Wątek siódmy już nam leci, nie budzimy naszych dzieci :) Mamy IX-X 2012 - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-20, 08:25   #691
Iwa844
Zakorzenienie

Dot.: Wątek siódmy już nam leci, nie budzimy naszych dzieci :) Mamy IX-X 2012

U nas z usypianiem na szczęście już nie ma problemu. Kładę Alę do łóżeczka, daję buziaka, zapalam lampkę i wychodzę. Tylko w pozostałych pomieszczeniach musi być zgaszone światło i musi być cicho żeby jej nic nie rozpraszało. Jak jest zmęczona to zasypia w 2 minuty, jak mniej to nawet ze 20 minut się tłucze po łóżeczku i zasypia w niewiarygodnych pozycjach Czasami ma takie dni, że potrzebuje się przytulić, to zabieram ją do nas na łóżko, wtedy zasypia blyskawicznie.
Stary 2013-11-20, 08:41   #692
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Fabis pospal do 8.30

Wysłane z Xperia Arc za pomocą Tapatalk

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 08:46   #693
Lewek
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość

Dearlie mozemy podać sobie rekę - Jasiu też doskonale wie do czego to słuzy, nawet ostatnio jak powiedziałam że mama musi iść siku to mi nocnik przyniósł.
Już sobie wyobraziłam jak korzystasz z jego propozycji

Piję sobie kawkę i zastanawiam się co na obiad zrobić, bo chyba mi się plan rypnął. Nie mam piersi, która była na dziś zaplanowana, a nie wiem czy będę wychodziła na spacer, bo u nas dziś deszczowo ma być.. Chyba kopytka będą, bo ziemniaki mi zostały z wczoraj.

Edytowane przez Lewek
Czas edycji: 2013-11-20 o 08:49
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 08:50   #694
elena_100
Wtajemniczenie

cześć
Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
dziewczyny brakuje mi juz sił do tego mojego dziecka mam ochote wyjść i juz nigdy nie wrocic. coraz gorzej u nas z jedzeiem, nic tylko mleko i mleko. wczoraj zjadła moze ze 4 lyzeczki zupki swojej, kawałek banana i pol sloiczka owoców i kilka chrupek, dzis znowu tylko mleko, zjadla o 1o mleko, wrocilismy ze spaceru przed chwila i oferuje to zupke, to jakies warzywa to makaron i nic, wydziera sie i wywala jedzenie na podloge i musilam zrobic mleko. nie wiem juz co mam robic
Kasiu uważam, że monarika podała dobry pomysł, może warto spróbować n o i przetrzymać trochę dziecko. Jak zgłodnieje to będzie bardziej skłonne do współpracy. Nie mówię oczywiście o zagłodzeniu dziecka, ale może to w połączeniu z regularnością posiłków sprawi, że córeczka zje choć drugi na początek.

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość

Powiedzcie jak długo usypiacie swoje dzieci?mój Kuba to często wierci się po całym łóżku i nie może znaleźć wygodnej pozycji i trwa to np.dziś 40min.,potem przenoszę go do jego łóżeczka
Milka też tak robi, choć jak jest mega zmęczona zasypia w 10 minut, jak mniej to czasem nawet pół godziny.

Cytat:
pampersy nam nie swisają dzięki za opinię.
Matko musze nocnik w końcu kupić.
Brawa dla Zuzanki
Mojej Milce zwisa bo zawsze kupuję ciut za duże, inaczej się odparza. Choć korzysta z nocnika więc kupki raczej w pieluszce nie lądują. Zawsze daję ją na nocnik jak sama idę do kibelka i za każdym razem kiedy wyniesie go z łazienki. Wczoraj się na niego rzuciła, ja jej go zabrałam bo chciałam ją do wanny wsadzić więc ona mi się zlała na środku łazienki. Czyli chyba już powoli rozumie o co z nocnikiem chodzi. Ja się za to inteligencją nie popisałam.

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 09:07   #695
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
Kasiu ja na Twoim miejscu zadziałałabym stanowczo i konsekwentnie i wprowadziłabym jej stałe pory posłków i żeby wiedziała co kiedy dostanie przypuśćmy o 8 kaszka (niechce? Dobrze ale następny posiłek np o 11) o 11 jakieś drugie śniadanko albo mleko albo jakiś owoc później o 14 zupka o 17 kolacja no i przed snem mleko
Jeden dzień może zje niewiele ale na drugi dzień powinna już wiedzieć, że jak nie zje o 8 kaszki to następny posiłęk będzie o 11

Giulia wie, że jak nie zje zupki to dostanie mleko i wydaje mi się że musisz jej pokazać, ze niestety ale trzeba jeść też coś innego niż mleko

Ja bym tak zrobiła, a Ty zrobisz jak uważasz

Cytat:
Napisane przez Katiaskaa Pokaż wiadomość

Kasiam, Antek też niejadek. Ale oprócz wieczora, daję mu mleko tylko raz dziennie. Może staraj się Giuli podawać jedzonko jak najczęściej, skubnie po troszku co do kaszek, Antek nie akceptuje wcale, na śniadanie rządzą parówki niestety a rosół podawałaś Małej?? u nas to jest hit

dziewczyny Giulia tez ma stałe godziny posiłków. mleko pije w sumie 3 razy dziennie. z jedzeniem zrobilo sie i tak lepiej bo Giulia bardzo dlugo na papkach byla, nie chcial żadnych grudek, a ni nic z raczki nie zjadła. teraz je i ryzie tymi swoimi dwoma ząbkami. najwikeszy problem zrobil sie ostatnio jak odstawilam Giulii dynie. to jej ulubione warzywo i dzien w dzien jadla by tylko dynie-sloiczek holle dynia z kurczakiem. postanowilam ze koniec, nie mzoe tak byc i nie kupuje ich juz i próbuje jej to zastepowac normalnymi obiaami i jest protest, raz zje raz nie. wczoraj ja wytrzymalam w sumie 5 godz i nie dalam rady wiecej bo mi dziewczyny serce pęka jak widze, jak płacze i pokazuje mi ze cche mleko. pediatra nie widzi w tym zbyt duzego problemu tzn powiedzial ze jak chce pic mleko niech pije, byle by jakies warzyw i owoce tez dostawała, no i dostaje ale nie az tyle ile powinno moim zdaniem.

Katiaskaa nie podawałam rosolu bo ja nie lubie ani tz i u nas sie nie gotuje po prostu ale podsunęłaś mi pomysł i juz wyjęłam mięso i bede dzis gotowac. mam domowy makaron to moze podejdzie

a wiece można jak by ugotować pomidorówkę bez śmietany? i czy byłaby dobra ?moja mama no gotuje z dodatkiem serka topionego ale Giula tego tez nie moze.

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 09:13   #696
Konczita
Zakorzenienie

dzień dobry mamusie
Jakoś dzisiaj mam śpiący dzień ... zimno strasznie, piję herbatkę z cytrynką ... przeglądałam stronkę home&you ale śliczności mają .. już wiem gdzie po upominki mikołajkowe podjadę

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Hej,

Wpadam na chwilę bo widzę, że nowy wątek rozpoczęty.
Nie mam teraz nastroju do udzielania. Między mną a mężem nigdy nie było idealnie, ale teraz jest już kompletnie do dupy. Ten facet potrafi się zamienić w potwora. Nie wiem już co robić. Zupełnie przestałam mu ufać. Nie mogę na niego patrzeć. Myślę o rozstaniu, ale nie potrafię się do tego zebrać. Brak mi odwagi.

Córa się trochę rozchorowała, ale już jest lepiej. Ciągle jednak kaszle. To w sumie pierwsza jej choroba.
Myślę co kupić małej pod choinkę. Wydawało mi się, że dziecku to bardzo łatwo coś wykombinować, a wcale jednak nie.

przykro mi że z mężem niefajnie się układa, pamiętaj że musisz myśleć o sobie i córci ...

Cytat:
Konczi a jak sie robi taka kaszke? i co do tego dodajesz? Giulia mleka nie moze a nie wiem cyz kaszka na wodzie jej podejdzie, ja osobiscie lubie tylko na mleku.
.
wcześniej gotowałam kaszkę na wodzie, kiedy się ugotowała dodawałam mleko które jej dawałam, mieszałam szybko i ściągałam - dodawałam owoce np maliny czy banany ... teraz już na zwykłym mleku jej daję

jeżeli lubi makaron top świetnie możesz jej zrobić dania makaronowe - świdry u nas się spisują na medal i z serem jej podaję, i z sosem pomidorowym i jako spaghetti i z warzywkami ...

jak gotujesz zupkę? taki krem robisz?

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Dojrzałam później te prezenciki, fajne. Widać że lubisz kucharzyć.
Ja na portfel będę w Lidlu dla mamy polowac, bo będą Wittchen. W sobotę, ale cholera niewiem którą
A ta bombka super, nie widziałam wcześniej. Kurde trzeba będzie gdzieś do galerii pojechać bo na moim zadupiu nie ma takich rzeczy.
A jak tłumaczył to przestawienie łóżeczka? Tylko tym krótszym bokiem może się stykać? Aż dziś spróbuję I obojętne w którym miejscu pokoju będzie?
Monia lukne na te portfele daj cynka jak byś wcześniej ujrzała ok ?
Nie wiem czy znaczenie to ma ale mieliśmy łóżeczko tak w kącie, dłuższy bok był przystawiony do ściany graniczącej z łazienką, a krótki do ściany graniczącej z sąsiadami ... więc od tej ściany z wodą odsunęliśmy i teraz tylko tym krótkim do ściany styka ...
czytałam też o żyłach wodnych w ścianach ...

Cytat:

popłakałam się ...

Cytat:
ja już zgłupiałam na temat tych pieluszek dada...Ostatnio była mowa i pisały niektóre z Was,że pieluchy przeciekają,zwisają między nogami,... to jak to z nimi jest naprawdę?narazie mam zapas pampersów zielonych (w lidlu po 88zł mega paczka),ale zastanawiam się ku tym

Powiedzcie jak długo usypiacie swoje dzieci?mój Kuba to często wierci się po całym łóżku i nie może znaleźć wygodnej pozycji i trwa to np.dziś 40min.,potem przenoszę go do jego łóżeczka

My dady odstawiliśmy, Dusia miała czerwoną pupcie po nich .. nie spasowały jej ...

My usypiamy standardowo .. mycie, kolacja, paciorek, do łóżeczka, buziak, pieska kładziemy, przykrywamy ją, zostawiamy włączonego żółwia (projektor gwiazdek i księżyca na suficie), zamykamy drzwi i wychodzimy ... zasypia do max 20 minut

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Katee, ja cały czas praktycznie używam dady i nie mam do nich żadnych zastrzeżeń. bardzo rzadko zdarza się, żeby przeciekały - jedynie te biegunkowe kupki zdarzało się, że wyciekały bokiem. poza tym z samymi siuśkami nie miałam takiej sytuacji nawet po nocy. czy zwisają między nogami?... jak pielucha przepełniona i długo niezmieniana to chyba każda będzie zwisać do kolan Zuzanka często woła "sii" więc dużo spraw załatwia już na nocniku. Kupki w 80%

brawo !!! U nas z sikaniem przeprawa bo nie woła .. ale chyba jeszcze za mała...

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Cytat:

a wiece można jak by ugotować pomidorówkę bez śmietany? i czy byłaby dobra ?moja mama no gotuje z dodatkiem serka topionego ale Giula tego tez nie moze.

ja nie dodaję śmietany robię często taką zwykłą czystą pomidorową ...
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 09:28   #697
gda
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny Giulia tez ma stałe godziny posiłków. mleko pije w sumie 3 razy dziennie. z jedzeniem zrobilo sie i tak lepiej bo Giulia bardzo dlugo na papkach byla, nie chcial żadnych grudek, a ni nic z raczki nie zjadła. teraz je i ryzie tymi swoimi dwoma ząbkami. najwikeszy problem zrobil sie ostatnio jak odstawilam Giulii dynie. to jej ulubione warzywo i dzien w dzien jadla by tylko dynie-sloiczek holle dynia z kurczakiem. postanowilam ze koniec, nie mzoe tak byc i nie kupuje ich juz i próbuje jej to zastepowac normalnymi obiaami i jest protest, raz zje raz nie. wczoraj ja wytrzymalam w sumie 5 godz i nie dalam rady wiecej bo mi dziewczyny serce pęka jak widze, jak płacze i pokazuje mi ze cche mleko. pediatra nie widzi w tym zbyt duzego problemu tzn powiedzial ze jak chce pic mleko niech pije, byle by jakies warzyw i owoce tez dostawała, no i dostaje ale nie az tyle ile powinno moim zdaniem.

Katiaskaa nie podawałam rosolu bo ja nie lubie ani tz i u nas sie nie gotuje po prostu ale podsunęłaś mi pomysł i juz wyjęłam mięso i bede dzis gotowac. mam domowy makaron to moze podejdzie

Ja gotuję bez śmietany!
Najpierw wywar, potem duszę pomidory w kawałeczkach z olejem rzepakowym, lnianym lub z pestek winogron plus bazylia i oregano, aż się rozpadną i potem dodaję do wywaru gotującego się. Potem wszystko miksuję w krem
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 09:43   #698
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Ja gotuję bez śmietany!
Najpierw wywar, potem duszę pomidory w kawałeczkach z olejem rzepakowym, lnianym lub z pestek winogron plus bazylia i oregano, aż się rozpadną i potem dodaję do wywaru gotującego się. Potem wszystko miksuję w krem

ja na masełku podduszam bądź jak nie sezon to z puszki takie miksuję na krem i nimi zalewam
Stary 2013-11-20, 09:53   #699
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Już sobie wyobraziłam jak korzystasz z jego propozycji

Piję sobie kawkę i zastanawiam się co na obiad zrobić, bo chyba mi się plan rypnął. Nie mam piersi, która była na dziś zaplanowana, a nie wiem czy będę wychodziła na spacer, bo u nas dziś deszczowo ma być.. Chyba kopytka będą, bo ziemniaki mi zostały z wczoraj.
Ja tu uczyłam zakupy na cały tydzień robić!!!
Cytat:

Do pomysłów dziewczyn dorzucam propozycję gotowania na soku pomidorowym. A śmietana wcale nie jest konieczna, to taka utarta tradycja naszych mam i babć.
Stary 2013-11-20, 10:07   #700
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Wow, super!
My dopiero na wiosnę planujemy zacząc naukę korzystania z nocnika, teraz za dużo rozbierania
w temacie nocnikowania musze oddać hołd teściowej bo to w sumie bardzo duża jej zasługa. początkowo (jak bywała u nas raz na ruski rok) szadzała Zuzię na nocniczku jeszcze w pieluszce i ubranku, żeby sie przyzwyczaiła. ja zaczęłam Zu tłumaczyć, że na nocniczku robi się si. i tak zdolniacha załapała. teraz przyznam szczerze nie zawsze uda mi się zdąrzyć z rozebraniem.

Cytat:
U nas z usypianiem na szczęście już nie ma problemu. Kładę Alę do łóżeczka, daję buziaka, zapalam lampkę i wychodzę. Tylko w pozostałych pomieszczeniach musi być zgaszone światło i musi być cicho żeby jej nic nie rozpraszało. Jak jest zmęczona to zasypia w 2 minuty, jak mniej to nawet ze 20 minut się tłucze po łóżeczku i zasypia w niewiarygodnych pozycjach Czasami ma takie dni, że potrzebuje się przytulić, to zabieram ją do nas na łóżko, wtedy zasypia blyskawicznie.
ależ masz cudownie z zasypianiem. Sen to największe zło dla Zuzanki, zasypianie to droga przez mękę, tym trudniejsza, im bardziej zmęczona. a że w ciągu dnia jak pośpi 1,5godziny to bardzo dużo, to ok 19.30 zaczynamy zasypiać... czasami pójdzie szybko tj. ok 20 minut. w najgorszym wypadku ponad godzinę. i też musi być cisza.
no ale nie można mieć idealnego pod każdym względem dzieciątka, bo za dobrze by nam było

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 10:11   #701
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
u nas pobudki co 2 godziny w nocy
U nas też coś koło tego

Katee co do usypiania to przeważnie trwa od 15 do 30 minut.
Kłade do wyrka,przykrywam (w ciągu 3 sekund sie odkrywa ) i potem sie wierci żeby znaleźć odpowiednią pozycję, w międzyczasie sie nagada, wstaje, robi fikołki po czym w końcu nastaje cisza

Co do pieluszek DADA to je odstawiłam a używałam 13m-cy.
Teraz przeciekają i zwisają nawet jak nie jest pielucha mocno zasikana. Teraz używamy z lidla o nazwie toujours i są znacznie lepsze i cena identyczna

Piszecie że już Wam dzieci na nocnik wołają, a ja jeszcze nie sadzam... narazie nocnik traktowany jest jako zabawka bo gra itp więc schowałam.
Chyba go wyciągne i zaczne oswajać jednak

Mały poszedł na drzemke to i ja ide

napisane paluchem na szybce
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 10:14   #702
tamlin111
Zakorzenienie

Dobry.
Cytat:
ja już zgłupiałam na temat tych pieluszek dada...Ostatnio była mowa i pisały niektóre z Was,że pieluchy przeciekają,zwisają między nogami,... to jak to z nimi jest naprawdę?narazie mam zapas pampersów zielonych (w lidlu po 88zł mega paczka),ale zastanawiam się ku tym

U nas Dada nie zdały egzaminu. Pauli je kupowałam od 4-ek bodajże, a przy Matim teraz nie idzie na nich ujechać. Wystarczy że raz zrobi siku, a pielucha wisi do kolan i nie jest za duża na pewno. Przeciekały nagminnie. Także jeśli zmieniać Dadę co godzinę a Pampesa co 3-4 to ekonomiczniej wychodzą Pampersy. Już nie kombinuję i tylko pampki kupujemy.
A zasypianie, nie pytaj, ostatnio trwa i trwa. Dzieciak się zepsuł. W nocy walczy, zasypiać nie chce. Nie wiem co jemu.

Cytat:
Kasiu ja na Twoim miejscu zadziałałabym stanowczo i konsekwentnie i wprowadziłabym jej stałe pory posłków i żeby wiedziała co kiedy dostanie przypuśćmy o 8 kaszka (niechce? Dobrze ale następny posiłek np o 11) o 11 jakieś drugie śniadanko albo mleko albo jakiś owoc później o 14 zupka o 17 kolacja no i przed snem mleko
Jeden dzień może zje niewiele ale na drugi dzień powinna już wiedzieć, że jak nie zje o 8 kaszki to następny posiłęk będzie o 11

Giulia wie, że jak nie zje zupki to dostanie mleko i wydaje mi się że musisz jej pokazać, ze niestety ale trzeba jeść też coś innego niż mleko

Ja bym tak zrobiła, a Ty zrobisz jak uważasz
Też bym tak zrobiła

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Jeżeli chodzi o nocnik, to u nas Antek sobie rewelacyjnie radzi... z nazywaniem go. Jak się pytam co to, to odpowiada "si si". Jednak to prawdziwe si si, to może tylko z 3 razy mu się udało zrobić i 2 razy była kupka na nocnik, ale to był raczej czysty przypadek. My póki co sadzamy na nocnik może 1-2 razy w tygodniu w celu oswajania, a na właściwą naukę przyjdzie jeszcze czas.
Ja sadzam rano zawsze i staram sie przy każdej zmianie pieluchy, ale tu różnie wychodzi. Za dużo rozbierania teraz

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Dearlie mozemy podać sobie rekę - Jasiu też doskonale wie do czego to słuzy, nawet ostatnio jak powiedziałam że mama musi iść siku to mi nocnik przyniósł.

Cytat:
A po co zabielać? Ja już od jakiegoś czasu nie zabielam. A jeśli byś bardzo chciała dla Giuli to może mm trochę dodaj.

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
Monia lukne na te portfele daj cynka jak byś wcześniej ujrzała ok ?
Nie wiem czy znaczenie to ma ale mieliśmy łóżeczko tak w kącie, dłuższy bok był przystawiony do ściany graniczącej z łazienką, a krótki do ściany graniczącej z sąsiadami ... więc od tej ściany z wodą odsunęliśmy i teraz tylko tym krótkim do ściany styka ...
czytałam też o żyłach wodnych w ścianach ...
W Lidlu portfele będą od 30 listopada za 149zł Wittchen, gazetka już jest na stronie. W Biedrze nie pamiętam od kiedy będą bo wolę mamie porządny kupić i będzie miała go dłużej niż zwykły.
Łóżeczko przestawiliśmy - lipa.
A nogami do ściany czy główką Adusia śpi??? Może dziś zamienimy stronę
Stary 2013-11-20, 10:15   #703
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
U nas też coś koło tego

Katee co do usypiania to przeważnie trwa od 15 do 30 minut.
Kłade do wyrka,przykrywam (w ciągu 3 sekund sie odkrywa ) i potem sie wierci żeby znaleźć odpowiednią pozycję, w międzyczasie sie nagada, wstaje, robi fikołki po czym w końcu nastaje cisza

Co do pieluszek DADA to je odstawiłam a używałam 13m-cy.
Teraz przeciekają i zwisają nawet jak nie jest pielucha mocno zasikana. Teraz używamy z lidla o nazwie toujours i są znacznie lepsze i cena identyczna

Piszecie że już Wam dzieci na nocnik wołają, a ja jeszcze nie sadzam... narazie nocnik traktowany jest jako zabawka bo gra itp więc schowałam.
Chyba go wyciągne i zaczne oswajać jednak

Mały poszedł na drzemke to i ja ide

koniecznie wyciągnij .. u nas było sadzanie w ciuszkach dopiero w wakacje zaczęliśmy sadzać bez pieluszki i jak rano ją posadzę jak się obudzi to jest ładnie załatwiona i szczęśliwa
Stary 2013-11-20, 10:15   #704
Iwa844
Zakorzenienie

Iwoncia możesz wrzucić fotkę tego lenora niemieckiego co go używasz? bo u mnie bedzie za tydzien objazdowa sprzedaż niemieckiej chemii i bym go sobie zakupiła jak tak zachwalasz.
Stary 2013-11-20, 10:20   #705
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
W Lidlu portfele będą od 30 listopada za 149zł Wittchen, gazetka już jest na stronie. W Biedrze nie pamiętam od kiedy będą bo wolę mamie porządny kupić i będzie miała go dłużej niż zwykły.
Łóżeczko przestawiliśmy - lipa.
A nogami do ściany czy główką Adusia śpi??? Może dziś zamienimy stronę

to i ja zapoluję
Hmmm szkoda, że nie pomogło, śpi główką do ściany nogi w kierunku drzwi ma
Stary 2013-11-20, 10:22   #706
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz używamy z lidla o nazwie toujours i są znacznie lepsze i cena identyczna
Tych w dużym opakowaniu używasz czy tych małych cieniutkich? Bo mieliśmy te cieniutkie i są super, ale za 5-ki wychodzi tyle co za Pampersy oryginalne, więc trochę drogo. Ale jak będą w promocji to na pewno zakupię na zaś.
Stary 2013-11-20, 10:25   #707
lilka00
Wtajemniczenie

Ja też gotuję pomidorówkę bez śmietany, mój tż nie dodaje śmietany do żadnej zupy. Do rosołu dodaję pomidory z kartonika, skład 100% pomidory- specjalnie takich szukam, trochę warzyw i mięso z rosołu, potem to miksuję, dodaję ugotowany makaron i gotowe, bardzo smakuje .

U nas zasypianie to koszmar 1-2- godzinny
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 10:26   #708
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Tych w dużym opakowaniu używasz czy tych małych cieniutkich? Bo mieliśmy te cieniutkie i są super, ale za 5-ki wychodzi tyle co za Pampersy oryginalne, więc trochę drogo. Ale jak będą w promocji to na pewno zakupię na zaś.

ja właśnie kupuję papki pampersa w promocji zawsze
Stary 2013-11-20, 10:29   #709
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:

ja właśnie kupuję papki pampersa w promocji zawsze
Ja też, teraz sa w Rossmaniedla uczestników rossnę i jestem ciekawa, czy od tej ceny 42,99 odlicza się jeszcze rabat z karty.
Stary 2013-11-20, 10:33   #710
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Ja też, teraz sa w Rossmaniedla uczestników rossnę i jestem ciekawa, czy od tej ceny 42,99 odlicza się jeszcze rabat z karty.

ja poluję w Kauflandzie zazwyczaj bo płacę wtedy po 33,99 bądź 34,99
Stary 2013-11-20, 10:38   #711
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:

ja poluję w Kauflandzie zazwyczaj bo płacę wtedy po 33,99 bądź 34,99
W Rossku jest większa paka
Stary 2013-11-20, 10:40   #712
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
W Rossku jest większa paka

ile sztuk? po ile wychodzi za szt ?
Stary 2013-11-20, 10:53   #713
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:

koniecznie wyciągnij .. u nas było sadzanie w ciuszkach dopiero w wakacje zaczęliśmy sadzać bez pieluszki i jak rano ją posadzę jak się obudzi to jest ładnie załatwiona i szczęśliwa
No to dziś wyciągam

Cytat:
Iwoncia możesz wrzucić fotkę tego lenora niemieckiego co go używasz? bo u mnie bedzie za tydzien objazdowa sprzedaż niemieckiej chemii i bym go sobie zakupiła jak tak zachwalasz.
Prosze bardzo, taki mam aktualnie , zapach uwielbiam

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=3725945447

Cytat:
W paczce ich 50sztuk jest - to te cienkie chyba są bo innych tam nie widziałam
Ogólnie w tym naszym lidlu to wiecznie wszystko wybrane
Mamy rozmiar 4 i są super chociaż czasem małemu fiferek sie tak ułoży że poleci bokiem
Wczoraj np. sie zdarzyła taka sytuacja i będąc na rękach mnie obsikał

Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 11:03   #714
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego co wiem to się już nie odlicza.
Stary 2013-11-20, 11:06   #715
gda
Zakorzenienie

Cytat:

ja na masełku podduszam bądź jak nie sezon to z puszki takie miksuję na krem i nimi zalewam
Ale masełko jest z mleka a Giulia nie może
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 11:09   #716
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Ale masełko jest z mleka a Giulia nie może

tak racja ...
Stary 2013-11-20, 11:09   #717
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:

ile sztuk? po ile wychodzi za szt ?
W Rossmannie za 62szt 4+ płaci się 42,99 czyli 0,69 groszy
aktualnie w Kauflandzie 4+ 56szt za 33,99 czyli 0,61 groszy.

Cytat:
W paczce ich 50sztuk jest - to te cienkie chyba są bo innych tam nie widziałam
Ogólnie w tym naszym lidlu to wiecznie wszystko wybrane
Mamy rozmiar 4 i są super chociaż czasem małemu fiferek sie tak ułoży że poleci bokiem
Czyli to nie te co ja miałam.
Ja te miałam: https://www.google.pl/search?q=pielu...09%3B250%3B250
Stary 2013-11-20, 11:13   #718
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
W Rossmannie za 62szt 4+ płaci się 42,99 czyli 0,69 groszy
aktualnie w Kauflandzie 4+ 56szt za 33,99 czyli 0,61 groszy.

czyli korzystny zakup
Stary 2013-11-20, 11:22   #719
_bagheera_
Wtajemniczenie

Dzień doberek

właśnie kładę małego na drzemkę - dzisiaj pobudka była o 7, przyszedł do mnie ze swoimi maskotkami szczurkami z ikei i tak nam się fajnie leżało, że jeszcze pospaliśmy do 9 pierwszy raz zasnął ze mną w łóżku!

piszecie o tej pomidorowej a mi już zbrzydła, bo u mnie w domu co chwilę jest i dzisiaj chyba gotuje się świeży garnek, więc muszę sobie coś innego wymyślić na obiad, bo już mi się naprawdę przejadła...

u nas dzisiaj pogoda pod psem - ciemno, ponuro i pada ze spaceru nici.

powiedzcie mi kobietki czy jak ten kuzyn Franka już ma tą ospę, to jeszcze może zarażać? Chyba już nie, ale pewności nie mam, czyli jakby Franki miał złapać to już za późno?

co robicie dzisiaj na obiad? może mnie któraś natchnie

Franio
Staś
_bagheera_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 11:31   #720
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Z tego co wiem to się już nie odlicza.
Potwierdzam, nie ma tak dobrze
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości