Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz. II - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: tytuł III części
Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! 1 2,70%
Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! 0 0%
Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! 3 8,11%
Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! 6 16,22%
Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. 2 5,41%
Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. 7 18,92%
Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! 1 2,70%
Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. 3 8,11%
Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. 0 0%
Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. 3 8,11%
Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. 11 29,73%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-20, 09:57   #301
ewacia85
Wtajemniczenie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

to u mnie pewnie nie dostane bp najwiekszy sklep to kaufland i biedronka
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 09:58   #302
Cierpliwosc
Zadomowienie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
tyle azy dziewczyny pisały tu te karmi ma tyle samo procentów co kefir wiec sie tym nie przejmuje ile czasu minie...ale przeważnie piję na noc po kapieli sebastiana bo wtedy mam relaksik jak moje bojsy spią i spokojnie sobie duldam przed tv albo komp seba ma wtedy pierwsze spanie zwykle ok 3-4 godzin.... wiec wystarczająca ilość jeśli ma być jakas przetrwa

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

gdzie takie cos można dostac
Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
rzeczywiście kocha

ja piję karmi wieczorem po kąpaniu małego, śpi 5-6 godzin i karmię normalnie na pierwszym nocnym karmieniu. Ale uwaga, jest też piwo KRZEPIAK bezalkoholowe 0%, ma dużą ilość słodu jęczmiennego i również działa na laktację sprawdzone
Dzięki dziewczyny Tż robi dziś zakupy w Auchan, to zaraz mu dopisze do listy to piwo, może będzie
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 10:16   #303
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość
no właśnie już przeszliśmy na normalne mleko i różnicy nie ma, więc to raczej nie alergia

Agravka - wiem, ze to nie brzuszek, bo ma miękki, normalnie robi kupy, był na usg i rozpoznaję jak się chwilkę pręży przed zrobieniem kupy czy puszczeniem bąka i to zupełnie inne zachowanie

Tassia - no ja czytam uważnie Twoje wypowiedzi o Maciusiu, bo mamy dzieci z tego samego dnia i po cichu zazdroszczę, że Twój potrafi tak ładnie spać

Madziuchna - dzięki za słowa otuchy

za nami kolejna masakryczna noc

w dodatku wkurzyłam się na TZ (choć chyba na wyrost...) bo ja chodzę jak zoombie, nie mam kiedy paznokci obciąć, czy czasem nawet iść do wc, a on sobie dzisiaj nastawił budzik na 5.30 - bo idzie na siłownie przed pracą obudził mi dziecko zamknął drzwi i poszedł. niech nie liczy na obiad
A robiłaś mu badanie moczu na posiew?
Wiem, że to banał, ale ją w dzieciństwie tak wylam przez przez ciągłe nieleczone zapalenia pęcherza.

Ja miałam noc zarwana przez kolke i w dodatku nie dziecka tylko swoją. 4h wylam z bólu. W końcu mąż na pogotowie zadzwonił, kazali wziąć pyralgine. Zwiotowalam, polknelam i w końcu przeszło.
MASAKRA

Wysłane z mojego HTC Desire X przy użyciu Tapatalka
Stary 2013-11-20, 10:21   #304
butterfly20
Zakorzenienie

Oooo retyyy ciągle coś i nie umiem być na bieżąco:/

Witam wyspana i zadowolona Jak młoda się obudzi na jedzonko to idziemy na spacerek, pogoda nie jest najgorsza.

Dziewczyny jak wyglądają u waszych dzieci miejsca po szczepionce na gruźlicę?
Tusia miała do tej pory czerwoną większą kropę, ale teraz zebrała się ropka i zrobiło się wybrzuszone Moja ciocia mówiła,żeby tego nie ruszać...

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
U nas tak samo a Julek urodzil sie z waga w 10 centylu takze nadrabia
Moja pewnie też jakoś w 10 centylu, bo jednak siatka dla dziewczynek i chłopców się różni

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
http://gadzetomania.pl/2013/11/19/wi...kim-mam-talent ten plak to fake to cezik

na 10:45 szczepienie a natalka spi...

My się też na początku daliśmy nabrać z mężem i się smialiśmy strasznie,że głupim angolom spodobała się taka piosnka o niczym,ale po skończonym filmiku był taki odnośnik podpisany w stylu "zobacz jak polacy manipulują nagraniem" i wtedy się skapnęliśmy

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 10:27   #305
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Poczytalam i te pneumokoki powodowac moga brak apetytu.Ale Janek teraz lepiej juz jadl, troche mniej niz normalnie, ale w granicach przyzwoitosci.
Wika tez miala, wczoraj bylo ok, a dzisiaj jakas marudna i tez mniej zjadla. Ale miala jeszcze do tego ospe, swinke, rozyczke i odre. Za miesiac meningo.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 10:29   #306
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość

My też byliśmy wczoraj na szczepieniu (NIGDY wcześniej moje dziecko TAK nie płakało) i pediatra powiedziała, że Mała może przespać jedno karmienie i to normalne, bo dziecko może być nieswoje po szczepieniu. Wygląda na to, że Twój maluszek tak to przeszedł.
A co do opuchnięcia, mi lekarka kazała kupić altacet żel i w razie obrzęku smarować, może spróbuj.

wiem, że to pytanie było zadawane już setki razy, ale nigdy nie widziałam odpowiedzi. Pijesz karmi i po jakim czasie karmisz?
Mi ostatnio pomogła kawka z Medeli. Jest obrzydliwa, ale cyce po niej pełne.

Ech, mokro na dworze, chyba ze spacerku nici. Lecę ogrnąć chałupę puki Sara gada z karuzelką
ja przyznam.sie uczciwie ze pmimo glutenu i tego ze nie wolno mi karmi jak mam mbiej pokarmu to pije i id razu mam mase mleka
nie wiem.co w tym.jest ale dziala
i niespecjalnie sie przejmuje odlegloscia pomiedzy piciem.tego a karmieniem bo wypijam tego max 200ml na raz

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

figulina nievwiem czemu mam takiego farta z tym.spaniem ale pewnie drugie da mi popalic mysle ze wszystkie nasze dzieciaczki lada moment zaczna sie regulowac

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 10:29   #307
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Oooo retyyy ciągle coś i nie umiem być na bieżąco:/

Witam wyspana i zadowolona Jak młoda się obudzi na jedzonko to idziemy na spacerek, pogoda nie jest najgorsza.

Tusia miała do tej pory czerwoną większą kropę, ale teraz zebrała się ropka i zrobiło się wybrzuszone Moja ciocia mówiła,żeby tego nie ruszać...
Mojej też miała początkowo ok, a później ropa, która z czasem zaczęła wyciekać (tak zielona była, fe) i teraz jest znowu czerwona kropka i taka jakby schodząca skóra w koło. No i jak nic z tym nie robiłam, tak dalej nie robię, myjemy normalnie i tyle. Tak nam powiedzieli w szpitalu i później pediatra.
U nas też słonko wyszło, więc jednak będzie spacerek. A już miałam niecny plan ululać dziecko w chuście i zacząć jakieś ozdoby bożonarodzeniowe produkować, bo wczoraj filc od T. dostałam
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-20, 10:30   #308
rusałka_1
Zakorzenienie

hej
nie będe się rozpisywac ale za nami kolejna ciężka noc

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Antek sie zanosi a ja razem z nim, nie mam juz ☠☠☠☠a siły do tego wszystkiego
ojej dużo siły kochana pamietaj że Antoś wyczuwa silnie twoje emocje
Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Pojechałam do szpitala, lekarz mnie zbadał i mówi, że wyrostek. mówię mu, że wyrostka nie mam od 4 lat. A on, że niemożliwe, bo on widzi nagazowany wyrostek.... zaczełam się śmiać.

Wróciłam, wzięłam dwa paracetamole i się zwijam dalej.
co za lekarz
a jak się teraz czujesz??

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość

mnie tak od czasu do czasu bolały/bolą jak mi sie wydawało jelita (tak skurczowo) myślałam,że umre
dzis sie okazało,ze mam kamienie w woreczku żółciowym
i co będą z tym robic, jakieś leki? czy operacyjnie trzeba usuwać??

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Haha, u nas 97 centyl wzrost i 50 centyl waga
modelka

Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość

ale jestem zmęczona... mój Maluszek chyba próbuje nas skutecznie zniechęcić do robienia rodzeństwa dla Niego

i mam doła... powiedzcie czy ja jestem nienormalna? cały czas nie wiem, czy mój Synek jest zdrowy i czy wszystko z Nim ok, bo: dziwnie stęka, jęczy (choć brzuszek ok.), pręży się, wstrzymuje przy tym powietrze i robi się cały czerwony... ja nie wiem co jest, ale moim zdaniem normalne to to nie jest... prawie nigdy nie śpi takim na prawdę głębokim snem, tylko ciągle jęczy... ma już 9 tygodni, a jeszcze świadomie się nie uśmiecha, dużo płacze i coraz trudniej Go uspokoić..

każdy lekarz twierdzi, że z nim wszystko ok... dzisiaj byłam u neurologa i też usłyszałam, że nie widzi nic niepokojącego, ale dała skierowanie na rehabilitację (ze względu na napięte mięśnie w okolicach szyjki), do okulisty (widzi lekkiego zeza na lewym oczku, czego my z TZ w ogóle nie widzimy ) i do endokrynologa (bo ma szorstką skórkę a alergia wykluczona i ze względu na te dziwne odgłosy)- to wszystko na wszelki wypadek, żeby mnie uspokoić.....

no ja już nie mogę... łażę od lekarza do lekarza i efektów zero. może coś wymyślam ale przykro mi jak czytam, że Wasze dzieciaczki tak ładnie się uśmiechają, wodzą oczkami za zabawką, a mój skończył 9 tyg. i patrzy w siną dal, uśmiecha się w eter, a karuzelka Go interesuje przez 5 sek.. na mnie też wzroku za bardzo nie skupia

w dodatku wysiada mi kręgosłup od noszenia Go całymi dniami
bardzo dobrze cie rozumiemsama już mam wątpliwości co jest mojemu małemu, ciągłe stękania i płacz

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
moje dziecko spało do 7:30
teraz zjadł i zaciesza

jeju biedne jesteście z tym niespaniem dzieci - ja się lękam, że Miki też zacznie w nocy szaleć, bo póki co przez te 2,5 miesiąca nigdy nie mieliśmy nieprzespanej nocy- tylko szama-kima i tyle
nie dziwię ci się że w przypadku takiego śpiocha jak Miki myślisz już o rodzeństwie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
i mam tez teorie
ciekawe.czy potwierdzicie
moj dziec w brzuchu tez nigdy nie ruszal sie w nocy
nigdy nie czulam ruchow
a przez dzien to.dosc czesto
ciekawe cy to prawidlowosc ze mial wyregulowany w taki sposob rytm dobowy
a pamietam ze.niektore.z.was pisaly ze w.nocy obudzily je kopniaki

u mnie się nie zgadza. Jaś był bardzo spokojny w dzień, w nocy w ogole nie kopał, a teraz mały chochlik psoci 24h na dobę

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
Pogoda beznadziejna szaro buro i do tego pada.

Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
u mnie to samo ale na spacer i tak sie wyboiorę bo inaczej młody w ogle nie pośpi

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Ech,że ja nie mam czasu się udzielać
Tęskno mi za Wami

nam za Tobą też
nie nadrabiaj tylko napisz co u Was?

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 10:34   #309
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
hej
nie będe się rozpisywac ale za nami kolejna ciężka noc

ojej dużo siły kochana pamietaj że Antoś wyczuwa silnie twoje emocje

co za lekarz
a jak się teraz czujesz??

i co będą z tym robic, jakieś leki? czy operacyjnie trzeba usuwać??

modelka

bardzo dobrze cie rozumiemsama już mam wątpliwości co jest mojemu małemu, ciągłe stękania i płacz

nie dziwię ci się że w przypadku takiego śpiocha jak Miki myślisz już o rodzeństwie

u mnie się nie zgadza. Jaś był bardzo spokojny w dzień, w nocy w ogole nie kopał, a teraz mały chochlik psoci 24h na dobę

u mnie to samo ale na spacer i tak sie wyboiorę bo inaczej młody w ogle nie pośpi

nam za Tobą też
nie nadrabiaj tylko napisz co u Was?
Nie da się tego leczyć, tylko operacja

A ja nawet nie mam szczepienia na żółtaczkę.
Wizyta u chirurga jakoś w połowie grudnia.

Stary 2013-11-20, 10:39   #310
87czarna
Zakorzenienie

rusałka Nadrobienie graniczy z cudem,także odpuszczę sobie :P

U nas wszystko w porządku. Julia przez ostatnie dni strasznie marudziła,a wieczory wyglądają tak samo- wycie do księżyca i to chyba nie z powodu kolek,tylko po prostu z wyczerpania. Mała jest mega śpiąca,ale za nic nie zaśnie :/ Dochodzi do tego,że się zanosi i już nie raz najadłam się strachu Jedyne na co nie mogę narzekać,to na spanie w nocy,bo przez ostatnie trzy dni przesypia mi całą i wcale nie budzi się na karmienie Mleka jednak nie zmieniłam. Mam stracha. Poza tym w zasadzie po każdym karmieniu trochę ulewa,ale to chyba odziedzyczyła po swoim tatusiu,bo ponoc jak był mały to zjadal 60 ml,a i tak 30 zwracał :P
Ja uporczywie walczę z wagą i ćwiczeniami.
Szkoła mnie przytłacza i naprawdę nie mam na nic czasu. Nie wiem co to będzie jak Mama pojedzie :/
I tyle z nowości...

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 10:40   #311
ja-ika
Zakorzenienie

Dziękujemy za kciuki, ale niestety Emilka dostała większą poduszkę
Co prawda jest trochę lepiej, ale jeszcze nie super. 18 grudnia mamy kolejną wizytę z RTG, lekarz powiedział, że prawdopodobnie później już nie będzie trzeba poduszki
oby
Stary 2013-11-20, 10:41   #312
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
Blanka już była kuta? Ada nie i raczej by się nie bała, bo nie wiedzialaby co ja czeka

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
byla nie raz, nawet jak by nie wiedziala o co kaman, to widzac igle zblizajaca sie do jej reki byla by juz jazda wiec musze ja jakos nastawic.

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
Bajka - nie wiem czy mi odpisalas bo nie jestem w stanie nadrobić. Będziesz sprzedawać chustę?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
napisalam ci PW.

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
odwalilam numer stulecia: czyscilam lazienke, wiec wlalam srodek z wybielaczem, nachylilam sie nad wanna i zrobilam WDECH... i chyba sobie poparzylam troche przelyk tymi oparami...

edit: pisze o tym mezowi, polecil bym zjadla mydlo by kwas zneutralizowac kocha mnie

Cytat:
dobre dobre
dla logopedy swietny materiał do ćwiczeń, cezik zrobił to genialnie
Cytat:

u nas jest czerwona kropka. ale gulka z ropa moze sie zdarzyc, mnie o tym uprzedzali, no i bron boze nie ruszac.

moje dziecko mnie zalamuje... jadla o 19:00 100 ml, o 5:30 95 ml, a o 9:30 60 ml spi od 10, ciekawa jestem ile zje jak sie obudzi. martwic sie zaczynam
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 10:42   #313
87czarna
Zakorzenienie

No i wrzucam aktualne zdjęcie Julietty
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN1708q.jpg (110,9 KB, 52 załadowań)

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 10:43   #314
Aaamelkaa
Zakorzenienie

cze
tak czytam o Waszych dzieciach i zobaczcie jakie to niesamowite,każde jest inne, jedne śpi po 7h w nocy, inne domaga się co 2-3h jeść, jedne przybiera błyskawicznie inne wolno, ktoś się już uśmiech,drugi jeszcze nie ,także potwierdza się że każde dziecko jest inne,nie ma co porównywać i się stresować
Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość

hmmm dady conajmniej od 3 lat sa premium
hmm no to

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
aha jeszcze sie chwale
Alek wazy juz 5420
przybrał w 2 tygonie ponad 800 g
moj koksik

Cytat:
Napisane przez tigaaa814 Pokaż wiadomość
Z racji ze pochodze z Siedlec moge Ci poradzic zebys np: zadzwonila i umowila sie na wizyteywatna pr do pana Zaczka - jest ordynatorem oddzialu dzieciecego w losicach. Super lekarz i moze da Ci skierowanie tam do szpitala.
ja tez pochodzę z Siedlec , to jest już nas 3 na forum a teraz gdzie wybyłaś ?
Cytat:
j
ale "lekarze" sie głupio koncza.
cały odcinek mi się nie podobał , ostatnio te odcinki lekarzy są takie pesymistyczne, wolę już ,,przepis na życie" przeprosił się z nim
Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Ja szczepiłam na 5 typów. Śmialiśmy się w gabinecie, że Amelka pije drinka i to nie byle jakiego, bo za kilka stów.
u nas ten sam tekst rzuciła pielęgniarka jak podawała rota Michasiowi
Cytat:
dobre dobre
dla logopedy swietny materiał do ćwiczeń, cezik zrobił to genialnie
genialnie to zrobił, dałam się nabrać , bo w sumie w dzisiejszym świecie to wszystko jest możliwe

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:
śliczności do schrupania

07-04-2015 Kamiś

Edytowane przez Aaamelkaa
Czas edycji: 2013-11-20 o 10:50
Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 10:49   #315
kaska87
Zakorzenienie

Ewcia to ja karmi piję jak złoooo, czyli zatykam nos i szybko piję bo nie lubię ale na cyce działa i u mnie
Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
no powiem Ci, że na prawdę grzeczny egzemplarz mi się trafił tfu! tfu! ale ja mówię tak, że o ile się Mikiemu nie odmieni i nie zacznie szaleć, to drugie bobo pewnie będzie jego przeciwieństwem i wtedy zobaczę co to znaczy: nieprzespana noc, kolki itd. oby nie
Cytat:
rusałka Nadrobienie graniczy z cudem,także odpuszczę sobie :P
cześć mam nadzieję, że Julcia jeszcze ywrośnie z tego, a Ty nie nadrabiaj jak coś tylko pisz co u Was
Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Co prawda jest trochę lepiej, ale jeszcze nie super. 18 grudnia mamy kolejną wizytę z RTG, lekarz powiedział, że prawdopodobnie później już nie będzie trzeba poduszki
oby
to ja życzę dalszej poprawy

teściowa mi zwędziła dziecko także mam 3h i nie mam co robić małż posprzątał, obiad mam z wczoraj to chyba znowu poprzeglądam allegro, teraz tylko zabawki oglądam

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

moje dziecko waga 25 centyl wzrost 75

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 10:52   #316
Aaamelkaa
Zakorzenienie

narobiłyście mi ochoty na karmi
ile pijecie tygodniowo i czy smak ma jakieś znaczenie ?

07-04-2015 Kamiś

Stary 2013-11-20, 11:00   #317
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
narobiłyście mi ochoty na karmi
ile pijecie tygodniowo i czy smak ma jakieś znaczenie ?
ja rzadko bo raz na 2 tygodnie może

wpierdzielam ciasto z jabłkami-czuję, że chudnę

Stary 2013-11-20, 11:02   #318
inwersja
dryfuję słowami

Czy wie ktoś czy druga dawka szczepienia na zoltaczke musi być tak równo po miesiącu czy może być parę dni wcześniej?
Pytam o siebie, nie o dziecko.

Stary 2013-11-20, 11:06   #319
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
cudności!!!!

a z Adasiem już lepiej!

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-20, 11:10   #320
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Tassia odnośnie Twojego wczorajszego pytania - nie karmię już piersią, bo pokarm był za słaby i mała była głodna non stop.

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 11:12   #321
Aaamelkaa
Zakorzenienie

ale czad

nie mogę się zdecydować która najbardziej mi się podoba,ale chyba łoś

07-04-2015 Kamiś

Edytowane przez Aaamelkaa
Czas edycji: 2013-11-20 o 11:15
Stary 2013-11-20, 11:16   #322
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:

ale czad

ten banan zawsze mi sie ze zbokiem kojarzyl
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 11:20   #323
ladanseuse14
Zakorzenienie

tassia jak idziesz z Maćkiem na zewnątrz w chuście to jak go ubierasz i czy chustę wiążesz na kurtkę/płaszcz czy pod i wtedy się nie zapinasz?
Stary 2013-11-20, 11:25   #324
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
no wlasnie ja dzis dwa razy mlodego w nocy karmilam co sie nie zdarza
i p drugim karmieniu nie.chcial usnac
zdarzylo sie to pierwszy raz ze musialam przytulic
na szczescie po 10minutach odplynal
ale w tym czasie pomyslalam o wszystkich mamachbktore walcza w.nocy i chcialam powiedziec ze podziwiam bo chyba bym rady nie dala patrzac jaka bylam zla.przez te pare minut

i mam tez teorie
ciekawe.czy potwierdzicie
moj dziec w brzuchu tez nigdy nie ruszal sie w nocy
nigdy nie czulam ruchow
a przez dzien to.dosc czesto
ciekawe cy to prawidlowosc ze mial wyregulowany w taki sposob rytm dobowy
a pamietam ze.niektore.z.was pisaly ze w.nocy obudzily je kopniaki

Chyba cos w tym jest bo moj buszowal w brzuch ok22-23 i teraz tez tak ma i rano 8 pobudka

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 11:26   #325
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
nie wolno ruszać

Cytat:

ale czad

zboczony banan the beściarski
Stary 2013-11-20, 11:28   #326
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Co do pobierania moczu dziewczynką, to dziś rano pobierałam i było ok. 5minut po założeniu i mocz był w woreczku!

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 11:29   #327
kaska87
Zakorzenienie

idę trzaskać brzuszki

Stary 2013-11-20, 11:41   #328
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
już zaczął boleć. Dzisiaj darowałam sobie owsiankę i zjadłam lekką kanapkę. Ale już jest masakra.

A to tylko ciemne piwa ? Np. guiness ? Bo u mnie są też bezalkoholowe, a karmi już nie ma.
ten krzepiak to raczej jasne piwo, więc chodzi tu raczej o ten słód jęczmienny, a czy ciemne czy jasne to już bez różnicy. a swoją drogą uwielbiam guinessa
Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
oby
eh.. uściskaj Emilkę od cioć jesteście silne dziewuszki, już niedługo spalicie te poduszkę
Cytat:

ale czad

jaaaakie fajne
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 11:41   #329
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

ja niechcacy nadusilam i ta ropka sama wyszla. zapytalam dzis na szczepieniu i mam nie ruszac, to normalne.

natalka ma 5050 gram i pani mowi ze straszna skore (dziwnie spojrzala jak mowie ze to juz mega poprawa...), mala glowke ale wszystko w normie. mowi ze mega silna i ladne ma odruchy. byla dzielna - plakala juz jak ja psikali tym srodkiem dezynfekujacym ale szybko sie uspokoila. teraz spi i weranduje sobie zarazem. szczepilismy refundowanymi.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 11:52   #330
Asiek84
Wtajemniczenie

Chwalimy się i prosimy o kciuki, jeśli wszystko będzie dobrze to w piątek wypisza nas do domku... Posiew moczu wyszedł dobrze...
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości