Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-21, 14:25   #2581
virginia
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3

Dzień dobry!

Cytat:
Napisane przez agusiaaa1989 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny od jakiegoś czasu podczytuje Wasz wątek i postanowiłam się dołączyć, można? Siedzę sobie w domu na L4 i strasznie mnie się nudzi więc postanowiłam poczytać co nieco, bo to będzie nasz pierwszy dzidziuś Obecnie jestem w 19 tygodniu ciąży, a termin mam na 20 kwietnia Jak tak Was czytam to widzę, że większość z Was zna już płeć maleństwa (my jeszcze nie, czekamy na badania połówkowe 3 grudnia) i że większość z Was kompletuje już wyprawkę ja jestem daleko w tyle pozdrawiam
Witaj Z wyprawką spokojnie zdążysz, masz jeszcze sporo czasu .

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki
ja po badaniu polowkowym prenatalnym
serduszko super, mozg tez, buzka, tylko mi nie sprawdził pęcherza moczowego, bo był niewypelniony- mam zwroic uwage lekarzowi swojemu zeby poptarzyl, bo nie mial czasu czekaz az sie wypelni.no i teraz sie martwie:/czy ktoras tak miala?bo sie na necie naczytalam, ze tzn nei odnosnie tego ze niewypelniony ale wogole brak nerek itd i normalnie ryczec mi sie zachcialo, mimo ze lekarz mi powiedzial ze nie widzi powodu do niepokoju,jestem chora wiem.wizyte mam 5.12 i wtedy przycisne swojego co do tego pecherza.
co do płci-jest CHŁOPIEC drugi synuś ale ja mialam takie przeczucie, więc nie bylam zdziwiona.prosze o wpisanie na liscie.
Gratuluję synka! To chyba inne badanie niż takie zwyczajne USG, prawda? Nie pomogę Ci, bo nie robiłam prenatalnych.

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
a jeszcze napiszę bo nie wiem czy wiecie od juttra w Rossmann cała kolorówka 40% taniej
czyli wszystkie te kosmetyki w stojakach - Maybelline, MaxFactor, Loreal itp itd

się opłaca
Fajnie! Mi się akurat marzą nowe cienie .

Cytat:
Napisane przez runaway_star Pokaż wiadomość
Z tą kawą (zresztą jak ze wszystkim) to chyba sprawa indywidualna. Ja mogę pić i nic mi nie jest. Co prawda robię sobie taką słabą z dużą ilością mleka. Może jakbym wypiła parzochę z kilku łyżeczek to też bym rzygnęła
Ja też piję ale nie więcej niż 1-2 i nie dzień w dzień, i też z dużą ilością mleka. Nie piłam tylko w 1 trymestrze bo zwyczajnie mi nie podchodziła (choć normalnie jestem kawoszką). Mam na to błogosławieństwo od gina bo się dopytywałam.

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Podobno sama biurokracja trwa ok 45-50 minut
Aż tyle?To co oni tam robią?

Ja zaraz lecę na kolejne kursy. Jestem dziś wymęczona bo wczoraj wieczorem bolała mnie miednica i nogi a dziś kręgosłup . I jakaś taka ciężka się czuję, niefajnie .
I chyba znowu muszę kupić staniki . Ciuchy jakieś też by się przydały. A raczej worki bo upodabniam się powoli do małego wielorybka.

Miłego popołudnia
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 14:26   #2582
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
Ja widziałam kilka odcinków. Ona wydaje się być raczej szczęśliwa Raz oglądałam jak opowiadali o ściąganiu przez nią mleka i mrożeniu. I z tego co pamiętam to ona kilka godzin dziennie traci na to ściąganie, ale za to mają spore oszczędności
Tak co do wyglądającej na szczęsliwą to się zgodzę. Chodzi mi raczej o aspekty techniczne, że jest tak poświęcona tym dzieciakom a na dodatek urodziła ich 19!! To mi się w głowie nie mieści, ona praktycznie non stop chodzi w ciązy bo przecież jest młoda. Swoją drogą że jej mąż nieźle zarabia Dom jest wypaśny, samochody, wakacje, 5 pralek i 5 suszarek robi wrażenie Na dodatek te dzieciaki wyglądają na bardzo dobrze wychowane (te już prawie dorosłe)

Cytat:
no on mi o braku nerej tez nie mowil, ale tez nie napsal że sa czy cos takiego, bo mowil ze on musi miec pecherz wypelniony zeby stwierdzic czy uklad mocz dobrze pracuje czy nie.no a przeciz dziecka nie zmusze zeby nagle sie napelnil zwlaszcza ze sama od rana nic nie pilam , tylko pol kawy na szybko.mąz mi mowi, ze jakby widzial cos niepokojącego to by mnie wysłał do kliniki swojej na dokladne badania a nie odsyłał do swojego brata ktory jest moim prowadzącym i ma gorszy sprzet.
no ale ja to panikara, na necie juz jak zwykle cos znalazlam, b przeciez zawsze sie cos znajdzie i już panika.za dwa tyg mam wizyte u swojego to przycisne go
hej, hej...gratuluje zdrowego chłopca. Jak widzisz piszę zdrowego Skoro lekarz mówi że jest wszystko ok to jest wszystko ok. dla niego to bułka z masłem widzi to codziennie więc gdyby go coś zaniepokoiło od razu by alarmował twój tż ma świętą rację.

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Dzisiaj sie wycwanilam i zabralam na wizyte internet - nie dam sie zasypac potami do nadrobienia
cwaniara. wypijmy za to świąteczną emotą
Stary 2013-11-21, 14:30   #2583
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
cwana bestia
No ba

Osratnio ktoras z Was o termometr pytala i tez zaczelam sie interesowac tematem... Co myslicie o tym? http://www.aptekagemini.pl/termometr...skroniowy.html

Chociaz tak szczerze mowiac caly czas sie zastanawiam czy mozna zwyklego elektronicznego uzywac? Do buzi wiadomo ze bobas nie wezmie, ale pod pache? Nie mozna tak?

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
cwaniara. wypijmy za to świąteczną emotą

Edytowane przez teQiba
Czas edycji: 2013-11-21 o 14:31
teQiba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 14:37   #2584
monkaa321
Zakorzenienie

całkiem fajny się wydaje
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 14:39   #2585
agusiaaa1989
Raczkowanie

Kurde ale lecicie z tymi postami!! Nie idzie nadążyć mimo że ciągle mam włączone forum i co jakiś czas odświeżam hmm no jeśli chodzi o tą wyprawkę to ja będę musiała skompletować ja od podstaw, bo tak jak pisałam to nasze pierwsze dzieciątko będzie, a nie mamy nikogo od kogo moglibyśmy cokolwiek dostać (nawet łóżeczko hehe). Wiadomo, że dziadkowie i ciocie itp będą obsypywać prezentami i różnymi takimi, no ale to dopiero po urodzeniu pewnie, więc wyprawkę trzeba mieć na chwilę obecną przeglądam wózki bo to chyba jeden z większy6ch wydatków, no i chciałoby się żeby był jak najlepszy i trochę posłużył a wy dziewczyny macie już jakieś swoje typy?
agusiaaa1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 14:39   #2586
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość

ja robie sama hod dogi u nas w sklepie sa normalne bułki tylko w kształcie hod doga kupuje parówy do tego dodaje tylko sos ( musztarda ketchup majonez przyprawy) i kłade paseczki konserwowanej papryki i kiszonego ogórka( wszystko własnej roboty tzn taty roboty( na koniec posypuje cebulka prażona wstyd sie przyznać ale te hod dogi sa o połowe wieksze niz orginalne a ja dwa wsunełam
Tez dzis takiego pochłonęlam, pycha
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 14:41   #2587
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Dzisiaj sie wycwanilam i zabralam na wizyte internet - nie dam sie zasypac potami do nadrobienia
Cytat:
No ba

Osratnio ktoras z Was o termometr pytala i tez zaczelam sie interesowac tematem... Co myslicie o tym? http://www.aptekagemini.pl/termometr...skroniowy.html

Chociaz tak szczerze mowiac caly czas sie zastanawiam czy mozna zwyklego elektronicznego uzywac? Do buzi wiadomo ze bobas nie wezmie, ale pod pache? Nie mozna tak?

A termometr jest niezbędny? No bo jak maluch będzie chory to i tak trzeba do lekarza i tam zmierzą temperaturę
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 14:43   #2588
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
No ba

Chociaz tak szczerze mowiac caly czas sie zastanawiam czy mozna zwyklego elektronicznego uzy? Do buzi wiadomo ze bobas nie wezmie, ale pod pache? Nie mozna tak?wac

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Takim chyba wygodniej też będe takiego szukała

Wiecie co dzisia w dzień dobry tvn było o last christmas i Wy jeszcze te świąteczne emotki i zgłupiałam świątecznie puszczam Majce świąteczne hity i wiecie co? Bardzo jej się podobają
ehhh kocham świąteczną atmosferę o zapachu mandarynek

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 14:48   #2589
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
właśnie jem mandarynki
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

Stary 2013-11-21, 14:50   #2590
side85
Zakorzenienie

Cytat:

Wiecie co dzisia w dzień dobry tvn było o last christmas i Wy jeszcze te świąteczne emotki i zgłupiałam świątecznie puszczam Majce świąteczne hity i wiecie co? Bardzo jej się podobają
więc mówisz że to już czas na TĄ piosenke Mariah Carey o której myślę i dzięki której święta są świętami

No to do zabawy:
http://www.youtube.com/watch?v=yXQViqx6GMY
Stary 2013-11-21, 14:52   #2591
teQiba
Moderator

Cytat:
A termometr jest niezbędny? No bo jak maluch będzie chory to i tak trzeba do lekarza i tam zmierzą temperaturę
No chyba zeby wiedziec ile ma ewentualnie goraczki? Bo jak duzo to trzeba do szpitala - tak mi sie wydaje.

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
właśnie jem mandarynki
Smacznego - zjedz za mnie tez jedna
Stary 2013-11-21, 14:53   #2592
side85
Zakorzenienie

i znowu czuję że jestem na studiach i kochamy się w chłopakach po kątach i chodzimy na świąteczne party i śpiewamy All I want for Christmas is you

(mam nadzieję że moje dziecię nie zna angielskiego póki co ...bo all I want is him ale niech tam sobie siedzi dłużej )
Stary 2013-11-21, 14:56   #2593
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
i znowu czuję że jestem na studiach i kochamy się w chłopakach po kątach i chodzimy na świąteczne party i śpiewamy All I want for Christmas is you

(mam nadzieję że moje dziecię nie zna angielskiego póki co ...bo all I want is him ale niech tam sobie siedzi dłużej )
Ehhh też rozmarzyłam się zaczynam odliczać czas do ustawienia świątecznego dzwonka tj. 6,12

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 14:59   #2594
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
No chyba zeby wiedziec ile ma ewentualnie goraczki? Bo jak duzo to trzeba do szpitala - tak mi sie wydaje.

To mnie przeraża To jest kolejne 50 zł, które trzeba wydać na wyprawkę
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 14:59   #2595
side85
Zakorzenienie

Cytat:
Ehhh też rozmarzyłam się zaczynam odliczać czas do ustawienia świątecznego dzwonka tj. 6,12
Są różne irytujące piosenki jak Last christmas ale ta jest po prostu nei do pobicia, nie da się jej nie kochać i nie wprowadzić dzięki niej świątecznego klimatu w domku. Piotruś juz chyba nienawidzi Mariah Carey bo słyszy ją trzeci raz w pętli- musimy zdąrzyć zanim tatuś przyjdzie i nas odłączy od tego
Stary 2013-11-21, 15:00   #2596
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Smacznego - zjedz za mnie tez jedna
czujesz jakie smaczniutkie??

Stary 2013-11-21, 15:00   #2597
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Tak co do wyglądającej na szczęsliwą to się zgodzę. Chodzi mi raczej o aspekty techniczne, że jest tak poświęcona tym dzieciakom a na dodatek urodziła ich 19!! To mi się w głowie nie mieści, ona praktycznie non stop chodzi w ciązy bo przecież jest młoda. Swoją drogą że jej mąż nieźle zarabia Dom jest wypaśny, samochody, wakacje, 5 pralek i 5 suszarek robi wrażenie Na dodatek te dzieciaki wyglądają na bardzo dobrze wychowane (te już prawie dorosłe)
A jak te starsze się opiekują tymi młodszymi. Bardzo ładnie wychowali te dzieciaki

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 15:02   #2598
agusiaaa1989
Raczkowanie

Cytat:
Ja też uwielbiam ten świąteczny klimat a w tym roku czekam na święta z wyjątkową niecierpliwością, może ze względu na swój stan, może dlatego że siedzę w domu i się nudzę a w święta będzie się coś działo w każdym bądź razie wczoraj z moim TŻ powiesiliśmy już pierwszy świetlny wąż na tarasie bo uznałam, że w tym roku powiesimy świąteczne ozdoby na domu trochę wcześniej, póki jeszcze w miarę ciepło
agusiaaa1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 15:03   #2599
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Są różne irytujące piosenki jak Last christmas ale ta jest po prostu nei do pobicia, nie da się jej nie kochać i nie wprowadzić dzięki niej świątecznego klimatu w domku. Piotruś juz chyba nienawidzi Mariah Carey bo słyszy ją trzeci raz w pętli- musimy zdąrzyć zanim tatuś przyjdzie i nas odłączy od tego

jak mam faze na jakąś piosenkę to u mnie jest tak samo, przyjdzie tz i przełącza

Stary 2013-11-21, 15:04   #2600
teQiba
Moderator

Cytat:
To mnie przeraża To jest kolejne 50 zł, które trzeba wydać na wyprawkę
Mnie tez to przeraza

Cytat:
czujesz jakie smaczniutkie??
Taaaaak!
Ale jak wroce do domu to zjem pomaranczke bo akurat mam
Stary 2013-11-21, 15:08   #2601
monkaa321
Zakorzenienie

jedz na zdrowie

a jak słuchacie muzyki dla maluszka? słuchawki przykładacie do brzucha czy po prostu leci z głośników?

Stary 2013-11-21, 15:09   #2602
teQiba
Moderator

Ja z glosnikow
Stary 2013-11-21, 15:10   #2603
Tequillla
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Dzień dobry z pracy! Ja też miałam okropna noc jak Meluzyna... Śniło mi się #, potem że musimy psa uśpić, obudziłam się też zlana potem. Na szczęście młody fika od rana.
Co za noc...
Moja Basia rano przyszła do mnie zapłakana, bo jej się śniło że ja zmieniłam się w potwora i mnie zamknęli w klatce a ona za mną tęskniła i chciała mnie wypuścić

Cytat:
Podobno sama biurokracja trwa ok 45-50 minut
Potwierdzam. A jak masz jjuż skurcze lub bóle krzyżowe i nie potrafisz sie przez to skupic to bywa i dłużej
Ja na porodówce pod zgodą na znieczulenie zewnątrzoponowe podpisałam sie panieńskim nazwiskiem, mimo że byłam 5 lat po ślubie

Cytat:
kochana po domu to i w kwiaty dziec moze być ubrany zreszta na poczatku jak sama wiesz szybko wyrasta a tu sie uleje a tu gdzies kupka wypłynie i takie ubranka sa do kosza wiec nawet jakby był chłopak nic sie nie zmarnuje
racja
Wróciłam z zakupów i nadal nic nie mam, bo jakoś nie mogę się odważyć na kupno typowo chłopięcych rzeczy. Nie wierzę, że to będzie chłopak Takich "uniseks" mam sporo po Basi bo nigdy nie lubiłam różu i cekinów, więc więcej mi nie potrzeba. Jednak poczekam z tymi zakupami do USG połówkowego .
Cytat:
ja robie sama hod dogi u nas w sklepie sa normalne bułki tylko w kształcie hod doga kupuje parówy do tego dodaje tylko sos ( musztarda ketchup majonez przyprawy) i kłade paseczki konserwowanej papryki i kiszonego ogórka( wszystko własnej roboty tzn taty roboty( na koniec posypuje cebulka prażona wstyd sie przyznać ale te hod dogi sa o połowe wieksze niz orginalne a ja dwa wsunełam
no i masz! teraz MUSZĘ zjeść hotdoga . Ogórkowa się gotuje, co z nią zrobię? i skąd mam wziąć teraz parówki?

Cytat:
Napisane przez runaway_star Pokaż wiadomość
Z tą kawą (zresztą jak ze wszystkim) to chyba sprawa indywidualna. Ja mogę pić i nic mi nie jest. Co prawda robię sobie taką słabą z dużą ilością mleka. Może jakbym wypiła parzochę z kilku łyżeczek to też bym rzygnęła
Ja w poprzedniej ciaży nie znosiłam zapachu kawy, wychodziłam z pokoju gdy ktoś sobie robił. A teraz kocham i piję codziennie, tyle że słabszą niż zwykle.
Cytat:
A co do noszenia dzieci na jednej ręce moja mama zawsze wspomina jak to mnie urodziła i położne przynosiły małe matkom rozwożąc na wózku takim jak do jedzenia i te dzieciaki leżały poukładane jedne na drugim jak sterta starych kapci i mama zwróciła położnej uwagę że leżę pod trzema innymi bobasami i że się zaduszę na co ona wyjęła mnie z dołu, tym samym pozostałe spadły niżej
Padłam
Bardzo Cię przepraszam, na prawdę mi przykro że tak Cię potraktowano, aleee nie mogę

Cytat:
Umrę po prostu dzisiaj ze śmiechu z tymi emotami. Wstawili kilka świątecznych bananów a ciężarne mają zabawę jakby nagi facet tu tańczył nam na rurze

Cytat:
Napisane przez agusiaaa1989 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny od jakiegoś czasu podczytuje Wasz wątek i postanowiłam się dołączyć, można? Siedzę sobie w domu na L4 i strasznie mnie się nudzi więc postanowiłam poczytać co nieco, bo to będzie nasz pierwszy dzidziuś Obecnie jestem w 19 tygodniu ciąży, a termin mam na 20 kwietnia Jak tak Was czytam to widzę, że większość z Was zna już płeć maleństwa (my jeszcze nie, czekamy na badania połówkowe 3 grudnia) i że większość z Was kompletuje już wyprawkę ja jestem daleko w tyle pozdrawiam
Cześć, terminy mamy podobne, i też kompletowanie wyprawki przede mną

Cytat:
właśnie jem mandarynki
Zazdroszczę. Uwielbiam mandarynki, a teraz w ciaży nie mogę jeść zadnych cytrusów, bo puchnie mi język po nich
Stary 2013-11-21, 15:11   #2604
Enia_
Zadomowienie

gonicie z postami okropnie
lece was podczytać bo mam 2 dni zaległości
Co do termometra ,my mamy taki do ucha, jak dla mnie rewelacja
Kilka sekund i temperatura zmierzona
Cytat:
Jasne że niezbędny!
W nocy o północy dziecko ma gorącą główkę i co wtedy ?bierze się termometr i mierzy temp a nie jedzie prosto do lekarza aby zmierzył
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3711128239.jpg (49,9 KB, 21 załadowań)
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 15:11   #2605
side85
Zakorzenienie

Cytat:
z głośników. Jakiś specjalista mówił w tv że to głupota z tymi słuchwkami i w sumie coś odwrotnego tłumaczył niż padło na szkole rodzenia myhmm, tzn że dziecko jest strasznie wrażliwe na dźwięki więc nie powinno się chodzić w ciąży na koncerty nie ważne jakiej muzyki bo może się wystarszyć bidulek.

tutaj rozmowa
http://www.youtube.com/watch?v=Q5T8NR6BaXY

Edytowane przez side85
Czas edycji: 2013-11-21 o 15:12
side85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 15:13   #2606
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Hej dziewczynki
ja po badaniu polowkowym prenatalnym
serduszko super, mozg tez, buzka, tylko mi nie sprawdził pęcherza moczowego, bo był niewypelniony- mam zwroic uwage lekarzowi swojemu zeby poptarzyl, bo nie mial czasu czekaz az sie wypelni.no i teraz sie martwie:/czy ktoras tak miala?bo sie na necie naczytalam, ze tzn nei odnosnie tego ze niewypelniony ale wogole brak nerek itd i normalnie ryczec mi sie zachcialo, mimo ze lekarz mi powiedzial ze nie widzi powodu do niepokoju,jestem chora wiem.wizyte mam 5.12 i wtedy przycisne swojego co do tego pecherza.
co do płci-jest CHŁOPIEC drugi synuś ale ja mialam takie przeczucie, więc nie bylam zdziwiona.prosze o wpisanie na liscie.

Nie martw się. Mój gin na połówkowym też długo szukał nerek, ale powiedział żeby się nie niepokoić bo na tym etapie ciąży są one jeszcze mało widoczne. Tak więc na pewno jest ok.

Kurcze, znowu pojechałam do lumpów. Mam takie dwa ulubione. I znowu wróciłam z ciuszkami Chyba już mam za dużo ich Był piękny biały kombinezon za 7 (!) zł no ale nie wzięłam bo jeden już mam, a był w rozmiarze 50-56...
Stary 2013-11-21, 15:14   #2607
side85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
Padłam
Bardzo Cię przepraszam, na prawdę mi przykro że tak Cię potraktowano, aleee nie mogę
spoko nie obrażam się, miałam traumatyczne dzieciństwo związane z byciem przygniecioną przez wiele innych bobasów na porodówce
Stary 2013-11-21, 15:16   #2608
marima
Raczkowanie

hej

a skąd info że w Rossmannie jest -40 % na kosmetyki? dzisiaj kupiłam sobie pierwszy raz w życiu podkłąd Loreala bo było - 25% ale chętnie zrobiłabym sobie zapas kosmetyków do makijażu, zawsze marzył mi się róż w kremie, ale zawsze mi szkoda wydać tych prawie 40 zł
marima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 15:23   #2609
ag9
Zadomowienie

Cytat:
No ba

Zwykły pod pachę to się raczej nie nadaje, bo jak przytrzymasz przez pół minuty dziecku rękę żeby dobrze leżał termometr? Jeśli taki zwykły "dorosły" termometr to chyba mierzy się w pupie (poprawcie mnie jeśli się mylę).
Nie mam zaufania do tych termometrów przykładanych do czoła. Używają tego w szpitalach i wiele razy spotkałam się z opiniami że to chiński badziew i pokazuje raczej tyle o ile a nie dokładną temperaturę.
Ten do ucha mi się podoba

A ja już zeżarłam wszystkie mandarynki i pomarańcze, muszę wysłać TZa do sklepu
Stary 2013-11-21, 15:26   #2610
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Nie martw się. Mój gin na połówkowym też długo szukał nerek, ale powiedział żeby się nie niepokoić bo na tym etapie ciąży są one jeszcze mało widoczne. Tak więc na pewno jest ok.

Kurcze, znowu pojechałam do lumpów. Mam takie dwa ulubione. I znowu wróciłam z ciuszkami Chyba już mam za dużo ich Był piękny biały kombinezon za 7 (!) zł no ale nie wzięłam bo jeden już mam, a był w rozmiarze 50-56...
Ja bym pewnie kupila ten kombinezon Podziwiam Twoja silna wola

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości