|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Cześć, Cześć, udało się!!!
Przeżyłam wreszcie tą nieszczęsną glukozę ![]() ![]() To chyba dzięki Waszym dobrym życzeniom, Asiulka dzięki za radę, przydała się Bo normalnie robi się właśnie wtedy, ale mnie wyszła w badaniu z krwi wyższa glukoza i kazał mi zrobić obciążenie teraz ![]() Cytat:
Są sytuacje, że trzeba pokazać wyraźnie kto tu rządzi, jak widać efekty uzyskałaś bardzo szybko ![]() Cytat:
Wow, gratulacje ![]() Cytat:
![]() Santom Twojego maluszka chciałam bardzo obejrzeć, ale skanuje mi się komputer i strasznie mi zamula wrócę do niego później, taka jestem ciekawa
|
|
#872 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Cytat:
tym bardziej jak akwarium jest takie wielkie. Tak czy siak wygląda to cuuudownie i się parę razy czailiśmy z mężem, ale jakoś to chyba nie dla nas jednak Cytat:
Cytat:
więc jak widzisz i tak źle i tak niedobrze jadłam przed 10 kanapkę a teraz znowu jestem głodna, ale jakoś muszę przetrwać do tej 13, bo ile można jeść.. zapiłam głód wodą ![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
oby teraz wyniki były dobre |
||||
|
|
|
#873 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę, że będą dobre, przed tym badaniem z krwi byłam na takim etapie, że musiałam coś zjeść rano bo mnie mdliło strasznie i pozwoliłam sobie na gorzką herbatę i dwie kanapki z serkiem topionym
No, ale lekarz i tak kazał iść na obciążenie![]() No a jak nocka Hani w nowym łóżeczku? Bo doczytałam, że ma nowe, ale chyba pominęłam jak minęła nocka ![]() Suwaczek mi się dzisiaj sam odblokował
|
#874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale teraz jak ją kładłam to sama wskoczyła do łóżeczka, więc korzysta z wejścia i wyjścia ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Dziewczyny w ogóle powiem Wam, że zaczęłam myśleć o tym, żeby zrobić sobie jakąś listę wyprawkową już, żeby wiedzieć ile czego musimy kupić. Wiem, że to jeszcze wcześnie i pewnie gdzieś w lutym zaczniemy kupować, ale coś mnie natchnęło ostatnio tyle że my mamy sporo rzeczy po Hani, wiec pozostanie raczej drobnica typu smoczki, butelki i inne, tak mi się wydaje, może się okaże że czegoś nam brakuje z grubszych rzeczy, no już wiem, że materac np musimy kupić
|
|
|
|
|
#875 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
musze dziś kupić jeszcze sobie mega kwaśne żelki i będę w raju ![]() na co to wróży dziewczyny ![]() ale od razu zaznaczam ogórki kiszone nie tknięte, bleee ![]() gratuluję 17. tygodnia Edytowane przez Ramona_85 Czas edycji: 2013-11-20 o 11:20 |
||
|
|
|
#876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Mąż, no cóż... miał dobre intencje, więc napewno mu wybaczyłaś to niedospanie ![]() Notabene podoba mi się imię Hania tak samo jak Kaorlak zaraziła mnie Michalinką W ogóle dla dziewczynek jest tyle ślicznych imion, że ciężko byłoby mi wybrać jak się okaże, że jest dziewczynka... Za to dla chłopca już wybrane - Antek, koniec kropka
|
|
#877 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#878 |
|
Zakorzenienie
|
Ramona - to nie jest tak do końca z tym podwyższaniem wartości przez remont. Wystarczy mieć faktury na to co się wykonało i w razie co pokazać że tylko jedna osoba na to wykładała. Wówczas fajt wartość nieruchomości wzrasta, ale moim zdaniem odlicza się to co włożył ktoś w remont.
Ciągle mnie boli głowa. Jest na to jakiś sposób, poza drzemką na którą nie mogę sobie niestety pozwolić Usterka będzie naprawiana po południu. Ale macher mi powiedział przez telefon że raczej nic się nie da z tym zrobić będzie trzeba nowy kupić... Normalnie wiatr w oczy... Co do wyprawki ja narazie podchodzę do tego jak pies do jeża. Chce mieć 100% czy kupować spódniczki czy spodnie
|
#879 |
|
Zakorzenienie
|
Ja szczerze, największą ekscytację czuję właśnie na sam poród i zobaczenie maleństwa, aż mam motylki w brzuchu jak sobie pomyślę, że to przede mną
|
#880 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jestem w drodzę do męża rodzinnego domu, jadę trochę powietrza złapać swieżego. Postaram się być na bieżąco Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#881 |
|
Zakorzenienie
|
agaga Hania bardzo ładne imię. Antoś mi się też podobał, ale po pierwsze masę tego imienia w koło, no i małżowi się nie podoba.
A mój małż dorobił się znów zapalenia zatok. Ma jechać na rtg zatok ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Paulka udanego pobytu na świeżym powietrzu... Agagag ale ty jesteś naładowana pozytywną energią... Powinnaś tym zarażać W przeciwieństwie do mnie dziś... Ja mam totalny dzień narzekania...---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Ramona zabobony mówią że jak kobieta ma ochotę na kwaśne to będzie chłopak. Ja fakt od początku ciąży objadam się kapuśniakiem ogórkami kiszonymi i wszystkim co kwaśne, nawet wodę z ogórków kiszony pije no i rzekomo ma być chłop
|
#882 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Idę uspać małego bo już się tuli do mnie ....
|
|
#883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do usterki, nie da sie tego zaspawac chociazby ? U mojego brata własnie wystarczyło spawanie, czy jak to sie tam fachowo zwie. I ja tez chce miec 100 % pewnosci co bedzie - ale na razie to sobie moge popatrzec a nie kupowac, zreszta mama by mnie zjadła, ze za wczesnie kupuje.. Chociaz czasami mnie korci ![]() Miłego odpoczynku, zregeneruj siły ;-) |
|
|
|
|
#884 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
niech pije dużo płynów jak da radęCytat:
Cytat:
![]() Już nie mogę się doczekać glukozy ![]() Z Misią musiałam pić dwa razy to największą dawkę, bo miałam podejrzenie cukrzycy ze względu na szybki wzrost Misi, ale okazało się że wszystko jest w porządku. Na samą myśl mnie mdli ![]() Cytat:
|
|
|
#885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
).Dużo zdrowia dla Małżonka, zatoki paskudna sprawa ja na szczęście nie narzekałam, ale słyszałam np. o jakichś ściąganiach igłą , albo samym bólu towarzyszącym chorym zatokom i dziękuję bardzo Oby rtg przyniósł szybką diagnozę i dobre leczenie!Chętnie się podzielę dobrym myśleniem, szczególnie z Tobą, bo domyślam się, że jesteś wykończona tym incydentem w nocy już nie mówiąc o dalszych kosztach
|
|
#886 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi się Michalina też podoba bardzo, ale mój mąż wyraża zdecydowany sprzeciw ![]() Cytat:
O no widzisz to już wiem czemu pałam do Misi taką sympatią, bo my z tego samego dnia ![]() I listę wyprawkową skończyłam z konkretów to musimy kupić bazę isofix, materac do łóżeczka, nianię elektroniczna i nowy podgrzewacz, bo ten już umiera powoli niewiele wyszło tego wszystkiego, uff.. mąż będzie szczęśliwy
|
||
|
|
|
#887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No niestety mieszkanie w domu ma swoją cenę jakoś sobie trzeba radzić z przeciwnościami losu... Ja też już czekam na to by móc robić większe zakupy A udało mi się w biedronce zakupić black & decker taki stół dla chłopczyka z wiertarkami i innymi pierdółkami - taniej niż na allegro. No i chce jeszcze kupić takie mobilne klocki też mają być w biedrze tylko gdzieś po 2o listopada... A te prezenty nie dla mojego dzidzi tylko dla chrześniaka---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Kasian widzisz czasem się do czegoś przydam...
|
|
#888 |
|
Zakorzenienie
|
Kasian w razie czego będziemy się wymieniały ubrankami po maluchach na wątku
Super bilans, ja planuję odłożyć go do stycznia, ale nie wiem czy to dobry pomysł teraz może na święta jakieś rabaty, to może coś by się kupiło taniej dla malucha z większych rzeczy...
|
#889 |
|
Zakorzenienie
|
Nigdy w to nie wątpiłam
tak czy siak na początek większość ubrań czy to dla chlopca czy dla dziewczynki bedzie taka sama, wzory tylko inne ewentualnie, bo noworodka nie zamierzam stroic w sukienki albo spodnie jakies typowo chłopięce, bo wygoda najważniejsza, czyli pajace, body, śpiochy, półśpiochy itp W ogóle współczuję Ci nocnej przygody, bo nie wiem czy już pisałam. Masakra A co to za mobilne klocki?? |
|
|
|
#890 |
|
Zakorzenienie
|
Agaga
|
#891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#892 | ||
|
404 Not Found
|
Cytat:
Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#893 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie też mnie zainteresował temat mobilnych klocków, przeglądałam gazetkę biedronki, ale nie wyniuchałam takich rzeczy
![]() JJJustynAAA jasne, zrelaksuj się, a przynajmniej postaraj. Powdychaj trochę świeżego powietrza, pomyśl o rosnącej dzidzi i odsuń na chwilę problemy na bok Czekamy z Tobą na Szefową ![]() Poza tym była dziś ze mną na glukozie dziewczyna z takim już ładnym okrągłym brzuszkiem, zgadałam się z nią i okazało się... że jest w tylko tydzień starszej ciąży ode mnie ale nosi bliźniaki i stąd ten brzuszek, bo tak to szczuplutka Mamusie bliźniaków, PODZIWIAM
|
#894 |
|
Zakorzenienie
|
Jak moge doczyscic TAKIE buty TZ ?
Kupilismy je w zeszłym roku, po zimie, TZ nie wyczyscił, i schował, kupilismy specjalny spray do tego typu butow, ale nic z tego - jeszcze jak TZ zaczał pocierac, to sie takie małe włoski pojawiły - i jak tylko zobaczyłam to kazałam mu natychmiast przestac. I jak mam to doczyscic takie plamy na bucikach ? |
|
|
|
#895 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zainteresowanie trwało trochę dłużej, ale i tak ostatecznie kuchenka skończyła w kącie... Najlepiej to zapakować i wyjąć za rok, uciecha jak nowe
|
|
#898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dla swojej chrzesnicy, staram sie nie kupowac zabawek, wole jej kupic ksiazeczke, bajke na dvd, jakies kredki - bo zawsze uzywa, no i ubranka Czasami zestaw jakis kubeczek, talerzyk w tym samym wzorze... Dla mnie strata pieniedzy kupowanie zabawek
|
|
|
|
|
#899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#900 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeju jeju
Raptem mnie 2 godzinki nie było a już musiałam nadrobić 3 strony ... Mama mnie wyciągnęła na miasto i troszkę pospacerowałam. Kupiłam sobie od razu leginsy cieplejsze i ciut luźniejsze na teraz,bo niektóre spodnie są za ciasne a jakoś boję się zbyt uciskać brzuszka ... wolę jak jest luźniej,na później już mam 2 pary leginsów ciążowych,dostałam w prezencie od mamy jak była w H&M bo niestety u nas w mieście nie ma ... I ostatnio na taniej odzieży znalazłam spodnie z LEE ciążowe z takim pasem fajnym za 20 zł ![]() Więc upiorę je i będą jak nowe ... Dla mnie nie ma sensu kupować jakiś drogich ubrań na ciąże jak to tylko się nosi przez chwilę jednak ... W piątek muszę rano iść zrobić morfologię i mocz ... eh ... A co do ubranek to my mamy juz takie większe 2 kartony ![]() Jestem tego zdania,że lepiej wcześniej zacząć niż później wszystko na raz ... i wiadomo wydatek większy później by był ... I tak trzeba będzie kupić jeszcze łóżeczko,wózek ... ![]() ![]() i dużo innych rzeczy ... ale to tak w marcu już .
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:26.

Przeżyłam wreszcie tą nieszczęsną glukozę 
Pamiętam, że z Misią byłam na glukozie jakoś po 20 tyg.

Są sytuacje, że trzeba pokazać wyraźnie kto tu rządzi, jak widać efekty uzyskałaś bardzo szybko 
wrócę do niego później, taka jestem ciekawa 

tym bardziej jak akwarium jest takie wielkie. Tak czy siak wygląda to cuuudownie i się parę razy czailiśmy z mężem, ale jakoś to chyba nie dla nas jednak
Ciekawe jaka będzie na żywo
na nic nie mam smaku ;/ już płakać mi się chce z tego wszystkiego
ważę się z rańca i waga pokazuje wciąż ten sam wynik 

za wizyty 

, albo samym bólu towarzyszącym chorym zatokom
i dziękuję bardzo