Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-21, 11:25   #1141
gosius91
Zakorzenienie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

pomarancza24 - zarzuc linkiem do bloga siostry

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 11:26   #1142
Ramona_85
Zakorzenienie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd Pokaż wiadomość
Ja mam na 30 maj +/- oczywiście A Ty ??
ja mam 5.06
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 11:27   #1143
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
a wygodna jest i czy materiał taki ciągliwy czy nie bardzo? Bo w sumie ta S/M to pod koniec ciąży raczej będzie za mała, jak patrzyłam na rozmiar, pewnie będę musiała kupić jeszcze rozmiar większy
Ja z niej nie korzystam jeszcze, bo czeka jakbym broń Boże musiała iść do szpitala, ale na pewno większość ciąży da się w niej spać ale czy samą końcówkę to nie wiem, pewnie zależy od brzucha, ona jest dobra na teraz ale materiał spokojnie się podda i będzie mogła służyć dłużej, no i z pewnością już po urodzeniu też się przyda
Stary 2013-11-21, 11:31   #1144
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

dzień dobry dziewczyny
ja wpadam tylko na chwilkę się przywitać , bo mała mi zasnęła i też idę na drzemkę bo strasznie mnie głowa rozbolała...
więc mam jakąś godzinkę na sen

potem na szybko jakiś obiad zrobię , mam straszną ochote na gulasz mm
wieczorem Was nadrobię jak zawsze

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 11:32   #1145
monijaaa
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny !

Nie ma bata nie nadrobie Was.

Na nic nie mam czasu ;/ Wróciłam do pracy.

Czuje sie nadzwyczaj dobrze, praktycznie nie mam mdłości i to mnie troche martwi, bo objawy ciąży mi prawie zanikły.

Czasem mnie tylko zemdli

01.10.2013 Dwie piękne kreseczki

15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek
Ja pod sercem Cię nosiłam,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
monijaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 11:33   #1146
Donuś
Zadomowienie

Na szybko witam sie z pracy i lece nadrobic

26 we wtorek mam wizyte z i juz nie moge sie doczekac.

Donuś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 11:34   #1147
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Coś poczułam
Ale nie wiem czy to ruchy
Nie przypominają mi motylków, przelewania wody ani tego, że coś się tam poruszyło...
Bardziej przypomina to wyczuwanie pulsu, gdy przyłoży się rękę do tętnicy, ale było bardzo nieregularne...

Przyłożyłam w poszukiwaniu ręce do brzuszka (jak zwykle) a tam nagle pyk... pyk,pyk,pyk... pyk,pyk... pyk, pyk...
było to słabsze niż puls, który wyczuwałam do tej pory, puls zresztą później znalazłam w innym miejscu i był normalny...

Myślicie, że to już dzidzia

Po jakim czasie te pierwsze ruchy stają się bardziej wyraźne, bym przestała mieć wątpliwości?
Hmm, ja jeszcze nie czuję ruchów, choć czasem też mam wrażenie, że to to, ale chyba jednak jeszcze za wcześnie .... Każda z nas jest inna i myślę, że poczujemy ruchy w innym czasie. Może dziewczyny które już czują CI pomogą

Ja na szczęście dziś nie miałąm problemów ze snem.
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 11:37   #1148
Seleniti
Zadomowienie

Dzień dobry
Witam się z jakże nudnych zajęć z mikro-ekonomii... Zaraz tutaj usnę

Pomarańcza gratuluję synka

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 11:57   #1149
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość
Byłam na wizycie i wszystko jest ok! Dzidziuś kica i jest śliczny
Brawa dla dzidziusia

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
Lucynka ja robię sama. Chodzę na nfz i lekarz mi raz tylko przepisał skierowanie we wrześniu na mocz, krew i glukozę. W czasie wizyt nawet nie wspomina o badaniach
Właśnie idę oddać mocz, bo 2 tyg temu miałam bakterie. Spróbuję się tez wbić do tej poradni
A mi daje z nfz za każdym razem coś, mocz zawsze, plus coś, a to tokso, teraz antygen rh, co 2 wizyta morfo,

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Tak powiedział, że mi nie wytapetuje w styczniu a w kwietniu i się wydarłam po czym usiadła na mnie upierdliwa mucha i się poryczałam, więc to raczej ja powinnam przeprosić ale już za późno, on wczoraj, przepraszał, przytulał i zasnęłam w jego ramionach, mam nadzieję, że dzisiaj mi hormony nie będą tak buzować i nie okrzyczę TŻ bez powodu
Ale wyrozumiały Tż

Cytat:
Napisane przez coodmalina Pokaż wiadomość
prawie wyspana, prawie wypoczęta i prawie bez przeziębionych zatok... ale dziś to nic przezcież dziś u Nas wielkie święto, PASOWANIE NA PRZEDSZKOLAKA Wczoraj wieczorem było mierzenie eleganckich koszul, z 5 tylko 2 dobre wiec wyboru wielkiego nie było Przy okazji zmierzyłam Ziuta, i znowu 2 cm na plusie, wyciąga się nam chłopaczysko Baterie w aparacie naładowane... oj będzie się działo, aż ojciec sobie wolne w pracy wziął
To trzymamy kciuki

Cytat:
ja też nawet więcej, ale w laboratorium, do którego nikt nie chodzi, jak byłam tam ostatnim razem, to babka przedziurawiła mi żyłę
dlatego tam nie chodzę i robię drożej w szpitalu, tam nic nie boli, szybko, sprawnie, wyniki mam z rana na południe w ten sam dzień

a no i wczoraj zamówiłam sobie taką koszulę
http://allegro.pl/show_item.php?item=3692110129
póki co mały rozmiar, ale i tak nie mam w czym spać, bo te mojej siostry z guzikami non stop się odpinają i musze się pilnowac, jak chodzę w niej po domu
Ja mam w jednym laboratorium zniżkę, też mało uczęszczane, ale za to b.ładnie mi sie wbija i tak miła babka że sie z nią zbyt długo zagaduje
Ładna ta koszula

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Ale koszulka bardzo ładna Nie mogę patrzeć na te koszulki ciążowe i do karmienia na allegro z żyrafkami, misiami i słonikami
O tak też mi od nich źle

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
co do wątku kulinarnego to chyba myślałyśmy o tym samym, bo juz zrobiłam w klubie
O to super, w woljen chwili lookne

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Po jakim czasie te pierwsze ruchy stają się bardziej wyraźne, bym przestała mieć wątpliwości?
Bardziej wyraźne koło 20-22 tc

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Witam się z jakże nudnych zajęć z mikro-ekonomii... Zaraz tutaj usnę
Seleniti Twój maluch będzie najmądrzejszym dzieciem na wątku

A przyszła piłka dla Olafa, wziełam tą z kolcami No to teraz musze młodego do niej przekonać, bo myśłi że to balon, a balonów się boi za to piłki uwielbia I będzie mnie mobilizował do ćwiczeń

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu

Edytowane przez madziuuula
Czas edycji: 2013-11-21 o 12:02
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 12:02   #1150
monijaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Donuś Pokaż wiadomość

26 we wtorek mam wizyte z i juz nie moge sie doczekac.
Ja jutro ide na USG .

Kurde walnijcie mnie Mam takie jakies mieszane i cholernie dziwne odczucia, naczytałam się, że to niedobrze jak w 10 tygodniu mdłości ustają, bo to podobnmo apogeum powinno być.

Z drugiej strony myślę, że gdyby coś było nie halo to organizm dał by mi znac

ja chce już jutro

Stary 2013-11-21, 12:10   #1151
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monijaaa Pokaż wiadomość
Ja jutro ide na USG .

Kurde walnijcie mnie Mam takie jakies mieszane i cholernie dziwne odczucia, naczytałam się, że to niedobrze jak w 10 tygodniu mdłości ustają, bo to podobnmo apogeum powinno być.

ja chce już jutro

Nie wolno myśleć źle, wszystko jest ok, ciesz się, że mdłości ustały i proszę nie wymyślać sobie
Stary 2013-11-21, 12:13   #1152
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Widzę, że dzisiaj u większość kiepskie noce, no u nas też nienajlepsza, bo Hania się budziła kilka razy i musiałam wstawać ja, bo ona chce mamę a nie tatę no i potem trzeba przy niej posiedzieć chwilę, potem ja muszę iść siku oczywiście no i się rozbudzam i zanim zasnę to mała się budzi znowu nie wiem o co chodzi z tym spaniem ostatnio i czemu tak się budzi w nocy, jakoś póki co nie widzę naszej wyprowadzki z jej pokoju w najbliższym czasie, mam nadzieję, że do kwietnia najpóźniej się te noce zmienią.
chyba Cię nie pociesze, bo u nas tak samo niestety. Bartek też tylko mama i mama, a my śpimy w osobnych pokojach. Czasem to chodzę jak automat w tej nocy:/ a ostatnio to wogóle się przebudzi i już do nas chce iść:/ nie pamiętam kiedy rano nie budziliśmy sie w trójkę.
A miał taki czas że marudził przez sen, przebudzał się z 10 razy w nocy:/
Cytat:
Ja jutro ide na USG .

ja chce już jutro
nie stresuj się niepotrzebnie kobieto
ja nie miałam ani jednej mdłości, ani jednych wymiotów

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 12:22   #1153
monijaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Nie wolno myśleć źle, wszystko jest ok, ciesz się, że mdłości ustały i proszę nie wymyślać sobie

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
chyba Cię nie pociesze, bo u nas tak samo niestety. Bartek też tylko mama i mama, a my śpimy w osobnych pokojach. Czasem to chodzę jak automat w tej nocy:/ a ostatnio to wogóle się przebudzi i już do nas chce iść:/ nie pamiętam kiedy rano nie budziliśmy sie w trójkę.

Dzięki

Stary 2013-11-21, 12:24   #1154
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz, oni na początku to mnie bardzo lubili
zwłaszcza teściu, pracował nawet z moim ojcem kiedyś
ale wtedy to ja miałam kupę kasy, byłam w stanie sporo odłożyc, więcej niż mój mąż, nie wtrącałam się w finanse swojego chłopaka, on tam inwestował, to byłam cudowna przyszła synowa
ale o czasu - bo załozył syn rodzine, to musi myślec o rodzinie, odkłądac pieniądze na wyprawkę, na wszelki wypadek itd. i myslę, że to im się nie podoba
miał robić dach - sam za swoje (dom jest jego rodziców), się zbuntowałam, bo jak to ? on ma wydać 20 tys. a drugi syn i córka, jako że tam obecnie nie mieszkaja, to sa zwolnieni od wydatków, ale przy podziale majątku rzecież przyjda po swoje i kto mojemu odda za remonty, juz wpakował tam jakies 20 tys. miał być dom przepisany jak wyjdzie z długu, to wyszedł i nic, później jak się ustatkuje, no i dalej nic, to ja już nie wiem, na co oni czekają a moj małż gdyby nie moje veto, to pewnie robiłby ten dach i nie tylko, bo on nie widzi z tym nic niestosownego
a Twoja teściowa też całe życie pracowała, że ma takie mniemanie na temat bytu rodziny? czy po prostu biedna nie miała się w co ubrać czy czym umyć, bo wychowywała jego dzieci i nie mogła iść do pracy??? no masakraaa straszne to co piszesz
Co do dawania pieniędzy rodzicom to tak samo powinnas odpowiedzieć teściowi, że syn ich utrzymuje? że oni powinni chyba mieć swoje pieniądze na takie rzeczy jak dach. No ale wiem, fajnie się gada, a jak ktoś jest uparty to niczego nie idzie przegadać Szkoda tylko, że mąż nie reaguje...ja bym tak długo nie wytrzymała
Mój też się niekiedy rodziców słucha, bo jest nauczony szacunku do rodziców (co mnie niekiedy niesamowicie wkurza, że patrzy na to co oni mówią) ale takich akcji to nie ma.

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

Carmena u mnie też są podobne , łagodnie je przechodzę . Są tylko drobne różnice no i w tej na początku miałam problemy z tym cholernym krwiakiem.
a to o krwiaku nic nie wiem ale już okej???

Cytat:
no czekamy cały czas, kiedy się wyprowadzą na dół
jeszcze żeby byli normalnymi ludźmi, takimi kochającymi, nie miałabym nic przeciwko, ale nie w tej sytuacji, kiedy tesciu mi na święta oznajmił, że jak on się dowie, że wydaje mojego małża pieniądze na moją rodzinę (ustalilismy, że kupimy na święta coś moim i jego rodzicom, chodziło o głupie 15 zł na kiełbasę!), to będzie nie miło no to jaki ten człowiek ma stosunek do żony syna?
kiełbasa 15 zł a dach 20tysięcy, czy oni siebie słyszą????

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was ma może awersje do jedzenia? Ja mam okropną i zaczyna mnie to martwić na nic nie mam smaku ;/ już płakać mi się chce z tego wszystkiego przez cały dzień mogę zjeść dwie kanapki i trochę zupy i na tym koniec, bo czuję się pełna :/ a próby jedzenia na siłę kończą się na modłach... Do 8 tc przytyłam prawie 3 kg, a teraz to wszystko ze mnie schodzi, a raczej już zeszło... ważę się z rańca i waga pokazuje wciąż ten sam wynik
Ja miałam straszną w pierwszej ciąży, i teraz po ponad miesiącu mega apetytu znowu mi się włącza to samo mi też waga stoi w miejscu...przytyłam 2 kilo i powoli schodzi

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Cześć, Cześć, udało się!!! Przeżyłam wreszcie tą nieszczęsną glukozę Oprócz tego, że kobitka nie mogła się wkłuć i mam 4 ogromne siniaki na różnych częściach rąk, to duma mnie rozpiera
ja nie wiem co was tak przeraża w tej glukozie. słodkie jak słodkie...

Cytat:
Ja szczerze, największą ekscytację czuję właśnie na sam poród i zobaczenie maleństwa, aż mam motylki w brzuchu jak sobie pomyślę, że to przede mną a z drugiej strony rugam się, bo ciąża to piękny czas i chciałabym się cieszyć każdym dniem jak najbardziej potrafię
ekscytujesz się porodem??? o mamo ja jakoś nie jestem zachwycona, że muszę przez to znowu przechodzić

Cytat:
Dobrze godosz i zgadzam się z tą odpowiedzią w 100 %. To bardzo miłe, jak ktoś czasem przychodząc w gości kupi zabawkę, ale zainteresowane trwa parę dni i tyle. Bardziej praktyczne prezenty typu właśnie kredki, malowanki, naklejki, soczek kosztują dużo mniej a maluch przynajmniej wykorzysta ja swoim rodzicom też próbuję dopiero uzmysłowić, że lepiej kupić jakąś drobnostkę od czasu do czasu a z jakąś porządną zabawką wstrzymać się na święta i oszczędzić kasę.
dokładnie

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
U mnie się to nie sprawdza.. Tłumacze rodzica, ale oni i tak swoje.. Bo jedna wnuczka, bo to, bo tamto No,ale czasami mam wrazenie, ze moja szwagierka ma obawy - ze jak pojawi sie u nas juz na swiecie, to wnuczka pojdzie w kat, i skoncza sie prezenty.. A mała jest nauczona tak, ze jak sie wchodzi to do babci albo dziadka "przyniosłas mi cos " no i chodzby nie wiem jak,ale nawet głupiego cukierka zawsze trzeba miec i jej dac..
ja też się boję jak syn przeżyje pojawienie się nowego dziecka. Jest strasznym mamisynkiem i tu już będzie musiał się dzielić mamą, a u teściowej znowu jest nauczony, że jest jej najukochańszym wnusiem i wszystko babcia z nim robi i wszystko mu kupuje. Nie wiem jak to będzie wyglądało no chyba, że te drugie będzie na drugim miejscu u teściów na co nie pozwolę oczywiście...

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość

Wracaliśmy autobusem to babsztyle wózka wpuścić nei chciały, jakiś facet o kulach tymi kulami bił mi dziecko po nogach, w ramach zaczepiania aż go ochrzaniłam
o taaak kochałam pchanie wózkiem się do autobusu. Ile razy ludzie się wcisnęli mi na miejsce dla wózków i musiałam robić awanturę że mają z tamtąd spadać niekiedy niestety już nie weszłam, bo weszło full ludzi i nikt mnie nie wpuścił. A ja zostałam jak te cieć na przystanku
Teraz znowu się zacznie a już wsumie przywykłam, że z synem siadam na luzaka na krzesełku i mam spokój

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Ogladam sobie sesje ciazowe Czy ktoras sobie bedzie takowe robic w zaciszu domowym ? Swoja droga - niektore sa mocno przesadzone, nagosc - a przed ciaza przeciez by sie tak nie pokazały I jakby robic to nie w takiej zawansowanej ciazy, kiedy ledwo sie dycha
ja robię tylko brzuszka co miesiąc ale w poprzedniej ciąży w 8miesiącukumpela która uczyła się fotografii mi robiła prawie po nagu (w bieliźnie, ale byłam owinięta szarfami jakimiś )...średnio mi się to podobało tak szczerze powiedziawszy, ale taką miała "wizję"

pytanie mam która w planach ma znieczulenie zewnątrz-oponowe

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 12:26   #1155
kaorlak
Zadomowienie

Cytat:
Ja jutro ide na USG .

ja chce już jutro
Gdzie take mądrości wyczytałaś

Nie czytaj tych bzdur, bo u mnie też w 10tc mdłości znacznie zelżały. Jestem teraz w 18tc i mamy się dobrze, a Dzidziuś się rozpycha w brzuszku
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 12:26   #1156
Seleniti
Zadomowienie

Madziula raczej najbardziej zanudzonym dzieckiem już to widzę, jak będziecie pisać na odchowalni jakie Wasze dzieci są żywe a moje to pewno będzie spać albo ziewać na zmianę :P

Magdi super, że wizyta udana ja na swoją poczekam jeszcze dwa tygodnie

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 12:35   #1157
monijaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Gdzie take mądrości wyczytałaś

Nie czytaj tych bzdur, bo u mnie też w 10tc mdłości znacznie zelżały. Jestem teraz w 18tc i mamy się dobrze, a Dzidziuś się rozpycha w brzuszku
Na jakims forum, już nie pamietam jakim bo troche ich przegladalam ;/

Dla mnie zawsze szklanka jest do polowy pusta

Zawsze tak mam.

Stary 2013-11-21, 12:55   #1158
Nikii89
Zakorzenienie

Madziula musisz mu pokazać do czego ona służy
I prosimy o fotkę Olisia z piłką w czasie zabaw

Monijaaa co to za głupot się naczytałaś. Kobieto wszystko jest dobrze !! Są mdłości źle nie ma ich też źle. Nie ma takiego myślenia !!

Carmena teraz już tak w 6tc trafiłam do szpitala z krwawieniem , okazało się że beta spada i już miałam mieć zabieg. Nagle beta się podwoiła , ale okazało się że miałam dość dużego krwiaka , ale się ładnie wchłonął i ok. 10tc już nie było po nim śladu.
Ja nie miałam znieczulenia w pierwszej ciąży i dałam radę , teraz też jakoś w planach nie mam.

Jestem w szoku !! mój mąż właśnie opierdzielił swojego ojca za to że hałasuje w piwnicy jak ja usypiam Oskara. Pierwszy raz to zrobił i dlatego jestem w takim szoku Ale w końcu dobrze zrobił , bo tak to cały dzień cisza , a jak Oskar ma drzemki lub idzie spać na noc to im się przypominają roboty takie aby hałasować
Stary 2013-11-21, 12:57   #1159
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Cytat:
Ja jutro ide na USG .

ja chce już jutro
Każda przechodzi ciąże inaczej, bo każda z nas jest inna nie martw się na zapas na pewno wszystko jest ok U jednej mdłości nie ma wcale u innych się wtedy nasilają tak jak u mnie było w 10 była masakra a teraz powoli odchodzą i cieszę się baaardzo choć z samego rana jeszcze są delikatne. Także spokojnie wszystko jest ok, na pewno

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 13:26   #1160
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:

Carmena teraz już tak w 6tc trafiłam do szpitala z krwawieniem , okazało się że beta spada i już miałam mieć zabieg. Nagle beta się podwoiła , ale okazało się że miałam dość dużego krwiaka , ale się ładnie wchłonął i ok. 10tc już nie było po nim śladu.
Ja nie miałam znieczulenia w pierwszej ciąży i dałam radę , teraz też jakoś w planach nie mam.
o mały włos dobrze, że już wszystko w porządku

ja też nie miałam, ale dla mnie poród (bóle parte i wychodzenie główki) to był horror i w tej nie chcę się tak męczyć bo same skurcze jakoś przetrwałam. Oczywiście zobaczymy co z tego wyniknie jak już przyjdzie co do czego

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 13:35   #1161
meniaa94
Wtajemniczenie

Nikii dziękuję Dopiero wstałam bo spałam kilka godzin po południu ... Chce jak najszybciej wrócić do siebie do ledwo do łazienki dojdę sama tak mnie połamało ... i chyba morfologię i mocz przełożę na następny tydzień bo dopiero w czwartek mam wizytę a wyniki są tego samego dnia,jutro nie będe miał siły wstac i iść ...

Vampirka u Ciebie też jest chyba 16 tydzien jak u mnie,tak ?
Właśnie ja też wczoraj miałam dylemat,bo jak lezałam już późnym wieczorem to z lewej strony taki bąbelek w brzuchu poczułam,taką bańkę mydlaną ... Nie wiem,może się mylę ... jest za wcześnie,zwłaszcza chudziutka nie jestem to już sama nie wiem ... Poczekamy i zobaczymy.
Stary 2013-11-21, 13:37   #1162
Donuś
Zadomowienie

Cytat:
Ja jutro ide na USG .

ja chce już jutro
Nie martw sie za duzo... Ciesz sie ze juz cie mdłości nie męczą. Zobaczysz jutro ze z dzidzią wszystko ok.

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość

ja też się boję jak syn przeżyje pojawienie się nowego dziecka. Jest strasznym mamisynkiem i tu już będzie musiał się dzielić mamą, a u teściowej znowu jest nauczony, że jest jej najukochańszym wnusiem i wszystko babcia z nim robi i wszystko mu kupuje. Nie wiem jak to będzie wyglądało no chyba, że te drugie będzie na drugim miejscu u teściów na co nie pozwolę oczywiście...

pytanie mam która w planach ma znieczulenie zewnątrz-oponowe
Ja tez sie strasznie obawiam reakcji Mimi na dzidziusia. Ona juz teraz jest strasznie przywiązana do nas tylko gdzie mama gdzie tata.
Boje sie żeby nie poczuła się potem odrzucona.

A co do znieczulenia to ja tez nie miałam a póki co nie zastanawiam sie co bedzie poczekam na rozwój sytuacji. Bo może bedzie tak jak przy pierwszym porodzie ze przyjade do szpitala w ostatniej chwili i juz nie bedzie możliwosci znieczulenia.
Zresztą juz mi lekarz zapowiedział ze jak przyjdzie co do czego to szybko jechac do szpitala i sie nie zastanawiac, no chyba ze chce zeby mąż odebrał poród

Donuś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 13:40   #1163
pikaso
Zadomowienie

monija ja nie miałam i nie mam żadnych mdłości, a dzieci rosną zdrowo. Nie czytaj żadnych pierdół. Trzeba myśleć pozytywnie.
To teraz pochwalę się brzuszkiem.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0499.jpg (23,8 KB, 44 załadowań)
pikaso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 13:43   #1164
meniaa94
Wtajemniczenie

pikaso jaki słodki brzuszek jeju jak ja bym chciała mieć taki !!

A co do mdłości ja też nie miałam i Gabrysia do tej pory też normalnie się rozwija ...
Stary 2013-11-21, 13:43   #1165
/Mycha/
Raczkowanie

http://www.mindenegybenblog.hu/video...iok-baba-modra

/Mycha/ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 13:47   #1166
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:

To mnie nie pociesszylas rzeczywiście ja nie wiem z czego wynikają te pobudki, wystarczy poglaskac, czasem przytulić, pocałować i śpi dalej zazwyczaj

Pisalyscie o tym że dzidzius Selenity bedzie mówił po angielsku i mi się przypomniało że jak bylam mała i spotykalam jakies dziecko z innego kraju to się dziwilam że taki mały a już mówi w obcym języku, np 3letni Niemiec - taki mały a już mówi po niemiecku

Hania dzisiaj drugi raz w swoim zyciu zrobiła taka kupę że musiała trafić do wanny... nawet nie miałam jak jej odpiac body bo zatrzaski byly obsrane... noga cała w kupie, nawet skarpeta brudna... i tym sposobem myślałam że pierwszy raz w tej ciąży puszczę ale na szczescie moja mama była w domu i stanęła na wysokości zadania

kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 13:51   #1167
Magdi555
Rozeznanie

Razem z dzidziusiem dziękujemy za miłe słowa

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Witam się ponownie

Hania śpi już godzinę, a ja w tym czasie sobie paznokcie pomalowałam ogólnie uwielbiam się babrać z lakierami, ale strasznie długo mi schną no i dawno nie malowałam, bo nie miałam czasu, a dzisiaj zaszalałam

Widzę, że dzisiaj u większość kiepskie noce, no u nas też nienajlepsza, bo Hania się budziła kilka razy i musiałam wstawać ja, bo ona chce mamę a nie tatę no i potem trzeba przy niej posiedzieć chwilę, potem ja muszę iść siku oczywiście no i się rozbudzam i zanim zasnę to mała się budzi znowu nie wiem o co chodzi z tym spaniem ostatnio i czemu tak się budzi w nocy, jakoś póki co nie widzę naszej wyprowadzki z jej pokoju w najbliższym czasie, mam nadzieję, że do kwietnia najpóźniej się te noce zmienią.
I dobrze, trzeba poprawiać sobie nastrój w ciąży Ja też teraz mam, ciągle wymalowane, bo sporo czasu
U nas też mama jest 'number one', ale ostatnio w nocy zaczął wołać Męża i jak wyprowadziłam Go do WC to zapytał, czemu ja przyszłam, a nie Tatuś, bo przecież mi nie wolno dźwigać Kochany Synek!

Cytat:
Jestem w szoku !! mój mąż właśnie opierdzielił swojego ojca za to że hałasuje w piwnicy jak ja usypiam Oskara. Pierwszy raz to zrobił i dlatego jestem w takim szoku Ale w końcu dobrze zrobił , bo tak to cały dzień cisza , a jak Oskar ma drzemki lub idzie spać na noc to im się przypominają roboty takie aby hałasować
Brawo dla Męża

Dziewczyny, gdzie jest Ilkas? Co prawda mam zaległości, ale coś nie widziałam Jej ostatnio
Hope, a jak u Ciebie Kochana?
Seleniti żeby nauka lepiej wchodziła
Kaorlak, sto lat dla Męża!

Co do sesji zdjęciowej, to ja planuję taką całej trójki i brzuszek Z Kubusiem mieliśmy, ale nie jestem zadowolona - kiedyś opiszę w klubie dlaczego
Potem robiliśmy, jak Kubuś miał 1,5 roku i wyszło

Ja skierowanie na badania mam przy każdej wizycie Ja mam w pakiecie, więc robię za każdym razem

Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 13:51   #1168
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pikaso Pokaż wiadomość
monija ja nie miałam i nie mam żadnych mdłości, a dzieci rosną zdrowo. Nie czytaj żadnych pierdół. Trzeba myśleć pozytywnie.

Jaki śliczny już
Stary 2013-11-21, 13:52   #1169
pikaso
Zadomowienie

Filmik świetny. Zwłaszcza przedostatnie jak mu brat czy siostra pomógł(a), obniżając bok. Już się boję bliźniaków.

Edytowane przez pikaso
Czas edycji: 2013-11-21 o 13:54
pikaso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 13:56   #1170
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
A przyszła piłka dla Olafa, wziełam tą z kolcami No to teraz musze młodego do niej przekonać, bo myśłi że to balon, a balonów się boi za to piłki uwielbia I będzie mnie mobilizował do ćwiczeń
Skąd ten pomysł A próbowałaś położyć go na niej? Może po prostu boi się, że pęknie i huknie...

Cytat:
Napisane przez pikaso Pokaż wiadomość
Wow, my się takiego doczekamy dopiero za parę miesięcy... Fajny

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości