Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI) - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-21, 10:36   #4711
blogerka
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI)

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Blogerko
zadowolona jestes z jezdzika FP?
Borys jeszcze go nie ogarnia, dopiero zaczyna rozumiec o co chodzi.
ale w zyciu bym nie dala za niego 350 zl, czy nawet 200. Kupilam go za 130, uzywke.
I wydaje mi sie ze sa lepsze jezdziki niz ten.
Stary 2013-11-21, 10:37   #4712
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Oli zaczął dzisiaj wstawać na całego i stał praktycznie cały dzień bo jak go odciągałam od łóżka itp. to w 3 sekundy był z powrotem dziś rano obudziło mnie walenie ręką w łóżko, patrzę, a tam moje dziecię nade mną stoi nie spodziewałam się tego. Taka sytuacja - nie siedzę jeszcze ale już stoję

Gratki dla Oliego ! (kojarzy mi się Oli z dzieci z bulerbyn-czytałaś??)

Gdzie dorwałaś Jantar?

W CH załęże jets takie stoisko z różnymi fajnymi kosmetykami

Ja mam niby proste, ale często zachowują się jak falowane, tzn. do fal im daleko, raczej są "pogniecione", natomiast są totalnie suche i niesforne. Też myślałam o olejowaniu, ale jak zwykle odpuściłam kiedyś po paru razach, poza tym oprócz tego że mam włosy przesuszone to się przetłuszczają przy nasadzie więc ciężko mam. Jeszcze żadnemu fryzjerowi nie udało się obciąć moich kłaków tak żebym była zadowolona

Wiesz co, czasem jest tak że masz poddatne na falowanie i przy odpowiedniej pielęgnacji jesteś w stanie wydobryć fajny skręt lub falę

aaa i super ten wózek

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
bokeh ja bylam CG i jestem pokrecona bardzo (teraz tego nie widac, bo nie potrafie odpowiedniej pielegnacji dobrac, ale marzy mi sie, zeby jeszcze choc raz wrocic do kreciolkow; az sobie zdjecia obejrzalam ;-( )
U mnie sprawdzil sie olej arganowy i jojoba.
pokaż zdjęcia !

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
haha jak piszesz Edzio i Edzio to mam przed oczami mojego psa.

ja też

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
a propos takich reklam: Wojtek sie mnie ostatnio pytał co to jest erekcja Udałąm że nie słysze

nie drążył tematu??
Cytat:
co do cichych dni, to u nas cisze pierwszy zawsze mąż przerywa. ja potrafię się dłużej fochać.
zazdroszczę
Cytat:
Blogerko
zadowolona jestes z jezdzika FP?

Dziewczyny
czy to nie jest tak, ze decydujac sie na drugie diecko z mala roznic robimy krzywde bo tak Nati jest oczkiem w glowie, gwiazdeczka a jak pryjdzie drugie dziecko to juz tak nie bedzie to juz uwaga na 2 dzieci, a wiadomo, ze wtedy to male potrzebuje wiecej uwagi i starsze czuje sie pokrzywdzone?

też tak kiedyś myślałąm nawet zadałam tu to pytanie jak jeszcze nie miałam Hani (tzn w brzuchu..) a teraz widze to zupełnie inaczej, jak sobie wyobrażam dwie takie Hanie
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Tak, z pestek winogron kupisz nawet w Biedrze.
Bodajze 1L za niecale 16zl.
Lniany kupisz w marketach, ale jakbys chciala go zuzywac w kuchni (na zimno, nie wolno go podgrzewac) to lepiej kupic w aptece (tam go trzymaja w lodowkach i w domu tez tak powinno sie robic).

Rycynowy dobrze jest mieszac z innymi olejami, wtedy nie jest tak uciazliwy
Ewentualnie jak sie go podgrzeje to o wiele wygodniej sie naklada.
Lejesz troszke na talerzyk, kladziesz na kubku z wrzatkiem/zaparzona herbata i voila

Co do szamponow - najpierw cudowalam z dzieciecymi, ale one strasznie placza mi wlosy, koszmar.
Mialam BD, Hipp (troszke mniej platal). Z tych delikatniejszych jeszcze Facelle - zel do higieny intymnej z Rossa
Z tych mniej delikatnych mialam szampon Alterry, Malwy (ziolowy, wysuszal, takze nie polecam jak masz suche wlosy).

Alterra jest fajna, choc do delikatnych nie nalezy

Teraz zmywam tymi mocniejszymi szamponami, bo tak, jak pisalam - mniej placza. A efekty olejowania takie same.

Jantar? Jak najbardziej Fajna rzecz.
Masz ten w szklanej butli?
Super wplywa na wzmocnienie cebulek+porost wlosow.
Roznie sie go stosuje (wcierając w skore glowy) - mozesz po umyciu, wlosow, mozesz przed. Ja wole stosowac przed myciem, bo inaczej powoduje szybsze przetluszczanie.
Jesli masz suche wlosy, to nie stosuj go na dlugosc wlosow (tylko wcieraj w skore glowy), bo moze Ci je jeszcze bardziej przesuszyc (ma w skladzie ekstrakty z ziol).

Z indyjskich mam Vatike, Sese, Shikakai i Amle (jeszcze nie uzylam).
Sesa to wg mnie zbedny wydatek, nie robi jakiegos wow, a jest najdrozsza z wymienionych.
Shikakai tez tylka nie urywa (niby do wlosow przetluszczajacych sie - bla bla...).
Za to Vatika to zdecydowanie moj faworyt
Jest na oleju kokosowym, ale w skladzie ma tez ziola. U mnie super sie sprawdza. Ciut lepiej niz zwykly kokos

Te bardziej popularne w zwyklym markecie Sa obok oliwy z oliwek.
Mozesz zaczac od pestek winogron, ryzowego, rzepakowego, oleju z orzechow wloskich.

Pytalam wczesniej, ale chyba nie widzialas.
Zawsze tak czesto sie budzi?
tak tak mam ten w szklanej butli przelałam do atomizera i pisakam skalp na wieczór ale dopiero od paru dni

żelem do Bożenki włosy ?

dzięki Ci nawijku zaczynam na nowo dbać o moje kręcioły, musze jeszcze zrobić żel lniany

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
ide dzisiaj do fryzaaaaaaa już się nie mogę doczekać i czekam i czekam
co robisz??? ja jutro

Witajcie kochane
Stary 2013-11-21, 10:39   #4713
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
Blogierko super że udało się kupić tanio wózek. Fajnie że możesz zrobić sobie troszkę wolności, u mnie to niemożliwe, Lenka jak mnie nie widzi to tragedia poprostu, ale szczerze to nie mogę powiedzieć że jest mi z tym źle już sie przyzwyczaiłam ze moje szczęście musi być przy mnie

U nas jest dokladnie tak samo, ale pomaga fakt, ze u rodzicow jest zawsze mlodsza siostra i Borys za nia przepada, nie czuje ze jest tylko ze "starymi" ale ma kogos mlodszego do towarzystwa do tego przychodza jeszcze moje dwie kolejne siostry i jest wyrywanie sobie Boryska z rak do rak i jeszcze jed pies. Wiec w sumie te kilka godzin mu zlatuje nie wiadomo kiedy i nie ma czasu za mne tesknic.
Ale z tesciami samego go nie lubie zostawiac i juz od dawna nie zostawiam, bo mam wlasnie wizje, ze bedzie za mna plakal
Stary 2013-11-21, 10:39   #4714
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Dzień dobry

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43811202]No nie odzywam się, bo co - wiecie, nie wyobrażam sobie takiej reakcji na jakieś plamy. Kuźwa, dziewczyny, w poprzednim mieszkaniu ledwo remont zrobiliśmy porysował (BARDZO widocznie) panele na podłodze - słowem się nie odzwałam, no bo trudno, zdarza się. A tu - poszłam zmyć farbę, to i z podłogi i pralki starłam, a potem siłą rozpędu (wkur....nia ) całą łazienkę wyfewciowałam lubię sprzątać łazienkę. I plam nie ma, problemu nie ma (bo co to za problem w ogóle?)... Ale smród się ciągnie...

A, jeszcze mój ulubiony rodzaj tekstów: kiedy umyjesz lodówkę (sprzątniesz szafki, wyprasujesz rzeczy - whatever)?

I mnie trafia - skoro on widzi, że coś trzeba zrobić - dlaczego nie robi? i wiecie, od razu tak się czuję jak służąca/podwładna :/ przychodzi kur... pan i władca i palcem pokazuje, co ma być zrobione.[/QUOTE]
Szaja a On kiedykolwiek cokolwiek robił w domu, tzn pomagał Ci??? Bo kurde, On nie jest tylko od pracy "zarobkowej" ale tej w domu również, nie??

Cytat:
Ja podziwiam dziewczyny, ktore kontroluja drzemki.
Kompletnie bym nie wiedziala jak to ogarnac - zwlaszcza, ze raz wstajemy o 7, a raz o 9.
Drzemki tez sa o roznych porach, czesto wychodzimy w roznych godzinach (np na reh), a poza tym wciaz sie meczymy z nieodkladalnoscia, po ktorej nie ma szans na ponowne zasniecie.
Troszke sie martwie, ze dzien jest tak "drzemkowo poszarpany", ale co zrobic...
U nas tak jak kiedyś pisałam, cały dzień jest układany pod drzemki blanki A u Ciebie, jak dochodzi rehabilitacja, to jest zrozumiałe, że musisz małego położyć przed, żeby chciał w ogóle ćwiczyć.

Cytat:
A Dadol sie nie puszcza, bo to porzadny chlopak jest!
Że niby Blanka nie jest?

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
W ogóle jest tak, że jak wróci z pracy i np jest nieporządek, brak obiadu no to kłótnia murowana on się przyczepia to wszystkiego, że talerzyk leży, że siedze i nic nie robię (mimo że siadłam np 10 minut wcześniej)
A jak zrobię obiad lub jest czysto to normalnie gadamy nie kłocimy się. Nawet np na nasepny dzień jak on ma wolne sprzątamy coś razem, dzielimy sie obowiązkami.
Nie wiem co by Ci doradzić Bo wydaje mi się że P. czepia się naprawdę o mega pierdoły (u mnie mój ma często rację) i nie wiem jak miałabyś do niego trafić. A z drugiej strony co to za życie że ciągle będziesz mysleć czy zrobiłaś coś dobrze czy źle i czy on będzie zadowolony... Da się z nim w ogóle na spokojnie pogadać? czy zamyka się i koniec.?

Nawijko !! prośbę mam, chociaż Ty nie jesteś CG, ale wiem że dbasz o włosy. Olejujesz? Muszę zacząc na nowo dbać i jakoś tak nie wiem od czego zacząć. Jakich oleji używasz?
Tak czytam o tych Waszych "czepialskich" TŻtach i sobie myślę, że swojego powinnam na rękach nosić Dobrze, że nie czyta forum

Co to CG ? Curly girl??

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Co do drzemek, jak u nas dzien sie rozwali to na drugi nie ma problemu z powrotem do rozkladu dnia, poza tym spacery czy jak cos musze zalatwic ogarniam w czasie drzemki-babel spi na spacerach jak aniolek.
U nas identycznie.

Cytat:
meneq

Jeszcze Wam wrzucę obiecane dawno zdjęcia wózka i nie tylko.

Dobranoc
Super! Fanie się prezentuje ten wózek, lepiej niż na "sklepowych" zdjęciach.

Cytat:
W sobote albo w poniedziałek jadę kupić Amelce fotelik;p Lady, nie dość że marite mamy to jeszcze się zdecydowałam na chicco x-pace
my też mamy ten fotelik i jestem bardzo zadowolona.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 10:48   #4715
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
t

u Ciebie róznica 3 lata, rocznikowo 4 to bedzie (patrze pod katem szkoly)
a kiedy zdecydowaliscie sie na 2
a jak jezdzicie wutem to jak w nim siedzicie?? tzn gdzie Ty siedzisz?

jak Wy to robicie ze ze wszystkim sie ogarniacie i jeszcze macie czas na wizaz
zdradzcie sekret?
ja za kierownicą, Ewa obok mnie z przodu, Wojtek z tyłu za pasażerem,a jak tż prowadzi to ja koło Wojtka z tyłu

a co do wizażu, to ja mam komp non stop włączony i dochodze w wolnej chwili, teraz Ewa usypia w łóżwczku, Wojtek rysuje, obiad sie robi, więc sobie na 5 min siadłam

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Cytat:

nie drążył tematu??
:
nie bo sie reklama skończyła i zainteresowało go coś innego
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 10:50   #4716
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Tak czytam o tych Waszych "czepialskich" TŻtach i sobie myślę, że swojego powinnam na rękach nosić Dobrze, że nie czyta forum

Co to CG ? Curly girl??

U nas identycznie.

Super! Fanie się prezentuje ten wózek, lepiej niż na "sklepowych" zdjęciach.

my też mamy ten fotelik i jestem bardzo zadowolona.
Powinnaś

CG dokładnie to

Mój tżbokeh, wczoraj jak poszłam na 2h do sklepu postanowł mi pokazać że się da przy dziecku i wyfewciował dom.... ale zrobił to żeby mi pokazać że on lepsyz jest i lepiej ogarnia dom wiecie super że to zrobił, ale o wiele bardziej bym się cieszyła gdyby darował sobie te uwagi czepialskie w moim kierunku
Stary 2013-11-21, 10:53   #4717
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
Dzień dobry
nocka piękna z jedną pobudką o 1 bo Hanna wylądowała głowa w szczebelkach obudziła się przed 8 teraz bunuje w koszu z zabawkami;p

Dziewczyny jeszcze raz prośba o pomoc przy wyborze wózka na zimę, chodzi mi głównie o to, żeby był zabudowany i pompowane koła.
ja się zastanawiam nad X-Landerem XA.

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Halo
Dziś pobudka o 7.10 ale Ola się przytuliła i leżałyśmy w bezruchu do 8

Pytanie:
Co robicie tuż po wstaniu z łóżka? Od razu pampers, ubranko i śniadanie? Ile czasu upływa u Was od pobudki do śniadania?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Blanka budzi się 6-6.30. Do 7-7.30 leżymy w łóżku jeszcze, ale w międzyczasie Blanka pije mleczko. Potem pampers, ciuszek, myjku i ja jem śniadanie.

Dzisiaj dobra noc za nami

Dziękuję Wam za miłe komentarze odnośnie stania Blanki. Ale sero, zaskoczyłyście mnie bardzo, myslałam, że wszystkie dzieci tak robią.

M. powiedział, że wyjeżdża w niedzielę na tydzień do Szczecina w delegację
Stary 2013-11-21, 10:57   #4718
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

M. powiedział, że wyjeżdża w niedzielę na tydzień do Szczecina w delegację
(( smutno. A czym się Twój tzt zajmuje?;p

mój dziś wraca ale caly weekend w szkole..ale chociaż będzie spał ze mna;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 10:59   #4719
meneq
Zakorzenienie

bokeh wstawilam w k., tylko slabo widac, bo z ubraniem sie zlewaja
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 11:02   #4720
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
U nas jest dokladnie tak samo, ale pomaga fakt, ze u rodzicow jest zawsze mlodsza siostra i Borys za nia przepada, nie czuje ze jest tylko ze "starymi" ale ma kogos mlodszego do towarzystwa do tego przychodza jeszcze moje dwie kolejne siostry i jest wyrywanie sobie Boryska z rak do rak i jeszcze jed pies. Wiec w sumie te kilka godzin mu zlatuje nie wiadomo kiedy i nie ma czasu za mne tesknic.
Ale z tesciami samego go nie lubie zostawiac i juz od dawna nie zostawiam, bo mam wlasnie wizje, ze bedzie za mna plakal
No ja raczej nie zdecyduje się na drugie dziecko bo licząc Młodą to tak jakbyśmy już mieli dwoje, dlaetego cieszę się że w rodzinie rodzi się dużo dzieci i Oliwka będzie miec kompanów do zabawy, zwłaszcza u brata gdzie dzieci są 18 i 9 miesiecy.
Cytat:
Mój tżbokeh, wczoraj jak poszłam na 2h do sklepu postanowł mi pokazać że się da przy dziecku i wyfewciował dom.... ale zrobił to żeby mi pokazać że on lepsyz jest i lepiej ogarnia dom wiecie super że to zrobił, ale o wiele bardziej bym się cieszyła gdyby darował sobie te uwagi czepialskie w moim kierunku
Moj na szczęscie przekonał sie ze jak jest się sammy z Oliwką to ciężko cokolwiek zrobił. Na początku troche mnie jurgał że nie umiem się zorganizować ale został kilka razy sam i już nic nie gada. Tym bardziej że on nauczył Małą że jak jest tata to jest nielimitowne noszenie na rękach
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 11:13   #4721
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
(( smutno. A czym się Twój tzt zajmuje?;p

mój dziś wraca ale caly weekend w szkole..ale chociaż będzie spał ze mna;p
prowadzi szkolenia.
Stary 2013-11-21, 11:17   #4722
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Cytat:
Tak, z pestek winogron kupisz nawet w Biedrze.
Bodajze 1L za niecale 16zl.
Lniany jest w marketach, ale jakbys chciala go zuzywac w kuchni (na zimno, nie wolno go podgrzewac) to lepiej kupic w aptece (tam go trzymaja w lodowkach i w domu tez tak powinno sie robic).

Rycynowy dobrze jest mieszac z innymi olejami, wtedy nie jest tak uciazliwy
Ewentualnie jak sie go podgrzeje to o wiele wygodniej sie naklada.
Lejesz troszke na talerzyk, kladziesz na kubku z wrzatkiem/zaparzona herbata i voila

Co do szamponow - najpierw cudowalam z dzieciecymi, ale one strasznie placza mi wlosy, koszmar.
Mialam BD, Hipp (troszke mniej platal). Z tych delikatniejszych jeszcze Facelle - zel do higieny intymnej z Rossa
Z tych mniej delikatnych mialam szampon Alterry, Malwy (ziolowy, wysuszal, takze nie polecam jak masz suche wlosy).

Alterra jest fajna, choc do delikatnych nie nalezy

Teraz zmywam tymi mocniejszymi szamponami, bo tak, jak pisalam - mniej placza. A efekty olejowania takie same.

Jantar? Jak najbardziej Fajna rzecz.
Masz ten w szklanej butli?
Super wplywa na wzmocnienie cebulek+porost wlosow.
Roznie sie go stosuje (wcierając w skore glowy) - mozesz po umyciu, wlosow, mozesz przed. Ja wole stosowac przed myciem, bo inaczej powoduje szybsze przetluszczanie.
Wcieram go na noc, potem olej na cala dlugosc, a rano mycie+odzywka/maska.
Jesli masz suche wlosy, to nie stosuj Jantaru na dlugosc wlosow (tylko wcieraj w skore glowy), bo moze Ci je jeszcze bardziej przesuszyc (ma w skladzie ekstrakty z ziol).

Z indyjskich mam Vatike, Sese, Shikakai i Amle (jeszcze nie uzylam).
Sesa to wg mnie zbedny wydatek, nie robi jakiegos wow, a jest najdrozsza z wymienionych.
Shikakai tez tylka nie urywa (niby do wlosow przetluszczajacych sie - bla bla...).
Za to Vatika to zdecydowanie moj faworyt
Jest na oleju kokosowym, ale w skladzie ma tez ziola. U mnie super sie sprawdza. Ciut lepiej niz zwykly kokos

Te bardziej popularne w zwyklym markecie Sa obok oliwy z oliwek.
Mozesz zaczac od pestek winogron, ryzowego, rzepakowego, oleju z orzechow wloskich.

Pytalam wczesniej, ale chyba nie widzialas.
Zawsze tak czesto sie budzi?
Ojj,musialam nie zauwazyc Tak,niestety zazwyczaj nasze nocki tak wygladaja Odkad nauczyl sie na brzuch przewracac. Teraz jak sie przeraca w nocy to na brzuszek,na kolana i wstaje i chodzi na spiocha przy szczebelkach no i wybudza sie przez to;( Spal ladnie jak mial 3 i 4 miechy. A potem sie spsulo Ale to chyba kiedys minie Bo ja juz w to w sumie nie wierze. I nie jest wyglodnialy,bo on w nocy ciumka bardziej,a nie je

A co do naszego porannego schematu to wstajemy,cycus,pampers,my ju myju,ubranko i bawimy sie 2-3 godzinki,cycus i drzemka 30 minut
Ale dzis ziiimno,brrr.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
nomenklaturabinominalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 11:25   #4723
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Ugotowac i pozniej przetarlabym przez sitko, zeby skorek nie bylo. Ja idena latwizne i uzywam ze sloiczka
chętnie poszłabym na taką łatwiznę ale nie znam takiego słoiczka niestety, muszę poszukać
Cytat:
tak godzina poltorej lezymy przytulamy sie

u Ciebie róznica 3 lata, rocznikowo 4 to bedzie (patrze pod katem szkoly)
a kiedy zdecydowaliscie sie na 2
a jak jezdzicie wutem to jak w nim siedzicie?? tzn gdzie Ty siedzisz?

Dziewczyny
jak odbieralyscie prezent w Rossmanie to wolali oprocz kodu tez dowod
bo u mnie jest do odbioru i myslalam ze mama odbierze ale jest napisane zeby okazac dowod, ciekawe czy jak powie ze jest moja mama to Jej dadza

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

kurcze jak tylko do Was wrocilam to juz 10 hehe i nic nie zrobione
a ja w pizamie jeszcze

jak Wy to robicie ze ze wszystkim sie ogarniacie i jeszcze macie czas na wizaz
zdradzcie sekret?
u mnie nie chcieli dowodu, sam kod wystarczył

no ale przynajmniej jest jeden plus wizyty pielęgniarki, mam wyfewciowane mieszkanie tż wczoraj stwierdził, że jest czuć święta, bo tak czysto jest (kazałam mu nawet wyczyścić żyrandol w kuchni )
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 11:26   #4724
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Ja to już przestałam się o to bać, nie ważne o której zasypia, sobota/niedziela jak ja moge się wyspac to ona właśnie o 5 wstaje
Ojacie
Wspolczuje!
Ja stekam jak o 7 wstajemy...

Cytat:
nawijko

przykro mi z powodu zachowania rodzicow
tymbardziejteraz swieta sie zblizaja i siostra biedna
a babcie nie powinna buntowac bo tylko krzywde siostrze robi

Swiat sobie wcale nie wyobrazam...

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
nawijko też pomyślałam,żebyś wzięła siostrę do siebie na święta tylko pewnie rodzice nie pozwolą przytulam Cię mocno
nancy, meneq, Lady - nie ma szans, nie zgodza sie.

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Halo
Dziś pobudka o 7.10 ale Ola się przytuliła i leżałyśmy w bezruchu do 8

Pytanie:
Co robicie tuż po wstaniu z łóżka? Od razu pampers, ubranko i śniadanie? Ile czasu upływa u Was od pobudki do śniadania?
Lezenie w bezruchu A co to!

Najpierw stekam w myslach, ze juz pobudka, potem Kuba ląduje na podlodze (po chwili jest kupka, wiec przewijam), a ja ide wstawic zupke i kaszke.
Kaszka po ok 20min od wstania, przebieram go po jedzonku, bo zawsze sie uswini.

Cytat:
od mojej pobudki czy Ewcinej ? bo ona budzi sie juz po 5 , bawi sie w łóżeczku grzecznie do 6,30 (mniej wiecej) a potem już zaczyna bawić się głośniej żeby mnie zbudzić Ja sie co prawda budzę wcześniej ale lubię sobie dogorywać w łóżku Wyciągam jąz łóżeczka koło 7, przewijami od razu daję mleko z kaszką na śniadanie

Cytat:
tak godzina poltorej lezymy przytulamy sie

No nastepna szalona!!

Cytat:
u mnie jest podobnie, tż bardzo dużo mi pomaga w domu z własnej woli, nie złości się jak nie ma obiadu- bierze coś z lodówki, nie gdera że bałagan, przeważnie się śmiejemy że Lenusia nam sprząta wcześniej jak było ciepło a zdażało sie że pracował w sobotę do 14, dzwonię do niego z pytaniem co zrobić na obiad, a on- nic zjem jakąś kanapkę i pójdziemy z Lenką na spacer, mówię że nie sprzątnięte, a on- oj tam ogarniemy wieczorem Lenusia dużo zmieniła, nie ważny jest błysk na półce o czas spędzony razem, żeby nie było sprzątam czasem
U nas tak samo

Dziec mi wczoraj zasnal o 22, obudzil sie na jedzonko o 7
Zjadl i pokimalismy jeszcze do 8:30.
A o 10 trze oczka i wielce zmeczony kimnal 30min

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 11:26   #4725
onaella
Zakorzenienie

Dziewczyny czy którejś z Was dziecko ma przyspieszoną regenerację?

Ja już nie wiem co robić, Wiktorek spać chodzi ok 22 i to z wielkim żalem i trudem ( (wczoraj zasnął o 23) a już o 5 rano jest wyspany i gotowy do zabawy.
Od urodzenia nie jest śpiochem ale teraz to już przesadza :/

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 11:26   #4726
laurka23
Zakorzenienie

Michał mnie dziś rozpieszczał, spał do 8! Od czasów noworodkowych tak cudnie nie bylo. Ale żeby nie było kolorowo, mąż użądził imprezkę o 12 w nocy, znów lunatykował Nie będę was zanudzać naszym dialogiem i tym co robił. W nocy mi nie do śmiechu było ale dziś na wspomienie sikam w majty

Cytat:
Ciezko mi olac, bo mialam z nimi swieta spedzac...
I co, beda usmiechy i prezenty, a w sercach zawisc? Ehhh..

A ile drzemek w ciagu dnia ma Michas? Pilnujesz, zeby byly o stalych porach?

Ona chyba nie do konca jest swiadoma co to dla niej oznacza...
Poza tym mam wrazenie, ze jest niestety buntowana przez nasza babcie :/

Jak jestesmy poza domem to tez spokojnie 5h bez snu wytrzyma.
Ale w domu? Nie ma szans. Nudy czy co Dzis wyjatkowe, leje i leje!!

Szacuuuun
Michał sam sobie ustawił, między 9 a 10 zasypia (też zależy o której wstaje) A druga międzi 12.30 a 13.30 Potem już na noc po 18.

Cytat:
czytając to miałam wrażenie że to jakieś zadanie z matmy

Cytat:
hah ja też

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43811020]
Nie śpimy, on z Agatką ja z Dorotką. ALe to od bardzo dawna tak, zwyczajnie z potrzeby dzieci. Nasze relacje - żadne, dwoje obcych ludzi. Właśnie przyszedl z pracy, wszedł, NIC, zero, jakbym była powietrzem.[/QUOTE]

Normalnie sfochowany nieźle. Tulam, co ja mogę poradzić? U nas 2 dni bez odzywania się to jest maksimum.

Cytat:
Zaczynam się bać że przekarmiam dziecko
.
Kochana, to książka o niejadkach. Chodzi w niej z grubsza o to, by w dziecko nie wmuszać więcej niż ono chce, czyli otwiera usta, i połyka. Jak mała Ci ładnie je, nie wciskasz jej to nie masz co tak myśleć!

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Niech mi któraś wytłumaczy czemu ta ruda wampirzyca się czai na Bellę i chce ją zatłuc? Bo już w drugiej części niby ją chciała zabić ale nie podawali czemu. To jakaś była dupeczka Edziowa czy coś?

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

I co ten Edzio pije bo też nie podają a mnie to nurtuje??? Krew ze szczurów jak w wywiadzie z wampirem czy podsysa sobie nocami jakieś panienki? Albo może ma dojście do krwi z punktów krwiodawstwa?
Kocham cię

Cytat:
meneq

Jeszcze Wam wrzucę obiecane dawno zdjęcia wózka i nie tylko.

Dobranoc
Ale słodziak! Wózek fajowy.

Aaa wyczytałam jeszcze w tej książce, że dzieci karmione uu często gęsto nie są otwarte na nowe stałe posiłki, bo najzwyczajniej wszystkie ważne witaminy i mikroelementy mają w mleku matki. A skoro mają to zapewnione to nie potrzebują czerpać ich ze stałych posiłków. I że czasem taka sytuacja trwa do 10 miesiąca ale nieraz dłużej i żeby się nie martwić.

I jeśli chodzi o picie. Jeśli jedzą na żądanie cyca czy mm to często nie mają potrzeby pić dodatkowo wody. I że takie maluchy do 1 roku życia powinny minimum 0,5 litra mleka wypić, a reszta to stałe posiłki. Stałe posiłki mają uzupełniać mleczne, a nie je zastępować.

Jeszcze o mleku mm następnym. Ponoć to chwyt marketingowy, dziecko może pić mleko początkowe cały czas, ale produkcja takiego jest droższa, bo trzeba lepiej oczyszczać z nadmiaru białek bo maluszek sobie z tym nie radzi. A takie mleko następne ma więcej tych bałek bo dziecko już sobie z nadmiarem radzi. Mleko następne powstało też dlatego, że początkowego nie można reklamować a nstępne już tak

Uff jak coś mi się jeszcz rzuci w oczy dopiszę. Lecę czytać dalej póki Miś śpi.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 11:33   #4727
nancykenator
Zakorzenienie

dziewczyny, wiecie co u Bijkory i miki?

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

laurko chyba poproszę tż, żeby mi tą książkę kupił, bo wiele fajnych rzeczy piszesz
Stary 2013-11-21, 11:47   #4728
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Jeszcze o mleku mm następnym. Ponoć to chwyt marketingowy, dziecko może pić mleko początkowe cały czas, ale produkcja takiego jest droższa, bo trzeba lepiej oczyszczać z nadmiaru białek bo maluszek sobie z tym nie radzi. A takie mleko następne ma więcej tych bałek bo dziecko już sobie z nadmiarem radzi. Mleko następne powstało też dlatego, że początkowego nie można reklamować a nstępne już tak

Uff jak coś mi się jeszcz rzuci w oczy dopiszę. Lecę czytać dalej póki Miś śpi.

o kurde! to znaczy, ze to początkowe jest lepsze?
kiedyś czytałam, żeby nie podawać cały czas 1, bo te poźniejsze zawierają witaminy itp, które są potrzbne w póżniejszym rozwoju, a to początkowe tego nie ma...

ciekawa ta książka.

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 11:49   #4729
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
cześć dziewczyny, widziałam, że wczoraj pytałyście o mnie (nawijko )
Kubuś daje czasu, mega maruda sie zrobił, cały czas na rękach by chciał, cały czas tylko eeee a jak zbliża się do mnie to mama albo meme
szaja strasznie Ci współczuję chorej sytuacji z P. ale widzę, że Twój tż i mój ojciec są bardzo podobni :/ u mnie w domu zawsze tak było, że mama harowała, pracowała, zajmowała się właściwie wszystkim a on w sumie niewiele wnosił do ogniska domowego :/
wiecznie miał pretensje, że mama nie pozamiatała, że jeszcze garki nie umyte, że lodówka brudna, sam tylko wymagał a nie robił nic.
Nie wiem, co Ci doradzić ale wiem jedno taki typ tak ma i się nie zmieni, będzie tylko gorzej

hope gratulacje

nawijko też pomyślałam,żebyś wzięła siostrę do siebie na święta tylko pewnie rodzice nie pozwolą przytulam Cię mocno

laurko piernik na kefirze? podałabyś przepis, plose

tyle pamiętam, mieliśmy dziś z rana wizytę pielęgniarki środowiskowej, mówiłam o tym,że Mały nie chce jesć i nie chce butli ale po tym co usłyszałam jako radę to mogłam nawet nie pytać :/
Doczytałam jakie rady Przepis już daję:
Piernik
2 duże kefiry
1/2 szk. Cukru
1/2 szk. Oleju
2 łyżki miodu
1 przyprawa do piernika
2 łyżeczki sody
1 Łyżka kakao
2 jajka
Bakalie.
Wszystko wymieszać, dodać
3 szk. Mąki i wymieszać
Piec ok 45 minut 180*C

Cytat:
Włąśńei doatałam info że moja kuzynka urodziła; o5:50 jechali do szpiatala a o 8:45 już po wszystkim. Chłopczyk malutki - 2800 ale ona tak ma, córkę też taka kruszynkę urodziła.
Jest to trzecie dziecko w naszej rodzinie w tym roku
Super

Cytat:
dziewczyny, wiecie co u Bijkory i miki?

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

laurko chyba poproszę tż, żeby mi tą książkę kupił, bo wiele fajnych rzeczy piszesz
Jak chcesz to Ci podeślę jak przeczytam
Stary 2013-11-21, 11:57   #4730
Krowa1989
Raczkowanie

Cytat:
Ale sero, zaskoczyłyście mnie bardzo, myslałam, że wszystkie dzieci tak robią.(
Ja nawet za bardzo tego nie rozkminialam, bo też wydawało mi się to naturalnym wstępem do chodzenia. Ala około 9 miesiąca też tak zaczęła wstawać uczyła się utrzymywać równowagę. Na początku listopada zrobiła pierwsze kroczki, a wczoraj skończyła 10 miechow i od jakiegoś już czasu normalnie chodzi. Cały pokój potrafi samodzielnie przejść. Jestem w szoku, że tak szybko jej poszło.

Witam.

Dzisiaj mam czas na skrobniecie czegoś, bo młoda jest cały dzień u dziadków. Mamy w domu montaż mebli w kuchni, mąż jest w pracy, a ją muszę to ogarnąć, jeszcze ten huk, syf i zamieszanie... Ale już tęsknię za swoją corunia. Normalnie serce mi pękało, jak mąż z nią rano wychodził.
Krowa1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 12:01   #4731
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:

Kochana, to książka o niejadkach. Chodzi w niej z grubsza o to, by w dziecko nie wmuszać więcej niż ono chce, czyli otwiera usta, i połyka. Jak mała Ci ładnie je, nie wciskasz jej to nie masz co tak myśleć!
Kurczeale moja to jest mały obrzartuch tak mi się wydaje, np zje kasze na śniadanie i jeszcze moje platki chętnie wcina, to samo z obaidem, zje słoiczek i jeszcze ode mnie ziemniaki chętnie wsunie. Tak patrezę teraz na siatki centylowe to waga i obwód głowy sa miedzy 90 a 97 centylem natomiast wzrost poza siatką??? Zgłupiłam
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 12:03   #4732
Krowa1989
Raczkowanie

Cytat:
Piernik
2 duże kefiry
1/2 szk. Cukru
1/2 szk. Oleju
2 łyżki miodu
1 przyprawa do piernika
2 łyżeczki sody
1 Łyżka kakao
2 jajka
Bakalie.
3 szk. Mąki i wymieszać
Piec ok 45 minut 180*C
A wymiary blachy?
Uwielbiam ciasta o korzennym zapachu.
Stary 2013-11-21, 12:09   #4733
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
o kurde! to znaczy, ze to początkowe jest lepsze?
kiedyś czytałam, żeby nie podawać cały czas 1, bo te poźniejsze zawierają witaminy itp, które są potrzbne w póżniejszym rozwoju, a to początkowe tego nie ma...

ciekawa ta książka.
No, podobno niby więcej białka bo dziecko się rozwija itp. A guzik prawda, dziecko potrzebuje coraz mniej, bo już tak gwałtownie nie rośnie.

Cytat:
Kurczeale moja to jest mały obrzartuch tak mi się wydaje, np zje kasze na śniadanie i jeszcze moje platki chętnie wcina, to samo z obaidem, zje słoiczek i jeszcze ode mnie ziemniaki chętnie wsunie. Tak patrezę teraz na siatki centylowe to waga i obwód głowy sa miedzy 90 a 97 centylem natomiast wzrost poza siatką??? Zgłupiłam
Nic się nie martw, pewnie tyle potrzebuje. Przecież w normie wszystko ma! Około roku dzieci ponoć tracą apetyt jedzą mniej.

Cytat:
Napisane przez Krowa1989 Pokaż wiadomość
A wymiary blachy?
Uwielbiam ciasta o korzennym zapachu.
Kurczę taka standartowa Nie dam rady teraz zmierzyć
Stary 2013-11-21, 12:12   #4734
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Piernik
2 duże kefiry
1/2 szk. Cukru
1/2 szk. Oleju
2 łyżki miodu
1 przyprawa do piernika
2 łyżeczki sody
1 Łyżka kakao
2 jajka
Bakalie.
3 szk. Mąki i wymieszać
Piec ok 45 minut 180*C

Super

Jak chcesz to Ci podeślę jak przeczytam
dziękuję za przepis
a co do książki to chętnie skorzystam
Stary 2013-11-21, 12:15   #4735
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję za przepis
a co do książki to chętnie skorzystam
Proszę No to odezwę się jak skończę czytać
Stary 2013-11-21, 12:18   #4736
hope01
Zakorzenienie

a ja na święta w tym roku pierników nie upiekę na tym mieszkaniu piekarnik nie grzeje u mojej mamy też regulacja temp nie fajnie już działa a u t.? "Boże ile to prądu weźmie" raz robiłam placka i już nie zrobię u niej
Zrobię coś bez pieczenia no.. 3bita i coś jeszcze może.

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 12:22   #4737
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Proszę No to odezwę się jak skończę czytać
oki
Stary 2013-11-21, 12:29   #4738
Krowa1989
Raczkowanie

Hope, u mojej mamy jest taki beznadziejny piekarnik, nie grzal mi tak jak trzeba i nie lubiłam tam piec. Ma piekarnik elektryczny. Wcześniej mieliśmy gazowy bez termostatu i ciasta wychodziły bajka. Dlatego jak z mężem wymieniliśmy kuchenkę, to chciałam jak najprostszą, bez żadnych programów, bez termostatu i oczywiście z gazowym piekarnikiem. Teraz mogę rozpieszczac mezulka, bo ciacha pieke już od szkoły podstawowej i uwielbiam to robić.

Laurko, ale taka normalna keksowka, tak?
Stary 2013-11-21, 12:29   #4739
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Przczytaałam, ale nie mam czasu odpisywać (chociaż pocytowałam ).

Dziewczyny, tylko napiszę - to nie tak, że on nic nie robi. Robi, pewnie. Ale takie zachowania ma, które mnie słabią - to co opisywałam, albo np. ja załaduję i włączę zmywarkę i on choćby skały... to nie wyjmie, bo skoro ja włączyłam ja mam wyjąć... No powiedzcie mi, wpadłybyście na taki idiotyzm? o_O

Ale ostatnio fakt, niewiele robi. I teksty, że skoro JA nie robię to on też nie będzie

---------------------

Njusa mam

http://www.youtube.com/watch?v=TjU1G...ature=youtu.be

pełzamy!
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 12:31   #4740
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
a ja na święta w tym roku pierników nie upiekę na tym mieszkaniu piekarnik nie grzeje u mojej mamy też regulacja temp nie fajnie już działa a u t.? "Boże ile to prądu weźmie" raz robiłam placka i już nie zrobię u niej
Zrobię coś bez pieczenia no.. 3bita i coś jeszcze może.
ja mam ochotę na to
http://www.domowe-wypieki.pl/przepis...a-smietanowiec

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości