|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
|
14 | 40,00% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
2 | 5,71% |
| Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
|
0 | 0% |
| Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
|
12 | 34,29% |
ten co teraz.
|
|
7 | 20,00% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cytat:
Cytat:
![]() a może wkładaj pod prześcieradło podkład? Cytat:
![]() Cytat:
Trzeba tylko uważać aby jak się wchodzi do sklepu rozpiąć dziecko i odkryć z koca by się nie zgrzalo bo choroba gwarantowana. Cytat:
![]() Cytat:
mnie codziennie łapią nieregularne skurcze, kręgosłup nieustannie boli ale to przechodzi i nic nie zwiastuje porodu. Jutro idę do gina zobaczymy co powieJa też zawsze słyszałam, że do -10 st z dzieckiem niechodzącym można ze względu na to, że dziecko się nie rusza tylko leży w wózku przez co jest narażone na większe przeszycie mrozem. Poza tym żeby nie narażać dróg oddechowych własnie na infekcje. |
||||||
|
|
|
#1742 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cytat:
Cytat:
bo tym razem się za to wzięłam. Tutaj czytałam, że któraś skacze na piłce co ładne skurcze wywołuje no to przed szpitalem sobie sporo poskakałam - chyba to pomogło bo brzuch miałam cały twardy i od razu coś się zapisało... Takie trochę oszukane to ktg moje ale przynajmniej wiem, że jak się postaram to coś się dziejeCytat:
No to leniuchujemy dzisiaj razem! Bo ja po wczorajszym przewróceniu chaty do góry nogami też mam plan odpoczywać dzisiaj. Tylko już coś mnie nosi... Może syndrom wicia gniazda znowu mi się udziela
|
|||
|
|
|
#1743 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny ja tylko melduje ze moze w pt wyjdziemy wiec prodze o mocne kciuki zeby malemu zoltaczka juz nie rosla
|
|
|
|
#1744 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nic Cytat:
![]() Cytat:
ale pewnie po dzisiejszej dawce nerwów zaserwowanych mi przez byłego pracownika to urodzę zaraz...Cytat:
powiedziała mi to w szpitalu kiedyś położna Ty miałaś piękne skurczyki, a ja?! Największy 20 wynosił, bo podniosłam nogę aby zmienić pozycję...Wgl jak poszłam na ktg to była cesarka, od samego początku siedziałam przy sali i słyszałam krzyk dzidziulki ![]() Mam tak z☠☠☠any dzień, że szok... ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Wgl na allegro właśnie zobaczyłam, że sa pampersy w promocji, nie wiem czy sie opłaca bo nie orientuję się za ile wychodzi sztuka normalnie. Ale na promocji to 0,49zł/szt. Tylko, że przesyłka 10 zł ![]() http://pampers.strefamarek.allegro.p...a_pampers_main |
||||
|
|
|
#1745 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Może pocieszy Cię fakt, że w pt co był, równo tydzień przed terminem, mi się nawet skurcze na poziomie 20 nie zapisywały, prosta krecha na poziomie 0. 3 dni różnicy i są skurcze. A przecież niektóre rodzą nawet nagle, bez wcześniejszych przepowiadaczy. Głowa do góry! |
|
|
|
|
#1746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zreszta my w 5 dobie mielismy kontrole w szpitalu , pozniej w 10 - to bylo nasze werandowanie Taszanta- ile masz czasu do wylotu? Kupuj to mleko I juz sprobuj malej podac bo co jak nie bedzie chciala? A karmiłas ja z butli? Co jak nie bedzie chciala? Ty sie nie zastanawiaj jak nie masz innego wyboru tylko kupuj mleko I działaj ! Ja w kazdym razie bym probowala tak czy siak sciagnac swoje. Jeden dzien to ile 6? 7 karmien ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1747 |
|
Zadomowienie
|
ale tu spokój... zaraz jadę po przedszkolaka i do biedry wskoczyć muszę po ser do zapiekanki makaronowej.
|
|
|
|
#1748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny jakiej firmy mleko kupić na takie dodatkowe, sporadyczne dokarmianie dziecka karmionego piersią ? Co polecacie? I Trele chyba nie widziała mojego pytania - zdecydowałaś się na ten implant antykoncepcyjny? Od razu ci go wszczepią podczas wizyty?Zbieram info bo tez nad nim dumam
|
|
#1749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My po wizycie. Majka zdrowa, lekarze zadowoleni - pierwszy raz Od ciazy miałam wrazenie ze mam do czynienia z kims kompetentnym Pytan zadalam sto I otrzymalam sto odpowiedzi. Nalot na jezyku to nalot z mleka , plesniawki nie ma. Wysypka na czole to potowki = za gruba czapka Bioderka, oczka , glowka okey. Powiedzialam o brzuszku I kupkach - tak ma byc. Dziecko na cycu moze robic jedna kupke na tydzien, bo mleko matki czasem jest trawione w 100%. Pokazałam mu tez nozke Majeczki , bo wczoraj zauwazylam takie dziwne siniaki - to naczynia krwionosne ktore nie nadarzaja za jej wzrostem I popekaly. Mam sie nie martwic. Majka ma 60 cm I 5.260kg Zaczynam sie zastanawiac czy ona nie przybiera za szybko. 500g w 2 tygodnie ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naszej położnej na chwilę mowę odjęło po tym pytaniu Nawet mnie nie strasz z tym mlekiem że nie będzie chciała
|
|
#1751 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
za wizytę, super, że wszystko ok i że trafiłyście na fajnego lekarza Ło matko, ale się zmęczyłam przy goleniu
|
|
#1752 |
|
Zakorzenienie
|
Czas iść w odwiedziny do znajomych, dziecia zobaczyć
świeżaczek jest z zeszłego piatku, nie moge się doczekać ![]() No i standartowo. Spacer, zakupy i liście malin. już mnie mdli na sama myśl o tej herbacie
|
#1753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Implant mi zaloza w Family Planing Center ( nie wiem czy u Ciebie takie cos jest?) bo zwykly lekarz tego nie zrobi. Mam tam pojsc, zrobia ze mna wywiad I wstrzykna na miejscu. Taki implant jest do wymiany co 3 lata , ale mozna go wczesniej wyjac. Okres albo jest słaby albo go wogole nie ma , ale nie jestes w stanie przewidziec kiedy bedzie I jak dlugo bedzie trwał. Skutki uboczne jak przy kazdej antykoncepcji. Zazwyczaj jest tak ze albo organizm go toleruje I wszystko jest okey, albo nie I trzeba go wyjac. Ja jestem zdecydowana. Zaryzykuje , mam nadzieje ze mi wásy nie wyrosna Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1754 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko przyjechalam do rodzicow i jeszcze nawet do 2 pietra nie zdarzylam dojsc a moj brat juz przejal Jaska i nie chce mi go oddac :p nawet mu pajacyka przebral sam
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1755 |
|
Wtajemniczenie
|
Uspałam córkę, albo ona uspała mnie....ale od razu inaczej się czuję po godzinnej drzemce
|
|
|
|
#1756 |
|
Zakorzenienie
|
Moja buła też zasneła mi na kolanach. Az boje sie ja odłozyc , bo pewnie sie obudzi..
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1757 |
|
Wtajemniczenie
|
A my byłyśmy sobie na spacerku godzinkę, a drugą godzinkę mała spała na tarasie a ja prasowałam
![]() Trele super że z Majeczką wszystko ok no i za wagę!!!Taszanta kupuj mleko i próbuj czy mała w ogóle będzie chciała, my mamy Bebilon i jest ok Domi super że brat sie tak wczuł w role wujka
|
#1758 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na pewno nie urośnieCytat:
Dobrze że lakarze kompetentni![]() Ale waga....łał ![]() Cytat:
Super
|
|||
|
|
|
#1759 |
|
Raczkowanie
|
Witam po przerwie
![]() Mam przekochanego synka który pozwala mi zająć się wieloma sprawami ale mimo wszystko nie bardzo miałam kiedy zasiąść do komputera. Wieczorem trochę was ponadrabiam żeby wiedzieć co u was słychować. ![]() U nas wszystko dobrze. Kubuś na szczęście coraz więcej wcina. trochę mojego trochę mm. Ściągam ile się da ale nie zawsze jest to wystarczające ilość. Jutro jedziemy po odbiór aktu urodzenia i jak się wyrobię to uderzę do pracy żeby pozałatwiać całą resztę formalności.Takie pytanko... czy przy ściąganiu pokarmu również tworzy się niepłodność laktacyjna? Pozdrowienia dla wszystkich dzieciaczków, mamusiek i dwupaków!!! |
|
|
|
#1760 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zaciśnięte!! Cytat:
kawał kobietki!! MATKI KARMIĄCE! jecie paprykę??
|
|
#1761 |
|
Zakorzenienie
|
Lilith
![]() Trele super ze Majka zdrowa i pieknie przybiera ![]() Zwariowane ja papryki nie mialam okazji jeszcze jesc, nawet sie nie zastanawialam nad tym czy mozna czy nie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() majster wziął pomocnika i od razu im wszystko szybciej idzie Swoją drogą dzisiaj podczas tej cesarki wychodzi położna z zawiniątkiem i mój tż na przeciw wejścia siedział i ona do niego: Pan jest ojcem? |
|
|
|
|
#1763 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() niestety nie pomogę jeśli chodzi o laktacje.. ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Piję herbatkę rumiankową..może moje dziecie nie będzie się już męczyło z kupką..
|
||||
|
|
|
#1764 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. ...
Cytat:
Tutaj niby we wszystkich ulotkach pisze ze do 21 dni po porodzie w ciaze nie zajdziesz. Ale ja w to tez nie wierze. Ja juz raz zaszłam wtedy kiedy to bylo nie mozliwe Cytat:
Ja raz jem wszystko raz nic ale papryke juz jadlam nie zauwazylam zeby akurat po niej cos sie działo .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Majeczka KCIUKI DLA ANI ![]() Edytowane przez Trele_Morele Czas edycji: 2013-11-20 o 16:17 |
||
|
|
|
#1765 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. ..
To jest niewiarygodne jak takie małe dziecko potrafi wymuszać rączki, naprawdę nie sądziłam że to jest prawda
|
#1766 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. ..
Cytat:
|
|
|
|
|
#1767 |
|
Wtajemniczenie
|
Też mi sie tak wydawało jeszcze niedawno
|
#1768 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lekarz mi nawet mowil, ze moze tak byc z ta niepłodnością laktacyjna jesli karmmi co 3 godz chyba ozesz iles tam minut iw nocy co 4, ale nie zawsze tak jest Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1770 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za cycolenieeeeeeeeeCytat:
![]() A ja nie miałam od rana neta, dopiero teraz, starszne to ![]() Liwka się właśnie obudziła i po wizażu
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:48.

mam dosc prania tych jej kolder itp..nie wiem jak ja tego oduczyc ... a z mezem to nie wiem ale ja go napewno nie przeprosze to co przeszlam przez niego i jeszcze w tym stanie...a jak zaczne rodzic to zadzwonie czy ma zamiar mnie zawiesc i poki nie przyniesie mi kwiatow i nie przeprosi tak nie odezwe sie slowem,basta!

Trzeba tylko uważać aby jak się wchodzi do sklepu rozpiąć dziecko i odkryć z koca by się nie zgrzalo bo choroba gwarantowana. 

KCIUKI DLA ANI