|
|
#61 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zemścił się na mnie facet.. jestem zdruzgotana
[1=8c5e47fe6e48fd89bc9c227 f1239fe5b9f79e095_5edd717 29ccf0;43800389]Ja także zgadzam się że facet jest choler**m draniem i chamem. Bo inaczej takiego zachowania nie da się nazwać. I teraz przydałoby się żeby dziewczyna z którą jest zrobiła mu podobny numer i odwidziało jej się ślubu dzień przed.
[/QUOTE]Ale facet nie potrzebuje żadnej nauczki bo nowej dziewczyny w żaden sposób nie skrzywdził Nie można kogoś krzywdzić tylko dlatego, że ta osoba kogoś kiedyś skrzywdziła ps. chociaż mówiąc krzywdę autorce to trochę nad wyraz w tej sytuacji ![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
DLATEGO
|
|
|
|
|
#62 |
|
Rozeznanie
|
Dla wielu ludzi zdrada jest największą krzywdą jakiej można doznać. Nie dziwię się, że się zemścił w ten sposób i popieram go. Bardzo dobrze zrobił. Aha i nie należę do mściwych osób
Edytowane przez de_wu Czas edycji: 2013-11-20 o 11:41 |
|
|
|
#63 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Zdradził, oszukał, czyli sam zrobił to, co go tak bardzo obrzydziło i zabolało. Zszedł do poziomu, który uważa za podły - jak dla mnie szkoda czasu na takie zachowania.
|
|
#64 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
O naszej klasie stanowi to jak się mierzymy z porażką. On tej klasy w ogóle nie zachował, co najwyżej był teatralny w swoim postępowaniu. Na mnie to nie robi wrażenia, dziwię się, że na autorce tak. Edytowane przez Catjusza Czas edycji: 2013-11-20 o 11:44 |
|
|
|
|
#65 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kompletnie jestem zszokowana tym co przeczytałam. Bo to co Autorko zrobiłaś było jasne że złe, ale on upadł ileśset poziomów niżej i na Twoim miejscu bym tylko dziękowała Bogu że nie jesteś już z tym człowiekiem bo jest absolutnie niespełna rozumu. Kto wie jakie problemy psychiczne i przy jakich okazjach by miał
|
|
|
#66 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
.Skoro piszemy o normalności to osoba, która zdradza po 8 latach związku to jest samo w sobie zachowanie nienormalne. Ale dobra doszło już do czegoś takiego to zwyczajnie powinna odejść, a nie zrzucać cały bagaż emocjonalny "ups! zdradziłam stało się, no ale nadal Cię kocham i nadal chcę z Tobą być". Ja rozumiem, że sporo kobiet ma z tym problem, że zanim puści się jednej gałęzi to musi się złapać drugiej, ale to nie oznacza, że musi to być kosztem faceta. Bo nie zapominajmy, że ona go zdradziła po 8! latach związku, zapewne była bardzo ważną osobą i miał z nią plany na przyszłość. A ta przez tzw."wściek macicy" dała się unieść uczuciom, chwili i po prostu olała swojego chłopaka i skreśliła 8 lat pracy nad związkiem. |
|
|
|
|
#67 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Z tego co zauważyłam w swoim otoczeniu i na Wizażu, jak ktoś skrzywdzi, to nie czuje żalu po zrozumieniu bólu skrzywdzonej strony, tylko w momencie kiedy widzi jak ta skrzywdzona strona sobie świetnie układa życie ![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
"Bardzo tego żałowałam, przyznałam się do tego, rozstaliśmy. WIem, że bardzo to przeżywał. Po jakimś czasie odezwał się do mnie, odnowiliśmy kontakt i znajomość. Stwierdził, że mi wybaczył ale mam się dla niego starać teraz bo drugi raz takie coś nie przejdzie."
|
|
|
#68 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#69 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Poza tym nikt tu nie pochwala jej zachowania, każdy wie, ze zachowała się beznadziejnie. I przestańcie z tą "solidarnością jajników". Pisałam już w tym wątku, że było mnóstwo tematów o zemstach (autorami były kobiety), których odradzałyśmy. Ale nieee, na pewno gdyby sytuacja była odwrotna, to zmieniłabym zdanie...
Edytowane przez 8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8 Czas edycji: 2013-11-20 o 11:50 |
|
|
|
|
#70 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Nawet jeśli jest to związane ze spadnięciem na samo dno? Jak dla mnie szkoda zachodu, nie chciałoby mi się rączek brudzić
|
|
#71 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Tyle w temacie. |
|
|
|
|
#72 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tutaj piszesz o kobietach chyba, bo taki opis tylko u nich w większości widzę
|
|
|
|
|
#73 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Tutaj to nawet poniżej tego poziomu facet sam się sprowadził. Zdradziłaś mnie, to ja cie zdradzę razy siedem. I ona dalej nie wie jak to jest kogoś zdradzić siedem razy, nie ?
|
|
|
|
|
#74 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#75 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To już każdego indywidualna sprawa, czy zdrada jest krzywdą czy nie. Sama byłam zdradzona i znam to uczucie jako bardzo bolesne i przykre. Jednak nie byłabym zdolna do takiego posunięcia jak były partner autorki, ale rozumiem go i nie zamierzam krytykować jego postępowania, przeciwnie Owszem, on ją zdradzał, ale dopiero po całym zajściu, w celu zemsty. Przedtem był cudownym partnerem ( tak przynajmniej można wywnioskować z wątku). Szkoda, że osoby, które są w szczęśliwych związkach i mają cudownych partnerów przy sobie dopuszczają się takich czynów jak zdrada. Momentami jest to niepojęte. Edytowane przez de_wu Czas edycji: 2013-11-20 o 11:57 |
|
|
|
|
#76 |
|
po drugiej stronie szafy
|
I to go tłumaczy? Brzydził się zdradą, więc zdradził?
|
|
#77 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#78 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widać że sporo osób wypowiadających się tutaj, nigdy nie było zdradzonym, taka osoba chce wybaczyć i widać że ten gość mógł chcieć tego, lecz po prostu nie dał rady i poszedł w zupełnie inną stronę niż powinien. w końcu kilka lat wspólnego życia i to udanego wyrzuciła do kosza jedną decyzją, to musiało go boleć i to w nim tkwiło, może chciał to usunąć z pamięci lecz nie dał rady i efekt znamy. może do tego partnerka nie wystarczająco mu pomagała w walce z tym, nie wiemy jak było. a co do tego że żałowałaby bardziej gdyby widziała go szczęśliwego z inną to bzdura, szybko zaczęłaby patrzeć na to w ten sposób że widać że mnie nie kochał skoro jest teraz szczęśliwy z inną, więc dobrze że go zdradzałam bo zasłużył na to. myślenie idiotyczne ale tak to jest w większości przypadków. a gdy osoba zdradzająca dostanie po dupie od rywala (nawet nie aż tak jak tutaj) to jednak taką lekcję zapamięta na długi, długi czas. |
|
|
|
|
#79 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Oboje zrobili coś podłego i złego, no i stało się. Teraz by przerwać tę passę na pewno dziewczyna nie powinna się mścić na facecie, bo to będzie tworzyło niepotrzebne konflikty. (Ona będzie dawać nauczkę jemu, a on jej) Myślę, że najrozsądniejsze będzie danie sobie czasu + tak profilaktycznie odcięcie się na wszystkie możliwe sposoby od tamtego kolesia. Nie sądzę, żeby autorka chciała z nim utrzymywać kontakt, ale on może jeszcze mieć "żądzę zrealizowania" zemsty do końca i próbować jej mówić jeszcze inne niemiłe słowa. |
|
|
|
|
#80 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No błagam. |
|
|
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki temu wątkowi wiem, którzy ludzie na Wizażu mają problemy psychiczne. Wybaczcie moi drodzy, ale to jest poniżej krytyki, mam nadzieję, że życie kopnie Was w pewną część ciała skoro popieracie krzywdzenie innych. Więcej nie napiszę, bo się elve boję
(Chodzi mi oczywiście o komentarze popierające zachowanie tego pana).I proszę nie pisać, że kieruje mną solidarność jajników, jakiś czas temu był tutaj wątek o zemście, w którym opisano historię dziewczyny, która udawała, że wybaczyła chłopakowi zdradę, żeby potem go rzucić. Negatywnie wypowiedziałam się o jej zachowaniu, wiele Wizażanek również. z tym, że tam nie było mowy o ślubie i sprawieniu aż takiego bólu. Zdrada jest zła, co do tego wszyscy się zgadzamy. Jednak w momencie, gdy partner nas o niej informuje mamy do wyboru dwie opcje: albo się rozstajemy, albo wybaczamy. Osoba bez problemów psychicznych nie wybierze takiej drogi. Autorko, bardzo Ci współczuję, nie zasłużyłaś na to, co cię spotkało. I pisze ci to osoba, która nie należy do zbyt miłych Spójrz jednak na to z tej jaśniejszej strony: przynajmniej wiesz, z kim miałaś do czynienia i nie popełniłaś błędu układając z nim życie. To niemożliwe, że cudowny człowiek zmienił się nagle w potwora, to zawsze w nim tkwiło i wcześniej czy później ujrzałoby światło dzienne. Może wyjedź gdzieś, odpocznij. Łatwo nie będzie, ale wierzę, że sobie poradzisz. |
|
|
|
#82 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cały ten czas podsycał nienawiść do tej dziewczyny, knuł a potem przystąpił do akcji. A wcale nie musiał - BO NIE BYLI JUŻ RAZEM. Psychol i mówię to po raz czwarty i ostatni. Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#83 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Cytat:
Niech się skupi na nowym związku, skoro jest w nim taki szczęśliwy i popierany przez nową partnerkę.
|
|
|
#84 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja byłam po każdej z trzech stron, bo i zdradzałam, i byłam zdradzana, ba nawet "miałam szczęście" być kochanką. I mówiąc szczerze wymyślanie długoterminowych intryg, mszczenie się na kimś nie jest normalne. Działania w afekcie potrafię jakoś zrozumieć, kalkulowania na zimno już nie. Zrozumiałabym wyzwiska, danie kochasiowi po ryju, obsmarowanie wśród najbliższych, wytarganie kobity za włosy; nie popieram takich zachowań ale w związku z silnymi emocjami jestem w stanie zrozumieć. |
|
|
|
|
#85 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Się zgadzam.
|
|
#86 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiesz autorko co bym zrobiła na twoim miejscu? Spotkała się z nim i powiedziała, że go rozumiem i wybaczam co zrobił. Niech wie, że te miesiące jego życia poszły się ..., a Ty nie będziesz się z tego zbierać przez resztę życia. Bo on na to liczy i zapewniam, że żyje tym. I naprawdę spróbuj wybaczyć (wiem, że to łatwo powiedzieć). Tak będzie najlepiej dla Ciebie, jeśli wybaczysz. Jest to najlepsza metoda, żeby pozbyć się toksycznych odczuć i to Ty zyskujesz na tym, nie on. |
|
|
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
Facet jest psychopatą.
Zdrada jest okropną rzeczą, ale nie usprawiedliwia każdego działania ze strony drugiej osoby. Nie usprawiedliwia przemocy, oszustwa, wyzwisk i obrażania i moim zdaniem osoba, która przez kilka miesięcy udawała, wyznawała miłość, zachowywała bliskość by rzucić przed ślubem ma po prostu coś nie tak z głową. Zdradę można wybaczyć, można nie, można udać się na terapię, ale bycie oszukanym i skrzywdzonym nie daje żadnego usprawiedliwienia, żeby samemu zachowywać się karygodnie i obrzydliwie. Szokują mnie komentarze w tym temacie.
|
#88 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Laska się przyznała, popełniła błąd, ale koleś to jakiś debil, który ma chyba wióry a nie mózg. Palant się tylko chciał odegrać, ale po co zrobił tę całą szopkę Tylko sadysta tak postępuję
|
|
|
#89 | |||
|
Hrodebert
|
Cytat:
|
|||
|
|
|
#90 |
|
Zakorzenienie
|
Niekoniecznie. Facet tutaj miał prawo tak się zachować. Ja na swoim przykładzie na szczęście zdradzony nie byłem (choć zwodzenie i kosze dostawałem i też się cierpiało) i sam nie wiem jakbym się zachował. Na pewno emocje brałyby górę,a co wymyśliłybym tego nie napiszę bo nie wiem. Zdrada dla faceta to największy cios jaki może otrzymać od kobiety, nie cierpią tylko uczucia ale i męskie ego i duma. Macie teraz swoisty przykład co należy zrobić aby z porządnego faceta zrobić wg niektórych sku....a, a potem żalić się, że faceci tacy są. To kobiety obdzierają ich z ufności do nich, czułości itp. Wystarczy 1 zła kobieta by odcisnęła ogromne piętno na jego psychice. Taki facet, który 8 lat starał się w związku i nagle po zdradzie robi takie emocje (sobie i autorce) działa na pewno wbrew sobie. Kochał ją tak mocno jak mocno ją skrzywdził wg niektórych. Powiedzenie od miłości do nienawiści jest 1 krok sprawdza się w tym przypadku.
Edytowane przez normalnyFacet Czas edycji: 2013-11-20 o 12:32 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:42.

[/QUOTE]
Nie można kogoś krzywdzić tylko dlatego, że ta osoba kogoś kiedyś skrzywdziła 
Po prostu okazał się jeszcze bardziej podły i bez zasad niż ona więc moim zdaniem ten wątek powstał niepotrzebnie, bo ona niepotrzebnie leje łzy po kimś takim. 

Tylko sadysta tak postępuję