|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wątek siódmy już nam leci, nie budzimy naszych dzieci :) Mamy IX-X 2012
Cytat:
Jak ja miałam ospe w wieku 12 lat to dwa tygodnie później dostał mój brat, a po kolejnych dwóch tygodniach miała moja teraźniejsza bratowa a pamiętam to jakby to było wczoraj ![]() napisane paluchem na szybce ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Cytat:
![]() U nas też nie ma idealnie, ale jakoś któryś z nas zawsze ręke do zgody wyciągnie i jest ok... Może i u Was to przejściowa burza. No i zdrówka dla małej napisane paluchem na szybce
|
||
|
|
|
#662 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może faktycznie spróbuj dłużej przetrzymać, Kinga ma coraz dłuższe przerwy między jedzeniem, teraz właściwie je już tylko 3 porządne posiłki dziennie. O 9 śniadanike, o 14 obiad, o 19 kolację. Poza tym o 6 pije mleko z piersi i ok. 16-17 sok przecierowy lub jakiś kawałek owocu. |
|
|
|
|
#663 |
|
Wtajemniczenie
|
o kurde, to żeście mnie pocieszyły z tą ospą
![]() no nic, to przełożę szczepienie, nie ma co ryzykować! a właśnie, ostatnio robiłam małemu takie fajne kluseczki na podwieczorek z owocami - my mieliśmy truskawki: trochę serka waniliowego, trochę mąki i żółtko jajka. Ciasto nie za gęste, nie za rzadkie i łyżką kładę na wrzątek, jak wypłyną to jeszcze chwilę gotuję i wyławiam! podaję z truskawkami - pyszne, nawet ja mu podjadłam ![]() |
|
|
|
#664 |
|
Zadomowienie
|
Widziałyście? http://dzieci.pl/kat,1033939,title,D...uticaid=611b19
|
#665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
napisane paluchem na szybce
|
|
|
|
|
#666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#668 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, któe używają dady - na szybko donoszę że od czwartku w promocji pieluchy w edycji świątecznej http://gazetki.biedronka.pl/g230,wie...9Awi%C4%99ta/6
|
|
#669 |
|
Zakorzenienie
|
tamlin donosze że zupa pycha
|
|
|
|
#670 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
na 24 grudnia aniołk pod choinką zostawia. zrobiłam listę prezentów dla Zuzi: lala, wózek dla lali, sanki drewniane, klocki duplo, zestaw garnuszków, kredki bambino w twardej oprawie, arka noego dumel i komplet pościeli. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wczoraj pochłonęłam kg frytek, a dziś już 2 paczkę prażynek.... aj...
Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2013-11-19 o 19:54 |
|||||||
|
|
|
#671 |
|
Zakorzenienie
|
Maggie super że napisałaś o tych pieluchach
|
#672 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Może jak lubisz pichcić to puszka ciasteczek od córuni? ![]() [QUOTE=gda;43786454 A co do Mikołaja - to przebierać się w sumie nie będę, bo to aniołek przychodzi. Zawsze biegaliśmy na górę, był dzwonek do drzwi i nagle prezenty pod choinką. No ale pojawia się problem, że my z mężem jesteśmy niewierzący. Czyli nie wierzymy za bardzo w aniołki Jak to pogodzić? [/QUOTE]Zawsze możecie stworzyc własną tradycję ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Z tą ospąto niestety ale raczej będzie Franki miał ![]() Katiaska jak po dentyście żyjesz????Ja tak
|
||||
|
|
|
#673 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mnie rozwaliło, że pisali że poród odbył się przez cc. No ciekawe, czy było inne wyjście. Cieszę się |
||
|
|
|
#674 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc kochane
Rano idę z Zuzią do lekarza bo wydaje mi się że nic jej nie przechodzi po tych lekach.
|
#675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Rosół to ja też gotuje na miesku i warzywach,nie na kostkach ![]() Konczi super prezenty ![]() Coś ja jeszcze chciałam...no i nie pamiętam Wysłane z Xperia Arc za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#676 |
|
Zakorzenienie
|
Maggie dziękuje za informacje o pieluchach bo jakos mi umkneła
U nas 6 codzi mikołaj a pod choinką zostawia prezebty Aniołek. Niby wiem co na prezent dla Jasia ale mam 100 pomysłow na minutę.
|
#677 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziękuje kochana, faktycznie spróbuje napisac do nich, może dadza jakas rade z Giulia i słodkim jest taki problem , że ona nie może masła, mleka, a w wiekowości słodkości jest
|
|
|
|
|
#678 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ula jak Oliwka i jej oczko? Powiedzcie jak długo usypiacie swoje dzieci?mój Kuba to często wierci się po całym łóżku i nie może znaleźć wygodnej pozycji i trwa to np.dziś 40min.,potem przenoszę go do jego łóżeczka
|
|
#679 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() przy czym wczoraj chciało mi się jeszcze bawić, bo on zwyczajnie wyspał się za dnia ale dzisiaj byłam padnięta i marzyłam tylko o prysznicu i ciepłej kołderce.....ale zazwyczaj to ok. 20-30 min już jestem po kąpieli także dobranoc |
|
|
|
|
#680 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
No niestety mają kilka podejrzanych substancji, ale może warto spróbować na początek, aby przekonać ją do czegoś innego niż mleko.
|
|
#681 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() My już w domku od razu jak wróciliśmy pojechałam do dentysty i spędziłam tam 3 godziny ale się nasiedziałam ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
my mamy zwierzątka i mała zawsze przynosi i ja jej pokazuje a ona mówi jakie odgłosy wydają A i można go kupić w rossmannie Cytat:
Jeden dzień może zje niewiele ale na drugi dzień powinna już wiedzieć, że jak nie zje o 8 kaszki to następny posiłęk będzie o 11 ![]() Giulia wie, że jak nie zje zupki to dostanie mleko i wydaje mi się że musisz jej pokazać, ze niestety ale trzeba jeść też coś innego niż mleko ![]() Ja bym tak zrobiła, a Ty zrobisz jak uważasz Cytat:
Cytat:
powodzenia i jeżeli jest na prawdę tak źle jak piszesz, to życzę Ci abyś miała odwagę to skończyć, bo po co męczyć i siebie i dziecko i zdrówka dla Małej Cytat:
w 27 tyg 1400 g?? Cytat:
ale są tańsze więc musiałabyś przekalkulować co by Wam się bardziej opłaciło My pampków używamy na noc a w dzień mamy dady W dzień w sumie ni się nie zdarzyło żeby przeciekły ale w nocy to czasami była tragedia ![]() A co do usypiania to Otylka w ogóle ma teraz jakieś perturbacje z zasypianiem jeszcze kilka dni temu miała w dzień jedną drzemkę i na wieczór padała jak mucha, a teraz ma jedną drzemkę ale dużo później zasypia (wcześniej zasypiałą o 10 i wstawała po 12, a teraz zasypia o 12 i śpi prawie do 15) no i w związku z tym tłucze się wieczorem z godzinę albo i dłużej...Poza tym widać po niej że ledwo już się szamocze na tym łóżku ale nie, musi jeszcze wstać, porozglądać się, połazić...widać, że walczy ze snem
Edytowane przez monarika Czas edycji: 2013-11-19 o 22:52 |
|||||||||
|
|
|
#682 |
|
Zadomowienie
|
Rozczuliłam się
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-sw...my,372530.html Czyli z zasypianiem tak bywa...nie mam najgorzej ![]() Dobranoc
|
#683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zuzanka często woła "sii" więc dużo spraw załatwia już na nocniku. Kupki w 80%
|
|
|
#684 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzięki za opinię.Matko musze nocnik w końcu kupić. Brawa dla Zuzanki
|
|
#685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My dopiero na wiosnę planujemy zacząc naukę korzystania z nocnika, teraz za dużo rozbierania
|
|
|
|
|
#686 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli chodzi o nocnik, to u nas Antek sobie rewelacyjnie radzi... z nazywaniem go.
Jak się pytam co to, to odpowiada "si si". Jednak to prawdziwe si si, to może tylko z 3 razy mu się udało zrobić i 2 razy była kupka na nocnik, ale to był raczej czysty przypadek. My póki co sadzamy na nocnik może 1-2 razy w tygodniu w celu oswajania, a na właściwą naukę przyjdzie jeszcze czas.
|
#687 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zdolniacha z Zuzi Otylka też, jak jej zapytać co to jest, albo co się robi na nocniczku mówi "sii" ale to jak narazie tyle
|
|
|
|
|
#688 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Jejku jak już późno
![]() Cytat:
![]() i zazwyczaj na mikołajki dostaje się po prostu słodycze. Antek dostanie drobne duplo z biedronki (Quad farmera, czy jakoś tak ), a pod choinkę póki, co na bank misia. W zeszłym roku dostał Czesia z akcji "Kup Misia" i teraz czas na tegorocznego. Chcę wprowadzić taką tradycję, że co roku Miś będzie ![]() Cytat:
a przebierać się przecież nikt nie musi. ![]() tak w związku z tematem, mam obraz mojej kuzynki, która na jednej Wigilii tak się przestraszyła Mikołaja, wylądowała pod stołem z ścierką na głowie. No i w zeszłym roku z siostrą zobaczyłyśmy na zdjęciu tego Mikołaja - sama bym się teraz bała Cytat:
co do kaszek, Antek nie akceptuje wcale, na śniadanie rządzą parówki niestety a rosół podawałaś Małej?? u nas to jest hitCytat:
trzymaj się Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ula, to chyba Monarika miała dentystę a jak z Oliwką, lepiej już??
|
|
#689 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dearlie zmotywowalas mnie do nauki samodzielnego zasypiania .Teraz powiedz jak się do tego zabrac .Ostatnio Wam pisałam,że Fabis raz usnal sam po 40 min w lozeczku no i to byl tylko raz a tak to na rękach .Fabi wstał na mleko,zjadł i teraz usypia. Ciekawe czy jeszcze pospi ![]() Wysłane z Xperia Arc za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 05:49 ---------- Poprzedni post napisano o 05:46 ---------- Kasiam co do jedzenia to zrobilabym tak jak któras z dziewczyn już pisała,że pory jedzenia są stale i jak nie zje jednego to może zje drugie za jakis czas My kupujemy Dada ale ostatnio coraz częściej przeciekaja, najczęściej w nocy. Na dzień są w miarę ok ale na noc u Nas już nie i będę musiała kupić pampersa. Wysłane z Xperia Arc za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 05:51 ---------- Poprzedni post napisano o 05:49 ---------- Fabian uwielbia ziemniaki z sosem albo zupę brokulowa,może to by zjadla? Wczoraj brokulowej zjadl dwie miseczki .A co do usypiania to po kąpieli zasypia na rękach w 15 minut ![]() Wysłane z Xperia Arc za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#690 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie Dada się dobrze sprawdza. My uzywamy właśnie na noc.
Jasiu usypia na naszym łóżku około 20 minut. Dearlie mozemy podać sobie rekę - Jasiu też doskonale wie do czego to słuzy, nawet ostatnio jak powiedziałam że mama musi iść siku to mi nocnik przyniósł.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:53.

a pamiętam to jakby to było wczoraj 

Czy raczej zostawi prezenty, jak u Konczi, na balkonie np?
Jak to pogodzić? 

dzięki Bogu, Franek nie złapał, bo już by mu chyba wyszło, prawda? Tamtemu wyszło w niedzielę...

Dziwię się, że ona jest wyspana...
coraz gorzej u nas z jedzeiem, nic tylko mleko i mleko. wczoraj zjadła moze ze 4 lyzeczki zupki swojej, kawałek banana i pol sloiczka owoców i kilka chrupek, dzis znowu tylko mleko, zjadla o 1o mleko, wrocilismy ze spaceru przed chwila i oferuje to zupke, to jakies warzywa to makaron i nic, wydziera sie i wywala jedzenie na podloge i musilam zrobic mleko. nie wiem juz co mam robic