Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-20, 10:15   #841
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
w zeszłą zimę zatruli się czadem, ona spała na górze łożeczka piętrowego i wdychała największa dawkę czadu, nie obudziła już się, reszta trafiła na OIOM

niestety jeżeli tak dalej będzie to się wyniosę, już zapowiedziałam, że jeśli oni nie wyprowadzą się do mojego porodu, to ja się z powrotem do rodziców przeprowadzam... a na wynajem czegokolwiek nie mam co liczyć, mąż 1/3 wypłaty traci na dojazd do pracy
Straszna historia

Cytat:
tak, z tym że mnie akurat bardziej bolą słowa teścia, bo on jak to sam ujął, przemyśla temat a później aby dopier...lić, czyli już w ten najczulszy punkt nie wiem, skąd tyle zawiści w tych ludziach, i on mi śmie twierdzić, że rodzina dla niego jest najważniejsza
bo kiedyś miał pretensje, że nic mu nie mówimy, normlanie nudza się i wszystko by chcieli wiedziec, nawet kiedy mam okres dosłownie tak mi powiedział, no to odpowiedziałam, ze dla mnie to chore

a najlepszy tekst to był ze wspólnotą małżeńską, otóz według jego mnie się nic nie należy, bo nie pracuję zarobkowo (czyli moja praca w domu jest nic nie warta!), to co zarobi mąż należy do niego, to co zarobię ja - do mnie, no to mu delikatnie wytłumaczyłam, na czym polega wspólność małżeńska, to stwierdził, że mówię źle, nieprawdę, no to go odesłałam do kodeksu

Powiem Ci że ja nie moge tego czytać... nie wytrzymalabym z takim człowiekiem, nie wyobrażam sobie tak żyć. Wiesz że jest tez cos takiego jak przemoc ekonomiczna?

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość

to teraz chwila na odpoczynek

za dzisiejsze wizyty Mamuśki

a co do kąpieli maluszków to my ostatnio dostaliśmy od znajomej kredki do kąpieli, Bartek teraz codziennie maluje w wannie, po wannie, siebie, tatusia polecam, duża frajda
Super sprawa z tymi kredkami u nas niestety za wcześnie, mała bralaby do buzki

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril

Byłam wczoraj pierwszy raz w ciąży na basenie i powiem wam, że bajka!!! Gorąco polecam. Trochę się bałam, tych wszystkich bakterii i w ogóle ale było tak cudoooownie, że chyba będę chodzić codziennie W ogóle wczoraj miałam mega aktywny dzień, bo oprócz basenu poszłam też na pilates i siłownię, ale niestety siłownia chyba nie jest najlepsza, bo po 5 minutach biegania na orbitreku mnie zaczęło strasznie podbrzusze boleć :/ Chyba zostanę przy tym basenie i pilatesie....
To musimy tez się wybrać tylko kiedy kurcze.. ale naprawdę dzien miałas mega aktywny tzn że już samopoczucie dużo lepsze

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
A w ogóle tak piszecie o tych strasznych teściach, że się zaczęłam zastanawiać jakie my będziemy Zawsze mi się wydawało, że będę mega wyluzowaną matką, nie będę się wtrącać i w ogóle, ale już widzę, że to się nie wydarzy... Mam duuużo młodszą siostrę i ona ma teraz swojego pierwszego chłopaka. Najpierw go dobrze nie znałam, ale moja mama straaaasznie na niego narzekała cały czas. Ja stwierdziłam, że dam chłopakowi szansę. Pojechaliśmy razem w czwórkę na weekend do Wiednia i wiecie co? Teraz z czystym sercem mogę powiedzieć, że nienawidzę gościa!!! Ale przynajmniej dałam mu szansę... Ciężko się tak odciąć od własnej siostry a co dopiero od dziecka, więc jak jakiś teść/teściowa się zafiksuje, że nie lubi synowej to kaplica :/

