|
|
#2251 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3
Cytat:
Na ciężarną czatować! ![]() ![]() CB radio? Coś Ty, rozwaliłabym na wertepach! ![]() Zajrzałam na naszą 1szą stronę i znalazłam nowe dla mnie pojęcie masaż Shantala, wzięłam i wygooglowałam i przy okazji obejrzałam sobie na youtubie inne filmiki, np. o kąpieli niemowląt. Tyle, że na filmikach się schytrzyli i dają większe dzieciątka, które już same trzymają główkę, a jak kąpać takiego noworodka? Masakra jakaś! Jak ja poradzę? I obleciał mnie strach i pomyślałam sobie, że ja przecież NIC nie wiem! Aaaa!
|
|
#2252 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Czyli oplaca sie? |
|
|
|
|
#2253 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2254 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wychodzę z założenia że im mniejsze dziecko tym łatwiej je będzie wydać na świat![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2255 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zaraz bedzie kilogram wygoglowalam sobie waszego faworyta, bardzo fajnie wyglada Cytat:
tez nie mialo sie to kiedy przyplatac, tylko akurat w ciazy ja jeszcze nie przechodzilam ospy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jesli chodzi o buty, to mam takie samo zdanie, musza byc nowe Cytat:
jak bys tak powiedziala, to pewnie musialabys drugi raz dmuchac ![]() Cytat:
Edytowane przez asienka213 Czas edycji: 2013-11-19 o 22:00 |
||||||
|
|
|
#2256 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też miałam dzisiaj akcję, tyle że ze strażą miejską. Włożyli mi karteczkę za szybę, pod domem. Wiem że tam nie wolno stawać, ale u nas po prostu nie ma miejsc parkingowych i wszyscy tam stają, a auta nie zagradzają nikomu drogi. No i się wkurzyłam, pojechałam do nich i jeszcze ochrzaniłam, że ja w zaawansowanej ciąży nie będę z zakupami lecieć dwie przecznice dalej i że to nie moja wina że nie ma miejsc parkingowych. No i dostałam tylko pouczenie.
|
|
#2257 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje raz jeszcze za słowa wsparcia, jestem już po wstępnym zapoznaniu się z dietą.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie wiem też czy na to wpływu nie ma ta nieszczęsna cukrzyca, bo dzieci matek z cukrzycą mają dość często dużą wagę
|
|||||
|
|
|
#2258 |
|
Raczkowanie
|
Jestem po pierwszych zajęciach w szkole rodzenia, było nawet fajnie, pierwsze zajęcia to takie bardziej organizacyjne, rozmawiałyśmy o wyprawce do szpitala, dolegliwościach w ciąży i kiedy jechać na porodówkę.
z takich ciekawych rzeczy to położna mówiła żeby napisać kartkę i przyczepić do nosidełka żeby mąż na wyjście wziął dla swojej kobiety kurtkę i buty niby logiczne ale często faceci podekscytowani wyjściem żony i dziecka ze szpitala często o tym zapominają![]() jak odejdą nam wody płodowe, to powinnyśmy na chwilę usiąść żeby główka dziecka dobrze wsunęła się w kanał rodny i od razu lecieć do szpitala, ta już widzę jak chlusną mi wody w centrum, ja przysiądę na ławeczce i zamarznę przy -20 st
|
|
|
|
#2259 |
|
Zadomowienie
|
też pomyślałam o tym, że cukrzyca może mieć wpływ na wagę małego...
|
|
|
|
#2260 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mnie się podoba. Jak patrzyłam na all to maty w podobnych cenach są ale np. bez melodyjek, a z elementami grającymi to już powyżej stówki. Generalnie to są piękne rzeczy, bardzo kolorowe, lubię takie pierdółki dla dzieci ![]() http://allegro.pl/baby-mix-sliczna-k...683664415.html http://allegro.pl/bright-starts-mata...689867945.html Teraz rozglądam się za leżaczkiem bujaczkiem. Mam co prawda po Marcelku w dobrym stanie z FP, ale tak mnie strasznie korci powydawać trochę kasy, nowe dziecko-nowe rzeczy chociaż może odpuszczę, bo taki nowy leżaczek to koszt porządnej karuzelki ze światełkami i pilotem![]() Cytat:
Piłaś samą czy z sokiem z cytryny?
|
||
|
|
|
#2261 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale w końcu trzeba to wszystko kupić, więc chciałabym mieć z głowy. A druga sprawa że zaraz grudzień, potem styczeń no a w lutym chciałabym już wszystko jednak mieć Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Zazdroszczę ![]() Cytat:
![]() Ja też drobna 163 cm i 51 kg sprzed ciąży Cytat:
bedzie wierciła dziurę w brzuchu aż sie człowiek zgodzi dla świętego spokojuKiedyś byłam na każde zawołanie żeby do niej jechać, teraz się oduczyłam ![]() Cytat:
![]()
|
|
#2262 |
|
Raczkowanie
|
kurcze czytam od południa ale teraz odpiszę
![]() jakaś taka roztrzepana jestem ostatnio ![]() 1. na sutki polecam własnej produkcji mleczko pamiętam że stosowałam różne maści,a było ich trochę ale dopiero jak mnie mąż opiepszył i odstawiłam wszystko to zaczęły się goić, brawa dla Tż za trzeźwe myślenie2. tak na bolące i nabrzmiałe piersi polecam kapuchę. Tż mi kupił, rozbił i przyniósł jak ja byłam totalnie załamana swoją bezradnością 3. ja stosowałam butelki i smoczki z aventu i polecam, w naszym przypadku nam spasowały i malutkiej 4. kurcze co z tym cukrem u nas na wątku, aż się zaczynam martwić na swoją kolej 5. chodziłam dzisiaj troszkę wystraszona bo dzidzia mało się ruszała od wczoraj, nockę miałam jakąś taką dziwaczną. jak bym nie spała tylko non stop myślała o dzidziusiu i o tym że mało się rusza. ręka zjeżdżała mi na brzuch i czekałam ka kopniaczka a potem zasypiałam i kopniaczka się nie doczekałam i takk w koło, jakaś schiza ale pojadłam na kolację teraz jogurta dużego i 2 banany a dzidziuś tak kopał jak nigdy. 6. wyprawkę do szpitala zacznę szykować jakoś w styczniu, myślę że wystarczy a jak narazie to jestem w kropce co małej kupić na mikołaja .... ![]() chce deskorolkę albo rolki no ale na zimędziewczyny czytałam że nie wolno leżeć na plecach od 5 miesiąca i najlepiej jak leży się na lewym boczku bo dzidzia najlepiej dotleniona, ale ja jakoś zasnę tylko na prawym albo na plecach, inaczej nie da rady, zmuszam się ale to nie na długo wyleżę na tym lewym boczku . co wy wiecie na ten temat?? |
|
|
|
#2263 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie miałam cukrzycy w I ciąży a Marcel urodził się mając 61 cm i 3750 wagi. Patrząc na rodziców: średni wzrost, szczupli, to niezły kolosek
|
|
|
|
|
#2264 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale o co chodzi z tą kurtką i butami? To nie będę tego miała w szpitalu? A w czym przyjadę? nie wiem, o co chodzi? ![]() Nieźle z tymi papierkami - czytałam, że w szpitalu tez się je stosuje czasem ja jutro zaczynam szkołę rodzenia - bardzo ciekawa jestem ![]() Aha i zapomniałam dopisać - ja już mam 8 kg na plusie. Ale wszytsko mi jakoś poszło od pasa w dół. Cycki nawet nie drgnęły, na buzi chyba nie zaokrągliłam się jakoś przesadnie, ale dupę mam wielką jak stodoła |
|
|
|
|
#2265 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2266 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Elunka, to podobne wymiary mamy ![]() dobrej nocki Wszystkim
|
|
|
#2268 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Rozbawil mnie ten tekst - do Twojej pupy nic nie mam
|
|||
|
|
|
#2269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego trzeba chłopom przypomnieć, co mają zabrać na wyjście dla dziecka i mamy
|
|
|
#2270 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Moze jak ją zawiózł do szpitala to zabrał żeby nie musiała ich pilnować
|
|
#2271 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ponoć nie było po mnie widać tylu kg, ale to i tak sporo jeśli chodzi o wagę wyjściową... A przytyłam dopiero 2kg (24tc) - bo na początku schudłam ![]() Cytat:
I ilu rzeczy jeszcze nie wiem Cytat:
Cytat:
Przekręcam się na prawy, a czasami śpię... na plecach Jeśli śpię na plecach to najczęściej rano i wtedy nie mam wyprotowanych nóg, a tak je "podkurczam". Ech, nie wiem, jak się tego oduczyć
|
|||||
|
|
|
#2272 | |
|
Zadomowienie
|
z cytryną
a kiedy Ty idziesz? Cytat:
|
|
|
|
|
#2273 |
|
Zakorzenienie
|
Mona ja ide w sobotę, więc pewnie w poniedziałek wieczorem będą wyniki
![]() Uciekam spać, buźki
|
#2274 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja taka niedoinformowana, bo nie rodzilam w pl. A tu mi Tz niczego nie zabral do domu, mialam swoja wielka szafe gdzie trzymalam wszystkie rzeczy ![]() Cytat:
Edytowane przez asienka213 Czas edycji: 2013-11-19 o 23:01 |
|||
|
|
|
#2275 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2276 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() też spadam Dobranoc |
|
|
|
|
#2277 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- Cytat:
ale córka wszystko ze mnie zessała
|
|
#2278 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2279 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- Dziewczyny jak bedziecie kupowac kosmetyki dla dzieci poczytajcie etykiety , musi pisać ze od 1 dnia bo przewaznie mówia i pisza dla noworodków a okazuje sie ze od 1 miesiaca życia sa .. co do kąpieli nie mozecie sie bać chwycic i koniec przeciez macie dwie rece zawsze moze ktos wam pomóc i umyć maluszka a wy bedziecie g otylko trzymac z dnia na dzien staniecie sie sprawniejsze w tym i chwyt bedzie mocniejszy dacie rade naprawde a ja jeszcze musze napisać ze bede rzadziej zagladała , zabrali mi laptopa do naprawy i korzystam z komputera mojego ojca
|
|
#2280 |
|
Raczkowanie
|
Dzień doberek wpadłam tylko życzyć miłego dnia wszystkim buziaki
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:12.

Na ciężarną czatować! 

Coś Ty, rozwaliłabym na wertepach! 

zaraz bedzie kilogram
95 procent to męskie, więc akurat mi się nie przydadzą, ale ja bym tego dziecku nawet do piaskownicy nie ubrała.
. I tak mam 100 w plecy 

nie wiem, o co chodzi?
ja taka niedoinformowana, bo nie rodzilam w pl. A tu mi Tz niczego nie zabral do domu, mialam swoja wielka szafe gdzie trzymalam wszystkie rzeczy