|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, Mamy, Wizażanki - rozgadane koleżanki PM2012
|
|
|
|
#1832 |
|
Zadomowienie
|
I gdzie tu daleko szukać jak moja teściowa usłyszała jakie imiona chcę nadać moim córeczkom jak już zajdę w ciążę to mnie dosłownie wysmiała i powiedziała z ta jej 'miną', że jej się nie podobają.. a marzą mi się Aleksandra i Hanna.
|
|
|
|
#1833 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi się Hania bardzo podoba |
|
|
|
|
#1834 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za to co do imienia dla chłopca to podoba mi się Maksymilian lecz mojemu TŻ nie bardzo..
|
|
|
|
|
#1835 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
dziękuję za miłe słowa odnośnie sukienek Magnusia, pokaż nabytki! ![]() Sadonkowa, piękne imiona wybrałaś, wszystkie są na mojej liście
|
|
|
|
#1836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo ładne imię, ale podobno Hanki to małe rozrabiary Mnie to nie interesuje, że się komuś nie podoba mój wybór, to Nasze dziecko i będzie miało na imię tak jak My mu wybierzemy, a nie rodzina, jeszcze tego by brakowało, żeby prababcia imię wybierała. Ona miała już swoje 5 minut przy nadawaniu imion swoim dzieciom, a po za tym moja babcia jest dziwna kobietą, kocha tylko dwójkę wnucząt z 9, nawet tego nie ukrywa, więc dziwne by było, że by coś się jej podobało jak Ja bym wybrała. Mój TŻ ostatnio powiedział na nią babciu, a Ona do niego "Ja nie jestem Twoją babcią", więc kazałam mu mówić "proszę pani" to teraz się oburzyła i powiedziała, że jej nie szanuje. Powiedziałam mojej mamie, że już jej się w głowie poprzestawiało i lepiej niech ja trzyma z dala ode mnie bo kiedyś dojdzie do rękoczynu (na☠☠☠... babce i zwale na hormony ciążowe ). Najlepsze było jak powiedzieliśmy, że ślubujemy to babcia stwierdziła, że w ciąży jestem bo tyle lat się prowadzaliśmy i nagle ślubu Nam się zachciało, więc musi być jakaś przyczyna, a jak po ślubie się okazało, że nie jestem w ciąży to powiedziała, że biorę tabletki anty i co ze mnie za kobieta bo dzieci nie chce ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- sadonkowa - fajnie, że do Nas zaglądasz, odzywaj się częściej ![]() Może zrobiło się ciążowo, ale zawsze można zmienić temat, żeby wszystkie mogły się udzielać
|
|
|
|
|
#1837 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Któraś z was próbowała tej wróżby na sobie? |
|
|
|
|
#1838 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to rzeczywiście babcia pojechała po całości, a te biblijne imiona jak Jakub czy Dawid jej nie przekonały? heheh no nic Justii będziemy głąbami i damy dzieciom imiona jak półgłówki ![]() my kupiliśmy łóżeczko i mieliśmy je złożyć, ale w sumie bez sensu byłoby je składać znów po miesiącu więc stoi już z materacykiem - a dziś dokupiłam sztywny przewijak na łóżeczko ![]() Cytat:
heheh i potem każda następna też tak miała na imię, ale trzeba pamiętać, że przecież to od imion ludzi nazywano zwierzaki a nie odwrotnie... ileż to było psów Sara, Oskarów itd. Mi się tam Malwina podoba i wcale mi się z krową nie kojarzy ![]() Cytat:
jak tam życie??na szczęście te imiona nie jej muszą się podobać ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem o co chodzi twojej teściowej ale imiona są bardzo ładne. I pamiętaj że to nie jest wątek ciążowy... Tak się zrobiło... Ale chętnie pogadamy o czymś innym ![]() Justi fajne podejście babci nie ma co ![]() sadonkowa pierwsze słyszę o takiej wróżbie ![]() Dziś zaczynam 18 tc więc w sumie 5 mc.,
|
|
#1840 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna - to już 5-ty miesiąc???? ja nie mogę się nadziwić jak u kogoś ta ciąża szybko leci
brawo!
|
|
|
|
#1841 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, że My mamy z nią kontakt taki bardziej okazjonalny bo jak bym miała z Nią mieszkać to chyba bym ją rozniosła. My mamy zamiar na początku grudnia składać łóżeczko i robić przemeblowanie w sypialni , lepiej niech stoi i czeka wcześniej, niż później wszystko na szybko ![]() Poproszę zdjęcia ![]() ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
, a mi się jakoś teraz ten czas wlecze
|
||
|
|
|
#1842 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Życie leci nam prawie błogo i zgrzeszyłabym jakbym zaczęła narzekać jak się kłócimy to o to co zrobic na obiad a w kwestii dzieci to jeszcze odsuwamy te myśli od siebie ale ich nie wykluczamy. O wpadkę jest ciężko gdyż ciągle łykam anty wg zaleceń ginelokog.. jak nie biore to zanika mi okres ( o czym już kiedyś wspominałam chyba) wygląda to jak pco a nie jest więc jak zdecydujemy się na dziecko to obiecała, że będziemy stymulować i dzidzia bedzie nie ukrywam, że mój Małż by po cichu chciał ale jeszcze jesteśmy młodzi i damy sobie jeszcze chwilkę czasu, ułożymy sprawy mieszkaniowe i wtedy na spokojnie zajmiemy się dzidzią..
|
|
|
|
|
#1843 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się wieczorową porą... Jestem wypompowana a to dopiero 2 dzień pracy... Uff a gdzie weekend...
Tak dziewczyny już 5 miesiąc ![]() Sadonkowa - ja miałam to samo ciągle byłam na tabsach bo inaczej nie miałam w ogóle okresu. Od 4 lat słyszałam że mogę mieć problemy z zajściem. A okazało się że w czerwcu odstawiłam tabsy byłam na duphastonie i clostybegyt i buch w lipcu się udało - byłam zszokowana bo powiem nastawialiśmy sie na długomiesięczne starania ale i szczęśliwa bo bałam się że będzie to trwało i że nie będzie łatwo... Także to PCO wcale nie jest takie strasznie. A poza tym cieszę się że u was wszystko ok... Oby tak dalej.
|
#1844 |
|
Zakorzenienie
|
Justii - zdjęcia łóżeczka z materacykiem
ale ono nie stoi jeszcze w tym miejscu co trzebaa zdjęcie przewijaka zrobię gdzieś koło piątku, bo coś jestem wypompowana .. . https://picasaweb.google.com/1098247...95834821659890 Sadonkowa - cieszę się że życie toczy się wam spokojnie i szczęśliwe. Na każdego przyjdzie czas jeśli chodzi o potomstwo, ja czekałam praktycznie do 30-tki zanim poczułam że ten czas nadszedł ![]() Moja znajoma z PCO też dość szybciutko zaszła w ciążę, więć mam nadzieję, że i wam się szybko uda
|
|
|
|
#1845 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
najważniejsze, że maluszek niedługo będzie z Wami ![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1846 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() sadonkowa- jak ja Cię tutaj dawno nie widziałam Super, że wszystko się wam układa i żyjecie sobie spokojnie. Na wszystko przyjdzie czas i odpowiedni pora, nie ma się co spinać... trzeba słuchać głosu serca żeby wiedzieć że to już jest ten odpowiedni czas ![]() Małgoś- widzę, ze u Ciebie już można gościć dzidzia My zwlekamy ze skręceniem łóżeczka jak najdłużej, bo nie mamy wiele miejsca a z łóżeczkiem będzie jeszcze mniej jeszcze musimy przykleić naklejki na ścianę na której będzie stało łóżeczko![]() JJJustynAAA- 5 miesiąc ![]() Byłam wczoraj na wizycie u gina Szyjka jeszcze długa tak że porodu jeszcze nie będzie w najbliższych dniach Badał mi przepływy i wszystko jest Ok... teraz mała będzie już tylko przybierała na wadze W niedzielę mam iść do niego do szpitala na dyżur, zrobi mi GBS i KTG![]() Muszę sie zebrać w sobie i zacząć pakowac torbę do szpitala... jeszcze brakuje mi biustonosza do karmienia tak wiec chyba pozostaje mi all... A wy już sie zaopatrzyłyście w jakiś biustonosz do karmienia? Możecie coś polecic?
|
#1847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo fajne łózeczko ![]() Sadonkowa- cieszę się że u Was wszystko OK a jeśli chozi o dzieci to wszystko na spokojnie, nie ma się co spinać i odliczać. Jak się człowiek stresuje i zamartwia to nic nie wychodzi Justyna- 5 miesiąc- ale ten czas leci katie-- duża ta Twoja córa co do biustonoszy to ja bym zainwestowała w dobry cyckonosz
|
|
|
#1848 |
|
Zakorzenienie
|
Bolid dla młodego przyszedł
|
|
#1849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zawsze wolę kupić dwa porządne niż 5 tanich, które nie trzymają mi cycochów i po pierwszym praniu są do wyrzucenia. Na kiedy masz termin porodu ? ![]() Córcia już sporawa, ciekawe jak duża się urodzi ![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Wózek wygląda na bardzo lekki , pod pachę go weźmiesz i będziesz spacerować Bardzo ładny , ciekawa jestem jak będą się sprawować kółka w śniegu. Gondola można przekładać?Bardzo ładny (tfu tfu) kwiat na stoliku :P Edytowane przez justiii87 Czas edycji: 2013-11-20 o 11:02 |
|
|
|
|
#1850 |
|
Zakorzenienie
|
Tak wszystko jest przekładsne w wózku. Tu tak na szybko wpieta gondola odwrotnie
w obie strony sie montuje. Wózek jest lekki - to było główne kryterium
|
|
#1851 | |
|
Rozeznanie
|
Fajny
Cytat:
chciałam taki lekko usztywniany na fiszbinie. No i moje cycki nawet w ciąży sa mikroskopijne- w rozmiarze B, więc akurat o grawitację się nie boję, ale chciałabym coś poprostu ładnego![]() Mierzyłam wczoraj np taki: (tylko ze w sklepie kosztował 90 zł http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...647834907.html Termin mam na 21 grudnia Mam nadzieję, że się młoda nie zapędzi i nie urośnie do ponad 4 kg
|
|
#1852 |
|
Zakorzenienie
|
Magnusia bolid fajowy...
Katie nie wiele czasu ci zostało... I już twoja dziecinka będzie z wami... Poza tym miałam ciężką noc... Po 23 małż wysłałam małża do kuchni żeby napił się syropu z cebuli bo nie może sie pozbyc tego przeziębienia... I jakoś długo nie wracała... Za chwilę krzyczy na cały dom że nam się bojler z wodą popsuł i cieknie... Okazało się że cała kotłownia w gorącej wodzie... pełno pary no i wszystko w wodzie. Mamy koło kotłowni taką nie wielką spiżarkę no i mąka, cukier wszystko w wodzie No i do 1 w nocy sprzątaliśmy... Dziś ma przyjechać spec od bojlera, ale niestety raczej trzeba będzie kupić nowy - min 700 zł no a do tego nie mamy ciepłej wody od wczoraj... No i minął cały dzień spec sie nie pojawił. Z nowym bojlerem będzie dopiero w piatek. Czyli kąpiel w misce i brak wody ciepłej do piatku... Masakra... W opisie jest link - proszę o głosy - 3 w ciągu dnia ... będę wdzięczna za każdy oddany
|
#1853 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ty to rzeczywiście lepiej przygotuj sobie już torbę ![]() na dobry stanik warto wydać, będzie ci służył długo i zobaczysz różnicę w noszeniu super, że wizyta u gin udana i masz dobre wieści ![]() wygląda super! Cytat:
|
||
|
|
|
#1854 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i na all sporo tańszy ![]() Moje cycochy też sporo nie urosły, jedynie są pełniejsze , ale to dobrze ![]() no to termin coraz bliżej piękny prezent świąteczny ![]() ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1855 |
|
Zakorzenienie
|
na poprawę humoru:
|
|
|
|
#1856 |
|
Zakorzenienie
|
Justii super rysunek
U mnie trochę lepiej kąpiel wziełam u cioci, niedawno wróciłam... Bojler ma być jutro... Zaczynam się coraz bardziej zaokrąglać... Jak to małż stwierdził robi się mnie więcej
|
#1857 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1858 |
|
Zakorzenienie
|
ojjj tak, cooooooraz więcej, ale Justii nas też ciągle przybywa....
|
|
|
|
#1859 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1860 |
|
Zakorzenienie
|
Justii - dokładnie!
będziemy szczuplejsze niż przed ciążą
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:37.

klik!
(na☠☠☠... babce i zwale na hormony ciążowe
). 

No ale cóż, nigdy sie wszystkim podobało nie będzie i najważniejsze żeby trzymać sie swojego zdania a nie kierowac opiniami innych
heheh i potem każda następna też tak miała na imię, ale trzeba pamiętać, że przecież to od imion ludzi nazywano zwierzaki a nie odwrotnie... ileż to było psów Sara, Oskarów itd. 

16.06.2012