Nie jest to żaden pocisk do żadnej z was Nie odbierajcie tak tego proszę... Tylko się głośno zastanawiam skąd się biorą takie konflikty... Mi się wydaje, że ludzie po prostu nie są w stanie zaakceptować wyborów innych ludzi i uważają, że oni by mu lepiej życie zaplanowali. Ja też bym chciała, żeby moja siostra miała przystojnego, kochającego chłopaka, najlepiej z willą z basenem Ale co ja zrobię....
Masz rację to czesto wynika z nieakceptownia wyborów drugiej osoby ale z drugiej strony chcąc dla tej osoby jak najlepiej ciężko nam te niektóre wybory zaakceptować widząc jakie to niewypaly bym się rozpisala bardziej ale chyba wcześniej jajo zniose niż cos napisze dłuższego na tym tablecie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
dzień dobry, jestem skobry

asiulka bylam wczoraj, costam pisalam, ale wypadłam z obiegu górę wzięły chyba problemy rodzinne itd a ja nie mam siły caly czas na bierząco jestem ale wymiękłam pozniej i juz czajnikowałam tylko.
Dziękuję że o mnie pamiętasz

paulka
- często kobiety mylą łożysko na przedniej ścianie z łożyskiem przodującym, co tak naprawde nijak się ma do siebie. Wyobraź sobie kulę (macicę) i łożysko, które może umiejscowić się wszędzie gdzie chce, na przedniej, tylnej ściance, u góry lub u ujścia. To, które umiejscawia się przy ujściu (na dole) jest przodującym, i groźnym, ponieważ ze względlu na położenie przy szyjce macicy która kurcząc się może powodować jego odrywanie, a co w konsekwencji to już...
natomiast wszystkie pozostałe są jak najbardziej normalne. Nie ma preferowanego i statystycznego miejsca, uwierz. Tak, łożysko przodujące jest groźne i ja mogę niestety je mieć, dlatego nie dodaj sobie zmartwień bo nie masz do nich powodu...

Kasianku - następna rzecz nas łączy, też jestem baranem beee!
ciekawe, czy mężowi tak samo szkoda, że pada

ramona
- musisz jednak stanowco postawić sprawę : mąż już założył swoją rodzinę , i to ona powinna być najważniejsza, a tamci albo out, albo ty out, mąż musi wybrać, niech nie będzie dzieckiem z pępowiną bo w takim razie trzebabyło nie zakładać rodziny jak nie dojrzał. musicie sie z teściami rozejśc i to jak najszybciej, kto to widział. To nigdy nie jest dobre rozwiązanie i będzie tylko gorzej, również w waszym związku.

co do zazdrości - zdrowa, raz na jakiś czas to może być ale byle nie popadać w skrajności. ja jestem szczęśliwsza teraz bez grama zazdrości od męża, bo jak byłam z zazdrośnikiem to byłam zastraszona okropnie. Koleś rozwalał sobie ręce z niemocy, oddawał mi książki we krwi, mówię Wam, nie mogłam się z nim rozstać. Na szczęście jakoś przetrwał i żyje sobie tam gdzieś zbuntowany.
Hope no ja jestem pierwszy dzien byka buuu

kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 10:15   #842
asiulka_22
Zakorzenienie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Cytat:
dzień dobry, jestem skobry

asiulka bylam wczoraj, costam pisalam, ale wypadłam z obiegu górę wzięły chyba problemy rodzinne itd a ja nie mam siły caly czas na bierząco jestem ale wymiękłam pozniej i juz czajnikowałam tylko.
Dziękuję że o mnie pamiętasz
.
aa to przepraszam, i zwracam honor.... widocznie ja nie doczytałam ze pisałąś.
mam nadzieje że problemy uda się rozwiązać, trzymam kciuki
------------
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 10:19   #843
lolitka888
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość

a ja trzeci;p Pozdrawiam wszystkie rogatki Wy tez takie uparte?
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 10:23   #844
Seleniti
Zadomowienie

Dzień dobry

santom wow, ale już pięknie widać

ramona

Paulka nie ma powodów do obaw mnie na prenatalnych powiedział tak samo, ale dodał, że to b.dobrze i nie będzie problemów z porodem

carmena no przydałby się jakiś adorator chyba czas odświeżyć stare znajomości

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 10:23   #845
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:

To musimy tez się wybrać tylko kiedy kurcze.. ale naprawdę dzien miałas mega aktywny tzn że już samopoczucie dużo lepsze
W ciągu dnia rzeczywiście jest lepiej. Mam więcej siły i jakoś się mogę zebrać do takich aktywności. Ale niestety jeszcze nie tryskam słynną energie 2giego trymestru Po tym basenie padłam jak długa na łóżko i spałam chyba ze dwie godziny

