|
|
#4681 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI)
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43811020]nie, u nas były histerie o wszystko - na zasadzie "upadnie gumka świat się zawalił" z tym, że Agatka 4mce starsza i to na tym etapie widać, wiesz, apogeum nadeszło właśnie po 3 urodzinach (a wy wrześniowe) takich reakcji, a teraz już fajnie ![]() Olej, dorośli ludzie... :/ Wiesz co, powiem tak - podążaj za młodym. Różnie dzieci śpią i różną mają potrzebę snu. Agatka spała źle, dopiero od powiedzmy wakacji jest fajnie (czyli ponad 3 lata), ale też - ona przestała spać w dzień mając 2,2 roku, a wiele dzieci śpi mając 3 i więcej lat. Raczej tak wczesna rezygnacja z drzemki jest rzadka. U młodszych dzieci też - różnie, Dorotka ma z reguły 2 drzemki w dzień, ALE bywa, że są 3, jeśli krócej - dzisiaj tak było. Ona potrafi od 14 do wieczora nie spać, i... nie potrafi od dnia zależy.a może nie chciał będąc osobno, a teaz już ok? :d wydaje się mądrze napisane Odzywamy się, o ile musimy. Czyli - bardzo oficjalnie w sprawach dziecięcych i mojej mamy. Nie śpimy, on z Agatką ja z Dorotką. ALe to od bardzo dawna tak, zwyczajnie z potrzeby dzieci. Nasze relacje - żadne, dwoje obcych ludzi. Właśnie przyszedl z pracy, wszedł, NIC, zero, jakbym była powietrzem.[/QUOTE] nie wiem, ja bardzo bym chciala zeby Nati nie byla sama, bo tak dla siebie to nie chce kolejnego dziecka, boje sie ciazy, tego strachu o dziecko, boje sie porodu tylko chcialabym zeby Nati miala kogos, mysle, ze z rodzenstwem chyba razniej a co jesli w przyszlosci nie beda sie razem trzymac co do meza to wez go na przetrzymanie, mysle, ze czeka az go bedziesz przepraszac ale przetrzymaj go niech to on wyciagnie pierwszy reke a jak zaczniecie gadac to zapytaj czy czy brał sobie Ciebie za zonę czy za służącą, bo jak to drugie to z Twoimi kwalifikacjami nie wiesz czy go stać [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43811202]No nie odzywam się, bo co - wiecie, nie wyobrażam sobie takiej reakcji na jakieś plamy. Kuźwa, dziewczyny, w poprzednim mieszkaniu ledwo remont zrobiliśmy porysował (BARDZO widocznie) panele na podłodze - słowem się nie odzwałam, no bo trudno, zdarza się. A tu - poszłam zmyć farbę, to i z podłogi i pralki starłam, a potem siłą rozpędu (wkur....nia ) całą łazienkę wyfewciowałam lubię sprzątać łazienkę. I plam nie ma, problemu nie ma (bo co to za problem w ogóle?)... Ale smród się ciągnie...A, jeszcze mój ulubiony rodzaj tekstów: kiedy umyjesz lodówkę (sprzątniesz szafki, wyprasujesz rzeczy - whatever)? I mnie trafia - skoro on widzi, że coś trzeba zrobić - dlaczego nie robi? i wiecie, od razu tak się czuję jak służąca/podwładna :/ przychodzi kur... pan i władca i palcem pokazuje, co ma być zrobione.[/QUOTE] |
|
|
|
|
#4682 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
nocka piękna z jedną pobudką o 1 bo Hanna wylądowała głowa w szczebelkach obudziła się przed 8 teraz bunuje w koszu z zabawkami;p Dziewczyny jeszcze raz prośba o pomoc przy wyborze wózka na zimę, chodzi mi głównie o to, żeby był zabudowany i pompowane koła. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4683 |
|
Wtajemniczenie
|
Lady - strasznie zazdroszcze tych nocek
|
#4684 |
|
Zadomowienie
|
nawijko
![]() przykro mi z powodu zachowania rodzicow tymbardziejteraz swieta sie zblizaja i siostra biednaa babcie nie powinna buntowac bo tylko krzywde siostrze robi
|
|
|
|
#4685 |
|
Zakorzenienie
|
Misia a jaki masz teraz wózek? Ja mam tutek grander i strasznie go nie lubię...
Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
|
#4686 |
|
Wtajemniczenie
|
neti mutsy evo. ma piankowe koła, spacerówka w ogóle nie jest zabudowana. jeszcze jak na ciepłe dni się super sprawdzała, tak na teraz nie za bardzo:/
|
#4687 |
|
Zadomowienie
|
Blogerko
zadowolona jestes z jezdzika FP? Dziewczyny czy to nie jest tak, ze decydujac sie na drugie diecko z mala roznic robimy krzywde bo tak Nati jest oczkiem w glowie, gwiazdeczka a jak pryjdzie drugie dziecko to juz tak nie bedzie to juz uwaga na 2 dzieci, a wiadomo, ze wtedy to male potrzebuje wiecej uwagi i starsze czuje sie pokrzywdzone? |
|
|
|
#4688 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny, widziałam, że wczoraj pytałyście o mnie (nawijko
)Kubuś daje czasu, mega maruda sie zrobił, cały czas na rękach by chciał, cały czas tylko eeee a jak zbliża się do mnie to mama albo meme szaja strasznie Ci współczuję chorej sytuacji z P. ale widzę, że Twój tż i mój ojciec są bardzo podobni :/ u mnie w domu zawsze tak było, że mama harowała, pracowała, zajmowała się właściwie wszystkim a on w sumie niewiele wnosił do ogniska domowego :/ wiecznie miał pretensje, że mama nie pozamiatała, że jeszcze garki nie umyte, że lodówka brudna, sam tylko wymagał a nie robił nic. Nie wiem, co Ci doradzić ale wiem jedno taki typ tak ma i się nie zmieni, będzie tylko gorzej ![]() hope gratulacje nawijko też pomyślałam,żebyś wzięła siostrę do siebie na święta tylko pewnie rodzice nie pozwolą przytulam Cię mocno ![]() laurko piernik na kefirze? podałabyś przepis, plose ![]() ![]() tyle pamiętam, mieliśmy dziś z rana wizytę pielęgniarki środowiskowej, mówiłam o tym,że Mały nie chce jesć i nie chce butli ale po tym co usłyszałam jako radę to mogłam nawet nie pytać :/ |
|
|
|
#4689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Jeszcze a propos tej kapusty, to trzymala w ustach i probowala dokladac zabawki; z tz mielismy ubaw niezly. Dzis powtorka z rozrywki, ale w roli glownej marchewka na zmiane z korzeniem lotosu |
|
|
|
|
#4690 |
|
Zakorzenienie
|
meneq żebym cumelka obtoczyła w cukrze albo miodzie, a jedzenie, żebym dosładzała (no super, np cukinia z królikiem i cukrem)
![]() trzeba było jej dać marchewkę
Edytowane przez nancykenator Czas edycji: 2013-11-21 o 09:43 |
|
|
|
#4691 |
|
Zadomowienie
|
Spalismy sobie wszyscy rodzinnie słodko (mąż w domu bo ma opiekę na Grzesia) i obudził nas telefon. Mąż się zerwał z brzydkim słowem i już miał opieprzyć równo tego co nas w środku nocy budzi gdy się okazało że to dziadzio dzwoni i jest 9.14.
Obejrzałam te wampiry, stwierdzam że nie jestem tym filmem zachwycona. Yellow dzięki za wyjaśnienia. No może niezbyt dokładnie bo bo oglądam trochę z obowiązku żeby wiedzieć o co z tym zmierzvhem chodzi.Tylko że nie oglądałam pierwszej części. O rudej to się w końcu domyśliłam bo mówili jak była walka, natomiasto krwi to mi umknęło. Albo nie mówili albo mi umknęło. Wszystko możliwe bo oglądam to tak jednym okiem, drugim wizażuję
|
|
|
|
#4692 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4693 |
|
Zakorzenienie
|
OMG!! A sprobuj zrobic paste z groszku zielonego lub kukurydzy. Jest naturalnie slodkie i u nas zalecane niejadkom
|
|
|
|
#4694 |
|
Zadomowienie
|
Halo
Dziś pobudka o 7.10 ale Ola się przytuliła i leżałyśmy w bezruchu do 8 Pytanie: Co robicie tuż po wstaniu z łóżka? Od razu pampers, ubranko i śniadanie? Ile czasu upływa u Was od pobudki do śniadania? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4695 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko to gotuję groszek, kolbę kukurydzy i miksuję? |
|
|
|
|
#4697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wierz mi , drugie, pierwsze - oboje kocha sie tak samo. co do oświęcania uwagi, to pierwsze dziecie też jest rodzeństwem zachwycone i chce przy wszysttkim pomagać, i w ten sposób spędza sie nawet podczas kąpieli czy przewijania cas z obojgiem. ja nie uważam żebym Wojtki od narodzin Ewci zrobiła jakąś krzywdę i poświęcała mniej czasu. a jak widzę jak się ładnie razem bawią, jak jej pomaga, leci do niej jak zapłącze choć bić i popychać też się potrafią czasami jej tez dokucza ![]() ja nie żałuję decyzji o drugim dziecku. jeśli tylko chcecie mieć dwoje - wierz mi - na pewno dacie sobie radę
|
|
#4698 |
|
Zakorzenienie
|
U nas ok godziny, zwykle uplywala na zabawie a teraz odwozimy tz do pracy
|
|
|
|
#4699 |
|
Zakorzenienie
|
najpierw chwilę dochodzę do siebie po pobudce czynionej przez Małego (zwykle wsadza mi mokre palce w nos albo kładzie na policzku), chwilę się wygłupiamy, potem zmiana ubranka, pampek, myju myju, śniadanie różnie ok. 1 -1,5 h po wstaniu bo wcześniej nie jest głodny (zwykle je pierś koło 6 a wstajemy po 7).
|
|
|
|
#4700 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ona budzi sie juz po 5 , bawi sie w łóżeczku grzecznie do 6,30 (mniej wiecej) a potem już zaczyna bawić się głośniej żeby mnie zbudzić Ja sie co prawda budzę wcześniej ale lubię sobie dogorywać w łóżku Wyciągam jąz łóżeczka koło 7, przewijami od razu daję mleko z kaszką na śniadanie
|
|
#4702 |
|
Zakorzenienie
|
Ugotowac i pozniej przetarlabym przez sitko, zeby skorek nie bylo. Ja idena latwizne i uzywam ze sloiczka
|
|
|
|
#4703 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
już sie przyzwyczaiłam ze moje szczęście musi być przy mnie
|
|
#4704 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a kiedy zdecydowaliscie sie na 2 a jak jezdzicie wutem to jak w nim siedzicie?? tzn gdzie Ty siedzisz? Dziewczyny jak odbieralyscie prezent w Rossmanie to wolali oprocz kodu tez dowod bo u mnie jest do odbioru i myslalam ze mama odbierze ale jest napisane zeby okazac dowod, ciekawe czy jak powie ze jest moja mama to Jej dadza ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- kurcze jak tylko do Was wrocilam to juz 10 hehe i nic nie zrobione a ja w pizamie jeszcze jak Wy to robicie ze ze wszystkim sie ogarniacie i jeszcze macie czas na wizaz zdradzcie sekret? |
||
|
|
|
#4705 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bodajze 1L za niecale 16zl. Lniany jest w marketach, ale jakbys chciala go zuzywac w kuchni (na zimno, nie wolno go podgrzewac) to lepiej kupic w aptece (tam go trzymaja w lodowkach i w domu tez tak powinno sie robic). Rycynowy dobrze jest mieszac z innymi olejami, wtedy nie jest tak uciazliwy ![]() Ewentualnie jak sie go podgrzeje to o wiele wygodniej sie naklada. Lejesz troszke na talerzyk, kladziesz na kubku z wrzatkiem/zaparzona herbata i voila ![]() Co do szamponow - najpierw cudowalam z dzieciecymi, ale one strasznie placza mi wlosy, koszmar. Mialam BD, Hipp (troszke mniej platal). Z tych delikatniejszych jeszcze Facelle - zel do higieny intymnej z Rossa ![]() Z tych mniej delikatnych mialam szampon Alterry, Malwy (ziolowy, wysuszal, takze nie polecam jak masz suche wlosy). Alterra jest fajna, choc do delikatnych nie nalezy Teraz zmywam tymi mocniejszymi szamponami, bo tak, jak pisalam - mniej placza. A efekty olejowania takie same. Jantar? Jak najbardziej Masz ten w szklanej butli? Super wplywa na wzmocnienie cebulek+porost wlosow. Roznie sie go stosuje (wcierając w skore glowy) - mozesz po umyciu, wlosow, mozesz przed. Ja wole stosowac przed myciem, bo inaczej powoduje szybsze przetluszczanie. Wcieram go na noc, potem olej na cala dlugosc, a rano mycie+odzywka/maska. Jesli masz suche wlosy, to nie stosuj Jantaru na dlugosc wlosow (tylko wcieraj w skore glowy), bo moze Ci je jeszcze bardziej przesuszyc (ma w skladzie ekstrakty z ziol). Z indyjskich mam Vatike, Sese, Shikakai i Amle (jeszcze nie uzylam). Sesa to wg mnie zbedny wydatek, nie robi jakiegos wow, a jest najdrozsza z wymienionych. Shikakai tez tylka nie urywa (niby do wlosow przetluszczajacych sie - bla bla...). Za to Vatika to zdecydowanie moj faworyt Jest na oleju kokosowym, ale w skladzie ma tez ziola. U mnie super sie sprawdza. Ciut lepiej niz zwykly kokos ![]() Cytat:
Sa obok oliwy z oliwek.Mozesz zaczac od pestek winogron, ryzowego, rzepakowego, oleju z orzechow wloskich. Cytat:
Zawsze tak czesto sie budzi?
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-11-21 o 10:34 |
|||
|
|
|
#4706 |
|
Wtajemniczenie
|
ide dzisiaj do fryzaaaaaaa już się nie mogę doczekać i czekam i czekam
![]() ![]() ![]() hje, gdzie żeś? Wołoszańskiego sie nasłuchałaś i boisz sie spod kołdy nosa wyściuplić?
|
|
#4707 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wcześniej jak było ciepło a zdażało sie że pracował w sobotę do 14, dzwonię do niego z pytaniem co zrobić na obiad, a on- nic zjem jakąś kanapkę i pójdziemy z Lenką na spacer, mówię że nie sprzątnięte, a on- oj tam ogarniemy wieczorem Lenusia dużo zmieniła, nie ważny jest błysk na półce o czas spędzony razem, żeby nie było sprzątam czasem
|
|
#4708 |
|
Wtajemniczenie
|
W ddtvn właśnie mówią o tych ciuszkach, fajne szkoda, że babka się trochę ceni
![]() http://pl.dawanda.com/shop/LAMAMAA
|
#4709 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niezła akcja z tym mlekiem, moja też zimnego nie ruszy. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
) i bawimy sie , nosimy, wozimy w wózku. Jak widze że głodna daję skórkę chleba a śniadanie czyli kasza zawsze o 8.Cytat:
Włąśńei doatałam info że moja kuzynka urodziła; o5:50 jechali do szpiatala a o 8:45 już po wszystkim. Chłopczyk malutki - 2800 ale ona tak ma, córkę też taka kruszynkę urodziła. Jest to trzecie dziecko w naszej rodzinie w tym roku
|
|
#4710 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zrezygnowała wogule z mleka, nie będe na siłę wpychać, daję rano i wieczorem kaszkę, lepiej pije, niekiedy jeszcze na śpiocha, ale zawsze zje, no i na noc jak zje kaszkę to przesypia noc bez jedzenia, a tak to wciskałam jej na siłę w nocy mleko, już miałam fioła na punkcie tego mleka, teraz i ja śpię spokojnie ![]() daje któraś kaszkę z bobovity na noc wielozbożową bez cukru?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:57.

z tym, że Agatka 4mce starsza i to na tym etapie widać, wiesz, apogeum nadeszło właśnie po 3 urodzinach (a wy wrześniowe) takich reakcji, a teraz już fajnie 
od dnia zależy.
obudziła się przed 8
teraz bunuje w koszu z zabawkami;p
to postanowił dać nam popalić i o 5 już łaził po łóżku 
Udałąm że nie słysze

)

podgrzalam, wypil, i dalej hulaj dusza piekla niet 

22.05.2008
14.08.2011