|
|
#2431 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3
Cytat:
mam zamiar pracować do 8 m-ca i wrócić do pracy po pół roku macierzyńskiego, więc więcej nie będę dodawać
|
|
#2432 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2433 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj zmieniam porę i uciekam wczesniej do łóżka. Zdecydowanie za długo ostatnio siedze prze laptopem
![]() Dobranoc
|
#2434 |
|
Moderator
|
A co z dzieciaczkiem?
|
|
|
|
#2435 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() gratuluje synka 100 km do pracy Cytat:
Cytat:
mi dzis tesciowa taki komplement walnela ![]() to bardzo niska, norma jest 12 Bierzesz zelazo ??
|
|
|
#2436 |
|
Zakorzenienie
|
Super niania - mój tata
![]() on już od dawna jest uświadamiany
|
#2437 |
|
Moderator
|
Aaaa - no to jak tak to fajnie
![]() Ja mam kiepski wybor bo zlobek i dlatego wciaz mysle nad macierzynskim... Gdyby byl bezplatny po pol roku jak kiedys to bym wrocila, a ze jest platny to kusi
|
|
|
|
#2438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja gdyby nie tata musiałabym sie zwolnić z pracy: do najbliższego żłobka mam chyba 25 km, a od niego do pracy kolejne 15 więc bez sensu dowozić. Tata jest na rencie, ma dopiero 45 lat, wiec da sobie radę
|
|
#2439 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Ja sobie jeszcze policze i pomysle - zobaczymy ![]() Tez juz zmykam - dobranoc wszystkim |
|
|
|
|
#2440 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny,
Wpadłam tylko życzyć Wam słodkich snów. Cały dzień mnie nie było bo kupiliśmy mieszkanie i zaczynamy remont więc dużo pracy mamy. Jutro nadrobię Czy któraś z dziewczyn z okolic Łodzi zna jakąś dobrą firmę od montażu drzwi zewnętrznych?
|
#2441 |
|
Wtajemniczenie
|
E tam pensja srensja, ja tam się ciesze, że w ogóle płacą za te dodatkowe pół roku. Cały rok z dzieckiem, pierwsze uśmiechy, raczki, stawanie, kroczki, słowa - nic mnie teraz nie ominie
![]() Jako że wstałam dzisiaj o 14.30, nie chce mi się spać
|
|
|
|
#2442 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teqiba ale mało wydałaś u mnie w lumpkach są takie znoszone ubranka i sredni wybór a szkoda mi jeździć po mieście autobusami bo teraz bilety mnie fortunę kosztują więc wszystko staram się załatwiać na piechotęside sliczny ten kosz a ja była w Carrefourze patrzeć za tymi promocyjnymi ubrankami i się okupiłam slicznych pajacyków, mam też bluzeczki dwie i dwa body ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Cytat:
OMG nie słyszałam nic! gdzie to znalazłaś?
|
||
|
|
|
#2443 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2444 |
|
Zadomowienie
|
Uff ale żeście naskrobały przez cały dzień
szalone![]() Dziewczyny mam prośbę - kiedyś chyba jeszcze w pierwszym wątku, któraś wklejała link do strony z promocjami. Tzn (o ile dobrze pamiętam) był produkt i napisane było w którym sklepie jest na niego promocja. Kurde nie wiem czy tak to było ale jakoś tak były tam różne artykuły dla dzieci pamięta ktoś?
|
|
|
|
#2445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2446 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie też ciężko będzie, ale myślę, że mój TŻ 2 miesiące tego rodzicielskiego weźmie po mnie a potem chyba niania.
|
|
#2447 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry dziewczyny
![]() Melduje że już nie śpię o godzinie 6 moja córcia zarzadzila tańce w brzuchu i rozpycha sie juz od godziny a mi się spać odechcialo chyba zaraz polecę z psem i do sklepu chociaż pogoda za oknem nie zachęca |
|
|
|
#2448 |
|
Raczkowanie
|
Witam się z rana w pracy
Jaki głupoty mi się śniły, że topiłam się czy sama nie wiem, aż sie ze strachu obudziłam i patrze a ja na plecach śpie, no to się dodatkowo zdenewrowałam, bo byłam przekonana że nie śpie na plecach To wszystko Wasz wino, bo wczoraj właśnie czytałam co pisałyście o zakazie spania na plecach Jade koło 14 na zakupy z tż spożywcze (dostaliśmy od rodziców mały sklepik i trzeba go zaopatrzyć), to patrze że proszek dla dzieci jest i chusteczki Pampers to zrobię pierwszy zakup dla dziecka Dziś też o 19.40 mam wizytę i odbiór wyników glukozy. Normalnie intensywny dzień. Zaplanowałam, że po dzisiejszej wizycie zacznę wreszcie zakupy do siebie i dziecka, bo ja ZUPEŁNIE nic nie mam. Leżą rzeczy po bratankach na strychu, ciuchu, foteliki, łóżeczko ale trzeba się wziać, przejrzeć to, poprać A te świateczne emotki super ![]() Miłego dnia Kobietki |
|
|
|
#2449 | |||
|
Zakorzenienie
|
jeszcze raz dziewczyny wielkie dzięki za miłe słowa na temat kosza
Tak, na allegro, jak pisałam wylicytowałam nówkę z drobnym defektem za jedyne 30zł. Ma jeszcze kartki przyczepione. Cytat:
Cytat:
