Miłośniczki Zary część XXIX - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-20, 11:20   #3121
Forget_me
Zakorzenienie

Dot.: Miłośniczki Zary część XXIX

Cytat:
Napisane przez Corii Pokaż wiadomość
Ooo jazda to po rondach to w ogóle extra hardkorek jest! Tam dopeiro wychodzi kto umie, a kto nie jeździć Jak widze delikwentów, którzy wjeżdzaja na rondo z właczonym prawym kierunkiem i wcale nie skręcaja w prawo na rondzie tylko tak objeżdzają rondo, to mam wielką ochote wysiąść i spytac sie takiej osoby, czy ma pojęcie co ona w ogóle robi? Ale wiem, ze guzik by to dało
O to to Kierunkowskazy na rondzie U mnie na rondzie nie ma sygnalizacji, dlatego osoby wjeżdżające nagminnie włączają lewy kierunkowskaz i tak jadą przez całe rondo, przy czym jak zjeżdżają włączyć prawe już zapominają
Jeszcze jak rondo jest małe to pół biedy, ale pojedzie potem taki delikwent do większego miasta i zrobi niezły bałagan, bo jak jest ileś pasów, to nie wiadomo będzie, czy dana osoba zjeżdża, czy sygnalizuje, że objeżdża rondo
Forget_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 11:22   #3122
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Napisane przez Phoebee Pokaż wiadomość
Prawda, a takie sytuacje zdarzają się na drogach zdecydowanie za często. Też czasami zdaje sobie sprawę,że chyba wyjście z samochodu byłoby uzasadnione, brak reakcji to przyzwolenie na takie zachowania.

Corii, kogo jak kogo, ale Ciebie za kierownicą sobie wolę nie wyobrażać.
Włąsnie, ludzie często nei zdaja sobie sprawy, jak niebezpieczna sytuacje stworzyli. Kiedyś jakiś idiota nagle mi przed maska zajechał, nie miałam jak już hamowac, bo nie było miejsca, ostatnim rzutem oka uciekłam na pas lewy, bo na szczescie był wolny, ale co przezyłam to moje, trzęsłam sie jak galareta, bo mało co aby wypadek przez tego gnoja był On oczywiście nawet sobie sprawy nie zdał, co narobił. Stwierdziłam ze tego tak nie zostawię i zrobiłam co zrobiłam, gościa spacyfikowałam i przytemperowałam az przeprosił skubany

Ej, no, czemu ? Ja nie szkodzę innym na drodze Jesli zas ja komuś coś neichcacy wyrządzę, to zawsze przeproszę i nigdy nie jest to z głupoty

Live long and prosper
🖖🏻

Edytowane przez Corii
Czas edycji: 2013-11-20 o 11:23
Corii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 11:22   #3123
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnio w mojej mieścinie , kobieta cofała na rondzie.
Była bardzo wdzięczna ( i zaskoczona) kiedy wykrzyczałam,że ma drugą opcję , mianowicie - objechanie ronda.
Bosze, widzisz, a nie grzmisz
Stary 2013-11-20, 11:24   #3124
Nieoficjalnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez havana Pokaż wiadomość
W tej kolekcji na pewno takiej nie ma, a przeczucie mi mówi, że w poprzednich też nie było tak jak i reszty kurtek "Zara" z aukcji tego sprzedawcy...
Dziękuję za odpowiedź.
Stary 2013-11-20, 11:25   #3125
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Była bardzo wdzięczna ( i zaskoczona) kiedy wykrzyczałam,że ma drugą opcję , mianowicie - objechanie ronda.
Cofała?! Jezu.... kto ja uczył jeździć?

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2013-11-20, 11:25   #3126
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Włąsnie, ludzie często nei zdaja sobie sprawy, jak niebezpieczna sytuacje stworzyli. Kiedyś jakiś idiota nagle mi przed maska zajechał, nie miałam jak już hamowac, bo nie było miejsca, ostatnim rzutem oka uciekłam na pas lewy, bo na szczescie był wolny, ale co przezyłam to moje, trzęsłam sie jak galareta, bo mało co aby wypadek przez tego gnoja był On oczywiście nawet sobie sprawy nie zdał, co narobił. Stwierdziłam ze tego tak nie zostawię i zrobiłam co zrobiłam, gościa spacyfikowałam i przytemperowałam az przeprosił skubany
Mi tak kiedyś kobieta wyjechała, ale nie miałam gdzie odskoczyć!!! I jak mnie uderzyła i doszło do stłuczki, to wyskoczyła na mnie z okrzykami, że to samochód jej męża i miałam zjechać na drugi pas
Stary 2013-11-20, 11:28   #3127
fantastic
Zakorzenienie

kurcze szukałam czegoś na all, a a znalazłam co najmniej 5 aukcji z moimi zdjęciami jak mnie to wkurza a przecież wystarczy zapytać o zgodę

29.02.2016 - NOWY POST

założyłam Instagrama

fantastic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 11:32   #3128
sskers
batonik

Cytat:
Ooo jazda to po rondach to w ogóle extra hardkorek jest! Tam dopeiro wychodzi kto umie, a kto nie jeździć Jak widze delikwentów, którzy wjeżdzaja na rondo z właczonym prawym kierunkiem i wcale nie skręcaja w prawo na rondzie tylko tak objeżdzają rondo, to mam wielką ochote wysiąść i spytac sie takiej osoby, czy ma pojęcie co ona w ogóle robi? Ale wiem, ze guzik by to dało
O, to też klasyka
Cytat:
Napisane przez Forget_me Pokaż wiadomość
O tak, kierunkowskazy też mnie wkurzą!!
Albo zatrzymywanie się na rondzie (jeśli nie ma sygnalizacji świetlnej) i odczytywanie znaku ustąp pierwszeństwa jako znaku stop Brak płynności ruchu podczas korka na mieście też mnie wkurza!!! Robienie przerw między samochodami, bo przecież szkoda paliwa tracić Takich sytuacji jest mnóstwo!!!!
W Polsce jednak kultury jazdy nie ma Ale też niektórzy jeździć nie powinni, bo po prostu nie potrafią
Dokładnie. Nie wszystko jest dla wszystkich. Pewnych rzeczy nie umiemy i nie powinniśmy się do nich zabierać Nie każdy może być lekarzem, naukowcem, tak nie każdy może być kierowcą.
Cytat:
Prawda, a takie sytuacje zdarzają się na drogach zdecydowanie za często. Też czasami zdaje sobie sprawę,że chyba wyjście z samochodu byłoby uzasadnione, brak reakcji to przyzwolenie na takie zachowania.
Dokładnie. Ostatnio czytałam badania z których wynika, że 95% kierowców! uważa się za dobrych kierowców i nie mają absolutnie zastrzeżeń do własnej jazdy.

sskers jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 11:33   #3129
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Mi tak kiedyś kobieta wyjechała, ale nie miałam gdzie odskoczyć!!! I jak mnie uderzyła i doszło do stłuczki, to wyskoczyła na mnie z okrzykami, że to samochód jej męża i miałam zjechać na drugi pas
Najgorsze, jak włąsnie nie ma gdzie odskoczyc przez takiego głupa. To sprawca najczesciej wine widzi w osobie, która wlanał, chore!!
Wspołczuję sytuacji
Sama mialam podobnie dawno temu. Wyjeżdzałam z pracy i od razu miałam skrzyżowanie bez swiateł dosyc ruchliwe (centrum KTW) gdzie ja musiałam ustapić pierwszeństwa przed znakiem stop. Była akurat zima i slisko jak diabli oraz korek. Jechałąm powolutku,a przyszła moja kolej an skrzyzowaniu, ale nie miałam wolnej drogi, no wiec powolutku zatrzymałam się aby nie wleciec w poślizg i nagle czuje w tył samochodu "duuuup"! Zdziwiona, odwaraca sie, a tam gosciu z zona tez zdziwiony sie gapi. Pytam sie go, czemu mu wjechał w tył, a on nie umial wytłumaczyć. Poprosiłam o zjechanie na bok i chciałam wezwac policje, bo gosciu lawirował i generalnie nie chciał policji . Wiec zadzwoniłąm po meza aby sobie pogadali. W pewnym momencie ten co mnie stuknal mowi mezowi ze to moja wina, bo ja "nagle zatrzymałam sie przed skrzyzowaniem" .... kumacie? NAGLE, przed skrzyzowaniem gdzie jest znak STOP...myslalam ze goscia obije czym leci i jak leci. A prawda taka ze idiota się nie dostował i nie uwzglednil, ze jest cholernie slisko , nei widzial znaku stop no i gadal z zona jak papuga. Skonczylo sie dobrze, gosciu mi kase zaplacil za naprawe tylnego zderzaka. Ale niesmak pozostał, ze to niby moja wina...no koneic swiata!

Live long and prosper
🖖🏻

Edytowane przez Corii
Czas edycji: 2013-11-20 o 11:37
Stary 2013-11-20, 11:39   #3130
sskers
batonik

Cytat:

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:
O to to Kierunkowskazy na rondzie U mnie na rondzie nie ma sygnalizacji, dlatego osoby wjeżdżające nagminnie włączają lewy kierunkowskaz i tak jadą przez całe rondo, przy czym jak zjeżdżają włączyć prawe już zapominają
Jeszcze jak rondo jest małe to pół biedy, ale pojedzie potem taki delikwent do większego miasta i zrobi niezły bałagan, bo jak jest ileś pasów, to nie wiadomo będzie, czy dana osoba zjeżdża, czy sygnalizuje, że objeżdża rondo
Cóż, jedni nie używają tej magicznej wajchy wcale, inni aż za bardzo.. Ostatnio spotkałam się na drodze też z sytuację, że Pan włączał kierunkowskaz, gdy już skręcił

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:

Stary 2013-11-20, 11:39   #3131
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sskers Pokaż wiadomość
Dokładnie. Nie wszystko jest dla wszystkich. Pewnych rzeczy nie umiemy i nie powinniśmy się do nich zabierać Nie każdy może być lekarzem, naukowcem, tak nie każdy może być kierowcą.
Szkoda tylko, że tak mało osób o rozumie

Cytat:
Najgorsze, jak włąsnie nie ma gdzie odskoczyc przez takiego głupa. To sprawca najczesciej wine widzi w osobie, która wlanał, chore!!
Wspołczuję sytuacji
Sama mialam podobnie dawno temu. Wyjeżdzałam z pracy i od razu miałam skrzyżowanie bez swiateł dosyc ruchliwe (centrum KTW) gdzie ja musiałam ustapić pierwszeństwa przed znakiem stop. Była akurat zima i slisko jak diabli oraz korek. Jechałąm powolutku,a przyszła moja kolej an skrzyzowaniu, ale nie miałam wolnej drogi, no wiec powolutku zatrzymałam się aby nie wleciec w poślizg i nagle czuje w tył samochodu "duuuup"! Zdziwiona, odwaraca sie, a tam gosciu z zona tez zdziwiony sie gapi. Pytam sie go, czemu mu wjechał w tył, a on nie umial wytłumaczyć. Poprosiłam o zjechanie na bok i chciałam wezwac policje, bo gosciu lawirował i generalnie nie chciał policji . Wiec zadzwoniłąm po meza aby sobie pogadali. W pewnym momencie ten co mnie stuknal mowi mezowi ze to moja wina, bo ja "nagle zatrzymałam sie przed skrzyzowaniem" .... kumacie? NAGLE, przed skrzyzowaniem gdzie jest znak STOP...myslalam ze goscia obije czym leci i jak leci. A prawda taka ze idiota się nie dostował i nie uwzglednil, ze jest cholernie slisko , nei widzial znaku stop no i gadal z zona jak papuga. Skonczylo sie dobrze, gosciu mi kase zaplacil za naprawe tylnego zderzaka. Ale niesmak pozostał, ze to niby moja wina...no koneic swiata!
Na takiego to od razu policja
Stary 2013-11-20, 11:40   #3132
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Cóż, jedni nie używają tej magicznej wajchy wcale, inni aż za bardzo.. Ostatnio spotkałam się na drodze też z sytuację, że Pan włączał kierunkowskaz, gdy już skręcił :cojest
To tez nie tak rzadko widuję na drodze niestety

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2013-11-20, 11:40   #3133
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Cóż, jedni nie używają tej magicznej wajchy wcale, inni aż za bardzo.. Ostatnio spotkałam się na drodze też z sytuację, że Pan włączał kierunkowskaz, gdy już skręcił [COLOR="Silver"]
Stary 2013-11-20, 11:41   #3134
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Na takiego to od razu policja
Jakby sie mignal od płacenia to tak, ale maz z nim pogadal i facet napisal ze to jego wina etc.
A na policje nie dodzwonilam się, dlatego po meza w koncu zadzwoniłam, skuteczniejszy byl

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2013-11-20, 11:43   #3135
Phoebee
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnio spotkałam się na drodze też z sytuację, że Pan włączał kierunkowskaz, gdy już skręcił
Chciał się upewnić,czy aby na pewno widziałaś manewr.
Phoebee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 11:45   #3136
sskers
batonik

Cytat:
Chciał się upewnić,czy aby na pewno widziałaś manewr.
No tak, a to Pan, tak się popisywać

Stary 2013-11-20, 11:45   #3137
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Jakby sie mignal od płacenia to tak, ale maz z nim pogadal i facet napisal ze to jego wina etc.
A na policje nie dodzwonilam się, dlatego po meza w koncu zadzwoniłam, skuteczniejszy byl
Ja tak miałam z tą babą. Też dzwoniłam po małżona, bo kobieta zawzięcie twierdziła, że wyjeżdżając mi z podporządkowanej i uderzając we mnie, nie ma w tym jej winy, tylko moja I jeszcze zadzwoniła po swojego wujka, który miał mi wytłumaczyć, że wina jest moja Widząc, że z tą panią na argumenty nie wygram, zadzwoniłam po małżona Panowie od razu się dogadali, bo my nie mogłyśmy
Stary 2013-11-20, 11:47   #3138
sskers
batonik

Cytat:
Ja tak miałam z tą babą. Też dzwoniłam po małżona, bo kobieta zawzięcie twierdziła, że wyjeżdżając mi z podporządkowanej i uderzając we mnie, nie ma w tym jej winy, tylko moja I jeszcze zadzwoniła po swojego wujka, który miał mi wytłumaczyć, że wina jest moja Widząc, że z tą panią na argumenty nie wygram, zadzwoniłam po małżona Panowie od razu się dogadali, bo my nie mogłyśmy
No bo jak mogłaś stać jej na drodze. Też jesteś niedobra!

Stary 2013-11-20, 11:48   #3139
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Beszczelnosc ludzi przerasta wszystko,a głupota to już w ogóle chyba Jasne, spadłas jej z nieba i tak dalej

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2013-11-20, 11:54   #3140
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
No bo jak mogłaś stać jej na drodze. Też jesteś niedobra!
Oj bardzo niedobra I jeszcze mi musiała zapłacić za to moje nagłe pojawienie się przed jej samochodem

Cytat:
Beszczelnosc ludzi przerasta wszystko,a głupota to już w ogóle chyba Jasne, spadłas jej z nieba i tak dalej
Głupota ludzka naprawdę nie zna granic
Stary 2013-11-20, 11:58   #3141
Phoebee
Zakorzenienie

Cytat:
Oj bardzo niedobra I jeszcze mi musiała zapłacić za to moje nagłe pojawienie się przed jej samochodem
No co za niesubordynacja w Twoim wykonaniu!
Phoebee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 11:59   #3142
523c2d977675f8d89e6472eefe6f460b6ab4010a_6580dd2588396
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Marigold19 Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi proszę jak wygląda rozmiarówka tego płaszcza- standardowa?

http://www.zara.com/pl/pl/kobieta/sp...3p1325809.html
Mierzyłam XS i utonęłam w nim.

Cytat:
Napisane przez Marigold19 Pokaż wiadomość
Hmmmm.... no cóż, w związku z tym, że już jakiś czas rozglądam się za taką peleryną i jeśli ona jest w miarę ciepła- to tak- dobiłaś. Chcę ją- nie została gdzieś u kogoś taka?

Dzięki dziewczyny, muszę sobie sprawdzić, czy te płaszcze są u mnie, bo po mchowym stwierdziłam, że trzeba mierzyć
Mchowy XS w porównaniu do tych z kołnierzem ta mają normalną rozmiarówkę

Cytat:
Fajna ta kurteczka

Goldenek to moje marzenie od bardzo, bardzo dawna Niestety do bloku się taki duży pies nie nadaje. Zostaje więc czekać, aż postanie domek i wtedy będę mogła myśleć o piesku

Dobra, w takim razie czekam do końca tygodnia i w razie co pisz Żaden problem rozejrzeć się w Poznaniu na nią I za innymi rzeczami też

Wiesz, jak ja bluzgam na kierowców Masakra Ale czasami jak się patrzy na to, co wyprawiają co niektórzy, bo bluzgi, to zdecydowanie za mało

Tylko goldeny mają sierść długą więc chyba nieco lepiej się ją sprząta? Taką mam przynajmniej nadzieję

Dziękuję Kochana

Znowu? Ale gratuluję, bo poliamidka jest boska

Ale w niej pięknie wyglądasz

Cudna pelerynka

Większą
Ja mieszkam całe życie w niskim bloku i psy mieszkają ze mną. Najważniejsze żeby psu zapewnić odpowiednio długie spacery, dużo ruchu a po takim spacerze pies zazwyczaj idzie spać więc po co mu duży apartament lub dom do spania?
Poza tym nigdy nie zdecydowałabym się na psa który musiałby sam siedzieć w domu jak ja jestem w pracy.
Niestety goldenia sierść jest wszędzie .... systematyczne czesanie pomaga.

Cytat:
Napisane przez mal00nie Pokaż wiadomość
1 co sądzicie .. nie za toporny ten obcasik ?
2 .. czaję się

Cytat:
Ja generalnie jestem baaardzo tolerancyjnym kierowcą,ale ostatnio po raz pierwszy użyłam sygnału dźwiękowego, aby zakomunikować kierowcy, że wepchnął mi się bezczelnie ( facet zajechał mi drogę). Wtedy Pan dogonił mnie i ...zaczął trąbić. Tak skończyło się moje pierwszy trąbnięcie.

Przeciąg jest.
Mam też wątpliwości czy np w szarej spódnicy - o podobnej długości wypada chodzić w niektóre miejsca. Bardzo ja lubię,ale jest dosłownie za tyłek.
Do grubych rajstop jest ale do pracy raczej bym jej nie założyła

Cytat:
Czasami zastanawiam się kto takim ludziom prawo jazdy daje

Cytat:
Napisane przez fantastic Pokaż wiadomość
kurcze szukałam czegoś na all, a a znalazłam co najmniej 5 aukcji z moimi zdjęciami jak mnie to wkurza a przecież wystarczy zapytać o zgodę
Eh! Ciągle to samo, nadal kradną zdjęcia.....

Cytat:

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cóż, jedni nie używają tej magicznej wajchy wcale, inni aż za bardzo.. Ostatnio spotkałam się na drodze też z sytuację, że Pan włączał kierunkowskaz, gdy już skręcił

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Facet ze spóźnionym zapłonem
523c2d977675f8d89e6472eefe6f460b6ab4010a_6580dd2588396 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 12:02   #3143
slomka
in the dark of night

Ja kiedyś stuknęłam lekko faceta, którego wpuściłam przed siebie na światłach, zatrzymał się nagle a nic przed nim nie było. Zatrzymaliśmy się, żeby spisać oświadczenie, wsiadł do mnie do auta i wtedy... poszułam woń wódy! Okazało się, że pracujemy tuż obok siebie, zaproponowałam, żebyśmy podjechali na parking koło naszych biur. Zgodził się. W międzyczasie zadzowniłam na policję, gdy dojechaliśmy powiedziałam, że wezwałam policję, bo jestem autem służbowym i nie mogę wziąć na siebie żadnej odpowiedzialności bez interwencji policji. Zwiał. Policja przyjechała, suzkali go, żadnych poważnych uszkodzeń na autach nie było, lekko zarysowany błotnik, właściwie obydwa. Okazało się, że facet pobiegł do sklepu wypić uwaga... śmietanę! Ponoć wciąga ładnie %. Ludzie z jego biura wkurzeni na mnie, bo był kierowcą na budowie się okazało i zaraz miał jechać w trasę

Ponawiam swoje pytanie, prałą któraś z Was ten sweterek http://www.zara.com/pl/pl/kobieta/sw...8p1589002.html ? Jestem o krok od kupienia, zastanawiam się jak zachowuje się po praniu
Stary 2013-11-20, 12:05   #3144
martitkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OnaZakupoholik Pokaż wiadomość
Ta spódnica zniknęła ze strony
O nieee, znowu za długo się zastanawiałam, a ma ktoś linka do niej( do krótkiej szarej spódnicy studio)

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:
Niezłe!

Klik

Nerwus! Mi też się nieraz zdarza tworzyć monolog, to najczęściej wystarcza. Przez pierwszy rok denerwowało mnie wszystko, ale stwierdziłam,że szkoda mi nerwów. Mamy ogólnie bardzo nerwowe społeczeństwo - jakiś czas temu mignęłam Pani za kierownicą,ponieważ kobieta jechała bez włączonych świateł- też na mnie trąbiła.
Uwielbiam jazdę po rondach, jak to mówi brzydko mój brat :" Ze**aj się, a nie daj się.
martitkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 12:09   #3145
bbbeee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martitkaa Pokaż wiadomość
O nieee, znowu za długo się zastanawiałam, a ma ktoś linka do niej( do krótkiej szarej spódnicy studio)

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Proszę
http://www.zara.com/pl/pl/kobieta/sp...7p1556026.html
bbbeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 12:15   #3146
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
No co za niesubordynacja w Twoim wykonaniu!

[1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;43800958]Ja mieszkam całe życie w niskim bloku i psy mieszkają ze mną. Najważniejsze żeby psu zapewnić odpowiednio długie spacery, dużo ruchu a po takim spacerze pies zazwyczaj idzie spać więc po co mu duży apartament lub dom do spania?
Poza tym nigdy nie zdecydowałabym się na psa który musiałby sam siedzieć w domu jak ja jestem w pracy.
Niestety goldenia sierść jest wszędzie .... systematyczne czesanie pomaga.
[/QUOTE]

U mnie w bloku sąsiedzi mieli wilczura i widać było, jak to zwierze się męczyło. Nie zapewniali mu odpowiednio długich spacerów, tylko wypuszczali żeby się szybko załatwił przed blokiem. Aż żal było patrzeć.
Mi się wydaje, że pies w mieszkaniu też potrzebuje przestrzeni, a jak mieszkanie jest mniejsze, to niestety przestrzeni brak.
W domku jakoś wydaje mi się łatwiej trzymać tak dużego psa. Zawsze można go też wypuścić na ogródek, co jest lepsze od siedzenia psa w domu. Jednak podstawą są długie spacery
Mój małżon właśnie przez sierść nie chce się zgodzić na goldenka, ale drugi wymyślony przeze mnie pies z krótką sierścią mu się w ogóle nie podoba A ja bym buldożka francuskiego też przygarnęła
Stary 2013-11-20, 12:20   #3147
kama-hh
Zakorzenienie

GG do kama-hh

Cytat:
Kama, ciężko idzie ale uważam,że jej nie znajdę nigdzie w rozmiarze S
No tak, problem sam sie rozwiązał
Ja czaje sie jeszcze na sneakersy IM

Cytat:
Prędzej mama mu coś dolewa do herbatki A tak serio, może wynika to z tego że długi czas był dostawcą i dużo jeździł? Bo ogólnie ma wybuchowy charakter, że czasem pierdoła sprawia że się gotuje (co odziedziczyłam po nim), ale na drodze spokój
Nie jest to wykluczone aczkolwiek moj TZ duzo jeździ i jak ma zły dzien to jest tak wybuchowy za kołkiem.

Cytat:
Z tego samego powodu, co i Ty nie mam psa, bo też duze mi się podobają, a po co męczyć takiego psa w bloku?
Z tym, ze ja bardziej na labradora albo Labradora Retrievera stawiam

No to z góry dziękuję

O tak! Przyznam, ze czasami zaluję, ze bejsbola nie woże w bagazniku
Labrador
Cytat:
Też uważam, że duży pies do bloku się nie nadaje
Labradory też są fajne, ale rzadko kiedy spotyka się ładnego labradora niestety. Właściciele tych psów niestety za mocno je karmią i później wyglądają jak takie beczki

Co tam bejsbol, lepiej kałasznikow

Nie musisz dziękować Jeśli można sobie pomóc....
To prawda, moi sąsiedzi tak utuczyli labradora pomimo kilkukrotnego wdrapywania sie na 3 piętro

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kama-hh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 12:23   #3148
monicar
Zakorzenienie

Bo teraz jest "moda" na labradory. Tylko wiele głupich ludzi nie wie, ze to nie są pieski domowe tylko myśliwskie i potrzebują się wybiegać zamiast jeść.
Stary 2013-11-20, 12:24   #3149
sskers
batonik

Cytat:
Napisane przez slomka Pokaż wiadomość
Ja kiedyś stuknęłam lekko faceta, którego wpuściłam przed siebie na światłach, zatrzymał się nagle a nic przed nim nie było. Zatrzymaliśmy się, żeby spisać oświadczenie, wsiadł do mnie do auta i wtedy... poszułam woń wódy! Okazało się, że pracujemy tuż obok siebie, zaproponowałam, żebyśmy podjechali na parking koło naszych biur. Zgodził się. W międzyczasie zadzowniłam na policję, gdy dojechaliśmy powiedziałam, że wezwałam policję, bo jestem autem służbowym i nie mogę wziąć na siebie żadnej odpowiedzialności bez interwencji policji. Zwiał. Policja przyjechała, suzkali go, żadnych poważnych uszkodzeń na autach nie było, lekko zarysowany błotnik, właściwie obydwa. Okazało się, że facet pobiegł do sklepu wypić uwaga... śmietanę! Ponoć wciąga ładnie %. Ludzie z jego biura wkurzeni na mnie, bo był kierowcą na budowie się okazało i zaraz miał jechać w trasę
Ja bym była wdzięczna, że dzięki Tobie nie pojechał w tą trasę
Cytat:
U mnie w bloku sąsiedzi mieli wilczura i widać było, jak to zwierze się męczyło. Nie zapewniali mu odpowiednio długich spacerów, tylko wypuszczali żeby się szybko załatwił przed blokiem. Aż żal było patrzeć.
Mi się wydaje, że pies w mieszkaniu też potrzebuje przestrzeni, a jak mieszkanie jest mniejsze, to niestety przestrzeni brak.
W domku jakoś wydaje mi się łatwiej trzymać tak dużego psa. Zawsze można go też wypuścić na ogródek, co jest lepsze od siedzenia psa w domu. Jednak podstawą są długie spacery
Mój małżon właśnie przez sierść nie chce się zgodzić na goldenka, ale drugi wymyślony przeze mnie pies z krótką sierścią mu się w ogóle nie podoba A ja bym buldożka francuskiego też przygarnęła
Mi się zawsze serce kraja jak widzę dużego psa, zgarbionego, wiecznie przy nodze Pana I też jestem zdania że psy..w szczególności duże dobrze by było gdyby miały podwórko. Miałam pekińczyka prawie 16 lat i tak kochała być na dworze. Póki nie mieszkaliśmy we Wrocławiu puszczaliśmy ją od czasu do czasu przed blok samopas, chodziliśmy na długie spacery do lasów czy jeździliśmy do babci w niedziele na wieś. Ale tutaj miała już tylko spacery i było mi jej szkoda, a to przecież mały pies.

A ta spódnica jest tak samo krótka jak ta szara?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 7868779401_6_1_1.jpg (39,1 KB, 15 załadowań)

Stary 2013-11-20, 12:25   #3150
bbbeee
Zakorzenienie

Cytat:
Kama, ciężko idzie ale uważam,że jej nie znajdę nigdzie w rozmiarze S
Teoretycznie powinna być w ZT.
bbbeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości