Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-20, 12:19   #901
gosius91
Zakorzenienie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Dobrze godosz i zgadzam się z tą odpowiedzią w 100 %. To bardzo miłe, jak ktoś czasem przychodząc w gości kupi zabawkę, ale zainteresowane trwa parę dni i tyle. Bardziej praktyczne prezenty typu właśnie kredki, malowanki, naklejki, soczek kosztują dużo mniej a maluch przynajmniej wykorzysta ja swoim rodzicom też próbuję dopiero uzmysłowić, że lepiej kupić jakąś drobnostkę od czasu do czasu a z jakąś porządną zabawką wstrzymać się na święta i oszczędzić kasę.
U mnie się to nie sprawdza.. Tłumacze rodzica, ale oni i tak swoje.. Bo jedna wnuczka, bo to, bo tamto No,ale czasami mam wrazenie, ze moja szwagierka ma obawy - ze jak pojawi sie u nas juz na swiecie, to wnuczka pojdzie w kat, i skoncza sie prezenty.. A mała jest nauczona tak, ze jak sie wchodzi to do babci albo dziadka "przyniosłas mi cos " no i chodzby nie wiem jak,ale nawet głupiego cukierka zawsze trzeba miec i jej dac..

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 12:23   #902
kasiab91
Zakorzenienie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Nie nadrobiłam wszystkiego, tyle nawaliłyście

Ja już się zbieram. Miłego południa Wam życzę
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 12:25   #903
patul23
Raczkowanie

Witam po przerwie
patul23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 12:26   #904
agaaga89
Zakorzenienie

Tż skończył robić barszczyk, więc czas na moją wartę w kuchni i drugie danie dziś mega pójście na łatwiznę makaron z sosem z torebki, ależ się namęczę do usłyszenia!

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 12:29   #905
pikaso
Zadomowienie

Cytat:
Tż skończył robić barszczyk, więc czas na moją wartę w kuchni i drugie danie dziś mega pójście na łatwiznę makaron z sosem z torebki, ależ się namęczę do usłyszenia!
Ja właśnie wróciłam z małych zakupów w pepco. Kupiłam córce 4 pary leginsów po 8 zł sztuka, a teraz też będę robić wielce skomplikowany obiad ryż i warzywa na patelnię
pikaso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 12:31   #906
martuszka0
Rozeznanie

Dziewczyny, ale pędzicie z tymi postami!! Nie mogę nadążyć za Wami

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
Tylko, że ja właśnie nie mam upławów. Czuję się jakbym miała taką, nie wiem, kulkę, jakby coś się obniżyło?I mi to tak jakby przeszkadza miedzy nogami, w pochwie tzn. takie uczucie. I to w nocy mnie dopadło.
Brzuch mam normalny, nie twardy, nic mnie nie boli, nie plamię, czuję się dobrze tylko taki dyskonfort w szanownej. Nie wiem czy dziecko się tak rozpycha na dół czy sobie coś wkręcam czy co
Boję się zaglądnąć do wujka google. Zastanawiam się czy nie iść do lekarza, ale gdzieś prywatnie. Dzwoniłam już w sumie i przyjmuje od 15. Ale nie chcę znowu niepotrzebnie panikować.
Nie wiem co to może być, ale może dla spokoju wybierz się do lekarza, bo rzeczywiście wujka google nie ma co czytać, bo tam różnych głupot możesz się naczytać
Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

Niestety śniadanie też Oskar zwrócił ;/ jak na razie spokój ciekawe co będzie po obiedzie ... oby lepiej
Kurcze, to rzeczywiście wskazuje wszystko na to, że jest to jelitówka tylko uważaj na siebie
Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
Ja też dziś wstałam z okroipnym bólem głowy i ciągle go mam nie przeszedł. A gdzie do konca pracy??? Nawet nie mogę za bardzo się zwolnić bo mam ważne spotkanie o 16

Poza tym miałam ciężką noc...
Po 23 małż wysłałam małża do kuchni żeby napił się syropu z cebuli bo nie może sie pozbyc tego przeziębienia... I jakoś długo nie wracała... Za chwilę krzyczy na cały dom że nam się bojler z wodą popsuł i cieknie... Okazało się że cała kotłownia w gorącej wodzie... pełno pary no i wszystko w wodzie. Mamy koło kotłowni taką nie wielką spiżarkę no i mąka, cukier wszystko w wodzie
No i do 1 w nocy sprzątaliśmy... Dziś ma przyjechać spec od bojlera, ale niestety raczej trzeba będzie kupić nowy - min 700 zł
no a do tego nie mamy ciepłej wody od wczoraj...
A ciśnienie mierzyłaś?? Współczuję awarii :/ nieciekawie to wygląda...
Justyna, gdzie pracujesz, bo mi nie odpisałaś? :P

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
W tym temacie to jest masakra :/ Trzeba się mega pilnować.. bo z jednej strony Ci się wydaje, że rodzina i w ogóle.. to Cię na pewno nie oszukają i przy podziale majątku, wszyscy grzecznie będą przytakiwać, że Twojemy mężowi się należy więcej bo wyremontował dach.. A gówno prawda, bo jak przyjdzie do podziału majątku to każdy będzie walczył, żeby sobie zagarnąć jak najwięcej Już po prostu tyle takich historii słyszałam, że szok. Moja koleżanka ostatnio wyremontowała sama mieszkanie po dziadku, przez co wartość mieszkania wzrosła i potem jakiś jej kuzyn co w Stanach siedzi się upomniał, że teraz musi mu spłacić większą kwotę za jego część mieszkania, bo przecież jego wartość wzrosła!!! No nóż się w kieszeni otwiera. A najlepsze, że kuzyn super ustawiony tam, duży dom, samochody, a o takie "grosze" się będzie wykłócał...

Nie wiem co Ci radzić, pewnie dla was byłoby najlepiej wyprowadzić się od nich jak najdalej, ale pewnie taka rada jest nierealna....
No niestety najczęściej jest tak, że jak rodzina siękłóci to właśnie o pieniądze... :/ u mnie w rodzinie było to samo, po śmierci babci, jej dzieci chcieli jak najszybciej sprzedać mieszkanie, bo kasy potrzebowali jakaś porażka... a Twojej kuzynce bardzo współczuję, strasznie to niesprawiedliwe
Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Aaaa, mam wyciśnięty świeży sok z pomarańczy sam kwas normalnie, ale zdrowe, co nie ?

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Dziś 16t 1d - czylimamy już - 17 tydzień
za 17 tydzień a soczek z pomarańczy mniam, wypiłabym choć ja jak piję świeże soki to mi zawsze w brzuchu jeździ
Cytat:
Cześć, Cześć, udało się!!! Przeżyłam wreszcie tą nieszczęsną glukozę Oprócz tego, że kobitka nie mogła się wkłuć i mam 4 ogromne siniaki na różnych częściach rąk, to duma mnie rozpiera
To chyba dzięki Waszym dobrym życzeniom, Asiulka dzięki za radę, przydała się
przynajmniej z głowy już masz
Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Ja z kolei mam zupełnie odwrotnie i ciągle jestem głodna i muszę się strasznie hamować całe dnie więc jak widzisz i tak źle i tak niedobrze jadłam przed 10 kanapkę a teraz znowu jestem głodna, ale jakoś muszę przetrwać do tej 13, bo ile można jeść.. zapiłam głód wodą
Mam tak samo, ciągle bym coś szamała i wszystko jedno co heheh
Cytat:
Dziewczyny w ogóle powiem Wam, że zaczęłam myśleć o tym, żeby zrobić sobie jakąś listę wyprawkową już, żeby wiedzieć ile czego musimy kupić. Wiem, że to jeszcze wcześnie i pewnie gdzieś w lutym zaczniemy kupować, ale coś mnie natchnęło ostatnio tyle że my mamy sporo rzeczy po Hani, wiec pozostanie raczej drobnica typu smoczki, butelki i inne, tak mi się wydaje, może się okaże że czegoś nam brakuje z grubszych rzeczy, no już wiem, że materac np musimy kupić
W sumie to dobry pomysł, żeby już zrobić listę, może my też rozpiszemy wszystko? no i ja jestem za tym, żeby kupować co jakiś czas nowe potrzebne rzeczy, żeby nie zostało wszystko na raz, bo to się odczuje po kieszeni

Cytat:
Haha, u nas identycznie, kupiłam rok temu chrześnicy na święta tą kuchenkę zainteresowanie trwało trochę dłużej, ale i tak ostatecznie kuchenka skończyła w kącie... Najlepiej to zapakować i wyjąć za rok, uciecha jak nowe
Ja właśnie chciałam kupić tę kuchenkę dla 2 letniej dziewczynki... I wczoraj byliśmy w sklepie i te wszystkie zabawki są 3+, więc n a razie się wstrzymaliśmy i kupimy jej za rok a teraz dostanie klocki i kręgle takie plastikowe
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 12:31   #907
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie się to nie sprawdza.. Tłumacze rodzica, ale oni i tak swoje.. Bo jedna wnuczka, bo to, bo tamto No,ale czasami mam wrazenie, ze moja szwagierka ma obawy - ze jak pojawi sie u nas juz na swiecie, to wnuczka pojdzie w kat, i skoncza sie prezenty.. A mała jest nauczona tak, ze jak sie wchodzi to do babci albo dziadka "przyniosłas mi cos " no i chodzby nie wiem jak,ale nawet głupiego cukierka zawsze trzeba miec i jej dac..
No właśnie, pewnie będzie podział prezentów i czułości na pół, a dziecku ciężko jest zrozumieć pewne rzeczy, a już szczególnie fakt, że będzie się musiała dziadkami dzielić... Dziadkowie napewno źle nie chcą, ale sami pewnie kiedyś zobaczą, że przesadzili z rozpieszczaniem jak Mała da popis, że czegoś nie dostanie
U mnie widzę pewien progres, po wielu obrażaniach, że nie pozwalam Małemu nic kupować, groźbach i łzach zrozumieli, że kinder jajko i malowanka raz na jakiś czas wystarczy Ciekawe za to co będzie pod choinką....

Stary 2013-11-20, 12:33   #908
Nikii89
Zakorzenienie

Gosius to musisz z rana lecieć do biedronki bo z doświadczenia wiem że czasem już o 9 rano nie ma co wybierać A pościel jest w naprawdę okazyjnej cenie

Aldrin Ty to tak liczysz w takim razie wg tego to ja dziś kończę 15tc a jutro wkraczam w 16tc Chociaż ja Wam podaję tak jak mi lekarz wpisuje do karty ciąży bo wg niego 15t4d to 15tc a nie 16tc.
No szkoda akwarium , ale coś za coś … teraz jest więcej miejsca w pokoju na zabawki Oskara i aby mógł się bawić

Agaaga a piłaś ją z cytryną ?? Też mam wizytę 5.06 tylko że ja bez USG

Janeczka bo my mieliśmy w akwarium paletki , które muszą mieć często wymienianą wodę, odpowiednie PH, temp. 28-29stopni. To są bardzo wrażliwe ryby i dlatego stąd podmianka co tydzień. W załączeniu dam Ci foto tych paletek

Karolak z tym trudniej bo jak zawsze wypija ok. 0,5l wody lub więcej tak jak mu coś dolega to trzeba go „zmuszać”.
Co do kwietnia to Oskar też 18.04 skończy 2 latka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg indeks.jpg (13,6 KB, 9 załadowań)
Stary 2013-11-20, 12:35   #909
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pikaso Pokaż wiadomość
Ja właśnie wróciłam z małych zakupów w pepco. Kupiłam córce 4 pary leginsów po 8 zł sztuka, a teraz też będę robić wielce skomplikowany obiad ryż i warzywa na patelnię
O właśnie, na jutro zrobię dla odmiany ryż i sos ze słoika a nie z torebki, dzięki za podsunięcie pomysłu
W pepco są prześliczne rzeczy dla dziewczynek, achh

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
Ja właśnie chciałam kupić tę kuchenkę dla 2 letniej dziewczynki... I wczoraj byliśmy w sklepie i te wszystkie zabawki są 3+, więc n a razie się wstrzymaliśmy i kupimy jej za rok a teraz dostanie klocki i kręgle takie plastikowe
O tak, z kręglami może być dużo więcej zabawy niż z kuchenką w razie jak się kręgle znudzą to zawsze mogą posłużyć do grania na garnkach

Stary 2013-11-20, 12:36   #910
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
o kurde,współczuję

i jak ten warsztat oceniasz??porzadny??bo chcemy Bartkowi na święta kupić. tylko nie wiem czy jeszcze bedą
To biegnij do biedry bo sa od poniedzialku. Waraztat ok.

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 12:36   #911
gosius91
Zakorzenienie

Nikii89 - posciel to mi sie podoba w Ikea Szczegolnie te dwustronne Wiec chyba biedronkowa sobie odpuszcze poki co

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 12:37   #912
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, Panie mi rozrobiły w połowie kubka gorącej wody, dolałam trochę chłodnej i wcisnęłam połowę cytryny Tak jak pisała Asiulka, jak za słodka lemoniada

A nie myślałaś raczej o wizycie 5.12?

Stary 2013-11-20, 12:37   #913
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Widzę, że pogoda przegoniła do kompów, tyle postów

My po 3 godzinnym spacerze W deszczu masakra ten syn musi leźć z tym swoim psem, w wózku nie, pod folią nie No trochę pojechał, tyle ze zdążyliśmy do lekarza. Położna wielką łaskę robiła, że ma wypisać zaświadczenie o ciąży do pracy Wracaliśmy autobusem to babsztyle wózka wpuścić nei chciały, jakiś facet o kulach tymi kulami bił mi dziecko po nogach, w ramach zaczepiania aż go ochrzaniłam I babsztyl w sklepie skasował mi zakupy zbliżeniowo w momencie podawania karty nawet nei zdążyłam zaprotestować, normalnie nerwa dziś mam wiec nie czytać Na koniec Olaf wylądował poślizgiem w kałuży calutki

No i Tż właśnie wrócił do domu, ciasto robiłam w mig. Auto na budowie rozwalił

Spadam dalej sie nerwować, bo nadrabianiem teraz nie będę sie stresować

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 12:41   #914
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:
Aldrin Ty to tak liczysz w takim razie wg tego to ja dziś kończę 15tc a jutro wkraczam w 16tc Chociaż ja Wam podaję tak jak mi lekarz wpisuje do karty ciąży bo wg niego 15t4d to 15tc a nie 16tc.
No szkoda akwarium , ale coś za coś … teraz jest więcej miejsca w pokoju na zabawki Oskara i aby mógł się bawić
Moja gin też liczy w ten sposób, ja u Nikii, ja mam teraz 16t6d to w karcie wpisałaby mi 16t...
Cytat:
O tak, z kręglami może być dużo więcej zabawy niż z kuchenką w razie jak się kręgle znudzą to zawsze mogą posłużyć do grania na garnkach
Tymbardziej, że te kręgle kosztowały 12 zł :P
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 12:42   #915
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Cytat:
to może niech ten banan szerzy pozytywną energię
hahaha zaj@ebis#y !

niki - teściowa jest strasznie nieodpowiedzialna! ciekawe czy Twój mażto dostrzeże, jk dziecko załatwiła. grrr !

janeczka- jak tam realizacja odbitek? ja w konu przed wczoraj zlozylam zamowienie na 1500 sztuk , i kurcze status zamowienia sie nie zmienia ;(

kasian - a pewnie że tak, podrinkujemy

lolitka- ja kiedys bylam bardziej uparta, teraz w zwiazku jestem bardziej ugodowa ale z tym uporem to prawda

asiulka- no jakże bym mogła podpisać się pod Twoimi zasługami
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 12:42   #916
kaorlak
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
No to będzie impreza.
To akurat wypada Wielkanoc. Ja będę albo ledwo po porodzie albo na dniach Jak nie będzie problemów to pójdę od razu po Świętach na CC. Bardzo bym nie chciała przegapić urodzin Misi

Cytat:
Bardzo niedobrze, że jest tak nauczona i każdą wizytę Dziadków kojarzy z prezentem U Nas też przeważnie tak jest, ale są to drobiazgi tylko że Babcie zawsze mnie wcześniej pytają o zgodę Jak Misia jest przed obiadem to słodycze dają mi, a ja daję po jedzeniu. Dziadkowie zachowują się bardzo w porządku

Cytat:
U mnie dzisiaj żurek z jajkiem, kiełbasą i chrzanem
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 12:42   #917
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Gosius to musisz z rana lecieć do biedronki bo z doświadczenia wiem że czasem już o 9 rano nie ma co wybierać A pościel jest w naprawdę okazyjnej cenie

Janeczka bo my mieliśmy w akwarium paletki , które muszą mieć często wymienianą wodę, odpowiednie PH, temp. 28-29stopni. To są bardzo wrażliwe ryby i dlatego stąd podmianka co tydzień. W załączeniu dam Ci foto tych paletek

Karolak z tym trudniej bo jak zawsze wypija ok. 0,5l wody lub więcej tak jak mu coś dolega to trzeba go „zmuszać”.
Co do kwietnia to Oskar też 18.04 skończy 2 latka
Ja jak mówie komukolwiek w domu to też mówie 12 tydzień i powiedzmy 3dzień ale na forum jak tak czytam to większość właśnie mówi skończony 12 a rozpoczęty 13, więc też już zaczynam tak mówić
Stary 2013-11-20, 12:43   #918
agaaga89
Zakorzenienie

Kurde dziewczyny, wygląda na to, że chyba ten trefny dzień mamy chyba wątkowy, kolejna zdenerwowana Mama

Madziuuula nie stresuj się, o tych zakupach i ludziach w ogóle zapomnij bo nie ma czym się denerwować, byli i więcej ich w życiu nie spotkasz. Tego wślizgu do kałuży nie zazdroszczę, ale pewnie będzie co wspominać

Stary 2013-11-20, 12:59   #919
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Jestem juz na spacerku. Piekne slonce swieci. Tylko.troche wieje...
MADZIULA. Tak jak dziewczynh radza no stress!!!!!

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 13:02   #920
Nikii89
Zakorzenienie

Agaaga tak 5.12 źle przeczytałam Was i źle przez to napisałam hehe …

Madziula eh to dziwna ta położna , no i Ci ludzie w tym autobusie

Hope w nocy jak Oskar pierwszy raz wymiotował to powiedziałam TŻ o tej sytuacji z jego mamusią , to oczywiście przemilczał to. Chociaż wydaje mi się że jak tak dalej będzie to jej wygarnie to
Ona już nie raz tak robiła że chora a przychodziła na dół niby do dziadka i zamiast z dala od dziecka to normalnie do niego podchodziła
Stary 2013-11-20, 13:06   #921
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
Tymbardziej, że te kręgle kosztowały 12 zł :P
Czasem im tańszy upominek tym więcej radości

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
hahaha zaj@ebis#y !
Zostałaś zarażona wirusem radości bananowca

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość

U mnie dzisiaj żurek z jajkiem, kiełbasą i chrzanem
Ja miałam wczoraj, ale chętnie bym dziś jeszcze zjadła chyba się wproszę do Ciebie na podwieczorek

Cytat:
Jestem juz na spacerku. Piekne slonce swieci. Tylko.troche wieje...
MADZIULA. Tak jak dziewczynh radza no stress!!!!!

Chyba mi musisz podesłać tutaj trochę słonka...

Nikki
ciążowe rozkojarzenie i skleroza Cię usprawiedliwiają

Stary 2013-11-20, 13:11   #922
Lolja
Wtajemniczenie

Dzien dobry

Cytat:
Jak moge doczyscic TAKIE buty TZ ?

Kupilismy je w zeszłym roku, po zimie, TZ nie wyczyscił, i schował, kupilismy specjalny spray do tego typu butow, ale nic z tego - jeszcze jak TZ zaczał pocierac, to sie takie małe włoski pojawiły - i jak tylko zobaczyłam to kazałam mu natychmiast przestac. I jak mam to doczyscic takie plamy na bucikach ?

Spróbuj może skórką od chleba

Aaaa no i wczoraj sie Wam pochwaliwałm ze nie wymiotuje , a cała noc spedziłam na tym;/ TŻ został poinformowany i o dziwo zaszczycił mnie swoją osobą tuż po północy. Zajmował się mną i moim żołądkiem do po 4 pare min jak zasnełam.

Całe szczeście mogłam dłużej pospać

.

Krzyś:
http://www.suwaczki.com/tickers/dxgi3ew1dblq93ps.png

Nasze Maleństwo:
http://www.suwaczki.com/tickers/orefskjolqcz6tby.png
Lolja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 13:34   #923
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pikaso Pokaż wiadomość
Coś chyba w tym jest, bo ja mam 11 storczyków, większość po przekwitnięciu od razu wypuściła kolejne pędy i w zimę będę miała pięknie kwitnące kwiatki. Mąż śmieje się że nawiedziła nas "klęska urodzaju" i w ilości dzieci i w kwitnących kwiatach.
ojej. kleska urodzaju....czyżby twoj tz miał takie samo podejscie do dużej ilości kwiatów jak mów? wszystkie by wywalił
Cytat:
dokładnie tak jest mi to rece opadaja, bo moi rodzice - nie załuja dla małej pieniedzy - ale czzasami dla mnie to przesada, dobrze maja jedyna wnuczke - to ja wolalabym kupic jej duza czekolade, a reszte kasy wrzucic do skarbonki przynajmniej pozniej moze to jakos spozytkowac w lepszy sposob
Ja dla swojej chrzesnicy, staram sie nie kupowac zabawek, wole jej kupic ksiazeczke, bajke na dvd, jakies kredki - bo zawsze uzywa, no i ubranka Czasami zestaw jakis kubeczek, talerzyk w tym samym wzorze... Dla mnie strata pieniedzy kupowanie zabawek
zgadzam się z tobą. mojej chrzesnicy kupuje albo rzeczy do rysowania, lepienia itd, a nawet dostała ode mnie biurko, by miała gdzie się spełniać artystycznie. a że ma urodziny w czerwcu, to jak szła do 1 klasy, kupilismy jej podstawową wyprawkę (piórnik itd), odciążając siostrę automatycznie....
Cytat:
hm... myslę że u tżta w rodzinie jest podobna sytuacja. moja tesciowa ma jednego wnuka, którego kocha miłością bezwzględną. mały jest przez nią rozpieszczany, załatwia im lekarzy i co tylko zechcą.... a tu teraz klops..... no ale liczę że teściowa jakoś sprawiedliwie te miłośc podzieli, oraz tak, by moi rodzice nie czuli sie gorsi... moi rodzice mają obecnie 9 wnuków.... ciezko każdemu kupić jakiś wypasiony prezent....

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
My po 3 godzinnym spacerze
{...}

Spadam dalej sie nerwować, bo nadrabianiem teraz nie będę sie stresować
spokojnie.... połowa dnia juz za tobą....

moge dodac jakąś świąteczną emotkę?

ta była fajna

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 13:37   #924
janeczka7891
Zadomowienie

Nikii ładne te rybki, my musimy się rozejrzeć za takimi co nie trzeba tak często wymieniać wody, z resztą takie małe akwarium to też nie ma za dużo roboty z nim.
Miałam też kiedyś żółwie ale teraz jakoś bym się nie skusiła bleee.... myślałam też o papudze, też kiedyś mieliśmy ale one stanowczo za dużo bałaganu robią hehe wolę już rybki bo są ciche :P i bajzel tylko w akwarium hih.

Hope ja nie dałam jeszcze do wywołania bo brakuje mi około 150 szt. do 1000 więc popstrykam jeszcze trochę fotek teraz jak śnieg tu spadnie i przed wyjazdem do PL dam do wywołania tak co jak przyjedziemy będą na mnie czekać hehehe )

Wiecie co ale ze mnie głąb, uspałam małego i zaczęłam czytać Ps. Kocham Cię (dziewczyny polecały) no i wszystko ładnie, pięknie ale tak mnie rozbawiły niektóre teksty ze zaczęłam się śmiać i obudziłam małego bo leżałam z nim w łóżku no i już po spaniu. Spał zaledwie godzinkę. heheh masakra. Teraz mu w nagrodę puściłam bajkę bo uwielbia te autka.
Stary 2013-11-20, 13:43   #925
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość

Wiecie co ale ze mnie głąb, uspałam małego i zaczęłam czytać Ps. Kocham Cię (dziewczyny polecały) no i wszystko ładnie, pięknie ale tak mnie rozbawiły niektóre teksty ze zaczęłam się śmiać i obudziłam małego bo leżałam z nim w łóżku no i już po spaniu. Spał zaledwie godzinkę. heheh masakra. Teraz mu w nagrodę puściłam bajkę bo uwielbia te autka.
tez na głos sie smieję jak czytam

dziewczyny, ja wam polecam wywołac foty w rossmannie. zamówiliśmy przez internet, do odbiory były po paru dniach. dobra jakość i najtaniej (tż sprawdzał różne opcje). zależało mi na jakości bo zamawialiśmy takie większe, do albumu ślubnego

oprócz tego zamówilismy plakat i jak dotarł, to byliśmy w szoku. myśleliśmy że plakat to plakat, a to przyszło takie duże święcące zdjęcie w dużym formacie, więc na plus :0 do ramki i zawiśnie na scianie, jak tylko remont dokończymy...

Stary 2013-11-20, 13:54   #926
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

niki - jest co wygarnąć, i dobrze byś zrobiła, ze jak tż będzie w domu i mały będzie wymiotował, żeby on się tym zajął, pewnie moment go zbierze na odpowiednie refleksje ! ja bym tak zrobiła, niech dziecko oporządzi i posprząta, to mu moment się poukłada w głowie. Skoro już narobiła kłopotu to przynajmniej wykorzystaj to na swoje.
a i na drugi raz moze jak ją opie***li to da sobie na wstrzymanie babsztyl. dopiero co dziecko wyzdrowiało, taka mądra a nie wie że po chorobie dzieci osłabione i przyszła z takim g///ownem, normalnie masakra, zeby jeszcze małym dzieckiem tak szarpało. Dla mnie to perfidne max.

asia
- ile za sztuke?/ zestaw?

Edytowane przez h0pe
Czas edycji: 2013-11-20 o 13:56
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 14:00   #927
asia27100
Zakorzenienie

hope - cennik fotousług

Stary 2013-11-20, 14:17   #928
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Asia też kiedyś w rossmannie zawsze wywoływaliśmy, teraz taniej w auchan wychodziło

Cytat:
Hania uwielbia jezioro mieszkamy nad jeziorem prawie że i jak były największe upały to często w ramach spaceru chodziłyśmy sobie na plażę się popluskać trochę zdecydowanie Hanula była najmłodszą plażowiczką a nad morzem dużo ciekawszy od wody był piasek i jego walory smakowe

To ubierajcie się i na zakupy bo jestem ciekawa efektu
Zazdroszczę tego jeziora, musicie mieć super latem
Wkleje w formie, bo podjadane na ciepło, Tż połowę wyjadł ciekawe czy obiad wciśnie :P

Cytat:
Po 23 małż wysłałam małża do kuchni żeby napił się syropu z cebuli bo nie może sie pozbyc tego przeziębienia... I jakoś długo nie wracała... Za chwilę krzyczy na cały dom że nam się bojler z wodą popsuł i cieknie... Okazało się że cała kotłownia w gorącej wodzie... pełno pary no i wszystko w wodzie. Mamy koło kotłowni taką nie wielką spiżarkę no i mąka, cukier wszystko w wodzie
Współczuje
Ale w sumie całe szczęście, że Tż wstał ww nocy do rana mogłoby was zalać

Cytat:
Dziewczyny w ogóle powiem Wam, że zaczęłam myśleć o tym, żeby zrobić sobie jakąś listę wyprawkową już, żeby wiedzieć ile czego musimy kupić. Wiem, że to jeszcze wcześnie i pewnie gdzieś w lutym zaczniemy kupować, ale coś mnie natchnęło ostatnio tyle że my mamy sporo rzeczy po Hani, wiec pozostanie raczej drobnica typu smoczki, butelki i inne, tak mi się wydaje, może się okaże że czegoś nam brakuje z grubszych rzeczy, no już wiem, że materac np musimy kupić
Ja też o tym myślę ale zabrać się nie mogę

Cytat:
Ja najbardziej się czaję na tą bazę isofix, bo mamy jedną, dla Hani pod fotelik, a ona jeszcze będzie używała jak się urodzi drugie, więc dla bobasa też musimy mieć będę przeszukiwać allegro i tablice, może coś się trafi używanego do czerwca, chociaż ja się boję kupować takie rzeczy używane, bo nigdy nie wiadomo czy to niepowypadkowe
A myślisz, że na bazę wypadek też wpływa? Może by podpytać fachowca jakiegoś ?

Cytat:
Ona już nie raz tak robiła że chora a przychodziła na dół niby do dziadka i zamiast z dala od dziecka to normalnie do niego podchodziła
Kurna co ta kobieta ma w głowie
A Oskarka może nie karm, najwyżej herbatniki czy sucharki, po co ma się bidul męczyć

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
spokojnie.... połowa dnia juz za tobą....
Taaa w drugiej połowie czeka nas szczepienie, będzie szał

Trochę mi przeszło tylko tak robie wszystko z przerwami bo coś brzus pobolewa, biedny tyle się nachodził Generalnie przyzwyczajam się już do tych powolnych spacerów z hau hau ale w tym deszczu to się o zdrowie bąka boje Nie wiem czy w ogóle go zaszczepią...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMGP8820.jpg (110,9 KB, 15 załadowań)

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 14:38   #929
Seksta
Rozeznanie

hej dziewczyny, nadrobie w domu....
drugi dzien z rzedu mam siedziec 10h w pracy.Po wczoraj nie mam sily nie wiem co robic, pewnie bedzie czarna lista i naraze sie szefowi....
co za masakra, rece opadaja!!!

a i dzis w siedzibie firmy mamy ekipe programu Uwaga TVN wiec pewnie niedlugo uslyszycie o tym kolchozie

TP 15.05.2014 majowa mama!
Seksta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 14:40   #930
kaorlak
Zadomowienie

Cytat:

Ja miałam wczoraj, ale chętnie bym dziś jeszcze zjadła chyba się wproszę do Ciebie na podwieczorek
Zapraszam , bo później będzie jeszcze do tego świeżo upieczony chlebek. Właśnie rośnie
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości