|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
Cytat:
Może zadzwoń do biura obsługi i zapytaj? A płaciliście z góry
|
|
|
|
|
#1292 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
Cytat:
zadzwonię rano jak nie przyjdzie odpowiedź na maila nie płaciliśmy z góry
|
|
#1293 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1294 |
|
Zakorzenienie
|
fioluś- śledzę status - tak jak wspominałam wczoraj została wydana kurierowi do dostarczenia i wróciła na magazyn niedostarczona, dzisiaj podobnie...
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2013-11-20 o 22:05 |
|
|
|
#1295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zeberko może jutro dojdzie, może kurierowi nie było po drodze
Edytowane przez inutil Czas edycji: 2013-11-20 o 22:37 |
|
|
|
|
#1296 |
|
Zakorzenienie
|
dlaczego nie jesteś zadowolona?
|
#1297 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
HEJKA! ale dzis padnięta jestem![QUOTE=Kubek29;43797170]Hejbhej! Chyba z milion razy zaczynałam pisac posta i zawsze było "wezwanie" i mi posta wcinalo.
Wiec teraz krótko bedzie ; ) U nas ok. Mały to mały ssak i na karmieniu nam najwiecej czasu schodzi. Lubi byc przy piersi, ładnie ssie ( ale waga taka se2815g,mama mnie uszczesliwila waga w prezencie i ja swiruje teraz..) sam poradził sobie z mega nawalem- laktatora uczyłam cały raz .Jakies 2 godziny temu odpadł Tymkowi pępek! Temi kto kto moze...stawiam [QUOTE]KUBEK!super ze masz czas by do nas zajrzeć!!! Ucałuj małego ssaka Cytat:
ELIZKA! super! Gratki! klas ki:![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i oczywiście ze w ciąży się człowiek stresuje a potem jakos idzie- nie chcesz by w osranej pieluszce maluszek leżał wiec przebieras zi jakos idzie! Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Esko Ostatnio postanowiłam spróbować karmienia jak Ty włączam filmik i karmię, szybko i pięknie zjada. Stasio ładnie je, ale nie usiedzi na miejscu i wszystko chce zobaczyć, czasem jedną miszeczkę zupy je godzinę, a ja za nim latam Odkryliśmy 3 fajne piosenki ![]() http://www.youtube.com/watch?v=HzHu_lZBLy0 http://www.youtube.com/watch?v=tZUcC...=RDHzHu_lZBLy0 |
|
|
|
|
#1299 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Zadzwoń tam dzisiaj.Byłam rano w labo ma morfologii i moczu,ciekawe jak mi wyjdzie.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#1300 |
|
Rozeznanie
|
Witam się z trasy,jedziemy do Wrocławia z dziewczynkami do kontroli,miłego dnia
---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Esia-to zależy od dziecka,widocznie Zosia jeszcze nie jest gotowa żeby sama chodzić. Moja Wiki wogole nie Raczkowala a zaczęła chodzić na roczek,Amelka robi wszystkie czynności o wiele szybciej ale ja myślę,ze to tak przy starszej siostrze,widzi jak wiki biega i szaleje i chce za nią nadążyć
|
|
#1301 |
|
Wtajemniczenie
|
ja na chwile z Ali laptopka. moj wstal, ale klawiatura nie dziala, postaram sie do wieczora znalezc klawiature, a to trudne zadanie.
nasza sypialnia konnczy sie na dachu i wiatr wieje po niej milego dnia zycze
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
#1302 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
Cytat:
Jeju jaka kochana! |
||
|
|
|
#1303 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się, ale nie bardzo mam co pisać
Może tylko, że z przerażeniem czytam kto ma już prezent Mikołajkowy, bo ja nawet do końca nie wymyśliłam ![]() Jakub wczoraj histerią pokazał mi co myśli o moich pomysłach i zaczynam się bać kolejnych miesięcy i zmieniania jadłospisu, pór posiłków, itp. |
|
|
|
#1304 |
|
Zakorzenienie
|
Zeberko nam ostatnio wysłali tą firmą fotelik dla Olka. Doszedł na drugi dzień ale zostawili sąsiadom a do nas nawet nie dzwonili. Więc nawet nie wiedzieliśmy że jest, dopiero sąsiad wieczorem przyniósł
|
#1305 | |
|
Zakorzenienie
|
HEJKA!
Cytat:
a ja się zastanawiam czy zdąrze!!!!!!!!!!!:brzydal : |
|
|
|
|
#1306 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A możecie polecić jakieś dobre i sprawdzone książki o zajmowaniu się noworodkami/niemowlakami?? Cytat:
Barbi wzdęcia w pierwszych miesiącach ciąży to ponoć normalka też miałam. Teraz odpukać ustały. Ale, ale jak były i już mi bardzo dokuczały to brałam espumisan, dr pozwolił i czasem pomagało. We wtorek wizyta? jak często odwiedzasz doktorka? Ja ostatnio stwierdziłam, że chyba mojego odwiedzam bardzo często bo od początku regularnie co 2tyg (a od 4 do 7tc to co tydzień byłam), to często czy w sam raz?? jak u Was było dziewczyny?? Waderko aby operacja przebiegła sprawnie i bez kompilacji!!!
Edytowane przez anitaxas Czas edycji: 2013-11-21 o 11:49 |
||||
|
|
|
#1307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
normalnie miałabym ją jutro ale ona akurat wyjechał wraca we wtorek ![]() waderka
|
|
#1308 | |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Laski
![]() Cytat:
OMG Ja chodze do swojej co miesiac. Powiedziala mi ze jak nic zlego sie nie dzieje to czesciej nie ma potrzeby. W 3 trymestrze pewnie bede chodzila częsciej, ale tylko dlatego ze ciąza mnoga ![]() Mam pytanie do Mamusiek, z serii upierdliwych ![]() Kupilam dla moich Maluchów kilka zabawek Lamaze, ale jak wiecie sa one sprzedawane bez opakowania.. Czy macie pomysl, jak je zdezynfekowac przed podaniem ich Maluchom? Bo ja np nie mam ochoty, alby moje dzieci braly do buzi cos, co bylo wymacane przez wiele brudnych łap |
|
|
|
|
#1309 |
|
Zakorzenienie
|
Anita Ja miałam pierwszy rok życia dziecka, ale jakoś szału nie robiła. Wg mnie Paweł Zawitkowski lepiej pokazuje jak się zajmować maluszkiem niż w tej książce
Większość porad można na necie wyczytać. Ta książka jest pisana na realia amerykańskie, więc nijak się ma do rzeczywistości.Tu daję Ci linka do jego kanału na yt http://www.youtube.com/watch?v=KqzeZ-it5Zk Eliza Ja zawsze prałam zabawki nowe nawet fajny jest spray z Chicco http://www.ceneo.pl/1655551 Edytowane przez fiolusiek Czas edycji: 2013-11-21 o 12:57 |
|
|
|
#1310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na początku co tydzień bo czekaliśmy na serduszko,a jak się pojawiło to co 2 tygodnie.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#1311 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mysle zeby je uprac i mam nadzieje ze nie straci na własciwosciach po praniu ![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
Ja tez mam takiego lekarza na nfz, do ktorego chodze czasami zeby pokazac wyniki badan i wziac recepty na leki refundowane (bo moja prowadzaca w prywatnym gabinecie nie daje mi lekow na znizke). Zbankrutowalabym jakbym do mojej prowadzacej co 2 tygodnie na wizyte latała Co jak co, ale tania to ona nie jest ![]()
|
||
|
|
|
#1312 |
|
Zakorzenienie
|
Tak,całą ciąże chodze na nfz
|
|
|
#1313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ostatnio w diagnostyce zostawiłam za badania 400 zł
|
|
#1314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Barbie, Eliza U mnie jest tak, że jak wizyta jest co 2 tyg to lekarz mniej bierze za wizytę, więc może jakoś mniej wam policzą
|
|
|
|
|
#1315 | |||
|
Zakorzenienie
|
Szczęsciara
![]() Cytat:
Na szczescie jak cos jest nie tak, to od razu kladzie do szpitala. Poza tym jak miedzy wizytami cos nas niepokoi, cos boli itp, to mozna do niej dzwonic i od razu kaze do szpitala przyjezdzac. Na szczescie ja nie musialam jeszcze dzwonic.. Chodze tylko dlatego do niej, bo bez tego mialabym male szanse zeby dostac sie na patologie ciazy i na poród w tym szpitalu. A tak wystarczy, ze na IP zobacza kto jest prowadzącym, od razu sie MUSI znalezc miejsce na oddziale... ![]() Co do badan, to moj kolega jest kierownikiem labu w szpitalu i wszystkie badania zawsze mialam za free. A ze mase ich robie, to co miesiac mam oszczednosc kilkuset zł. Reszte potrzebnych badan zawsze mam robione jak leze na patologii... Nie pamietam, zebym za cos ostatnio placila.. No moze tylko jedno badanie na aktywnosc heparyny (135zl), poniewaz tego nie robią ani w labie szpitalnym, gdzie pracuje moj kolega, ani w szpitalu gdzie lezalam .. Cytat:
Ale w sumie jak ja ostatnio pytalam, czy mam przychodzic czesciej, to powiedziala, ze absolutnie nie ma takiej potrzeby ![]() ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
U nas w Lublinie najtaniej badania wychodza w szpitalu wojewódzkim, ktory ma swoje laboratorium. Moze poszukaj w swoim miescie takiego labu, gdzie bedzie taniej (najlepiej w szpitalu, ktory ma swoje, nie zewnetrzne, laboratorium). Na kazdym badaniu mozesz miec pare zł taniej, co w przypadku kiedy robisz ich duzo, moze dac nawet kilkadziesiat - kilkaset zl róznicy. Warto sprobowac poszukac innego labu i przeliczyc jak to wychodzi cenowo
Edytowane przez elizabarbara Czas edycji: 2013-11-21 o 13:44 |
|||
|
|
|
#1316 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja bym miesiąc nie wytrzymała ![]() Mój dr (też ordynator tut. szpitala) normalnie bierze 160zł za wizytę, ale od kiedy jestem w ciąży i chodzę co 2tyg. to liczy mi 100zł za wizytę z usg, więc chyba nie najgorzej. Do tego jego atutem jest odbieranie tel. dosłownie o każdej porze dnia i nocy (ja sama w tej ciąży dzwoniłam do niego 4-5 razy z moimi problemami i zawsze był pomocny, a jak nie odbiera to zawsze sam oddzwania) no i wiadomo, że w szpitalu dobrze traktują pacjentki ordynatora. ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
![]() Ale ogólnie decydując się na ciążą i dziecko wiedziałam i liczyłam się z tym, że to kosztuje i nie żałuję ani jednej złotówki wydanej na ten cel. I zgadzam się w tej kwestii z Babri |
||
|
|
|
#1317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiadomo, ja tez nie zaluje kasy na ciąze, ale jak mozna zaoszczędzic, to po co przeplacac... Poza tym moj TZ stracil prace, wiec nasza sytuacja nie jest komfortowa. Musimy szukac oszczędnosci wszedzie gdzie sie da.. Niestety takie zycie, nie kazdy ma 2 pensje i spokojnie moze pozwolic sobie na wydawanie kasy w ilosciach nieograniczonych ![]() Moja prowadząca nie jest tak wspaniałomyslna jak Twoj lekarz ![]() Jakos nie wiem czy mialabym smialosc dzwonic do niej bez konkretnego powodu... No chyba ze dzialoby sie cos strasznie złego .. W koncu to jeden z najlepszych lekarzy w miescie i glupio jej tak zawracac gitare.A co do wytrzymywania miesiac, od wizyty do wizyty, polecam - świetnie ćwiczy cierpliwość ![]() Anitko, a czemu chodzisz co 2 tygodnie? Sama tak chcialas czy lekarz Ci kazal? Bo mnie to ciekawi bardzo.. Podobnie jak Ty mam bardzo brzydki wywiad i moja prowadząca o tym wie, a jednak mimo to, gdy zapytalam o częstsze wizyty, to absolutnie nie widziala takiej potrzeby.. Dodam, ze jest lekarzem, ktory mocno sie przejmuje swoimi pacjentkami i trzęsie sie nad przypadkami z tzw "brzydkim wywiadem", a mimo tego powiedziala - jest wszystko ok, nie ma potrzeby przychodzic czesciej niz normalnie :/ Edytowane przez elizabarbara Czas edycji: 2013-11-21 o 14:34 |
|
|
|
|
#1318 |
|
Zakorzenienie
|
U mojego lekarza wszystkie ciężarne chodzą co 2 tygodnie.Dodam też że jest na telefon,pare razy do niego dzwoniłam i zawsze odebrał i wyczerpująco odpowiedział.Także ja w sumie jestem zadowolona z opieki,oprócz tego że czasem na wizycie ma jakieś humory i nie zawsze małego zmierzy.
|
|
|
#1319 |
|
Zadomowienie
|
Hej ho hęj ho.
Zostałam sama w domu Maz na zakupach.Dziecko spi a ja nie wiem co robic on jest cudownie grzeczny w dzien, przewijam, pieknie ssie piers, odlatuje i spi do następnego karmienia. A w nocy dzien swistaka (noc swistaka ) przewijanie, karmienie, przewijanie, karmienie.. Ewentualnie spanien na mnie w pozycji polezacej, nie ma opcji spania w łóżeczku, nie wiem o co chodzi Chodze troche jak zombi... Nie potrafię w dzien spać, chociaz chyba powinnam sie nauczyć. Była dzisiaj u nas polozna środowiskowa. Tymek sie jej podobał. Cieszę sie ze przyszła (uspokoiła mnie odnośnie zoltaczki- za Chiny nie potrafiłam obiektywnie ocenić czy to jeszcze fizjologia...), chociaz przez tel twierdziła, ze chyba przyjdzie niepotrzebnie i chyba sie w ogole lekko bała Pani- pępek szybko Jestem z niego dumna Fiolusiek- tata ok, stara sie jak moze i mu to wychodzi. Naogladal sie Zawitkowskiego i pieknie małego nosi. Kapiel robi małemu sam, ja tylko przy myciu pupy mu spomagam. Joila- zmieniałam szpital, bo do pierwszego trafiłam przypadkiem- nie wiedziałam ze rodze podjechalam do tego szpitala na ktg- bo najbliżej miałam. Okazało sie ze jest regularna czynność skurczowa i rozwarcie na 4 cm. Musiałam sie wypisywac (!) na żądanie, bo mnie puścić nie chcieli. Cala drogę do drugiego szpitala sie zastanawiałam czy dobrze robie.Tez sienzastanawiak jak zdążę z prezentem ![]() Berbie- jodit do konca ciazy i pozniej w czasie karmienia piersia. A euthyrox to w zależności od wyników. Dobrze z endo pogadać. |
|
|
|
#1320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ten lekarz, u ktorego chodze na nfz tez kazal mi przychodzic co 2 tygodnie, ze wzgledu na blizniaki Chodze jak tylko moge, ale ostatnio nie dalam rady, bo w spa lezałam Pojde do niego moze w nastepna srode ![]() A jak Twoj nie chce mierzyc Malego, to nalegaj, niech mierzy, a co !! Kubek, jak cudownie sie czyta wiesci od Ciebie i Tymusia, juz sie nie moge doczekac kiedy bede Wam zdawala relacje jak to "latwo" mam z blizniakami |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:20.

w prezencie i ja swiruje teraz..) sam poradził sobie z mega nawalem- laktatora uczyłam cały raz
.
zaraz do tżta napiszę żeby przywiózł, bo ma na późniejszą godzinę 
klas ki:

aby operacja przebiegła sprawnie i bez kompilacji!!!

dzien swistaka (noc swistaka
podjechalam do tego szpitala na ktg- bo najbliżej miałam. Okazało sie ze jest regularna czynność skurczowa i rozwarcie na 4 cm. Musiałam sie wypisywac (!) na żądanie, bo mnie puścić nie chcieli. Cala drogę do drugiego szpitala sie zastanawiałam czy dobrze robie.