Biedronka - produkty godne polecenia cz XXIII - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-19, 20:39   #3961
Bysanda
Zadomowienie

Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia cz XXIII

Dziewczyny uzywacie kosmetykow z B. do mycia twarzy. Chcialabym kupic zel do mycia twarzy i jakis peeling, moze byc polaczone. Kiedys moja wspollokatorka go miała i całkiem byl fajny. Ktorys odradzacie? Czy wszystkie sa fajne?
Bysanda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 20:40   #3962
karolina_zb
Zakorzenienie

Zajrzałam dziś do Biedronki i kupiłam drażetki kokosowe, migdały w czekoladzie, kulę do kąpieli gruszka/cynamon i 3 szampony Deba
karolina_zb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 20:41   #3963
alamirka
Moderator

Cytat:
Napisane przez Bysanda Pokaż wiadomość
Dziewczyny uzywacie kosmetykow z B. do mycia twarzy. Chcialabym kupic zel do mycia twarzy i jakis peeling, moze byc polaczone. Kiedys moja wspollokatorka go miała i całkiem byl fajny. Ktorys odradzacie? Czy wszystkie sa fajne?
Kupuję i bardzo lubię Zwłaszcza żel micelarny i kremowy żel do mycia twarzy Ale lubię wszystkie.
alamirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 20:51   #3964
mysz899
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nightmare666 Pokaż wiadomość
Ja nie dam rady, bo męczę się takim stylem pisania i czytania tego

To super, że tak zareagowali, nie mają klienta daleko w tyle

Pewnie napisali tak dla swietego spokoju chyba nie sadzisz,ze wycofają cała partie ze sklepów

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

[QUOTE=Sasabina;43792039]
to nie jest kwestia podobania się czy nie - robisz błędy i z uporem maniaka nie chcesz przyjąć prawidłowej wersji

Jestem tego świadoma ale tak jestem nauczona i tak pisze wielkie mi halo .Ludzie robia gorsze błędy .Mój były mówił wyszłem,poszłem,żadko przez ż ma 39 lat po studiach(pochodzenie czy wyksztalcenie nie ma tu nic do rzeczy bo ludzie po studiach gorzej się wysławiają niż mniej wyksztalceni) i do głowy by mi nie przyszło go poprawiac no ale widać,że wizażanki nie maja co robic tylko obcych pouczać.
Co do ortografii nie mam z tym problemów z wyjątkiem tego jednego winogrona.
A jak już musisz wiedzieć dlaczego tak pisze to dlatego,ze irytuje mnie slowo winogrono i go nie używam i nikt mi nie zabroni.

Edytowane przez mysz899
Czas edycji: 2013-11-19 o 20:54
mysz899 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 20:53   #3965
patisia123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bysanda Pokaż wiadomość
chyba najbardziej popularny jest żel micelarny z bebeauty, ja też go uwielbiam
miałam tez żel-peeling i już nie był taki fajny
patisia123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 21:12   #3966
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kajmakowa Pokaż wiadomość
Proszę bardzo Naprawdę bardzo słodkie były te winogrona, warto kupić
Kupiłam, miałaś rację
Cytat:
Napisane przez monamonisia Pokaż wiadomość
a ja nie mam problemow z ortografia, jednakze nauczylam sie dzisiaj czegos ^^ OHYDNY zawsze pisalam 'ch' hihihi dziekuje Osobie, ktora mnie oswiecila <3
(...)
Cytat:
Napisane przez sowaaaaa Pokaż wiadomość

ja również całe życie piszę przez ch sama nie wiem czemu... jestem chyba jedną z osób o których Laisla( chyba ona wspomniała <ups> można się na tym forum czegoś ciekawego nauczyć
[/COLOR]
Nie ma sprawy, mi także wytykajcie jakby co
Cytat:
Napisane przez patisia123 Pokaż wiadomość
chyba najbardziej popularny jest żel micelarny z bebeauty, ja też go uwielbiam
miałam tez żel-peeling i już nie był taki fajny
Micelarny płyn (w buteleczce) jest super, mam pierwszy raz i będę do niego na pewno wracać Nie wrócę za to do tego żelu micelarnego w tubce, nie nadaje się do zmywania twarzy pomalowanej, jedynie rano ewentualnie

Kupiłam kilka paczuszek migdałów i kilka wafelków tassofini (resztki po gazetce herbacianej) oprócz codziennych standardów. Niestety żelki i pianki nie podlegają promocji
Brakuje mi pomelo w biedronie, wczoraj specjalnie jechałam do netto po to

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2013-11-19 o 21:13
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 21:25   #3967
malinowa87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bleuclair Pokaż wiadomość
Dokładnie, kilka stron wątku o tym,jaka to straszna zbrodnia, ignorancja języka ojczystego, bo Dziewczyna napisała "winogron",a nie "winogrono"-bez przesady. Znam zasady języka polskiego, moi znajomi, przyjaciele też, ale czasem każdemu zdarzy się napisać/powiedzieć coś nie tak. No chyba,że niektóre osoby na wizążu są doskonałe i nieomylne. Ja np wiem, że liczba mnoga słowa "kisiel" to "kisiele", a czasem mimo to jakoś spontanicznie nasuwa mi się "kiśle"-no okropne, czuję się z tego powodu analfabetką Raz zwrócić uwagę ok-ale raz, a nie każda oddzielnie się rozwodzi jak to fe i paskudnie.Zresztą chyba nie o tym wątek.
Co do migdałów w cynamonie to u mnie niestety nie ma, w Lublinie widziałam-ale myślałam,że dorwę u siebie i nie wzięłam.
Tak, wiem, że miało już nie być o ortografii, bo ileż można pisać to samo, zresztą nie o tym wątek. Ale na koniec chciałabym całość podsumować. Myślę, że kilka tych postów odnośnie tych nieszczęsnych winogron, które dziś miałyśmy (tudzież mieliśmy - w końcu są tu też panowie ) okazję przeczytać, było dużo bardziej wartościowe, niż posty w stylu "Kupiłam wiśniowe BonCreme a nie jagodowe, bo mój TŻ nie lubi jagód" albo "Miałam dziś kupić cukierki, ale nie kupiłam, bo się rozmyśliłam", które nie wnoszą absolutnie nic. Wiem, że to forum plotkarskie, ale głównie chodzi o polecanie tudzież odradzanie jakichś tam produktów i skoro mimo to tolerowane są te mega ilości postów opowiadających o tym, co nie smakuje naszemu TŻ albo o tym, że miałam iść do Biedronki ale nie poszłam bo mi się nie chciało, to parę tych mądrych wypowiedzi, nawet niezwiązanych z tematem, na pewno było bardzo przydatne. Co nie znaczy, że uważam, żeby kontynuować ten temat, bo to rzeczywiście nie o tym jest ten wątek. Ale skoro pisze się tu np o tym, że nasz kot nie chce jeść Puriny, co nie ma zbyt dużego związku z Biedronką, to i ja wyraziłam swe skromne zdanie na temat również niezwiązany z tematem wątku i popieram wszystkie Dziewczęta, które stanęły w obronie poprawnej polszczyzny Koniec tematu
malinowa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 21:32   #3968
agateq
goniąca własny ogon..

U mnie słodycze już są, ale kalendarzy ni hu hu... w czwartek pędzikiem popędzę!)

Instagram
agateq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 21:33   #3969
mysz899
Raczkowanie

Skoro w końcu już koniec pisania o ortografii to znalazłam sliczny winogron w osiedlowym sklepiku.
mysz899 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 21:41   #3970
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Napisane przez mysz899 Pokaż wiadomość
Od zawsze tak mowie i nie będę czegos zmieniac bo się komus to nie podoba

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

To watek o produktach z B czy ortograficzne
Cytat:
Skoro w końcu już koniec pisania o ortografii to znalazłam sliczny winogron w osiedlowym sklepiku.

To jest wątek o produktach z Biedronki, a nie o tych z osiedlowego sklepiku .

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 21:45   #3971
nadiaaa171
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agateq Pokaż wiadomość
U mnie słodycze już są, ale kalendarzy ni hu hu... w czwartek pędzikiem popędzę!)
U mnie nie ma ani kalendarzy ani max factora a na to czekam najbardziej

.95..89..85..80....75 :... 73.. 71.:..69

.." i wyciągnęła do mnie malutka rączkę..i siłę mi dała niespotykaną, i miłość największą, bezinteresowną.."
nadiaaa171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 21:48   #3972
Wenress
Zakorzenienie

Są u Was mikołaje z pomarańczowej czekolady? U mnie mnóstwo ale tylko zwykłe czekoladowe, może jakaś Poznanianka ma w swojej Biedro? Napaliłam się na nie bo kocham połączenie pomarańczy i czekolady a poza galaretkami raczej niewiele jest słodyczy w tym smaku

Ćwiczę!
Wenress jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 21:55   #3973
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:

A ja bardzo lubię Biedronkowe mięso mielone, ale nie garmażeryjne tylko te droższe, z łopatki bądź z szynki. Jest bardzo smaczne. I przynajmniej daje się smażyć, bo jak kupuję w sklepie i mielą od razu to pełno w tym mięsie wody i zamiast się smażyć ono się dusi. Z Biedronkowym nie ma tego problemu. I nigdy nie natknęłam się na nie świeże.
Stary 2013-11-19, 21:55   #3974
Synthesthesia
o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
o tym tak jakby foliowanym.

Tylko tutaj chodzi o fakt, że jeszcze jakiś czas temu to mięso nie śmierdziało. Dopiero od niedawna..
może producent się zmienił?

Synthesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 22:12   #3975
ganimedea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxi92 Pokaż wiadomość
A czy te praliny, ktore pojawiaja sie na swieta, za 17.99 chyba tez sa w promocji?
Cytat:
Napisane przez kasia77177 Pokaż wiadomość
tak kupiłam za 14 zł z groszami
Też mnie to uradowało, obleciałam za nimi 2 Biedronki, nim je dorwałam . Są pyszne i kupuję je już 3 rok

Odwyk pielęgnacyjny
Zbiory-kolorówka
ganimedea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 22:30   #3976
Harlanka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nightmare666 Pokaż wiadomość
Skoro żyjesz w Polce i jeśli uważasz się za Polkę to Twoim obowiązkiem jest znać choć podstawy ortografii. Matko, 24 lata a zero samokrytyki i brak dystansu do własnej osoby

Ej,po co się niepotrzebnie denerwować o pisownię skoro i tak w Biedronce nie ma perfum,są co najwyżej o ile się nie mylę wody toaletowe i perfumowane
Harlanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 22:36   #3977
Mania1987
Raczkowanie

GG do Mania1987

Cytat:
Napisane przez karolina_zb Pokaż wiadomość
Zajrzałam dziś do Biedronki i kupiłam drażetki kokosowe, migdały w czekoladzie, kulę do kąpieli gruszka/cynamon i 3 szampony Deba
a drażetki są przecenione?
Mania1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 22:41   #3978
Nanya_dnb
Zadomowienie

GG do Nanya_dnb

Cytat:
Napisane przez Harlanka Pokaż wiadomość
Ej,po co się niepotrzebnie denerwować o pisownię skoro i tak w Biedronce nie ma perfum,są co najwyżej o ile się nie mylę wody toaletowe i perfumowane
A po co drążyć ten temat

“Nie musisz patrzeć z zazdrością na własność innych; nikt nie posiada tego, czego nie mógłbyś zdobyć sam, bez zabierania drugiemu czegokolwiek.”
Nanya_dnb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 22:53   #3979
melania97
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _czarny_kot Pokaż wiadomość
Nawet nie chcę myśleć z czego składa się te biedronkowe mięso mielone w cenie 5,99/opakowanie 500g (chyba taka cena?)

Kupuję w biedronce dla psa ćwiartki z kurczaka, któregoś razu nie było, więc wzięłam w zamian mięso mielone. Pies nawet nie chciał go zjeść, musiałam całe wyrzucić.
Nie wyobrażam sobie jak pies może być aż tak wybredny...
Stary 2013-11-19, 22:56   #3980
laisla
Zakorzenienie

Ech te nieszczęsne winogrona okazały się pechowe dla mnie ale może nauczę się wreszcie spoglądać na paragon po odejściu od kasy, a nie w domu bo to nie pierwszy raz Zamiast winogron nabili mi przy kasie krówki (których wcale nie brałam), niemal trzy razy droższe, tak więc zerkajcie abyście Wy nie przepłacały. Będę czujna gdy w grę będą wchodzić produkty na wagę bo jednak mylą się chyba z przyciskami na kasie, nie chcę sugerować, że celowo, choć drugi raz w niedługim czasie jakieś cukierki na wagę robią zamieszanie na moich paragonach

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Mania1987 Pokaż wiadomość
a drażetki są przecenione?
Drażetki przy kasie były.

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2013-11-19 o 22:55
Stary 2013-11-19, 23:02   #3981
daranna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez melania97 Pokaż wiadomość
A dlaczego nie ? Jak dla mnie pies to mój najlepszy przyjaciel i kot też, staram się im kupować jak najlepsze jedzenie, moje też nie chcą jeść wszystkiego i wyobraź sobie że całe życie jesz pasztet i nic więcej, to nie jest normalne.
daranna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 23:14   #3982
_czarny_kot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melania97 Pokaż wiadomość
Nie wiem co w tym dziwnego, że pies nie chciał zjeść nieapetycznie "pachnącego" mięsa?
Tak, dbam o psa, karmię go kurczakiem, którego codziennie zjada ćwiartkę (chociaż te kurczaki też napakowane chemią, no ale gdzie dziś nie ma chemii), gotuję mu codziennie ciepły obiad i kupuję suchą karmę z górnej półki. I nie jest to ratlerek, a 35-kg pies. Zdecydowałam się na psa to o niego dbam. Szkoda, że większość tego nie rozumie i karmi swoje zwierzęta whiskasami/kitekatami/pedigre, nie mówiąc już o biedronkowej karmie PUFFI. A widzę, że w mojej biedronce PUFFI niestety sprzedaje się całkiem nieźle. Biedne zwierzęta.

Cytat:
Napisane przez daranna Pokaż wiadomość
A dlaczego nie ? Jak dla mnie pies to mój najlepszy przyjaciel i kot też, staram się im kupować jak najlepsze jedzenie, moje też nie chcą jeść wszystkiego i wyobraź sobie że całe życie jesz pasztet i nic więcej, to nie jest normalne.

Edytowane przez _czarny_kot
Czas edycji: 2013-11-19 o 23:15
_czarny_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 23:17   #3983
nadiaaa171
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _czarny_kot Pokaż wiadomość
Nie wiem co w tym dziwnego, że pies nie chciał zjeść nieapetycznie "pachnącego" mięsa?
Tak, dbam o psa, karmię go kurczakiem, którego codziennie zjada ćwiartkę (chociaż te kurczaki też napakowane chemią, no ale gdzie dziś nie ma chemii), gotuję mu codziennie ciepły obiad i kupuję suchą karmę z górnej półki. I nie jest to ratlerek, a 35-kg pies. Zdecydowałam się na psa to o niego dbam. Szkoda, że większość tego nie rozumie i karmi swoje zwierzęta whiskasami/kitekatami/pedigre, nie mówiąc już o biedronkowej karmie PUFFI. A widzę, że w mojej biedronce PUFFI niestety sprzedaje się całkiem nieźle. Biedne zwierzęta.

Moja mama jak mielismy psa wstawala z samego rana i podsmazala mu miesko , bo nie zjadlby na "sucho"
I chociaz wszyscy sie smielismy to miala racje, jak cos masz to dbaj

.95..89..85..80....75 :... 73.. 71.:..69

.." i wyciągnęła do mnie malutka rączkę..i siłę mi dała niespotykaną, i miłość największą, bezinteresowną.."
nadiaaa171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 23:19   #3984
monamonisia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Ech te nieszczęsne winogrona okazały się pechowe dla mnie ale może nauczę się wreszcie spoglądać na paragon po odejściu od kasy, a nie w domu bo to nie pierwszy raz Zamiast winogron nabili mi przy kasie krówki (których wcale nie brałam), niemal trzy razy droższe, tak więc zerkajcie abyście Wy nie przepłacały.
hehe to tak, jak mi pani nabila 3 szt avocado - 29 zł z grosikami xD, no ale kazdemu sie moze pomylic, czlowiek to nie maszyna a paragony trzeba sprawdzac to fakt

Cytat:
swietnie to opisalas

Edytowane przez monamonisia
Czas edycji: 2013-11-19 o 23:21
monamonisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 23:22   #3985
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monamonisia Pokaż wiadomość
hehe to tak, jak mi pani nabila 3 szt avocado - 29 zł z grosikami xD, no ale kazdemu sie moze pomylic, czlowiek to nie maszyna a paragony trzeba sprawdzac to fakt
Taka kwota to by mi podpadła, a tutaj kilka zł. umknęło jakoś..dzisiaj postanowione, że nie wychodzę ze sklepu bez luknięcia na paragon, bo taka pomyłka to jest nie do udowodnienia, kto mi uwierzy, że wzięłam winogrona, a nie krówki..już nie mówiąc, że specjalnie jechać to się w ogóle nie opłaca
Stary 2013-11-19, 23:29   #3986
daranna
Raczkowanie

No i bardzo dobrze, ja w swoim życiu już uratowałam myślę że ok. 30 zwierząt, polecam przejść się do lasu, ja zawsze znajduję psa przywiązanego, ostatnio mój tata znalazł ledwo żywego owczarka 6 letniego ! z dziurą w głowie, ktoś walnął go siekierą i zrzucił ze skały, pies tydzień stał w wodzie przemarznięty, ranny. Znaleźliśmy go i zgłosiliśmy do funadcji, przyjechała kobieta i zajęła się nim, zapewniono mu specjalistyczną karmę, badania. Teraz żyje i ma się dobrze ale szuka nadal właściciela :/ http://mamglos.pl.tl/ tutaj wszystko wyjaśnione i jest zdjęcie Szczęściarza Rozpisałam się no ale cóż jestem wrażliwa na takie rzeczy, tego w domu mnie nauczono Może akurat do kogoś dotrze a może ktoś zaadoptuje Szczęściarza
Stary 2013-11-19, 23:34   #3987
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
No i bardzo dobrze, ja w swoim życiu już uratowałam myślę że ok. 30 zwierząt, polecam przejść się do lasu, ja zawsze znajduję psa przywiązanego, ostatnio mój tata znalazł ledwo żywego owczarka 6 letniego ! z dziurą w głowie, ktoś walnął go siekierą i zrzucił ze skały, pies tydzień stał w wodzie przemarznięty, ranny. Znaleźliśmy go i zgłosiliśmy do funadcji, przyjechała kobieta i zajęła się nim, zapewniono mu specjalistyczną karmę, badania. Teraz żyje i ma się dobrze ale szuka nadal właściciela :/ http://mamglos.pl.tl/ tutaj wszystko wyjaśnione i jest zdjęcie Szczęściarza Rozpisałam się no ale cóż jestem wrażliwa na takie rzeczy, tego w domu mnie nauczono Może akurat do kogoś dotrze a może ktoś zaadoptuje Szczęściarza
Myślałam, że takie historie już dawno są nieaktualne w naszym kraju, brak słów po prostu..mieszkam koło jakiegoś szczęśliwego lasu chyba bo nigdy nie znalazłam żadnego skrzywdzonego zwierzaka, stąd przekonanie, że nigdzie takie rzeczy się już nie dzieją bo ludzie stali się wreszcie ludźmi
Stary 2013-11-19, 23:43   #3988
daranna
Raczkowanie

Niestety, ja codziennie spotykam się z takimi sytuacjami, mogłabym opisać wiele historii ale nie będę pisała na tym forum, napisze że znaleźliśmy psa który leżał podpalony na stercie popiołu, kota z kocim katarem w worku, kota wyrzuconego z auta i poturbowanego, psa schowanego w wyrzuconej kanapie w lesie to tylko kilka przypadków- wszystkie zwierzęta żyją ale tamtym sama znalazłam dom, teraz mają idealne życie m.in u mojej babci, cioci niczego im nie brakuje. Najwięcej wyrzuceń zdarza się w przed dzień Wigilii dlatego zawsze wtedy przechodzimy las.
Stary 2013-11-19, 23:44   #3989
_czarny_kot
Zakorzenienie

daranna straszne jest to co opisujesz. Całe szczęście, że są jeszcze na świecie tacy ludzie jak Ty - oby jak najwięcej takich osób
_czarny_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 23:51   #3990
monamonisia
Raczkowanie

Cytat:
<3 jestes wspanialym czlowiekiem, oby znalazl szybko domek. Psy sa cudowne, niestety zadaja najwiekszy bol- kiedy odchodza...

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości