Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-20, 16:26   #2371
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość

Wrocilam
Nie jestem w stanie osiagnac rekordu koziemleko ale jestem zadowolona
Za 4 dychy kupilam kurtke i bluzke dla siebie, a dla malego 4 bodziaki, pajaca i czapeczke i wszystko wyglada jak nowe
To byl moj pierwszy raz w lumpku i powiem Wam ze od teraz mam nowe hobby
Juz szukam innych polecanych w swoim miescie
To się obkupiłaś

U mnie są po prostu tanie lumpy
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 16:26   #2372
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Zrobiłam dwie fotki mojego kosza

http://bibainfo.pl/pub/195/242/129/1...2014.29.23.jpg

http://bibainfo.pl/pub/195/242/129/1...2014.28.59.jpg

i czekam na męża to zrobi coś z tą budką żeby stała jak znajdzie śrubki.

Matko jedyna chyba oszaleję uroki nowych bloków są takie właśnie jak jeden sąsiad nie robi łazienki to inny i wszystkie inne rzeczy bo ile można stukać noż ....od samego rana jak jeszcze dwa dni tak posiedzę to chyba oszaleję
Stary 2013-11-20, 16:29   #2373
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość

magus mi sie wyswietla tylko jeden podgrzewacz z TT . Kolezanka go miala i byla zadowolna Ja mialam znowz u Nuka i tez bylam zadowlona a uzywalam go bardzo duzo przez kilka lat To siwetna rzecz, przydaje sie by potem podgrzac herbatki, sloiczki itd

ten drugi to taki www.admultibrand.pl/podgrzewacze.oferta.1.0.html

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Uważaj bo to uzależnia

potwierdzam

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość

fajny!

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 16:30   #2374
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:

Matko jedyna chyba oszaleję uroki nowych bloków są takie właśnie jak jeden sąsiad nie robi łazienki to inny i wszystkie inne rzeczy bo ile można stukać noż ....od samego rana jak jeszcze dwa dni tak posiedzę to chyba oszaleję
Jest piękny
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 16:48   #2375
teQiba
Moderator

Cytat:
Uważaj bo to uzależnia
Jestem w stanie w to uwierzyc

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
To się obkupiłaś

U mnie są po prostu tanie lumpy
Jakas stolice lumpow musisz miec

Cytat:

Piekny ten kosz
Widze ze nie ja jedna mam ochote ukatrupic sasiada
Stary 2013-11-20, 16:50   #2376
side85
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny.
Tak Tequiba, zabijmy naszych sąsaidów a potem będziemy razem wychowywać nasze dzieci w zakładzi karnym
Stary 2013-11-20, 16:55   #2377
teQiba
Moderator

Ok
Mam nadzieje ze pozostale mamusie beda nam przynosic paczki
Stary 2013-11-20, 16:56   #2378
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
No pomału mnie przekonujecie do niego muszę pogrzebać w ofertach tyle czy w każdym można zgrać książkę z chomika? Bo nie będe oszukiwać że nie stać mnie na kupowanie oryginalnych audiobooków, a teraz czytam często z telefonu tylko męczą mi się oczy
Ważne żeby czytnik obsługiwał formaty PDF i MOBI, bo to najbardziej popularne na chomiku formaty.
Nie wszystkie książki się znajdzie, ale większość tak
Na nowości trzeba poczekać, jak z filmami

Cytat:
Wrocilam
Za 4 dychy kupilam kurtke i bluzke dla siebie, a dla malego 4 bodziaki, pajaca i czapeczke i wszystko wyglada jak nowe
Ja zazdroszczę. Nie mam lumpka blisko mnie. W moim mieście w ogóle nie ma, do najbliższego lumpka mam 15 km więc muszę autem, bo autobusem to na przesiadkę no ale raz byłam w tym lumpku i ceny mnie poraziły, na necie taniej są nowe ciuchy...

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
to zazdrosze Ci tylu kandydatow na chrzestnych, przynajmniej masz z kogo wybrac U nas bedzie kiepsko, bo nasi barcia sa juz chrzestnymi dla Natalii, a wiecej rodzenstwa nie mamy
Siostra mojego tżta jest chrzestną dla jego syna, a będzie też dla naszej córki.

Cytat:
dzięki dziewczyny.
Tak Tequiba, zabijmy naszych sąsaidów a potem będziemy razem wychowywać nasze dzieci w zakładzi karnym
Kosz ekstra.
Przynajmniej w zakładzie będziecie miały wikt i opierunek

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 17:01   #2379
side85
Zakorzenienie

Słyszałyście wczoraj o tej kobiecie która umarła w 15 tygodniu ciązy i lekarze podtrzymywali krążenie w jej organiźmie przez trzy miesiące żeby dziecko się rozwinęło na tyle by wyjąc je przez cesarkę i w 27 tygodniu małe przyszło na świat. Dopiero teraz to upubliczniono bo czekali czy mały przeżyje ale wszystko wydaje się być z nim OK. Niesamowite
Stary 2013-11-20, 17:04   #2380
Ela87
Zakorzenienie

Serio ?
Nie słyszałam o tym

Stary 2013-11-20, 17:05   #2381
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez Ela87
Ja zazdroszczę. Nie mam lumpka blisko mnie. W moim mieście w ogóle nie ma, do najbliższego lumpka mam 15 km więc muszę autem, bo autobusem to na przesiadkę no ale raz byłam w tym lumpku i ceny mnie poraziły, na necie taniej są nowe ciuchy...
No to faktycznie szkoda

Cytat:
Słyszałyście wczoraj o tej kobiecie która umarła w 15 tygodniu ciązy i lekarze podtrzymywali krążenie w jej organiźmie przez trzy miesiące żeby dziecko się rozwinęło na tyle by wyjąc je przez cesarkę i w 27 tygodniu małe przyszło na świat. Dopiero teraz to upubliczniono bo czekali czy mały przeżyje ale wszystko wydaje się być z nim OK. Niesamowite
Dzisiaj o tym czytalam - troche to straszne.
Stary 2013-11-20, 17:12   #2382
side85
Zakorzenienie

tu link

http://dzieci.pl/kat,1033939,title,D...uticaid=611b32
Stary 2013-11-20, 17:13   #2383
mara86
Raczkowanie

Kochane ja dziś tylko podczytuje Was. Dziś z tż mieliśmy oboje wolny dzień i zaczeliśmy ogrniać pokój dla młodego. Póki co opróżniamy szafki i porządkujemy książki, notatki z uczelni oraz stertę rzeczy które się uzbierały jest tego sporo!!

Miłego wieczoru

Sent from my C6903 using Wizaz Forum mobile app
Stary 2013-11-20, 17:27   #2384
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Ważne żeby czytnik obsługiwał formaty PDF i MOBI, bo to najbardziej popularne na chomiku formaty.
Nie wszystkie książki się znajdzie, ale większość tak
Na nowości trzeba poczekać, jak z filmami
Okej zapamietam dzięki

Cytat:
No co Ty gadasz straszna historia, ale ważne że maluszkowi chociaż się udało

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 17:29   #2385
23Paula23
BAN stały

Cytat:
Co odpiszę to już kilka postów i ciągle coś nowego do odpisania

O to mi będzie potrzebny. Ja mam wklęsłego suta i chyba nawet jak nie będę mieć pokarmu to go trochę pomolestuje laktatorem żeby wylazł

Właśnie sobie zdałam sprawę, że kupno laktatora to trudna sprawa. Jakby któraś miała jakieś konkretne informacje jaki warto, a jaki nie to ja poproszę

No to dobrze, że miałaś opancerzony brzuch Pewnie cię to bardzo boli Można w ciąży używać maści na oparzenia

A ja na porodówkę zawsze mogę pójść sama. Mam jakieś 7 minut drogi Jak będzie bolało to najwyżej będę szła pochylona jak starsza pani
Zresztą ja sobie postawiłam ambitny cel zostać jak najdłużej w domu w razie porodu. Nie chcę leżeć w szpitalu kilkanaście godzin z bólami
Boję się, że będą mnie badać i powiedzą "dopiero 2 cm rozwarcia"
To ja już wolę z wami na wizażu posiedzieć

Mi się już zmieniły. Zrobiły się takie "spuchnięte", ale ten bezczelny dalej płaski

Nie martw się same ci się nie wciągną A jeśli tak to trzeba lecieć do lekarza, bo nagłe wciągnięcie może oznaczać nowotwór.

Ja mam wklęsły, prawdopodobnie dlatego, że jako podrostek bardzo mocno się w niego uderzyłam. Kilka dni mnie bolał, a wstydziłam się komuś powiedzieć
Może sobie coś zepsułam?
Boli jak diabli ale daje rade ratuje się trochę amolem bo o maściach nic nie wiem... Właśnie tych 2cm się obawiam dlatego będę chciała najnajdłużej przesiedzieć w domku i boję się że mogę się zasiedzieć
23Paula23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 17:30   #2386
Serissa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość

macie już wybranych chrzestnych ?
Chrzestną mam wybraną i zaklepaną już od dobrych dwóch lat Chrzestnego też już wybraliśmy, natomiast on sam dowie się w święta, chrzestna wie już od dawna.

Jeej umieram chyba, mały kopie jak szalony a mnie tak strrrrasznie bolą plecy, szyja.. Nie miałam dziś siły się nawet pomalować i wyglądam strasznie. Omijam lustra szerokim łukiem.

Gdy przyszedłeś na ten świat moje życie całkiem rozjaśniało...
Jesteś moim światełkiem - tak przecież być musiało!
Dziękuję Ci że jesteś, że śmiejesz się i płaczesz...
Że czasem tak na mnie patrzysz...
Tak jakoś pięknie.... "inaczej".
Serissa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 17:33   #2387
baja_86
Zakorzenienie

Udało mi się zdobyc glukometr Farmaceutka z mojej apteki koło domu wysłała mnie do znajomego diabetologa i tam dostałam od pielęgniarki BTW cudnej kobiety, trochę mi powiedziała o cukrzycy, dała zeszyt do samokontroli, jakąś książeczkę i powiedziała, że mam się nie martwić, id razu zbadała mi cukier, byłam godzine po obiedzie i wynik 93, stwierdziła, że super i w ogóle nie mam się stresować.

Cytat:
Napisane przez vivien39 Pokaż wiadomość
baja-ja glukometr dostałam od swojej gin-ona specjalizuje sie w cukrzycach ciążowych. Ziemniakow gotowanych nie jem, chyba ze sie w zupie trafi, smazonego tez nie (dieta na watrobe, bo tez mnie w ciąży boleć zaczęła), gotowanej marchewki, buraków, nic co zawiera białą mąkę. Nie moge już patrzec na gotowane mięso, ryż brążowy i kasze
I jem małe porcje. 2 kromki chleba razowego z szynką i mam poziom cukru 127, a po 3 kromkach z serem żółtym 144

tam na stronie słodkie mamy jest podane ile można czego na jeden posiłek.

Myślę, ze z dietą z dnia na dzień będzie łatwiej
Jak się wdrożę to pewnie będę już wiedziała co i jak. Dziś zakupiłam chleb razowy i wieloziarnisty, ciemny ryż i makarony, oraz mnóstwo warzyw. Dzisiejsze pomiary mam dobre, oby tak dalej. A jakie owoce jesz? czytałam, że można jabłka,grejfruty i mandarynki.
Teraz najbardziej mi brak posłodzonej herbaty

Cytat:
Mnie wczoraj cały dzień mdliło. Nie wiem czy po tej glukozie
a mnie po glukozie dopadła taka zgaga jak nigdy wcześniej

Cytat:
Ja sobie darowałam ważenie porcji. Tzn przed ciążą byłam na zdrowym odzywianiu i wszystko ważyłam, także teraz mniej więcej wiem ile jem, a korzystałam z ilewazy.pl też jak nie chciało mi się ważyć.
Ziemniaków niby nie wolno. Te gotowane w mundurkach mają IG 65 czyli dość wysoko, ale ja czasami zjem. Tylko nie puree ale całe powinno się jeść
Glukometr dostałam w poradni, ale innej firmy z jakiegoś programu dbamy o mamy, plus książeczki, tabelki do wpisywania wyników, kosmetyczka.
Szukaj szukaj tego glukometru, bo szkoda nie mieć swojego. W moim np glukometrze mogę znaleźć sobie średnią wartość z tygodnia, miesiąca etc.
Tu jest wizazowy wątek słodkich mam
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=689345
Juz trochę poczytałam wątek słodkich mam, trochę to zmieniło moje podejście do diety. Na szczęście mam już swój glukometr
Widzę, że ta dieta aż tak zła nie jest, co prawda unikac trzeba cukru i słodyczy, ale da się przeżyć. I rzeczywiście waga nie będzie lecieć tak do góry to jest na +

Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość
witajcie
Normalnie czuje że żyje boli mnie chyba każda część ciała Jak się wali to się wali wszystko teściową w niedziele zabrało pogotowie tż szybko pojechał za karetką mi kazał zostać w domu żebym się nie męczyła i dzięki bogu bo mial wypadek 100m od domu na szczeście nic mu się nie stalo ale mój pojazd nie działo trza do naprawy oddac. Tż z kolegą mają problemy w firmie bo piz*a u której pracowali robi im problemy co za tym idzie nie ma możliwości wziąc wolnego. Pojechałam wczoraj do teściowej autobusem tyle lat korzystałam z autobusów to i ten raz stwierdzilam że przezyje i tu się zaczelo 50minut w autobusie myślałam że umrę zaduch tłok i moja choroba lokomocyjna ktorą ciąża jeszcze podwoiła... Chciałam odciążyć tż zeby mu już głowy nie zawracać i od razu zrobiłam zakupy duże zakupy chociaż ze sklepu na autobus ciocia pomogła mi zatachać te siatki więc dałam rade tu miałam ochote zostawić polowe i isc na 2 razy... cały dzien łażenia po sklepach do szpitala A ceny w niektórych z kosmosu pieluszki tetrowe po 8,20zł sztuka! Ledwo do domu wrócilam taka byłam obolała złapaly mnie silne skurcze, krocze to myślalam że mi rozerwie Nawet już siły nie miałam żeby zakupy rozpakować a tu trza gadzinie dać jeść, iść do pieca żeby ciepło było... Kot biega i miauczy bo głody, psina z tęsknony łata i mnie gryzie po nogawkam kwiatki z parapetów pozrzucał, psy w kojcu szczekają bo chcą jeśc... weszłam zdjełam płaszcz nasypałam karmy kotu i psu wypusciłam go na dwor, zaczełam podgrzewać rosól psom i przelewałam z jednego do drugiego garna i chlusło mi na brzuch i w batali wrzący rosół kontra brzuszek wygrał rosół ztargałam bluzke spodnie amol na wacik na brzuch bąble mi powyłazil i boli jak cholera...Położyłam sie tak jak stalam... po pół h tż wrócił... Zaniósl psu jes, zasypał piec węglem, wyjął naczynia ze zmywarki, rozpakowal zakupy zagrzał obiad - kupiłam kebaba (jedyna dobra rzecz jaka mnie spotkała ostnimi czasy) zrobil mi gorącą czekolade, naszykowal kąpiel i po kąpieli padliśmy o 19 do łóżka, on zasnął a ja do północy gapiłam się w tv tak mnie wszystko boląło że spać nie mogłam... Skurcze mineły po nospie i odpoczynku ale krocze dalej boli... Teściową wypiszą jutro albo pojutrze nic powarznego się nie dzieje złapały ją duszności. Teraz siedze czytam i muszę się zebrać za obiadek bo tż będzie o 16.30 planuje kupić te papierki lakmusowe do sprawdzania czy mi wody nie ciekną ma któraś z tym jakieś doświadczenia?

Zostało mi jeszcze do zakupy pieluszki tetrowe i jednorazowe i stelaż do baldachimu i już będę miała wszystko co niezbędne :P
fatalny dzień

Cytat:
Dziś przyszedł mój kosz mojżesza i jest fantastyczny- okazało się że to zupełna nówka za jedyne 30zł plus 20zł przesyłka! Warto czasem poczekać i policytować. Ma nawet metki bo nie był używany! Ma jeden defekt tzn brak śróbki do budki ale mąż mówi że to na każdym rogu można kupić. Na dodatek postawiłam na stelażu od wanienki i pasuje idealnie, ale chyba poprosze tatę żeby zrobił mi płozy z drewna żebym miała koszyk przy samym łózku.
fajnie, że jesteś zadowolona

Ale mi dziś głowa pęka i zgaga meczy
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 17:36   #2388
filupka
Rozeznanie

[QUOTE=side85;43806006]Słyszałyście wczoraj o tej kobiecie która umarła w 15 tygodniu ciązy i lekarze podtrzymywali krążenie w jej organiźmie przez trzy miesiące żeby dziecko się rozwinęło na tyle by wyjąc je przez cesarkę i w 27 tygodniu małe przyszło na świat. Dopiero teraz to upubliczniono bo czekali czy mały przeżyje ale wszystko wydaje się być z nim OK. Niesamowite

Tak słyszałam. U nas chyba jakieś dwa tygodnie temu o tym już mówili, trochę mnie to przeraziło.

Side super kosz kupiłaś. Takie zakupy to ja lubię:thumbup:

Wróciłam z basenu taka zmęczona jakbym maraton przebiegła a w sumie nawet za duzo nie plywalam bo trochę mnie brzuch ciągnął więc byłam bardziej rekreacyjnie.

Sent from my GT-I9300 using Wizaz Forum mobile app

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png

Edytowane przez filupka
Czas edycji: 2013-11-20 o 17:39
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 17:40   #2389
Tequillla
Zadomowienie

cześć dziewczyny!
Pewnie mnie nie pamiętacie, ale jeszcze się Wam dam we znaki: jestem od wczoraj na L4 i mam wreszcie czas na wizaż.
Jestem w 20 tygodniu. Ciekawa jestem ile z Was jeszcze pracuje? Ja mam wyrzuty sumienia, że uciekłam już tak szybko na zwolnienie ale 8 godzin za biurkiem + 4 godziny dziennie na dojazdy (mam do pracy ponad 100 km) i już nie wyrabiałam z bólu pleców i skurczów brzucha.
Dla dziecka NIC jeszcze nie kupiłam, nawet skarpetki . Mam trochę rzeczy po córeczce - Basia ma 4 latka, ale teraz podobno ma być chłopak. W 12 tygodniu tak lekarz wywróżył, ale nie przywiązuję się do tej myśli, 12 grudnia mam połówkowe to się potwierdzi albo nie . Wózek mamy niebieski, łóżeczko też uniwersalne, teraz trzeba by zainwestować w ubranka. I chustę do noszenia!

Edytowane przez Tequillla
Czas edycji: 2013-11-20 o 17:42
Tequillla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 17:44   #2390
Ela87
Zakorzenienie

Dziewczyny mam pytanie.
Ta wyprawka odnośnie ciuchów na pierwszej stronie to tyczy się tych pierwszych rozmiarów? Czyli np. Wszystko kupię 56 a później tyle samo będę potrzebowała 62?
Znowu mam problem, bo nawet nie wiem jakie rozmiary kupić
Ale chyba jak dziecko rodzi się 56 cm to przez miesiąc chyba ponosi te 56 rozmiar?

Cytat:
Niesamowite...

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Udało mi się zdobyc glukometr Farmaceutka z mojej apteki koło domu wysłała mnie do znajomego diabetologa i tam dostałam od pielęgniarki BTW cudnej kobiety, trochę mi powiedziała o cukrzycy, dała zeszyt do samokontroli, jakąś książeczkę i powiedziała, że mam się nie martwić, id razu zbadała mi cukier, byłam godzine po obiedzie i wynik 93, stwierdziła, że super i w ogóle nie mam się stresować.

Jak się wdrożę to pewnie będę już wiedziała co i jak. Dziś zakupiłam chleb razowy i wieloziarnisty, ciemny ryż i makarony, oraz mnóstwo warzyw. Dzisiejsze pomiary mam dobre, oby tak dalej. A jakie owoce jesz? czytałam, że można jabłka,grejfruty i mandarynki.
Teraz najbardziej mi brak posłodzonej herbaty

a mnie po glukozie dopadła taka zgaga jak nigdy wcześniej

Juz trochę poczytałam wątek słodkich mam, trochę to zmieniło moje podejście do diety. Na szczęście mam już swój glukometr
Widzę, że ta dieta aż tak zła nie jest, co prawda unikac trzeba cukru i słodyczy, ale da się przeżyć. I rzeczywiście waga nie będzie lecieć tak do góry to jest na +

fatalny dzień

fajnie, że jesteś zadowolona

Ale mi dziś głowa pęka i zgaga meczy

Najgorsze początki Później nie jest tak źle. Ja dzisiaj w końcu paski kupiłam

Stary 2013-11-20, 17:52   #2391
Smarrita
Wtajemniczenie

Witam Was po dłuższej przerwie.
Ilość postów nie do nadrobienia. W ostatnim tygodniu była u mnie rodzina, więc po pracy nie miałam czasu na forum. Nie mogę się doczekać jutra- znów zobaczę moją dziewczynkę. Pewnie jest wszystko ok- nie przyjmuje innej opcji

Kosz mojżesza który wygrałaś jest nieziemski, sama taki chce!!! chyba jak już pójdę na l4 zacznę całymi dniami czaić się na licytacje allegro. Może mi też dopisze szczęście.

Co do chrzesnych nie mam problemu, z mojej strony siostra, z męża strony brat. Gorzej będzię, jak przy drugim dziecku, bo mamy oboje po jednym rodzeństwie, a żony brata męża za żadne skarby nie chce jako chrzesnej. O nie, co to to nie!!!

Czasami też się zastanawiam, jak to będzie jak dostanę bóli, a mąż w pracy. On pracuje po 12 godzin czasem dłużej 6 dni w tyg i to w różnych miastach, w zależności gdzie mają zlecenie i jeżdżą autem firmowym. Więc u nas nie jest tak dobrze, że ja bym mogła do niego zadzwonić i on się zbierze i do domu przyjedzie, bo po prostu nie będzie mieć czym. Więc albo zostanie mi dzwonienie pokaretkę (tylko zawiezie mnie wtedy nie do tego szpitala w którym chcę rodzić), albo dzwonienie po sąsiadach, żeby mnie któryś zawiózł . Chyba że od 39 tc mąż weźnie wolne i będzie ze mną w domu....Ale co tam, do marca jeszcze daleko, nie będę się zamartwiać na zapas
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 17:53   #2392
Tequillla
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie.
Ta wyprawka odnośnie ciuchów na pierwszej stronie to tyczy się tych pierwszych rozmiarów? Czyli np. Wszystko kupię 56 a później tyle samo będę potrzebowała 62?
Znowu mam problem, bo nawet nie wiem jakie rozmiary kupić
Ale chyba jak dziecko rodzi się 56 cm to przez miesiąc chyba ponosi te 56 rozmiar?
Z dziećmi niestety nigdy nic nie wiadomo
Basia urodziła się maluśka, 2500 i 50 cm. Rozmiar 56 rzeczywiście wystarczył na ok. miesiąc. Bardzo szybko rosła, w czasie kiedy dziecko powinno podwoić mase urodzeniową - ona zdążyła ją potroić. Miała wyraźne skoki wzrostu i rozmiar 74 "przeskoczyła" w sensie 68 zaczęło być za ciasne a za kilka dni nosiła już 82 i wcale się w nim nie topiła.
A szwagierki syn nie nosił 56 wcale, bo się taki długi urodził.
Ubranka kupowałam na bieżąco wedle potrzeb, nie robiłam zapasów.
Stary 2013-11-20, 17:54   #2393
ag9
Zadomowienie

Ela87 - teoretycznie chyba ta wyprawka dotyczy pierwszego rozmiaru, potem tyle samo sztuk rozmiaru 62. Ale wydaje mi się że trochę dużo tego. Dzieciak znajomej w rozmiarze 56 chodził ok 1-1,5 miesiąca, teraz ma 2 miesiące i nosi 62. Jak będziesz częściej prała to nie potrzeba aż tylu kompletów. Tylko trzeba liczyć że zakładasz dziecku np. body + spodnie + kaftanik/sweterek albo body + śpiochy + kaftanik albo body + pajacyk.

Byłam w Pepco i mam kocyk też wzięłam kremowy
Stary 2013-11-20, 17:59   #2394
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Czasami też się zastanawiam, jak to będzie jak dostanę bóli, a mąż w pracy. On pracuje po 12 godzin czasem dłużej 6 dni w tyg i to w różnych miastach, w zależności gdzie mają zlecenie i jeżdżą autem firmowym. Więc u nas nie jest tak dobrze, że ja bym mogła do niego zadzwonić i on się zbierze i do domu przyjedzie, bo po prostu nie będzie mieć czym. Więc albo zostanie mi dzwonienie pokaretkę (tylko zawiezie mnie wtedy nie do tego szpitala w którym chcę rodzić), albo dzwonienie po sąsiadach, żeby mnie któryś zawiózł . Chyba że od 39 tc mąż weźnie wolne i będzie ze mną w domu....Ale co tam, do marca jeszcze daleko, nie będę się zamartwiać na zapas
Ja bym chciała uniknąć karetki, oni za bardzo po ciężarne nie chcą jeździć Najgorzej będzie nocą chyba, co mamy budzić obcych ? Niby sąsiad, ale obcy jednak

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
Z dziećmi niestety nigdy nic nie wiadomo
Basia urodziła się maluśka, 2500 i 50 cm. Rozmiar 56 rzeczywiście wystarczył na ok. miesiąc. Bardzo szybko rosła, w czasie kiedy dziecko powinno podwoić mase urodzeniową - ona zdążyła ją potroić. Miała wyraźne skoki wzrostu i rozmiar 74 "przeskoczyła" w sensie 68 zaczęło być za ciasne a za kilka dni nosiła już 82 i wcale się w nim nie topiła.
A szwagierki syn nie nosił 56 wcale, bo się taki długi urodził.
Ubranka kupowałam na bieżąco wedle potrzeb, nie robiłam zapasów.
Cytat:
Ela87 - teoretycznie chyba ta wyprawka dotyczy pierwszego rozmiaru, potem tyle samo sztuk rozmiaru 62. Ale wydaje mi się że trochę dużo tego. Dzieciak znajomej w rozmiarze 56 chodził ok 1-1,5 miesiąca, teraz ma 2 miesiące i nosi 62. Jak będziesz częściej prała to nie potrzeba aż tylu kompletów. Tylko trzeba liczyć że zakładasz dziecku np. body + spodnie + kaftanik/sweterek albo body + śpiochy + kaftanik albo body + pajacyk.
Myślę, że te body to wezmę 56 rozmiar kilka sztuk, a to co się nakłada na to wezmę 62, no bo jak napcham kaftaników pod kurtkę na początku, to kurteczka 56 może być za mała.
Najwyżej jak się bobo urodzi, to wtedy dokupię coś na wzrost.

Stary 2013-11-20, 18:01   #2395
justine_87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Taki:
Załącznik 5486081

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Jaki faaaaaaaaaaaaaaaaajny!k laski:
W moim Pepco takiego jeszcze nie widziałam

Cytat:
Wydaje mi ze porownywalnie do karuzelki.

Dokladnie - dziekuje
Jutro zasiade i pouzupelniam

Wrocilam
To gratuluję udanego debiutu w łowach
I naprawdę - takie polowanie na super ciuszki uzależniają!

Cytat:

Wow, piękny kosz i to za taką cenę

Cytat:
Ok
Mam nadzieje ze pozostale mamusie beda nam przynosic paczki
Paczki z ciucholandu

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
justine_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 18:06   #2396
headzik
Raczkowanie

Cześć dziewczyny weszłam tylko usprawiedliwić moją nieobecność na wątku. Mamy w domu mały szpital- ja przeziębiona, ledwo mówię, a mąż ma jakiegoś wirusa i leży ledwo żywy. Jeszcze teraz z nadchodzącym remontem mamy małe zamieszanko. Jeżeli chodzi o moje sprawy skurczowo-szyjkowe to nadal wszystko ok, tylko te hormony na podtrzymanie strasznie mnie otępiają. Także jak wszystko wróci do normy to przybędę do Was ze zwieszoną głową a tymczasem będę starać się Was podczytywać. Trzymajcie się cieplutko.
a i jeszcze mi się przypomniało- jak byłam w przychodni i miałam pytanie do pani w rejestracji to na koniec rozmowy pani poleciła mi się zapisać do położnej, a nasza rozmowa nawet nie miała nic wspólnego z ciążą, czyli już muszę wyglądać jak wielorybek.
Zaręczyny 09.11.2012
Dwie kreseczki 01.07.2013
Nasz ślub 21.09.2013
Piotruś 26.02.2014

headzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 18:08   #2397
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja bym chciała uniknąć karetki, oni za bardzo po ciężarne nie chcą jeździć Najgorzej będzie nocą chyba, co mamy budzić obcych ? Niby sąsiad, ale obcy jednak
W sumie w nocy jakbym dostała to mąż będzie, tata też, tylko w dzień będę miała problem (od 6 do 15, bo o 15 też już tata będzie). Ale faktycznie jak u Ciebie nikogo w domu nie będzie kto by Cię mógł zawieść w nocy to jeszcze gorzej. A rodzinka może mieszka w okolicy? Zawsze to lepiej obudzić kogoś z rodziny niż sąsiadów

lecę obiadokolację mężusiowi robić bo dzwonił, że już jedzie. Czyżby dziś jakieś święto było, że tak wcześnie

Edytowane przez Smarrita
Czas edycji: 2013-11-20 o 18:09
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 18:24   #2398
thidien
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mara86 Pokaż wiadomość
Kochane ja dziś tylko podczytuje Was. Dziś z tż mieliśmy oboje wolny dzień i zaczeliśmy ogrniać pokój dla młodego. Póki co opróżniamy szafki i porządkujemy książki, notatki z uczelni oraz stertę rzeczy które się uzbierały jest tego sporo!!
witaj w klubie - ja tak już 4ty dzień... nie wiem jak ja to do tej pory upychałam :/ mam nadzieję, ze jutro skończymy, bo mam już dość

powodzenia w szybkim uporaniu się w porządkach
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 18:27   #2399
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Wydaje mi sie ze fajnie malucha moze zajac - kladziesz obywatela na takiej macie na srodku pokoju i mozesz sobie cos robic, podczas gdy obywatel powinien byc zajety zabawa

Obyś miała rację i oby obywatele dawali sie tak łatwo zabawiać
Cytat:
Napisane przez Serissa Pokaż wiadomość

Mamy już mnóstwo nowych rzeczy pokupowane, śpioszki idzie dorwać za 15 zł. W realu jak była promocja na body, 3 szt i wtedy jedna wychodzi 6 zł z groszami, kupiliśmy 6 szt. Kaftaniki idzie w sklepie dziecięcym za 10-12 zł kupić, więc tak powolutku kompletujemy. W pepco też są super ceny. Spodnie dresowe dorwałam za 5 zł A tak to z 10 zł kosztują, jakieś bluzeczki chłopięce np na 76 cm są po 6-12 zł. Także nie ma takiej tragedii jak się spodziewałam. Wolę sobie odmówić jakiejś pierdoły i kupić małemu, żeby potem nie wyglądał jak mały lump.
Masz rację nie jest to takie drogie, jakby się wstepnie wydawało, ale znowu tu 10 zł, tam 15 zł, tu 6zł, i sie uskłada. Więc mimo wszystko się cieszę że parę rzeczy - których nie musze oddawać - dostałam

Cytat:

Oświadczam, że ja już nic nie kupuję, bo mam już sporo ciuszków, a resztę zamierzam dostać
Tiaaaaaaa

Cytat:
Dlatego może wezmę, wsadzę do piwnicy i oddam po jakimś czasie

Ja jeszcze na bezczela powiem, że nawet nie prałam bo Mały nie nosił
Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość
macie już wybranych chrzestnych ?
Ja mam tylko 1 brata wiec od początku wiadomo, że on będzie chrzestnym.
Mój TŻ ma jedna siostrę - i ona raczej nie będzie chrzestną
poza tym jego brat ma żonę, ale też mam z nią średni kontakt, więc weźmiemy jego kuzynkę

Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość
witajcie
Normalnie czuje że żyje boli mnie chyba każda część ciała Jak się wali to się wali wszystko teściową w niedziele zabrało pogotowie tż szybko pojechał za karetką mi kazał zostać w domu żebym się nie męczyła i dzięki bogu bo mial wypadek 100m od domu na szczeście nic mu się nie stalo ale mój pojazd nie działo trza do naprawy oddac. Tż z kolegą mają problemy w firmie bo piz*a u której pracowali robi im problemy co za tym idzie nie ma możliwości wziąc wolnego. Pojechałam wczoraj do teściowej autobusem tyle lat korzystałam z autobusów to i ten raz stwierdzilam że przezyje i tu się zaczelo 50minut w autobusie myślałam że umrę zaduch tłok i moja choroba lokomocyjna ktorą ciąża jeszcze podwoiła... Chciałam odciążyć tż zeby mu już głowy nie zawracać i od razu zrobiłam zakupy duże zakupy chociaż ze sklepu na autobus ciocia pomogła mi zatachać te siatki więc dałam rade tu miałam ochote zostawić polowe i isc na 2 razy... cały dzien łażenia po sklepach do szpitala A ceny w niektórych z kosmosu pieluszki tetrowe po 8,20zł sztuka! Ledwo do domu wrócilam taka byłam obolała złapaly mnie silne skurcze, krocze to myślalam że mi rozerwie Nawet już siły nie miałam żeby zakupy rozpakować a tu trza gadzinie dać jeść, iść do pieca żeby ciepło było... Kot biega i miauczy bo głody, psina z tęsknony łata i mnie gryzie po nogawkam kwiatki z parapetów pozrzucał, psy w kojcu szczekają bo chcą jeśc... weszłam zdjełam płaszcz nasypałam karmy kotu i psu wypusciłam go na dwor, zaczełam podgrzewać rosól psom i przelewałam z jednego do drugiego garna i chlusło mi na brzuch i w batali wrzący rosół kontra brzuszek wygrał rosół ztargałam bluzke spodnie amol na wacik na brzuch bąble mi powyłazil i boli jak cholera...
No witaj zastanawiałam sie ostatnio, gdzie się podziewasz
Cieszę się, że ten okropny dzień już minął, dobrze że nikomu nic złego się nie stało.
Cytat:

Ja tak samo później to sram i się tym nie zajmuję, ale wiem, że będę musiała i tak zasiąść i czytać
Ale w jakim sensie?
Cytat:
Wrocilam
No to teraz żeby tradycji stało sie zadość - zdjecia

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny!
Pewnie mnie nie pamiętacie, ale jeszcze się Wam dam we znaki: jestem od wczoraj na L4 i mam wreszcie czas na wizaż.
Jestem w 20 tygodniu. Ciekawa jestem ile z Was jeszcze pracuje? Ja mam wyrzuty sumienia, że uciekłam już tak szybko na zwolnienie ale 8 godzin za biurkiem + 4 godziny dziennie na dojazdy (mam do pracy ponad 100 km) i już nie wyrabiałam z bólu pleców i skurczów brzucha.
Dla dziecka NIC jeszcze nie kupiłam, nawet skarpetki . Mam trochę rzeczy po córeczce - Basia ma 4 latka, ale teraz podobno ma być chłopak. W 12 tygodniu tak lekarz wywróżył, ale nie przywiązuję się do tej myśli, 12 grudnia mam połówkowe to się potwierdzi albo nie . Wózek mamy niebieski, łóżeczko też uniwersalne, teraz trzeba by zainwestować w ubranka. I chustę do noszenia!
Trochę pamiętamy, ja kojarzę avatar
za synka

Witam, znowu siedziałam w pracy prawie 9 godzin, ale miałam dobry dzień jeden klient powiedział, że będę miała syna, pytam skąd wie. A on że jest taka jedna rzecz po której się poznaje i się szczerzy. A ja mówię "No wiem, jak kobieta pięknie wygląda to będzie syn"

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 18:35   #2400
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
No to teraz żeby tradycji stało sie zadość - zdjecia
Jasne
Tylko jutro w swietle dziennym zrobie, bo w sztucznym kiepsko widac

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości