Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7 - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-20, 16:48   #1321
souris5
Raczkowanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
MILKA mój wg Om to 23 stycznia a wg usg to 10 luty cykl mi mocno rozlegulował i dlatego no to jest ponad 2 tyg różnicy. Ale ja i tak chciałabym do końca stycznia co najmniej,by nie było jak z dziewczynami
U mnie wg OM mam 13.01 a wg USG mam 16.02. Też mi się troszkę rozregulowało.
souris5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 16:50   #1322
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nawet takie kółeczko dostałam
Ja też dostałam, ale i tak każdy kalkulator ciążowy ( w kompie czy w komórce) wylicza mi inaczej
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 16:53   #1323
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

[QUOTE=upadly_aniol00;4380 5716]bella w poniedziałek mam wizytę .
U mnie mąż jak tylko usłyszał ,że mi się szyjka skraca to najlepiej by mnie zamknął w pokoju , żebym nigdzie nie wychodziła .
Ogólnie teraz jeżdżę tylko z nim na zakupy .
I mój mąż wolałby , żebym już sama nie jeździła nigdzie ale szkoda mi zrezygnować z SR . Ale jak śnieg spadnie to już na bank sama nie wsiądę jako kierowca . W tamtym roku w taki poślizg wpadłam , że chyba wszyscy słyszeli mój krzyk a ja modliłam się , żeby tylko w betonowy płot nie walnąć do tego jechałam męża samochodem . Stanęłam w poprzeg drogi z 2 cm od płotu za mną jeden samochód przede mną drugi nikt nawet się nie zatrzymał czy jest wszytsko ok . tylko pojechali . Ja wyjechałam z chodnika wysiadłam sprawdziłam czy samochód cały przejechałam z 5 metrów i zadzwoniłam do męża z płaczem , zę dalej nie jadę i musi po mnie przyjechać [COLOR="Silver"]

mój mąż wchodzi ze mną do lekarza,i nic przed nim nie ukryje ale szyjka w porządku,naprawdę robię to co muszę a reszta to już męża działka. I tak mi lekarz powiedział że szyjka w porządku ale mam nie szaleć. A co do poślizgu to wcale nie trzeba jechać szybko żeby w niego w paść. Mój mąż miał malucha i w sylwestra jechaliśmy z zakupów i dobry kilometr nami rzucało,kierowcy stanęli na poboczu by nie doszło do kolizji. Masakra. Nic przyjemnego.

za wizytę
Stary 2013-11-20, 16:59   #1324
upadly_aniol00
Zakorzenienie

bella no ja jechałam 40 km/h szybciej jeździłam swoim samochodem i nigdy nic się nie stało .
Ja w domu też robię to co muszę . A po każdych zakupach mąż mnie wysyła do łóżka poleżeć . Jedynie co to posiłki robię . Sprzątać sprząta mąż .
Ale jest bardzo niezadowolony właśnie z tego , ze jeżdzę do SR . Od siebie w sumie trochę km mam . Ale jak śnieg spadnie nie ruszam się już nigdzie . Ale na zajęcia o noworodku i porodzie chcę bardzo jechać .
W sumie moi rodzice też są przeciwni , żebym wsiadała w samochód no ale cóż jeszcze dwa wyjazdy
Stary 2013-11-20, 17:03   #1325
gosia261282
Gang Iren

Byłam na zakupach na głodniaka i skutek jest taki,
że nakupiłam tyle,że ledwo upchałam w lodówkę,a lodówkę mam dużą...
Stary 2013-11-20, 17:05   #1326
Cicici
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Heh ja od rana sie zbieram ale za kazdym razem kiedy mialam wychodzic to mnie glod lapal.. W ogole nie wiem co na kolacje zjesc a co za tym idzie nie wiem co kupic
Cicici jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 17:06   #1327
sweet_vintage
Rozeznanie

Iwantyou, serce rośnie gdy sie Ciebie czyta super, ze Dominik sie tak pięknie rozwija

Ja ostatnio sie nie udzielałem, ale miałam bardzo intensywne kilka dni. Zaliczylismy pierwsze zajęcia na SR, warsztaty bezpieczny maluch, kupiliśmy resztę drobiazgów do wyprawki i odebraliśmy zdjęcia z brzuszkowej sesji. Kilkoma sie Wam pochwale fotki były robione w 28 tyg a obecnie leci mi już 31..,.. Czyli jeszcze 8 i mały powinien byc na świecie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 17:07   #1328
perfuzja
Zakorzenienie

Witam się po pracy

Jeszcze tylko jutro (bo piątek biorę wolny), jeden tydzien i koniec (albo prawie koniec )

Natalii oby to nie było zatrucie ciazowe. Zastanawia mnie tylko dlaczego dopiero w piątek to sprawdza?

Ja zapisałam się na wizyte kwalifikacyjną do domu narodzin. Porod naprawdę zbliża sie wielkimi krokami
Stary 2013-11-20, 17:08   #1329
selena85
Wtajemniczenie

Dziewczyny usprawiedliwiam moją dzisiejszą nieobecność na forum.

Kurier przyniósł mi dzisiaj zakupiony na allegro zestaw 3 tomów książek o ciąży, rozwoju, porodzie, karmieniu piersią, pielęgnacjach malucha, sposobach, metodach, zabawach, stymulowaniu rozwoju, aranżacji czasu i otoczenia maluchów itd itp wraz z płytkami DVD do każdego tomu i siedzę cały dzień i przeglądam, czytam, oglądam i zafascynowana jestem.
Jest naprawdę super i jest w nim wszystko. Czytelnie, przejrzyście, z licznymi ilustracjami i zaznaczeniami w tekście. Autor tych książek to jakiś specjalista dziecięcy i często występuje w tv i na necie.

Dlatego polecam wszystkim:http://allegro.pl/mamo-tato-co-ty-na...721835623.html
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 17:08   #1330
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
bella no ja jechałam 40 km/h szybciej jeździłam swoim samochodem i nigdy nic się nie stało .
Ja w domu też robię to co muszę . A po każdych zakupach mąż mnie wysyła do łóżka poleżeć . Jedynie co to posiłki robię . Sprzątać sprząta mąż .
Ale jest bardzo niezadowolony właśnie z tego , ze jeżdzę do SR . Od siebie w sumie trochę km mam . Ale jak śnieg spadnie nie ruszam się już nigdzie . Ale na zajęcia o noworodku i porodzie chcę bardzo jechać .
W sumie moi rodzice też są przeciwni , żebym wsiadała w samochód no ale cóż jeszcze dwa wyjazdy
boją się o Ciebie i Kacperka,wcale im się dziwię. Ale z drugiej strony to Twoje pierwsze dziecko więc masz prawo trochę się dowiedzieć.

Gosia no to faktycznie duże zakupy zrobiłaś. Moje dziewczyny jak wpadły do sklepu głodne to nie wiedziały co mają brać
Stary 2013-11-20, 17:09   #1331
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sweet_vintage Pokaż wiadomość
Iwantyou, serce rośnie gdy sie Ciebie czyta super, ze Dominik sie tak pięknie rozwija

Ja ostatnio sie nie udzielałem, ale miałam bardzo intensywne kilka dni. Zaliczylismy pierwsze zajęcia na SR, warsztaty bezpieczny maluch, kupiliśmy resztę drobiazgów do wyprawki i odebraliśmy zdjęcia z brzuszkowej sesji. Kilkoma sie Wam pochwale fotki były robione w 28 tyg a obecnie leci mi już 31..,.. Czyli jeszcze 8 i mały powinien byc na świecie

Przepiękna sesja!
Przepiękni Wy jesteście

Cudowna pamiątka!
Stary 2013-11-20, 17:10   #1332
sweet_vintage
Rozeznanie

Selena, mam tez ta książkę i potwierdzam jest super. A pan Zawitkowski na żywo wypada jeszcze lepiej. Był na warsztatach bezpieczny maluch i mam bardzo dobre wrażenia.

Bardzo dziękuje za komplementy a sesja właśnie bedzie dla nas pamiątka i mam nadzieje, ze Igorowi sie tez spodoba

mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html

Edytowane przez sweet_vintage
Czas edycji: 2013-11-20 o 17:11
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 17:13   #1333
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Selena mówisz o Zawitkowskim. nawet na yt są jego filmy

Sweet śliczne zdjęcia

ale mi się mały rozkręcił, kopie i rozpycha się cały czas
Stary 2013-11-20, 17:16   #1334
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
boją się o Ciebie i Kacperka,wcale im się dziwię. Ale z drugiej strony to Twoje pierwsze dziecko więc masz prawo trochę się dowiedzieć.
właśnie o to dokładnie chodzi bo gdzie mam się tego wszystkiego dowiedzieć ? Tym bardziej , że naprawdę mi się czasem nie chcę tam jechać ale jadę . Jestem z całej grupy jedyną osobą, która była na wszystkich poprzednich spotkaniach .
Stary 2013-11-20, 17:16   #1335
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Selena, mam tez ta książkę i potwierdzam jest super. A pan Zawitkowski na żywo wypada jeszcze lepiej. Był na warsztatach bezpieczny maluch i mam bardzo dobre wrażenia.

Bardzo dziękuje za komplementy a sesja właśnie bedzie dla nas pamiątka i mam nadzieje, ze Igorowi sie tez spodoba

Sesja przepiękna, uwielbiam takie. Igor będzie z pewnością zachwycony!

Może i ja później wkleję coś ze swoich zdjęc brzuszkowych do naszego forumowego albumu zdjęć

Zawitkowski - dokładnie tak ja mówisz - również sobie go cenię.
Tak więc mamusie polecamy "MAMO TATO co Ty na to? " 1,2,3 + DVD - Paweł Zawitkowski i Przyjaciele.
Stary 2013-11-20, 17:18   #1336
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

Kilkoma sie Wam pochwale fotki były robione w 28 tyg a obecnie leci mi już 31..,.. Czyli jeszcze 8 i mały powinien byc na świecie

.

super fotki

spadamy laski na SR - zajrzę po powrocie
Stary 2013-11-20, 17:19   #1337
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Selena mówisz o Zawitkowskim. nawet na yt są jego filmy

Sweet śliczne zdjęcia

ale mi się mały rozkręcił, kopie i rozpycha się cały czas
Moja mała żaba dzisiaj wyjątkowo nasłuchiwała moich rozmów z koleżanką, która do mnie przyszła w odwiedziny. I siedziała cicho jak mysz pod miotła. Aż się zdziwiłam, że nie fika tak jak zwykle.... Zupełnie jakby jej tam nie było... Ale po 2 godz wydała ją czkawka
Stary 2013-11-20, 17:21   #1338
AgatkaL
Wtajemniczenie

Ciśnienie mi się dziś podniosło...byłam dziś w ZUSie dostarczyć swoje zwolnienie. O 16 otrzymałam telefon z powyżej instytucji, że zwolnienie jest źle wystawione, bo nie ma na nim daty wystawienia dokumentu i lekarz musi dopisać datę i postawić parafkę z pieczątką. Więc wsiedliśmy do samochodu i pojechaliśmy znów do ZUSu odebrać to zwolnienie, a potem do szpitala szukać naszego lekarza. Co się okazało, lekarz będzie dopiero będzie w poniedziałek. Ech...masakra. Także sprawdzajcie czujnie Wasze zwolnienia.

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 17:24   #1339
selena85
Wtajemniczenie

Tak sobie myślę, jak to zapewne fajnie mieć takiego męża jak Zawitkowski
Nawet przystojny, zna sie na dzieciach, widać, że cierpliwy, czuły, opiekuńczy, napewno kochający hmmmm ciekawe czy ma jakieś wady ten facet

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Ciśnienie mi się dziś podniosło...byłam dziś w ZUSie dostarczyć swoje zwolnienie. O 16 otrzymałam telefon z powyżej instytucji, że zwolnienie jest źle wystawione, bo nie ma na nim daty wystawienia dokumentu i lekarz musi dopisać datę i postawić parafkę z pieczątką. Więc wsiedliśmy do samochodu i pojechaliśmy znów do ZUSu odebrać to zwolnienie, a potem do szpitala szukać naszego lekarza. Co się okazało, lekarz będzie dopiero będzie w poniedziałek. Ech...masakra. Także sprawdzajcie czujnie Wasze zwolnienia.
A ja swoje zwolnienie lekarskie wiozę/zawoziłam zawsze do zakładu pracy i tyle.
Nie zawoziłam nigdy do ZUSu.
Teraz gin wypisał mi już do końca zwolnienie aż do lutego. Zawiozłam do pracy jak zawsze i oni się zajmują wszystkim.
Stary 2013-11-20, 17:24   #1340
krolowa_nilu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość

królowa_nilu będziesz jutro na warsztatach świadoma mama???
Potwierdzam, pogoda do doopy. Na poprawę humoru kupiłam sobie staniki do karmienia i dwie piżamy (też do karmienia) i zostawiłam w sklepie 300 zł
Nie słyszałam o tych warsztatach Ale i tak bym się nie wybierała, bo na jutro dzień wypełniony planami
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 17:31   #1341
23Paula23
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kootek_mamrotek Pokaż wiadomość
ty jesteś kobietą w ciąży a nie turem! To był ostatni raz gdzie na zakupy, z siatami, tłuc się autobusem Dobrze, że wszystko się dobrze skończyło.
Dla pocieszenia powiem, że kiedyś zdecydowałam się na spacer z pracy do domu,(jakieś 3km) po drodze wstąpiłam do Biedronki, nakupiłam puszki kukurydzy, fasoli, przecier pomidorowy, ryż, mięso - nazbierała się siatka w połowie drogi do domu byłam na siebie taka wściekła, że zaczęłam sama do siebie mówić, rzucać "ku*wami", żeby mi było choć trochę lepiej naprawdę, nie polecam, nie polecam

jak najbardziej po drożdżach, po smażonym tak więc pączek, to wręcz kumulacja sprzyjających zjawisk do zgagi :P

niech mnie ktoś kopnie w dooopala, bo coś się zebrać do robienia obiadu nie mogę

co do planów na Sylwestra. Zrobimy skromną domówkę, tak do 6-8 osób. Będzie Picolo, sałatki, jakieś ciacho i zaciskanie nóg, żeby dziecię było już w 2014 r.
No wiem wiem ale mój tż tez nim nie jest i chciałam go troszkę odciążyć bo wiem jak mu ciężko...

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki żeby to jednak nie było zatrucie!!!!
:przytu l:
Ale lepiej dmuchać na zimne i wszystko posprawdzać.

Ja też wlewam do specjalnego pojemniczka, i do bębna.
A co to tego pomieszczenia sie, my jeszcze łóżeczka nie mamy rozłożonego, a juz jest ciężko ((

Biedna...
Te papierki mam od weekendu. Ale jeszcze nie próbowałam. Dostałam od szwagierki.
Ooooo własnie mi przypomniałaś o stelażu pod wanienkę!

Czasem się coś powie, w złej chwili

Ja wczoraj poszłam spać o 20:30. Ze złości.... z bezsilności... i dodatkowo z silną zgagą.
Oglądaliśmy piękne mieszkanie... fajna dzielnica, remont generalny zrobiony 3 lata wcześniej. Super standard! I prawie je mieliśmy.
I co....... do właściciela mieszkania zadzwonili znajomi, i to im je wynajął (
Było mi tak strasznie przykro... z resztą nadal jest....

A studentki w moim mieszkaniu, nabiły... 31 metrów wody w ciągu 2 miesięcy . Nie mam siły jechać do spółdzielni, sprawdzać, dopytywać... Nie mam siły. Ale będę musiała. Podobno licznik ma byc wysłany do jakiejś ekspertyzy.

Pisałyście o wynajmowaniu mieszkania, to aż mnie zmroziło...
Proszę o zdanie relacji jak już wypróbujesz :P ja chyba je kupię w piątek przy okazji wizyty i zobacze co i jak
23Paula23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 17:50   #1342
milka-pilka
Zakorzenienie

Sweet_vintage piękne zdjęcia

Ja chyba niedługo będę miała sesję prywatna czyli robiona przez TZta - ostatnio sam powiedział, że musi mi zrobić zdjęcie na pamiątkę - nago - bo wyglądam jak taka afrykańska figurka - duży brzuszek na chudych nóżkach Nawet moja mama wczoraj się ze mnie podśmiewała jak jej pokazałam brzuch. Wszystkie kilogramy zebrały się w brzuszku ciążowym no i wyglądam jakbym na serio doczepiła sobie ogromną piłkę. Wyglądam komicznie, nie uroczo No ale trudno, przynajmniej jest śmiesznie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Ja zapisałam się na wizyte kwalifikacyjną do domu narodzin. Porod naprawdę zbliża sie wielkimi krokami
Ale fajnie! Daj znać jak poszła wizyta w DN. Już niedługo poród! Mnie to nawet ekscytuje!

Dzisiaj próbowałam szerzej rozkminić temat pieluch wielorazowych/ekologicznych. Im więcej czytałam, tym mniej wiedziałam... Mam nadzieję, że uda mi się to jakoś ogarnąć. Już chciałam składać zamówienie na wielorazowo.pl, ale zaczęłam czytać i sama nie wiem co dokładnie zamówić Dobrze, że Perfuzja dała wskazówki

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Tak sobie myślę, jak to zapewne fajnie mieć takiego męża jak Zawitkowski
Nawet przystojny, zna sie na dzieciach, widać, że cierpliwy, czuły, opiekuńczy, napewno kochający hmmmm ciekawe czy ma jakieś wady ten facet
No jasne, że ma - jest przemądrzały
I znów to facet ma uczyć kobiety jak się postępuje z dziećmi...
(to jak w reklamach środków chemicznych - facet ekspert mówi kobietom co jest najlepsze do prania, odplamiania itd.)

Mnie on jakoś nie przekonuje.
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 17:59   #1343
Roane
Wtajemniczenie

Czy kupujecie dzieciom rajstopki?
Zawsze miałam mieszane uczucia co do rajstopek, wydaje mi się że niemowlętom w nich niewygodnie. Wiecznie jak widze dzieci w rajtkach to im się te rajtki osuwają, a wiem po sobie że szlag mnie trafia jak mi się rajstopy osuwają, dlatego zawsze kupuję dużo większe rozmiary I tak zastanawiałam się czy jest sens niemowlęciu rajstopki kupować, czy jednak lepiej półśpiochy.
Stary 2013-11-20, 18:00   #1344
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość

Ale fajnie! Daj znać jak poszła wizyta w DN. Już niedługo poród! Mnie to nawet ekscytuje!

Dzisiaj próbowałam szerzej rozkminić temat pieluch wielorazowych/ekologicznych. Im więcej czytałam, tym mniej wiedziałam... Mam nadzieję, że uda mi się to jakoś ogarnąć. Już chciałam składać zamówienie na wielorazowo.pl, ale zaczęłam czytać i sama nie wiem co dokładnie zamówić Dobrze, że Perfuzja dała wskazówki
Dam znać, ide 3 grudnia

Ja dokupilam wkłady i jeden otulacz u polskiego taniego producenta, ale niestety jakosc nie jest ta sama Jskbys mała jakieś pytania to nie wahaj sie

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Zawsze miałam mieszane uczucia co do rajstopek, wydaje mi się że niemowlętom w nich niewygodnie. Wiecznie jak widze dzieci w rajtkach to im się te rajtki osuwają, a wiem po sobie że szlag mnie trafia jak mi się rajstopy osuwają, dlatego zawsze kupuję dużo większe rozmiary I tak zastanawiałam się czy jest sens niemowlęciu rajstopki kupować, czy jednak lepiej półśpiochy.
Ja nie kupuje. Nawet ne wiem jak miałabym to założyć takiegmu dziecku. Mam duzo polspiochow
Stary 2013-11-20, 18:13   #1345
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Wesoły sen Wiesz, niby zawsze może się okazać że jednak się na USG pomylili co do płci
Liczymy się z tym. Tym bardziej, że płeć mieliśmy sprawdzaną na jednym tylko badaniu. Jak będzie dziewczynka, to w pierwszych miesiącach życia będzie ubierana w niebieski i tyle. Dla nas w sumie bez różnicy.

Cytat:
Nie, niewygodne i niepraktyczne moim zdaniem.
Stary 2013-11-20, 18:19   #1346
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość

Obudziłam się dzisiaj w nocy z silnym bólem jak na miesiaczke Nie wiem czy to kwestia tego, ze zaczelam pić herbatę z liści malin?
W sumie cały cżas mnie pobolewa, ale juz duzo słabiej. Chyba daruje sobie te fusy przez parę dni i zobaczymy co bedzie.
Ostatnimi czasy dość często miewam w nocy takie bóle/skurcze w dole brzucha. Czasami biorę no spę, ale zwykle przechodzą same.

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
Mnie od jakiegoś czasu łapie taki jakby przejsciowy ból na miesiączkę a w nocy to już apogeum róznego rodzaju ciągnięcia, bólu, czasem to nie wiem czy to brzuch, plecy czy biodra
Też tak mam. ale już z górki więc damy radę

Cytat:
Tak sobie mysłałam i analizowalam zasypiajac wczoraj, ze może Was bolą te biodra i plecy (pomijając fizjologię i to, że te nasze mięśnie w ciąży i spojenia się obluzowują i to też przyczyna) bo macie niewygodne łózka tudzież materace na nich???

Wygodne łóżko też ważna rzecz, szczególnie w tym stanie.
Gdzieś czytałam, że powinno się spać na równym, dosyć twardym materacu łóżkowym. A jak jeszcze do tego ta poduszka banan do spania to już w ogóle ulga.
Niektórzy lekarze zalecają podkładanie poduszki pod biodra - ale to dla mnie strasznie niewygodne było i nie korzystam z tej metody.

Ja osobiście nadal tej poduszki nie mam, póki co wystarcza mi zwykła między kolanami.
U mnie nie ma reguły, jednej nocy bolą boki, plecy. A drugiej już nie i śpię jak zabita. Też nie mam rogala - wystarcza mi moja zwykła poducha między nogami.

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Przyszła fura dla młodego teść odebrał i sprawdził czy kompletna
Fura zajefajna

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość

I pochwalę się łóżeczkiem. Mąż wczoraj składał, a dziś będzie rozkładał, bo zajmuje dużo miejsca. Nie wiem, jak się pomieścimy po porodzie.
Mam bardzo podobne łóżeczko, nie wiem czy nie takie samo

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość

Dziewczyny macie jakieś plany na sylwestra ?
Ja w łóżku z herbatą, tv i laptopem, a tż w pracy. No chyba, że zacznę rodzić

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość

Na 17 lecę do SR. Dzisiaj będziemy mieli puszczane filmy z porodów w każdej pozycji Czy ja nie zemdleję ?
Dobrze, że tż dzisiaj nie może pójść ze mną
Nie oglądam żadnyh filmików z porodów, bo aż minie szlak trafia jak na to patrzę i się sama nakręcam, strach mi nie pozwala tego oglądac

Cytat:
Napisane przez Olcia_1983 Pokaż wiadomość

Wczoraj też szukałam czegoś i nic. Jeden płaszcz mi się podobał, ale był taki na wcisk już, wiec do grudnia na pewno bym się w nim nie zapieła..oby zimy w tym roku nie było.
Kupiłam sobie dzisiaj kurtko-płaszczyk, nie drogi bo za 20 F, rozmiar 34- teraz jest opięty na brzuchu jak się zasunę , ale tylko miesiąc został wiec nie będzie za mały i spokojnie po porodzie będzie na mnie w sam raz

Cytat:
Nie kupuje rajstopek, bo najzwyczajnie w świecie nie podobają mi się dzieci ubrane w rajstopki. Wolę pół śpioszki

___
Melduję się po wizycie u położnej. Wszystko jest ok. Następna za 2 tygodnie, będziemy omawiać szczegółowo plan porodu, wypełniać papierki potrzebne do szpitala, ustalimy jak chcę rodzić i czy ze znieczuleniem.

Marcel w dalszym ciągu główką do dołu, położna stwierdziła, że już nie powinien się przekręcać, ale to dobrze
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 18:25   #1347
forester
Zadomowienie

Cytat:
Aniołku ja to nawet nie siadam za kierownicę- bo mąż się boi że coś by się stało. Ale jakby była potrzeba że muszę to wtedy tak. A po za tym przy moim 158cm wzrostu to brzuszek przeszkadza a nogi za krótkie
u mnie wygląda to tak samo, też mam 158 cm, krótkie nogi i duży brzuch

Cytat:
Napisane przez souris5 Pokaż wiadomość
Też byłam dziś na wizycie i też mam podejrzenie zatrucia i też w piątek idę na dodatkowe badania. Jakie miałaś ciśnienie i od jakiego czasu Ci rosło?
współczuje bardzo podejrzenia zatrucia. dobrze kojarze, że jesteś z Poz? w jakim szpitalu planujesz rodzić?

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
na głodniaka to ja jem oczami w sklepie. Dobrze, ze u Ciebie ma kto to zjeść

Sweet_vintage piękna sesja

Wygraliśmy aukcje wózka, więc już wszystkie "grube" rzeczy mamy kupione
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 18:39   #1348
souris5
Raczkowanie

Sweet_vintage śliczne zdjęcia, wspaniale że macie udaną sesję

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
współczuje bardzo podejrzenia zatrucia. dobrze kojarze, że jesteś z Poz? w jakim szpitalu planujesz rodzić?
Będę rodzić w św. Rodzinie na pewno, chyba, że wydarzy się coś nieprzewidzianego to na Polnej. Ale mimo wszystko mam nadzieję, że nic się nie wydarzy i że tego zatrucia nie mam i nie będę miała. Czytałam o tym trochę i najczęściej się zdarza przy pierwszym dziecku i często jest genetyczne a niestety moja mama miała również zatrucie przy pierwszym więc póki co chociaż na dietę bez soli i z dużą ilością wypitej wody przechodzę.

I gratulacje udanego zakończenia kompletowania wyprawki !

Edytowane przez souris5
Czas edycji: 2013-11-20 o 18:58
Stary 2013-11-20, 18:50   #1349
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez souris5 Pokaż wiadomość
selena85 śliczne zdjęcia, wspaniale że macie udaną sesję

!
Kochana to sesja naszej Sweet_vintage
Ja jeszcze nie wstawiałam

_________________________ _____

Oglądam filmiki z płyty "Mamo Tato Co Ty Na To" i jestem zafascynowana - Oglądając te wszystkie rzeczy czuję się jak na solidnym wykładzie i pokazie w jakiejś profesjonalnej SR
Stary 2013-11-20, 18:59   #1350
souris5
Raczkowanie

Cytat:
Kochana to sesja naszej Sweet_vintage
Ja jeszcze nie wstawiałam

_________________________ _____

Oglądam filmiki z płyty "Mamo Tato Co Ty Na To" i jestem zafascynowana - Oglądając te wszystkie rzeczy czuję się jak na solidnym wykładzie i pokazie w jakiejś profesjonalnej SR

Wiem wiem, pomyliłam, dopiero po chwili zauważyłam ach to roztargnienie ciążowe!!!!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości