|
|
#151 |
|
jestę wieszczę
|
Dot.: Reakcja rodziców na seks
Ale jest różnica między piciem piwa, a upijaniem się, nie? A matka TŻ autorki nie chce, żeby oni się widywali, nie tylko u niej. To już paranoja.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#152 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
nie przerodziłoby się to w takie coś. ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
i przeczytaj wszystko bo się czepiłaś jednego lub dwóch postów i widać, że nie wiesz o co chodzi
|
||
|
|
|
|
#153 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
|
|
|
|
#154 |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Kto tak napisał? Że jeśli traktuję dom moich rodziców jak swój własny to równocześnie oznacza, że nie wyznaję żadnych granic i wszystko mi wolno? Bo może faktycznie przeoczyłam.
|
|
|
|
|
#155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiemy co dokładnie powiedziała matka chłopaka. znamy tylko pokrętną relację autorki,a z doświadczenia wiem,że ludzie wybielają swoją osobę często przekręcając fakty
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. |
|
|
|
|
|
#156 |
|
Raczkowanie
|
Słuchajcie, mam 20 lat - też nie mieszkam z dziewczyną w domu, też uprawiamy seks u mnie (czy jak są rodzice czy nie to nie ma znaczenia mamy spokój i nikt nie przyłazi) .. jeśli moja matka wyrzuciłaby za drzwi naszego domu moją kobietę, to w ciągu godziny byłbym spakowany i wychodził z chałupy ... rozumiem taką akcję w wieku lat 16-17 czy no już nawet 18 (ale to w przypadku rodziców dziewczyny) ... ale 22 letniemu facetowi zrobić aferę o to, że uprawia seks ze swoją dziewczyną w dodatku zabezpieczając się rozsądnie? WTF? nie przeszłoby ... no nie umiem sobie tego wyobrazić ... także autorko - porozmawiaj z facetem i poinformuj go, że w związku szczególnie w tak intymnych dla niego sprawach powinien zawsze trzymać Twoją stronę i zapytaj co to ma znaczyć, że mamusia wtrąca się w życie dorosłemu facetowi ( i w Twoje niejako też). Ja rozumiem, że mamusie szczególnie jedynaków mają takie problemy jak do synusia dobiera się inna kobieta i niejako go przejmuje pod swoją opiekę, bo znam to z autopsji ale szybko temperuję mamusiny temperament bo nie ma nic gorszego niż wystąpić przeciw swojej dziewczynie trzymając stronę mamusiną ( no chyba, że mamusia ma konkretny powód i stało się coś złego ze strony partnerki ). Sprawdzian z lojalności ...
|
|
|
|
|
#157 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a Shira Yuki unika odpowiedzi na moje pytanie, które padło już dwukrotnie w jej stronę
|
|
|
|
|
|
#158 |
|
Konto usunięte
|
Ogólnie uważam że rodzice twoje Tż ,nie mają prawa zabraniac wam współżycia w tym wieku ,to jest raczej oczywiste.
Tym bardziej że jesteście rozstądni i się zabezpieczacie ,więc też zbytnio nie rozumiem najazdu na twojego faceta i tej całej afery . W końcu nie jesteście już dziecimi . Ale nie zgodzę się z jednym , nie wyobrażam sobie uprawiac sex w swoim domu, gdy przeszkadza to moim rodzicom. Sama sytuacja byłaby dosc krępująca i dla mnie i dla nich , nikt nie czułby się swobodnie ,a już nie wspominając że czasami można wiele usłyszczec za ściany. Jeżeli nie mieszka się samemu ,to trzeba brac pod uwagę zdanie innych domowników. A nie to zlac i robic co się żywnie komu podoba. |
|
|
|
|
#159 |
|
Konto usunięte
|
[1=54ce3fbc88f185a30110098 9ca5a9ee48614e14d_61d6310 24e2fc;43797599]
Ale nie zgodzę się z jednym , nie wyobrażam sobie uprawiac sex w swoim domu, gdy przeszkadza to moim rodzicom. Sama sytuacja byłaby dosc krępująca i dla mnie i dla nich , nikt nie czułby się swobodnie ,a już nie wspominając że czasami można wiele usłyszczec za ściany.[/QUOTE] tak w ramach przypomnienia pierwszego postu. |
|
|
|
|
#160 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ktos pisal, ze nie wiadomo jaka bylaby reakcja ojca, ja mysle, ze wiadomo jaka by byla, skoro ojciec nawet nie zostal o tym do tej pory poinformowany. Z tego wnioskuje, ze nie mowia, bo boja sie reakcji ojca i mama zalatwia to w duzo delikatniejszy sposob, niz zalawilby to ojciec. Gdyby chlopak autorki postu spodziewal sie poparcia ze stony ojca, to by napewno ojca poinformowal o tej sytuacji. Alimenty do 26 lat nie wiecej, jezeli chodzi o spadek watpie, zeby tak latwo bylo, go podwazyc, ale wydziedziczone dziecko ma zawsze prawo do tzw. zachowku, czyli zawsze cos w sadzie wysadzi. Ale watpie, zeby sprawa zaszla, az tak daleko, moim zdaniem mama po pewnym czasie ochlonie i nawet wbrew wlasnym pogladom zaakceptuje, jak to matka, a ojcu chlopaka nic nikt nie powie. Tym bardziej, ze to juz 22 latki, a wiec dawno nie dzieci. Nasi rodzice w takim wieku byli juz z reguly po slubie, a nawet czesto juz dzieci mieli. Czesciej zdarzaly sie tez w tamtych czasach malzenstwa na studiach i pary z dziecmi w akademiku. Teraz ludzie zenia sie pozniej, pozniej maja dzieci, chodza razem dlugie lata, tak dlugo, ze czasem zwiazek rozpada sie z przechodzenia, a slub jest przewaznie zawsze odkladany na po studiach, a wiec normalne, ze wiecej jest seksu przedmalzenskiego, z tym, ze antykoncepcja jest aktulnie na duzo lepszym poziomie, wiec wpadek, jest bardzo malo. Co do sprzatania szuflady, pewnie niejedna matka 22 latkowi sprzata. Co do szukania czegos w tej szufladzie, niekoniecznie oznacza to grzebanie w poszukiwaniu czegos, bo mogla w niej szukac np. dlugopis, itp., akurat mi dlugopis przyszedl na mysl bo ja czesto dlugopisu w szufladzie przy biurku corki szukam.
Marseille 2014 http://www.youtube.com/watch?v=fNdpsOBWbc8# Marseille Capitale Européenne du Sport 2017 https://www.youtube.com/watch?v=ZFhJPOJDLPA Gipsy K http://www.youtube.com/watch?v=xUZpoogW_40 Cantique gitan http://www.youtube.com/watch?v=bPwHF_9hE8U |
|
|
|
|
|
#161 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale okres buntu mi się skończył i zaczęłyśmy rozmawiać. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#162 |
|
Zadomowienie
|
Zaoptruje sie we wlasne dlugopisy, ale mlodsze dzieciaki ciagle mi je zabieraja i wypisuja, lub gubia, wiec brak ich co jakis czas, a w szufladach biurek 2 starszych corek, jest zawsze zapas dlugopisow na caly rok, wiec w kazdym momencie tam dlugopis znajde. Czy pojscie po dlugopis do biurka 13 latki, jest wielkim nietaktem? Poza tym moja corka jest bardzo dobrze wychowana, wiec nie boje sie znalezc w biurku 13 latki gumek.
Coz byl okres buntu, a potem mama rad nie rad pogodzila sie ze wszystkim i juz tylko z toba rozmawiala. ![]() Reakcja ojca bylaby pewnie mniej delikatna, no moze nie mniej delikatna, ale napewno nie lepsza, skoro do tej pory boja sie powiedziec i matka ukrywa przed ojcem, a syn tez nie leci z nowina, wiec z tego wnioskuje, ze poparcia ojca i utemperowania matki przez ojca sie nie spodziewa.
Marseille 2014 http://www.youtube.com/watch?v=fNdpsOBWbc8# Marseille Capitale Européenne du Sport 2017 https://www.youtube.com/watch?v=ZFhJPOJDLPA Gipsy K http://www.youtube.com/watch?v=xUZpoogW_40 Cantique gitan http://www.youtube.com/watch?v=bPwHF_9hE8U Edytowane przez Lazurowewybrzeze Czas edycji: 2013-11-20 o 09:28 |
|
|
|
|
#163 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Otóż może po prostu rodzice nie wiedzieli o tym, że ich DOROSŁY syn prowadzi życie seksualne, ponieważ najzwyczajniej w świecie, nie ma obowiązku będąc dorosłym, rozprawiać na ten osobisty temat z rodzicami. Jak niby ojciec miałby zareagować ? Przełożyć przez kolano dorosłego syna i przetrzepać mu tyłek ? Po co on ma z tym iść do ojca, co miałby powiedzieć ? 'tato powiedz mamie, że gumki i seks to nie koniec świata ?' Dorosły to facet to wie, że babski foch najlepiej po prostu przeczekać. Po co ma w tę żenadę jeszcze wciągać ojca ? ![]() A pewnie ojciec jak to facet - nie wnikał, bo po co ma się pierdołami zajmować. Pewnie się domyślał, że jego dorosły syn ze swoją stałą dziewczyną nie skupiają się tylko na trzymaniu za rączkę. A że mamusia histeryczka, to wiesz - tobie chyba nie trzeba tego tłumaczyć, wiesz jak emocjonalnie reagują kobiety i się przecież od tego odcinasz. Ty z ojcem i matką omawiałaś swoje życie seksualne mając 22 lata ? No to świetnie, nie każdy jest takim ekshibicjonistą i przyjmij to do wiadomości. Wątek kuriozum tak swoją drogą ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
Edytowane przez Catjusza Czas edycji: 2013-11-20 o 10:18 |
|||
|
|
|
|
#164 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
|
#165 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#166 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No i tu zaczynają się schody bo... Ze strony moich rodziców była na to pełna akceptacja, sami kiedyś zostali młodymi rodzicami, przez co wzięli ślub, nie mieli wpojonego twierdzenia przez swoich rodziców, że seks przedmałżeński to zło. Rodzice mojego TŻ poznali się w wieku 20 lat, w wieku 21 wzięli ślub. Seks był po ślubie, jestem tego pewna, z resztą tak mi TŻ powiedział. Po roku przyszedł na świat On. Jedynak, ukochany synuś mamusi, jak to często bywa. No i mamusia (mówię o sytuacji, gdy mój partner zostawał u mnie przez te 2 tygodnie pod nieobecność rodziców) przez 2 tyg. jak przyjeżdżał do domu ode mnie była bardzo obrażona... A później nie odzywała się do niego przez jakiś miesiąc. Partner ignorował to, bo zna mamusię dobrze i wie, że jej przekonań nie zmieni. Obydwoje jesteśmy "nowoczesnymi" ludźmi, śmiejemy się z seksu po ślubie (nie uważamy tego za konieczność, są oczywiście ludzie, którzy z tym czekają i w żadnym wypadku nie mamy nic do nich. Nabijamy się tylko z tego, że pozbawiają się wielkiej przyjemności ), uprawiamy go praktycznie od początku znajomości (nie czekaliśmy jakiegoś czasu aby "lepiej się poznać", robliśmy to, na co mieliśmy ochotę bez zbędnych "udawanek niedostępnych" i "żeby nie pomyślał, że jestem łatwa").Musisz pamiętać, że przekonań teściowej nie zmienisz... Wiem, że są one wkurzające, starodawne, niezgodne z Twoimi. Przede wszystkim niech wyjdzie Ci pomysł z głowy, żeby jej to wytłumaczyć - ona i tak będzie mówiła swoje i po prostu "nie przegadasz", więc nie ma to jakiegokolwiek sensu. Na pewno rozwiązaniem nie będzie rozstanie z chłopakiem - bo co? Bo mamusia zabroniła? No proszę... Ale skoro zabroniła Ci wizyt w domu partnera - jakby nie było - JEJ domu, to nie przychodź do niego w ogóle. Spotykajcie się u Ciebie lub gdzie indziej. Ważne w tej sprawie jest relacja syn-matka. Jeśli Twój partner jest maminsynkiem i słucha mamusi, która jest dla niego ideałem i wzorem do naśladowania to daj sobie spokój... Bo wcześniej czy później teściowa wejdzie Ci na głowę i w Wasze życie. Ale jeśli Twój partner ma swój rozum, trzyma się swojego zdania, potrafi powiedzieć mamie co myśli - nie masz się o co martwić. Jeśli sytuacja sama się nie rozwiąże - tzn. mamusia będzie dalej obrażona na Twojego partnera, robiła mu awantury za każdym razem gdy TŻ będzie wychodził na spotkanie z Tobą, za to, że się nadal spotykacie mimo jej bzdurnego zakazu, nie przemyśli sobie swojego zachowania, nawet nie chodzi o to, żeby Cię przeprosiła ale żeby wpoiła sobie to, że to Wasze życie i każdy ma swoje poglądy i nie muszą one być zgodnie z jej poglądami (choć na to raczej nie licz ) - najlepszym rozwiązaniem będzie wyprowadzka partnera z domu rodzinnego. Możecie zamieszkać razem, wynająć jakieś tanie mieszkanie, lub on sam znaleźć coś swojego, lub wprowadzić się tymczasowo np. do babci, lub kumpla. Będzie to dobre i dla niego i dla Ciebie i dla całej jakby nie było chorej sytuacji - i jestem pewna, że skłoni to teściową do przemyśleń - że może lepiej Was przeprosić, dać błogosławieństwo na wspólne życie i odkładać pieniądze na wesele i wnuki
|
|
|
|
|
|
#167 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nikt u mnie niczego nie przeczekiwał, jako dorosła wiele godzin przegadałam z rodzicielką, niejedno piwo razem wypiłyśmy, świetnie się dogadujemy, rozumiem, że możesz zazdrościć, ale nie musisz od razu tak docinać z tą 'smutną prawdą'. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#168 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() a niestety picie piwa z mamą jeszcze nie świadczy o wspaniałych relacjach
|
|
|
|
|
|
#169 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do pogrubionego -
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
|
|
|
|
|
|
#171 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#172 |
|
Zakorzenienie
|
Bo z częścią "starych" to już tak jest
i nie ma co się przejmować. Obrażają się, ględzą głupoty, czasem im przechodzi, a czasem nie - albo się kochacie odpowiedzialnie, biorąc życie we własne ręce, albo szlag trafi związek.Moja matka zaczęła mnie uświadamiać czym jest prezerwatywa i "są też inne metody" jak miałam... 23 lata? Chyba tak. Miała refleks ![]() Poza tym, mimo że wpadła z ojcem, jak miała chyba 24 lata mnie ględziła "co ludzie powiedzą, bez ślubu chcecie mieszkać". Takie podwójne standardy. Z rodziną Tż-ta nie mieliśmy najmniejszych problemów, wręcz mnie zachęcano bym przyjeżdżała, spała, zamieszkała hulaj dusza.Edit: tam nie "ze" tylko "z"
Edytowane przez BajaderkowaBaba Czas edycji: 2013-11-20 o 16:55 |
|
|
|
|
#173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoją drogą cieszę się, że nie mam takich problemów z "teściową" co autorka. Pamiętam jak Tż nocował u mnie pierwszy raz i jego mama powiedziała "tylko nie nabrój"
|
|
|
|
|
|
#174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obym ja taka nie była
|
|
|
|
|
|
#175 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#176 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#178 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A to tylko 6 lat różnicy
|
|
|
#179 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poprosiłam nawet Tż, by mnie w takiej sytuacji walnął czymś twardym w łeb Dla oprzytomnienia.Znam rodziców, którzy nie walą takimi smętami. Naprawdę znam, ale to nieliczni. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.

JAK można postrzegać swoją rolę w domu rodzinnym jako rolę gościa, a sam dom jako budynek pod kątem własności?! Przecież to chore! Kurcze, jak się cieszę że moi rodzice mnie kochają.

A to tylko 6 lat różnicy