|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już niewiele nam zostało, by welonem rzucać śmiało! PM 2014, cz. 21
Piszecie tyle, że nie dam rady nadrobić... Przeczytalam tylko 2 ostatnie strony.
Jeśli chodzi o zaproszenia niespersonalizowane to ja jestem na NIE. Uważam, że w tych czasach wypada dac personalizowane, ale to moje zdanie. Pysia, mi też sie wydaje, że to za wcześnie na te drobne sprawy slubne, typu zaproszenia itd. Jeszcze Ci sie może koncepcja kilka razy zmienić. Już nie mówiąc o tym, że nie znasz jeszcze godziny ślubu, sali itd. Jeszcze masz ponad 1,5 roku także spokojnie Ale zrobisz jak uważasz.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3452 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mojego wujka 4 lata temu na kawalerskim faceci się pobili (do teraz nie wiadomo o co bo nie powiedzą). Efekt był taki że mój wujek miał makijaż pod oczami bo dostal łokciem w nos i mu się sińce rozlazły pod dwa oka. Mój btat miał pocharatane kostki na rękach, a hezzcze inny nawet na ślub nie przyszedł bo nawet makijaż by mu nie pomógł. Ciocia chciała ślub odwoływać... a no i mieli mówione że ma nie być żadnej pani do towarzystwa, jego znajomi jednak nie posłuchali.... ogólbie cały kawalerski jest owiany tajemnicą i wszyscy panowie zgodnie milcząDlatego jestem przeciwna takim imprezom... Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3453 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
?
|
|
#3454 |
|
Zakorzenienie
|
u nas będzie i panieński i kawalerski. Taka tradycja
![]() ja zapraszam pare koleżanek świadkową 2 dziewczyny z mojej rodziny. w sumie około 9 osób. zarezerwujemy sobie stolik gdzies w restauracji... zjemy cos poplotkujemy moze jakies karakoke, wypijemy wino... takie panienskie mi sie marzy bez żadnych facetów tanczacych w stringach.a kawalerski też bedzie, pewnie chłopaki pojda na painball potem do baru i tyle. nuie bedzie zadnych panienek itp. świadek TZ i moja świadkowa to para. oni nam organizuja te wieczory. Ja sie nie boje ze kawalerski to bedzie nie wiadomo co, spiją się chłopy najwyzej - trudno taka prawda ze jakby wasz TZ chciał isc do klubu ze striptizem to i kawalerski mu do tego nie potrzebny. bo zwykle piwo z kumplem to tez okazja a pobic tez moze sie wszedzie.. takie gadanie. jja sama nie mam zamariu biegac po miescie w koronie i obwieszczać wszystkim ze mam panienski, kulturalne spotkanie. jak TŻ jest mądry to i powie kolega ze sobie nie życzy zadnej panienki. a jak mu ja sproszą to on zawszze moze ją wyrzucic tzn, podziekowac i od razu odesłac.
______________________ W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca Edytowane przez misia880 Czas edycji: 2013-11-21 o 09:35 |
|
|
|
#3455 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
)co do panieńskiego to nie planuje poza tym 6 dni prze ślubem TŻ ma uro a kawalerski.... boje się co kumple TŻ wymyślą.. chociaż!! ostatnio oznajmiłam TŻ że kawalerski składa się wyłącznie z kawalerów a jego 3 kumpli mają już żony.. wiec kawalerski wyglądałby tak TŻ, jego brat i kumpel kawaler (nawet dziewczyny nie ma)
Opinia wyrażona w poście jest aktualna jedynie w momencie jej pisania. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany punktu widzenia w każdej chwili. Edytowane przez Kasiulenkowo Czas edycji: 2013-11-21 o 09:37 |
|
|
|
#3456 |
|
Rozeznanie
|
Missmalezji distałam, dostałam dziekuje! Wygladasz pieknie!
Opiumfala super te zdjecia co wstawialas, szkoda, ze pan fotograf typ olewka. A po za tym to chyba moja wersja sukni bo Swiat_Katarzyny ma dekold w serduszko ![]() Co do umoeszczania zdjec w necie, mi nie przeszkadza, u nas tez bylo to w umowie i sie zgodzilismy ![]() Namisek fotobudka jest super, my jednak zdecydowalismy sie na tansza wersje i tez wezmiemy fuji instax, zarzyczyłam sobie różowy na urodziny ![]() Kamilka suknia wyglada rewelacyjnie na Tobie! No_doubt tak jak czesc Dziewczyn wspomniala, ja bym wolala nie zakladac sukienki wykorzystanej juz na inna okazje na poprawiny. Co do panienskiego to u mnie wstepne rozmowy, w sumie moze beda dwa, bo jeden tu, drugi w Krakowie ![]() Robusta co do zazdrosci, moj TZ nigdy jej nie okazuje ja wczesniej bylam bardziej zazdrosna, ale odkad planujemy slub to mi tak raczej przeszlo, ufam mu wiem, ze oboje chcemy spedzic zycie razem osobiscie uwazam, ze kapka nie zaszkodzi, ale za duzo prowadzi do toksycznego zwiazku.Sent from my iPhone using Tapatalk
|
#3457 |
|
Wtajemniczenie
|
Gdzieś Ty była? że Cię nie było tutaj tyle czasu, chwal no się! co do zazdro - my jesteśmy o siebie zazdrośni to chyba normalne w związku ale w zdrowy sposób zazdrośni! na pewno nie zabraniamy sobie wyjścia gdziekolwiek samemu zarówno kawalerski, jak i panieński się u nas odbędzie mamy za dużo znajomych, żeby tak po prostu od tego odejść fajna tradycja
|
|
|
|
#3458 |
|
Zakorzenienie
|
byłam tylko w ukryciu
jakoś nie umiałam się wstrzelić ;P ze ślubnych spraw to kupiliśmy wino 50 butelek no u nas też będzie - co by miało nie być
|
|
|
|
#3459 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kawalersku mojego TŻta będzie, bo chce. Jestem przeciwna ale jak ma mi potem wypominać całe życie... to niech ma. Ja bym się obeszła bez panieńskiego. Do tego wszystkich chłopaków znam (3 lata wspólnego mieszkania w akademiku robi swoje, także to ich pomysłów się obawiam...Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3460 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Za to jestem ciekawa co moja świadkówa wymyśli bo jesteśmy całkiem różne Ona bardziej imprezowa ode mnie, ale ja bardzo lubię być w centrum uwagi. No zobaczymy![]() Byłam na takim łączonym wieczorze, masakra, w końcu poszliśmy do innych pokojów, bo razem ta impreza była zwykłą domówka,których nie lubię... Wysłane z telefonu Edytowane przez enzunio Czas edycji: 2013-11-21 o 09:52 |
|
|
|
|
#3461 |
|
Zakorzenienie
|
ale czemu wy sie obawiacie pomysłów kolegów od TZ-tów ??
Przecież każdy TŻ ma swój rozum... ja sie nie martwie, znam mojego TZ. i nawet jakby jego kumple cos wymyslili to on by się nie zgodził |
|
|
|
#3462 |
|
Zadomowienie
|
Cześć!
U nas nie będzie wieczoru panieńskiego ani kawalerskiego - ewentualnie wspólna posiadówka ze znajomymi przy winie lub piwie
|
#3463 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Slyszałam, że vacuum daje super efekty, musze to przemysleć, przeliczyć itd. Ale wiem tez ze takie zabiegi nie sa najtansze a od stycznia zaczyna sie u nas liczenie kazdego grosza Cytat:
schudlam 23 kg a poźniej choroba, brak pracy, stres, zajadanie smutków i tak przez dwa lata +30 kg na wadze Cytat:
Cytat:
ja go strasze, ze jak schudne to się nie opedze od facetow Co do panienskiego i kawalerskiego, my obydwoje nie mamy jakiegos wielkiego parcia. Moze zorganizujemy cos wspolnego, ale jakos zbyt duzo znajomych nie mamy, wiec to nie bedzie problem ![]() Zbieram sie do roboty
|
||||
|
|
|
#3464 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Śliczna ale wolałabym coś, co założę jeszcze gdzie indziej.
Cytat:
![]() Mam kilka sukienek, które miałam tylko raz na sobie więc nie widzę sensu kupować kolejnej zwłaszcza, ze i tak muszę kupić coś na wesele kuzynki Tż. Cytat:
Po pierwsze może Ci się jeszcze odmienić wizja. Po drugie pojawią się nowe wzory. Po trzecie będą leżały i się tylko kurzyły. Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3465 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pojawiło się pytanie o koszty polaroida i fotobudki tylko jestem przed 15kawą i nie mogę znaleźć żeby zacytować ale tak : My kupiliśmy instaxa + 20 klisz za 250zł na all Planuje dokupić klisze tak do 100 z tego co wiem 10klisz to 20zł , więc w sumie cała impreza wyniesie nas 450zł z czego mamy aparat do innych sytuacji. Fotobudka to koszt 900zł za 2 godziny bez limitu zdjęć . Cytat:
blog http://whitepointeshoes.blogspot .com Boyfriend Jeans Profil FB https://www.facebook.com/whitepointeshoes Edytowane przez ysia Czas edycji: 2013-11-21 o 09:58 |
|||
|
|
|
#3466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w każdym razie będzie chciał gdzieś iść to sobie pójdzie
|
|
|
#3467 |
|
Wtajemniczenie
|
Uzupełniłam już swój watek w klubie i jeszcze raz przepraszam za zaistniałą sytuację
nie wiem jak do tego doszło, mam nadzieję, że Wam nie napsułam niczego
|
|
|
|
#3468 |
|
Wtajemniczenie
|
Absolutnie się z tym zgadzam, że na striptiz czy inne podobne rzeczy jest wiele okazji poza kawalerskim (już nie mówiąc kiedy TŻ wyjeżdża na szkolenie czy imprezę firmową), ufam mu w 100 %,
Również moja zazdrość uspokoiła się trochę po tym jak zaczęliśmy planować ślub ![]() Co do pomysłów kolegów mojego S. to powiem tyle: są to ludzie nadzwyczaj kreatywni jeśli chodzi o imprezy, prezenty itp. a na dodatek w większości niedojrzali, oni raczej nie wiedzą co to miłość, bardziej zależy im na zaliczeniu dziewczyny... wiadomo, są też i tacy którzy wiedzą jak traktować kobietę, ale jeśli w towarzystwie znajdzie się paru taki "złych" rodzynków, do tego głupie gadanie i alkohol to obawiam się tylko tego mój S. ma swój rozum i wiem, że nie zrobiłby niczego głupiego, ale jednak ta obawa jest i to jest naturalne tak jak mówię, obawiam się towarzystwa i ich pomysłów bo wiem, że jeśli tych paru osób by nie było to mich obaw też nie
Razem Zaręczeni: 07.12.2013 Ślub: 18.10.2014 ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html Edytowane przez Robusta Czas edycji: 2013-11-21 o 10:05 |
|
|
|
#3469 |
|
Wtajemniczenie
|
Na pewnym blogu, fajnej dziewczyny i dobrze nam wszystkim znanej
powstał b. fajny post, który mnie natknął na zmianę zdania po raz setny odnośnie winietek http://www.lufcikblog.pl/2013/11/slu...z-flagami.html czy uważacie, że takie słomki z imionami i nazwiskami, włożone do każdej szklanki, albo po prostu położone obok to dobry pomysł na oznaczenie miejsc dla Gości zamiast tradycyjnych winietek? ![]() Opium skąd Ty czerpiesz te pomysły? |
|
|
|
#3470 |
|
Zadomowienie
|
Ja tam będę mieć panieński! ma być 14 lasek
planujemy wynająć limuzynę,. jechać do klubu i potańcować na allegro zamówimy sobie jakieś muszki czy uszka króliczka etc. Byłam na paru wieczorach panieńskich i uważam że to jest super impreza ![]() U Tż ma być 17 kolegów na wieczorze, na bank się napiją ale trudno ![]() Ja mu tam ufam, był czas że pracował sam z 10 dziewczynami i nie byłam zazdrosna. Jest kochany, i zgadzam się z ysią, że przecież nie przywiążemy kogoś do kaloryfera i nie będziemy pilnować ![]() Jestem zazdrosna ale wydaje mi się że w rozsądnych granicach. Ps. dziewczyny muszę się wygadać, przepraszam. Zadzwoniła do mnie z rana gdy szłam do pracy moja przyszła teściowa, że w jakiejś tam firmie x szukają sekretarki, że mi poda numer i mam tam zadzwonić. Na co ja że lubię swoją obecną pracę, pracuje z extra ludźmi, zarabiam też wydaje mi się nieźle jak na Białystok, na co ona w krzyk że jestem niewdzięczna, że mam tam dzwonić i tyle! więc ja znowu do niej że nie zamierzam nigdzie dzwonić., b0 nie zamierzam zmieniać pracy! a ta się obraziła i rozłączyła.. no nie już przed ślubem próbuje mną rządzić! co za baba
|
#3471 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Myślałam, że tylko ja mam takie podejście. Cytat:
Cytat:
Czy jest gdzieś strona, gdzie można zobaczyć wszystkie modele Nabli? Cytat:
Dobrze wyglądasz ! Co to za model? Cytat:
Mam takie same zdanie.
|
|
|
#3472 |
|
Wtajemniczenie
|
O matko ! To współczuje teściowej!!! Ja na moją nie mogę narzekać (odpukać
), choć też często podpowiada mi różne rzeczy to i tak ja decyduje o tym, a ona się nie obraża (a wiem, że to wynika z jej sympatii i troski)może porozmawiaj o tym z TŻ żeby jakoś jej to delikatnie wytłumaczył ??
|
#3473 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() moja koleżanka też ale ja mam ślub za 9 miesięcy!!!!![]() Cytat:
eh zazdrość.... to moje drugie imię i co ja na to poradzę?
Edytowane przez swiat_katarzyny Czas edycji: 2013-11-21 o 10:30 |
||
|
|
|
#3474 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tż jej nie możesz sprowadzić na ziemie?swiat_katarzyny - kurde właśnie mój nie chce , co mnie nawet trochę dziwi. Musze z nim pogadać, może on sobie nie zdaje sprawy że do końca życia będzie już oglądał tylko jedne cycki
blog http://whitepointeshoes.blogspot .com Boyfriend Jeans Profil FB https://www.facebook.com/whitepointeshoes Edytowane przez ysia Czas edycji: 2013-11-21 o 10:35 |
|
|
|
|
#3475 |
|
Zakorzenienie
|
Hmmm normalnie
Jestem zazdrosna czasami, ale to tak tylko w sobie. Nie robię awantur, kazań, nie obrażam się.TŻ jest zazdrosny o jednego mojego kumpla, ale praktycznie się do tego nie przyznaje ![]() Panieński/kawalerski - nie wiem jeszcze, możę zrobimy wspólną imprezę. Na 100% u mnie ani u TŻta nie będzie striptizerki: oboje jesteśmy przeciwni, zwyczajnie nas nie bawią takie rzeczy. Kamilka, pięknie wyglądasz
|
|
|
|
#3476 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale dzwoniłam do mojej mamy, na co moja mamusia że mam się nie przejmować, skoro lubię swoją pracę to ona nie będzie decydować że mam ją zmieniać. Jaką mam gwarancję że gdzie indziej będzie mi lepiej? Poza tym skoro jest dobrze to po co szukać problemów. Ale to już nawet nie o to chodzi, bo gdyby ona mi to powiedziała normalnie a nie krzyczała na mnie! Nie jestem jej córką żeby na mnie się wydzierała jaka to ja niewdzięczna. Jakoś jak kiedyś szukałam pracy to ją guzik obchodziło że nie mam, a teraz jak pracuje, zaklimatyzowałam się, wiem co mam robić, z rana wstaje z uśmiechem że mam iść do pracy, to nie mam zmieniać bo ona mi karze, nienormalna!
|
|
#3477 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Poza tym wcześniej czy później te słomki zostałyby wyjęte i np. w połowie wesela mogłyby pomylić się komuś miejsca.Ja z kolei rozważałam przez moment patent z chorągiewkami wbitymi do jabłek, ale chyba jednak postawię na klasykę... A co do panieńskiego to się ciągle zastanawiam, ale na pewno będzie bez szaleństw... TŻ kawalerskiego chyba w ogóle nie będzie miał bo jego przyjaciele zostali w Krośnie, albo są w totalnie różnych rozjazdach, poza tym TŻ to typowy domator... Ja mogłabym się po prostu spotkać ze znajomymi i przyjaciółkami, ale tu jest problem, bo mam niewiele naprawdę bliskich mi znajomych Panieński niby powinna mi siostra zorganizować, ale wiem, że najlepiej bawiłabym się po prostu w gronie najbliższych przyjaciółek ze studiów (w sumie jest nas 5 osób). Ale wtedy żałowałabym, że mojej siostry by nie było... więc nie wiem za bardzo jak to rozwiązać, bo najchętniej na swoim panieńskim widziałabym zestaw moje 4 koleżanki ze studiów, siostra, jedna przyjaciółka z gimnazjum i jedna z liceum. Więc nie wiem, czy to by była zgrana paczka, bo z każda z nich to trochę inne środowisko i inny świat...
Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2013-11-21 o 10:46 |
|||
|
|
|
#3478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana nie daj się ! Ja bym podziękowała oczywiście za telefon i troskę ale jak nie chcesz zmieniać pracy to nie i tyle. Ja na szczęście mam cudowną teściową, też do mnie dzwoniła z ofertami pracy ale wtedy nie miałam pracy a wiedziała, ze mi bardzo zależy żeby znaleźć cokolwiek ! Ale nie wyobrażam sobie takiej sytuacji jak w Twoim przypadku. Nie wiem co poradzić bo nie odbieranie telefonów od niej sprawy nie załatwi tylko może pogorszyć
|
|
|
#3479 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
!!! To jest tylko i wyłącznie Twoja decyzja gdzie chcesz pracować a myślę, że Twój ukochany swoją mamę udobrucha
|
|
#3480 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was
Pisałyście o kawalerskim i panieńskim- u nas nie będzie.Robimy sobie z moim tydzień przed ślubem taki romantyczny wieczór-kolacyjka i wino.Taki relax przed tym tygodniem latania,załatwiania,pilno wania... A co do teściowej to współczuje tym dziewczyną,które mają je okropne-nic tylko Moja jak na razie jest ok i oby tak zostało choć nie wiem jakby nam wyszło wspólne mieszkanie-i nie chce chyba sprawdzać.Wystarczy mi jak spędzamy u niej weekend co 3-4 tygodnie.
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:17.

Ale zrobisz jak uważasz.
Nasz ślub 16.08.2014 

, wszystko w granicach normy i rozsądku
bez żadnych facetów tanczacych w stringach.

schudlam 23 kg
a poźniej choroba, brak pracy, stres, zajadanie smutków i tak przez dwa lata +30 kg na wadze

Już! 

Moja jak na razie jest ok i oby tak zostało