A co do mdłości to te wieczorne zmieniły mi się jednak na poranne. Każdy dzień zaczynam rzygiem, a potem już jest ok Chyba z dwojga złego lepiej tak niż się wieczorem męczyć. Strasznie się cieszę, że nie muszę chodzić do pracy, bo bym się w życiu nie zebrała. Wyjście z łożka i ogarnięcie się do normalności zajmuje mi jakieś 1,5h-2h
Stary 2013-11-20, 10:24   #846
Light Limara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
WITAM mamuśki
Light Limara>> i jak się czujesz ale to jak napisałaś że miałaś wrażenie że ci coś wypadnie,,,, to się przestraszyłam.... może większa ilość upławów czy coś???
a tak wogóle borykacie sie z tym?? ja normalnie mam az biało czasem ehhh

.....
Tylko, że ja właśnie nie mam upławów. Czuję się jakbym miała taką, nie wiem, kulkę, jakby coś się obniżyło?I mi to tak jakby przeszkadza miedzy nogami, w pochwie tzn. takie uczucie. I to w nocy mnie dopadło.
Brzuch mam normalny, nie twardy, nic mnie nie boli, nie plamię, czuję się dobrze tylko taki dyskonfort w szanownej. Nie wiem czy dziecko się tak rozpycha na dół czy sobie coś wkręcam czy co
Boję się zaglądnąć do wujka google. Zastanawiam się czy nie iść do lekarza, ale gdzieś prywatnie. Dzwoniłam już w sumie i przyjmuje od 15. Ale nie chcę znowu niepotrzebnie panikować.
Stary 2013-11-20, 10:24   #847
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:

21 kwietnia? Ja 20 kwietnia.

Stary 2013-11-20, 10:25   #848
coodmalina
Raczkowanie

Hejka Dziewczyny... nic mi się nie chce wyspałam się, od wczoraj 18,30 do dziś 6,00 to chyba każdy by się wyspał Wczoraj wycinałam słonie na Mikołajki, dzwonię do kuzynki i gadamy a ona mi mówi że gwiazdki wycina do przedszkola, mega twórcze wczoraj byłyśmy. Ja dodatkowo zblokowałam koc dla sąsiada zrobiony na szydełku... teraz pora na gwiazdki na choinkę

Cytat:
Napisane przez hoana Pokaż wiadomość
Witam,chciałabym dołączyć do Was dziewczynyTermin porodu mam na 20 maj 2014. To mój pierwszy dzidziuś. A wiekiem chyba byłabym tu najstarsza-niebawem 32 stuknie.
Witaj... ja jestem starsza w kwietniu stuknie mi 33

Cytat:
Napisane przez pikaso Pokaż wiadomość
Coś chyba w tym jest, bo ja mam 11 storczyków, większość po przekwitnięciu od razu wypuściła kolejne pędy i w zimę będę miała pięknie kwitnące kwiatki. Mąż śmieje się że nawiedziła nas "klęska urodzaju" i w ilości dzieci i w kwitnących kwiatach.
ja mam 13 storczyków dużych i dwa małe... wszystkie kwitną, a dwa dodatkowo wypuściły nowe pędy, no i widzę że grudzień się szykuje do kwitnienia Tylko że ja podejrzewam że to dlatego że sąsiadka dawno u mnie ni była, jakoś dziwnie zawsze po jej wizycie storczyki mi marnieją...

miłego dnia i za wizyty
coodmalina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 10:26   #849
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Asiulka - zle mnie zrozumialas, tzn ja sie zle wyrazilam , tutaj na forum wzięły górę te problemy, ja się mam po staremu

kasian
- buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
ja jestem przedostatni dzień barana, cos mi sie pokićkało od wczoraj źle zapamiętałam Twojego posta./

lolitka- to wszystkie jesteśmy z kwietnia urodzinki będziemy niemal razem obchodzić, ja 18, Kasian 21, emilia 20, a ty 22 jeszcze pewnie jakas mama tu jest ale będziemy świętować , ho ho

Edytowane przez h0pe
Czas edycji: 2013-11-20 o 10:30
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 10:29   #850
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:

Nie jest to żaden pocisk do żadnej z was Nie odbierajcie tak tego proszę... Tylko się głośno zastanawiam skąd się biorą takie konflikty... Mi się wydaje, że ludzie po prostu nie są w stanie zaakceptować wyborów innych ludzi i uważają, że oni by mu lepiej życie zaplanowali.
wiesz, oni na początku to mnie bardzo lubili
zwłaszcza teściu, pracował nawet z moim ojcem kiedyś
ale wtedy to ja miałam kupę kasy, byłam w stanie sporo odłożyc, więcej niż mój mąż, nie wtrącałam się w finanse swojego chłopaka, on tam inwestował, to byłam cudowna przyszła synowa
ale o czasu - bo załozył syn rodzine, to musi myślec o rodzinie, odkłądac pieniądze na wyprawkę, na wszelki wypadek itd. i myslę, że to im się nie podoba
miał robić dach - sam za swoje (dom jest jego rodziców), się zbuntowałam, bo jak to ? on ma wydać 20 tys. a drugi syn i córka, jako że tam obecnie nie mieszkaja, to sa zwolnieni od wydatków, ale przy podziale majątku rzecież przyjda po swoje i kto mojemu odda za remonty, juz wpakował tam jakies 20 tys. miał być dom przepisany jak wyjdzie z długu, to wyszedł i nic, później jak się ustatkuje, no i dalej nic, to ja już nie wiem, na co oni czekają a moj małż gdyby nie moje veto, to pewnie robiłby ten dach i nie tylko, bo on nie widzi z tym nic niestosownego
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 10:29   #851
Nikii89
Zakorzenienie

Ramona śliczna dzidzia

Aldrin mi też się zaciął 2 dni temu i dziś tworzyłam na nowo.

Menia gratuluję 16tygodnia

Karolak, Martusia gratuluję 5 miesiąca

Carmena u mnie też są podobne , łagodnie je przechodzę . Są tylko drobne różnice no i w tej na początku miałam problemy z tym cholernym krwiakiem.

Niestety śniadanie też Oskar zwrócił ;/ jak na razie spokój ciekawe co będzie po obiedzie ... oby lepiej
Stary 2013-11-20, 10:32   #852
janeczka7891
Zadomowienie

Dzień dobry
Mycha ja farbowałam z jakiś miesiąc temu i zaś już mam takie odrosty, ze patrzeć nie mogę, zazdroszczę fryzjera.

Cytat:
Santom wow

No to super, oby tak dalej

No to kciuki za gina ja mam fryzjera w sobotę, już też się nie mogę doczekać

U nas dzisiaj pobudka o 5, bo Hania się przebudziła a mój mąż ślepy bez okularów spojrzał na zegarek i myślał, że już dużo później, więc wstał, włączył światło, zaczął robić mleko, ja do niego mówię: co ty robisz, środek nocy jest, a on mówi, że już po 6... no dobra, więc się ruszyłam, patrzę na zegarek a tam 5...... no już niestety ze spania nici, ale się wkurzyłam no, bo wystarczyłoby Hanię uspokoić troszkę i by na bank jeszcze pospała godzinkę minimum, no ale mój mąż zadecydował dzisiaj, że wstajemy o 5, więc co zrobić jestem teraz maksymalnie oszołomiona przez to, ale trzeba przetrwać ten dzień, no chociaż do tej 21 by wypadało funkcjonować

Trzymajcie się mamusie, miłego dnia Wam życzę i nie piszcie tyle co wczoraj, bo ja potem nie nadążam nawet z czytaniem a co dopiero z napisaniem czegoś do Was
mój Małż też często tak robił, teraz sam chciałby dłużej pospać to mu nie wychodzi bo jak ma wolne to mały chyba wyczuwa i wstaje dużo wcześniej niż zawsze Ja np. potrafię go przetrzymać z pół godzinki żeby jeszcze poleżał itp, dziś udało mi się aż do 9.15 ) A jak był mniejszy to nawet nam udało się spać do 11

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Wow podziwiam I jeszcze pracujesz, chyba rzeczywiscie te dzieciaki bardziej wykończające od pracy

Nasz ma jedną od 14 do 16 A o 19 już chce kąpu Kiedyś wam nagram jak Olaf fajnioe pokazuje, że chce się kąpać, macha rączkami jak kaczuszka skrzydełkami i skacze. Własnei wczoraj doszłam do wniosku, że robił juz to w brzusiu, bo nadaktywny był zawsze w wannie
A to bliziutko ma U nas ma parę metrów do sypialni od siebie

Wow ale silne Moje jakieś nieśmiałe, jak dotknę brzusia to przestaje kopać

I witam z rana
U nas o 6 pobudka, a teraz ziewa klops Szczepienie mamy i muszę do położnej z młodym podejść i na pocztę i ciacho zrobić a składniki trzeba kupić a wrócimy po 12
Oliś zaczyna kapować że w brzusiu jest dzidzia i robi aja I uwa za, jak mówię, że dzidzie gniecie
ja nauczyłam jak dzidzia płacze a jak F. żeby rozrużniał, a najukochańsze jest jak całuje mi brzuszek Mówię mu daj buzi dzidzi a ten dzwiga mi bluzkę i całuje. hhihiih

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
(...)
I wiecie co wczoraj mój TŻ sprzedał paletki (ryby) i całe swoje akwarium 450l , tak jakoś pusto się zrobiło
dlaczego sprzedawaliście? My chcemy małemu kupić akwarium wiecie takie małe prostokątne na urodzinki teraz bo ma w grudniu Postawimy mu na komodzie, przynajmniej będzie miał fajną lampkę nocną heheh i nauczy się że trzeba je nakarmić

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Ramona zdjęcia

Kochane tak przeglądam opis mojego wczorajszego usg, i sie doczytałam:
Łożysko : przednia ściana
Czyli tzn że łożysko przoduje? Czy coś takiego?

ja też tak miałam w pierwszej ciąży, teraz jeszcze nie wiem. W każdym razie do 8 miesiąca ginka sprawdzała czy będę mogła rodzić SN, wszystko było ok. Często też mimo usg brzuszkowego robiła mi dopochwowe bo lepiej było widać co wiadomo z jakiego względu, dziewczyny już wyżej napisały.

Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość
Hej
Ja nie mam dziś laptopa, także wpadam tylko na chwilę prosić o kciuki - o 16:30 mam wizytę. Ja również zaciskam kciuki za dzisiejsze wizyty
Miłego dnia! Więcej wieczorem bo nie mam cierpliwości do pisania na tel
ja też nie mam do tego cierpliwości. Wieczorami Was podczytuje na telefonie jak usypiam małego ale żeby coś napisać toż to nie dla mnie....

Santom filmik cudny, ja też tak prowokowałam małego hehhe. Teraz jak narazie takich kopniaczków u mnie jeszcze nie ma.

Ja dziś będę miala leniwy dzień, obiadu nie muszę gotować
Wczoraj posprzątałam, dziś tylko poodkurzam bo chłopcy mi nakruszyli wczoraj wieczorem i wsjo.
Stary 2013-11-20, 10:32   #853
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Witam się środowo - już coraz bliżej do weekendu

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
I znowu wstałam z bólem głowy , a za oknem ponuro i pada deszcz

Witam się w 18 tc, czyli w 5 miesiącu

Dzidziusia czuję codziennie
Karolak za kolejny tydzień no i witamy się w 5 mc.

Ja też dziś wstałam z okroipnym bólem głowy i ciągle go mam nie przeszedł. A gdzie do konca pracy??? Nawet nie mogę za bardzo się zwolnić bo mam ważne spotkanie o 16

A ruchów dzidzi ci strasznie zazdroszczę - ja ciągle nic nie czuje...

Magdi kciuki są. Będzie dobrze

Martusia za kolejny tydzień.

Carolyna cieszę się że w pracy dobrze przyjeli informację o twojej ciąży tak powinno być.

Pallas Rill zazdroszcze basenu... My się z mężem wybieramy i wybrac się nie mozemy, teraz on jest przeziębiony i doooopa

Poza tym miałam ciężką noc...
Po 23 małż wysłałam małża do kuchni żeby napił się syropu z cebuli bo nie może sie pozbyc tego przeziębienia... I jakoś długo nie wracała... Za chwilę krzyczy na cały dom że nam się bojler z wodą popsuł i cieknie... Okazało się że cała kotłownia w gorącej wodzie... pełno pary no i wszystko w wodzie. Mamy koło kotłowni taką nie wielką spiżarkę no i mąka, cukier wszystko w wodzie
No i do 1 w nocy sprzątaliśmy... Dziś ma przyjechać spec od bojlera, ale niestety raczej trzeba będzie kupić nowy - min 700 zł
no a do tego nie mamy ciepłej wody od wczoraj...

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 10:32   #854
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:

ramona
- musicie sie z teściami rozejśc i to jak najszybciej, kto to widział. To nigdy nie jest dobre rozwiązanie i będzie tylko gorzej, również w waszym związku.
no czekamy cały czas, kiedy się wyprowadzą na dół
jeszcze żeby byli normalnymi ludźmi, takimi kochającymi, nie miałabym nic przeciwko, ale nie w tej sytuacji, kiedy tesciu mi na święta oznajmił, że jak on się dowie, że wydaje mojego małża pieniądze na moją rodzinę (ustalilismy, że kupimy na święta coś moim i jego rodzicom, chodziło o głupie 15 zł na kiełbasę!), to będzie nie miło no to jaki ten człowiek ma stosunek do żony syna?
Stary 2013-11-20, 10:33   #855
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
a ja trzeci;p Pozdrawiam wszystkie rogatki Wy tez takie uparte?
Ja nie jestem uparta chyba

Cytat:
W ciągu dnia rzeczywiście jest lepiej. Mam więcej siły i jakoś się mogę zebrać do takich aktywności. Ale niestety jeszcze nie tryskam słynną energie 2giego trymestru Po tym basenie padłam jak długa na łóżko i spałam chyba ze dwie godziny

A co do mdłości to te wieczorne zmieniły mi się jednak na poranne. Każdy dzień zaczynam rzygiem, a potem już jest ok Chyba z dwojga złego lepiej tak niż się wieczorem męczyć. Strasznie się cieszę, że nie muszę chodzić do pracy, bo bym się w życiu nie zebrała. Wyjście z łożka i ogarnięcie się do normalności zajmuje mi jakieś 1,5h-2h

To rzeczywiście dobre że nie musisz z rana się śpieszyć i szykować do pracy i współczuję tych początków każdego dnia oby i to minęło raz dwa

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
Tylko, że ja właśnie nie mam upławów. Czuję się jakbym miała taką, nie wiem, kulkę, jakby coś się obniżyło?I mi to tak jakby przeszkadza miedzy nogami, w pochwie tzn. takie uczucie. I to w nocy mnie dopadło.
Brzuch mam normalny, nie twardy, nic mnie nie boli, nie plamię, czuję się dobrze tylko taki dyskonfort w szanownej. Nie wiem czy dziecko się tak rozpycha na dół czy sobie coś wkręcam czy co
Boję się zaglądnąć do wujka google. Zastanawiam się czy nie iść do lekarza, ale gdzieś prywatnie. Dzwoniłam już w sumie i przyjmuje od 15. Ale nie chcę znowu niepotrzebnie panikować.
Idź bedziesz spokojniejsza

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
21 kwietnia? Ja 20 kwietnia.

Tak dokładnie

Cytat:
Asiulka - zle mnie zrozumialas, tzn ja sie zle wyrazilam , tutaj na forum wzięły górę te problemy, ja się mam po staremu

kasian
- buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
ja jestem przedostatni dzień barana, cos mi sie pokićkało od wczoraj źle zapamiętałam Twojego posta./

lolitka- to wszystkie jesteśmy z kwietnia urodzinki będziemy niemal razem obchodzić, ja 18, Kasian 21, emilia 20, a ty 22 jeszcze pewnie jakas mama tu jest ale będziemy świętować , ho ho
A no to imprezkę bedzie trzeba zrobić jakaś może na skype?

Stary 2013-11-20, 10:36   #856
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Ramona śliczna dzidzia
dziękuję
wczoraj się uśmiałyśmy z gin, bo mówiłam na nią (dzidzię) per ON, a ona od razu, że zakładam, że będzie chłopak, no to mówię, że nie wolałabym córcię, ale tak jakoś mi się powiedziało, chyba podświadomie

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
Wiesz że jest tez cos takiego jak przemoc ekonomiczna?
nie mam pojęcia
Stary 2013-11-20, 10:37   #857
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
wiesz, oni na początku to mnie bardzo lubili
zwłaszcza teściu, pracował nawet z moim ojcem kiedyś
ale wtedy to ja miałam kupę kasy, byłam w stanie sporo odłożyc, więcej niż mój mąż, nie wtrącałam się w finanse swojego chłopaka, on tam inwestował, to byłam cudowna przyszła synowa
ale o czasu - bo załozył syn rodzine, to musi myślec o rodzinie, odkłądac pieniądze na wyprawkę, na wszelki wypadek itd. i myslę, że to im się nie podoba
miał robić dach - sam za swoje (dom jest jego rodziców), się zbuntowałam, bo jak to ? on ma wydać 20 tys. a drugi syn i córka, jako że tam obecnie nie mieszkaja, to sa zwolnieni od wydatków, ale przy podziale majątku rzecież przyjda po swoje i kto mojemu odda za remonty, juz wpakował tam jakies 20 tys. miał być dom przepisany jak wyjdzie z długu, to wyszedł i nic, później jak się ustatkuje, no i dalej nic, to ja już nie wiem, na co oni czekają a moj małż gdyby nie moje veto, to pewnie robiłby ten dach i nie tylko, bo on nie widzi z tym nic niestosownego
W tym temacie to jest masakra :/ Trzeba się mega pilnować.. bo z jednej strony Ci się wydaje, że rodzina i w ogóle.. to Cię na pewno nie oszukają i przy podziale majątku, wszyscy grzecznie będą przytakiwać, że Twojemy mężowi się należy więcej bo wyremontował dach.. A gówno prawda, bo jak przyjdzie do podziału majątku to każdy będzie walczył, żeby sobie zagarnąć jak najwięcej Już po prostu tyle takich historii słyszałam, że szok. Moja koleżanka ostatnio wyremontowała sama mieszkanie po dziadku, przez co wartość mieszkania wzrosła i potem jakiś jej kuzyn co w Stanach siedzi się upomniał, że teraz musi mu spłacić większą kwotę za jego część mieszkania, bo przecież jego wartość wzrosła!!! No nóż się w kieszeni otwiera. A najlepsze, że kuzyn super ustawiony tam, duży dom, samochody, a o takie "grosze" się będzie wykłócał...

Nie wiem co Ci radzić, pewnie dla was byłoby najlepiej wyprowadzić się od nich jak najdalej, ale pewnie taka rada jest nierealna....
Stary 2013-11-20, 10:37   #858
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Ramona śliczna dzidzia

Aldrin mi też się zaciął 2 dni temu i dziś tworzyłam na nowo.

Menia gratuluję 16tygodnia

Karolak, Martusia gratuluję 5 miesiąca

Carmena u mnie też są podobne , łagodnie je przechodzę . Są tylko drobne różnice no i w tej na początku miałam problemy z tym cholernym krwiakiem.

Niestety śniadanie też Oskar zwrócił ;/ jak na razie spokój ciekawe co będzie po obiedzie ... oby lepiej
To już druga robiła nowy, wiec ja tez chyba zrobię ale z moją sklerozą już nie pamiętam jak to robiłam
Stary 2013-11-20, 10:43   #859
gosius91
Zakorzenienie

Aaaa, mam wyciśnięty świeży sok z pomarańczy sam kwas normalnie, ale zdrowe, co nie ?

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Dziś 16t 1d - czylimamy już - 17 tydzień

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 10:43   #860
asiulka_22
Zakorzenienie

gosius91 >> smaka narobiłaś,,, ja mam tylko kubusia,,,, ale ide wcinać mandarynki w takim razie,,,, a tak wogóle to szklaneczke soczku możesz mi zostawić hehe
Gratulacje rozpoczęcia 17 tyg !!!!!!!!!!!!!!!!!
Stary 2013-11-20, 10:44   #861
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Aaaa, mam wyciśnięty świeży sok z pomarańczy sam kwas normalnie, ale zdrowe, co nie ?

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Gratulacje

teraz widzę, że suwaczek sam się naprawił
Stary 2013-11-20, 10:47   #862
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:

No nie wiem.. na pewno nie pij na pusty żołądek. Ja kupowałam wcześniej pomarańcze Hiszpańskie z Makro, takie bardzo słodkie i było ok. A w zeszłym tygodniu się połasiłam na promocję na pomarańcze z Lidla. Chyba po 2 albo po 3 zł za kilogram były. Takie kwasieluchy, że już chyba cytrynę lepiej by było wypić :P I strasznie mnie żołądek bolał po tym soku. Dwa razy próbowałam i zawsze to samo, więc je kazałam mężowi wypić a ja wróciłam do tych słodkich Przed ciążą uwielbiałam takie kwaśne i mi się nic nie działo...
Stary 2013-11-20, 10:48   #863
gosius91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
gosius91 >> smaka narobiłaś,,, ja mam tylko kubusia,,,, ale ide wcinać mandarynki w takim razie,,,, a tak wogóle to szklaneczke soczku możesz mi zostawić hehe
Gratulacje rozpoczęcia 17 tyg !!!!!!!!!!!!!!!!!
A z mandarynki tez sie da wycisnac ? Nie probowałam
Skad macie emoty, swiateczne ?
aaaaa juz widze, sa, u mnie tez sa
Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Gratulacje

teraz widzę, że suwaczek sam się naprawił
a nie działał ? U Ciebie tez rowno widze

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Stary 2013-11-20, 10:50   #864
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
No nie wiem.. na pewno nie pij na pusty żołądek. Ja kupowałam wcześniej pomarańcze Hiszpańskie z Makro, takie bardzo słodkie i było ok. A w zeszłym tygodniu się połasiłam na promocję na pomarańcze z Lidla. Chyba po 2 albo po 3 zł za kilogram były. Takie kwasieluchy, że już chyba cytrynę lepiej by było wypić :P I strasznie mnie żołądek bolał po tym soku. Dwa razy próbowałam i zawsze to samo, więc je kazałam mężowi wypić a ja wróciłam do tych słodkich Przed ciążą uwielbiałam takie kwaśne i mi się nic nie działo...
Ja wolę sobie zjeść pomarańczko niż pić sok co też czyniłam wczoraj i przedwczoraj wieczorem
Stary 2013-11-20, 10:50   #865
gosius91
Zakorzenienie

Cytat:
Na pusty żołądek nie pije - to chociaż tyle, ale w tej ciąży to jakoś ta kwaśność mi nie przeszkadza, kwaśne, ostre, słone, słodkie - nic mnie nie rusza Jak jadłam kapustę ostatnio kiszoną - to się wszyscy w domu wykrzywiali, że jem w takich ilościach

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Stary 2013-11-20, 10:51   #866
Seleniti
Zadomowienie

Justyna to widzę nieciekawą miałaś nockę

Czy któraś z Was ma może awersje do jedzenia? Ja mam okropną i zaczyna mnie to martwić na nic nie mam smaku ;/ już płakać mi się chce z tego wszystkiego przez cały dzień mogę zjeść dwie kanapki i trochę zupy i na tym koniec, bo czuję się pełna :/ a próby jedzenia na siłę kończą się na modłach... Do 8 tc przytyłam prawie 3 kg, a teraz to wszystko ze mnie schodzi, a raczej już zeszło... ważę się z rańca i waga pokazuje wciąż ten sam wynik

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 10:54   #867
asiulka_22
Zakorzenienie

Cytat:
ja też nie robiłam z mandarynek,,, póki co pochłaniam je w całośći hehe

=========
Hope >> czuje się zaszczycona normalnie,,, że umiesciłaś mnie na pierwszej stronie " ćwiczenia wygrzebane przez ASIULKE" HEHEHE.
Stary 2013-11-20, 10:54   #868
Nikii89
Zakorzenienie

Janeczka szczerze to nie wiem dlaczego TŻ sprzedał, jak się go pytałam dlaczego chce to mi mówi "bo mi karzesz" a ja mu wcale nie kazałam. Żal mi trochę tego akwarium. Zaś innym razem tłumaczy że za dużo z tym roboty jednak jest. Bo co tydzień podmianka 120l wody, dodatkowo czyszczenie filtra bo przy paletkach trzeba strasznie o wodę dbać. Znowu innym razem że jak dojdzie do wyprowadzki to on sobie nie wyobraża tej zabawy z przenoszeniem tego akwarium.
Stary 2013-11-20, 10:58   #869
gosius91
Zakorzenienie

Jak słodko na obrazku wygląda ta pościel Ciekawe jaka będzie na żywo
http://gazetki.biedronka.pl/g228,wie...B3w%20dla.../8

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Stary 2013-11-20, 11:01   #870
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Skad macie emoty, swiateczne ?
aaaaa juz widze, sa, u mnie tez sa

a nie działał ? U Ciebie tez rowno widze
no miał opóźnienie dwóch dni i jak chciałam już go ustawiać na nowo za radą dziewczyn to sam zaczął działać tak dzisiaj skończyliśmy 12 tydzień, jutro rozpoczniemy 13

emoty są świetne

Cytat:
Janeczka szczerze to nie wiem dlaczego TŻ sprzedał, jak się go pytałam dlaczego chce to mi mówi "bo mi karzesz" a ja mu wcale nie kazałam. Żal mi trochę tego akwarium. Zaś innym razem tłumaczy że za dużo z tym roboty jednak jest. Bo co tydzień podmianka 120l wody, dodatkowo czyszczenie filtra bo przy paletkach trzeba strasznie o wodę dbać. Znowu innym razem że jak dojdzie do wyprowadzki to on sobie nie wyobraża tej zabawy z przenoszeniem tego akwarium.

szkoda tego akwarium ale widocznie mąż miał jakieś swoje powody

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości