąć wszystkie punkty i zacząć od końca. Jakbym miała 28 dniowe cykle to to szybciej zlatywało
Cytat:
Oj kochana Nie poddawaj się wszystko się ułoży Nie opuszczaj nas

Cytat:
Muszę z nim jeszcze pogadać ale to c hyba najlepsze wyjście z tej całej sytuacji, myślę że gdyby mu bardziej zależało to by się spiął a tak to same wiecie wielka łaskę mi robi... I jeszcze do mnie wczoraj tekstem że może za mało pracuje że nie ma przychodów, no wszystko moja wina. Jest teraz bardzo ciężki okres a do tego to ciągle myślenie o ciąży. Można oszaleć...

On sie weźmie w garść jak już będzie za późno to taki typ co myśli dopiero po fakcie, ale jak ja działalność zamknę to gumku pójdą w ruch bo z jego wypłaty w czwórkę nie wyżyjemy. Uciekam do Wiktora, ryczeć mi się chce no ale co zrobię
Współczuję Ci sytuacji Mam nadzieję, że teraz będzie tylko lepiej
Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość

TŻ mnie spytał czy sprawdziłam kiedy umrzemy
A co on taki ciekawski

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
U nas to samo Ani razu podczas starań nie mówiłam mężowi: "o, dzisiaj powinniśmy pobrykać, bo owulacja może się zbliżać" - według mnie taki przynajmniej częściowy spontan jest lepszy, niż wszystko dokładnie zaplanowane i zrobione niejako z przymusu, "bo trzeba"

Nie kupiliśmy łóżka, nie możemy się na nic zdecydować Mąż wpadł na pomysł, żeby zostawić narożnik jako kanapę do siedzenia, a kupić sam materac i rozkładać go na noc na środku pokoju... a w dzień miałby stać oparty o ścianę za kanapą Strasznie się napalił na takie rozwiązanie, ale ja jakoś nie jestem przekonana
Mój teraz powiedział, że mam mu mówić jak będą TE dni to on się bardziej postara, cokolwiek to znaczy

Może podwieście materac pod sufitem jak to zrobili w bitwie o dom

Cytat:
Moja obrączka zmieniła zdanie.
Pytam ją - za ile miesiący będę w ciąży - żadnego ruchu
Którego miesiąca tego roku zajdę w ciążę? - 11 (3 razy to powtarzałam )
Którego dnia cyklu miałam owulację - 22 (ovu wyznacza 23, ale wtedy miałam zakłócony pomiar, więc kto wie? )
Po ilu dniach od owulacji zobaczę pozytywny test ciążowy - 14
Którego dnia miesiąca dowiem się o ciąży - 27 (to równo 14 dni po owulacji)
I naprawdę nie ruszałam ręką i nie zerkałam na ovu. Dopiero potem zweryfikowałam.

Fajna zabawa. Jeszcze, żeby to była prawda to w ogóle

Aaaa i jeszcze ile miesięcy będę w kolejnej ciąży - 9

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Ja jak niechcący ruszyłam ręką to zaczynałam od nowa
cowie zbzikowałaś

Cytat:
Sama nie wiem co robić, męczy mnie ta presja w związku z tymi ZUSami. Czasem tak myślę że chyba los nie chce żebym w tej ciąży teraz była.....
To mamy takie same losy

Cytat:
za wizytę !
Cytat:
No to super

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 20:49   #4378
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *katinka* Pokaż wiadomość
dostało mi się

ciężki wybór, zawsze mam problem z kupnem mebli
ale z tym materacem to chyba trochę przesadził

Przecież żartuje ale widzę, że od dawna nas poczytywalas. Szkoda, że się wcześniej nie ujawniłaś

A litery bardzo prosto - zanurzasz obraczke w szklance z wodą. Wynurzasz. Liczysz kolejną literę alfabetu przy każdym stuknieciu w szklankę. Jak przestaje stukać - zapisujesz na jakiej literze się zatrzymało. Zanurzasz znowu i tak aż Ci imię wyjdzie

Cytat:
Napisane przez Jagatka_N Pokaż wiadomość
Odpowiedzialam

Koniecznie zbadaj tarczyce! To jedno z podstawowych badań w ciąży jak Ci lekarz nie da skierowania to uciekaj od niego.
Tarczyca to ważny narząd w przebiegu ciąży. Zaopatrza w hormony i Ciebie i dziecko. No i lubi się "psuć" w ciąży, więc trzeba kontrolować

Cytat:
Napisane przez agnieszkaK Pokaż wiadomość
tak to jest,ale fajnie,że masz wolne, tylko częściej do nas zaglądaj i odezwij się

to kciuki za jutrzejszą wizytę

piszą teraz jak głupie,ale to dobrze, lubię tak, choć godzinę już nadrabiam, a w piecu muszę palić i obiad robić,
a co do badań tarczycy, to dobrze,że znowu sprawdziłaś, ale na pocieszenie powiem,że moja szwagierka, krótko przed tym jak zaszła w ciążę dowiedziała się,że ma te Hashimoto,przerażona i w ogóle. A jej córeczka wspaniała i zdrowa, co prawda miała problemy z ciążą i chyba z 2 m-ce bardzo dużo była w szpitalu, chyba w 4 mcu, ale nie wiem czy to przez to. Zakończyło się wszystko dobrze. Więc spokojnie.
Dzięki, mam nadzieję, że i u mnie tarczyca nie jest winna

A ja już zaczynam "odczuwać " wczesne objawy, jakie miałam w poprzedniej ciąży. Paranoi można dostać podczas starań

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość

cowie zbzikowałaś

Nie odbieraj mi nadziei i zabawy

18.05.2015
Leoś
Stary 2013-11-19, 20:50   #4379
ila87
Zakorzenienie

Cytat:

A ja już zaczynam "odczuwać " wczesne objawy, jakie miałam w poprzedniej ciąży. Paranoi można dostać podczas starań
Wykresik wygląda obiecująco
Stary 2013-11-19, 20:52   #4380
FlightlessBird
Zakorzenienie

debraM nie tyle ciekawski, co się ze mnie nabijał i ta palnął

TŻ patrzy na mecz, pewnie zaśnie przed nocką A ja się nudzę w łóżku
FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości