|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz bliżej Święta!-Kochamy Święta Bożego Narodzenia cz. IV !
Hej!
U mnie deszczowo... i deszczowo. Innych przymiotników nie znajduję do opisania pogody.Cytat:
Za to właśnie kocham owsianki - mnóstwo możliwości Cytat:
Natomiast w moim domku mieszkają trzy szynszyle - samce Natchnęłaś mnie - akurat mam imieniny i może zorganizuję jakąś imprezkę. Grzane wino będzie idealne! Cytat:
![]() Teraz nabyłam soczewicę zieloną w puszce i nie wiem co z nią zrobić Czerwoną robię po hindusku, czyli jako dahl. A z tą nie mam pojęcia ![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
![]() |
||||
|
|
|
#1802 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już wiem co zjem na II śniadanie Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
Znalazłam też przepis na koktajl mandarynkowy, trzeba korzystać póki są.
|
|
|
#1803 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a tego wątku też poszukam
|
|
|
#1804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A masz, wyprzedzę Cię https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=645766&page=65
|
|
|
#1805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja się zastanawiam, czy nie dokupić jeszcze jednego słoiczka, jeśli jeszcze będzie. ![]() Nie ma sprawy, z płatków owsianych wszystko wychodzi pyszne. Ja chyba też dla odmiany pokombinuję znów z plackami.---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Gdybyś chciała kupować je w Lidlu to odradzam. Ostatnio coś mnie podkusiło i zamiast tych, które zawsze kupuję, wzięłam te z Lidla i sporo w nich "śmieci", czyli takich jakby łupinek z owsa. Może nie jest to jakaś tragedia, ale wkurza mnie, jak znajduję to w owsiance. ![]() Genialne są też owsianki słoiczkowe, jak opróżnię krem piernikowy, to właśnie taką zrobię.
|
|
#1806 | |||
|
Bang Bang Bang
|
Cytat:
![]() Mi też śniły się dzisiaj całe zaspy śniegu... Cytat:
Bardzo fajny pomysł z tą imprezką Cytat:
![]() U mnie od samego rana leje Według prognozy 16-dniowej na śnieg też się nie zanosi... Nawet jednego dnia z temperaturą poniżej zera nie widać |
|||
|
|
|
#1807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1808 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mogę od siebie polecić Farmonę - masło do ciała i peeling Szarlotka z bitą śmietaną. Jeżuniu... cudowny, jadalny zapach.
|
|
|
|
#1809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Świetne zapachy mają płyny do kąpieli Luksja. Miałam już karmelowy wafel, tartę wiśniową, jagodową muffinkę, cytrynowy sernik i czekolada-pomarańcza- wszystkie są genialne.
|
|
#1810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Martwi mnie dzień, w którym skończy się moje masełko |
|
|
|
|
#1811 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzień dobry! Oby do piątku ![]() 33 dni do świat |
|
|
|
|
#1812 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szarlotkę z bitą śmietaną Farmony też mam - ale dla mnie to tam jest za mało jabłek w tym zapachu. Ale jest i tak super ![]() Martyna, nigdy nie patrz długo kotu w oczy. Bo to zaproszenie do ataku Nasz się strasznie denerwuje, jak ktoś obcy mu się patrzy prosto w oczy, od razu mu lata ogon na boki i jest zły. Z obcych toleruje jedynie moją babcię - i choć ją lubi, to pogłaskać się rzadko kiedy pozwoli. A na nas najchętniej by leżał całymi dniami - i żebyśmy go miziali. Takie są koty No i wiele osób też mówi, że się go boi - bo jest bardzo duży, masywny i też się potrafi tak gapić. Ale to dlatego, ze każdy, jak przyjdzie, to ma torbę. A jak ma torbę - znaczy się może w niej mieć coś do jedzenia. A jak ma coś do jedzenia, a nie chcę się dzielić, to chyba coś z nim nie tak Pewnie dlatego moją babcię lubi, bo mu pozwala wsadzić łeb do torby i przeszukać wszystko.
|
|
|
|
|
#1813 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1814 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dziewczyny, jestem antytalent kulinarny, chciałabym w tym roku upiec jakieś PROSTE ciasteczka świąteczne, aby wszystkich zaskoczyć podpowiecie coś?
|
|
|
|
|
#1815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=26653&st=0 Robiłam je do tej pory raz i w tym roku zamierzam powtórzyć, bo były pyszne.
|
|
#1816 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie to samo, niby już temperatura ponieżej zera, ale opadów niet. Ha, znalazłam w końcu kogoś, kto tak wcześnie wychodzi z psami, yeah! Cytat:
Co do kotów. Nasza Michasia jest z ulicy, znalazła ją dziewczyna kolegi TŻta to ją przygarnęliśmy. Z kuwety od razu umiała korzystać. Ma swoje humorki, nieźle nas wygryzła i wydrapała (miała 2 miesiące jak do nas przyszła). Meble niestety trochę obrywają, bo ząbki jej dopiero rosną, czasami nawet drzwi czy stół gryzie Przy obcych ludziach zachowuje się jak aniołek, robi wielkie, kocie oczka i każdy ją kocha, tylko my wiemy jaki z niej szatan Pieguski!
|
|
#1817 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1818 | |
|
Bang Bang Bang
|
Cytat:
![]() Zaraz zaraz... 3/4 kotów, które mijam, gapi mi się prosto w oczy (tzn. jak już na nie spojrzę - generalnie raczej skupiam się na tym, aby jak najszybciej je minąć, bo idę ze sporym psem) - to znaczy, że "na dzień dobry" są już wrogo nastawione? No teraz to już w ogóle będę posikana ze strachu |
|
|
|
|
#1819 |
|
Wtajemniczenie
|
Kot patrzy na Ciebie. Po prostu
Nie sądzę, żeby się jakiś na Ciebie rzucił tak, bo popatrzyłaś na niego ![]() Chodzi mi o długi, celowy, skupiony kontakt wzrokowy. A jak idziesz z pieskiem, to większość kotów skupia się nie na Tobie, tylko na psie - zapewniam Cię. I mogą nie być przyjaźnie nastawione - ale też nie do Ciebie, tylko do psa ![]() Ja też myślę, czy jeszcze dostanę ten cynamonowy. U mnie było na półce tylko kilka opakowań. Był jeszcze jeden zapach, ale zapomniałam, jaki. Śliczny, świąteczny zapach ma mgiełka Avon Pomarańcza i imbir. I jest trwała, aż jestem zaskoczona. Na ubraniach czuć ją bardzo długo. Wczoraj otworzyłam i bardzo mi się podoba. Kupię sobie na zapas. I jeszcze Śliwkę i wanilię, bo też ponoć ładna i taka zimowa. Edytowane przez allmode Czas edycji: 2013-11-20 o 12:28 |
|
|
|
#1820 |
|
Raczkowanie
|
Hej, można dołączyć? Od zawsze kochałam Boże Narodzenie, więc temat w sam raz dla mnie
zwłaszcza teraz cieszę się na samą myśl o świętach, bo zaraz na początku roku miałam poważny wypadek, niewiele brakowało, a w ogóle nie byłoby mnie przy choince. Naprawdę się wzruszyłam i byłam z siebie niesamowicie dumna, gdy o własnych siłach doczłapałam do Obi, potem do H&Y pooglądać, jak co roku, świąteczne ozdoby
|
|
|
|
#1821 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Koty nie rzucają się na ludzi. Inaczej niż psy. Myślę, że one się boją, bo idziesz z psem i nastawiają się na odparcie ewentualnego psiego ataku. Masz jakieś złe przejścia z kotami? Ja akurat kocham koty. Psy zresztą też. Każdy kot ma swój charakter, tak jak człowiek. Ale najwięcej zależy od wychowania. Najlepiej jak się kota samemu wychowuje od małego. Byłam wczoraj w makro. Multum świątecznych ozdób, bombek, łańcuchów, stroików i słodyczy. Najfajniejszy jest duży bałwan do ogródka, ma pewnie z metr sześćdziesiąt wzrostu. Podświetlany. Pan zapytany o cenę powiedział, że nie zdążyli załatwić dostawy i ten jeden jest tylko do dekoracji sklepu. Podobnie z reniferem... Szkoda! Kupiłam tam pachnące cynamonowe tea lighty. Na sucho świetny zapach, po odpaleniu niewyczuwalny. Może spróbuję je palić w kominku jak wosk? |
|
|
|
|
#1822 |
|
Zakorzenienie
|
My tu o świętach a pogoda u mnie jakby wiosna miała przyjść
|
|
|
|
#1823 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie doskonale sprawdziłoby się przysłowie "w marcu jak w garncu", bo do 10 były egipskie ciemności i potworna ulewa, a teraz pełne słońce.
|
#1824 |
|
Zadomowienie
|
Kiriko, witaj wśród nas!
|
|
|
|
#1825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę je jakoś przemycić, bo ostatnio kupiłam perfumy i wyjdę na rozrzutną
|
|
|
|
|
#1826 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O ile w kwestii kosmetyków jestem minimalistką, zużywam na bieżąco, nie mam zapasów, to jeśli idzie o zapachy jestem niereformowalna i nie umiem mieć jednej - dwóch buteleczek Śliwka i wanilia będzie jeszcze tylko w katalogu nr 17 (szkoda tylko, że z balsamem i żelem pod prysznic, ale w wersji mini), w 1/20014 nie ma już. |
|
|
|
|
#1827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam psyche zniszczoną jeszcze przez błyszczyki... ale teraz odkrywam zapachy.Jaka jest cena tego zestawu? Na allegro trzeba zapłacić 20 zł z przesyłką
|
|
|
|
|
#1828 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1829 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1830 | ||
|
Bang Bang Bang
|
Cytat:
![]() Zaciekawiłaś mnie tymi mgiełkami Cytat:
Nauczona doświadczeniem wiem co w danej chwili może oznaczać, kiedy pies się we mnie wpatruje - z kotami kompletnie nie mam doświadczenia i dlatego czuję się wtedy niepewnie Myślę, że gdyby ktoś w moim otoczeniu miał kota, pomógłby mi trochę zapoznać się z naturą tych zwierzaków i byłoby mi łatwiej zrozumieć ich zachowanie Podobnie miałam ze szczurami - kiedy przyjaciel pierwszy raz położył mi na kolanach swoją szczurzycę, cała zesztywniałam, bo nie wiedziałam czego się spodziewać. Po każdym naszym spotkaniu wiedziałam jednak coraz więcej, aż w końcu, po kilku miesiącach, sama się "zaszczurzyłam" ![]() Co do świecącego bałwanka - obawiam się, że cena nie byłaby zbyt przyjemna Zwykle takie cuda trochę kosztują (nad czym ubolewam) A tealighty może faktycznie spróbuj użyć tak jako wosk? W sumie nic nie tracisz, a może okazać się, że jednak zechcą trochę popachnieć
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:33.

U mnie deszczowo... i deszczowo. Innych przymiotników nie znajduję do opisania pogody.
je któraś z Was również owsianki? Macie jakieś ulubione?
u mnie króluje na śniadanie i nie wyobrażam sobie bez z niej dnia.
Jak Wy to zrobiłyście, że Wasze kotki są takie milusie? I ciężko je nauczyć robienia do kuwetki? My się dopiero rok temu przeprowadziliśmy i mamy wszystkie meble nowe i dywany i trochę się boję, że nic z nich nie zostanie, że będą podrapane i zniszczone. A jak z sierścią? Po świnkach była wszędzie. I trochę się boję, że kot się nie dogada z yorkiem moich teściów, a większość wakacji spędzamy razem na działce, albo gdzieś zwieje w nocy i tyle go będzie. Ech już sama nie wiem...
Z takich "surowych", niezalewanych płatków też robiłam i wychodziły.

Już wiem co zjem na II śniadanie
19.09.2015