|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wątek siódmy już nam leci, nie budzimy naszych dzieci :) Mamy IX-X 2012
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie daję dzieciom,dałam raz troszkę bigosu to pierdziały całą noc![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#752 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
królik tak samo, dziadek specialnie dla niej domowe załatwiał a ta nie bedzie. moi rodzice pozniej z niego paszczet zrobili![]() my sobie dajemy tez prezenty na mikolaja, tym bardziej ze tz ma w tym dniu imieniny wiec podwójnie musze myśleć. nie mam pojecia co, na mikołaja tak skormnie mysle o czapce jakiejs fajnej bo nie moge patrzec na te co ma na gwiazdkę nie wiem jeszcze....dziweczyny u nas maly sukces Giulai zjadła pół miseczki rosołu, wiec ciesze sie bo jak na nia to juz sporo. jutro zrobie jej na tym rosolu pomidorowej
|
|||
|
|
|
#753 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja też uważam, że tylko wyprowadzka nas uratuje, ale póki co to jeszcze trochę muszę się pomęczyć... dopiero szukamy działki, potem budowa.... trochę to trwa a wynajem dla mojego męża nie wchodzi w grę, bo strata kasy... no i potem się zaczyna, że mam iść do pracy w ten skuteczny sposób on mnie ucisza ciężki temat mówię wam...---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Cytat:
super! małymi kroczkami na pewno pójdziecie do przodu
|
||||
|
|
|
#754 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny kurcze Otylka od kilku dni zaczęła mi chodzić na paluszkach Nie wiem czy mam się tym martwić? Do ortopedy mamy na 14 grudnia Edytowane przez monarika Czas edycji: 2013-11-20 o 16:44 |
|||
|
|
|
#755 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze tak się zabieram za te planowanie obiadów,że jeszcze tego nie zrobiłam
dzisiaj musze koniecznie .Dzisiaj na obiad miałam kopytka i sos z karkówki ![]() zazwyczaj robie grzybowy ale dziś mi się nie chciało. A jutro to już nie wiem ![]() Kasiam super,że rosołek smakował malutkimi kroczkami może będzie poprawa ![]() co do mikołajek to my zazwyczaj sobie nic nie kupujemy,to zależy ![]() Bagheera przykro,że u Was tak sie dzieje ![]() nie wiem co doradzić skoro mąż sie upiera przy swoim. Ja pomidorówkę gotuje na warzywach zazwyczaj albo robie z rosołu. Fabiś śpi już drugą godzinke,późno dziś na drzemke poszedł to będzie wieczorem buszowanie
|
|
|
|
#756 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Monarika a nie ma za małych butków? Jeśli to trwa od kilku dni to spokojnie. Bagheera kurcze jedyne co można doradzić to wyprowadzka U nas dzisiaj na obiad krupnik. Zjadł aż Mu się uszy strzesły
|
#757 |
|
Zakorzenienie
|
Tamlin wywar z mięsa za bardzo zakwasza układ pokarmowy.
Dlatego najlepiej najpierw obgotować dobrze mięso i dopiero potem gotować na nim wywar. |
|
|
|
#758 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takich nie miałam, ale chyba je widziałam w tym naszym lidlu ![]() Cytat:
![]() napisane paluchem na szybce
|
||
|
|
|
#759 |
|
Wtajemniczenie
|
Zrobiłam zapas pieluch w Kauflandzie
![]() Ja mojemu M. kupuję na Mikołajki bokserki jakieś śmieszne, a na gwiazdkę czapkę North Face. |
|
|
|
#760 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mojemu koszulę flanelową w kratę, bo sobie zażyczył
![]() A na mikołaja nie wiem... A co Wy byście chciały albo co dostaniecie pod choinkę? Może założymy na klubie wątek prezentowy, co komu kupujemy? Ja już mam prawie wszystkie! |
|
|
|
#761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajne są, cieniutkie, tyle że 4-ki są już za małe, a 5-ki za drogo wychodzą. Portfel, cienie, bazę pod cienie, pędzelek do cieni i sweter dostanę
|
|
|
|
|
#762 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lewek, podpytam Cię o aparaty fotograficzne. planujemy z sis kupić rodzicom na kilka okazji jakiś aparat taki prosty w obsłudze ale robiący dobre zdjecia. może z opcją kamery. jakiś kompaktowy. Możesz coś polecić? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ech.. i dziś też nie zaszczepiłam Zuzi. pojechałam (matko, jakie w nocy miałam koszmary w tym temacie...)do przychodni a pediatra stwierdziła, że mała ma delikatną chrypkę i leciusienko zaczerwienione gardełko więc za tydzień...
Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2013-11-20 o 20:04 |
|||
|
|
|
#763 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiam
jest sukcesMąż był u lekarza ma zapalenie gardła,krtani i tchawicy.
|
#764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#765 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja w prezencie robię sobie tatuaż,jakiś ciuch może wpadnie,nie mam jakiś większych potrzeb.
![]() Mężowi kupię jakąś bluzę sportową bo wiem że chciał. ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
![]() Na razie jest na okresie wypowiedzenia do końca roku ale do pracy już nie chodzi,nasz sąsiad pracuje w urzędzie miasta w dziale dofinansowań z Unii i mówił żeby poczekał do stycznia jak będą nowe projekty to od razu mu da cynk i pomoże w biznesplanie. Jeśli to nie wyjdzie to będzie szukał pracy gdzieś na etat,on jest taki pracuś że zawsze sobie coś znajdzie.
|
|
#766 |
|
Zakorzenienie
|
TŻ dostanie nową książke Marka Krajewskiego i to na razie jedyny pomysł
|
#767 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to jest pomysł!!!! ja sobie ostatnio kupilam to bedziemy miec oboje![]() ja bym chciała porządne rękawiczki, kaszmirowy sweter , rozświetlacz. ![]() jestem za takim wątkiem, na pewno sie nam przyda nie tylko na swieta czy mikolaja ale na inne okazje do podpatrzenia
|
|
|
|
|
#768 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ma aparat Benq, są tanie, a ładne zdjęcia wychodzą, filmiki też można nagrywać. Szpital masz Cytat:
|
||
|
|
|
#769 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć kochane,
padam na pyszczek, próbowałam czytać ze zrozumieniem ale kiepsko mi idzie ![]() Z tego co pamiętam, Konczi - takie karty obrazkowe (moje pierwsze słowa) są w Rossku, nie we wszystkich ale w większości widziałam Kasiam trzymam kciuku za apetyt Giulii!! Agnus, próbowaliście porady specjalisty? Czasem to najlepsze wyjście! Bagheera współczuję przejść z rodzinką... musicie się wyprowadzić jak najprędzej! PS. Tamlin czy ja widzę 56 kg w Twojej docelowej wadze? Zwariowałaś kobito, 58 max! |
|
|
|
#770 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Miałam Was pytać skąd macie takie fajne uśmieszki ale zerknęłam na listę i znalazłam Ten jest słodki
|
||
|
|
|
#771 |
|
Zakorzenienie
|
58 to mus, 56 może będzie. Ja mam słońce 164cm więc taka waga jets dobra. Mniej nie, bo źle wówczas wyglądam.
|
|
|
|
#772 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Ja tak szybciutko dzisiaj. Jak mowa o Pampersach... jutro w Tesco jednodniowa promocja na pieluchy Pampers! 61 zł tylko nie wiem ile sztuk 4 czy 5, ale w ulotce na obrazku są 3-ki 132 sztuki, więc 5-tek pewnie będzie ok. 108, więc to chyba świetna okazja, prawda? Tamlin dziś zrobiłam Twoją zupę meksykańską. Pychota! Następnym razem wypróbuję żurek, bo też wydaje się prosty. Cytat:
Cytat:
![]() Zdrówka dla Zuzki i męża! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja sobie zażyczyłam UWAGA kompletu blach.
ANTOŚ 28.10.2012 Edytowane przez Dearlie Czas edycji: 2013-11-20 o 21:20 |
||||
|
|
|
#773 |
|
Wtajemniczenie
|
O tak, koszule to i ja kupię! Dzieki Gda
i jeszcze wizytownik dokupię i ładny długopis ![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Marta,meble czyszczę scierkami z mikrofibry Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2013-11-20 o 21:51 |
|
|
|
#774 |
|
Zakorzenienie
|
Marta też mam meble wenge, czyszczę chusteczkami do tyłka Matina
Najlepiej się spisują Huggiesy zielone ![]() Dearlie cieszę się że zupka smakowała
|
|
|
|
#775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki ![]() Matko moje dziecie stara sie zasnąć już 15 minut, a mnie tak sie okropnie na porcelane chce, że zaraz chyba umre, a iść nie można bo jak ten nieśpioch usłyszy, że wstaje z łóżka to mi awanture zrobi i bedzie zasypiał kolejne 15min jak nie więcej ![]() napisane paluchem na szybce
|
|
|
|
|
#776 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dostane komplet bielizny od M., bo w moim przypadku to wydatek rzedu 200 zl minimum, na moje cycki nie kupie nic w normalnym sklepie
. Poza tym ksiazki Inferno na pewno, moze cos Cobena lub Stevena Kinga.Tamlin ma racje, ja mam 165 wzrostu i jak wazylam 54-55 kg to byla bajka, taka laska ze mnie byla hahha, teraz waze 68 |
|
|
|
#777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Konczita Matina łóżeczko dziś jeszcze inaczej stoi
|
|
|
|
|
#778 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() My się kładziemy spać od 4 i cos nie idzie Wysłane z Xperia Arc za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tymi chusteczkami jeszcze buty czyszczę - zamiast pastyCześć laski, ja na moment, bo zaraz się idę malować, a póki co jeszcze kawę siorpię... w pracy mam taki młyn, że głowa mała dopiero dzisiaj mam wolne popołudnie, bo tak to jak lekcje kończę o 14.20, jadę po Kubusia do przedszkola, wracam do domu na kilka minut i jadę spowrotem do pracy - w pon była znowu rada, we wtorek miałam konkurs i potem sprawdzanie go, wczoraj zebrania z rodzicami - wróciłam przed 20.00, a zebranie o 16ej w przyszłym tyg. też zabieganie będzie bo i rada kolejna i andrzejki w szkole i u Kubusia w przedszkolu...niech się ten miesiąc już skończy mam jeszcze 2 dni opieki i czekam na grudzień bo chcę sobie je zaplanować - koniecznie na środy bo wtedy mam najwięcej lekcji i same najgorsze, wezmę sobie 2 środy i zostanie mi tylko jedna w grudniu, bo potem przerwa świątecznaTak na szybko - mała już zdrowa, jeszcze katar trochę ma - ale to 3 tyg u niej trwa jak nic, więc nie leczę go nawet, kaszlu już nie ma, kubuś póki co zdrowy tfu tfu tfu Małej od poniedziałku właściwie nie widuje, bo jak wpadam do domu to ona idzie spać, wstaje jak znowu do szkoły wychodzę, a jak wracam wieczorem to już śpi potem nadrobię co u was, jak będą spać po południu i się odniosę - promise
|
|
#780 |
|
Zakorzenienie
|
ja na szybciutko .. dzisiaj wolne więc Dusia wyczuła że mam cały dzień w domu i wstała o 5:50 więc szybko nocnik i posiedzenie ... śniadanko i teraz książeczki ogląda ...Co do wywaru to jeżeli obgotowujemy mięso i później na nim gotujemy to jest to gotowane mięso a nie wywar, jeżeli chcemy mięsny wywar to mięsko zalewamy zimną wodą i gotujemy ... Ale oczywiście każdy jak lubi gotuję Nam nic po zupkach na mięsku nie jest Kasia super że zupka zjedzona, u nas rosołek zawsze jest pycha i krupniczek i ogórkowa i pomidorowa też prezenty ... oj z tym mam problem jak co roku ![]() mąż pewnie jakiś sweterek dostanie ... ja chcę dużo w tym roku mam całą listę ... Monia trzymam kciuki by powiodło się przestawienie łóżeczka i by Mati zasnął na całą noc ... u nas wczoraj o 18:10 zasnęła dzisiaj przed 6 wstała bez pobudki ... Dzisiaj w Kauflandzie mikołaje ... takie na balkon jak ktoś potrzebuje to głoszę że są coś jeszcze chciałam i zapomniałam .. bo jak mi cytowanie nie działa to później tak mam ![]() ---------- Dopisano o 06:48 ---------- Poprzedni post napisano o 06:47 ---------- właśnie ... też muszę zaplanować te 2 dni opieki ...
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.

najgorsze jest to, że to nie są jakieś błahe sprawy między nami tylko kłócimy się o jego rodzinę.... tak się pokłóciliśmy, że nawet w złości zaczęliśmy mówić o rozstaniu....
Nie daję dzieciom,dałam raz troszkę bigosu to pierdziały całą noc

za ząbek
w ten skuteczny sposób on mnie ucisza