Zemścił się na mnie facet.. jestem zdruzgotana - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-20, 14:11   #121
8c5e47fe6e48fd89bc9c227f1239fe5b9f79e095_5edd71729ccf0
Konto usunięte

Dot.: Zemścił się na mnie facet.. jestem zdruzgotana

Cytat:
Napisane przez normalnyFacet Pokaż wiadomość
Skoro autorka tak go kochała, tak było jej żal popełnionego czynu, chciała wszystko naprawić to po kij powiedziała mu o zdradzie? Już lepiej było przemilczeć, skoro tak poprawy szukała. Wypić nawarzone piwo SAMA, a nie stawiać jemu. A tak powiedziała mu tak jakby się nic nie stało, ot napsociłam przepraszam wybacz.. Nie słowa lecz czyny naprawiają, słowa tylko sprawiły, że wyszło co wyszło.
Z tym akurat się zgadzam że nie było sensu mówić o zdradzie ale alinką z pewnością kierowały wyrzuty sumienia. Może mnie zaraz zlinczować ale jak się już zdradzi to nie ma sensu mówić o tym Tżtowi nawet jeżeli jest się w otwartym związku. Zdrada zawsze boli. Tak samo jak się wróci do byłego, nie mówi się o tym co zaszło po rozstaniu, u kogo szukało się pocieszenia.
8c5e47fe6e48fd89bc9c227f1239fe5b9f79e095_5edd71729ccf0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 14:17   #122
201605161006
Konto usunięte

Zachowałaś się skandalicznie, a on zachował się jak jakiś rozpuszczony, rozbachorzony dzieciak. Z dwojga złego myślę, że to co zrobił on jest o wiele gorsze, bo bardziej wyrachowane, zaplanowane, perfidne. Nie czuj się winna, facetem sie nie przejmuj bo ten to śmieć, a na przyszłość więcej nie zdradzaj.
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 14:22   #123
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez agniecha93 Pokaż wiadomość
Zauważcie drogie dziewczyny jedną ważną rzecz. Autorka mimo tego co jej zrobił ten facet pisze o tamtych 8 latach jak o cudownym czasie. Co MUSI oznaczać, że gość był po prostu cudowny a ona mu zrobiła takie coś. Wierzcie bądź nie ale takie coś potrafi zniszczyć. 8 lat to niesamowity szmat czasu. A ona go po prostu ot tak go zdradziła.
Takich szczegółów nie znamy.
Cóż, ludzie zdradzają i po 25 latach szczęśliwego małżeństwa, więc dla mnie to marny argument, że niby co? Jak ktoś jest kiepski, to można go zdradzić, a jak jest dobry, to wtedy dopiero nie? Zdrada jest zła, nikt tego nie kwestionuje przecież, ale normalna jednostka nie reaguje w taki sposób.

Cytat:
A co do tych wspominających o tym, że to co zrobił jest psychiczne. Niektórzy ludzie róznie reagują na zdradę. Gość był wspaniały był 8 lat a ona go zdradziła. Czyż w jej zachowaniu i czynie nie było elementu psychicznego ? Zniszczyć taki związek przez zdradę ?
No bo jest psychiczne Ludzie reagują różnie, czyli jeden wybaczy, inny zostawi, a trzeci strzeli z liścia i sobie pójdzie, jeszcze inny wykrzyczy co o tym myśli, ale są granice normalnych zachowań, nawet w reakcji na zdradę.

Cytat:
Nie wiemy tego, ale może chłopak miałby uraz na całe życie a w ten sposób się z niego wyleczył? ( ma nową kobietę, jeżeli są szczęśliwy to znaczy, że naprawdę mu to pomogło).
Tego też nie wiemy.

Cytat:
Autorki mi nie żal w ogóle, ma to na co zasłużyła. Nauczy ją to może że nie warto zdradzać, a może i zrazi całkowicie do facetów to podwójne zwycięstwo faceta.
Ależ bzdury gadasz... Ciekawe czy gdyby ją pobił na przykład, albo zgwałcił, albo porysował nożem, to też by były takie usprawiedliwiające go posty. No bo przecież go zdradziła, to największa krzywda i tak dalej, to mógł się biedny wrażliwiec odegrać. Ludzie różnie reagują!
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 14:22   #124
she is wow
Raczkowanie

Mistrz wyrachowania. Niepojętnie chore jest to dla mnie.

[1=8c5e47fe6e48fd89bc9c227 f1239fe5b9f79e095_5edd717 29ccf0;43803349]Z tym akurat się zgadzam że nie było sensu mówić o zdradzie ale alinką z pewnością kierowały wyrzuty sumienia. Może mnie zaraz zlinczować ale jak się już zdradzi to nie ma sensu mówić o tym Tżtowi nawet jeżeli jest się w otwartym związku. Zdrada zawsze boli. Tak samo jak się wróci do byłego, nie mówi się o tym co zaszło po rozstaniu, u kogo szukało się pocieszenia.[/QUOTE]

O widzisz, a ja zaś się nie zgadzam.
I ile ludzi tyle opinii i nikt monopolu na jedną świętą racje nie ma.
Ja osobiście wolałabym wiedzieć, że ktoś mnie zdradził i mieć możliwość podjęcia samodzielnej decyzji czy próbuje wybaczyć czy odchodzę.
she is wow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 14:23   #125
Tony_Montana
Raczkowanie

Jeżeli (nie daj losie) znajdę się w takiej sytuacji to postaram się zrobić DOKŁADNIE tak samo jak (na szczęście) były autorki Współczuć jego obecnej dziewczynie? Współczuć przyszłemu facetowi autorki bo mimo 8 pie....ch lat razem potrafiła wskoczyć na innego. Jak on jest psychol bo tak się odpłacił to ona jest... Jak widać nie doceniła jego pomysłowości. Skoro taki pomysłowy i cierpliwy był mszcząc się to w drugą stronę, jaki wspaniały pomysłowy człowiek musiał być z niego w życiu? Ona zrobiła, on odpłacił jak umiał najlepiej. On zdradził? Ciężko żyć z człowiekiem który zdradził, widać po tym chłopak nie traktował jej poważnie, dochodził do siebie (bo wbrew pozorom faceci też cierpią z powodu zdrady). Ja bym się z nim wódki napił i porozmawiał o tym bo beka straszna!
Tony_Montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 14:27   #126
Outlanderka
BAN stały

Była wina to musi być kara.
Zasłużyłaś.
A jednocześnie masz nagrodę od losu , że zobaczyłaś jak potrafi być mściwy.
Tak perfidnie zaplanować zemstę, tak dużo czasu w jej realizację włożyć- to świadczy o jego niepoczytalności.
Ciesz się, że z nim już nie jesteś , to psychopata.
Outlanderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 14:31   #127
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kalini Pokaż wiadomość
On za to wykręcił jej niewyobrażalne świństwo udawał uczucie, a potem upokorzył ją przed ślubem.
ale przynajmniej przed tym ślubem się wycofał.
ja gdybym się nie dowiedział to wziąłbym ślub z osobą która miała romans z kolegą z pracy, on przynajmniej zakończył ostatecznie to coś co nazywali związkiem, moja ex nie miała specjalnej ochoty kończyć tej farsy i nawet gdy się wydało to wmawiała wielkie uczucie, miłość i inne pierdoły a parę dni później znowu się z nim bawiła.
on przynajmniej oszczędził jej największego upokorzenia rzucając ją tuż po ślubie, mojej to nie przeszkadzało i kto wie na co czekała jadąc na te dwa fronty w obliczu szybko zbliżającego się ślubu...
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 14:32   #128
mogg
Zakorzenienie

Mnie też facet zdradził , ale wymyślenie zemsty .. Człowiek zdradzony owszem czuje się oszukany, zraniony, poczucie własnej wartości jest zerowe itp., ale jak wrociliśmy się siebie jego karą była/jest mój brak zaufania.. które odbudowuje się latami.

Brzydzę się zdradą, ale mimo wszystko uważam że zrobienie czegoś takiego swojej ex dziewczynie to przegięcie. Chciał dać nauczkę - ok , ale bez przesady!! Jego obecna dziewczyna - brak słów, dla mnie facet byłby skończony gdyby tak potraktował ex pomimo tego że ona go zdradziła
mogg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 14:32   #129
HenryHenry
Raczkowanie

Ja powiem tyle, że autorka zachowała się podle zdradzając swojego faceta, którego rzekomo tak bardzo kochała, no śmiech na sali (podelstwo do kwadratu). On chyba momentalnie niepoczytalny w swoich czynach i chęci zemsty. Ale u mnie dostał by najmniejszy z możliwych wyroków (tak w cudzysłowie oczywiście) okoliczności łagodzące do pewnego stopnia tłumaczą jego zachowanie. Uważam jego wybryki za skandaliczne ale de facto autorka sama się do tego przyczyniła, sama sprowokowała los. Pretensje więc sama do siebie powinna mieć a nie wyżalać się tu na forum. Nowa dziewczyna owego „pacjenta” to jak ktoś napisał taka zapchajdziura, pomijam czego ona od niego oczekuje, jestem wręcz pewien, że będzie mieć w przyszłości prze…e ale to już jej sprawa.

Konkluzja, myśleć na przyszłość a nie potem oczyszczać sumienie i jeszcze bardziej ranić partnera, nie oszukujmy się taka informacja o zdradzie najbardziej rani partnera a sprawca czynu tylko się oczyszcza i zadowolony, że było mineło (albo wtedy wszystko kończymy albo mor. w kubeł i żyjemy z tym, płacimy strachem, że coś się wyda, może ktoś życzliwy doniesie albo zraniony kochanek?), samo życie.

Pozdrawiam
HenryHenry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 14:40   #130
natash88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez HenryHenry Pokaż wiadomość
Ja powiem tyle, że autorka zachowała się podle zdradzając swojego faceta, którego rzekomo tak bardzo kochała, no śmiech na sali (podelstwo do kwadratu). On chyba momentalnie niepoczytalny w swoich czynach i chęci zemsty. Ale u mnie dostał by najmniejszy z możliwych wyroków (tak w cudzysłowie oczywiście) okoliczności łagodzące do pewnego stopnia tłumaczą jego zachowanie. Uważam jego wybryki za skandaliczne ale de facto autorka sama się do tego przyczyniła, sama sprowokowała los. Pretensje więc sama do siebie powinna mieć a nie wyżalać się tu na forum. Nowa dziewczyna owego „pacjenta” to jak ktoś napisał taka zapchajdziura, pomijam czego ona od niego oczekuje, jestem wręcz pewien, że będzie mieć w przyszłości prze…e ale to już jej sprawa.

Konkluzja, myśleć na przyszłość a nie potem oczyszczać sumienie i jeszcze bardziej ranić partnera, nie oszukujmy się taka informacja o zdradzie najbardziej rani partnera a sprawca czynu tylko się oczyszcza i zadowolony, że było mineło (albo wtedy wszystko kończymy albo mor. w kubeł i żyjemy z tym, płacimy strachem, że coś się wyda, może ktoś życzliwy doniesie albo zraniony kochanek?), samo życie.

Pozdrawiam
chcialam nawet skomentowac tak 'madry wywod', ale nie rozumiem clue sprawy, bo nie znam slowa?

natash88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 14:42   #131
kennedy
Zakorzenienie

skoro nowa laska wie o tym co zrobil i chce byc z psychopata to musi byc niezle pokrecona.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 14:44   #132
Lemmy is God
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez natash88 Pokaż wiadomość
chcialam nawet skomentowac tak 'madry wywod', ale nie rozumiem clue sprawy, bo nie znam slowa?

Bo Chmielwskiej nie czytałaś:brzydal : "Podelec"( czyli połączenie podleca i padalca)
Lemmy is God jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 14:44   #133
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2013-11-20 o 14:45
Trzepotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 14:48   #134
natash88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Trzepotka Pokaż wiadomość
Treść usunięta
wiem jesli ktos jednak chce wyprodukowac madra i warta komentarza wypowiedz to niech dba o jezyk polski.

abstrahujac od tego, ze nie zgadzam sie z tym postem.

Stary 2013-11-20, 14:52   #135
HenryHenry
Raczkowanie

Cytat:
Treść usunięta
Ale macie rozkminy dziewuszki, dawajcie dalej
ps. blisko

Edytowane przez HenryHenry
Czas edycji: 2013-11-20 o 14:53
Stary 2013-11-20, 14:53   #136
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2013-11-20 o 15:08
Trzepotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 14:55   #137
Sam To Nazwij
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
skoro nowa laska wie o tym co zrobil i chce byc z psychopata to musi byc niezle pokrecona.
przynajniej wie jaka może być kara za ewentualną zdradę

Autorko ten facet zachował się jak psychol,wyrachowany,perfi dny psychol.Zdradziłaś,przyzn ałaś się(bo mogłaś zachować to dla siebie)przeprosiłaś,żałow ałaś i starałaś się naprawić ten błąd.To co on zrobił jest nieporównywalne z tym co Ty zrobiłaś.Dla mnie pisanie,że sobie autorka na to zasłużyła jest śmieszne
Sam To Nazwij jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 15:02   #138
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tony_Montana Pokaż wiadomość
Jeżeli (nie daj losie) znajdę się w takiej sytuacji to postaram się zrobić DOKŁADNIE tak samo jak (na szczęście) były autorki Współczuć jego obecnej dziewczynie? Współczuć przyszłemu facetowi autorki bo mimo 8 pie....ch lat razem potrafiła wskoczyć na innego. Jak on jest psychol bo tak się odpłacił to ona jest... Jak widać nie doceniła jego pomysłowości. Skoro taki pomysłowy i cierpliwy był mszcząc się to w drugą stronę, jaki wspaniały pomysłowy człowiek musiał być z niego w życiu? Ona zrobiła, on odpłacił jak umiał najlepiej. On zdradził? Ciężko żyć z człowiekiem który zdradził, widać po tym chłopak nie traktował jej poważnie, dochodził do siebie (bo wbrew pozorom faceci też cierpią z powodu zdrady). Ja bym się z nim wódki napił i porozmawiał o tym bo beka straszna!
Ty poważny jesteś?
Nikt nie neguje tego, że ona źle zrobiła. Jasne, zachowała się beznadziejnie, mam absolutnie złe zdanie o osobach zdradzających, ale halo no gość jest psycholem.
Tu nie ma ani krzty pomysłowości, tu jest wyrachowanie, cynizm i umysł chorego człowieka.

Tak, ciężko żyć z kimś, kto zdradził, ale normalny człowiek po prostu odchodzi, a nie wymyśla coś takiego.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 15:04   #139
magd102
Rozeznanie

Nie dziwie się facetowi i go podziwiam nie zrobił najlepiej bo nie postapil najlepiej ... ale ze mu sie chcialo tyle czasu na tą laske tracić to go podziwiam
<uzyj_innego_slowa>[męskie i żeńskie ] powinny dostać to co sami zrobili

i może gdyby tak były traktowane wszystkie osoby które zdradziły, to ludzie częściej 2x by się zastanowili nim wskoczyli innemu/innej do łóżka

Też jestem mściwa ale tyle czasu i energii by mi sie nie chcialo tracić - i pod tym wzgledem myśle,że jest jednak troche psychiczny,żeby tyle grać...

A co do nowej jego lasencji - nie napisala autorka ze z nią sypiał będąc z autorką tylko,że poznal dziewczyne z która chce być i dlatego konczy komedie - co wcale nie oznacza ze musial z nią uprawiac wczesniej seks i to ze potraktowal tak autorke nie oznacza ze reszte tez bedzie tak traktować.

I tak zachował sie na tyle "w porządku" by nie robić wstydu dziewczynie przed ołtarzem

„Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterie; to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć.”

Edytowane przez 67660fbe4431ef874c547a9fe9d74590b5092d2a_69337201e3f4a
Czas edycji: 2013-11-21 o 10:45
magd102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 15:06   #140
HenryHenry
Raczkowanie

Cytat:
Treść usunięta
Bez urazy po jej czynie i "zejściu się" to nie był już żaden związek tylko działanie z premedytacją tego niedoszłego męża.
Związek to był przed zdradą i zakończył się definitywnie po jej pięknym wyznaniu, potem to była czysta gra z jego strony, wtedy było już pozamiatane (więc o jaką szczerość tu chodzi)

Pragnę dodać, że nie popieram takich czynów i były one karygodnie i skandaliczne (zdecydowanie nie adekwatne do popełnionego przez nią czynu, powiedział bym, że ocierające się o działania psychopatyczne) ale jestem w stanie go zrozumieć, ot wszystko, nie zachował się ja facet (nie mówiąc o facecie z kasą) tylko jak mściwy nastolatek ze złamanym sercem.
Stary 2013-11-20, 15:09   #141
natash88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lemmy is God Pokaż wiadomość
Bo Chmielwskiej nie czytałaś:brzydal : "Podelec"( czyli połączenie podleca i padalca)
a to ciekawe, dzieki
no nie czytalam

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Cytat:
Bez urazy po jej czynie i "zejściu się" to nie był już żaden związek tylko działanie z premedytacją tego niedoszłego męża.
Związek to był przed zdradą i zakończył się definitywnie po jej pięknym wyznaniu, potem to była czysta gra z jego strony, wtedy było już pozamiatane (więc o jaką szczerość tu chodzi)

Pragnę dodać, że nie popieram takich czynów i były one karygodnie i skandaliczne (zdecydowanie nie adekwatne do popełnionego przez nią czynu, powiedział bym, że ocierające się o działania psychopatyczne) ale jestem w stanie go zrozumieć, ot wszystko, nie zachował się ja facet (nie mówiąc o facecie z kasą) tylko jak mściwy nastolatek ze złamanym sercem.
nie obrazaj nastolatkow prosze.

msciwosc, wyrachowanie, brak uczuc wyzszych to nie jest domena nastolatkow, tylko psychopatow.
rozumiesz psychopate.

Edytowane przez natash88
Czas edycji: 2013-11-20 o 15:11
Stary 2013-11-20, 15:16   #142
HenryHenry
Raczkowanie

Cytat:
a to ciekawe, dzieki
no nie czytalam

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

nie obrazaj nastolatkow prosze.

msciwosc, wyrachowanie, brak uczuc wyzszych to nie jest domena nastolatkow, tylko psychopatow.
rozumiesz psychopate.
Nie mam nic do nastolatków, ale one często zachowują się psychopatycznie bark empatii, współczucia a wręcz często wyrachowanie połączone z głupotą, ale to pewnie mam na myśli wyjątki, które stanowią większość społeczeństwa
Stary 2013-11-20, 15:17   #143
Tony_Montana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Ty poważny jesteś?
Nikt nie neguje tego, że ona źle zrobiła. Jasne, zachowała się beznadziejnie, mam absolutnie złe zdanie o osobach zdradzających, ale halo no gość jest psycholem.
Tu nie ma ani krzty pomysłowości, tu jest wyrachowanie, cynizm i umysł chorego człowieka.

Tak, ciężko żyć z kimś, kto zdradził, ale normalny człowiek po prostu odchodzi, a nie wymyśla coś takiego.
Wiesz, nigdy mnie nie zdradzono (a może po prostu o tym nie wiem), ale gdyby to miało miejsce pewnie byłbym w ciężkim szoku. Może i on był? Długo dochodził do siebie dlatego nie zakończył związku. Ponoć mieli fajny seks (ponoć faceci chcą tylko tego ). 8 lat z nią był, skoro zachowała się jak to to do mycia podłogi to tak ją zaczął traktować czy umysł chory? Życie mamy jedno. 8 lat z tego życia poświęcił jej (TO DUŻO). O ile ta historia faktycznie jest prawdziwa, to chłopak chciał żeby ona poczuła się tak samo. Przecież my faceci biegamy i pukamy co się rusza a on nie. Po tylu ZMARNOWANYCH latach różne rzeczy przychodzą do głowy. Ile fajnych dziewczyn mógłby w tym czasie poznać? Zamiast wieszać psy na chłopaku proponuję wyciągnąć wnioski. Zgadzam się, że facet wykazał się niesamowitą cierpliwością i wyrachowaniem, z drugiej strony dowiedzieć się po tylu latach że zostałem zdradzony? Ja jego działanie zwalam na szok. A nawet jak nie to i tak chłopak dobrze zrobił Niech się rozniesie jakie mogą być następstwa zdrady Szkoda że jakiejś wenery nie załapała jako wisienka na torcie. Swędzi? to się podrap!
Stary 2013-11-20, 15:22   #144
natash88
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie mam nic do nastolatków, ale one często zachowują się psychopatycznie bark empatii, współczucia a wręcz często wyrachowanie połączone z głupotą, ale to pewnie mam na myśli wyjątki, które stanowią większość społeczeństwa
nastolatki moga zachowywac sie 'psychopatycznie' czy 'socjopatycznie' chwilami (mowimy o normie) - bo tak dziala ich system hormonalny.

na pewno przez pol roku nie budowalyby chorej intrygi.

nienormalnie zachowuja sie ludzie (tu takze nastolatki, bo wiekszosc chorob psychicznych i zaburzen osobowosci ujawnia sie w adolescencji), ktorzy zyja w takim wyrachowaniu przez pol roku.
btw, akurat psychopatia i brak empatii sa czesto juz zauwazalne u dzieci nawet.

NIE WIERZE, ze ten zwiazek byl swietny.
sorry Autorko, ale przez 8 lat facet nie przejawial zachowan osoby dzialajacej na wskros racjonalnie (odlaczajac emocje), agresywnej (takze biernej), msciwej czy nienawistnej (nawet jesli wobec innych) itd.? musialas chyba niezle przymykac oko na takie zachowania.

Edytowane przez natash88
Czas edycji: 2013-11-20 o 15:23
Stary 2013-11-20, 15:24   #145
Tony_Montana
Raczkowanie

Cytat:
nastolatki moga zachowywac sie 'psychopatycznie' czy 'socjopatycznie' chwilami (mowimy o normie) - bo tak dziala ich system hormonalny.

nienormalnie zachowuja sie ludzie (tu takze nastolatki, bo wiekszosc chorob psychicznych i zaburzen osobowosci ujawnia sie w adolescencji), ktorzy zyja w takim wyrachowaniu przez pol roku.

sorry Autorko, ale przez 8 lat facet nie przejawial zachowan osoby dzialajacej na wskros racjonalnie (odlaczajac emocje), agresywnej (takze biernej), msciwej czy nienawistnej (nawet jesli wobec innych) itd.? musialas chyba niezle przymykac oko na takie zachowania.
Tak tak...sugeruj jej to zaraz się dowiemy że chłop się kilka lat leczył (albo coś innego wymyśli). Już napisała co i jak było. Nie on psychol tylko ona XXXXX
Stary 2013-11-20, 15:26   #146
Kolor Bzu
Zakorzenienie

Nie pochwalam zdrady, ale to, co wywinął ten facecik to jest jakiś koszmar do kwadratu. Zero przyzwoitości, zero godności... ja wiem, że zdrada boli, że różne myśli chodzą wtedy po głowie, ale zemsta, zwłaszcza na tak niskim poziomie, nie świadczy dobrze o mścicielu. Toż to jakiś cyrk, a i zemsta, jak Elve słusznie zauważyła- żadna, bo wcale nie wywołała wyrzutów sumienia u autorki, tylko bardziej jakiś wstręt do owego facecika.
Kolor Bzu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 15:27   #147
natash88
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak tak...sugeruj jej to zaraz się dowiemy że chłop się kilka lat leczył (albo coś innego wymyśli). Już napisała co i jak było. Nie on psychol tylko ona XXXXX
mysle, ze jeszcze kilka takich wykrzyzykowanych co prawda slow i zostaniesz zgloszony.
nie ekscytuj sie tak.

Stary 2013-11-20, 15:29   #148
Tony_Montana
Raczkowanie

Cytat:
mysle, ze jeszcze kilka takich wykrzyzykowanych co prawda slow i zostaniesz zgloszony.
nie ekscytuj sie tak.
XXXXXXXXXXXXxx mi xxXXXXXXXXXXXXXXXXX się XXXXXXXXXXXXXXXXxx zablokował XXXXXXXXXXXXXXXXxxx sorry
Stary 2013-11-20, 15:30   #149
agniecha93
Przyczajenie

Cytat:

Nie zgodzę się z Tobą. Tak samo można by powiedzieć o osobach które żyją w toksycznych związkach są stłamszone a po uwolnieniu się od takiego kogoś zaczynają żyć pełnią życia. I co też powiesz, że to nienormalne że się zmieniły ?
Gość przeżył wstrząs, nie wiemy może był bardzo wrazliwy i nie widział świata poza nią ? Ludzie mają różną psychikę ta zdrada mogła w niego uderzyć tak samo jak w kogo innego mogłaby uderzyć śmierć kogoś bliskiego chociażby. I zmienił swoje nastawienie. Mało to osób zmienia się całkowicie po jakimś okropnym przeżyciu ? Jeden popada w alkoholizm drugi w totalną apatię a trzeci w takie coś. I tutaj nawet nie musimy mówić, czy to co zrobił jest normalne czy nie. Nie można zakładać że wczesniej coś było z nim nie tak. Jak stracisz kogoś bliskiego i zaczniesz z rozpaczy pić do oporu to nie znaczy, że wczesniej cię ciągnęło do tego. Dziewczyna po prostu zniszczyła gościa.
Jeden przejdzie obok zdrady, drugi ją przeboleje trzeci wybaczy a czwarty się zmieni. Nie ma znaczenia jacy byli wczesniej.
agniecha93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 15:31   #150
KiniaaxD
Rozeznanie

Cytat:
Wiesz, nigdy mnie nie zdradzono (a może po prostu o tym nie wiem), ale gdyby to miało miejsce pewnie byłbym w ciężkim szoku. Może i on był? Długo dochodził do siebie dlatego nie zakończył związku. Ponoć mieli fajny seks (ponoć faceci chcą tylko tego ). 8 lat z nią był, skoro zachowała się jak to to do mycia podłogi to tak ją zaczął traktować czy umysł chory? Życie mamy jedno. 8 lat z tego życia poświęcił jej (TO DUŻO). O ile ta historia faktycznie jest prawdziwa, to chłopak chciał żeby ona poczuła się tak samo. Przecież my faceci biegamy i pukamy co się rusza a on nie. Po tylu ZMARNOWANYCH latach różne rzeczy przychodzą do głowy. Ile fajnych dziewczyn mógłby w tym czasie poznać? Zamiast wieszać psy na chłopaku proponuję wyciągnąć wnioski. Zgadzam się, że facet wykazał się niesamowitą cierpliwością i wyrachowaniem, z drugiej strony dowiedzieć się po tylu latach że zostałem zdradzony? Ja jego działanie zwalam na szok. A nawet jak nie to i tak chłopak dobrze zrobił Niech się rozniesie jakie mogą być następstwa zdrady Szkoda że jakiejś wenery nie załapała jako wisienka na torcie. Swędzi? to się podrap!
Dobrze piszesz
Wielkie brawa dla chłopaka autorki

Razem: 25.09.2010r

Zaręczyny: 16.08.2014r

Zapuszczaaam kłaczki
było 35 jest 47 będzie 60!

Dbam o pazurki

CEL= 60cm
KiniaaxD jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości