Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7 - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-20, 19:02   #1351
milka-pilka
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Czy kupujecie dzieciom rajstopki?
Zawsze miałam mieszane uczucia co do rajstopek, wydaje mi się że niemowlętom w nich niewygodnie. Wiecznie jak widze dzieci w rajtkach to im się te rajtki osuwają, a wiem po sobie że szlag mnie trafia jak mi się rajstopy osuwają, dlatego zawsze kupuję dużo większe rozmiary I tak zastanawiałam się czy jest sens niemowlęciu rajstopki kupować, czy jednak lepiej półśpiochy.
Nie
Półśpiochy i ewentualnie spodenki + skarpetki.
Musze dokupić kilka sztuk półśpiochów, ale poczekam jeszcze na ostatnie duże USG (w okolicach 30 tyg.) - zapytam swoją doktor jak wielkiego mam się spodziewać potomka
Wydaje mi się, że dopiero ok. 6 m-ca życia to dziecko jest na tyle duże, że można jakoś fajniej je ubierać. Ja planuję w pierwszych miesiącach ubierać córkę jak najprościej.

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Dam znać, ide 3 grudnia

Ja dokupilam wkłady i jeden otulacz u polskiego taniego producenta, ale niestety jakosc nie jest ta sama Jskbys mała jakieś pytania to nie wahaj sie
Dziękuję Poczytam jeszcze trochę i potem wyślę do Ciebie PW
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 19:03   #1352
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Zawsze miałam mieszane uczucia co do rajstopek, wydaje mi się że niemowlętom w nich niewygodnie. Wiecznie jak widze dzieci w rajtkach to im się te rajtki osuwają, a wiem po sobie że szlag mnie trafia jak mi się rajstopy osuwają, dlatego zawsze kupuję dużo większe rozmiary I tak zastanawiałam się czy jest sens niemowlęciu rajstopki kupować, czy jednak lepiej półśpiochy.
Gdybym czekała na córeczkę, to pewnie bym kupiła, ale troszkę później - w 2-3 miesiącu. Dla chłopca nie widzę sensu, chyba, że na kolejną zimę pod spodenki.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 19:04   #1353
selena85
Wtajemniczenie

Ale jajca!

Tą ciemną linię, która biegnie normalni od pępka w dół to ja mam też nad pępkiem i dodatkowo mam wrażenie. że biegnie mi też w stronę cycek A myślałam ciągle, że to odciśnięty szef na skórze
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 19:11   #1354
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Ale jajca!

Tą ciemną linię, która biegnie normalni od pępka w dół to ja mam też nad pępkiem i dodatkowo mam wrażenie. że biegnie mi też w stronę cycek A myślałam ciągle, że to odciśnięty szef na skórze
Bo ta linia biegnie przez cały brzuch
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 19:11   #1355
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Ale jajca!

ja praktycznie od końcówki pierwszego trym. mam taką pod same cycki. a teraz robi się tylko coraz wyraźniejsza
Stary 2013-11-20, 19:12   #1356
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Ale jajca!

Ja tez mam nad pepkiem i to juz od daaawna.
Stary 2013-11-20, 19:13   #1357
vacuity
Rozeznanie

Hey Dziewczynki

Cały tydzień byłam na wsi u Teściowej, zakupiłam sobie nawet internet w telefonie by być na bieżąco, ale zasięg tam taki, że nic nie pisałam, podczytywałam Was tylko.

U mnie mija 28 tydzień i gdy czytam o Waszych nadchodzących porodach to robi mi się zimnoooooo. My dopiero startujemy z wyprawką - w sobotę jedziemy oglądać wózki, mam listę rzeczy na które trzeba zwrócić uwagę i listę potencjalnych wózkowych kandydatów, może uda się podjąć decyzję.
W przyszłym tygodniu wybieram się na krzywą cukrową (wydaje mi się że to późno, ale w świetle tego co piszecie o mierzeniu cukru myślę sobie, że przynajmniej jeszcze mam spokój - w razie czego), a na początku grudnia zamierzam kompletować szpitalną torbę.

Musimy też kupić pralkę i szwagier wczoraj mnie uświadomił, że zmieniły się przepisy i wszystkie tegoroczne pralki są już tak skonstruowane, że w razie awarii po okresie gwarancyjnym nie opłaca się wymieniać części, bo wszystko jest ze sobą tak połączone, że lepiej kupić nową pralkę (to w skrócie piszę, on to bardziej zawile - profesjonalnie tłumaczył). Muszę skonsultować z kimś te nowiny. Sugerował, że bardziej opłaca się kupić roczną pralkę ściągniętą z zachodu - nie myślałam wcześniej o kupnie używanej pralki, ale mamy znajomego który ściąga sprzęty z Holandii, może warto zobaczyć co ma? Tylko szybko, bo od grudnia mąż wraca na kurs, więc chcę go wykorzystać póki jest na miejscu

Oglądam Wasze wózki, łóżeczka, ubranka, brzuszki (Sweet Vintage, śliczne zdjęcia!) i wszystko mi się bardzo podoba i już chwilami nie mogę się doczekać mojej Zuzki... Tym bardziej, że bije mnie coraz mocniej, więc świadomość tego, że jesteśmy we dwie towarzyszy mi non stop

Rozumiem też co czujecie w związku z bólem spojenia, kręgosłupa, wszystkiego... Też chodzę jak kaczka i mam skurcze łydek (wiecie jaki jest patent na ten ból? Naciągnąć mocno nogę - wyprostować, zadrzeć palce stopy do góry i trzymać - boli niemiłosiernie, ale działa).

Dziś rano mąż pił kawę przed pracą, a ja próbowałam się przetoczyć z boku na bok. Śmiał się ze mnie niemiłosiernie, więc musiało to wyglądać komicznie. Stwierdziłam w końcu, że wyglądam pewnie jak ten wieloryb, którego znaleźli ostatnio na dnie Bałtyku i że różnię się od niego tylko tym, że jeszcze żyję

Mamy szpitalne, Mamy z podejrzeniem zatrucia, Mamy słodkie - przytulam Was i przesyłam pozytywne myśli

Iwantyou - całusy dla coraz większego Dominika

Perfuzja - zauważyłam że Twój synek ostatnio znowu jest Joachimem?

No, to się naprodukowałam, jak na jeden post to starczy
Stary 2013-11-20, 19:27   #1358
perfuzja
Zakorzenienie

vacuity no chyba cały czas jest Ale w sumie to nie jestesmy na 100 % pewni
Stary 2013-11-20, 19:34   #1359
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Witam was

sweet super fotki
Ja umieram, padam na przysłowiowy pysk! o 8:30 przyszła do mnie mama, bo okna wypada umyć i skoro tż pojechać, dom trza wysprzątać. Super, mama umyła mi okna poprasowałyśmy firanki, a ja jechałam z koksem z prasowaniem, kolejnymi praniami sprzątaniem całej kuchni, łazienki pokoi (a mam ich 4!) skończyłyśmy o 13. Szybko zjadłam obiad (kwaśnicę, po której cukier mimo golonka 81!!) pobiegłam na spotkanie, tam się trochę nalatałam z jedną Panią. Potem znów po rodziców i do sklepu i... padłam tak o 18 siadłam na tyłku.
I nie wstaję, o nie....

kupiłam te staniki do karmienia, wzięłam dwa 75e. zobaczymy jak dojdą.
Został mi do kupienia ręcznik do małego, pościel, może jakieś kaftaniki. gaziki, oliwka hipp (to też dla mnie na bebzola) no i to tyle... w sumie chyba. Kupie jeszcze dwa staniki do spania bezszwowe.

Torba spakowana (nie spakowałam tylko żelu pp pasty itp., bo wezmę jakieś końcówki tego co będziemy zużywać i tyle), ciuszki poprane, wózek gotowy. JA ZWARTA hahahah

Nasz dzieć w 32 tc był już główką na dół, kręgosłup z prawej strony. Lekarz mówił, że nie zmieni położenia (np. główką do góry). Ale może obracać się z prawej na lewą??
Stary 2013-11-20, 19:36   #1360
forester
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez souris5 Pokaż wiadomość
Sweet_vintage śliczne zdjęcia, wspaniale że macie udaną sesję

Będę rodzić w św. Rodzinie na pewno, chyba, że wydarzy się coś nieprzewidzianego to na Polnej. Ale mimo wszystko mam nadzieję, że nic się nie wydarzy i że tego zatrucia nie mam i nie będę miała. Czytałam o tym trochę i najczęściej się zdarza przy pierwszym dziecku i często jest genetyczne a niestety moja mama miała również zatrucie przy pierwszym więc póki co chociaż na dietę bez soli i z dużą ilością wypitej wody przechodzę.

I gratulacje udanego zakończenia kompletowania wyprawki !
a jeśli mogę zapytać, co Cię skłania ku rodzeniu w Św. Rodzinie? Masz z stamtąd lekarza? Ja planowałam i dalej planuje rodzić na Lutyckiej, ale ciągle rozważam inne opcje, tym bardziej, że moja lekarka nie jest powiązana z żadną instytucją.
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 19:39   #1361
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Iwontyou, cieszę się, że Dominik robi postępy, z każdym dniem coraz lepiej podziwiam Twoją wytrwałość. Fajnie, że nam piszesz o tym co się u was dzieje. Twoja postawa uświadamia mi, że miłość do dziecka jest ogromna i czuje się ją jeszcze bardziej po porodzie.

Aaaaaaaa Borys tak mnie naciska na dół, że boję się wstać..

Trzymam kciuki za mamy z zatruciem na wątku ma być słodko pierdząca. My (słodkie mamy) tej słodyczy mam za wiele :P
Stary 2013-11-20, 19:44   #1362
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez sweet_vintage Pokaż wiadomość
odebraliśmy zdjęcia z brzuszkowej sesji. Kilkoma sie Wam pochwale

Świetne zdjęcia! Wyglądasz pięknie.
Ładnie się prezentujecie razem z tż

Cytat:

Kurier przyniósł mi dzisiaj zakupiony na allegro zestaw 3 tomów książek o ciąży, rozwoju, porodzie, karmieniu piersią, pielęgnacjach malucha

Ja Zawitkowskiego bardzo lubię. Swego czasu oglądałam filmiki na yt i podobało mi się to co przedstawiał. A ten jego głos!! Uwielbiam!

Cytat:
Nie

Ale dla większego dziecka po domu czy pod spodnie jak zimno to tak.
Zresztą Eryk później non stop skarpety ściągał,więc rajstopki były wygodne. Dla Kacperka pewnie dopiero na jesień zacznę używać.

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
na głodniaka to ja jem oczami w sklepie. Dobrze, ze u Ciebie ma kto to zjeść

Wygraliśmy aukcje wózka, więc już wszystkie "grube" rzeczy mamy kupione

No tak,u mnie ze znikaniem zawartości lodówki problemów nie ma
Ale nie lubię tak upychać,że trzeba było tu przełożyć,tam przesunąć,żeby wszystko pomieścić... a za chwilę okazuje się,że trzeba coś sięgnąć co upchałam na koniec

Super! Pokaż jaki wózek będziecie mieć
Stary 2013-11-20, 19:45   #1363
sweet_vintage
Rozeznanie

Dziękuje za wszystkie komplementy bardzo mi miło. Wahalam sie nad sesja, ale ostatecznie zdecydowałam sie i jestem zadowolona z efektów

Co do wyboru szpitala do porodu, to pewnie ostatecznie zdecyduje po rozmowie z moja ginka. Idę w piątek wiec na dniach podejmę decyzje.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 19:46   #1364
selena85
Wtajemniczenie

Dokładnie.

Aaaa to ja nie wiedziałam, że ta ciemna linia biegnie przez cały brzuch <achaaa> Myślałam, że tylko pod pępkiem
Czyli normalka i wszystko ok
Stary 2013-11-20, 19:51   #1365
sweet_vintage
Rozeznanie

Ja ta linie mam tylko nad pępkiem, ale za to mnóstwo włosków wzdłuż niej mi wyrosło....

mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 19:55   #1366
perfuzja
Zakorzenienie

Kurcze, znowu brzuch mnie boli okresowo Ja tu chojrakuje, ze za chwile moge rodzic, ale jednak chciałabym przetrzymac do 18-19 grudnia
Stary 2013-11-20, 19:56   #1367
souris5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
a jeśli mogę zapytać, co Cię skłania ku rodzeniu w Św. Rodzinie? Masz z stamtąd lekarza? Ja planowałam i dalej planuje rodzić na Lutyckiej, ale ciągle rozważam inne opcje, tym bardziej, że moja lekarka nie jest powiązana z żadną instytucją.
Mam tam lekarza i znajomą położną i w ogóle znam dużo osób które tam rodziły i bardzo sobie chwalą opiekę. Lutycką mam z 1 opinii, to też nic złego mi nie mówiła znajoma.
souris5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 20:08   #1368
vacuity
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
kupiłam te staniki do karmienia, wzięłam dwa 75e. zobaczymy jak dojdą.
Został mi do kupienia ręcznik do małego, pościel, może jakieś kaftaniki. gaziki, oliwka hipp (to też dla mnie na bebzola) no i to tyle... w sumie chyba. Kupie jeszcze dwa staniki do spania bezszwowe.
Migotko, daj później znać jak te staniki. U mnie jeszcze za wcześnie na kupowanie (może coś urośnie? ), ale jak będą ok to i ja się zdecyduję, chciałabym takie usztywniane.

Wiecie co, u mnie 7 miesiąc, a wcale tej linii nie mam (nie to, żeby mi zależało ) i pępek też siedzi na miejscu - schowany

Przyszło mi jeszcze do głowy, że mamy już mamusie październikowe i listopadowe. Niedługo będą grudniowe, styczniowe i lutowe, może i marcowa się jakaś znajdzie na wątku. Więc z mamuś noworocznych zrobią nam się mamusie półroczne
Stary 2013-11-20, 20:12   #1369
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Kurcze, znowu brzuch mnie boli okresowo Ja tu chojrakuje, ze za chwile moge rodzic, ale jednak chciałabym przetrzymac do 18-19 grudnia
ja i tak podziwiam Twój spokój!
Znając mnie to bym już siedziała trzymając torbę do szpitala w ręce w stanie gotowości
Stary 2013-11-20, 20:15   #1370
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
ja i tak podziwiam Twój spokój!
Znając mnie to bym już siedziała trzymając torbę do szpitala w ręce w stanie gotowości
Przy mojej motywacji do pakowania torby to ja chyba będę ja pakować juz ze skurczami Totalnie nie moge sie do tego zmotywowac.
Ale juz druga z trzech dzieciecych pralek sie pierze
Stary 2013-11-20, 20:35   #1371
senira666
Zakorzenienie

Co do rajstopek to mam parę sztuk ale dlatego ze byly wsrod fantow które dostaliśmy takto bym nie kupowała.

Co do sesji to my mieliśmy sie wybrać pod koniec miesiąca ale jakoś tracę przekonanie do tego pomysłu. .. moze dlatego ze powoli robi mi sie ciężko albo coś. ...muszę to jeszcze przemyśleć.

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Aaass no i bylam w tej biedronce i nie bylo rozmiaru 1. Zastanawiałam sie czy moze 2 nie wziąć bo ich sie dłużej używa a tych najmniejszych jakąś mniejszą paczkę. ...

Stary 2013-11-20, 20:39   #1372
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale jajca!

Ja też mam aż do cycków

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
Co do rajstopek to mam parę sztuk ale dlatego ze byly wsrod fantow które dostaliśmy takto bym nie kupowała.

Co do sesji to my mieliśmy sie wybrać pod koniec miesiąca ale jakoś tracę przekonanie do tego pomysłu. .. moze dlatego ze powoli robi mi sie ciężko albo coś. ...muszę to jeszcze przemyśleć.

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Aaass no i bylam w tej biedronce i nie bylo rozmiaru 1. Zastanawiałam sie czy moze 2 nie wziąć bo ich sie dłużej używa a tych najmniejszych jakąś mniejszą paczkę. ...

Ja mam narazie 1 paczke rozm.1 74 szt. zamówię jeszcze jedną i się wstrzymam.
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 20:51   #1373
EVI07
Raczkowanie

Witam się wieczornie,
Słuchajcie, wyraźnie wiję gniazdo...!!! W szafach porządki zrobione, rozgrzeszyłam się nad łóżkiem, znalazłam kawałki wózka, pościel do łóżeczka, nosidełko dla dziecia, uprałam pierwsze ciuszki, wysuszyłam i poprasowałam. A jutro nie wiem jak dam radę Wikę odwieźć do przedszkola, bo już mnie wszystko tak boli, że prawie wyję, a tu prawą nogę z gazu na hamulec trzeba przenieść. Uj, masakra będzie...

Akkma, twój bigos jest genialny!!! Jadłam go dzisiaj na wszystkie główne posiłki i cukier mam poniżej 105 za każdym razem!!!

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Swoją drogą, za te 2-3 tygodnie zacznie się robić ciekawie... Co do rozpychania to faktycznie coraz ciaśniej, ja nie czuję już delikatnego smyrania czy pukania, tylko przekręcanie się, rozpychanie. I właśnie....to wciskanie się w żebra, w jajnik czy bóg wie co. Czasem mam wrażenie, że młody pępkiem wylezie albo co.
U mnie też teraz mniej kopniaków, a więcej rozciągania, w okolicach pępka co chwilę robią mi się górki, ale przyznaję, że to wiercenie robi się coraz bardziej bolesne dla mnie.
Cytat:
Ja zaklepuje 19.12. Chociaż 9.12 tez moze byc
Ja zaklepuję 19.12. I tak ma być!
Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem po wizycie. Mam podejrzenie zatrucia ciążowego i skierowanie do szpitala, mam się stawić w piątek o 14 na wszystkie badania i wtedy mi potwierdzą lub nie. Proszę Was trzymajcie mocno kciuki bo jestem tak bardzo zdenerwowana że całą drogę do domu przepłakałam. Z małą jest wszystko w porządku rośnie w 29 tygodniu waży już 1300, główka trochę ponad normę ale lekarz mówi że nie wiele i może być to spowodowane tym że ciąża starsza minimalnie lub córcia nasza urodzi się "długa". A ze mną przerażająco wysokie ciśnienie, osłabienie, zawroty głowy i tyle z moich objawów, mocz się poprawił na szczęście
Trzymam kciuki, żeby to jednak nie było zatrucie.
Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość
witajcie
Normalnie czuje że żyje boli mnie chyba każda część ciała Jak się wali to się wali wszystko
Współczuję, ja wczoraj też miałam koszmarny dzień, ale jednak nie aż tak... Odpoczywaj i nie zamęczaj się, już Ci nie wolno!
Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Dziewczyny macie jakieś plany na sylwestra ?
Mój tż przepowiada, że moim planem będzie poród. Ja mam nadzieję, że już będziemy w domku we czworo...
Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Lidka ja ostatnio jak na wagę wlazlam u lekarza,no to aż się przezegnalam, 800gram mniej, a dziec większy. Ale chyba to rezultat diety cukrzycowej. A wsio w porządku.
A Ty też masz cukrzycę? Mierzysz te zakichane cukry? Jeśli tak, to Ci współczuję...
Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Uprzejmie donoszę ze Dominik wazy juz 1780g i zaczyna pic z butelki

Cytat:
Też byłam dziś na wizycie i też mam podejrzenie zatrucia i też w piątek idę na dodatkowe badania. Jakie miałaś ciśnienie i od jakiego czasu Ci rosło?
Trzymam kciuki za dobre wyniki!
Cytat:
Zdecydowanie półśpiochy, rajstopki są do bani...
EVI07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 21:04   #1374
demonyianioly
Rozeznanie

To ja nie mam żadnych włosów, ani kreski ani rozstępów... Nic mi się nie dzieje, czasem mam noc, kiedy się budzę i to tyle
Oczywiście cieszę się, że nic mi nie jest. Z resztą nie lubię narzekać na zdrowie.
Puszczam brzuchowi relaksującą muzykę szukam szlafroka niedrogiego. Gdzie Wy kupowałyście?

Gratulacje dla Dominika
demonyianioly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 21:05   #1375
PawMaj13
Rozeznanie

Cześć mamuśki,

patrzcie na tych uciekinierów od 2 minuty są debeściaki
http://www.youtube.com/watch?v=sDaRLZF9HqY

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
Zgodzilabym sie z toba gdyby nie to ze wykladzina była zalana olejem silnikowym. A zawias z drzwi sam nie wyleci. Bo pobrudzone sciany itp to norma. A odliczyć nie miałam z czego bo to byli znajomi wiec kaucji nie było a ja na wynajmie grosza nie zarabialam bo oni płacili tyle co czynsz. Mi zależało zebym nie musiała utrzymywać mieszkania ale nie zarabialam tez na nim.
Poza tym są sprawy o które sie na bierzaco dba bo umycie po sobie wanny czy zalanie toalety domestosem trudne nie jest... nie wspominając o tym ze na wyposażeniu dostali garnki sztućce itp a jak sie wyprowadzili to nam te rzeczy normalnie ukradli. Bo nie zostawili ani naszych talerzy ani garnków a za to zostawili smieci i brud...
no nie no, coś takiego, to totalna masakra...
Czasem warto złożyć wizytę monitorującą w wynajmowanym mieszkaniu i zobaczyć jak sprawa wygląda...

Cytat:
Tak sobie myślę, jak to zapewne fajnie mieć takiego męża jak Zawitkowski
Nawet przystojny, zna sie na dzieciach, widać, że cierpliwy, czuły, opiekuńczy, napewno kochający hmmmm ciekawe czy ma jakieś wady ten facet
Ma - tłumy dzieciatych wielbicielek

Cytat:
Czytałam o tym trochę i najczęściej się zdarza przy pierwszym dziecku i często jest genetyczne a niestety moja mama miała również zatrucie przy pierwszym więc póki co chociaż na dietę bez soli i z dużą ilością wypitej wody przechodzę.
też zrezygnowałam z soli, z piciem wody nie mam problemu, bo zawsze piłam jej dużo. Mierzę ciśnienie zgodnie z zaleceniem 4 razy dziennie i nie mam już takich wysokich wyników, opuchlizna też zelżała, białka w moczu brak, więc się uspokoiłam. Zrób sobie mocz nawet na własną rękę to cudów nie kosztuje, a już wiele powie i może Cię uspokoić.

Cytat:
Przy mojej motywacji do pakowania torby to ja chyba będę ja pakować juz ze skurczami Totalnie nie moge sie do tego zmotywowac.
Ale juz druga z trzech dzieciecych pralek sie pierze
Ja też...
chcę zacząć od wyprania tych torb (toreb?), w które chce nas spakować. I nawet za to zabrać się nie mogę a tu też już 34 tydzień leci... zawsze wszystko w sumie robiłam na ostatnią chwilę, ale mam nadzieję, że tym razem uda mi się zmotywować i zadziałać wcześniej. Zwłaszcza, że 19.12. może należeć także do mnie. Wtedy idealnie na wigilię do domciu

Co do pieluszek - rozmiaru 1 w ogóle nie kupuje. Dostałam jedną Dadę w rozmiarze 1 jako reklamówkę w SR i wydaje mi się baaardzo mała. Mój agent waży już 2300, więc zapewne spokojnie mu pupinka urośnie jeszcze ten kilogram do rozmiaru 2 zanim na świat wyjdzie, oby nie urosła dużo więcej

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 21:14   #1376
Muminek1991
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość

Uprzejmie donoszę ze Dominik wazy juz 1780g i zaczyna pic z butelki

Duży chłopak już

Cytat:
Też byłam dziś na wizycie i też mam podejrzenie zatrucia i też w piątek idę na dodatkowe badania. Jakie miałaś ciśnienie i od jakiego czasu Ci rosło?
trzymam kciuki, oby to nie było zatrucie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Byłam na zakupach na głodniaka i skutek jest taki,
że nakupiłam tyle,że ledwo upchałam w lodówkę,a lodówkę mam dużą...
Też tak często mamy, praktycznie noga trzeba upchać, a nas tylko dwoje no i lodówka też duża

Cytat:
Napisane przez sweet_vintage Pokaż wiadomość
odebraliśmy zdjęcia z brzuszkowej sesji. Kilkoma sie Wam pochwale fotki były robione w 28 tyg a obecnie leci mi już 31..,..

Śliczne zdjęcia

My leniuchujemy na kanapie, i oglądamy komedie, obżarci bo na kolację był placek po węgiersku.

A tak w ogóle to witamy się w 28 tyg. czyli III trymestr czas zacząć.
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 21:26   #1377
senira666
Zakorzenienie

No tak im dłużej się zastanawiam tym bardziej dochodzę do wniosku żeby kupić rozmiar 2 ta dużą paczkę a 1 jakiś mniejsze opakowanie.

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

W ogóle to mój tz właśnie sobie poszedł na piwo z kumplem a ja siedzę w tej chałupie i mam już dosyć tych czterech ścian.

Stary 2013-11-20, 21:37   #1378
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie kupiłam żadnych bo mam wizję wciskania w nie ośmiornicy
Stary 2013-11-20, 21:40   #1379
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale jajca!

Też mi aż do cycek na linia sięga
Stary 2013-11-20, 21:41   #1380
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
ja praktycznie od końcówki pierwszego trym. mam taką pod same cycki. a teraz robi się tylko coraz wyraźniejsza

ja nie mam w ogóle- tylko odciśnięty szew po rajtkach zostaje

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości