|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wątek siódmy już nam leci, nie budzimy naszych dzieci :) Mamy IX-X 2012
Cytat:
![]() Angel a jaktam z twoją pracą?? Odzywał się ktoś?
|
|
|
|
|
#812 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja w zeszłym roku o tej porze ważyłam 66 kg, miesiac po porodzie, a teraz 68, wstyd jak nic
![]() Biorę się za siebie, bo już patrzeć nie mogę na to moje cielsko, miarka się przebrała |
|
|
|
#813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z Xperia Arc za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#814 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A ten skalpel kupię jak tylko będę w Empiku Cytat:
A ci z Twoją dietą od dietetyczki? Trzymam za słowo. Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#815 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#816 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej hej
witam się dopiero w nowym wątku z wielką chęcią bycia na nowo na bieżąco tak jak to było wcześniej PRZEPRASZAM że tyle czasu się nie odzywałam aż wstyd :/ obiecuję poprawę ![]() U nas bez większych zmian, Jaś nam miesiąc chorował, katar, kaszel... ale odpukać od 2 tyg wszystko ustąpiło no i jutro czeka nas szczepienie którego bardzo się boję zauważyłam że Jaś od kilku dni chodzi bardzo często na palcach zamiast całych stopach :/ co o tym myślicie, muszę się wybrać chyba do ortopedy bo nie daje mi to spokoju, czy któreś wątkowe dziecko też chodzi na paluszkach ?
|
#817 | |||
|
Rozeznanie
|
Kłaniam się
![]() Oj tam przestańcie się licytować tymi kilogramami! Jesteście piękne koniec kropka ![]() Cytat:
bo jeszcze tego nie zobiłam Ja coraz częściej myślę żeby się przełamać i coś zrobić w tym kierunku![]() Lewek ja słodycze pokochałam w ciąży i tak troszkę mi jeszcze zostało Ale jak będę w ciąży to nie ma mowy! Nie chcę przytyć znów prawie 20kgCytat:
Niesamowite jak te małe szkraby są już takie pojętne![]() Cytat:
:kciuk i:![]() Dziewczyny jest ciekawa oferta zabawek w leclerku a od jutra w carrefourze 30% na zabawki, tylko że oddają w talonach.
|
|
#818 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie cały czas, tylko jak jej się przypomni to wspina się na palce i przejdzie kilka kroków i za chwilę już idzie normalnie ![]() i też się martwię...my mamy ortopedę umówionego na 14 grudnia ![]() niby Kraven pisała, że jak to trwa kilka dni to nie ma czym się martwić
|
|
|
|
|
#819 | |
|
Zadomowienie
|
Ja jestem gruba strasznie
teraz wzięłam się za dietowanie, ale niestety nie mogę się zmobilizować do ćwiczeń. Z Antkiem nie ma jak, a gdy zaśnie marzę tylko, aby usiąść i odpocząć.bazą jest ten przepis http://www.kwestiasmaku.com/zielony_...y/przepis.html - pasty curry nie dodaję (ewentualnie dla siebie potem)- mleczka chyba też trochę mniej daję - można zrobić też na wywarze i przemycić marchew, ziemniaczka - większa różnorodność dla dziecka, a nie wyczuje a moja mama w ogóle przygotowuje bazę z pieczonej dyni i mrozi w porcjach,wtedy jest to zupa w 5 minut, też muszę tak w tym roku zrobić Cytat:
|
|
#820 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O najlepiej,zdrówka Cytat:
![]() Cytat:
i buty.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Byłam na IP z Oliwką bo nic jej się nie poprawia.I nie przyjęli nas!!! Baba powiedziała że nie mają specjalisty i odesłała mnie do okulisty!Myślicie że mogła tak zrobić? Na 16.45 mamy do okulisty znowu tym razem do innego. |
||||||
|
|
|
#821 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny,
Dziękuję za zainteresowanie i dobre słowa. Ktoś zauważył, że staramy się o dziecko. Tak, pomimo burz mięliśmy się starać. No cóż, kłótnie są częścią naszego związku i byłam z tym pogodzona, aż do ostatniej soboty. Pod koniec miesiąca się okaże czy nie jestem w ciąży. Tak nawiązując, jakiś czas temu rozmawialiśmy o ciąży i coś o płci i on na to, że znając jego szczęście to będzie dziewczynka. No tylko wziąć i skopa dać. Czyli jak będzie dziewczynka to znaczy, że to pech?! Cytat:
Tyle, że po tym co usłyszałam w tą sobotę nie mogę wrócić do normalności. Chciałabym, ale zupełnie nie mam do męża już żadnych ciepłych uczuć. Czekam, może mi przejdzie, ale nawet jeśli to wiem, że jak tylko pozwolę sobie na chwilę słabość i np. zwrócę mu uwagę, że czegoś nie odłożył na miejsce to będzie to samo. Wydrze się na mnie, a ja nie będę mogła nawet dojść do słowa. A to wszystko na oczach dziecka... Cytat:
Na myśleniu się jednak kończy. Jeżeli się na to zdecyduję to to będzie koniec. Nie wierzę, że może go jeszcze cokolwiek zmienić. Chwilowa separacja nie pomoże. Cytat:
Moja mała usypia dość szybko, zależy czy miała drugą drzemkę w ciągu dnia. Alu usypia w łóżeczku z butelką mleka, bawiąc się moją ręką. Bez ręki nie zaśnie ![]() Cytat:
Cytat:
Alicja ostatnio też zrobiła się nerwowa. Jak jej tylko czegoś nie dam to robi takie sceny. Kładzie się, drze, wygina jak ją wziąć na ręce... Dużo ostatnio płacze... Oby to było przez ten kaszel. Idę zrobić obiad córci bo zaraz pewnie się obudzi. Miłego dnia. ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dziewczyny piszą, żeby się martwić, ale ja myślę, że ze względu na ciążę lepiej też nie przesadzać. Oczywiście odstawianie nie ma sensu, po co się torturować. ![]() Cytat:
Cytat:
Mojej daje do zabawy suchą fasolę albo makaron. Najlepsza zabawka, pod warunkiem, że może się bawić na stole, albo na blacie w kuchni. Na podłodze to nuda |
||||||||||
|
|
|
#822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My też tęsknimy, kciuki za egzaminy |
|
|
|
|
#823 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale jak się na tym nie zna to może lepiej przejść się do specjalisty niż podawać lek któy nie zadziała ![]() Oby się poprawiło Oliwce Lewek pisałaś ostatnio o tym sosie do placków po węgiersku, że inny niż na zdjęciach a w smaku jak? Dobry? Bo jutro chyba zrobię placki, bo tak mi się chce, ze masakra
|
|
|
|
|
#824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę że ona bardzo odbiera wasze negatywne emocje i niestety dlatego jest nerwowa, brak jej stabilizacji, poczucia bezpieczeństwa...U nas dzisiaj dzień śpiocha! Ala wstała o 7:40, potem o 9:20 przyszła do mnie z poduszką, wdrapała mi się na kolana przytuliła się i zasnęła, spała do 10:40. A teraz znowu od godziny śpi. Chyba pogoda tak na nią działa bo ponuro i paskudnie u nas. |
|
|
|
|
#825 |
|
Zakorzenienie
|
Odebrałam prawko
Teraz robię tartę serowo-cebulowa
|
#826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nigdy nie robiłam jeszcze tarty, a nie raz już się przybierałam. Wasza ulubiona tarta? ![]() ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Agnus, też tak pomyślałam, że Wasze kłótnie odbijają się na małej i dlatego taka nerwowa jest... Ja się boję tego samego, bo my z TŻtem też się często kłócimy i on też dosyć nerwowy jest, nie znasz dnia ani godziny. Nie widzę, żeby to się jakoś na Miśku odbijało, ale jak będzie starszy i rozumniejszy to bardzo się boję jak on to będzie przeżywał
|
|
|
|
|
#827 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapominasz że mamy fb i widzimy Cię ![]() Cytat:
Co do tego że Was odesłali, to mogli tak zrobić. Dobrze że idziecie do innego lekarza. Może warto by posiew zrobić z wydzieliny. Cytat:
Cytat:
![]()
|
||||
|
|
|
#828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powoli zaczynam dostrzegać jakąś zmianę w M. zobaczymy czy chwilowe czy nie? jeśli tendencja się utrzyma, to terapia i powolutku z ograniczonym zaufaniem odbudowywanie związku. Nie jestem jednak zdeterminowana żeby w tym trwać i na siłę ciągnąć. jedną decyzję już podjęłam. wiem ,że jestem w stanie sobie poradzić a na pewno nie chcę dawać dzieciom braku poczucia bezpieczeństwa i patologicznego wzoru rodziny, żeby w przyszłości go powielały. także trzymam mocno za Ciebie kciuki mniam mniam... u mnie na osiedlu są najlepsze na świecie gofry pani Irenki (nawet Junior stress o nich śpiewa ) także zapraszam do Lublina to powcinamy razem
|
|
|
#829 |
|
Zakorzenienie
|
Mniam! Uwielbiam tarty! U mnie dziś z kurczakiem
Możesz podać przepis na farsz do Twojej?
|
|
|
|
#830 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja polecam szczerze sos do placków po węgiersku z tego przepisu, tylko ostrzegam, że jest bardzo pikantny, ale można to zmienić dając mnie chilli
http://kuchnia.o2.pl/przepisy/placek...iersku-p_13190 Ja nie lubię robić placków ziemniaczanych, są straaaaaaaasznie pracochłonne, może sobie sprawię jakiegoś robota kuchennego, który mi chociaż ziemniaki utrze, jak już robię to właśnie na ostro, chociaż w moich stronach jada się najczęściej z cukrem
|
|
|
|
#831 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja bym nie mając robota starła ziemniaki na grubszych oczkach, bo na tych najmniejszych to faktycznie masakra.. |
|||
|
|
|
#832 |
|
Zakorzenienie
|
Robię z tego przepisu:
http://apetytprzepisy.blogspot.com/2...-cebulowa.html
|
#833 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Muszę sobie kupić formę do tarty, bo nie mam takiego cuda, myślicie, że w Pepco będzie, bo jak tak to zaraz lecę ?
|
|
|
|
|
#834 | |
|
Zakorzenienie
|
Na klubie jest
Cytat:
|
|
|
|
|
#835 |
|
Zakorzenienie
|
Ula jejciu trzymam kciuki, aby jednak tym razem okulista zapisał leki, które pomogą Oliwce.
Angel powidzenia! Nam także brakuje Ciebie i Jagódki! Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
ANTOŚ 28.10.2012 Edytowane przez Dearlie Czas edycji: 2013-11-21 o 16:38 |
|
|
|
#836 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie na miejscu słowa Twojego męża z taką ironią "znając szczęście" ... Każdy rodzic "normalny" chce mieć przede wszystkim zdrowe dzieciątko, a płeć cieszy każda czy to chłopiec czy dziewczynka. On pewnie chciałby też syna, ale mógłby to zdecydowanie inaczej powiedzieć ![]() A Twoją sytuację rozumię bo też nie raz chciałam sie odseparować od mojego M itp. ale nic nie zrobiłam bo jakoś niełatwo mi to przychodzi... Mój Alan też nerwowy i robi identycznie jak Twoja Alicja. przypuszczam że to przez te cholerne kłótnie między mną a mężem. Staram sie tego unikać ale czasem nie idzie ![]() A co do zabawy fasolą i makaronem to nie boisz sie że włoży do buzi i sie zadławi? no chyba że nie ma tendencji brania wszystkiego do ust ![]() Mój obojętnie co by to nie było to do buzi ładuje... Cytat:
![]() Ja przez Was zaczne ostro kucharzyć ![]() Oj to będzie kolejna rzecz jaką zrobie ale musze kupić formę najpierw ![]() Boże mój chłop cofa sie chyba w rozwoju ![]() Karmił Alana w krzesełku na którym był spinacz do prania. A ten "no Alanku to jest spinacz do spinaczowania różnych rzeczy" ![]() Ja już nie wiedziałam czy mam płakać czy sie śmiać... i to nie że on raz taką głupote powiedział. Notorycznie pieprzy takie farmazony że mam ochote go trzasnąć w ten jego bunkier pusty ![]() Ah, nie mam siły do niego ani troche... napisane paluchem na szybce
Edytowane przez Iwoncia81 Czas edycji: 2013-11-21 o 17:50 |
||
|
|
|
#837 |
|
Zakorzenienie
|
Ulubioną zabawą Zuzi jest wyrzucanie wszystkich zabawek z pudła i wkładanie,ma tak od 2 dni.
|
#838 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny.
super, że piszecie co dziś gotujecie, spiszę pomysły na kolejne obiady ![]() u mnie dziś zupa brokułowa i naleśniki z serem ![]() jeśli chodzi o wagę to przed ciążą ważyłam 47 kg przy wzroście 166 cm, teraz dążę do tego by dojść do 50, uda się, jestem pewna ![]() nie mam żadnej diety, odstawiłam colę, słodycze a resztę jem w niewielkich porcjach. poza tym trochę ruchu i będzie ok ![]() po porodzie bardzo szybko straciłam 15 kg ale później stresy zagłuszałam słodyczami ![]() Lena wyła a ja chwytałam za batonik, martwiłam się o jej zdrowie - pochłonęłam ptasie mleczko, mąż mnie wkurzył- i paczka ciastek poszła.. tym sposobem ważę tyle ile w 9 miesiącu ciąży ![]() ale to nic, do wiosny będę laska
|
|
|
|
#839 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny gdzie kupowałyście zabezpieczenia na szafki? Ja mam z Rossmanna, ale przetrwały tydzień, bo Antek połamał mi dzisiaj jeden, więc są raczej kiepskie.
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
|
#840 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a Leny układanie klocków ![]() na początku rozwalała to, co ja budowałam. później zaczęła układać klocki jeden obok drugiego a teraz robi już sama małą wieżę ![]() ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- w biedronce, jak były w ofercie. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:51.

Ja coraz częściej myślę żeby się przełamać i coś zrobić w tym kierunku

teraz wzięłam się za dietowanie, ale niestety nie mogę się zmobilizować do ćwiczeń. Z Antkiem nie ma jak, a gdy zaśnie marzę tylko, aby usiąść i odpocząć.
ale jak się na tym nie zna to może lepiej przejść się do specjalisty niż podawać lek któy nie zadziała
Myślę że ona bardzo odbiera wasze negatywne emocje i niestety dlatego jest nerwowa, brak jej stabilizacji, poczucia bezpieczeństwa...