co do dobrych rad, też jestem pierworódką i pewne rady chłonę z chęcią jak to jakiego laktatora używać, ale co so samego wychowania to moje życie i moje dziecko i nie jestem podatna w tym względzie na niczyje rady. 8 lat temu mieszkałam przez rok z rodziną która miała dzieci w wieku 2,5 i 5 i choć to nei niemowlaki jakies pojęcie o tym jak chcę wychowywać swoje dzieci mi to dało. Niesamowicie było oglądać jak ich rodzice w natłoku swoich zajęć, robiący wielkie kariery wogóle sobie nie radzili za maluchami, czasem obserwowałam ich z ukrycia i śmiałam się sama do siebie. Natomiast ja wtedy studiowałam i miałam dużo czas i inaczej z dzieciakami się dogadywałam. Wiedziałam co naprawdę lubią, potrafiłam ich sobie "urobić". Gdy ja jechałam z nimi autem siedziały grzecznie i śpiewaliśmy piosenki, kiedy ich rodzice darły sie jakby ktoś je ze skóry obdzierał. Wiedziałam że chłopiec woli cichutką muzykę, a dziewczynka jak śpieawamy na cały regulator piosenki o świętach nawet w lipcu. Do czego dążę...wychowywać to dla mnie obserwować i dostosować się do tego jakie jest dziecko i starać się robić to jak najlepiej a nie działać wg schematów i dobrych rad innych. Dlatego dobre rady są do niczego. Cytat:
|
|||
|
|
|
#2450 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja się śmieje że już mam dwoje dzieci o naprawdę różnych charakterach. Pewnie do samo powie Ela87 o swoich Fretkach
|
|
|
|
|
#2451 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry i miłego dzionka mamusie
|
#2452 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w 23. tygodniu czyli zaczynam 6-ty miesiąc! !
))Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2453 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry z pracy! Ja też miałam okropna noc jak Meluzyna... Śniło mi się #, potem że musimy psa uśpić, obudziłam się też zlana potem. Na szczęście młody fika od rana.
Miłego dnia!
|
#2454 |
|
Zakorzenienie
|
witam.
Paula - szczęście w nieszczęściu, że nic poważnego się nie stało. współczuję takich przeżyć. nie odzywałam się wczoraj, bo pochłonęły mnie porządki, a tak poza tym, to jakoś kiepskawo się czułam wczoraj. maluch mało brykał i cały czas mnie coś kłuło z lewej strony. miałam wrażenie, że to kwestia jelit, chyba jednak łazanki mi nie służą. dziś ciąg dalszy sprzątania, robię wielką czystkę. ![]() maggie - zdecydowałaś się na te spodnie, czy mam je wystawić? czy któraś z Was kupowała na all spodnie dresowe ciążowe? nie mam w czym po domu łazić...
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2013-11-21 o 09:17 |
|
|
|
#2455 |
|
Raczkowanie
|
W radio jedynka rozmowa o krwi pępowinowej
|
|
|
|
#2456 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
,ale wychowanie dziecka to moja sprawa i nikt mi nic nie narzuci ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Śniadanko zjedzone teraz się trochę polenie, a później trzeba trochę posprzątać
|
|||
|
|
|
#2457 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2458 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a mi sie dzisiaj snilo, ze dzidzia bardzo mocno kopala Czuje juz mojego szkraba Co prawda jeszcze delikatnie, ale jak przyjemnie
|
|
|
#2459 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Właśnie zauważyłam, że dziś mam ostatni dzień 4 miesiąca Jutro już 5 :szok: W środę się przepracowałam i wróciły mdłości, kręgosłup tak bolał, że się ruszać nie mogłam. A wcale fizycznie nic nie robiłam, tyle że dużo siedziałam... Do tego wszystkiego tż się na mnie obraził i od 2 dni nie gadamy. Jakby to moja wina była, że się źle czuję Przyznam się, że nie nadrabiam was, bo coś mi się przeglądarka krzaczy i czcionkę dziwnie wyświetla, że nie da się czytać praktycznie. |
|
|
|
#2460 |
|
Raczkowanie
|
A jeszcze co do leżenia na plecach, we wtorek leżałam wieczorem na plecach i takie ruchy czułam mocne, nawet poczułam jak sie Dziecko przesuwa a wczoraj czytam o tym co pisałyście, że to niebezpieczne i tak myślałam wczoraj że te mocne ruchy to może były, że dziecku czegoś brakowało
Dzis wizyta, na pewno jest wszystko ok ![]() Ale mam lenia, sama jestem w pracy a tak mi sie chce kawy a jeszcze bardziej mi sie wstać nie chce ją zrobić nigdy tak nie miałam jeszcze
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.

mam zamiar pracować do 8 m-ca i wrócić do pracy po pół roku macierzyńskiego, więc więcej nie będę dodawać

. W 12 tygodniu tak lekarz wywróżył, ale nie przywiązuję się do tej myśli, 12 grudnia mam połówkowe to się potwierdzi albo nie

u mnie w lumpkach są takie znoszone ubranka i sredni wybór
a szkoda mi jeździć po mieście autobusami bo teraz bilety mnie fortunę kosztują
OMG nie słyszałam nic! gdzie to znalazłaś?