|
|
#2371 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3
Cytat:
![]() U mnie są po prostu tanie lumpy ![]()
|
|
|
|
|
#2372 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam dwie fotki mojego kosza
![]() http://bibainfo.pl/pub/195/242/129/1...2014.29.23.jpg http://bibainfo.pl/pub/195/242/129/1...2014.28.59.jpg i czekam na męża to zrobi coś z tą budką żeby stała jak znajdzie śrubki. Matko jedyna chyba oszaleję uroki nowych bloków są takie właśnie jak jeden sąsiad nie robi łazienki to inny i wszystkie inne rzeczy bo ile można stukać noż ....od samego rana jak jeszcze dwa dni tak posiedzę to chyba oszaleję |
|
|
|
#2373 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ten drugi to taki www.admultibrand.pl/podgrzewacze.oferta.1.0.html potwierdzam ![]() ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Cytat:
fajny!
|
|
#2374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2375 | |
|
Moderator
|
Jestem w stanie w to uwierzyc
![]() Jakas stolice lumpow musisz miec ![]() Cytat:
Widze ze nie ja jedna mam ochote ukatrupic sasiada
|
|
|
|
|
#2377 |
|
Moderator
|
Ok
Mam nadzieje ze pozostale mamusie beda nam przynosic paczki |
|
|
|
#2378 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wszystkie książki się znajdzie, ale większość tak Na nowości trzeba poczekać, jak z filmami Cytat:
Ja zazdroszczę. Nie mam lumpka blisko mnie. W moim mieście w ogóle nie ma, do najbliższego lumpka mam 15 km więc muszę autem, bo autobusem to na przesiadkę no ale raz byłam w tym lumpku i ceny mnie poraziły, na necie taniej są nowe ciuchy...Cytat:
Cytat:
Przynajmniej w zakładzie będziecie miały wikt i opierunek
|
|
#2379 |
|
Zakorzenienie
|
Słyszałyście wczoraj o tej kobiecie która umarła w 15 tygodniu ciązy i lekarze podtrzymywali krążenie w jej organiźmie przez trzy miesiące żeby dziecko się rozwinęło na tyle by wyjąc je przez cesarkę i w 27 tygodniu małe przyszło na świat. Dopiero teraz to upubliczniono bo czekali czy mały przeżyje ale wszystko wydaje się być z nim OK. Niesamowite
|
|
|
|
#2380 |
|
Zakorzenienie
|
Serio
?Nie słyszałam o tym
|
#2381 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2382 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2383 |
|
Raczkowanie
|
Kochane ja dziś tylko podczytuje Was. Dziś z tż mieliśmy oboje wolny dzień i zaczeliśmy ogrniać pokój dla młodego. Póki co opróżniamy szafki i porządkujemy książki, notatki z uczelni oraz stertę rzeczy które się uzbierały
Miłego wieczoru ![]() Sent from my C6903 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#2384 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
straszna historia, ale ważne że maluszkowi chociaż się udało
|
||
|
|
|
#2385 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ratuje się trochę amolem bo o maściach nic nie wiem... Właśnie tych 2cm się obawiam dlatego będę chciała najnajdłużej przesiedzieć w domku i boję się że mogę się zasiedzieć
|
|
|
|
|
#2386 |
|
Raczkowanie
|
Chrzestną mam wybraną i zaklepaną już od dobrych dwóch lat
Chrzestnego też już wybraliśmy, natomiast on sam dowie się w święta, chrzestna wie już od dawna. ![]() Jeej umieram chyba, mały kopie jak szalony a mnie tak strrrrasznie bolą plecy, szyja.. Nie miałam dziś siły się nawet pomalować i wyglądam strasznie. Omijam lustra szerokim łukiem.
|
|
#2387 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Udało mi się zdobyc glukometr
Cytat:
Teraz najbardziej mi brak posłodzonej herbaty a mnie po glukozie dopadła taka zgaga jak nigdy wcześniej Cytat:
Widzę, że ta dieta aż tak zła nie jest, co prawda unikac trzeba cukru i słodyczy, ale da się przeżyć. I rzeczywiście waga nie będzie lecieć tak do góry to jest na + ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ale mi dziś głowa pęka i zgaga meczy
|
||||
|
|
|
#2388 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=side85;43806006]Słyszałyście wczoraj o tej kobiecie która umarła w 15 tygodniu ciązy i lekarze podtrzymywali krążenie w jej organiźmie przez trzy miesiące żeby dziecko się rozwinęło na tyle by wyjąc je przez cesarkę i w 27 tygodniu małe przyszło na świat. Dopiero teraz to upubliczniono bo czekali czy mały przeżyje ale wszystko wydaje się być z nim OK. Niesamowite
Tak słyszałam. U nas chyba jakieś dwa tygodnie temu o tym już mówili, trochę mnie to przeraziło. Side super kosz kupiłaś. Takie zakupy to ja lubię:thumbup: Wróciłam z basenu taka zmęczona jakbym maraton przebiegła a w sumie nawet za duzo nie plywalam bo trochę mnie brzuch ciągnął więc byłam bardziej rekreacyjnie. Sent from my GT-I9300 using Wizaz Forum mobile app
http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png Edytowane przez filupka Czas edycji: 2013-11-20 o 17:39 |
|
|
|
#2389 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny!
Pewnie mnie nie pamiętacie, ale jeszcze się Wam dam we znaki: jestem od wczoraj na L4 i mam wreszcie czas na wizaż. Jestem w 20 tygodniu. Ciekawa jestem ile z Was jeszcze pracuje? Ja mam wyrzuty sumienia, że uciekłam już tak szybko na zwolnienie ale 8 godzin za biurkiem + 4 godziny dziennie na dojazdy (mam do pracy ponad 100 km) i już nie wyrabiałam z bólu pleców i skurczów brzucha. Dla dziecka NIC jeszcze nie kupiłam, nawet skarpetki . Mam trochę rzeczy po córeczce - Basia ma 4 latka, ale teraz podobno ma być chłopak . W 12 tygodniu tak lekarz wywróżył, ale nie przywiązuję się do tej myśli, 12 grudnia mam połówkowe to się potwierdzi albo nie . Wózek mamy niebieski, łóżeczko też uniwersalne, teraz trzeba by zainwestować w ubranka. I chustę do noszenia!
Edytowane przez Tequillla Czas edycji: 2013-11-20 o 17:42 |
|
|
|
#2390 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanie.
Ta wyprawka odnośnie ciuchów na pierwszej stronie to tyczy się tych pierwszych rozmiarów? Czyli np. Wszystko kupię 56 a później tyle samo będę potrzebowała 62? Znowu mam problem, bo nawet nie wiem jakie rozmiary kupić ![]() Ale chyba jak dziecko rodzi się 56 cm to przez miesiąc chyba ponosi te 56 rozmiar? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Najgorsze początki
|
|
#2391 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Was po dłuższej przerwie.
Ilość postów nie do nadrobienia. W ostatnim tygodniu była u mnie rodzina, więc po pracy nie miałam czasu na forum. Nie mogę się doczekać jutra- znów zobaczę moją dziewczynkę. Pewnie jest wszystko ok- nie przyjmuje innej opcji ![]() Kosz mojżesza który wygrałaś jest nieziemski, sama taki chce!!! chyba jak już pójdę na l4 zacznę całymi dniami czaić się na licytacje allegro. Może mi też dopisze szczęście. Co do chrzesnych nie mam problemu, z mojej strony siostra, z męża strony brat. Gorzej będzię, jak przy drugim dziecku, bo mamy oboje po jednym rodzeństwie, a żony brata męża za żadne skarby nie chce jako chrzesnej. O nie, co to to nie!!! Czasami też się zastanawiam, jak to będzie jak dostanę bóli, a mąż w pracy. On pracuje po 12 godzin czasem dłużej 6 dni w tyg i to w różnych miastach, w zależności gdzie mają zlecenie i jeżdżą autem firmowym. Więc u nas nie jest tak dobrze, że ja bym mogła do niego zadzwonić i on się zbierze i do domu przyjedzie, bo po prostu nie będzie mieć czym. Więc albo zostanie mi dzwonienie pokaretkę (tylko zawiezie mnie wtedy nie do tego szpitala w którym chcę rodzić), albo dzwonienie po sąsiadach, żeby mnie któryś zawiózł |
|
|
|
#2392 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Basia urodziła się maluśka, 2500 i 50 cm. Rozmiar 56 rzeczywiście wystarczył na ok. miesiąc. Bardzo szybko rosła, w czasie kiedy dziecko powinno podwoić mase urodzeniową - ona zdążyła ją potroić. Miała wyraźne skoki wzrostu i rozmiar 74 "przeskoczyła" w sensie 68 zaczęło być za ciasne a za kilka dni nosiła już 82 i wcale się w nim nie topiła. A szwagierki syn nie nosił 56 wcale, bo się taki długi urodził. Ubranka kupowałam na bieżąco wedle potrzeb, nie robiłam zapasów. |
|
|
|
|
#2393 |
|
Zadomowienie
|
Ela87 - teoretycznie chyba ta wyprawka dotyczy pierwszego rozmiaru, potem tyle samo sztuk rozmiaru 62. Ale wydaje mi się że trochę dużo tego. Dzieciak znajomej w rozmiarze 56 chodził ok 1-1,5 miesiąca, teraz ma 2 miesiące i nosi 62. Jak będziesz częściej prała to nie potrzeba aż tylu kompletów. Tylko trzeba liczyć że zakładasz dziecku np. body + spodnie + kaftanik/sweterek albo body + śpiochy + kaftanik albo body + pajacyk.
Byłam w Pepco i mam kocyk też wzięłam kremowy
|
#2394 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najgorzej będzie nocą chyba, co mamy budzić obcych ? Niby sąsiad, ale obcy jednak ![]() Cytat:
Cytat:
Najwyżej jak się bobo urodzi, to wtedy dokupię coś na wzrost.
|
|
#2395 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
k laski:W moim Pepco takiego jeszcze nie widziałam ![]() Cytat:
![]() I naprawdę - takie polowanie na super ciuszki uzależniają! ![]() Cytat:
Paczki z ciucholandu |
|||
|
|
|
#2396 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
weszłam tylko usprawiedliwić moją nieobecność na wątku. Mamy w domu mały szpital- ja przeziębiona, ledwo mówię, a mąż ma jakiegoś wirusa i leży ledwo żywy. Jeszcze teraz z nadchodzącym remontem mamy małe zamieszanko. Jeżeli chodzi o moje sprawy skurczowo-szyjkowe to nadal wszystko ok, tylko te hormony na podtrzymanie strasznie mnie otępiają. Także jak wszystko wróci do normy to przybędę do Was ze zwieszoną głową a tymczasem będę starać się Was podczytywać. Trzymajcie się cieplutko. a i jeszcze mi się przypomniało- jak byłam w przychodni i miałam pytanie do pani w rejestracji to na koniec rozmowy pani poleciła mi się zapisać do położnej, a nasza rozmowa nawet nie miała nic wspólnego z ciążą, czyli już muszę wyglądać jak wielorybek.
|
|
|
|
#2397 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
lecę obiadokolację mężusiowi robić bo dzwonił, że już jedzie. Czyżby dziś jakieś święto było, że tak wcześnie Edytowane przez Smarrita Czas edycji: 2013-11-20 o 18:09 |
|
|
|
|
#2398 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
powodzenia w szybkim uporaniu się w porządkach
|
|
|
#2399 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja jeszcze na bezczela powiem, że nawet nie prałam bo Mały nie nosił ![]() Ja mam tylko 1 brata wiec od początku wiadomo, że on będzie chrzestnym. Mój TŻ ma jedna siostrę - i ona raczej nie będzie chrzestną ![]() poza tym jego brat ma żonę, ale też mam z nią średni kontakt, więc weźmiemy jego kuzynkę ![]() Cytat:
Cieszę się, że ten okropny dzień już minął, dobrze że nikomu nic złego się nie stało. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za synkaWitam, znowu siedziałam w pracy prawie 9 godzin, ale miałam dobry dzień jeden klient powiedział, że będę miała syna, pytam skąd wie. A on że jest taka jedna rzecz po której się poznaje i się szczerzy. A ja mówię "No wiem, jak kobieta pięknie wygląda to będzie syn"
|
|
#2400 |
|
Moderator
|
Jasne
Tylko jutro w swietle dziennym zrobie, bo w sztucznym kiepsko widac
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:13.

no ale raz byłam w tym lumpku i ceny mnie poraziły, na necie taniej są nowe ciuchy...
?

k laski:
II kreski 30.07.2013